Kontiolahden veroäyri

Anonyymi-ap

Kontiolahti päätti sitten nostaa veroäyrinsä 0,5% korkeammaksi kuin Joensuu. Kontiolahtihan on tähän saakka pitänyt yllä alueensa kilpailukykyä nimenomaan pitämällä veroäyrin samana kuin Joensuussa.
Nyt tehty päätös veroäyrin nostosta on kylmää kyytiä Kontiolahden asukkaille. Kun Kontiolahden rasitteena on vielä PKS siirtohinnoittelu sähkössä, niin jatkossa Kontiolahdella omakotitalossa asuva perhe maksaa vähintään 2000€/ vuosi enemmän veroja ja PKS veroluonteista maksua kuin Joensuussa vastaavassa omakotitalossa samoilla tuloilla asuva perhe.
Se mihin Kontiolahti nuo äyrikorotuksen rahat tarvitsee lienee kaikille selvää. Ne menevät viimeistä senttiä myöten Jaamankankaan turhuuden pyhättöön josta vain hyvin pieni osa kuntalaisista saa minkäänlaista hyötyä.

13

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tulihan se sieltä… Jaamankangas.
      Kyllä Joensuu tulee perästä, kun vähintään 20 miljoonan sopeutustarve taloudessa. Suunnitelmahan on, että 10 miljoonaa kurotaan säästöjä 2026 mennessä. Mistä arvelit sen toisen 10 miljoonaa tulevan? Veroja ja maksuja korottamalla tietysti.

      • Anonyymi

        Verokorotuksella ei taideta ihan pystyä kattamaan Jaamankankaan pyhätön valaistusmuutosta. Eli lisää tarvitaan ja Paiholaan on kaavoitettu yksityiselle maanomistajalle 20 tonttia jonne kunta kiltisti vetää kunnallistekniikan, niin sinne menee muutama miljoona vielä lisää ennekuin lestadiolaisten tarpeet on tyydytetty.


    • Anonyymi

      Ette te juntit tajua mitään. Lisan kanssa puhuttiin netissä, että oli mulla hyvä ajokoira joskus.Hah. Vieläkin naurattaa, kun tyttöystävä Miamista laitto, että hän tulee taksilla minun luo. Haha Haha. Meren yli taksilla? Mikä se sellainen taksi on? Tai voi kai sellainen ollakkin, mutta sitä ei ole vielä paljastettu. Itsellä on paljon salaisuuksia kun vaitiolovelvollisuus. Tai no joillekin kerron. Esimerkiksi tyttöystäville netissä. Tytöt kyselevät vähän vaikka mitä koiriin liittyen. Kerron aina että olen salainen agentti. Vähän kuin James Bond jotain samaa meissä kai on.

    • Anonyymi

      Kyllähän tuo suureellinen koulurakentaminen tulee Kontiolahdelle pirun kalliiksi.
      Sivistystoimi vie kaikki kunnan rahat, loputon suo.

      • Anonyymi

        Kaikki, huom. kaikki kunnan koulut ovat ylimitoitettuja tarpeeseen nähden ja asia korostuu entisestään jatkossa kun oppilasmäärät vähenevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki, huom. kaikki kunnan koulut ovat ylimitoitettuja tarpeeseen nähden ja asia korostuu entisestään jatkossa kun oppilasmäärät vähenevät.

        Mistähän tuo suuruudenhulluus saa käyttövoimansa? Käyttäjät vähenevät mutta menoja lisätään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki, huom. kaikki kunnan koulut ovat ylimitoitettuja tarpeeseen nähden ja asia korostuu entisestään jatkossa kun oppilasmäärät vähenevät.

        Kunnan on tarkoitus muuttua jollain aikavälillä lestadiolaiskunnaksi ja heillä kun lapsia on 10 20/ perhe, niin siitä tuo mitoitus johtuu.
        Esim. Kun Paiholaan nyt kaavoitettiin 20 tonttia ja 40 asunnon lisärakentaminen, niin pelkästään tästä tulee uusia koululaisia 200-400. Tarvitaan todella iso koulu ja lisää on tulossa.


    • Anonyymi

      Veropakolaiset muuttavat takaisin Joensuuhun.

      • Anonyymi

        No itseasiassa on muuttanut jo aikaa sitten. Nykyäänhän ei veroja ole pakko maksaa asuinkuntaan jossa todellisuudessa suu, pelkkä oma ilmoitus asuinkunnasta riittää.
        Nyt onkin oikea aika muuttaa kirjat Joensuuhun ja päästä pienemmällä kunnallisverolla ensi vuonna. Ellei omista omaa toista asuntoa Joensuusta, niin oikein hyvin käy myös jonkun sukulaisen osoite. Varsinkin ne perheet joilla ei enää ole koulua käyviä lapsia on nyt kannattavaa vaihtaa asuinkunnakseen Joensuu, tai joku muu kunta jossa kunnallisvero on pienempi.


    • Anonyymi

      Haistakaapa itse! Makselkaa vaan veroja kiltisti. Kunnan asukkaiden veroeuroilla rellestätte täällä saatana. Saatte parhaat paikat virkistysalueelta, tukitte rantatiet, rajoitetta ihmisten elämää...

      Olkaa tyytyväisiä yhteiseen pussiin menee verorahat. Niillä täällä palveluja kehitetään, mutta ettehän te öky rikkaat tarvitse mitään palveluja kun te voitte ostaa ne mistä haluatte. Tavan ihmiset ne jotka elää tässä hetkessä tai haluaisivat elää ja ja pitää hauskaa kun vielä henki pihisee, mutta eihän täällä voi kun polkuja kävellä ja kirkossa käydä ja kaupassa ja apteekissa siinä se.

      Jos vähänkin haluat viuhteelle niin ota kalsarikännit tai mene kaupunkiin ja sinnehhän te ökyrikkaan verovalittajat ne säästyneet euronne kannatte, köyhällä, joka maksaa suhteellisesti tuplasti enempi veroja, ei ole varaa.

      Suurimmat suhteelliset verot maksaa tavan talliainen ja heille löytyy vain perus- ja virka-ajan palveluja, kun "eihän ihminen tarvi muuta". Ökyrikkaat saavat rantatontit ja halutessaan rajoitetun liikenteen ikkunoidensa alle jääneelle rantatielle.

    • Anonyymi

      Liisa minulle kerran sanoi että eihän siihen ampumahiihtostadionin rotteloon pitäis kenenkään verorahoja tuhlata. No mitä mieltä minä ekonomistina asiasta olen? Ei pitäisi, samaa on sanoneet myös misikuku ja feikkiseuraajani.

    • Anonyymi

      Totuushan on että 20% veronmaksajista vastaa 80% verotuloista eli elättävät pääosan kansasta, revi siitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2759
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      360
      2614
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2190
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1866
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1788
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1773
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1764
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      139
      1678
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1432
    Aihe