Tikkurissa kävin,

Anonyymi-ap

ja Asematien korjaus melkein valmis, kiva kun voi kävellä siinä sitten ja autoja ei ole.

44

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Peruskorjatun osalla on keskellä asfaltilla päällystetty osa ja siinä saavat auto ajaa Kielotien suunnasta mikäli on huoltoajoa tai tontille ajoa.

      Itse uskon, että "huoltoajoa" tulee olemaan paljon; ravintolaan, parturiin, pankkiin jne menijät vaikka todellinen huoltoajo on esim. rahdin tuominen liikkeeseen.

      Tontille ajoa tulee olemaan, sillä Asematie 3 takapihalla on maksullinen pysäköinti ja Asematie 1 asuintalo ja pizzeria.

      Kävelykadulle on pysäköiminen kielletty, mutta edelleenkin siellä yksi sun toinen pysäköi Tikkurin edessä. Uskon ja luulen, että peruskorjatulla osuudella tulee olemaan autoja pysäköitynä!

      Läpiajoa tulee todennäköisesti olemaan, kuten oli kesällä, vaikka oli merkitty kävelykaduksi.

      Kävelykadulla saa jalankulkijat, pyöräilijät ja skuuttaajat kulkea missä haluavat ja autoilijat väistää. Lisäksi sellainen, että pyöräilijät ja skuuttaajat eivät saa ajaa kovempaa kuin 20 km/h ja se väistävät aina jalankulkijoita.

      Tikkurin edessä oleva alue seinästä seinään on myös kävelykatu liikennemerkin mukaan, vaikka ne autoilijat ovat eri mieltä!

    • Anonyymi

      Saako siinä kävellä, vaikka huoltoauto tulis?

    • Anonyymi

      Toiveesi ei toteutunut! 

      Kävelykatu alkaa Kielotien suunnasta terveyskeskuksen jälkeen ja loppuu Ratatielle.

      Kävelykatu avattiin perjantaina iltapäivällä se osuus joka oli remontissa, mutta kävelykadun liikennemerkki puuttui Kielotien suunnasta.

      Kävelykadun liikennemerkki on laitettu Kielotien suunnasta maanantaina lisäkilvellä; huolto- ja tontille ajo sallittu.

      Siellä on todella  ruuhkaista autojen puolesta, ei puhuta huoltoajosta, vaan ihmisistä, joka ajavat siitä Ratatielle, ruokalähetit noutamaan ruokalähetystä, syömään, kauppaan, pankkiin menijät.

      Autoja menee molempiin suuntiin sekä pysäköidään. Todennäköisesti lähiaikoina aletaan pysäköimään myös tuolle korjatulle osuudelle, sillä onhan siinä tilaa!

      Kävelin tänään kävelykadulla Kielotien suunnasta. Kaupungintalon kohdalla tuli takaa auto ihan lähelle, torvi soi, soi toisenkin ja katsoin taakseni. Autossa oli kuskina vanhus, mutta pidin kävelylinjani. Torvi soi kolmannenkin kerran enkä vieläkään väistänyt. Lopulta autoilija itse väisti minua.

      Leveyttä kävelykadulla on siinä kohtaa varmaankin 20-30 m.

      Kävelykadulla ei ole kevyelle liikenteellä mitään oikeanpuoleista liikennettä.

      Jalankulkijat, pyöräilijät ja skuuttaajat käyttäkäämme vapaasti koko kävelykadun leveyttä. Saamme kulkea oikealla, keskellä tai vasemmalla.

      Moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa kuljettaa vain kadun varrella olevalle kiinteistölle, jollei kiinteistölle ole muuta kautta järjestetty ajokelpoista yhteyttä. Moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköinti ja pysäyttäminen kävelykadulla on kielletty, lukuun ottamatta huoltoajoon liittyvää pysäyttämistä silloin, kun huoltoajo on liikennemerkin mukaan sallittu.Ajonopeus kävelykadulla on sovitettava jalankulun mukaiseksi eikä se saa ylittää 20 km/h.

      Autoilijan, pyöräilijän ja skuuttaajan on annettava jalankulkijoille esteetön kulku!

    • Anonyymi

      Onko näin, usein myös pyöräilijä ei väistä, ja pitääkö antaa tietä jos rinkuttaa kelloa?

    • Anonyymi

      Ajoneuvoilla eli autot, polkupyörät ja sähköpotkulautailijat, on kävelykadulla max nopeus 20km/h.

      Sen kun näkisi, että eivät aja kovempaa!

      Näkeehän se millä nopeudella polkupyöräilijät ja sähköpotkulautailijat ajavat tuolla Tikkuraitilla, joka on liikennemerkillä merkitty yhdistetty pyörätie ja jalkakäytäväksi, vaikka puhutaan kävelykadusta.

      Kaupunki tuossa vuosi pari sitten väläytti sellaisen, että kun Tikkuraitin parannus on tehty, niin siellä ehkä kiellettäisiin polkupyörät ja sähköpotkulaudat.

      Laista jopa löytyy, että pyöräilijän tulee antaa jalankulkijalle turvallinen tila kohdatessa. Suomessa sähköpotkulautailijoihin sovelletaan pyöräilijän liikennesääntöjä. Turvallinen tila ei ole "hihaa hipoen" ajaminen!

      Jalankulkijat ovat Kuninkaita kävelykadulla eli muut väistävät. Jalankulkijan ei tietenkään tule hypätä ajoneuvojen eteen.

      Poliisit eivät edes kesällä puuttuneet pysäköintiin (kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolella) eikä läpiajoon. Todennäköisesti eivät tule puuttumaan jatkossakaan.

      Kesällä näin kävelykadulla poliisipartion ja pysäytin heidät sekä kerroin heille ongelmista. Toinen ei edes tiennyt mikä on kävelykadun liikennemerkki!

      Minä ja tuttavani emme ole edes uskoneet, että Asematiestä tulisi joku päivä kävelykatu! Jatkamme siellä siitä huolimatta kävelyä missä haluamme.

      • Anonyymi

        Varokaa skuuteja käynnyt kädessä ei ne lerkii katsoo eteensä


    • Anonyymi

      Niin sitä voisi kuvitella ettei siellä autot liiku. Ruokaläheteillä on omat säännöt ja heitä auttaa Poliisi ja Vantaan pysäköinninvalvonta puuttumatta asiaan. Ei kulttuurin rikastuttajien bisneksiin saa puuttua.

      • Anonyymi

        Hetki sitten kävelykadulla Tikkurin edessä oli pysäköitynä 7 autoa. Yksi auto tyhjäkäynnillä eikä kukaan autossa ja 3 autossa istui kuskin paikalla maahanmuuttajageenit omaava ihminen.

        Autojen jäljistä päätellen kävelykadulla on tänään ollut vilkasta autojen puolesta!

        Ruokalähtien toiminta ei ole huoltoajoa, joka oikeuttaa ajamaan kävelykadulla. Tietysti jos ajavat Asematien 3 maksullisella pysäköintipaikalle niin se olisi tontille, mutta eivät he halua maksaa pysäköinnistä.

        Kävelykadulle ei saa edes Invaluvalla pysäköidä!


      • Anonyymi

        Ruokalähettien omat liikennesäännöt ovat edelleen voimassa!

        Kävelykadulla oli kaikilla osilla autoja "pitkin ja poikin" ja kun katsoo, ketkä niissä istuvat.

        Lisäksi he ajavat siellä yli 20 km/h eivätkä pahemmin välitä jalankulkijoista. Soittavat torvea ja näyttävät keskisormea. Jos ratti kääntyy eli väistävät, niin näyttävät keskisormella että väistettävä!

        Poliiseja ei näy!

        Poliisit eivät muutenkaan puutu jalkakäytävillä/pyöräteillä pysäköiviin. Yksi hyvä esimerkki on Talvikkitie 38 sijaitsevat parturi ja pizzeria. Poliisit käyvät pizzeriassa syömässä ja usein itsekin pysäköivät jalkakäytävälle/pyörätielle. Siellä on muitakin autoja, mutta saavat rauhassa olla!

        Täällä Tikkurilassa ei ole yhtään väliä jalankulkijoista, sillä jalkakäytävät ovat täynnä pyöräilijöitä ja sähköpotkulautailijoita. He saavat olla ihan rauhassa poliiseilta eli ei puututa!

        Saako jalankulkijalla kävellä ajoradalla oman turvallisuuden vuoksi?

        Kävelykadun molempiin päihin tulisi laittaa kunnolla betoniporsaat ja vain pieni väylä, mistä pelastusajoneuvot pääsevät!


      • Anonyymi

        Eräänä kauniina päivänä:

        Tulin Ratatieltä etelän suunnasta pyörällä ja vastakkaisesta suunnasta tuli auto, joka oli myös kääntymässä kävelykadulle.

        Ratatien suunnassa on kielletty ajosuunta -liikennemerkki, lisäkilvellä - ei koske ja pyöränkuva eli minä pyöräilijänä sain kääntyä sinne, mutta ei autoilija.

        Näytin kädellä ja keskisormella autoilijalle liikennemerkkiä. Pääsin auton ohi ja auto tuli perässäni.

        Auto sitten kääntyi sinne sopimusparkkiin päin, kun katsoin taakseni. Kuski, kukas muu kuin maahanmuuttajataustainen, huusi ikkunasta, että : minä saan ajaa tuolta, mutta keskisormea ei saa näyttää!

        Sanoin sille maahanmuuttajataustaiselle idiootille, että tuolta on kielletty ajosuunta. ja kuinka ollakaan keskisormeni nousi!

        Maahanmuuttajien omat liikennesäännöt eli heitä eivät koske mitkään liikennemerkit.

        Tosin se on jo nähty todella hyvin tuolla Asematien kävelykadulla!

        Suomen laissa ei ole maahanmuuttajille omia liikennesääntöjä tai muihinkaan lakeihin poikkeuksia muihin Suomessa asuviin ihmisiin!

        Parasta olisi, että noiden maahanmuuttajataustaisen bisnekset siirtyisivät kävelykadulta muualle.

        Silloin saataisiin kävelykatu turvalliseksi jalankulkijoille, pyöräilijöille ja skuuttaajille.

        Valittivathan maahanmuuttajataustaiset liikkeiden pitäjät viikkoja sitten VS:ssa, kun heidän asiakkaat eivät voi pysäköidä liikkeiden eteen!

        Tikkuri on kadun toisella puolen ja siellä on satoja parkkipaikkoja. Mikäli sieltä ei jaksa kävellä niin silloin menkööt muualle.


    • Anonyymi

      Kuka uskaltaa kävellä keskellä Asematietä, kaikki käveli reunoilla, tänään huomasin?

      • Anonyymi

        Kävelykatu on koko leveydeltään kävelykatu! Mikä kävelykatu se on, jos ei saa kävellä missä haluaa?

        Laissa ei ole määritelty jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja skuuttajien paikkaa kävelykadulla. Saa kävellä kaikilla osin ja missä kohtaa haluaa eli myöskään pyöräilijöiden/skuuttajien ei tarvitse ajaa oikealla!

        Kävelykadulla pyöräilijät, skuuttaajat ja huoltoajossa/tontille ajossa olevat auto väistävät jalankulkijoita. Nopeus saa olla max 20 km/h ja nopeus sovellettava jalankulkijoihin eli tarvittaessa vielä hiljempaa.

        Laista löytyy, että jalankulkijoille on annettava esteetön kulku.

        Asematiellä ihmisiä kävelee kaikilla osin, mutta suurin osa vielä reunassa.

        Kävelevätkö ihmiset Helsingissä Keskuskadulla, Kluuvikadulla, Mikonkadulla reunoilla?

        Eivät kävele!

        Muista itse se, että huoltoajoa ei ole läpiajo Kielotieltä Ratatielle eikä Asemantien varrella olevissa liikkeissä asioiminen. Pysäköiminen kävelykadulla on myös kielletty!

        Muista myös, että päälleajo-oikeutta ei ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävelykatu on koko leveydeltään kävelykatu! Mikä kävelykatu se on, jos ei saa kävellä missä haluaa?

        Laissa ei ole määritelty jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja skuuttajien paikkaa kävelykadulla. Saa kävellä kaikilla osin ja missä kohtaa haluaa eli myöskään pyöräilijöiden/skuuttajien ei tarvitse ajaa oikealla!

        Kävelykadulla pyöräilijät, skuuttaajat ja huoltoajossa/tontille ajossa olevat auto väistävät jalankulkijoita. Nopeus saa olla max 20 km/h ja nopeus sovellettava jalankulkijoihin eli tarvittaessa vielä hiljempaa.

        Laista löytyy, että jalankulkijoille on annettava esteetön kulku.

        Asematiellä ihmisiä kävelee kaikilla osin, mutta suurin osa vielä reunassa.

        Kävelevätkö ihmiset Helsingissä Keskuskadulla, Kluuvikadulla, Mikonkadulla reunoilla?

        Eivät kävele!

        Muista itse se, että huoltoajoa ei ole läpiajo Kielotieltä Ratatielle eikä Asemantien varrella olevissa liikkeissä asioiminen. Pysäköiminen kävelykadulla on myös kielletty!

        Muista myös, että päälleajo-oikeutta ei ole!

        Eikös asemakatu ole nk pihakatu. Siinä voi kyllä ajaa autolla alueen palveluihin, mutta autoilla ei ole mitään etuoikeutta niinkuin pihakaduilla ei ole ja kävellä saa koko tiealueella.
        Muistaakseni näin pihakatu-kyltit jo asennetun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös asemakatu ole nk pihakatu. Siinä voi kyllä ajaa autolla alueen palveluihin, mutta autoilla ei ole mitään etuoikeutta niinkuin pihakaduilla ei ole ja kävellä saa koko tiealueella.
        Muistaakseni näin pihakatu-kyltit jo asennetun.

        Kannattaa käydä tarkastamassa näkö!

        Siellä on kävelykadun liikennemerkit: Kielotien suunnasta terveyskeskusken jälkeen, Ratatien suunnasta, Uuden torin Kirjastopuiston laidalla.

        Pihakatu ja kävelykatu on ihan eri asia!

        Tässä sinulle tietoa:

        https://www.liikenneturva.fi/ajankohtaista/piha-ja-kavelykatujen-saantotuntemuksessa-aukkoja-huomioi-myos-uusi-pyorakatu/#3a5b89ad

        Kuulut siis siihen ihmisjoukkoon, joka ei osaa liikennemerkkejä?

        Lähde tänään ulkoilemaan Asematielle ja ota suurennuslasi mukaan, jotta näet liikennemerkit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa käydä tarkastamassa näkö!

        Siellä on kävelykadun liikennemerkit: Kielotien suunnasta terveyskeskusken jälkeen, Ratatien suunnasta, Uuden torin Kirjastopuiston laidalla.

        Pihakatu ja kävelykatu on ihan eri asia!

        Tässä sinulle tietoa:

        https://www.liikenneturva.fi/ajankohtaista/piha-ja-kavelykatujen-saantotuntemuksessa-aukkoja-huomioi-myos-uusi-pyorakatu/#3a5b89ad

        Kuulut siis siihen ihmisjoukkoon, joka ei osaa liikennemerkkejä?

        Lähde tänään ulkoilemaan Asematielle ja ota suurennuslasi mukaan, jotta näet liikennemerkit.

        Helsingissä, jos jää kiinni kävelykadulla ajamisesta, ilman syytä, sekä rekisterinumeroiden peittämistä, saa sakot!

        https://twitter.com/DPasterstein/status/1730505604643311918?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^tweet

        Pastersteinin porukat saisivat tulla myös Tikkurilaan valvomaan, jotta saataisin kävelykatu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös asemakatu ole nk pihakatu. Siinä voi kyllä ajaa autolla alueen palveluihin, mutta autoilla ei ole mitään etuoikeutta niinkuin pihakaduilla ei ole ja kävellä saa koko tiealueella.
        Muistaakseni näin pihakatu-kyltit jo asennetun.

        Et ole vielä käynyt tarkistamassa liikennemerkkejä?

        Vai onko niin, että et uskalla myöntää, että minä lähes 70 vuotias olen oikeassa?

        Vai olitko sinä se, joka siellä ajelit Boltin taksilla? Taksillakaan ei saa ajaa eikä pysäköidä kävelykadulla!

        Poikkeuksena liikuntarajoitteisen henkilön kuljettaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa käydä tarkastamassa näkö!

        Siellä on kävelykadun liikennemerkit: Kielotien suunnasta terveyskeskusken jälkeen, Ratatien suunnasta, Uuden torin Kirjastopuiston laidalla.

        Pihakatu ja kävelykatu on ihan eri asia!

        Tässä sinulle tietoa:

        https://www.liikenneturva.fi/ajankohtaista/piha-ja-kavelykatujen-saantotuntemuksessa-aukkoja-huomioi-myos-uusi-pyorakatu/#3a5b89ad

        Kuulut siis siihen ihmisjoukkoon, joka ei osaa liikennemerkkejä?

        Lähde tänään ulkoilemaan Asematielle ja ota suurennuslasi mukaan, jotta näet liikennemerkit.

        Eipä kävelykadun ja pihakadun välillä autoliikenteen kannalta kovin kummoista eroa ole. Autolla voi liikkua jalankulkijoiden ehdoilla max 20km/t. Pihoille ajo sallittua ja pysäköinti kielletty kävelykadulla.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        "Ruokaläheteillä on omat säännöt ja heitä auttaa Poliisi ja Vantaan pysäköinninvalvonta puuttumatta asiaan"

        Pysäköinninvalvonta on käynyt ahkerasti, mutta he voivat puuttua vain pysäköintiin ei muuhun.

        Turhaan ajamiseen pitäisi poliisien puuttua, mutta kun sitä työtä ei voi tehdä etänä! Eli eipä poliiseja siellä näe.

        Asematien kävelykadulla on toisinaan paljon vaarallisempaa kävellä, siis keskellä, kuin ajaa pyörällä Helsingin keskustassa ajoradalla.

        Sinulle, joka olet sitä mieltä, että miksi kävelet keskellä, tiedoksesi Asematie on "seinästä seinään" kävelykatua eli käveleminen on sallittu kaikilla osin!

        Käy katsomassa Helsingissä Keskuskadun kävelykatua, ei siellä ihmiset kävele "seiniä pitkin" vaan koko leveydeltä.

        Kävelykadulla toiset matut ovat ajamassa päälle eli ihan lähelle, torvet soittavat torvia, huutavat ja haukkuvat. Silloin joskus, kun he huutavat niin väittävät, että siellä ei saa kävellä!

        Liikennemerkin mukaan se on kävelykatu, jossa on tontille- ja huoltoajo sallittu. Huoltoajoa ei ole esim. ravintolassa käynti.

        Kävelykadulla pysäköiminen on kielletty.

        Matut, Kävelykadulla ajoneuvojen tulee antaa jalankulkijoille esteetön kulku!

        Mistä johtuu, että ne autolla ajavat matut ovat pääosin miehiä?

        Helsingin keskustassa ajoradalla pyöräileminen on turvallista, kun vain itse noudattaa liikennesääntöjä. Ei siellä autot ole ajamassa päälle, ei kiilaamassa, eivät tule kolmion takaa jne.


    • Anonyymi

      Kävely kielletään!

      • Anonyymi

        OK, konttaan


    • Anonyymi

      Autoja liikkuu todella paljon! Eivätkä todellakaan ole huoltoajoa tai tontille ajoa!


      Mitä Urpoja TE autoilijat olette?

      Te ajatte jatkuvasti kävelykadulla sekä pysäköitte, Teidän ajonne ei ole huoltoajoa eikä tontille ajoa, jos menette lihaostoksille, pankkiin tai muihin kauppoihin .

      Kerrottakoon, että kävelykadulla on PYSÄKÖIMINEN KIELLETTY!!!!

      Lisäksi Te ajatte  kävelykadulla jopa 50-60 km/h, ettekä meinaa väistää jalankulkijoita. 

      Tänään esimerkkinä; meitä muutama jalankulkija käveltiin kirkon kohdalla kohti Kielotietä. Kielotien suunnasta tuli auto, joka vain kiihdytti vauhtia, vaikka näki meidät kävelykadulla. Autoilijalla vauhti vain lisääntyi todella kovaksi eli ei missään tapauksessa ollut alle 20 km/h ja kauas jäi myös Tikkurilassa yleisesti oleva 40 km/h eli todennäköisesti 50-60 km/h. Parasta oli väistää ja autoilijakin sitten loput väisti, ja onneksi väistettiin eri suuntiin. Pitihän autoilijalle, joka pysäköi Nordean eteen, käydä juttelemassa, että siinä on kävelykatu, mutta ei kuulemma saa kävellä. Vauhdista sanoin ja pysäköinnistä, mutta edelleen se,ei suomalaisen geenejä omistava oli sitä mieltä, että kävelykadulla ei saa kävellä.

      Turha huudella jalankulkijoille, että kävelykadulla ei saa kävellä, kuten teillä monilla on tapana! KÄVELYKATU ON JALANKULKIJOIDEN VALTAKUNTAA!

      Tänäänkin eräs Urpo väitti, että siellä on pihakadun liikennemerkki! Siellä on kävelykadun liikennemerkki, sillä sen näkee fiksut ihmiset.

      TE Urpot, jättäkää auto pois ja kävelkää ja ehkä on syytä käydä silmälääkärissä!
      Ketkä ovat ne, jotka pääasiassa ajavat kävelykadulla ja pysäköivät sinne (en puhu todellisesta huoltoajosta)? Ne ovat miehiä ja geenit voitte itse päätellä!

      Mitä se siihen sanotte, jos me jalankulkijat tulemme kävelemään ajoradalle esim. Unikkotielle, koska emme uskalla kävellä Asematien kävelykadulla?  Me voimme ottaa Teistä mallia! Ensiksi Te autoilijat ajaisitte siellä päälle, soittaisitte torvia, uhkaisitte hakkaa ja ehkä soittaisitte poliisit. Poliisit varmaan tulisivat nopeasti, koska joku uskaltaa häiritä autoliikennettä!

      Teidän onneksi poliisit eivät puutu Teidän kävelykadulla ajamiseen eikä pysäköimiseen. Tosin ehkä sitten, kun joku jalankulkija kuolee!

      Kaikki Poliisit eivät edes tunne kävelykadun liikennemerkkiä! Tämä on fakta! Olen kesällä jutellut erään partion kanssa ja siinä se selvisi!

    • Anonyymi

      Pitäs olla vielä selvempi liikennemerkki, kaikki ei huomaa tuota pientä merkkiä.

      • Anonyymi

        Onko se pieni liikennemerkki?

        Keskity liikenteeseen eli lopeta kännykän käyttö ajaessa. Mikäli sitä ei ole niin sitten kannattaa mennä silmälääkäriin ja hankkia lasit.

        Itse lähes 70 v. jalankulkija/pyöräilijä ja olen nähnyt sen liikennemerkin heti siitä päivästä kun se laitettiin 27.11. Näen jopa sinun ja kaltaistesi autojen rekisterinumerot, kun ajatte kävelykadulla, jopa ylinopeutta!

        Vaikka Tikkurilassa on kaduilla, ajoradoilla nopeudet 30 km/h tai 40 km/h, niin se ei ole se nopeus, jolla saa ajaa kävelykadulla. Kävelykadulla on max nopeus 20 km/h ja tarvittaessa vaikka 2 km/h eli nopeus pitää soveltaa jalankulkijoihin!

        Ilmeisesti liikenteessä liikkuessasi et näe muitakaan liikennemerkkejä esim. suojatien liikennemerkkiä?

        Laita kaupungille palautetta ja pyydä siihen vaikka 2 m x 2m liikennemerkki, mikäli laki sallii sen kokoisen!

        Eilen iltapäivällä sitten on laitettu Itärajan tyyliin esteitä, jotta ette ajaisi sinne. No, ei ne pidättele Teitä kaikkia autoilijoita, sillä edelleenkin jotkut teistä ajavat sinne vaikka ei ole huolto- tai tontille ajoa!


    • Anonyymi

      Jos ihmiset alkaisi rohkeasti kävellä siinä koko tien leveydellä, autoilijatkin heräisi et se on kävelykatu.Tai syy voi olla sekin, ettei siinä uskalla kävellä kun vauhdilla liikkuu autoja.

      • Anonyymi

        Siellä on paljon ihmisiä, jotka eivät uskalla rohkeasti kävellä koko kävelykadun leveydeltä.

        Siellä on ihmisten kanssa juteltu kävelykadusta, siellä kävelystä jne ja todella monet ihmettelee autoilijoiden käytöstä eli ajamista kävelykadulla vaikka ei ole huoltoajoa.

        Itse olen heti alusta alkaen kesäkuun puolesta välistä asti kävellyt sekä ajanut pyörällä kävelykadulla missä haluan eli olen ottanut "tilan haltuuni".


    • Anonyymi

      Hyvä juttu, kävelin tänään Asematiellä ja on laitettu myös kukkalaatikoita esteeksi eli uskalsin kävellä keskellä katua, ei näkynyt autoja!

      • Anonyymi

        Tänään kävelin tuossa n. 10.15 kävelykadulla.

        Kuinka ollakaan, joku fiksu oli pysäköinyt sinne esteiden väliin, Kaupungintalon eteen entiseen tapaan.

        Ei olisi kannattanut!

        Auto oli saanut 80 euron "Lottovoiton" jo klo 07.16. Oppiikohan autoilija mitään siitä, ei todennäköisesti?

        Kävelykadulla ei käytetä pysäköinti kielletty liikennemerkkiä tai pysäköintikieltoalue -liikennemerkkiä, koska kävelykadun liikennemerkki "kertoo"; pysäköiminen kielletty, mikäli huoltoajo sallittu niin max 20 km/h, jalankulkijoille annettava esteetön kulku.


    • Anonyymi

      Oppirahat joutuu maksamaan näin se on ja tyhmyydestä sakotetaan, on vanhoja sananlaskuja.

    • Anonyymi

      Turhaa toivoit, että siellä on kiva kävellä kun autoja ei ole!

      Edelleenkin n. 8 kk jälkeen siellä ajetaan autoilla ja pysäköidään. Poliiseja ei ole vieläkään näkynyt - niin itse kuin monet, joiden kanssa olemme jutelleet, olemme todenneet.

      Kaupunki eli Vantaa on ilmeisesti "luovuttanut" siltä osin, että kävelykatu saataisiin Kävelijöille, pyöräilijöille ja skuuttaajlle turvalliseksi. Mitä meistä, sillä autoilijat, varsinkin ne maahanmuuttajataustaiset, pitää saada tehdä mitä haluaa!

      Autoilijoiden määrä on vähentynyt, mutta silti ihan liikaa, siis niitä "huoltoajoa".

      Toiset jalankulkijatkin ovat sitä mieltä, että jalankulkijoiden tulee kävellä reunassa niin Kaupungintalon kohdalla kuin TIkkurin kohdalla. Mistä ne ovat sen keksineet?

      Ovatko myös autoilijoita, jotka ajavat/pysäköivät siellä?

      Toiset autoilijat ja jalankulkijat ovat sitä mieltä, että siellä saa pysäköidä, koska ei ole pysäköinti kielletty -liikennemerkki.

      Kävelykatu liikennemerkki kertoo: pysäköiminen kielletty, ajoneuvoilla max 20 km/h, ajoneuvojen tulee antaa jalankulkijoille esteetön kulku. Kaukana on se, että noin tapahtuisi todellisessa elämässä!

      Siitä kun kävelykatu alkaa hieman Kielotieltä tullessa hieman Apteekin jälkeen niin todellakoon, että Kävelykatu päättyy vasta Ratatiellä. Liikennemerkit molemmissa päissä kertovat Kävelykadun alkamisesta ja sen päättymisestä.

      Asematie on Kävelykatu reunasta reunaan, myös Tikkurin edessä.

      Jalankulkijat, pyöräilijät ja skuuttajaat kulkekoon "seiniä" pitkin mikäli haluavat, mutta minä ja jotkut muut kuljemme vaikka keskellä, kuten laki sallii!

      • Anonyymi

        Maahanmuuttajataustaiset ihmiset ajavat usein Asematien kävelykadulla, mennäkseen kavereiden ravintoloihin, lihakauppaan, parturiin jne.

        He eivät tykkää siitä, että heitä eivät jalankulkijat väistä; huutavat, haukkuvat, uhkaavat jopa päälleajamisella tai hakkaamisella.

        Olen nähnyt, kun ajoivat ihan läheltä henkilöä, joka liikkui rollaattorilla. Haukkuvat ihmisiä syyttäen rasisteiksi.

        He itse ovat rasisteja!

        Ajavat kävelykadulla ylinopeutta eivätkä anna jalankulkijoille esteetöntä kulku.

        Miksi ovat tulleet Suomeen, jossa täällä ei haluta noudattaa Suomen lakeja, myös liikennesääntöjen osalta. Myös toiset maahanmuuttajataustaiset yrittäjät syyllistyvät samaan kävelykadulla autolla ajaessaan.

        Viikon päivät sitten tuli eräs niistä Ratatien suunnalta autolla Asematien kävelykadulle. Siellä on kielletyn ajosuunnan liikennemerkki. Minun piti väistää ja sanoin asiallisesti määrätyt sanat näyttäen liikennemerkkiä. Se maahanmuuttajataustainen henkilö meinasi lähteä autosta ulos, joten piti lähteä "karkuun". Syytti minua rasistiksi!

        Minä ja erittäin monet tuttuni emme käytä maahanmuuttajataustaisten palveluita eli emme käy heidän ravintoloissa/liikkeissä!

        Ei ole vieläkään yli vuoden jälkeen näkynyt poliiseja valvomassa Asematien kävelykadulla ajamista tai illalla pysäköinninvalvojien työajan päättymisen jälkeen pysäköimiseen puuttumiseen!

        Näyttää olevan niin, että siellä missä on maahanmuuttajien yrityksiä niin ei valvota liikennesääntöjä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maahanmuuttajataustaiset ihmiset ajavat usein Asematien kävelykadulla, mennäkseen kavereiden ravintoloihin, lihakauppaan, parturiin jne.

        He eivät tykkää siitä, että heitä eivät jalankulkijat väistä; huutavat, haukkuvat, uhkaavat jopa päälleajamisella tai hakkaamisella.

        Olen nähnyt, kun ajoivat ihan läheltä henkilöä, joka liikkui rollaattorilla. Haukkuvat ihmisiä syyttäen rasisteiksi.

        He itse ovat rasisteja!

        Ajavat kävelykadulla ylinopeutta eivätkä anna jalankulkijoille esteetöntä kulku.

        Miksi ovat tulleet Suomeen, jossa täällä ei haluta noudattaa Suomen lakeja, myös liikennesääntöjen osalta. Myös toiset maahanmuuttajataustaiset yrittäjät syyllistyvät samaan kävelykadulla autolla ajaessaan.

        Viikon päivät sitten tuli eräs niistä Ratatien suunnalta autolla Asematien kävelykadulle. Siellä on kielletyn ajosuunnan liikennemerkki. Minun piti väistää ja sanoin asiallisesti määrätyt sanat näyttäen liikennemerkkiä. Se maahanmuuttajataustainen henkilö meinasi lähteä autosta ulos, joten piti lähteä "karkuun". Syytti minua rasistiksi!

        Minä ja erittäin monet tuttuni emme käytä maahanmuuttajataustaisten palveluita eli emme käy heidän ravintoloissa/liikkeissä!

        Ei ole vieläkään yli vuoden jälkeen näkynyt poliiseja valvomassa Asematien kävelykadulla ajamista tai illalla pysäköinninvalvojien työajan päättymisen jälkeen pysäköimiseen puuttumiseen!

        Näyttää olevan niin, että siellä missä on maahanmuuttajien yrityksiä niin ei valvota liikennesääntöjä!

        Tässä Vantaan Sanomissa heinäkuun alussa ollut juttu:

        https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6893328

        " Muutos on hieman vähentänyt asiakasmääriä. Ihmisiä häiritsee parkkipaikkojen puute, sanoo parturiliike Men Stylen työntekijä Hawre Hashim. 

        Meillä käy paljon esimerkiksi taksikuljettajia asiakkaina, ja he ovat saaneet sakkoja, sanoo Pizzeria Rosan työntekijä Jalal Rashid Hanzhin."

        On se, että pitää päästä oven eteen autolla! Ihme, että ei sisälle!

        Asematien 1:n Parturiliike Men Stylestä ja Pizzeria Rosasta ja muista liikkeistä, löytyy max pari sadan metrin kävelyllä satoja parkkipaikkoja. Lähin on kadun toisella puolen Kauppakeskus Tikkurissa.

        Jos sieltä ei jaksa kävellä niin vaihtoehtoja on:

        -Perustaa liikkeen esim. teollisuushalliin, jonne voi saada auton ruokapöydän tai parturituolin viereen
        - tai vaihtaa parturia ja ruokapaikkaa

        Se, että pysäköi autonsa kävelykadulle ja saa sakon niin siitä saa syyttää itseään.

        Kävelykadulla on pysäköiminen kielletty! Kävelykadun liikennemerkki "kertoo" sen!
        Samoin se "kertoo" nopeuden eli max 20 km/h. Sekä sen, että jalankulkijoille tulee antaa esteetön kulku!

        Jaksamista Teille maahanmuuttajat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä Vantaan Sanomissa heinäkuun alussa ollut juttu:

        https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6893328

        " Muutos on hieman vähentänyt asiakasmääriä. Ihmisiä häiritsee parkkipaikkojen puute, sanoo parturiliike Men Stylen työntekijä Hawre Hashim. 

        Meillä käy paljon esimerkiksi taksikuljettajia asiakkaina, ja he ovat saaneet sakkoja, sanoo Pizzeria Rosan työntekijä Jalal Rashid Hanzhin."

        On se, että pitää päästä oven eteen autolla! Ihme, että ei sisälle!

        Asematien 1:n Parturiliike Men Stylestä ja Pizzeria Rosasta ja muista liikkeistä, löytyy max pari sadan metrin kävelyllä satoja parkkipaikkoja. Lähin on kadun toisella puolen Kauppakeskus Tikkurissa.

        Jos sieltä ei jaksa kävellä niin vaihtoehtoja on:

        -Perustaa liikkeen esim. teollisuushalliin, jonne voi saada auton ruokapöydän tai parturituolin viereen
        - tai vaihtaa parturia ja ruokapaikkaa

        Se, että pysäköi autonsa kävelykadulle ja saa sakon niin siitä saa syyttää itseään.

        Kävelykadulla on pysäköiminen kielletty! Kävelykadun liikennemerkki "kertoo" sen!
        Samoin se "kertoo" nopeuden eli max 20 km/h. Sekä sen, että jalankulkijoille tulee antaa esteetön kulku!

        Jaksamista Teille maahanmuuttajat!

        Ihmeiden aika ei ole ohi!

        Edellisen kerran olen nähnyt Asematien kävelykadulla poliisipartion heinäkuun puolessa välissä 2023 eli 1 v 1,5 kk sitten.

        Kuljen kävelykadulla etupäässä kävellen, mutta myös pyörällä n. 10-12 kertaa/kk.

        Tänään näin Asematien kävelykadulla poliisipartion ajavan. Itse kävelin keskellä kävelykatua Tikkurin edessä tullen Ratatien suunnasta ja poliisit tulivat Kielotien suunnasta.

        Kävelin siis keskellä kävelykatua ja väistin n. 30 cm ja he väistivät enemmän.

        He eivät sanoneet minulle, että siinä kävelykadulla ei saa kävellä, kuten monet maahanmuuttajataustaiset ihmiset autoillaan. Heillä oli siis autossa kääntyvät pyörät mitä monilla muilla autoilijoilla ei ole.

        Kävelykadulla oli pysäköitynä 3 autoa, jotka olivat selvästi huoltoajoa eli kuorman purkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmeiden aika ei ole ohi!

        Edellisen kerran olen nähnyt Asematien kävelykadulla poliisipartion heinäkuun puolessa välissä 2023 eli 1 v 1,5 kk sitten.

        Kuljen kävelykadulla etupäässä kävellen, mutta myös pyörällä n. 10-12 kertaa/kk.

        Tänään näin Asematien kävelykadulla poliisipartion ajavan. Itse kävelin keskellä kävelykatua Tikkurin edessä tullen Ratatien suunnasta ja poliisit tulivat Kielotien suunnasta.

        Kävelin siis keskellä kävelykatua ja väistin n. 30 cm ja he väistivät enemmän.

        He eivät sanoneet minulle, että siinä kävelykadulla ei saa kävellä, kuten monet maahanmuuttajataustaiset ihmiset autoillaan. Heillä oli siis autossa kääntyvät pyörät mitä monilla muilla autoilijoilla ei ole.

        Kävelykadulla oli pysäköitynä 3 autoa, jotka olivat selvästi huoltoajoa eli kuorman purkua.

        Tuli väärin!

        "Kuljen kävelykadulla etupäässä kävellen, mutta myös pyörällä n. 10-12 kertaa/kk."

        Pitää olla 10-12 kertaa/vko!

        Tällä viikolla on jo 5 kertaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä Vantaan Sanomissa heinäkuun alussa ollut juttu:

        https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6893328

        " Muutos on hieman vähentänyt asiakasmääriä. Ihmisiä häiritsee parkkipaikkojen puute, sanoo parturiliike Men Stylen työntekijä Hawre Hashim. 

        Meillä käy paljon esimerkiksi taksikuljettajia asiakkaina, ja he ovat saaneet sakkoja, sanoo Pizzeria Rosan työntekijä Jalal Rashid Hanzhin."

        On se, että pitää päästä oven eteen autolla! Ihme, että ei sisälle!

        Asematien 1:n Parturiliike Men Stylestä ja Pizzeria Rosasta ja muista liikkeistä, löytyy max pari sadan metrin kävelyllä satoja parkkipaikkoja. Lähin on kadun toisella puolen Kauppakeskus Tikkurissa.

        Jos sieltä ei jaksa kävellä niin vaihtoehtoja on:

        -Perustaa liikkeen esim. teollisuushalliin, jonne voi saada auton ruokapöydän tai parturituolin viereen
        - tai vaihtaa parturia ja ruokapaikkaa

        Se, että pysäköi autonsa kävelykadulle ja saa sakon niin siitä saa syyttää itseään.

        Kävelykadulla on pysäköiminen kielletty! Kävelykadun liikennemerkki "kertoo" sen!
        Samoin se "kertoo" nopeuden eli max 20 km/h. Sekä sen, että jalankulkijoille tulee antaa esteetön kulku!

        Jaksamista Teille maahanmuuttajat!

        Tänään taasen näiden liikkeiden omistajien ystävät ökyautollaan ajoivat selvästi ylinopeutta!

        Tulivat Kielotien suunnasta ja heti esteiden jälkeen kiihdyttivät autoaan selvästi yli sallitun nopeuden. Itse tulin Ratatien suunnasta kävellen ja kävelin kävelykadun keskellä. Kirkon kohdalla sitten pysähdyin, kun näytti siltä, että maahanmuuttajataustaiset ihmiset autossa kaahasivat kohti. Pysähtyivät ja otin heidän ökyautostaan muutaman valokuvan. Siirryin sitten hieman ja myös he siirtyivät. Auton ikkunat avautuivat ja matu siellä huusi, että tämä on ajorata mene pois. Yritä siinä sitten matuille sanoa, että tämä on kävelykatu. Jatkoivat sitten ylinopeudella "ystäviensä" luo!

        Kielotien suunnasta kävelykadun alkuosalla on asfaltoitu osuus siinä keskellä, mutta siinä on koko leveydeltä kävelykatu. Liikennemerkki siellä esteiden kohdalla sen kertoo!

        Ajoivat ylinopeutta eivätkä antaneet minulle jalankulkijalle esteetöntä kulkua!

        Matuilta ei onnistu liikennesääntöjen noudattaminen!

        Lisäksi heidän kulttuurissa naiset ovat alinta kastia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään taasen näiden liikkeiden omistajien ystävät ökyautollaan ajoivat selvästi ylinopeutta!

        Tulivat Kielotien suunnasta ja heti esteiden jälkeen kiihdyttivät autoaan selvästi yli sallitun nopeuden. Itse tulin Ratatien suunnasta kävellen ja kävelin kävelykadun keskellä. Kirkon kohdalla sitten pysähdyin, kun näytti siltä, että maahanmuuttajataustaiset ihmiset autossa kaahasivat kohti. Pysähtyivät ja otin heidän ökyautostaan muutaman valokuvan. Siirryin sitten hieman ja myös he siirtyivät. Auton ikkunat avautuivat ja matu siellä huusi, että tämä on ajorata mene pois. Yritä siinä sitten matuille sanoa, että tämä on kävelykatu. Jatkoivat sitten ylinopeudella "ystäviensä" luo!

        Kielotien suunnasta kävelykadun alkuosalla on asfaltoitu osuus siinä keskellä, mutta siinä on koko leveydeltä kävelykatu. Liikennemerkki siellä esteiden kohdalla sen kertoo!

        Ajoivat ylinopeutta eivätkä antaneet minulle jalankulkijalle esteetöntä kulkua!

        Matuilta ei onnistu liikennesääntöjen noudattaminen!

        Lisäksi heidän kulttuurissa naiset ovat alinta kastia!

        Tikkurilassa Asematie on kävelykatua Kielotien suunnasta Terveyskeskuksen jälkeen päättyen Ratatien risteykseen. Kielotien suunnasta yksisuuntainen, mutta silti Ratatien suunnasta ajetaan, vaikka siellä on kielletyn ajosuunnan liikennemerkki. 

        Pyörällä ja skuutilla on Ratatien suunnasta sallittua ajaa ja se on lisäkilvellä osoitettu.

        Kirkolta Ratatielle on ollut kävelykatu jo sieltä kesäkuun puolesta välistä 2023 alkaen ja se alkuosa Kielotien suunnasta marraskuun loppupuoli 2023!

        Silti idioottiautoilijat ajavat siellä, en tarkoita huoltoajoa tai tontille ajoa vaan niitä muita; jopa läpiajoa tai pysäköivät. Pääosin he ovat maahanmuuttajataustaisia.

        Voi, voi, kun autoilijat eivät pääse pysäköimään ravintolan ovelle!

        Maassa maan tavalla eli tämä maa on Suomi!

        https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6893328

        Tässä kävelykadusta lisätietoa:

        https://www.vantaa.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/asematie-kaupungintalon-edustalta-ratatielle-nyt-kavelykatu

        Tuossa uutisessa lukee:"Välttämätön tonteille ajo ja huoltoajo on sallittua, ja ajo tapahtuu yksisuuntaisena Kielotieltä Ratatielle. Kaupungintalon edustalla kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten kadulle on rakennettu molemmin puolin leveät, kivetyt alueet, ja kadun keskellä välttämätöntä ajoneuvoliikennettä varten asfaltoitu kaista. Kävely ja pyöräily on mahdollista kadulla koko leveydellä."

        Uutisessa selvästi kirjoitetaan SUOMEKSI, että kävely ja pyöräily on mahdollista kadulla koko leveydeltään!

        Monet ihmiset, minä mukaan lukien, olemme viime vuoden puolella pyytäneet monesti poliisien valvontaa kävelykadulle. Sitä ei vain ole näkynyt!

        Lopputuloksen valvonnan puutteesta näemme eli varsinkin maahanmuuttajataustaiset autoilijat, eivät yhtään välitä kävelykadun liikennesäännöistä!

        Poliisi on kyllä aikaa "häätää" alkoholisoituneet ihmiset Tikkuraitin penkeiltä pois.

        Heistä ei ole ollut mitään haittaa, mutta toisille se on ongelma niitä nähdessään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maahanmuuttajataustaiset ihmiset ajavat usein Asematien kävelykadulla, mennäkseen kavereiden ravintoloihin, lihakauppaan, parturiin jne.

        He eivät tykkää siitä, että heitä eivät jalankulkijat väistä; huutavat, haukkuvat, uhkaavat jopa päälleajamisella tai hakkaamisella.

        Olen nähnyt, kun ajoivat ihan läheltä henkilöä, joka liikkui rollaattorilla. Haukkuvat ihmisiä syyttäen rasisteiksi.

        He itse ovat rasisteja!

        Ajavat kävelykadulla ylinopeutta eivätkä anna jalankulkijoille esteetöntä kulku.

        Miksi ovat tulleet Suomeen, jossa täällä ei haluta noudattaa Suomen lakeja, myös liikennesääntöjen osalta. Myös toiset maahanmuuttajataustaiset yrittäjät syyllistyvät samaan kävelykadulla autolla ajaessaan.

        Viikon päivät sitten tuli eräs niistä Ratatien suunnalta autolla Asematien kävelykadulle. Siellä on kielletyn ajosuunnan liikennemerkki. Minun piti väistää ja sanoin asiallisesti määrätyt sanat näyttäen liikennemerkkiä. Se maahanmuuttajataustainen henkilö meinasi lähteä autosta ulos, joten piti lähteä "karkuun". Syytti minua rasistiksi!

        Minä ja erittäin monet tuttuni emme käytä maahanmuuttajataustaisten palveluita eli emme käy heidän ravintoloissa/liikkeissä!

        Ei ole vieläkään yli vuoden jälkeen näkynyt poliiseja valvomassa Asematien kävelykadulla ajamista tai illalla pysäköinninvalvojien työajan päättymisen jälkeen pysäköimiseen puuttumiseen!

        Näyttää olevan niin, että siellä missä on maahanmuuttajien yrityksiä niin ei valvota liikennesääntöjä!

        Matut ajavat kävelykadulla autoillaan ja jopa pysäköivät sinne.

        En tarkoita todellista huoltoajoa tai tontille ajoa vaan sitä matujen keksimää "huoltoajoa".

        Kävelykadulla jalankulkija on kuningas ja saa kulkea missä haluaa. Ajoneuvojen, koskee myös pyöräilijöitä ja skuuttaajien, tulee antaa jalankulkijoille esteetön kulku.

        Mikä on esteetön kulku? Se on sitä, että jalankulkijan ei tarvitse muuttaa kävelysuuntaan tai hiljentää vauhtia.

        Matut eivät tiedä, että Suomessa ei ole päälleajo-oikeutta. He ovat sitä mieltä, että muut väistäköön heitä. Heitä ei kiinnosta kävelykadulla kulkeva jalankulkija, ei edes vanhukset tai liikuntarajoitteiset.

        Asematien kävelykatu on selkeästi merkitty kävelykadun liikennemerkillä!

        Lisäksi on Kielotien suunnasta esteitä, joista tarvitsee "pujotella" päästääkseen kävelykadulle!

        Ei taida olla järkeä, jotta ihmettelisi miksi siinä on esteitä? Eihän samanlaisia esteitä ole Kielotiellä, Kehä 3, Tuusulanväylällä jne.


    • Anonyymi

      Tikkurissa kävin ja ei yhtään autoa näkyny sen edessä, hyvä 👍

      • Anonyymi

        Ei pysäköitynä, mutta montako ajoi kävelykadulla?

        Mistä suunnasta? Monet maahanmuuttajataustaiset ovat ottaneet tavaksi ajaa kävelykadulle Ratatien suunnasta, vaikka siellä on kiellety ajosuunta -liikennemerkki.


    • Anonyymi

      Missä matu, siellä ongelma.

      • Anonyymi

        Hetki sitten Asematien kävelykadulla oli pysäköitynä 5 autoa!

        Kävelykadulla on aina pysäköiminen kielletty!

        Täytyyhän matujen kavereiden päästä "ovelle" asti!

        On se kumma, että Suomen laki ei näytä koskevan kaikkia.


    • Anonyymi

      Kävin toissa iltana tikkurin ruokakaupassa, kävelin asematietä ja oli pimeää, tuli auto aika kovaa ja pysähty tikkurin eteen niin et jouduin väistämään. Heijastin pitää laittaa nyt kun pimeää, mitä muuta voi enää tehdä?

      • Anonyymi

        Autoilija rikkoi paljon liikennesääntöjä: ajoi kävelykadulla, ajoi ylinopeutta, ei antanut esteetöntä kulkua jalankulkijalle ja pysäköi kävelykadulle.

        Ajoneuvojen, myös pyörien ja skuuttien, tulee antaa jalankulkijalle esteetön kulku. Ajoneuvoilla, myös pyörillä ja skuuteilla, on max nopeus 20 km/h.

        Heijastin on tietysti hyvä olla pimeällä, mutta ei ne autoilijat näe kunnolla edes päivän valolla sitä kävelykadulla kävelevää jalankulkijaa!

        Siellä monet autoilijat vieläkin väittävät, että kävelykadulla ei saa kävellä. Tikkurin edessä on talojen seinästä seinään kävelykatua. Kirkon edustalla, vaikka on se asfaltti siinä keskellä, niin siinäkin on koko leveydeltä kävelykatua eli myös siinä asfaltoidulla osalla saa kävellä.

        Se asfaltoitu osa on laitettu sitä varten, että ne viralliset huolto- ja tontille ajo tapahtuisi siinä eikä koko leveydeltä. Jos asfaltin osuudella kävelee niin ajoneuvojen tulee silti väistää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Autoilija rikkoi paljon liikennesääntöjä: ajoi kävelykadulla, ajoi ylinopeutta, ei antanut esteetöntä kulkua jalankulkijalle ja pysäköi kävelykadulle.

        Ajoneuvojen, myös pyörien ja skuuttien, tulee antaa jalankulkijalle esteetön kulku. Ajoneuvoilla, myös pyörillä ja skuuteilla, on max nopeus 20 km/h.

        Heijastin on tietysti hyvä olla pimeällä, mutta ei ne autoilijat näe kunnolla edes päivän valolla sitä kävelykadulla kävelevää jalankulkijaa!

        Siellä monet autoilijat vieläkin väittävät, että kävelykadulla ei saa kävellä. Tikkurin edessä on talojen seinästä seinään kävelykatua. Kirkon edustalla, vaikka on se asfaltti siinä keskellä, niin siinäkin on koko leveydeltä kävelykatua eli myös siinä asfaltoidulla osalla saa kävellä.

        Se asfaltoitu osa on laitettu sitä varten, että ne viralliset huolto- ja tontille ajo tapahtuisi siinä eikä koko leveydeltä. Jos asfaltin osuudella kävelee niin ajoneuvojen tulee silti väistää!

        Ne ajelijat ovat aina haittamaahanmuuttajia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe