Kasakkojen hygienia: kuinka se erosi venäläisestä kylpytavasta

Anonyymi-ap

Kasakkojen tavat poikkesivat suuresti Venäjän talonpoikien ja aatelisten käskyistä ja käyttäytymisnormeista. Tämä näytti pätevän lähes kaikilla elämänaloilla, jopa sellaisilla näennäisesti yleismaailmallisilla aloilla, kuten hygienia.

Kuuluisat historioitsijat Aleksanteri ja Lydia Samovarov puhuivat kirjassaan "Venäläiset Pariisissa vuonna 1814" keisari Aleksanteri I Pavlovitšin armeijan kuuluisista ulkomaisista kampanjoista, jotka merkitsivät lopullista voittoa Napoleon Bonaparten joukoista. Ranskan pääkaupunkiin 31. maaliskuuta 1814 voitokkaasti saapuneiden sotilaiden joukossa olivat Donin kasakat, jotka palvelivat legendaarisen kenraalin M.I. Platova.

Kahden kuukauden aikana, jotka Venäjän armeija vietti Pariisissa, ylpeät Don-soturit onnistuivat yllättämään eurooppalaiset melkoisesti. Esimerkiksi joka päivä he pesevät hevosensa huolellisesti Seine-joella ja ottivat itse vesihoitoja mukaansa. Lisäksi silminnäkijöiden muistojen mukaan vain osa kasakoista pesi itsensä alusvaatteissaan, jotta ne eivät hämmentäisi Pariisin pengerreillä käveleviä naisia. Monet vauhdikkaat ratsuväkimiehet uivat, kuten he olivat tottuneet kotona - Donissa - siinä, mitä heidän äitinsä synnytti.

Muuten, tämä käyttäytyminen hämmästytti paitsi eurooppalaisia, myös muita venäläisiä sotilaita. Ihmiset, jotka kasvoivat esimerkiksi keskivyöhykkeellä tai Volgan alueella, kasvatettiin täysin eri tavalla. He piilottivat silmänsä häpeästä ymmärtämättä, kuinka he saattoivat julkisesti näyttää alastomia ruumiinsa.

Ja kasakat yleensä uivat usein joissa. Melkein joka päivä, melkein joka säällä. Eivät he nähneet mitään häpeällistä omassa alastomuudessaan. Ja myös he pitivät huolellisesti huolta hevosistaan, koska kasakalle hevonen on uskollinen taistelutoveri. Ei ole yllättävää, että Don-soturit uivat hevosineen.

Historiatieteiden tohtori Andrei Vadimovich Venkov kirjassa "Kasakat Napoleonia vastaan. Donista Pariisiin” kertoi, että rakkaus hevosiin kasvatettiin sotilasluokan edustajissa varhaisesta lapsuudesta lähtien. Näiden eläinten hoitaminen oli lähes jokaisen ihmisen päivittäinen vastuulla. Huolellisesti käsiteltynä Don-hevonen voi palvella omistajaansa uskollisesti jopa 20 vuotta.

Starocherkasskin historiallisen ja arkkitehtuurin museo-suojelualueen tutkija Nadezhda Olegovna Fursina kertoi lukijoille kasakkojen hygieniatavoista artikkelissa "Kylpylä kohoaa, kylpyläsäännöt", jonka julkaisi taiteellinen ja koulutussivusto "Author of the Don". 28. maaliskuuta 2019.

Asiantuntijan mukaan 1600-1700-luvuilla oli sekoitus venäläisten uudisasukkaiden ja eteläisillä alueilla asuneiden kansojen perinteitä: turkkilaisia, kreikkalaisia, tšerkessiä, tšerkessia... Eri kulttuurien risteyksessä arkielämän tottumukset Donin kasakat kehittyivät.

Paikalliset asukkaat eivät rakentaneet erillistä kylpylä, kuten muualla Venäjällä on tapana. He kylpeivät (pesivät itsensä) erityisissä ulkorakennuksissa, joista he pääsivät joko sisälle taloon tai mennä ulos pihalle.

Kasakkakylpyjä lämmitettiin aina valkoisina. Ihmiset eivät vain peseytyneet niissä, vaan myös tekivät erilaisia ​​kotitöitä. Esimerkiksi he tekivät hevosvaljaita jne.

Pitkien sotakampanjoiden aikana jokaisella Donin kasakalla oli aina mahdollisuus pestä itsensä. Sotilaalliset kylpylät jaettiin kiinteisiin ja liikkuviin (liikkuviin). Ensimmäiset asetettiin pysäköintialueille ja toiset pystytettiin romumateriaalista aina pellolle aina kun tilaisuus.

"Yksinkertaisin [kylpy] tehtiin oksista ja tangoista, joiden päälle oli heitetty peitot. Tämän kotan keskellä oli takka, joka oli peitetty kivillä. Kun kivet olivat lämmenneet hyvin, sairas tai haavoittunut, taistelussa ruhjettu kasakka tuotiin mökkiin ja alkoi kohota”, kirjoitti N.O. Fursina artikkelissaan.

Don-sotureiden keskuudessa oli horjumaton perinne - pestä huolellisesti ennen jokaista taistelua, pukea puhtaat liinavaatteet ja vaatteet. Vamman sattuessa valkoinen paita revittiin nauhoiksi ja sitä käytettiin pukeutumismateriaalina.

Suojellakseen itseään koleralta ja muilta tartuntataudeilta kasakat eivät koskaan juoneet raakavettä kyseenalaisista ja todentamattomista lähteistä. Se keitettiin aina kattilassa tulella, ja siihen lisättiin mäkikuismaa tai koiruohoa – antibakteerisista ominaisuuksistaan ​​tunnettuja yrttejä. Jos tämä ei ollut mahdollista, veteen lisättiin puutuhkaa - nykyaikaisen aktiivihiilen leirianalogia.

Kylpylä on aina ollut kasakoille paitsi puhdistautumispaikka. Täällä he tulivat raskaaksi ja synnyttivät lapsia, paransivat ruumiillisia vaivoja ja karkottivat kipuja ja sairauksia. Noitalääkärit ja parantajat pelastivat ihmisiä niin sanotuilta vahingoilta. Jos negatiivinen mystinen vaikutus oli merkityksetön, käytettiin 10 yrtistä valmistettuja yrtti-infuusioita ja keitteitä. Vakavien vaurioiden sattuessa maagisen rituaalin aikana parantajien oli käytettävä 21 lääkeyrttiä.

36

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      N. O. Fursinan mukaan jauhetut ja kuivatut raaka-aineet höyrytettiin yhtä suuressa osassa, suodatettiin huolellisesti ja laskeutuivat. Sitten parantaja luki erityisen loitsun antaakseen yrttiuutteelle erityisiä ominaisuuksia. Vartaloa hierottiin tällä tuotteella ja hierottiin intensiivisesti, minkä jälkeen henkilöä höyrytettiin luudalla. Sitten potilas huuhdeltiin kylmällä vedellä. Parantaja tai parantaja luki jälleen salaisia ​​salaliittoja. Toimenpide toistettiin pesemällä vartaloa jatkuvasti yrtti-infuusiolla tai keittämällä.

      Uskottiin, että tällaisen mystisen rituaalin jälkeen kaikki vauriot katosivat ikuisesti. Lisäksi parantavan lääkkeen valmistukseen tarkoitettu vesi valmistettiin erityisellä tavalla puutuhkalla infusoituna. Kasakat antoivat heille myös kyvyn puhdistaa sadetta tai sulattaa vettä negatiivisesta energiasta. Sitä voidaan käyttää vaatteiden pesuun ja taloustavaroiden pesuun.

      Koska kylpylä oli erityinen maaginen paikka, alkoholijuomien nauttiminen tässä huoneessa oli ehdottomasti kielletty. Meluaminen ja kiroilu oli täällä ehdottomasti kiellettyä, kuten myös pää peittämättä höyryäminen.

      Vakavan kuumeen ja verenvuodon sattuessa kasakat rajoittuivat yksinkertaiseen peseytymiseen; he varoivat leijumasta vakavasti sairasta tai haavoittunutta, jotta he eivät aiheuttaisi vielä suurempaa haittaa hänen heikolle terveydelleen.

      Jokainen kasakka lapsuudesta lähtien oppi ensiavun säännöt, koska sotilaskampanjoiden aikana tällainen tieto voi pelastaa tovereiden hengen. Ei ole mikään salaisuus, että kovan työn tai sotilaspäivien jälkeen jokainen, joka haluaa pitää lihaksensa hyvässä kunnossa, voi hyötyä rentouttavasta hieronnasta. Siksi kasakat venyttivät toistensa väsyneitä lihaksia ja jänteitä jopa leirikylvyn olosuhteissa.

      He "työskentelivät" erityisen intensiivisesti käsien ja jalkojen kanssa, vähemmän ankarasti selän alueella. He huolehtivat munuaisista, maksasta ja kaulasta, nämä paikat vaivattiin huolellisesti. Jos ihmisellä oli päänsärkyä, myös kasakat hieroivat sitä. He uskoivat, että tämä auttaisi heidän asetoveriaan.

      N. O. Fursinan mukaan kasakkaperhe höyrysti yleensä yhdessä. Mutta jos kaikki eivät mahtuneet pieneen laajennukseen, etusija annettiin aina myöhemmin pestyille lapsille, aikuisille ja vanhuksille.

      Tämä ei vastaa venäläisiä kansanperinteitä. Keskivyöhykkeellä ja muilla Venäjän alueilla miehet menivät yleensä ensin kuumaan kylpylään ja sitten naiset ja lapset. Kasakat eivät tehneet rajoituksia sukupuolen perusteella, määrittäen pesujärjestyksen vain kuulumalla yhteen tai toiseen sukupolveen.

      Luultavasti tästä syystä he antoivat itsensä uida alasti Seinessä huolimatta (tai katsomassa) lähellä käveleviä pariisilaisia ​​naisia.


      cyrillitsa.ru
      google translate

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😋 ­N­­y­­­m­­­f­o­m­­­a­­­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Yksikään läntinen heteromies ei halua ratsastaa alasti hevosella.

      • Anonyymi

        Eikä yksikään oikea hetromies halua kirjoita näin älyttömiä kommentteja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä yksikään oikea hetromies halua kirjoita näin älyttömiä kommentteja!

        Alasti hevosella ratsastaminen on venäläinen sodomistinen perinne.

        Kasakka ottaa sen mikä on huonosti kiinni.

        Länsimaissa ei kukaan heteromies halua ratsastaa alasti hevosella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alasti hevosella ratsastaminen on venäläinen sodomistinen perinne.

        Kasakka ottaa sen mikä on huonosti kiinni.

        Länsimaissa ei kukaan heteromies halua ratsastaa alasti hevosella.

        kasakoilla oli kanssa perheestä kieltäytymisen perinne
        elivät siis ilman


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alasti hevosella ratsastaminen on venäläinen sodomistinen perinne.

        Kasakka ottaa sen mikä on huonosti kiinni.

        Länsimaissa ei kukaan heteromies halua ratsastaa alasti hevosella.

        Länsimaissa ratsuväki uitti hevosensa aivan samoin kuin idässä. Täältä sekin oli opittu preussilaiselta ratsuväeltä.
        Homostallarit vain elävät omassa valemaailmassaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasakoilla oli kanssa perheestä kieltäytymisen perinne
        elivät siis ilman

        Ei ollut. Kasakat saivat maansa ja verovapauden ratsupalvelusta vastaan.
        He olivat perheellisiä maanviljelijöitä, kuten "Hiljaa virtaa Don" niin hyvin kuvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaissa ratsuväki uitti hevosensa aivan samoin kuin idässä. Täältä sekin oli opittu preussilaiselta ratsuväeltä.
        Homostallarit vain elävät omassa valemaailmassaan.

        Valehtelet, ihailet vaan venäläisiä sodomiitteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaissa ratsuväki uitti hevosensa aivan samoin kuin idässä. Täältä sekin oli opittu preussilaiselta ratsuväeltä.
        Homostallarit vain elävät omassa valemaailmassaan.

        Hehe ei Preussia lue länsimaaksi muut kuin kaltaisesi venäläiset sodomiitit😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehe ei Preussia lue länsimaaksi muut kuin kaltaisesi venäläiset sodomiitit😂

        Preussi oli Saksan ydinaluetta, vaikka alkuaan väestö oli slaaveja.
        Homostallarien sivistys käsittää vain aukkoja, joita paikkaillaan valeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Preussi oli Saksan ydinaluetta, vaikka alkuaan väestö oli slaaveja.
        Homostallarien sivistys käsittää vain aukkoja, joita paikkaillaan valeilla.

        Länsi-Euroopassa preussilaiset luettiin kaltaisiksesi itäisiksi sodomiiteiksi.

        Tiedoksi vaan venäläissodomiitille, että Itä-Saksa ei ole mitään Länsi-Eurooppaa.


    • Anonyymi

      Kasakka ei ole venäläinen vaan ukrainalainen joukko, joka sai alkunsa jo 1400-luvulla Ukrainan eteläisten arojen raja-alueilla.

    • Anonyymi

      Donin kasakat ovat venäläisiä, nykyään kasakat ovat Venäjällä Putinin luottomiehiä.

      Putinisti ihailee alasti hevosella ratsastavia kasakoita, yksikään läntinen heteromies ei halua ratsastaa alasti hevosella.

      Putinhan itsekin haluaa ratsastaa yläruumis paljaana hevosella.

      Alasti hevosella ratsastaminen on venäläinen sodomistinen perinne.

      • Anonyymi

        älä ole kateellinen taas
        kyllä joku päivä sinustakin tulee oikea kasakka
        tänään vain syö viilisi ja kasvaa vähä


      • Anonyymi

        Kasakoita oli venäläisiä, ukrainalaisia, zaporogeja ym. Se oli elämäntapa, ei kansallisuus.
        Sotilasyhteisö oli rykmentti, joka oli määräajoin vakinaisessa palveluksessa aina vuoden kerrallaan.

        Sodomisteja ovat vain palstan homostallarit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasakoita oli venäläisiä, ukrainalaisia, zaporogeja ym. Se oli elämäntapa, ei kansallisuus.
        Sotilasyhteisö oli rykmentti, joka oli määräajoin vakinaisessa palveluksessa aina vuoden kerrallaan.

        Sodomisteja ovat vain palstan homostallarit.

        Hehe venäläinen sodomiitti ihailee Putinin tapaan kasakoita😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehe venäläinen sodomiitti ihailee Putinin tapaan kasakoita😂

        Homostallari ei tiedä tästäkään asiasta mitään.
        Kaikki aika menee valeiden toisteluun ja uusien keksimiseen. Siihen kyvyt loppuvatkin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homostallari ei tiedä tästäkään asiasta mitään.
        Kaikki aika menee valeiden toisteluun ja uusien keksimiseen. Siihen kyvyt loppuvatkin..

        Haha, no ei sitä kukaan epäile, ettetkö sinä halua katsella kasakoiden ratsastavan alasti hevosella, siihen sinun kykysi todellakin viittaavat:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haha, no ei sitä kukaan epäile, ettetkö sinä halua katsella kasakoiden ratsastavan alasti hevosella, siihen sinun kykysi todellakin viittaavat:-D

        Homostallarien kiinnostus ja usko omiin törkyvaleisin on loputon.
        Meidän normaalien ihmisten ei.


    • Anonyymi

      ööööö
      ei sit ollu mitään oikeeta tekemistä

      paskaa pukkaa

    • Anonyymi

      Vodkoo ylle ja vodkoo alle.

    • Anonyymi

      Yksikään länsimainen heteromies ei halua ratsastaa alasti hevosella.

      • Anonyymi

        Sitäkään asiaa eivät homostallarit ratkaise.
        He voivat uittaa hevoset täysissä vaatteissa, jos moiseen edes ylipäätään kykenevät,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkään asiaa eivät homostallarit ratkaise.
        He voivat uittaa hevoset täysissä vaatteissa, jos moiseen edes ylipäätään kykenevät,

        Ainoastaan kaltaisesi venäläiset sodomiitit ratsastavat alasti hevosella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan kaltaisesi venäläiset sodomiitit ratsastavat alasti hevosella.

        Ei, vaan alastomuus oli ratsuväessä sallittua hevosten iltauitossa ja joskus käskettyä jokien ylitystä harjoiteltaessa.
        Sodomia on teidän perverssien juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, vaan alastomuus oli ratsuväessä sallittua hevosten iltauitossa ja joskus käskettyä jokien ylitystä harjoiteltaessa.
        Sodomia on teidän perverssien juttu.

        Ukrainan kasakat käyttivät hevostensa uitoissa boxereita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan kasakat käyttivät hevostensa uitoissa boxereita.

        Kunhan höpiset!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan kasakat käyttivät hevostensa uitoissa boxereita.

        Ilman muuta ja suoraan Dressmanin hyllystä ostettuja! Ja näin he heti paranivat aiemmasta homostelustaan ja alkoivat raiskata miesten sijaan naisia sotaretkillään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan kaltaisesi venäläiset sodomiitit ratsastavat alasti hevosella.

        Ja Mannerheim


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, vaan alastomuus oli ratsuväessä sallittua hevosten iltauitossa ja joskus käskettyä jokien ylitystä harjoiteltaessa.
        Sodomia on teidän perverssien juttu.

        Olihan se teille Venäjän sodomiiteille toki sallittua,ja vallan suositeltavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan kasakat käyttivät hevostensa uitoissa boxereita.

        Kasakat olivat vapaajoukko. Jokainen päätti itse uimisistaan. Boxereita tai uimahousuja eivät kyllä tunteneet.
        Jos uitiin niin alasti, tai jossain " kalsareissa", jos sellaiset tunnettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasakat olivat vapaajoukko. Jokainen päätti itse uimisistaan. Boxereita tai uimahousuja eivät kyllä tunteneet.
        Jos uitiin niin alasti, tai jossain " kalsareissa", jos sellaiset tunnettiin.

        Itsekin olin 60-luvulla vapaaehtoisena kasakkana Savon heinäpelloilla. Niitin, haravoin hepalla, seivästin ja vein hepan uimaan. En itse uinut vaikka oli simmarit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsekin olin 60-luvulla vapaaehtoisena kasakkana Savon heinäpelloilla. Niitin, haravoin hepalla, seivästin ja vein hepan uimaan. En itse uinut vaikka oli simmarit.

        Siinä aivan aito kasakka!


    • Anonyymi

      Nuori mies ja vähän vanhempikin käyttää useita tunteja viikosta autonsa siivoamiseen ja huoltoon. Mitä ihmeellistä siinä on jos kasakka huolsi hevostaan uittamalla ja samalla pesemällä itsensäkin. Jotkut saavat vedettyä homot ja sodomiitit tähänkin asiaan. Vai ovatko autoansa huoltavat ihmiset homoja ja sodomiitteja? Enpä ole ennen tullut moista ajatelleeksi. Enkä ajattele jatkossakaan.

    • Anonyymi

      Yksikään läntinen heteromies ei ihaile kasakoita ja näiden tapoja, eikä yksikään läntinen heteromies halua ratsastaa alasti hevosella.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2830
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1818
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1502
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1261
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      254
      1126
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      895
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      770
    Aihe