KONKURSSI UHKAA!

Mira

Hei!

Omistan kuljetusyhtiön, jossa toimin yhtiön ainoana osakkeenomistajana, toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä.
Eli siis minulla on sellainen yhden miehen osakeyhtiö. Yhtiössäni on mieheni veli hallituksen varajäsenenä, eikä hän ole millään tavalla tekemisissä yhtiöni kanssa, muuta kuin siinä tilanteessa, että itse kuolen hän vastaa kaikesta.
Yhtiö sai maksuhäiriömerkinnän n.1,5 vuotta sitten johtuen yrityksen veroveloista,
nyt verottaja hakemassa yritystä konkurssiin, vaikka maksuohjelmaa noudatettu.
Mieheni veli yritti tällä viikolla tilata henkilökohtaisesti omalla nimellään polttoainetta shelliltä luotolla, mutta hänelle ilmoitettiin, etteivät myy hänelle luotolla johtuen yhtiöni maksuhäiriömerkinnöistä, miten voi olla mahdollista?

Kummalliseksi asian tekee se, että omat henkilökohtaiset nimeni ovat puhtaat, eikä minulla ole ollut mitään ongelmia tavaroiden tilaamisen kanssa tai tänä keväänä ottamani henkilökohtaisen luoton kanssa.

Miten tällainen voi olla mahdollista, että mieheni veli kytketään yritykseeni, vaikka hän ei ole millään tavalla vastuullinen. Voiko tämä vaikeuttaa hänen elämäänsä myöhemminkin, jos yhtiöni ajautuu konkurssiin?

Miten minun käy? Omat luottotiedot on vielä ok? Omistan talon,auton ja jotain arvoesineitä. Talo, auto ovat henkilökohtaiseti minun nimissäni. Yhtiöllä ei ole muuta velkaa kuin verovelkaa.

Haluan tulevaisuudessakin mielelläni toimia yrittäjänä, kaikesta kokemistani vaikeuksista huolimatta. Olen sen luonteinen ihminen, että yrittäminen on minulle elämäntapa, eikä minusta ole työttömäksi.

Kävi tänään katsomassa tuottavaa ravintolaa, joka on myynnissä. Ravintola on pyörinyt vuodesta 1993 lähtien ja on erittäin suosittu.
Ravintola-ala kiinnostaa minua ja pidin vuokralla joulukuuhun 2004 saakka pikaruokaravintolaa.
Tarkoituksena olisi, että saisin työllisettyä itseni ja perheeni ja minua mietityttää vaikuttaakohan tämä konkurssi mahdollisesti ravintolan sopimuksiin tavarantoimittajien kanssa, vaikka minulla on toinen yritys, joka toimii toiminimellä.

Anniskelupassin suoritin eilen ja läpäisin sen kirkkaasti, lisäksi yrityskaupassa siirtyisi ravintolan työntekijät minun vastuulleni. Myöskin vastaava hoitaja, saankohan A-oikeudet?
Kaikki tämä mietityttää?
Voisikohan joku jakaa kanssani näitä ajatuksia, tällä hetkellä tuntuu, että pää on aivan sekaisin, vaikka vahva ihminen olenkin,
huominen ja tulevaisuus kaikkineen huolestuttaa. Miten käy minun ja perheeni?

Mieheni toiminut kuljetusyhtiössä töissä, joten hänelläkin tulossa täydellinen elämänmuutos.

Kumpikin toivomme, että elämä antaisi meille onnenpotkun ja selviäisimme tästä ahdingosta. Tällä hetkellä, elän tunnin kerrallaan, en voi suunnitella elämää eteenpäin enempää, mietin kuinka selviydyn vai putoanko pohjalle?

32

6509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pateva

      Ei hallituksen varajäsen saa luottotietomerkintää oy:n maksuhäiriöstä.

      Tosin luottotietoja käytetään hyvin usein virheellisesti, kuten teidän tapauksessanne.

      • Anonyymi

        Siittimen työntämisessä peräsuoleen vaikeinta on terskan saaminen sisään. Sen jälkeen siittimen varsi menee sisään helposti, joka sai tarpeekseen niistä hommista.


    • Tsemppiä

      Hei, tekstini ei ole lakitekstiä, en ole lakimies, vaan kerron omia mielipiteitäni asiasta.

      Osakeyhtiössä osakkeenomistaja on vastuussa sijoittamansa osakepääoman verran, ei koko omaisuudellaan kuten henkilöyhtiössä (kommandiittiyhtiö, toiminimi tai avoin yhtiö), joissa henkilö vastaa yrityksen veloista henkilökohtaisesti koko omaisuudellaan.

      Olet siis itse vastuussa osakeyhtiösi veloista sijoittamasi osakepääoman osuudella, miehesi veli ei mitenkään, joten häneen kohdistuva maksuhäiriömerkintä on perusteeton.

      Sinun kannattaa ottaa yhteyttä yrittäjien maksuttomaan lakimiesneuvontan, mikäli olet yrittäjien jäsen, jotta saat paremmat neuvot kuin meilä muilta ihmisiltä tältä palstalta.

      Onnea ja menestystä yrittäjän uraasi, yrittäminen on ylä- ja alamäkeä mutta kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoista.

      • Mira

        Hei!
        Yrittäminen on todellakin ylä-ja alamäkeä.
        Minusta tuntuu, että jos yritykseni ajautuu konkurssiin en ole enää minkäänarvoinen.
        Elämä on tällä hetkellä pilalla, koitan jaksaa, mutta se on vaikeaa.
        Henkilökohtainen elämäni on aivan sekaisin.
        Olen 32-vuotias nainen parhaassa työiässä, ahkera ja tunnollinen. Raha-asiat varmaan selviävät aikaanaan, mutta tämän raskaimman vaiheen, kun pääsisi yli. En tiedä...tekisi mieli luovuttaa..Tuntuu, että olen tehnyt kaikkeni yrityksen suhteen, mutta se ei riitä.
        Asun pienellä paikkakunnalla, jossa kaikki tuntevat toisensa. Olen merkittävässä asemassa tällä hetkellä, minua arvostetaan ihmisenä. Kukaan lähimmäisistämme, tutuistamme, asikkaistamme ei tiedä, miten monta vuotta olemme mieheni kanssa taistelleet yrityksen vaikeuksien kanssa. He eivät myöskään tiedä, että yritys on ajautumassa konkurssiin.
        Päällisin puolin meistä ei voisi kuvitella, miten huonosti asiat kodin sisällä ovat. En tiedä johtuuko firmasta, vai mistä? Miten kauan nainen jaksaa, jos mies on pahasti alkoholisoitunut salajuoppo, joka huorittelee ja haukkuu vaimoaan.

        Olen myös pienellä paikkakunnanlla monenlaisissa yhteiskunnallissa asioissa, järjestötoiminnaan kautta mukana. Miten jatkossa, joudun rakentamaan elämäni uudestaan? Joudun arvottaamaan elämänarvoni ihmisenä. Tunnen, etten ole enää naisenakaan mitään, ainakaan mieheni mielestä. Elämä ei voi enää huonommin mennä. Minä taidan tosiaankin olla elämäni taitekohdassa. Kenellekkään ystävistäni en voi asioistamme kertoa. Yleensä minä olen se vahva, joka auttaa ja kuuntelee muita, mutta kuka auttaa minua, kun minä perheenäitinä romahdan. Miten olette muut vastaavassa tilanteessa selviytyneet?


    • Mr. Negative

      "Yhtiö sai maksuhäiriömerkinnän n.1,5 vuotta sitten johtuen yrityksen veroveloista,
      nyt verottaja hakemassa yritystä konkurssiin, vaikka maksuohjelmaa noudatettu."

      Onko maksusopimus kirjallinen ja tehty verottajan kanssa? Olisihan se aika merkillistä jos verottaja hakee yritystä konkurssiin jos maksusopimusta on noudatettu. Veikkaanpa että maksusopimuksenne on joko tehty ulosottomiehen kanssa tai sitten maksusopimuksen lyhennykset ovat jääneet hoitamatta. Vaikka kyllähän punikki-Suomen verokarhulta voi odottaa melkeinpä mitä hyvänsä.

      "Mieheni veli yritti tällä viikolla tilata henkilökohtaisesti omalla nimellään polttoainetta shelliltä luotolla, mutta hänelle ilmoitettiin, etteivät myy hänelle luotolla johtuen yhtiöni maksuhäiriömerkinnöistä, miten voi olla mahdollista?"

      On mahdollista. Kenellä hyvänsä on oikeus harkintansa mukaan kieltäytyä myöntämästä luottoa kenelle hyvänsä ja mistä hyvänsä syystä. Eikä sitä päätöstä olisi tarvinnut edes perustella.

      "Kummalliseksi asian tekee se, että omat henkilökohtaiset nimeni ovat puhtaat, eikä minulla ole ollut mitään ongelmia tavaroiden tilaamisen kanssa tai tänä keväänä ottamani henkilökohtaisen luoton kanssa"

      Olisikohan tuolla luotolla kannattanut maksaa verovelat pois?

      "Haluan tulevaisuudessakin mielelläni toimia yrittäjänä, kaikesta kokemistani vaikeuksista huolimatta."

      En suosittele. Taloja, autoja ja arvoesineitä on muttei muka ole rahaa firman pyörittämiseen. Mikäli olisit yrittäjäainesta, olisit mm. hoitanut yrityksen verot ajallaan, tai vaikkapa viimeisenä vaihtoehtona lainarahalla. Yrittäjyys ei selvästikään sovi sinulle.

      "Kävi tänään katsomassa tuottavaa ravintolaa, joka on myynnissä"

      Tämän ravintolan ostat millä rahalla? Silläkö joka oli varattu firman verojen hoitamiseen? Vai kuvitteletko saavasi lainaa käsillä olevasta konkurssistasi huolimatta? Unohda koko juttu ja hanki työpaikka.

      Jos kuitenkin vakavissasi harkitset jatkamista yrittäjänä, olisi viisainta yrittää välttää konkurssi millä keinolla hyvänsä ja lopettaa firma "normaalisti". Sinuna hankkisin ensi tilassa pätevän asianajajan, joka varmasti osaa neuvoa sinulle miten tulee menetellä, päädyitpä sitten mihin ratkaisuun hyvänsä. Älä missään tapauksessa yritä selvittää/päätellä/arvailla asioita omin päin, sillä se ei vaikuta olevan vahvin osaamisesi alue.

      PS. Sorry hieman negatiivinen "äänensävy" :)

      • joude

        jos yrityksesi on mennyt konkurssiin, et joudu vastuuseen omilla henk.kohtaisia varoillasi.
        uuden osakeyhtiön voit tilata vaikkapa hesarin sivuilta ja aloittaa toiminnan uudelleen. ei se sen kummempaa ole.


      • toppuuttelua
        joude kirjoitti:

        jos yrityksesi on mennyt konkurssiin, et joudu vastuuseen omilla henk.kohtaisia varoillasi.
        uuden osakeyhtiön voit tilata vaikkapa hesarin sivuilta ja aloittaa toiminnan uudelleen. ei se sen kummempaa ole.

        Uuden yrityksen saa pystyyn kyllä, mutta sitten voivat vaikeudet alkaakin. Nimittäin, vaikka oy:n velat ovat sen omia, eivätkä ns. omistajien, on verottaja nykyisin aika tarkka. Eli jos verottaja hakee omistamasi oy:n konkurssiin, tarkoittaa se pahassa tapauksessa sitä, ettet uudelle yritykselle saa ennakkoperintärekisteriotetta. Enkä todellakaan usko, että yrittäjä, joka verovelkojen vuoksi ajautuu konkurssiin, anniskelulupaa saa...


      • joude
        toppuuttelua kirjoitti:

        Uuden yrityksen saa pystyyn kyllä, mutta sitten voivat vaikeudet alkaakin. Nimittäin, vaikka oy:n velat ovat sen omia, eivätkä ns. omistajien, on verottaja nykyisin aika tarkka. Eli jos verottaja hakee omistamasi oy:n konkurssiin, tarkoittaa se pahassa tapauksessa sitä, ettet uudelle yritykselle saa ennakkoperintärekisteriotetta. Enkä todellakaan usko, että yrittäjä, joka verovelkojen vuoksi ajautuu konkurssiin, anniskelulupaa saa...

        kuinkas se on mahdollista että autokorjaamoyrittäjä meni konkurssiin maksamattomien verojen ja kiinteistön vuokrarästien vuoksi, jatkaa vieläkin hommiaan aivankuin mitään ei olisi tapahtunut, pisti vain säppiin korjaamopuolen jotta verottaja luulisi hallin olevan suljettu, ja jatkaa maalaushommia seinän takana? autokin siirrettiin vaimon nimiin edellisellä viikolla konkurssista.


      • YrittäjäMikko

        Tällaista tekstiä saa aina lukea, kun joku puhuu jonka oma yritystoiminta ei ole sujunut odotetusti tai muuten vain yrittäjyys on pitkälti teoreettista ja kirjoihin perustuvaa - ilman sitä käytännön työtä. Ei mikään asia mene niin vain kuin kirjoissa sanotaan, joten mielestäni on typerää lähteä puhumaan kuitenkaan yrityksen rahankäytöstä tietämättä siitä tuon taivaallista.


    • jip...

      Anniskeluvan Hakijaa koskevat vaatimukset

      Anniskelulupa myönnetään täysi-ikäiselle hakijalle, joka ei ole konkurssissa ja jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu sekä jolla on alkoholijuomien anniskeluun vaadittava luotettavuus samoin kuin tarvittavat taloudelliset ja ammatilliset edellytykset



      Vaadittava luotettavuus tai taloudelliset edellytykset puuttuvat, jos



      1) hakija käyttää väärin päihdyttäviä aineita,



      2) hakija on ulosmittauksen tai muun selvityksen mukaan kykenemätön vastaamaan veloistaan,



      3) hakija on viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana ammattiaan harjoittaessaan tai muutoin syyllistynyt rikokseen, josta voi seurata vankeutta,



      4) hakijalta tai yhteisöltä, jossa hakija on käyttänyt määräämisvaltaa, on viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana peruutettu pysyvästi anniskelulupa,



      5) hakija on toistuvasti tai huomattavassa määrin laiminlyönyt verojen tai muiden julkisten maksujen suorittamisen, tai



      6) hakija on käyttänyt määräämisvaltaa yhteisössä, joka on viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana asetettu konkurssiin tai jonka konkurssi mainittuna aikana on rauennut varojen puutteessa,



      ja hakijan edellä mainittu tai siihen välittömästi verrattavissa oleva aikaisempi toiminta osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi harjoittamaan anniskelutoimintaa.



      Ammatilliset edellytykset puuttuvat hakijalta, joka ei ole ilmoittanut anniskelupaikkaan 21 b §:ssä säädetyt edellytykset täyttävää vastaavaa hoitajaa ja tämän sijaisia (katso luku 1.8).



      Mitä edellä säädetään hakijasta, koskee myös sitä, joka omistuksen, sopimuksen tai muun järjestelyn perusteella käyttää määräämisvaltaa hakijan puolesta.

      (AlkoL 21 a §)



      Lupaviranomainen voi tarvittaessa vaatia luvan myöntämisen edellytyksiä, luvan rajoittamista taikka valvonnan ja järjestyksenpidon kannalta tarpeellisten ehtojen asettamista koskevia lisäselvityksiä (AlkoA 21 § 2 mom.).



      Yrittäjän elämä sosialistisessa Suomessa on rankkaa. Työkalut viedään käsistä.
      Todella kummalista tuo konkurssin hakeminen kun maksusopimusta on noudatettu, oletko ollut yhteyssä yrittäjäliitton juristeihein, asiaa kannattaisi selvittää.

      Ennakkoperintärekisteriin pääset kyllä kunhan et toimi samallatoimialalla.

      Tsemppiä, onhan noita muitakin aloja.

    • Mira

      Kiitos kaikille kommenteistanne. Soitan heti maanantaina lakimiehelle ja kysyn yritykseni tilanteeseen apua. Lainaa olen henkilökohtasesti joutunut ottamaan yritystä varten jo ihan tarpeeksi, että siihen on tultava loppu, muuten kierre jatkuu vain loputtomiin. Kuljetusala on muutenkin ajettu ahtaalle. Tilintarkastajani ilmoitti muuten erostaan minulle tänään, joten joudun katselemaan itselleni uuden tilintarkastajan, eipä sen puoleen, en siitä miehestä juuri pitänytkään.
      Yksi vaihtoehto olisi sekin, että pistäisi kaikki elämässä uusiksi,vaihtaisin ukon, myisin omakotitalon, auton ja kaikki rimppeet ja romppeet, sillä maallistahan ne vain ovat, todellista kiinteää omaistuutta on kiinnostus omaan elämäntyöhöni, ystävät ja lapsi.

      • "Lainaa olen henkilökohtasesti joutunut ottamaan yritystä varten jo ihan tarpeeksi, että siihen on tultava loppu, muuten kierre jatkuu vain loputtomiin."

        No sinähän ne velat olet aiheuttanutkin. Ja kai sinulla nyt yrittäjänä luulisi sen verran olevan uskoa liikeideaasi, että sitä kannattaa rahoittaa?

        "Tilintarkastajani ilmoitti muuten erostaan minulle tänään, joten joudun katselemaan itselleni uuden tilintarkastajan, eipä sen puoleen, en siitä miehestä juuri pitänytkään."

        Njaah. Oliko tileissä jotain epäselvää ja päätti pestä kätensä tuosta likapyykistä?

        "Yksi vaihtoehto olisi sekin, että pistäisi kaikki elämässä uusiksi,vaihtaisin ukon, myisin omakotitalon, auton ja kaikki rimppeet ja romppeet, sillä maallistahan ne vain ovat, todellista kiinteää omaistuutta on kiinnostus omaan elämäntyöhöni, ystävät ja lapsi."

        No jos ukkosikaan ei ole sinulle minkään arvoinen, niin siitä sitten vaan. Onko uusi mies jo katsottuna? Konkurssin tehneet miehensä jättäneet yksinhuoltajat eivät varmaan ole kovimmassa huudossa "ihmissuhdemarkkinoilla".


    • Puoliso varajäsenenä

      Ystäväni haki asuntolainaa, vakuudet kunnossa, samoin tulot. Henkilökohtaiset ja hänen oman yrityksensä luottotiedot puhtaat. Kielteinen päätös, syyksi ilmoitettiin, että hän on ollut hallituksen varajäsenenä toisessa yhtiössä, jolla maksuhäiriöitä. Hän ei ole osallistunut yhteenkään hallituksen kokoukseen, ei ole ollut johtavassa asemassa eikä ole ollut töissä yhtiössä, onpahan vain ollut varajäsenenä, koska sellainen siihen yhtiöön tarvittiin ja hän suostui.

      Se on suorastaan törkeää, ja mielestäni tietosuojalakia tulkiten hallituksen varajäsenyys ei saisi vaikuttaa käytännön luottotietoihin.

      Suosittelen neuvottelemaan veroveloista vielä uudelleen verottajan kanssa. Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi. Muistuta verottajaa että jos he hakevat konkurssia, menettävät he hakemansa verot 100 % varmuudella konkurssissa, mutta jos he tekevät maksusuunnitelman, tällä kertaa hyvin hyvin pitkän, on heillä mahdollisuus saada rahat.

      • "Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi."

        Tuo on juuri sitä selkärangattomuutta, että jätetään velkojat nuolemaan näppejään ja perustellaan uusia firmoja veloista vapautumiseksi.

        "Muistuta verottajaa että jos he hakevat konkurssia, menettävät he hakemansa verot 100 % varmuudella konkurssissa, mutta jos he tekevät maksusuunnitelman, tällä kertaa hyvin hyvin pitkän, on heillä mahdollisuus saada rahat."

        Kai sillä konkurssipesälläkin jotain varallisuutta on. Ja verottaja on sitä pesää kyllä innokkaimpana tonkimassa.


      • kokenut
        kriittinen kirjoitti:

        "Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi."

        Tuo on juuri sitä selkärangattomuutta, että jätetään velkojat nuolemaan näppejään ja perustellaan uusia firmoja veloista vapautumiseksi.

        "Muistuta verottajaa että jos he hakevat konkurssia, menettävät he hakemansa verot 100 % varmuudella konkurssissa, mutta jos he tekevät maksusuunnitelman, tällä kertaa hyvin hyvin pitkän, on heillä mahdollisuus saada rahat."

        Kai sillä konkurssipesälläkin jotain varallisuutta on. Ja verottaja on sitä pesää kyllä innokkaimpana tonkimassa.

        kriittiselle mulkulle joka on niin tietäväinen
        näihin yritys asioihin. kunhan ensin pääset töihin suomessa opiskelija niin se jo nöyrryttää
        sopivasti ja ehdottomasti etsit yrittäjyyttä
        alalta kuin alalta sitten kun olet taistellut
        25 vuotta yhteiskuntaa vastaan, tiedät saman kuin minäkin.
        nythän ylipalkattujen vessapaperityöläisten takia
        on wc paprut lopussa mutta sarasvuon kirjoja on
        vielä joitakin kirjakaupoissa.


      • kokenut kirjoitti:

        kriittiselle mulkulle joka on niin tietäväinen
        näihin yritys asioihin. kunhan ensin pääset töihin suomessa opiskelija niin se jo nöyrryttää
        sopivasti ja ehdottomasti etsit yrittäjyyttä
        alalta kuin alalta sitten kun olet taistellut
        25 vuotta yhteiskuntaa vastaan, tiedät saman kuin minäkin.
        nythän ylipalkattujen vessapaperityöläisten takia
        on wc paprut lopussa mutta sarasvuon kirjoja on
        vielä joitakin kirjakaupoissa.

        Huhhuh, kylläpä "kokenut" kirjoitti vaikeaselkoista tekstiä. Kannattaisi varmaan mennä vaikka työväenopistoon opiskelemaan kirjoittamista, niin ei tarvitsisi itseään noin pahasti munata.

        Äläkä ole huolissasi "kokenut", kyllä minä tiedän sangen hyvin mitä yrittäminen ja yrittäjyys on.


      • kokenutkin
        kriittinen kirjoitti:

        Huhhuh, kylläpä "kokenut" kirjoitti vaikeaselkoista tekstiä. Kannattaisi varmaan mennä vaikka työväenopistoon opiskelemaan kirjoittamista, niin ei tarvitsisi itseään noin pahasti munata.

        Äläkä ole huolissasi "kokenut", kyllä minä tiedän sangen hyvin mitä yrittäminen ja yrittäjyys on.

        kirjoitin kyllä viestini ns peruna suussa, kun
        nyt tarkemmin tutkin. yritin vain ilmaista että
        nuoruutesi ja kokemattomuutesi paistaa läpi
        ja siihen yrittämiseen jos lähtisit, tipahtaisit
        kuin p... sieltä. suomessa ei pärjätä olemalla
        jälkiviisas (paitsi ajokoirat) vaan rehellisellä
        työllä, ja siinäkin täytyy osata purjehtia...
        tuo nimimerkki kriittinen on väärällä henkilöllä
        syystä että 30-40 ikäiset vasta ymmärtävät jotain
        elämästä. ota ensin vaipat pois ja mieti tarkemmin


      • kokenutkin kirjoitti:

        kirjoitin kyllä viestini ns peruna suussa, kun
        nyt tarkemmin tutkin. yritin vain ilmaista että
        nuoruutesi ja kokemattomuutesi paistaa läpi
        ja siihen yrittämiseen jos lähtisit, tipahtaisit
        kuin p... sieltä. suomessa ei pärjätä olemalla
        jälkiviisas (paitsi ajokoirat) vaan rehellisellä
        työllä, ja siinäkin täytyy osata purjehtia...
        tuo nimimerkki kriittinen on väärällä henkilöllä
        syystä että 30-40 ikäiset vasta ymmärtävät jotain
        elämästä. ota ensin vaipat pois ja mieti tarkemmin

        "yritin vain ilmaista että nuoruutesi ja kokemattomuutesi paistaa läpi ja siihen yrittämiseen jos lähtisit, tipahtaisit kuin p... sieltä. suomessa ei pärjätä olemalla jälkiviisas (paitsi ajokoirat) vaan rehellisellä työllä, ja siinäkin täytyy osata purjehtia... "

        Noh, ilmaise rauhassa. Mutta älä jossittele. Minä olen jo vuosikausia toiminut yrittäjänä eikä ensimmäisen toimintavuoden taloudellista niukkuutta lukuunottamatta ole mitään valittamista.


      • Puoliso varajäsenenä
        kriittinen kirjoitti:

        "Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi."

        Tuo on juuri sitä selkärangattomuutta, että jätetään velkojat nuolemaan näppejään ja perustellaan uusia firmoja veloista vapautumiseksi.

        "Muistuta verottajaa että jos he hakevat konkurssia, menettävät he hakemansa verot 100 % varmuudella konkurssissa, mutta jos he tekevät maksusuunnitelman, tällä kertaa hyvin hyvin pitkän, on heillä mahdollisuus saada rahat."

        Kai sillä konkurssipesälläkin jotain varallisuutta on. Ja verottaja on sitä pesää kyllä innokkaimpana tonkimassa.

        Täsmennetään nyt sitten lisää kun et ymmärtänyt. Kirjoitin: "Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi.", jonka käsitit väärin.

        Tämä alkuperäinen konkurssi uhkaa -kirjoittaja valittelee ettei nykyinen toiminta (kuljetusala) tuota riittävästi tai tuottaa tappiota. Johon minä vastasin, että kannattaa lopettaa se toiminta ja aloittaa uusi. Minä en kirjoittanut, että lopeta se yhtiö ja aloita uusi, vaan kehotin lopettamaan tappiota tuottavan toiminnan ja aloittamaan uuden. Ero on selvä, eikä siinä ole mitään selkärangattomuutta. Kontekstista tämä on myös selvästi ymmärrettävissä. Koska kehotan tekemään maksusuunnitelman verottajan kanssa, on selvää, ettei ole kyseessä se, että kehottaisin lopettamaan yhtiön, vaan tappiollisen toiminnan. Lisäksi, verottajahan tässä on lopettamassa = purkamassa yhtiötä konkurssin avulla.

        Ehkäpä siinä tulevassa pesässä voisi olla varallisuutta, sehän on konkurssiin velallista hakevan hurskas toive ja unelma. Kirjoitin että kannattaa sopia uusi maksusuunnitelma verottajan kanssa. Jos yhtiöllä olisi varallisuutta, tämähän voisi maksaa verot kerralla pois tai maksaa esim. kolmasosan pois ja lopuille maksusuunnitelma. Kun verottajalle esittää tuloslaskelman ja taseen, siitä voi katsoa yhtiön maksukyvyn. Jos siellä on varoja, ja niillä maksaa osan veroista pois, ja lopuille maksusuunnitelma, voi yhtiö jatkaa toimintaa, nykyistä tai uutta, ja yhtiön omistaja ja hallituksen jäsenet, mukaan lukien varajäsen, välttyvät vastuuhenkilönä konkurssiin menneessä yhtiössä -merkinnältä (joka tehokkaasti estää esim. asuntolainan, vaikkei ole kyseessä henkilökohtainen maksuhäiriö).

        Lisäksi, kun verottaja katsoo taseesta, paljonko olisi saatavilla (nollasta x:ään euroon), ja saa sen mitä sieltä on saatavissa, niin mitä hyötyä on konkurssiin hakemisesta? Ei mitään. Parempi ottaa mitä saa ja loput pitkällä maksuajalla. Verottajahan voi hakea yrityksen myöhemmin konkurssiin jos näkee sen tarpeelliseksi (joka on hyödytöntä jos yhtiö on varaton).

        Toki verottaja voi aloittaa pitkän oikeusprosessin ja pyrkiä syyttämään hallituksen jäseniä velallisen epärehellisyydestä ja yrittää todistaa, että yrityksen kassassa on ollut rahaa, kun verot ovat erääntyneet, ja koska niillä ei ole maksettu veroja, vaan "hankittu yhtiölle aiheetonta kilpailukykyä jättämällä verot maksamatta", ja jos ylinkin mahdollinen oikeusaste päättää että näin on tapahtunut, voi verottaja periä yhtiön maksamattomia veroja osakkaalta ja hallituksen jäseniltä. On sitten kyseenalaista saavatko niitä koskaan perittyä, jos osakkaalla ei ole varaa kiinnittää asuntoaan, jotta yhtiö voi ottaa lainan verojen maksamiseksi. Lisäksi, jos yhtiön verojen maksamattomuuteen vaikuttaa se, että ainoana osakkaana oleva yhtiössä päätoimisesti työskentelevä on nostanut yhtiöstä palkkaa, tai on varautunut itselleen palkanmaksuun, tai työntekijöilleen, tai yhtiöllä on palkkoja maksamatta, ml. osakkaalle, ja siksi ei ole ollut varaa maksaa veroja, kaatuu verottajan toive saada perittyä yhtiön veroja osakkaalta. Lisäksi, jos osakas on nostanut pientä palkkaa, voi yhtiö olla velkaa osakkaalle paljonkin. Moni yksinosakas kituuttaa esim. 1500 euron palkalla, vaikka normaalipalkkataso vastaavasta työstä olisi 3000 - 5000 euroa, jolloin syntyy merkittäviä palkkavelkoja yhtiöltä osakkaalle, joka taas usein estää verottajan pyrkimyksen saada ketkuiltua oikeustoimin osakkaalta yhtiön veroja.


      • Puoliso varajäsenenä kirjoitti:

        Täsmennetään nyt sitten lisää kun et ymmärtänyt. Kirjoitin: "Lisäksi, jos nykyinen toiminta tuottaa tappiota, lopeta se toiminta ja aloita uusi.", jonka käsitit väärin.

        Tämä alkuperäinen konkurssi uhkaa -kirjoittaja valittelee ettei nykyinen toiminta (kuljetusala) tuota riittävästi tai tuottaa tappiota. Johon minä vastasin, että kannattaa lopettaa se toiminta ja aloittaa uusi. Minä en kirjoittanut, että lopeta se yhtiö ja aloita uusi, vaan kehotin lopettamaan tappiota tuottavan toiminnan ja aloittamaan uuden. Ero on selvä, eikä siinä ole mitään selkärangattomuutta. Kontekstista tämä on myös selvästi ymmärrettävissä. Koska kehotan tekemään maksusuunnitelman verottajan kanssa, on selvää, ettei ole kyseessä se, että kehottaisin lopettamaan yhtiön, vaan tappiollisen toiminnan. Lisäksi, verottajahan tässä on lopettamassa = purkamassa yhtiötä konkurssin avulla.

        Ehkäpä siinä tulevassa pesässä voisi olla varallisuutta, sehän on konkurssiin velallista hakevan hurskas toive ja unelma. Kirjoitin että kannattaa sopia uusi maksusuunnitelma verottajan kanssa. Jos yhtiöllä olisi varallisuutta, tämähän voisi maksaa verot kerralla pois tai maksaa esim. kolmasosan pois ja lopuille maksusuunnitelma. Kun verottajalle esittää tuloslaskelman ja taseen, siitä voi katsoa yhtiön maksukyvyn. Jos siellä on varoja, ja niillä maksaa osan veroista pois, ja lopuille maksusuunnitelma, voi yhtiö jatkaa toimintaa, nykyistä tai uutta, ja yhtiön omistaja ja hallituksen jäsenet, mukaan lukien varajäsen, välttyvät vastuuhenkilönä konkurssiin menneessä yhtiössä -merkinnältä (joka tehokkaasti estää esim. asuntolainan, vaikkei ole kyseessä henkilökohtainen maksuhäiriö).

        Lisäksi, kun verottaja katsoo taseesta, paljonko olisi saatavilla (nollasta x:ään euroon), ja saa sen mitä sieltä on saatavissa, niin mitä hyötyä on konkurssiin hakemisesta? Ei mitään. Parempi ottaa mitä saa ja loput pitkällä maksuajalla. Verottajahan voi hakea yrityksen myöhemmin konkurssiin jos näkee sen tarpeelliseksi (joka on hyödytöntä jos yhtiö on varaton).

        Toki verottaja voi aloittaa pitkän oikeusprosessin ja pyrkiä syyttämään hallituksen jäseniä velallisen epärehellisyydestä ja yrittää todistaa, että yrityksen kassassa on ollut rahaa, kun verot ovat erääntyneet, ja koska niillä ei ole maksettu veroja, vaan "hankittu yhtiölle aiheetonta kilpailukykyä jättämällä verot maksamatta", ja jos ylinkin mahdollinen oikeusaste päättää että näin on tapahtunut, voi verottaja periä yhtiön maksamattomia veroja osakkaalta ja hallituksen jäseniltä. On sitten kyseenalaista saavatko niitä koskaan perittyä, jos osakkaalla ei ole varaa kiinnittää asuntoaan, jotta yhtiö voi ottaa lainan verojen maksamiseksi. Lisäksi, jos yhtiön verojen maksamattomuuteen vaikuttaa se, että ainoana osakkaana oleva yhtiössä päätoimisesti työskentelevä on nostanut yhtiöstä palkkaa, tai on varautunut itselleen palkanmaksuun, tai työntekijöilleen, tai yhtiöllä on palkkoja maksamatta, ml. osakkaalle, ja siksi ei ole ollut varaa maksaa veroja, kaatuu verottajan toive saada perittyä yhtiön veroja osakkaalta. Lisäksi, jos osakas on nostanut pientä palkkaa, voi yhtiö olla velkaa osakkaalle paljonkin. Moni yksinosakas kituuttaa esim. 1500 euron palkalla, vaikka normaalipalkkataso vastaavasta työstä olisi 3000 - 5000 euroa, jolloin syntyy merkittäviä palkkavelkoja yhtiöltä osakkaalle, joka taas usein estää verottajan pyrkimyksen saada ketkuiltua oikeustoimin osakkaalta yhtiön veroja.

        Hyvä kun selvitit tuon lauseen. Toki olen samaa mieltä, että tappiollista toimintaa, vaan siirtyä tuottavan toiminnan pariin.

        Muuten ei ole tekstiisi muuta kommentoitavaa kuin "Asiaa!"


    • Anonyymi

      PAHALTA NÄYTTÄÄ MONEN YRITTÄJÄ KOHDALTA. PORSSET JA JAGUAARIT MYYDÄÄN PAKKOHUUTOKAUPALLA.
      MAATALOUS YRITTÄJILLÄ MENEE HYVIN. PELLOILTA NIITETÄÄN HEINÄ NURIN KERRAN VUODESSA JA TUKIAISET MAKSETAAN TILILLE.
      SATOJA TUHANSIA EUROJA, MILJOONIA.

      • Anonyymi

        Oletko kommunisti vai venäjän trolli?
        Ei tarvitse olla yrittäjä kun voi hankkia porsseja ja jaguaareja pihaan, senkun rahoituksella hankkii.
        Maatalousyrittäjien toiminnasta sulla ei ole muuta tietoa kuin että olet kuullut että niittävät heinää.
        On se kumma kun erittäin helposti ja paljon rahaa saava systeemi ajetaan alas, meinaan kun moni maatila lopettaa.
        Jos minulla olisi tila jossa kerran vuodessa niitän heinän maahan ja saan 100 000€ niin enhän minä tuollaista kultamunia munivaa hanhea lopettaisi.
        Todellisuus on vain karumpi, maatilat lopetetaan kannattamattomina ja jatkajaa ei löydy kun toiminta ei kannata.
        Isot tilat pyörii sillä että otetaan uusi laina jolla saadaan kuitattua vanha ja vähän syömävelkaa ja toivotaan että tilanne muuttuu.

        Mutta menehän sinä sen todellisen kultamunia munivan luokse, eli hakemaan niitä kelan tukia.


      • Anonyymi

        Ei varmaan tuollasella ansioluettelolla ihan katu tappelu mestariksi haeta.


      • Anonyymi

        Breivik aloitti valtiotieteen opinnot Oslon yliopistossa tuomionsa jälkeen.

        Vuonna 2015 Breivik hyväksyttiin opiskelijaksi Oslon yliopiston valtiotieteellisen tiedekuntaan, luettuaan valtio-oppia jo kaksi vuotta vankilasta käsin.


      • Anonyymi

        Just tollasista tulee ne oikeat johtajat ja presidentit.


      • Anonyymi

        He huomasivat, että Breivikin äiti käyttäytyi itse epäjohdonmukaisesti ja aggressiivisesti poikaansa kohtaan.

        Äiti kertoi kokevansa, että hänen poikansa on "pohjimmiltaan ilkeä ja paha ja päättänyt tuhota hänet".

        Kuulostaako tutulta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He huomasivat, että Breivikin äiti käyttäytyi itse epäjohdonmukaisesti ja aggressiivisesti poikaansa kohtaan.

        Äiti kertoi kokevansa, että hänen poikansa on "pohjimmiltaan ilkeä ja paha ja päättänyt tuhota hänet".

        Kuulostaako tutulta.

        Breivikillä ei ole sotilaskoulutusta, koska hän ei suorittanut asevelvollisuuttaan Norjan armeijassa.

        (Luonnonlahjakkuus)


      • Anonyymi

        Aserekisterin mukaan Behring Breivikille oli rekisteröity haulikko, kivääri ja Glock-merkkinen pistooli.

        Ammattilaisen kokoelma.


      • Anonyymi

        Armeija koulutus on turha ellei ole oikea tappaja valmiiksi.


      • Anonyymi

        Vaatisi olla oikea ammattilainen jotta kanttia tollaseen.


      • Anonyymi

        Kumpaa itse olet tuota kannattaa hieman pohtia.


    • Anonyymi

      Osta netistä jotain viimeisillä rahoilla kun muutenkin kaupataan eioota. Munaa oitää olla kuukautta ennen jotta rahat saa takaisin. Ja on varmempaa kuin kelalla, rikosilmoitukset säilyy muissa laitoksissa kyllä. Niitähän on enemmän kuin sormia ja varpaita ihmisellä kuitenkin.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe