Laki kiroaa ihmisen joka sitä yrittää !!

Kuten selvästi raamattu osoittaa kymmenin ja kymmenin kohdin elävämme armon aikaa Jeesuksessa Kristuksessa jossa lakiliitto on kumottu ,
niin selvästi raamattu sen osoittaa ja voimakkaasti kuten Gal 3/10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin OVAT KIROUKSEN ALAISIA .

Tämä siis voimakasta ja selvää tekstiä kaikille .
Lainalla olevat eivät ole Kristuksen omia vaan kirouksen alla olevia ja saavat aikanaan palkan minkä ansaitsevat.

19

165

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tyhmä sitten sanoo että sitten voi huorata, varastaa ja tappaa mielin määrin kun ei ole lakia.

   Ei voi sanoa että laki on naulittu ristille ja lain kirous on poistettu, ellei kerro mitä on tullut tilalle.

   Jollei kerro sitä, että elämää eikä pelastusta ei määritä laki, vaan Henki. Sen avulla Jumala tunnistaa ne, jotka pääsevät taivaaseen eikä siinä tuomiossa ole mitään osaa lailla. Omalla tavallaan se on kova tuomio, koska siihen kyytiin ihminen ei pääse omilla ansioillaan, vaan sillä että Jumala on armossaan Kristuksen kautta lahjoittanut Pyhän Hengen.

   Ja laki on tosiaan voimassa, ei itse lakia ole kumottu, vaan sitä käytetään tuomion perustella niille, jotka ovat sen kirouksen alaisia. Ja siinä tuomiossa ei ole puolustajaa.

   • Kyllä ..juuri näin.


  • Anonyymi

   Jos lain kanssa yrittää pelastua, niin siinä joutuu kauhean selittelyn tielle. Pitää Raamatusta etsii kaikki kohdat missä laki mainitaan hyvässä merkityksessä ettei piiruakaan katoa ja yms.

   Sitten vielä vaikeampi osa kun pitää selittää miten Jeesus liittyy siihen että vanhan liiton lait yhtä pelastavat ja niiden mukaan ojennaudutaan. Tai ei kaikkien piirujen tietenkään, vaan sopivasti joidenkin.

   Sitten pitää selittää miten laki kasvattaa Jeesukseen siten että kun joku lain kohta vähän jää vajaaksi, niin Jeesus siinä sitten auttaa pitkin matkaa. Tämä on vähän vaikeampi selittää Raamatulla. Kääntymyksen voi kyllä selittää ja sen Paavalikin teki, mutta se että pitkin matkaa Jeesus tökkisi eteenpäin kun yrittää vaeltaa lain mukaan, niin se on vähän hankala pala ja se vain pitää ohittaa ja keskittyä muuhun. Sillä kyllä Jeesus voi synnit anteeksi antaa, mutta ei pitkin matkaa suosia synti ihmisen elämässä ja kuitata sitä että kyllä tällä kovalla yrityksellä pääset taivaaseen.

  • Niin raamatun teksti on selvä ja kysymys miksi Jeesus kuoli on juurikin se ,että synti ja kuolema on kumottu Kristuksessa ja mitä se tarkoittaa on se, että mooseksen laki on oltava poissa sillä myös uhrauslaki on poissa sillä Jeesus on täydellinen uhri sille joka uskoo sen ,että Jeesus on Kristus.
   Siinä uskossa toki on vastuu ,että ihminen ei ala elämään tahallisessa synnissä/vääryydessä vaan kun lipsuu niin äkkiä takaisin ruotuun anteeksi pyytäen sillä Jeesus Kristus on uhraamassa taivaassa ihmisen puolesta ihmisen välimiehenä jotta synnit saamme anteeksi.
   Näin tämä perusasia toimii.
   Laki on todellakin poissa vaikka kuten Paavalikin sanoo että käskyt/laki on hyvät ja Pyhät eli 10 käskyä kaikille kansoille perustana oikeasta ja väärästä, mutta meitä ei pienistä rikkeistä kivitetä vaan olemme armon alla ja anteeksi pyyntö ja myös muutkin lisukkeet joista tärkein ,että meidänkin tulee olla anteeksiannolla liikenteessä.
   Nämä ovat niiitä pieniä yksityiskohtia, mutta tärkeitä.

  • Anonyymi

   Paavali kirjoitti että laki on hyvä ja pyhä, että ei laissa itsessään ole mitään eikä sitä pidäkään rikkoa eikä elää siten kuin sitä ei olisi. Se ei vain ole enää pelastuksen kriteeri miten lakia noudattaa. Sitä kautta ei voi uudessa liitossa pelastua. Ei vaikka miten yrittäisi ja löytäisi monta kohtaa Raamatusta missä laki mainitaan.

   Ja kun lain mukaan ei pelastu, niin ei myöskään millään omalla yrittämällä. Koska mitä silloin yrittää? Mihin sitä yrittää ilman lakia pyrkiä?

   Ainut mahdollinen keino on saada Jumalan Pyhä Henki ja siinä elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Eikä sitä saa yrittämällä, vaan nöyrtymällä todellisesti Jumalan edessä, rukoilemalla synnit anteeksi ja tunnustamalla että omat yritykset eivät johda mihinkään, niin silloin Jumala armosta lahjoittaa Pyhä Hengen ja voiman. Silloin on vain kilvoittelu siinä että pysyy tässä yhteydessä eikä lähde mukaan mihinkään lihallisuuteen oli se maallista tai uskonnollista. Ei ole yrittämistä, vaan hengellistä kilvoittelua, ei ole taistelu maallisia asioita vastaan kuten Paavali kirjoittaa, vaan kilvoitellaan taivaallisen sota-asun kanssa.

   • Näin juuri..


  • Anonyymi

   Laista höyryäjää on kuin liikenneopettaja, joka paasaa liikennesäänöistä, että sitä ja sitä ei saa rikkoa, vaikka kukaan ei ole rikkonut ja hän itse ei edes osaa ajaa autoa eikä hänellä ole siihen ajo-oikeutta.

   Pyhän Hengen ohjaus taasen on kuin autopilotti, siten että ne ajavat autoa noudattaen paremmin liikennesääntöjä kuin huolimattomat ja muistamattomat ihmiset. Silti se ajamaton liikenneopettaja höyryäisi liikennesäännöistä että pitää sitten muistaa väistää sitä joka tulee oikealta eikä edes tiedä sitä että niin ei aina ole, vaan sääntö voi muuttua liikennemerkeillä.

  • Kyllä... tuo oli hyvin kuvattu ohjauksesta sillä juuri siinä se yksi upea kauneus on uudessa liitossa, että Jumalan äänen/ ohjauksen saa suoraan Hengessä eli Jumala on kuin liittynyt meidän dna han eli olemme yhtä taivaan kanssa.
   Siksi se onkin kaunista ja kun on saanut kokea ja ymmärtää Hengen täyteyden niin ei halua mitään muuta kuin kokea ja olla siinä täyteydessä sillä se on autuaallista olla täällä maanpäällä kuin taivaassa.

   • Anonyymi

    Ja se on niin helppoa ja niin vaikeaa yhtäaikaa. Juuri siitä syystä että omat temput siinä eivät auta.


  • Anonyymi

   Jaa. Me emme kiroa ketään vaan päinvastoin toivotamme parempaa elämää. Oletko ihan varma ketä palvelet?

   • Raamatussa oleva teksti osoittaa sen ,että lainalla olevat ovat kirouksen alaisia.
    Raamatun teksti on selvä.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Raamatussa oleva teksti osoittaa sen ,että lainalla olevat ovat kirouksen alaisia.
    Raamatun teksti on selvä.

    KIrjastasi huolimatta emme kiroa tai toivo vaikeuksia toisille ihmisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    KIrjastasi huolimatta emme kiroa tai toivo vaikeuksia toisille ihmisille.

    Siksi pitääkin kertoa Totuus, ettei kukaan joudu kirouksen alle vaan armon ja oppii suoraan Jumalalta Totuuden Hengen kautta.


  • Anonyymi

   Paavali vielä taisi kirjoittaa että kirottu jokainen, joka on puuhun ripustettu viitaten siihen että Jeesus on kuitenkin poistanut tuon lain kirouksen. Tosin vain niiden osalta, jotka uskovat siihen ja ottavat vapauden Hengen vastaan. Meillä on todellinen mahdollisuus olla lain ja synnin kirouksesta vapaita. Ei olisin mitään ideaa vain vapautua lain kirouksesta jos ei myös vapautuisi synnin orjuudesta Hengessä ja voisi päästä osalliseksi Jumalan Pyhästä Hengestä. Ja se ei ole teologiaa, ei oppi jostain eikä suuren väittelyn aihe, vaan oikeaa elämää miten voi tapahtua ja mikä voi muuttaa ihmisen elämän.

   • Kyllä .... avain sana kaikkeen ihmisyyteen on ...Vaeltakaa Hengessä.
    Ällistyttävää kuinka huonolla tolalla kyseinen asia on Kristittyjen keskuudessa.
    Se on ydin sillä Henki on voima ja viisaus ja Totuus ja Suojelija meille ,että vaellamme oikein.
    Kun Henki meitä ohjaa..
    Henki kun ohjaa niin olemme oikealla tiellä Kristuksessa.


  • Anonyymi

   Samalla se on se hullutus Kristuksessa mihin Paavali viittaa. Mitä ei löydä kreikkalaisella viisaudella, eikä se ole vain teologiaa jonka on ymmärtänyt tai oppinut, vaan elämää tässä ja nyt siinä Hengessä minkä Jumala suo.
   UT:n sana ei ole käskyjä miten pitää elää, vaan kertomus mihin ihminen voi päästä Hengessä ja mihin Jumalan Henki ei johda.

  • Hengessä vaeltaminen on todella ydin uudessa liitossa.

  • Anonyymi

   Hengessä vaeltaminen on myös pelottavaa. Ei se ole vain sitä että lainaa Raamatusta kaikki sellaiset kohdat missä mainitaan Pyhä Henki ja että näin on Henki, nyt sitten uskokaa muutkin.

   Se olisi sen kertomista mitä elämässä tapahtuu oikeasti hengellisellä saralla. Miten Jumala nostaa ihmisen mielen arkitodellisuuden yläpuolelle, siten ettei ihminen ole henkisesti riippuvainen siitä mitä ulkopuolella tapahtuu, mitä hänen kehossaan, mitä mieltä ihmiset ovat tai miten jotkut elämän asiat ovat menneet. Mieliala, asenteet ja sydämen tila tulee taivaallisista asioista.

   Mutta hyvä ihme eihän sellaista voi kirjoitella eikä julkituoda. Sehän on yhtä pelottavaa kuin kohtaisi Jumalan. Mikään ei olisi sen jälkeen siten kuten ennen.

   • Niin totta. Jumalan taivaallisen kokeminen on ällistyttävää ihmiselle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinkun läheisyyspula FWB uhka vai mahdollisuus?

   Aloin tässä vakavasti harkitsemaan FwB-miehen ”ottamisen” mahdollisuutta. Tosiaan itsellä alkaa kohtapuolin olemaan viik
   Sinkut
   207
   2354
  2. Voiko noin komea mies olla epävarma?

   Jotenkin mahdoton ajatus, mut nyt ymmärtäisin sen käytöksen mua kohtaan, jos näin on 🤔
   Ikävä
   168
   2193
  3. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   169
   1622
  4. Jos Martina nai Aussi miehen

   Tekeekö saman homman, kun meni Eskon kanssa naimisiin, veti pullollisen valkoviiniä aamupalaksi, ja oli kännissä omissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   345
   1533
  5. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   105
   1425
  6. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   32
   1367
  7. No oletko nyt

   Nainen tyytyväinen kun ei olla kohta enää missään tekemisissä? Minä en mutta ei sillä väliä. Vanhemmalle naiselle
   Ikävä
   54
   1204
  8. Vaitiolo velvollisuus!

   Meinasin jo mennä sanomaan,kaksi hoitajaa keskusteli kovaäänisesti kahvilassa hoitokodin asioita kuinka kurjaa,on saatto
   Karstula
   19
   1049
  9. Ethän sinä

   vaan luule, että oon varattu🤔
   Ikävä
   40
   1004
  10. Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin

   Monien kansojen tiedossa on karman laki, vaikka he eivät tietäisikään, että kyse on karman laista. Mitä ihminen tekee,
   Hindulaisuus
   109
   815
  Aihe