Onnea TYRVÄÄ! Uimahalli tulee

Anonyymi-ap

Koska meillä on halli,
uima armas vapsien,
eikä rasita löyly,
syyt’ on olla iloinen!

17

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sastamalan uimahallin tekeminen on nyt sitten betoonoitu, lopullisesti.

      "Investointi toteutetaan vuosina 2025-2026. Näin valtuusto linjasi jo vuosi sitten."

      "– Arto Satonen (kok.) oli kaupunginhallituksen kannalla. ”Päätöksenteolla
      pitää olla jokin loogisuus ja ennustettavuus”, hän sanoi. "

      ”–Minä ainakin haluaisin, että Sastamalan lapset, nuoret ja aikuiset olisivat
      tulevaisuudessa uimataitoisia. Tässä on nyt 50 vuotta ollut väärä aika
      tehdä uimahallia”, totesi Jarkko Mäkipää (sd.).

      "–Varavaltuutettu Hannu Suomela (ps.) esitti uimahallin rakentamista
      pienempänä kokonaisuutena. Esitys raukesi, koska sitä ei kannatettu."

      "–Leena Saarela (vas.) näki uimahallin tärkeänä veto- ja pitovoimatekijänä.
      Hän uskoo sen tuovan uusia asukkaita."

      ”–Nyt ei ole aika jarrutella”, sanoi Kaisa Ylimäki (sd.).
      https://alueviesti.fi/2023/12/12/uimahalli-aanestytti-sastamalan-valtuustossa-tassa-on-nyt-50-vuotta-ollut-vaara-aika/

      Vuonna 2024 uuden uimahallin suunnittelukustannuksiin on varattu 250.000 € määräraha. Koko uimahalliprojektin kustannuksiksi on tällä hetkellä arvioitu 23,5 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Hih, muistatteko kun pari kolme vuotta takaperin uimahallikiimaiset vakuuttelivat, että halli maksaa 9 miljoonaa, max 11 miljoonaa. Nyt alakanttiin viilattu ”sisäänmyynti” hinta onkin jo 23,5 miljoonaa. Todellisuus huiteleee jossain 30 miljoonan paremmalla puolella.

        Ei taida olla kovin kovaan betoniin valettu, kaupungin uimahallipäätös meinaan. Tulee vähintään pitkä lykkäys, ellei peräti jouduta peruuttamaan koko hallipäätös. Mistä rahat?


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🔞 ­­­N­y­m­­­f­­o­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Vammalassa oli jo 1960-luvun alkupuolella vahvaa henkeä pikaisesti rakentaa kuntaan oma uimahalli. Silloin myytiin jopa uimahallin osakkeitakin, mutta projekti kuivahti silti kasaan.

      Toinen täpärä aloittamisen paikka 1990-luvun alkupuolella. Vammala myi omistamansa Ellivuoren osakkeet Kunnalliselle Eläkevakuutuslaitokselle eli nykyiselle Kevalle. Kaupunki sai niistä 9,2 miljoonaa markkaa. Yleisesti puhuttiin innostuneesti, että nyt saatiin pesämuna, jolla uimahalli voidaan rakentaa. Asiaa ei kuitenkaan kirjattu minnekään virallisiin suunnitelmiin. Kaupunki kulutti ja käytti saadut 9,2 miljoonaa normaaleihin juokseviin kuluihinsa.

      Vamalan pitkäaikaisena kaupunginjohtajana vuosina 1968-1995 toimi Matti Pulli. Hän oli innostunut Ellivuoren rahojen hallihankkeesta. Pulli halusi kuitenkin halliin oman Matin puumerkkinsä, eli näyttävän hyppytornin. Tämä nosti kokonaiskustannuksia niin paljon, että valtuuston äänestyksessä Vammalan hallihanke kaatui.
      https://alueviesti.fi/2018/06/13/hyppytorni-kaatoi-uimahallin-1990-luvulla/

      Jo tuolloin 1990-luvulla tiedettiin, että mikä tahansa summa hallin tekoon budjetoidaankin, se tulee ylittymään ainakin 30 prosentilla. Nyt lukkoon lyöty hallin kokonaisbudjetti on 23,5 miljoonaa euroa. Kannattaa jo nyt olla varautunut ja melko varmakin siitä, että uusi halli tulee tulee maksamaan 30,5 miljoonaa euroa.

      Toivottavasti sillä rahalla saadaan halliin saadaan se kauan toivottu komea hyppytorni. Ja siihen vaikka nyt työministeri Arto Satosen pronssinen nimilappu kylkeen. Jospa hän vaikka onnistuisi sumplimaan omasta ministeriöstänsä hiukan lisärahoitusta hallin kustannusten kattamiseksi.

      • Anonyymi

        AS voi työllistää vammalan työttömiä
        9 euron päivä taksoilla rakentamaan hallia!
        Näin saadaan kuntaamme Suomen halvin uimahalli!


    • Anonyymi

      Kaupunginhjohtaja Malmberg on vastustanut uimahallihanketta niin kauan kuin on täällä kaupunginjohtajana ollut. Peruste on aina, että se on liian kallis turhake. Rahalle on paljon, paljon parempaa käyttöä muualla, kuin uimahallissa.

      Uusimmassa Kaupunginjohtajan Tervehdyksessä kehuu liikenneyhteyksiä ja kansallismaisemaa, metsiä ja peltoja. Ellivuoren maisemat, laskettelurinne ja golfkenttäkin tulee mainittua.
      https://sastamala.fi/sastamala-info/kaupunginjohtajan-tervehdys/

      Uimahallista ei mainitse sanallakaan.

      Ilmeisesti uskoo tämän hankkeen vieläkin kaatuvan rahapulaan. Ja se todistaa että han on kuitenkin ollut koko ajan oikeassa.

      • Anonyymi

        Miksi olemme tuollaisen mätäpaiseen riesaksemme valinneet?

        Skenaario: Suomi ajautuu Venäjän kanssa sotaan seuraavan 10 vuoden kuluessa. Onko silloin vitunkaan väliä vaikka meillä olisi velkainen halli ollut käytössämme kauan vai hetken? Jos Venäjä ei valtaakaan Suomea ja säästymme sodalta peräten kokonaan, niin halli tulee maksettua tavalla taikka toisella. Tai jos ei tule, niin proppu pohjasta vedet pois ja kylmilleen.


    • Anonyymi

      Kunta voi rakentaa esim vanhusten palvelutalon, lentokentän tai uimahallin, mutta ei näitä kaikkia samaan aikaan. Pitää tehdä valinta, ja Sastamalan kaupunki on valinnut tehtäväksi uimahallin. Muihin kohteisiin investoidaan sitten myöhemmin, jos nähdään tarpeelliseksi ja näin päätetään.

      • Anonyymi

        Jos sille lentokentälle vaan löydetään sopiva paikka, niin kyllä se saisi mennä ohitse uimahallien.

        Täällä meillä on isot liikelaitokset, Vaneritehtaat, Isorat, Teknikummit ja muut. Niitten johtoryhmät täytyy saada nopeilla lentoyhteyksillä linkitettyä maailman metropoleihin ja siellä olevien isojen asiakkaitten ja teknologiakeskusten kanssa.

        Ainakin Kataran suoralla on aika pitkä valmis, tasainen maapohja. Jos sitä vaan levittää, ja laittaa laskeutumisvaloja ja lennonjohtotornin, niin siitä alueesta vois saada pelkän uimahallin hinnalla täyden lentokentän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sille lentokentälle vaan löydetään sopiva paikka, niin kyllä se saisi mennä ohitse uimahallien.

        Täällä meillä on isot liikelaitokset, Vaneritehtaat, Isorat, Teknikummit ja muut. Niitten johtoryhmät täytyy saada nopeilla lentoyhteyksillä linkitettyä maailman metropoleihin ja siellä olevien isojen asiakkaitten ja teknologiakeskusten kanssa.

        Ainakin Kataran suoralla on aika pitkä valmis, tasainen maapohja. Jos sitä vaan levittää, ja laittaa laskeutumisvaloja ja lennonjohtotornin, niin siitä alueesta vois saada pelkän uimahallin hinnalla täyden lentokentän.

        Kataran suoran tasaisuudesta voi olla montaa mieltä. Nyt näin talvella suora on tasainen, kun lumi ja jää ovat täyttäneet montut, mutta kevät ne jälleen sieltä paljastaa ja entistä suurempina.


    • Anonyymi

      Vaadin, lentomäki saatava sastamalaan ja hevospoolo rata mitä pikimmin.

    • Anonyymi

      Valtuuston kokous 13.12.2023

      "Varavaltuutettu Hannu Suomela (ps) esitti uimahallin
      rakentamista pienempänä kokonaisuutena. Esitys raukesi,
      koska sitä ei kannatettu."

      Minkähänmoinen tuo Suomelan esittämä, hiukan vähemmän huikea vaihtoehto olisi ollut? Aikaisemmin suunnitelmissa on puhuttu uimahallin hinnan olevan 10...12 miljoonan euron luokkaa. Nyt hinta on hivutettu jo 23,5 miljoonaan euroon.

      Paha epäilys herää, että mukaan on lisätty jotakin korkean tason kokoustiloja ja näyttelytiloja ja muita edustuksellisia pönötystiloja. Kaupungin napamiesten puheiden pidon ja pönötyksen kulisseiksi.

      Jos tällä 23,5 millin suunnitelmalla nyt kritiikittä edetään, niin valmistuttua joudutaan toteamaan hallin kustannusten nousseen 30...40 miljoonan euron haarukkaan saakka.

      • Anonyymi

        Kaupungin veroa maksaville asukkaille tulee kusiset paikat, kun maksellaan uimahallin rakentamista. 1% lisää kunnallisveroon.

        Voi siälä hallin altaissakin tulla kusiset paikat, uimareille nääs. Kun tommosen pönötys upeen hallin Opexi heiluu 1,5-1,9 milj.€/vuosi. Elikkä vuotuisiin käyttökuluihin heilahtaa hirviä summa. Altaan vesien puhdistuksesta ja hygienian tasosta pakko tinkiä.


    • Anonyymi

      Kuka sen kaiken lystin kustantaa, kysympä vaan?

      T: Eikka

      • Anonyymi

        Kysymykseesi on helppo vastata; kuntalaiset ja käyttäjät maksavat hallin käyttökustannukset. Pienempi osa tulee lipputuloina ja isompi osa kerätään kunnallisveron osana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymykseesi on helppo vastata; kuntalaiset ja käyttäjät maksavat hallin käyttökustannukset. Pienempi osa tulee lipputuloina ja isompi osa kerätään kunnallisveron osana.

        Sama tilannehan se on kaikissa urheilukentissä, jääkiekkokaukaloissa, urheiluhalleissa ym. Ei noita yleisiä tiloja kävijöiden maksuilla ylläpidetä. Kaikessa on kaupunki lopulta maksajana suurimmalta osalta.


    • Anonyymi

      Kun verrataan Sastamalaa noin 150 muuhun kuntaan, niin tämän kokoisessa kunnassa olisi pitänyt olla uimahalli jo kymmeniä vuosia. Ihan kuten muilla, meitä monta kertaa pienemmilläkin kaupungeilla on.

      Esimerkiksi 14.000 asukkaan Lapua suunnittelee nyt jo toisen uimahallin rakentamista itselleen, vanhentuneen hallin tilalle.
      https://yle.fi/a/74-20015503

      Lapualaiset ovat asettaneet oman uuden uimahallinsa maksimihinnaksi 10 miljoonaa euroa. Sastamalassa hinta on jonkun Satosen tai muun kohelon kokoomuslaisen ideoinnilla ja tehdyillä kunnallisilla päätöksillä hinattu 23,5 miljoonaan euroon.

      Vuonna 1994 hallin rakentaminen Ellivuoren myynnistä saaduilla rahoilla oli ihan hilkulla. Sitten kaupunginjohtaja Matti Pulli vaati, että pitää saada hyppytelineet sisäuimahalliin. Pitää rakentaa niin he.lv.etin korkea halli, että varmasti mahtuu. Hinta nousi niin tolkuttomaksi, että koko hallihanke kuopattiin.

      Kyllä tuossa nykyistenkin päättäjien 23,5 miljoonan hintalapussa on taivastelemista. Mistä tuollainen suunnitelma on syntynyt, kenenkä vaatimuksesta? Lapua tekee itselleen, ja tuon kokoiselle kunnalle täysin käypäsen uimahallin 10 miljoonalla eurolla?

      Epäily kohdistuu vahvasti kokoomustaustaisten rakennusurakoitsijoiden ja Sastamalan kokoomuslaisten päättäjien taustasopimuksiin. Rakennuttajataho on ehdotellut tällaista hallia, ja maasutetut kuntapäättäjät ovat asian hyväksyneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe