Tukeeko SKP ja äärivasemmisto vieläkin Venezuelaa?

Anonyymi-ap

SKP:n sivuilta löytyy propagandaa "koko kansan Venezuelan" puolesta ja Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen Heikki Ekman on Euroopan vasemmiston(EV) Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsen.

Myös Euroopan Vasemmistopuolue (PEL) että europarlamentin GUE/NGL -ryhmä ovat julkaiseet Maduroa tukevia kannanottoja. Ja toki Suomesta löytyy edelleen chavinisteja sympatisoivia äärivasemmistolaisia.

Mietin tätä kun luin äsken uutisista että tämä vasemmistolaisten tukema ja rakastama Venezuela ilmeisesti suunnittelee juuri tämä tekstin kirjoittamishetkellä hyökkäämistä naapurimaahansa Guyanaan tavoitteena liittää n. 60% siitä itseensä.

Nicolás Maduro havittelee erityisesti kaasu,- ja öljyrikasta "Guayana Esequiban" maakuntaa.

Lopulta kysymykseeni: hyväksyykö SKP tämän selvästi imperialistisen ja kolonialistisen uhkailun koska sen aloittajana on äärivasemmistolainen valtio joka on vielä ikääkuin bonuksena venäjän liittolainen?

15

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SKP on aina hyväksynyt ja tukenut kaikkia sellaisia toimia, joilla pyritään aiheuttamaan sekasortoa. Kaikkia sellaisia toimia, millä saataisiin vapaa ja demokraattinen yhteiskunta hajoamaan. Tämä selviää vaikkapa lukemalla Suomen sodanjälkeisistä yhteiskunnallisista tapahtumista.
      Älyttömintä on, että on henkilöitä, jotka tukevat ja hyväksyvät jopa Venäjän aiheuttaman maailmanlaajuisen kriisin. Näin tehdään levittämällä Kremlin valheelista propagandaa sekä väittämällä mm. Naton sotivan Ukrainassa ja jopa Naton valmistelevan hyökkäystä Kiinaan. Tällaisia kirjoittelevia on jopa tällä palstalla ollut jo vuosia.
      Mikään tosiasia ei mene ns. jakeluun, eikä kesksutelua edes synny, vaan nuo kirjoittelijat jatkavat samaa julistusta muusta välittämättä tai edes perustelematta kirjoituksiaan.
      Ehkäpä toimintaa ohjaa rajaton katkeruus demokratian menestymisestä ja kommunistisen diktatuurin romahtamisesta.

    • Anonyymi

      Aloitus:
      Kerro tarkkaan milloin ja miten Venezuela aikoo hyökätä naapurimaahansa. Mistä lähteistä tieto kun Suomen media ei ole kertonut mitään.
      Miten nato aikoo suhtautua, jos hyökkäys tapahtuu.
      Venezuelassa kommunistit eivät ole olleet vallassa. He tukivat aikanaan Hugo Chavesin hallitusta. Tänään he kritisoivat Maduron hallitusta.
      Kerro sekin, joko USA on palauttanut Venezuelalle varastamansa 10 mrd dollaria.

      • Anonyymi

        Suomen media tosiaan ollut asiasta hämmentävän hiljaa. YLE:kin vain uutisoi että venezuelalaisessa eläintarhassa syntyi valkoisia leijonanpentuja. Kertoo kaiketi äärivasemmistolaisten Tampereen punaisen tähden opistossa koulutetttujen yleläisten mielenkiinnosta mitä tulee maailman tapahtumiin?

        Mutta kv. uutistoimistot asiasta uutisoivat, kuin toki myös maailman espanjankielinen media. Wikipediasta löytyy asiaa käsittelevä artikkeli joka toimii tietyllä tavalla live-palveluna jota päivitetään kun uutta tapahtuu. Kansanäänestys asiasta (siis tästä alueiden pakkoliitoksesta) on näillä näkymin joulukuun 3.pvä joten luulisi sen jälkeen jotakin tapahtuvan jos on tapahtuakseen?


    • Anonyymi

      Seuraan aika tarkkaan maailman uutisia. Missään ei näy rutiköyhän Venezuelan hyökkäysaikeista puhumista.
      USA onnistui pakotteilla tuhoamaan Chavesin aikaisen edistyksen taloudessa. Maduron hallinnon aikakausi keskittyi talouden nostamiseen normaalilla porvarillisella tavalla. Työväestöltä otetaan ja kapitalisteille annetaan.
      Se että jossakin valtiossa on talouskriisi, se ei oikeuta natomaita pakotteillaan syventämään kriisiä.
      Saa nähdä kuinka käy Euroopassa. Natomaat alkavat irrota Ukrainan sodasta toteamalla; miksi meidän pitäisi sotkeutua toisten valtioiden sotiin.
      Suomessa luultavasti kulkee suojeluskuntahistorian sotainto; Otetaan nyt Venäjältä se mitä Hitlerin mukana sodissa menetettiin.
      Meni ohi aiheen. En löydä uutisia Venezuelan sotaintoon.

      • Anonyymi

        Niin sanottu kotimainen media ei ole aiheeseen ainakaan vielä tarttunut, joten englannin ja espanjan kielen taitoahan tämän kriisin seuraaminen toki vaatii. Enkä itsekään espanjaa kauheasti osaa.

        Googleen kannattaa kuitenkin kirjoittaa "Guyana Venezuela" ja aloittaa siitä:

        ‘Despotic’ Maduro accused of risking Venezuela-Guyana conflict over oil-rich region
        https://www.theguardian.com/world/2023/dec/01/venezuela-oil-guyana-essequibo-vote-nicolas-maduro

        UN’s top court bars Venezuela from action in Guyana border dispute. The International Court of Justice issued the ruling two days before a referendum over a disputed oil-rich territory.
        https://www.aljazeera.com/news/2023/12/1/uns-top-court-bars-venezuela-from-action-in-guyana-border-dispute

        Myös Reuters, AP ja isot amerikkalaiset mediatalot uutisoivat aiheesta.

        Tuossa on vielä linkki wikipedia sivuun joka seuraa kriisiä livenä, se löytyy kuudella eri kielellä, valitettavasti ei suomeksi.

        https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Guayana_Esequiba_crisis


    • Anonyymi

      Ensimmäinen suomenkielinen uutinen ja analyysi Venezuelan ja Guayanan kireästä rajatilanteesta ja Venezuelan laittomasta "kansanäänestyksestä" YLE uutisilta.

      Putinhan noita "kansanäänestyksiä" rakastaa, Venezuela on varmaankin konsultoinut venäjää tässäkin asiassa.

      YLE: Venezuela järjestää kansanäänestyksen kiistellyn raja-alueen liittämisestä itseensä. Kansainvälinen tuomioistuin ICJ määräsi Venezuelaa perjantaina pidättäytymään toimista, jotka muuttaisivat nykytilannetta alueella.

      https://yle.fi/a/74-20063229

    • Anonyymi

      SKP ei ole järjestämässä sotaa Etelä-Amerikkaan. Myöskään Venezuelan kommunistien ei ole havaittu olevan sotapuuhissa.
      https://yle.fi/a/74-20063229
      Uutisen mukaan kyse olisi alueen öljystä. Jälleen kerran öljystä.
      Venäjän öljy on naton boikotissa Ukrainan sodan takia. Läntinen maailma tarvitsee kuitenkin öljyä ja kaasua.
      Jos siellä sota syttyy, sota on kapitalismin sotaa energialähteistä. USA:n olisi aika palauttaa varastamansa Venezuelan varat, 10 mrd dollaria.
      Venezuela on vararikon partaalla sanktiosta, joten tuskin se kykenee mihinkään sotaan. Venezuelan ökyrikkaat voivat olla toista mieltä.

      Epäilyttävä uutisointi.
      Nato esitti ennen Ukrainan sotaa varmana tietona Venäjän aikovan valloittaa Ukraina. Härnääkö USA Venezuelan porvareita sotaan ja napsii sitten rusinat pullasta.
      Se ei olisi USA:lta ensimmäinen kerta.

      • Anonyymi

        Eli äärivasemmistolaisessa latinalaisen amerikan diktatuurissa, joka on tuhonnut paitsi maan talouden niin myös sen ihmisten tulevaisuudenuskon ei ole mitään vikaa vaan kaikki on NATOn tai Yhdysvaltojen vika.

        Hhhhmmm. Kuulostaapa jotenkin aivan siltä mitä Moskova sanoisi?


    • Anonyymi

      Öljystä lienee kysymys.
      Oikeampi esite olisi; Kaivaako USA etukäteispropagandalla etulyöntiaseman itselleen.
      Kun öljystä on kysymys, USA:n oligarkit tekevät mitä vain voittojensa eteen.

    • Anonyymi

      SKP tukee kaikkia kansoja demokratian eli sosialistisen kehityksen suuntaan.
      Kun katsoo nykyistä maailmaa, kaikkialla törmää naton häärimiseen köyhälistöä vastaan. Energia on jokaiselle valtiolle välttämätön raaka-aine.
      Energiaa on paljon muualla kuin kehittyneen kapitalismin maissa. Niinpä läntinen kapitalismi pyrkii valtaamaan energiaa ja maaperän rikkauksia vähemmän kehittyneistä maista.
      Naton sodat vuodesta 1990 lähtien laajentuivat roimasti. Useimmin sota oli energian hallinnasta.

      Naton uusi sota Ukrainassa perustuu paljolti energiaan. Naton tavoite on syrjäyttää venäläinen energia ja siten liuduttaa Venäjää kivikautta kohti. Sotaa edelsi valtaisa propaganda kuinka Venäjä sulkee kaiken energiavirran Eurooppaan. Kuinka kävi? EU ja nato katkaisivat lähes kaiken energiatuonnin Venäjältä.
      Olisiko USA:n (naton) hallinto nostamassa propagandaa saadakseen Etelä-Amerikan energiavarat haltuunsa.

      Kyllä. SKP tukee alikehittyneiden valtioiden teollistamista, niiden itsenäisyyttä, niiden tietotason nostamista ja se toimi ilman sotaa. Jos USA on nostamassa Etelä-Amerikassa sotaa, SKP ei tule olemaan USA:n tukija.

      • Anonyymi

        Ei, USA ei ole nostamassa Etelä-Amerikassa sotaa, vaan sosialistinen Venezuela on tekemässä niin. Ilmeisesti näitä äärivasemmistolaisia venäjän liittolaisten sodan aloituksia SKP siis tukee?


    • Anonyymi

      "Mm. Venezuelan öljyntuotannosta ainakin 15% on venäläisten käsissä ja heillä on suuri into kasvattaa tätä prosenttilukua."

      Tuossa on USA:lle aihetta alkaa sota.

      • Anonyymi

        Eli äärivasemmistolta ennakoiva rauhanhyökkäys imperialistisikojen pysäyttämiseksi, niinkö? SKP ja muu äärivasemmisto siis tukee Venezuelaa 100% sen toimissa?


    • Anonyymi

      Venezuelan fasistijohtaja Nicholas Maduro ja Venäjän fasistijojtaja Vladimir Putin ovat hyviä ystäviä, ja se näkyy myös heidän tavoitteissaan, molemmat haluavat laajentaa valtioaluettaan ryöstämällä lisäalueita naapurimailtaan.

      Venezuelan fasistihallinto haluaa naapurimaansa Guyanan hiilivetyrikkaat alueet itselleen, ja siksi Maduron fasistihallinto järjestytti niin sanotun kansanäänestyksen noiden alueiden liittämisestä Venezuelaan.

      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/a8548a63-5434-4305-aa64-946aa71cfec7?ref=ampparit:c01b

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe