Dinosauruksia ja Raamattu

Raamattu puhuu lohikäärmeistä, lentävistä käärmeistä, Behemotista ja Leviatanista. Raamattu ei tietenkään käytä dinosaurus-sanaa, joka otettiin käyttöön vasta 1800-luvulla sen jälkeen kun dinosaurusten fossiileja oli löydetty. Olisivatko nämä viittauksia dinosauruksiin sekä lento- ja joutsenliskoihin? Vai oliko Darwin oikeassa ja nämä pedot olisivat kuolleet sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten?
Hämmästyttävät tuoreet dinosauruslöydöt ovat ongelma darvinismille
Kun ”68 miljoonan” vuoden ikäisestä dinosaurusfossiilista löytyy pehmytkudoksia ja valkuaisaineita, vaatii tämä selityksen.
Iänmääritystä kehäpäätelmän avulla
Darvinismin mukaan maakerrostuman ikä määritetään ”johtofossiilien avulla”. Toisin sanoen, jos maakerrostumasta löydetään tietyn dinosauruksen fossiili, joka on darvinismin mukaan elänyt 68 miljoonaa vuotta sitten, niin tämä määrittää kerrostuman iäksi ”68 miljoonaa vuotta”.
Entä radiometrinen iänmääritys?
Radiometrisesti suoraan fossiilista voidaan määrittää ikä radiohiiliajoituksella, jolla päästään varmoihin lukemiin vain noin 6 000 vuoden päähän kuten menetelmän löytämisestä Nobelin saanut professori Libby itse totesi. Yli 50 000 vuoden yli mentäessä tulokset ovat jo varsin epävarmoja. Mielenkiintoista onkin, että dinosauruksen luissa on radiohiiltä, joka osoittaa luut vain joidenkin vuosituhansien ikäisiksi: Triceratops soft tissue (https://creation.com/triceratops-soft-tissue)
Miten kauan eläinten pehmytkudokset säilyvät huokoisessa hiekkakivessä?
Pehmytkudokset ja valkuaisaineet eivät säily maaperässä vuosimiljoonia Ne rakentuvat pääosin valkuaisaineista, jotka voivat säilyä maaperässä korkeintaan joitakin tuhansia vuosia. Tämän ymmärtää maallikkokin. Jos kudos ei kokonaisuudessaan kivety nopeasti, maaperän mikrobitoiminta tuhoaa sen. Maaperän pieneliöt käyttävät energiarikkaat valkuaisainemolekyylit ravinnokseen välittömästi. Näin tapahtuu tietysti myös hapettomissa oloissa anaerobisten bakteerien toimesta. Vettähän maaperässä on varmasti, ainakin huokoisessa hiekkakivessä, mistä kyseiset pehmytkudokset on löydetty. Se että ne olivat kivettyneen luun sisällä, ei muuta asiaa. Vaikka luun sisältö olisi steriili, vesi ja molekyylien lämpöliike hajottaa aminohappoketjun, josta valkuaisainemolekyyli rakentuu.
Dinosaurusten jäännöksiä on löydetty hyvin monilta alueilta aina Alaskaa, Etelämannerta ja Huippuvuoria myöten. Monien muinaiskansojen toisiaan muistuttavat kertomukset suurista eläimistä, kuten ”lohikäärmeistä” voivat perustua silminnäkijähavaintoihin.
Raamatussa Jobin kirjan 40. luvussa kerrotaan Behemotista
Sillä oli "häntä kuin setripuu ja lujiksi punotut jänteet". Punottu jänne oli välttämätön, sillä mikään muu biologinen rakenne ei olisi pystynyt kannattamaan suuren dinosauruksen tuhansien kilojen painoista häntää ja tekemään sen liikuttelua mahdolliseksi. Uudessa raamatunkäännöksessä puhutaan virheellisesti virtahevosta, jonka häntä ei todellakaan muistuta setripuuta.
Eräs merkittävimmistä fossiilien asiantuntijoista, edesmennyt Harvardin yliopiston professori Stephen Jay Gould totesi, että Jobin kirjan kuvaus Behemotista sopii kuvaukseksi dinosauruksesta (Job 40:10-19). Stephen Jay Gould oli vakaumukseltaan marxilainen ateisti. Gould arveli Jobin kirjan kirjoittajien löytäneen dinosaurusten fossiileja ja niiden perusteella laatineen kuvauksensa Behemotista. Raamatussa kyse on kuitenkin Jumalan puheesta: "Katso Behemotia, jonka minä loin niinkuin sinutkin" (Job 40:10). Ihmisen käyttämiä kivityökaluja on myös löydetty samoista kerrostumista kuin dinosaurusten jäänteitä (Vergessene Archäologie, Michael Brandt). Missä ovat ihmisten fossiilit? Pohdintaa tästä asiasta on osoitteissa: http://creation.com/images/pdfs/cabook/chapter15.pdf ja http://creation.com/where-are-all-the-human-fossils Tyrannosaurus rexin pehmytkudokset https://luominen.fi/ohjaa_muualle/ytyQvzC6 Duodecim 2005; 121:1371 joka on suomalainen lääketieteellinen julkaisu, raportoi pehmytkudoslöydöksistä.
Sitaatti Duodecim-lehden artikkelista:
“Tutkijat löytävät ikivanhan Tyrannosaurus rexin luurangon pohjoisilta Kalliovuorilta. He demineralisoivat aseptisissa oloissa reisiluun palan ja onnistuvat eristämään läpinäkyviä, taipuisia ja onttoja verisuonia.
Suonia voi venyttää useita kertoja niin, että ne palautuvat alkuperäiseen kokoonsa. Suonet muodostavat luulle tyypillisen haarautuvan Haversin kanavien näköisen rakenteen. Suonen sisäpinnalla näkyy endoteelisolun tuman kaltaisia pullistumia ja mahdollisesti endoteelisolujen välisiä liitoksia. Suonten sisältä löytyy punaruskeita verisoluja tumanmuotoisine rakenteineen. Immunologisissa kokeissa tyrannosauruksen luujauho reagoi evoluutiossa hyvin säilyneisiin antigeeneihin (kanan kollageeni ja lehmän osteokalsiini) kohdistuvien vasta-aineiden kanssa osoittaen, että näyte sisältää jonkin verran liskon alkuperäisiä proteiineja. Tutkijat jäävät selvittämään, onko tästä poikkeuksellisen hyvin säilyneestä fossiilista eristettävissä liskon DNA:ta.
Ky

14

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dinosaurusten pehmytkudosten valkuaisaineiden säilyminen on osoitettu tieteellisesti
      Tyrannosaurus rexin valkuaisaineiden säilyminen on osoitettu hiljan: J. Proteome Res., 2009, 8 (9), pp 4328–4332 Orgaanista kollageenia ym.: T. rex, triceratops, hadrosaurus jne. Dinosauruksen jäänteet, joissa oli vielä ”muumioitunutta” lihaa, löydettiin Yhdysvalloissa. Näin tiedemiehille avautui ennen näkemätön tilaisuus tutkia pehmytkudoksia, jotka miltei aina ovat hävinneet näiden suurten eläinten kivettyessä. Eläinten pehmytkudokset tuhoutuvat nopeasti kuoleman jälkeen, koska mikrobit käyttävät valkuaisaineet ravinnokseen. Tämä koskee tietysti myös luita, jotka rakentuvat kollageeni-valkuaisaineen muodostamalle verkostolle. Tutkijat arvelevat, että Dakotaksi ristityn fossiilin on täytynyt hautautua nopeasti ja juuri oikeissa olosuhteissa jotta sen nahka säilyi. "Kivettymiseen johtava tapahtumasarja oli nopeampi kuin kudoksen hajoaminen ja näin monet pehmytkudoksen rakenteet säilyivät”, tutkija Manning totesi. Leonardon kivettynyttä luurankoa peittävät pehmytkudokset 90-prosenttisesti – nahkaa, kynsikudosta, nahkaa, suomuja, lihasta, jalan anturoita – jopa sen nauttima viimeinen ateria eläimen vatsalaukussa. Dinosauruksen pehmytkudoksia: Science 1 May 2009: Vol. 324. no. 5927, pp. 626 – 631 DOI: 10.1126/science.1165069 Myös Tieteen kuvalehti (11/2005) raportoi, että tyranniliskon fossiilista löytyi soluja ja suonten kappaleita. Artikkelissa kerrotaan kuinka Mary Schweitzerin johtama tutkijaryhmä pääsi käsiksi luun pehmytkudoksiin liuottamalla sitä miedossa happoliuoksessa, joka vähitellen hajotti luun mineraalit. Jäljelle jäi kimmoisaa kudosta, joka osoittautui verisuonten seinämien kappaleiksi ja myöhemmin löydettiin myös soluja.
      Darvinismi on tänä päivänä menettänyt uskottavuutensa
      Dinosaurukset ovat osoittautuneet hirmuliskoiksi, jotka tuhoavat evoluutioteorian."Katso Behemotia, se on Jumalan luomisteoista uljain, vain sen luoja voi sitä käskeä", toteaa Jumala itse (Job 40:19). Lisätietoja voi lukea uutuuskirjoista Herra Hip tutkii dinosauruksia ja Dinosaurukset - muinaiset lohikäärmeet. Dinosauruskirjat ovat erityisen tärkeitä lapsille ja nuorille ja niiden lukeminen torjuu darvinistisen aivopesun ja vahvistaa heidän luottamustaan Raamattuun. Tärkeä uutuuskirja Peli on pelattu, Darwin - Jeesus voitti! (https://luominen.fi/ohjaa_muualle/3vEty8Sr) osoittaa, että darvinismia ei enää nykyään voi pitää tieteellisenä teoriana, vaan kyseessä on ateistien uskonto.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Lapsille toki kerrotaan satuja kaikissa kulttuureissa.

        Erityisesti evoluutio satusedät.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Erityisesti evoluutio satusedät.

        Niin, sinähän valehtelet kai lapsillekin, että evoluutiota ei ole olemassa. Mutta entä jos lapset huomaavat kielioppivirheesi (mm. yhdys sanat), etkö pelkää, että he eivät usko satujasi?


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        💋 ­N­­y­m­­­f­­o­­­m­a­­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18167184i

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Jotkut väittävät että dinosaurusten jäännökset todistavat Raamatun luomiskertomuksen valheelliseksi. Mutta miten niin muka? Ihan hyvin Jumala olisi voinut sellaisiakin luoda.

      Sitä paitsi on paljon muitakin muinaisia eläinlajeja joita ei enää ole maan päällä, kuten megafauna.

      Sitä paitsi:
      A. Fossiloituminen vaatii vettä.
      B. Hyvin suurten dinosaurusten fossiloituminen maailmanlaajuisesti vaatii hyvin paljon vettä.
      C. Toinen asia mikä on hyvä huomata että näiden dinosaurusten kuolinasento usein osoittaa niiden kuolleen tukehtumalla.

      2. Pietarin kirjeen 3:3-7

      Teidän tulee ennen kaikkea tietää, että viimeisinä päivinä tulee pilkallisine puheineen pilkkaajia, jotka toimivat omien halujensa mukaan ja sanovat: ”Missä on hänen luvattu läsnäolonsa? Onhan siitä asti, kun esi-isämme nukkuivat pois, kaikki pysynyt juuri sellaisena kuin luomakunnan alusta asti.”

      He nimittäin sivuuttavat tietoisesti sen, että kauan sitten oli taivas ja maa, joka kohosi vedestä lujana ja oli veden keskellä Jumalan sanan vaikutuksesta, ja sen, että niiden välityksellä silloinen maailma tuhoutui, kun se peittyi veden alle. Mutta saman sanan vaikutuksesta nykyistä taivasta ja maata säilytetään tulta varten, ja ne odottavat jumalattomien ihmisten tuomion ja tuhon päivää.

      • Anonyymi

        Dinosaurusten kuolinasennosta lisää

        Agonized pose tells of dinosaur death throes
        https://newsarchive.berkeley.edu/news/media/releases/2007/06/06_deaththroes.shtml

        The peculiar pose of many fossilized dinosaurs, with wide-open mouth, head thrown back and recurved tail, likely resulted from the agonized death throes typical of brain damage and asphyxiation, according to two paleontologists.
        ...
        "Virtually all articulated specimens of Archaeopteryx are in this posture, exhibiting a classic pose of head thrown back, jaws open, back and tail reflexed backward and limbs contracted," said Kevin Padian, professor of integrative biology and curator in the Museum of Paleontology at the University of California, Berkeley.
        ...
        Dinosaurs and their relatives, ranging from the flying pterosaurs to Tyrannosaurus rex, as well as many early mammals, have been found exhibiting this posture.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Dinosaurusten kuolinasennosta lisää

        Agonized pose tells of dinosaur death throes
        https://newsarchive.berkeley.edu/news/media/releases/2007/06/06_deaththroes.shtml

        The peculiar pose of many fossilized dinosaurs, with wide-open mouth, head thrown back and recurved tail, likely resulted from the agonized death throes typical of brain damage and asphyxiation, according to two paleontologists.
        ...
        "Virtually all articulated specimens of Archaeopteryx are in this posture, exhibiting a classic pose of head thrown back, jaws open, back and tail reflexed backward and limbs contracted," said Kevin Padian, professor of integrative biology and curator in the Museum of Paleontology at the University of California, Berkeley.
        ...
        Dinosaurs and their relatives, ranging from the flying pterosaurs to Tyrannosaurus rex, as well as many early mammals, have been found exhibiting this posture.

        Kuinka ateistit selittävät dinojen pehmytkudokset fossiileissa????


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Kuinka ateistit selittävät dinojen pehmytkudokset fossiileissa????

        Mitä ihmeellistä pehmytkudoksissa on?
        https://yle.fi/a/3-8061816


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmeellistä pehmytkudoksissa on?
        https://yle.fi/a/3-8061816

        Kuinka ovat voineet säilyä miljoonia vuosia, kun jo tuhat vuottakin pidetään kriittisenä rajana.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Kuinka ovat voineet säilyä miljoonia vuosia, kun jo tuhat vuottakin pidetään kriittisenä rajana.

        Sinä ja kaltaisesi hörhöt voitte minun puolestani pitää vaikka sataa vuotta kriittisenä rajana...


    • Anonyymi

      Kas kun ei puhu vaaleanpunaisista elefanteista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      107
      7381
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      65
      6946
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3482
    4. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1262
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1243
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      14
      1113
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      218
      1066
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      933
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      881
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      853
    Aihe