Miksi käärme oli paratiisissa?

Anonyymi-ap

Jos käärme ei olisi ollut paratiisissa, niin Eeva ei olisi syönyt kiellettyä hedelmää, eikä Aatamikaan, ja niin synti ei olisi tullut ihmiskuntaan. Ihmiset olisivat eläneet ikuisesti onnellisina paratiisissa maan päällä.

Miksi Jumala päästi käärmeen ja sen hahmossa itsensä saatanan paratiisiin? Hänen ei olisi tarvinnut sitä tehdä, jos kerran on kaikkivaltias. Hän olisi voinut pitää saatanan suljettuna vankilaan, niin että tämä ei olisi saanut ikinä tavata ihmisiä. Tai hän olisi voinut tuhota saatanan, niin että sitä ei olisi ollut enää olemassa.

Jumalan olisi pitänyt kaikkitietävänä tietää etukäteen, että saatana viettelisi Eevan käärmeen hahmossa. Kaikkivaltiaana Jumala olisi voinut pitää saatanan erossa ihmisistä. Koska Jumala kuitenkin salli saatanan vietellä ihmisen, niin hän joko tahtoi sitä tai sitten hän ei ole kaikkivaltias ja kaikkitietävä. Kumpi on oikea vastaus?

58

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      kun ateistisen mielen hengessä lukee sanaa, eikä ymmärrä muuta kuin hauki on kala, kysely on aloituksen kaltaista.

      Mutta, kannattaa katella hyvän ja pahanvälistä taistelua. Hakea ikäänkuin kaalipäihin ajatusta, että millä kielellä ihmiselle pitää puhua, että hän jollain tavalla saa ajatuksesta kiinni, mitä tarkoitetaan.
      Jos ihmiselle puhuu Kaanaan kieltä, hän on pihalla kuin käkikello. Siksi pitää kirjoituksetkin sanella, että jo kahdeksanvuotiaskin sen ymmärtää.,

      Kun nyt olet vauvakasteltu, lähdet kummien tuomaan sanaan sisälle, käyt pyhäkoulua, ja siitä rippikouluun, niin alat tajuta hyvän ja pahanvälistä taistelua.
      Myös käsität Luciferin taistelun taivaasta, kun hän himoitsi Jumalan Valtakunnan valtaistuimen omistamista itselleen, myös miksi hän sitä ei saanut valtaansa.
      Siis, miksi lensi pihalle, ja tänne, voi voi sinuakin rassaamaan.
      Myös käsität, miksi on kuvakielisesti opetettu lapsellekin ymmärrettävään muotoon, tämä Eeden, eli hyvän keskellä tarkoitushakuisen elämän sisältö.
      Eli olla samanmielinen tämän Luojan kanssa, joka on luonut tämän kaiken.
      Ja miksi se hyvän ja pahantiedonpuu on vain HÄNEN Jumalan hallinnassansa, eikä vaikka sinun hallinnassa, eikä meidän muidenkaan… eli, missä ikäänkuin päsmää lähimmäisiä ja leikkii pivossaan jumalana olemista heille.
      jne. Kyllä asioihin on selvät sisällöt neuvot ja ohjeet, kun tietenkin kummi sitä perisyntiselle kirkonmukaan opettaa- ja alkaa ymmärrys lisääntymään, tuttipullomaidosta pääsee eroon jne.
      Alkaa vahvempi ruoka maistumaan ja oikeat eväät paratiisista- sekä Elämänpuu- Jeesus.

      Käsittää mitä kuuliaisuus on, ja miksi ei kannata sitä hyljätä, miksi se lain päämäärä on rakkaus. Kun polvihousuikään pääsee, oppi ymmärtämään, että kun ei ole kuuliainen, rakentaa ristejä lähimmäisille, ruoskii heitä, ettei heillä on hyvä olla, polkee jalkaansa, tiuskii, sekä juonittelee, kuin pentuihminen. Myös ripille, kun pääsee, voi tulla pullean pollea olo, että nyt minä miehenä panen naisen ojennukseen ja olen perheenpää. Ts. nyrkki ja hella- herra. Siinä ei rakastetakaan vaimoa, niinkuin Kristus seurakuntaa ja maailma pahastuu, koska ihminen nauttii vain hyvän ja pahantiedonpuusta, eikä anna sitä Herralle vain, hoidettavaksi. Haluaa olla itsensä herra ja valtias, että maailma pysyy pahastuksessa.

      Tämä ihmisen oma jumalankuva on siinä omakuvaparatiisin hapate- sekä hedelmä edelleen ja voi sitä Aatameitten itsensä ottamaa hedelmää ja niitten haukkaamista. Aivan itsehän sitä ottaa ja syö.

      Kyllä se rippiksen jälkeen oppii, kun vaimo ei enää kunnioita jumalatonta miestä ja miehenä löytää oman vikapäänsä tavasta, justiinan kotoaan. Siinä sitä perisyntiä pestään kerrakseen.


      eli jos, ja jos, ja jos, jos, jos jos jos. Ei tarvii jossitella, lukee vaan.

    • Anonyymi

      Raamatun ulkopuoliset myytit kuvaavat saatanan tai demiurgin – pahan luojajumalan – olevan niin voimakas ja viisas, että hän voi vastustaa tasaväkisesti hyvää Jumalaa. Joko tämä käsitys saatanasta on tullut pakanauskonnoista Raamattuun tai sitten Jumala on itse paha, koska tahtoi ihmisten tekevän pahaa.

      Voimme kysyä myös sitä, miksi kirous ja kuolema ovat tulleet ihmiskunnan osaksi? Vastaus löytyy luomiskertomuksesta, sen kolmannesta luvusta. Jumala langetti kirouksen ja rankaisi kuolemalla Aatamia ja Eevaa eikä vain heitä vaan myös kaikkia heidän lapsiaan ja näiden jälkeläisiä.

      Jumala rankaisi siis syyttömiä toisen tekemästä synnistä, sillä lapset eivät olleet vielä edes syntyneet, kun Jumala jo rankaisi heitä. Millainen on sellainen Jumala, joka rankaisee viattomia toisen tekemästä pahasta teosta? Ja mitä pahaa yleensä on siinä, että erottaa hyvän ja pahan? Eikö Jumalakin tee niin?

      Olipa sitten Jumala liian heikko vastustaakseen saatanaa tai tietämätön tulevaisuudesta, niin hän on varmuudella paha, koska hänen ei olisi tarvinnut rangaista ihmisiä kirouksilla ja kuolemalla. Jumala on kirouksen ja kuoleman takana: saatana ei sitä keksinyt. Jumala on tämän perusteella pahempi kuin saatana.

      Lukijan onneksi sanottakoon se, että niin Jumala kuin saatanakin ovat fiktiota, ihmisen mielikuvituksen tuotetta. Samoin luomismyytit, joita on itse asiassa kaksi peräkkäin Raamatussa. Ne ovat epätosia taruja, joten voit rauhoittaa mielesi. Ei ole saatanaa eikä pahaa rankaisevaa Jumalaa, joten voit tehdä hyvää tai pahaa pelkäämättä kumpaakaan satuolentoa. Ja se kumpaa teet, määrittelee sen, oletko hyvä vai paha ihminen.

    • Anonyymi

      Joskin evoluutio ottanut takapakkia kun käärme ei osaa enää puhua.

      • Anonyymi

        Eikä olla vanhoja kuin Metusalem.


    • Anonyymi

      Jumala näkee viisaudessaan, että Hänen valtavan loisteliaaseen, lopulliseen ilon ja rauhan valtakuntaan. ovat arvollisia vain ne, jotka omasta rajoittamattomasta tahdostaan haluamalla haluaa Jumalan kuuliaisiksi lapsiksi Hänen perheeseensä. Ylienkeli Luzifer ylpistyi ja katsoi olevansa viisaampi, kuin ylivertaisen viisas Taivaan Isämme. Meillä on vain tämä elämä, jonka aikana teemme horjumattoman ratkaisun. Elämme täällä 24/7 hääräävän ovelan paholaisen ja hänen demoniensa vaaniessa tilaisuutta saadakseen sielumme orjakseen. Jeesus tuli ja otti lankeemuksemme päälleen ja kantoi ne ristille, sovittaen näin Aatamista alkaen kertyneet ja tulevat syntimme, viimeisenä veriuhrina. Nyt jokainen joka epäröimättä ottaa Jeesuksen Herrakseen, on pelastettu. Ylistetään Jeesusta, saamastamme maailmanhistorian suurimmasta rakkauden teosta.

      • Anonyymi

        Mikä ihmeen Luzifer?ei semmosta ole ollut olemassakaan.


    • Anonyymi

      Pelastus ei ole aivan noin yksinkertainen että otetaan vain Jeesus. Hän puhdistaa meidät kyllä synnistä, mutta mikä tärkeää, hän poistaa lain kirouksen meidän päältämme, hän täyttää lain puolestamme siten ettei se enää meitä kiusaa ja niin voimme ottaa vastaan Jumalan armon, joka meidät lopulta pelastaa kun kastaa meidät Pyhällä Hengellä. Niin pelastus on armosta, ei siitä että itse teemme jonkin ratkaisevan liikkeen. Jumalan Pyhä Henki on pelastuksen sinetti, joka sitten muutoinkin luo elämästä aivan erilaista kuin mitä se olisi jos tallustelisi omassa varassa ja siinä yrittäisi pähkäillä että mitähän tässä oikein teen että pelastun, miten päin olen ja mitä mistäkin ajattelen. Armossa olemme vapaat siitä uskonnollisuudesta.

      • Anonyymi

        On se hienoa, että Hengessä vaeltava tietää, mitä saa ja mitä ei saa tehdä, eikä hänelle edes tule mieleen laittomuus, ja niin ovat monet viidakon ihmiset pelastuneet, vaikka eivät ole ikinä mitään Jeesuksesta kuulleet. (Room 2:13,27)


      • Anonyymi

        Mistä nämä haluavat oikeastaan pelastua .
        Aikuinen ihminen ……………….


    • Anonyymi

      Jumala tahtoi ihmisen lankeavan. Ei ainakaan tehnyt mitään estääkseen sen. Teki päinvastoin paljon, jotta se tapahtuisi.

    • Anonyymi

      Jumalalla on oikeus Jumalana koetella ihmistä, vaikka tietääkin ennalta miten käy. Ja ihminenhän lankesi ja sen jälkeen koko ajan . (Korinttilaiskirje 15)

      PKTNH

      • Anonyymi

        Jos sinulla on lapsia, niin vietkö heidät sellaiseen paikkaan, jossa ovat vaaralle alttiita ja koko elämä menee päin helvettiä, jos heille tapahtuu vahinko ja lankeavat heille viritettyyn ansaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sinulla on lapsia, niin vietkö heidät sellaiseen paikkaan, jossa ovat vaaralle alttiita ja koko elämä menee päin helvettiä, jos heille tapahtuu vahinko ja lankeavat heille viritettyyn ansaan?

        Aikoinaan, kun vanhat isännät räki piipunperskoja lattialle ja muuta tumppia löytyi, kylän lääkäri ohjeisti penskojaan, kun ottivat suuhunsa- mitä ottivat.
        Maistakaa vaan, jne. Eli HÄN lääkärinä ymmärsi vastustuskyvyn tulevan siitä, että saa sitä paskaa suuhunsa.
        Aikoinaan- kun sukulaiseni kaivo- oli rakennuksessa. Koulussa siihen aikaan sairastettiin, mitä tänäänkin flunsssaa jne. jne. jne. Tämän perheen tenavat - ei mitää tautia.
        Homma selvisi keväällä, kun kaivoon oli kuollut hiiri, vai hiirä, en muista enää tämän kaverini kertomuksesta. Ts. juomavesi oli tavallaan saastunut, mutta se nosti elimistön vastustuskyvyn - puolustuksen huuippuunsa. Siksi nämä "normaalit" koulufunssatkaan eivät saaneet sijaa.

        Eli paukaPÄILLE JA aivottomille, yrittäkääs käsittää, kun täällä saatanoitte porukalla, ja se saa meihin sen vastustuskyvyn perkelettä ja sen juonia vastaan, niin SIKSI se tuleva taivas on taivas, kun perkeleen lapset on helvettiin kuolleet ja me taas tiedetään, miksi kruunumme pitää olla Valtaistuimella, sen jälkeen homma pelaa ja te- sekä mussut - rassaajat- pahattajat- murhamiehet on pois, ihan oman päänsä ja valintansa tähden.

        He saavat uskonsa mukaan, eli kuoleman ei sellaisen sielun elämällä ole mitään virkaa, joka ei osaa ARVOSTAA- elämää oikealla tavallaa. Ts tyhmästä päästä ruumis kärsii ja joutaa helvetin tuleen - eikä tule ikävä. Enkä aio edes muistella näitä paukapäitä perillä. Joutivat oman halunsa mukaan pelistä ja elämästä pois.

        On se mukaa, että lusifer - saa palkkansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikoinaan, kun vanhat isännät räki piipunperskoja lattialle ja muuta tumppia löytyi, kylän lääkäri ohjeisti penskojaan, kun ottivat suuhunsa- mitä ottivat.
        Maistakaa vaan, jne. Eli HÄN lääkärinä ymmärsi vastustuskyvyn tulevan siitä, että saa sitä paskaa suuhunsa.
        Aikoinaan- kun sukulaiseni kaivo- oli rakennuksessa. Koulussa siihen aikaan sairastettiin, mitä tänäänkin flunsssaa jne. jne. jne. Tämän perheen tenavat - ei mitää tautia.
        Homma selvisi keväällä, kun kaivoon oli kuollut hiiri, vai hiirä, en muista enää tämän kaverini kertomuksesta. Ts. juomavesi oli tavallaan saastunut, mutta se nosti elimistön vastustuskyvyn - puolustuksen huuippuunsa. Siksi nämä "normaalit" koulufunssatkaan eivät saaneet sijaa.

        Eli paukaPÄILLE JA aivottomille, yrittäkääs käsittää, kun täällä saatanoitte porukalla, ja se saa meihin sen vastustuskyvyn perkelettä ja sen juonia vastaan, niin SIKSI se tuleva taivas on taivas, kun perkeleen lapset on helvettiin kuolleet ja me taas tiedetään, miksi kruunumme pitää olla Valtaistuimella, sen jälkeen homma pelaa ja te- sekä mussut - rassaajat- pahattajat- murhamiehet on pois, ihan oman päänsä ja valintansa tähden.

        He saavat uskonsa mukaan, eli kuoleman ei sellaisen sielun elämällä ole mitään virkaa, joka ei osaa ARVOSTAA- elämää oikealla tavallaa. Ts tyhmästä päästä ruumis kärsii ja joutaa helvetin tuleen - eikä tule ikävä. Enkä aio edes muistella näitä paukapäitä perillä. Joutivat oman halunsa mukaan pelistä ja elämästä pois.

        On se mukaa, että lusifer - saa palkkansa.

        Olet siis sitä mieltä, että altistumalla synnille ja tekemällä syntiä saa vastustuskyvyn syntiä vastaan. Näin ei Raamattu kuitenkaan opeta. Olet siis kerettiläinen ja palat ikuisesti helvetin tulessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet siis sitä mieltä, että altistumalla synnille ja tekemällä syntiä saa vastustuskyvyn syntiä vastaan. Näin ei Raamattu kuitenkaan opeta. Olet siis kerettiläinen ja palat ikuisesti helvetin tulessa!

        Et käsittänyt ollenkaan, tämän vastuskyvyn saamisesta.

        Kun toljotat torilla ja näet pahaa- eli sinähän vain toljotat, etkä tee sitä pahaa, niin se juuri tekee sinusta vastustuskykyisen, että ei- minä en halua olla pahattaja.
        Eli et vie taivaisiin siten syntiä, tehdään tämä vastaus näin, että hokaat, että pääset juoneen mukaan.

        Tietenkin Golgatan risti kertoo siitä, missä me pahatetaa ja missä on tehtävä parannus, jos asuu maailmassa. Näkeminen, mitä synnin tekeminen sai aikaiseksi Jeesuksen kohdalla.
        Häntet Pyhänä ruoskittiin jne. Jos siitä ei saa vastuskykyä, ei olekaan samanmielinen Jumalan kanssa, ja jatkaa maailmassa, josta synnin palkka on kuolema.


        Eli vastustuskyky tulee juuri maailmassa, kokemuksen kautta. Näkee, että sota alkoi taivaassa. Oli hyvän ja pahanvälinen taistelu.
        Osa enkeleistä oli langennut - osa ei. Eli kaksi kolmasosaa enkeleistä näki taistelun, ja kokivat, ettei heidän tahto ole yhtyä kapinaan.

        Se helvetissä palaminen on taas viimeisen tuomion Jumalan julistama, ei sinun juolistama.
        Minä olen saanut vastuskyvyn syntiin, etten ole samanmielinen perkeleen kanssa, että tapot , sodat, varkaudet jne. jne. olisi tavoiteltava elämäntapa.
        Siksi vastustuskyvyn kautta haluaa olla samanmielinen Jumalankanssa ja käsittää Jeesuksen anteeksiannon- uhri merkitsee..

        Minua ei kiinnosta perisynnin "harrastaminen", eikä minua ole siitetty synnissä, vaan isän ja äidin Jumalan mielenmukaisen halun kautta.
        ts. syntiin immunitetti tulee näkemisen, sekä ymmärtämisen kautta.
        Kyllä maailma on tuonut kaikenlaista tarjoikkaita, mutta- immuniteetti tulee Jumalalta, eikä se synti -tartu- ----- jos vaikka näitä perisyntisiä lukee- niin he eivät ole immuuneja.
        He haluavat tartukkeita, ja vesipesu ei varjele heidän pippeleitäkään, vaikka niin roikottimilla ovat olevinaan niin pappeja. Tippurit ja kupat, sekä Aids- on näille se vesipesusiunaus, joka ei vedellä parane.
        Vaan veripesu. se suojelee- käsitää synnin palkan ja merkkinä otsassa on tieto pysyä kaidalla tiellä. Ymmärtääkö hän?


    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      Miksikö käärme oli paratiisissa? Käärme sisältyi Jumalan sanaan, Raamattuun, joka oli olemassa hengellisenä jo ennen maailman luomista, ja jota Jumala toteuttaa, ja tuo esille. Sieltä löytyi jo ennen maailman luomista kertomus paratiisista, käärmeestä, Aatamista ja Eevasta. Tämä kaikki oli etukäteen Jumalan sanassa, Jumalassa, ja Jumalasta se tuli esille. Tällä tavalla ymmärrettynä, käärme sisältyi Jumalaan.

      Jumala tiesi puhua Aatamille etukäteen tietystä päivästä: sinä päivänä, KUN sinä otat siitä puusta (näin tämä voidaan tulkita alkutekstistä). Jumala hallitsee kaiken. Ilman Jeesusta mitään ei voida tehdä. Jätän aloittajan pohtimaan, mitä nyt merkitsee, että Jumalan sana on tehty synniksi, ja syntyykö siitä jatkokysymyksiä.

      Gnostilaisuudessa on ollut osasto/oppisuunta, jonka mukaan Aatamin pitikin ottaa puusta, jotta Jumala sitten järjestäisi Jeesuksen kautta pelastuksen, taivaaseen pääsyn, kuolemattomuuden, jne. Oma mielipiteeni on, että käärme puussa kuvastaa Jeesusta, ja paratiisipuun hedelmä kuvastaa evankeliumia. Jeesus itse antoi vihjeen, että Häntä voisi verrata käärmeeseen.

      Johanneksen evankeliumi 3:14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,

      Johanneksen evankeliumi 15:5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.

      Room 11:32 Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.

      2. Kor 5:21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

      • Anonyymi

        Mietihän uudelleen sen käärmepuusi tarinaa. Kun Israel- Herran kansa oli erämaassa ja käärmeet puremasta tappoivat.
        Nostettiin vaskikäärme. Siellä on tämä Golgatan esikuva. Käärmeet- pahattajat purevat myrkkynsä ihmiseen ja ihminen katsoo ristiin, Hän näkee missä tämä kääreen myrkky neutralisoituu- sijaisuhriin. Se opetus oli jo, kun Jumala tappoi viattoman uhrikaritsan ja aadam pääsi oppimaan tekojensa hinnan, tottelemattomuudesta.
        Synti piti peittää ja sen peitti uhrilampaan kuolema ja veren sovinto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietihän uudelleen sen käärmepuusi tarinaa. Kun Israel- Herran kansa oli erämaassa ja käärmeet puremasta tappoivat.
        Nostettiin vaskikäärme. Siellä on tämä Golgatan esikuva. Käärmeet- pahattajat purevat myrkkynsä ihmiseen ja ihminen katsoo ristiin, Hän näkee missä tämä kääreen myrkky neutralisoituu- sijaisuhriin. Se opetus oli jo, kun Jumala tappoi viattoman uhrikaritsan ja aadam pääsi oppimaan tekojensa hinnan, tottelemattomuudesta.
        Synti piti peittää ja sen peitti uhrilampaan kuolema ja veren sovinto.

        Mitään syntiä ei olisi tarvinnut maailmaan päästää, kun Jumala ei olisi istuttanut hyvän- ja pahantiedon puuta eikä olisi päästänyt käärmettä paratiisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitään syntiä ei olisi tarvinnut maailmaan päästää, kun Jumala ei olisi istuttanut hyvän- ja pahantiedon puuta eikä olisi päästänyt käärmettä paratiisiin.

        Rakastat rautaista valtikkaa, et vapaehtoisuutta rakkauteen.


    • Anonyymi

      "Miksi Jumala päästi käärmeen ja sen hahmossa itsensä saatanan paratiisiin? "

      Heprealaisen Raamattu ei tunne Saatanaa, joka olisi esiintynyt käärmeenä. Se tosin tuntee satanin, joka oli Jumalan asioiden ajaja. Ja serafit ja kerubit, joista se sanoo että kärjessä oli serafi. Näiden lisäksi se tuntee Jumalan sanansaattajat, joita enkeleiksikin kutsutaan.

      • Anonyymi

        Käärme kertoo siitä yllätyksellisyydestä ja myrkky tappavuudesta. On turhaa vahdata käärmettä, vaan ymmärtää sen kertomuksen opillisen sisällön ideaalisen näköalan.
        Kyllä käärme - luonnossa haastaa meitä ja emme huomaa kaikessa, missä "jallu luuraa".

        Tämäntähden opetuksen matelija on oiva tapa kertoa synnin ja myrkyn suhteesta, miten se voi yllättää ja pettää meidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käärme kertoo siitä yllätyksellisyydestä ja myrkky tappavuudesta. On turhaa vahdata käärmettä, vaan ymmärtää sen kertomuksen opillisen sisällön ideaalisen näköalan.
        Kyllä käärme - luonnossa haastaa meitä ja emme huomaa kaikessa, missä "jallu luuraa".

        Tämäntähden opetuksen matelija on oiva tapa kertoa synnin ja myrkyn suhteesta, miten se voi yllättää ja pettää meidät.

        "Kyllä käärme - luonnossa haastaa meitä..."

        Se voi haastaa teitä kaupunkilaisia. Ei meitä, jotka olemme tottuneet eläimiin.


      • Anonyymi

        s.tana on vastustaja. Eikös juutalaiset mielestäsi tunne tätä vastustajaa- ei lankeemustakaan, - miksiköhän he korotti käärmeen erämaassa? Miksiköhän oli tämä uhraaminen juutalaisuudessa esissä.

        Pikaisesti vilkasin rabbiinista opetusta Jerusalemista.
        Ennen syntiään Aadam ja Eeva tiesivät hyvän pahasta, oikean väärästä, mutta he eivät olleet sisäistäneet pahaa taipumusta. Joten he saattoivat päättää tehdä oikein ja väärin, ja heitä pidettiin vastuullisina valinnoistaan, mutta halu tehdä pahaa ei tullut sisältä. Tätä halua edusti käärme – ulkoinen kiusaaja. Koska pahuus ei asunut heissä, he olivat "luonnollisesti" hyviä

        Eli sinun väitteesi on puutaheinää, kyllä juutalaiset kirjoitusten mukaan ilmaisevat asian, se varmasti on sitä kosheria.

        Sinun puheesi, juutalaisten kirjoitusten tietämättömyydestä on lusteria.

        Why Did Eve Listen to the Snake?

        Eevalla (Chavah hepreaksi) oli vain yksi käsky pidettävänä: älä syö tiedon puusta. Kuitenkin hän kuunteli käärmettä, joka käski häntä syömään kiellettyä hedelmää, ja sitten hän kutsui miehensä Aadamin tekemään samoin. Se on traaginen tarina, joka on saanut monet ihmettelemään, miksi hän edes kuunteli käärmettä?

        Ennen kuin vastaamme tähän kysymykseen, on mielenkiintoista huomata, että Toora kertoo meille, että "käärme oli ovelin kaikista Jumalan tekemistä villipedoista – –"1, mikä osoittaa, että käärme käytti oveluuttaan houkutellakseen Eevan syömään kiellettyä hedelmää. Kommentaattorit selittävät, että käärmeen argumentit ovat samansuuntaisia kuin taktiikka, jota oma paha taipumuksemme käyttää houkutellakseen meitä syntiin. Tutkimalla käärmeen veruketta saamme myös paremman ymmärryksen pahan taipumuksen toiminnasta.

        jne.


    • Anonyymi

      Hyvän- ja pahantiedon puu oli ihmiselle viritetty ansa. Sitä ei olisi tarvinnut laittaa paratiisiin eikä käärmettä (saatanaa) olisi tarvinnut päästää paratiisiin. Jumala kuitenkin pystytti hyvän- ja pahantiedon puun ja päästä käärmeen paratiisiin. Hän siis langetti ihmisille ansan ja kun ihminen lankesi, niin Jumala langetti heille ja heidän lapsilleen kiroukset ja kuoleman.

      Reilua?

      • Anonyymi

        Käärme oli aluksi kävelevä olento, mutta sitten määrättiin ryömimään maassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käärme oli aluksi kävelevä olento, mutta sitten määrättiin ryömimään maassa.

        Niinhän se Raamattu sanoo. Jännä, että monet kristityt eivät usko lukemaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käärme oli aluksi kävelevä olento, mutta sitten määrättiin ryömimään maassa.

        "Käärme oli aluksi kävelevä olento, mutta sitten määrättiin ryömimään maassa."

        Missähän niin lukee?

        "14. Herra Jumala sanoi käärmeelle: ”Koska tämän teit, sinä olet kirottu kaikkien karjaeläinten ja villieläinten joukossa. Vatsallasi sinun on kuljettava ja tomua syötävä koko elinaikasi. 15. Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille. Hän on murskaava sinun pääsi, ja sinä haavoitat häntä kantapäähän.” "(1Moos 3:14-15, FinRK)

        Ei ainakaan tuossa kohtaa Raamattua. Ennemminkin käärme oli lentävä olento, sillä onhan kerubeilla, joita käärmeiksikin hepreankielessä kutsutaan, siivet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se Raamattu sanoo. Jännä, että monet kristityt eivät usko lukemaansa.

        "Niinhän se Raamattu sanoo. "

        Ai sanoo vai? Höpsis! Kirkkojen keksimää. Näyttää yksikin raamatunkohta, jossa lukee: "Käärme oli aluksi kävelevä olento"


      • Anonyymi

        No ei se nyt varmaan reilua ole ollut.
        Naivi ihminen laitetaan testiin eikä mitään käytännön mahdollisuuksia selvitä siitä kunnialla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei se nyt varmaan reilua ole ollut.
        Naivi ihminen laitetaan testiin eikä mitään käytännön mahdollisuuksia selvitä siitä kunnialla.

        Niinpä! Ihminen, joak ei ollut KOSKAAN ennen kohdannut syntiä. Ja vielä samalla planeetalla, johon kolmasosan taivaanjoukoista huijannut Saatana oli laitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä! Ihminen, joak ei ollut KOSKAAN ennen kohdannut syntiä. Ja vielä samalla planeetalla, johon kolmasosan taivaanjoukoista huijannut Saatana oli laitettu.

        "johon kolmasosan taivaanjoukoista huijannut saatana oli laitettu"
        Yks tätä tilannetta kuvasikin kerran aika hyvin.Jos sinun eteen laitetaan miljoonia sua vahvempia elukoita taisteleen?voisitko voittaa?


      • Anonyymi

        Ei se mikään ansa ollut. Siitä puhut vain, kun "hauki on kala, hauki on kala" mutta ei käsitä mikä se kala on.

        Taas on kyse opetustaulusta, millä on hyvä meitä jästipäitä opettaa.

        Eli kun ME olemme saakelin jumalaisia mielestämme ja alamme kirkkottamaan omia jumalia, on annettu meille läksykirja ja opittavaa.

        Me emme ole jumala, eikä jumalia. Vaan Jumala on AINUT- joka hallitsee hyvän ja pahan välisen mittaamisen ja tuomion, sekä Vallan tässä alueessa.

        Meissä on vain se käärmeen myrkky, kun selittelemma ja puhumme, ONKO- Jumala sanonut jne.

        Eli kyse on meille opetettavasta asiasta. Opetusmetodit vaatii pientä havaintovälinettä, kaalimme jotenkin ajattomasti pysyy jäsentämään elämälle tärkeitä asioita.

        Ei siihen tarvii alkaa selittelemään, mikä sahalaita se kärmeen seljässä on.
        "Ja - kävelevä käärme" kun sitä puhetta vahdataan kaukaa takaperoisesti- tarinat on vain lokeroitava järjellä ja siksi kävelevä käärme, voi tulla kaupassakin vastaan.
        Tai narsistinen uskonnollinen nyrkki - hella ukko- leikkipappi, hyväntiedänpuulta jumalana, on oiva kävelevä käärme. Niistäkin on kirjoitettu kirjoja, ja meidänkin maassa.
        tässä yksi esimerkki- uhrina. Kävelevän käärmeen uhri.
        Outi Peltoniemi haaveilee uuden kirjan kirjoittamisesta ja sitä odottelen mielenkiinnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mikään ansa ollut. Siitä puhut vain, kun "hauki on kala, hauki on kala" mutta ei käsitä mikä se kala on.

        Taas on kyse opetustaulusta, millä on hyvä meitä jästipäitä opettaa.

        Eli kun ME olemme saakelin jumalaisia mielestämme ja alamme kirkkottamaan omia jumalia, on annettu meille läksykirja ja opittavaa.

        Me emme ole jumala, eikä jumalia. Vaan Jumala on AINUT- joka hallitsee hyvän ja pahan välisen mittaamisen ja tuomion, sekä Vallan tässä alueessa.

        Meissä on vain se käärmeen myrkky, kun selittelemma ja puhumme, ONKO- Jumala sanonut jne.

        Eli kyse on meille opetettavasta asiasta. Opetusmetodit vaatii pientä havaintovälinettä, kaalimme jotenkin ajattomasti pysyy jäsentämään elämälle tärkeitä asioita.

        Ei siihen tarvii alkaa selittelemään, mikä sahalaita se kärmeen seljässä on.
        "Ja - kävelevä käärme" kun sitä puhetta vahdataan kaukaa takaperoisesti- tarinat on vain lokeroitava järjellä ja siksi kävelevä käärme, voi tulla kaupassakin vastaan.
        Tai narsistinen uskonnollinen nyrkki - hella ukko- leikkipappi, hyväntiedänpuulta jumalana, on oiva kävelevä käärme. Niistäkin on kirjoitettu kirjoja, ja meidänkin maassa.
        tässä yksi esimerkki- uhrina. Kävelevän käärmeen uhri.
        Outi Peltoniemi haaveilee uuden kirjan kirjoittamisesta ja sitä odottelen mielenkiinnolla.

        Rauhan keskellä on vaikea uskoa, että tähän samaan paikkaan Outi Peltoniemi pakeni melkein kymmenen vuotta sitten 5-vuotiaan lapsensa kanssa ex-miestään. Hän oli silloin raskaana, ja avioliittoa oli kestänyt seitsemän vuotta.

        Niin kuin kukat hehkuvat pihalla, ne täyttivät myös Peltoniemen seurusteluajan. Ex-puoliso kantoi kotiin monentuoksuisia kukkia. Myös suklaalevyjä ja juhlavia mekkoja.

        ”Hän oli kohtelias ja virheetön. Liian täydellinen kristitty mies.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Käärme oli aluksi kävelevä olento, mutta sitten määrättiin ryömimään maassa."

        Missähän niin lukee?

        "14. Herra Jumala sanoi käärmeelle: ”Koska tämän teit, sinä olet kirottu kaikkien karjaeläinten ja villieläinten joukossa. Vatsallasi sinun on kuljettava ja tomua syötävä koko elinaikasi. 15. Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille. Hän on murskaava sinun pääsi, ja sinä haavoitat häntä kantapäähän.” "(1Moos 3:14-15, FinRK)

        Ei ainakaan tuossa kohtaa Raamattua. Ennemminkin käärme oli lentävä olento, sillä onhan kerubeilla, joita käärmeiksikin hepreankielessä kutsutaan, siivet.

        turhaa jänkkäämistä, hyppikö kärmes hännällä, vai päällää meni häntä pystyssä kielellä lipoen maatapitkin , tai sitä ja tätä.

        Käärmeellinen sanoma on se idea jästipäille ja kivikorville.
        Käärme on yllätyksellinen. Yllätys voi tappaa- käärme ja esillä olevalla paikalla paratiisissa kertoo, että meidä on VALVOTTAVA- tekemisiämme. Se on se idea, ei se, että miten se möyrii kulkiessaan. Aivottomat aivopieruja rupsuttelevat eivät halua ikäänkuin ymmärtää, mitä lukemisen viestissä sanotaan. He esittävät tyhmää- ---naukuen, mikä se kala on?
        Kun sanotaan, hauki on kala.

        Sikalauma karsinassa tahalteen vinkuu kuin porsaat ja tallovat helmensä saveen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niinhän se Raamattu sanoo. "

        Ai sanoo vai? Höpsis! Kirkkojen keksimää. Näyttää yksikin raamatunkohta, jossa lukee: "Käärme oli aluksi kävelevä olento"

        keksimään kökksimäää pöksimää., miten käärmees lenti - ryömi - käveli -puhui jne.
        Saakelin tyhmää ja aivotonta asioiden käsittelyä..

        Se käärmeen myrkky tappaa- puhu mitä puhut muuta, vaikka kurkkisi avaimenreijästä, se tappaa.


    • Anonyymi

      Puutarhassa oli kaksi taianomaista puuta jotka eivät kuitenkaan oikeasti olleet puita sanan varsinaisessa merkityksessä vaan oikeammin henkilöitä.

      Adam ja Eva pakotettiin valitsemaan. Evan syntiinlankeemus oli alusta asti ns "sovittu juttu" mutta Adamin suhteen oli toisin. Hänellä oli VAPAUS valiita mutta hän valitsi VÄÄRIN

      Luojajumala Yahuah asetti tietoisesti Adamin siihen tilaan että hänen täytyi tehdä VALINTA joko Evan tai luojansa välillä. Tämä Eva oli kuitenkin ajautunut turmelukseen ja kadotukseen. Adam PÄÄTTI ryhtymä kuolevaiseksi että saisi kuolla rakkaan Evansa kanssa. Näin he kumpikin käytännössä sinetöivät oman kohtalonsa.

      Välillä Jumla pakottaa meidät valitsemaan miehalujemme ja hänen seuraamisensa välillä. Nämä valinnat eivät aina ole mielyttäviä mutta niiden pätarkoitus on valmistaa että kun uusi taivas ja maa luodaan niin siihen valtakuntaan pääsevät VAIN NE jotka ovat ostaneet kartisan verellä lunastetun hääpuvun omalla uskollaan! Näin lyhyesti sanoen tuo iso herra yläkerrassa ei tykkää vpaamatkustajista. Kaikkien uskoa koetellaan niinkuin kultaa ja hopeaa tulessa. Adamilla oli VAIHTOEHTO hylätä haureuteen langennut vaimonsa. Hänen ei TARVINNUT tehdä mitä hän teki. Se oli hänen OMA VALINTANSA ja hänet pakotettiin karvaasti kantamaan tuon valinnan seuraukset!!!

      • Anonyymi

        Onko jumala vt:ssä siis demiurgi?


    • Anonyymi

      Sanoisin että aika pirullinen "suunnitelma" sillä Jumalahan on/oli kaikkitietävä!

      • Anonyymi

        Niin, niin on Jumala kaikkitietävä ja siksi sinuakin opettaa- että miksi paska asuu maailmassa.
        Jos sen opit, niin suunnitelma toimii ja tämä Uusitaivas ja maa on se todellinen päämäärä, jossa ei perkeleitä enää asu, sekä saatanalliset voimat palaa tuhkaksi.
        Tepastelemme sen tuhkan päällä iankaikkisesti. Omasta typerästä päästäänhän se tuhka on olemassa. Eivät halua oppia elämään- sen Luomisen - päämääräisen elämän mukaan.

        Kun rakkaus- se on vapaehtoinen elämäntapa- jos se ei kiinnosta, kuten maailmassa nähdään sen hedelmistä. Avot. kyllä siinä on riittävästi tyhmille päille syytä oppia.
        Kun katsoo tämänpäivä väkivaltaa suurimmasta - pienimpään, niin kyllä ihminen on TYHMÄ.
        Eli ihan ITSEhän ne sitä pahuutta harrastavat - tavalla tahi toisella. On aivan aivotonta alkaa syyttämään Jumalaa, - vaan parempi on oppia ihan ite- miten rakkauden päämäärä saavuttuu OMASSA elämässä. Siitähän se kone lähtee käyntiin.

        Ei se- että hakkaa- tämä esimerkkinä- akkaansa kotona, -rakasta minua, rakasta minua , rakasta perkele nyt minua. --- mutta se oma rakkaus on lihallisuudessa pois.
        Raamattu opettaa- että miehen on rakastettava vaimoaan, NIINKUIN Kristus rakastaa seurakuntaa ---- siitähän se lähtee - koko elämän RAKKAUDEN päämäärä.

        ITSESTÄ...

        Mitä helvetillistä tarinaa te nupistanne tuotte, maailman skangilla- teitin pers...että pitää nuolla - että olette tyytyväisiä, Tämä yleisenä ilmaisuna, ei- kirjaimellisena, sille hauki on kala- ihmiselle, jolla herneet eivät ole elämälle riittävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, niin on Jumala kaikkitietävä ja siksi sinuakin opettaa- että miksi paska asuu maailmassa.
        Jos sen opit, niin suunnitelma toimii ja tämä Uusitaivas ja maa on se todellinen päämäärä, jossa ei perkeleitä enää asu, sekä saatanalliset voimat palaa tuhkaksi.
        Tepastelemme sen tuhkan päällä iankaikkisesti. Omasta typerästä päästäänhän se tuhka on olemassa. Eivät halua oppia elämään- sen Luomisen - päämääräisen elämän mukaan.

        Kun rakkaus- se on vapaehtoinen elämäntapa- jos se ei kiinnosta, kuten maailmassa nähdään sen hedelmistä. Avot. kyllä siinä on riittävästi tyhmille päille syytä oppia.
        Kun katsoo tämänpäivä väkivaltaa suurimmasta - pienimpään, niin kyllä ihminen on TYHMÄ.
        Eli ihan ITSEhän ne sitä pahuutta harrastavat - tavalla tahi toisella. On aivan aivotonta alkaa syyttämään Jumalaa, - vaan parempi on oppia ihan ite- miten rakkauden päämäärä saavuttuu OMASSA elämässä. Siitähän se kone lähtee käyntiin.

        Ei se- että hakkaa- tämä esimerkkinä- akkaansa kotona, -rakasta minua, rakasta minua , rakasta perkele nyt minua. --- mutta se oma rakkaus on lihallisuudessa pois.
        Raamattu opettaa- että miehen on rakastettava vaimoaan, NIINKUIN Kristus rakastaa seurakuntaa ---- siitähän se lähtee - koko elämän RAKKAUDEN päämäärä.

        ITSESTÄ...

        Mitä helvetillistä tarinaa te nupistanne tuotte, maailman skangilla- teitin pers...että pitää nuolla - että olette tyytyväisiä, Tämä yleisenä ilmaisuna, ei- kirjaimellisena, sille hauki on kala- ihmiselle, jolla herneet eivät ole elämälle riittävät.

        Jumala olisi voinut kaikkivaltiaana luoda sellaisen ihmisen, joka ei syntiä tee, ja sellaisen saatanan, joka ei kapinoi häntä vastaan, ja sellaisen taivaan, ja maan, jossa ihmiset olisivat voineet elää onnellisina ja vapaana synnistä ikuisesti, mutta ei luonut.

        Turha inistä tulevasta taivaan ihanuudesta, kun Jumala olisi voinut tahtoessaan sen heti kättelyssä antaa.

        Jumala siis tahtoi pahaa ja syntiä, kun viritti ansan ja loi lankeilevat olennot.

        Kristuksen tulemuksessa luon lankeamattomia olentoja, joten se on hänelle mahdollista.


    • Anonyymi

      Ei vapaassa tahdossa ole mitään pirullista. Tietyissä rajoissa oleva vapaus ja kyky toteuttaa vapauttaan on juuri ihmisen osa elämässä. Ihmisellä tuota vapaan tahdon toteuttamista on paljon enemmän kuin eläimillä, joiden vapaus on vain vaistojen toteuttamista ymmärtämättä tekojen varsinaisia seurauksia.

      Ihmisen tahdon vallassa ei ole se pelastuuko hän iankaikkiseen elämään, se on aina Jumalan armon mahdollistava asia. Joskin Jumala ei luomisen yhteydessä juurikaan ihmistä valaissut sillä mitä tapahtuu kuollessa eikä mitään toimintaohjeita annettu vasta kuin Mooseksen kautta. Vasta silloin tuli melko älyttömät lait mitä toteuttaa osin kuolemanrangaistuksen uhalla.

      Lopullinen vapaus tuli vasta Jeesuksen kautta kun lain kirous poistettiin ja Jumalan Pyhän Hengen osallisuus tuli ihmiselle mahdolliseksi. Juuri sitä vapautta evankeliumi korostaa, älkää antako sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Vapaus on sitä että Jumala armahtaa ihmisen ja antaa oman uskonnollisen pähkäilyn sijeen Hengen jossa hän on yhtä Jumalan kanssa eikä vihollisuutta ole eikä tarvetta lymyillä kuten ihmiset tekivät syntiinlankeemuksen jälkeen.

      Mutta on silti vapaus siihen minkä asian haluaa ottaa herrakseen. Yhä käärme tarjoaa myös valheitaan, uskonnollisia valheita siihen miten ihminen voi omavanhurskaudella pelastua.

      • Anonyymi

        Lain kirous on iankaikkisen helvetin tuli.
        Jumalan lain päämäärä on rakkaus. - synti on laittomuus, eli rikotaan liittosuhde.
        Sitten on seremonialaki- joka päättyi pappeuksineen - Golgatan kertakaikkiseen uhriin.
        Kummassakin seremonialain ja Golgatan ristin- kautta liikutaan samoissa vesissä.
        Vanhaliitto on peili, jota lukemalla tajuaa kokonaisuuksia, miksi se Uusi- taivas ja maa on olemassa. Siihen elämän tarkoituksellisen syyn merkitys- eli taas se Rakkaus.

        Rakkautta ei voit tappaa- mutta synnin voi.


    • Anonyymi

      Kirjoitat näin: VAIN NE jotka ovat ostaneet kartisan verellä lunastetun hääpuvun omalla uskollaan!

      Ei ihminen pelkällä uskollaan mitään hääpukuja päälleen saa.

      Harhaoppiset Jenkkilahkot, kuten helluntailaisuus pitää irrallista uskoa kauppatavarana, jolla sitten ostetaan se pelastus.

      Raamatun mukaan pelkkä usko ei ketään pelasta yhtään mistään.

      Jaak. 2:20

      Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

      • Anonyymi

        Olkinukkeja vastaan taistelija.


      • Anonyymi

        Krikon saramenttien eli salaisuuksien kautta tie vie saatanan luokse.


    • Anonyymi

      Jos sinulla olisi lapsia, niin istuttaisitko heidän leikkipaikalleen myrkyllisen puun, jonka hedelmän syöminen tappaisi heidät?

      Ajattelisit, että eivät he syö, kun varoitan heitä.

      Päästäisitkö murhaajan ja kiduttajan leikkipaikalle, jos voisit sen estää?

      • Anonyymi

        Mutta luterilaisten kirkon lasten leikkepaikaille on istutettu myrkkypuu!


      • Anonyymi

        Sinun pitää ensin ymmärtää asia, lasten opettaminen on juuri- elämää varten.
        Aikuisena opetettu ja halullinen lapsi on tietoinen ja kasvatettu lapsi, pysyy tiellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun pitää ensin ymmärtää asia, lasten opettaminen on juuri- elämää varten.
        Aikuisena opetettu ja halullinen lapsi on tietoinen ja kasvatettu lapsi, pysyy tiellä.

        Niille on täräytetty kasteessa Pyhä Henki, joten eivät ne mitään ihmisten opetuksia kaipaa. Vai ryhtyykö ihminen opettamaan Jumalaa?


    • Anonyymi

      Niinpä niin sekin juttu on sen ajan jännitystä herättävä taru, ja aina vaan näyttää ihmiset luulevan että se on totta .
      Taruja on aina kerrottu, eniten silloin kun ei vielä ollut kirjoja ne tarut menivät suusta suuhun
      Ja moni ei käsittänyt että kertoja symbolisoi , vaan ottivat asian kirjaimellisesti
      Sekin yhden sortin väkeä

    • Anonyymi

      Ei se ole mikään taru että lapselle änkäistään Pyhä Henki kasteessa ja se vie häntä koko elämän eteenpäin siten että taivas häämöttää matkan päässä.

      Eikä häntä tarvitse siinä matkalla mitenkään neuvoa jos kerran Pyhä Henki on tiennyt paikkansa. Miten kukaan voi olla viisaampi neuvomaan kuin Jumalan Henki.

      Tarina ei kerro sitä että voiko siinä joku juttu mennä pieleen vaikka Raamatussa on jotain siihen suuntaisia juttuja, mutta ei kai voi ja miksi voisi jos kerran noin varmaksi väitetään. Hulluahan noin olisi valehdella tai ainakin se paljastuisi heti jos homma ei toimi.

    • Anonyymi

      Jumala viritti ihmiselle ansan, koska tahtoi tämän tekevän syntiä. Hän istutti paratiisin keskelle hyvän- ja pahantiedon puun ja päästi käärmeen viettelemään Eevaa syntiin.

      Jos Jumala ei olisi tahtonut ihmisen tekevän syntiä, niin hän ei olisi istuttanut hyvän- ja pahantiedon puuta, eikä olisi päästänyt käärmettä paratiisiin.

      Jumala langetti myös kirouksen ja kuoleman Aatamin jälkeläisille tämän tekemästä synnistä. Kirous ja kuolema ovat siis Jumalan tahto ja säätämys: ei saatanan. Kumpi mahtaa olla parempi olento Raamatussa: Jumala vai saatana?

    • Anonyymi

      Ei mitään tyhmiä tarvitse miettiä kun vähän veden kanssa touhutaan ja lapsi saa pyhä siunauksen ja Pyhän Hengen, niin siinä ei mitään pahuuksia eikä saatanoita tarvitse mainita. Pelkkää juhlaa se on sen jälkeen. Tai ainakin voi kuvitella niin.

    • Anonyymi

      Syö vain kotimaisia omenoita. Et saa jumalatartuntaa etkä muitakaan pöpöjä.

    • Anonyymi

      Jumala olisi voinut myös asustaa Adamin ja Evan käärmeen nahalla, mutta armeliaisuuttaan puki heidät viikunapuun lehtiin.

      • Anonyymi

        Ei vaan Jumala teurasti eläimen ja puki ihmiset sen nahasta tehdyllä vaatteella.

        3:21 Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä.

        Tässä on sanottu olevan esikuva Kristuksen uhrista (eläin; lammas) ja lahjavanhurskaudesta (puku, johon Kartistan morsian puetaan: pyhien vanhurskautus)

        Ateistina en voi hyväksyä tuota tulkintaa. Kyse on vain myytistä vailla mitään esikuvaa. Mitään Aatamia ja Eevaa ei ollut olemassa. Ei puhuvaa käärmettä, ei syntiinlankeemusta. Siten ei tarvita mitään sovitustakaan.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe