Hyvinkään houkutukset

Anonyymi-ap

Hyvinkään houkuttelevuutta olisi hyvä lisätä, kuten kaupunginjohtajakin totesi Aamupostissa joku aika sitten. Ja siihen olisi myös oikeasti mahdollisuuksia. Mielestäni Hyvinkäällä Willan toteutus on onnistunut hyvin. Kauppakeskus rakennettiin keskustaan eikä minnekkään pellolle kilometrien päähän kaupungin keskustasta. Kaupungin keskustaa voisi edelleen kehittää. Esim. Kauppalankadun slummimaiset liikerakennukset joutaisi purkaa ja rakentaa tilalle siistimpiä ja toimivampia rakennuksia. Yksi iso keskustan toimivuutta hankaloittava tekijä on se, että rautatie käytännössä jakaa kaupungin keskustan kahtia. Rautatietä ei voi siirtää, mutta ehkä jonkinlainen kansirakenne rautatien päällä voisi tehdä keskustarakenteesta toimivamman. Sellaisistahan on ollut puhetta aikaisemminkin. Uskon, että kaupungin keskustaa tiivistämällä ja viihtyisämmäksi tekemällä myös koko kaupungin vetovoima kasvaa.

16

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvinkään - tai minkä tahansa paikkakunnan - vetovoimaisuutta lisäisivät

      - työpaikat
      - hyvä päivähoito ja hyvät koulut
      - hyvät liikenneyhteydet
      - matala veroäyri
      - turvallinen ja viihtyisä ympäristö

      Jos näitä ei ole, ei sillankansi auta.

    • Anonyymi

      Suomessa ei ole toista kaupunkia, joka olisi yhtä sekava autolla ajamiseen kuin Hyvinkää

    • Anonyymi

      Kenen arvelit omistavan Kauppalankadun slummit, mitähän he sanoisivat purkumääräyksestä ja kenen rahoilla uudet rakennetaan?

    • Anonyymi

      Edellisissä viesteissä hyviäkin ratkaisuja kauan tiedossa olleeseen ongelmaan, joka on huono ilmapiiri kaupungissa. Jokin klikki toimii virallisen päätösorganisaation ulkopuolella ja järjestelee esim. kiinteistöomaisuutta keskesnään. Tietysti virallisesti kaikki toimii rehellisesti kun saajatahot eivät ole esim. kokouksissa päättämässä jäävättyään itsensä. Siltakansi hankkeena on ollut paljon esillä visioina jo vuosia. Torin eteläpään tasolta Urakansillalle asti se peittäisi pääradan ja Hangonradan risteyskohdan, mutta hintalappu olisi kallis. Aiheesta on ollut vuosien ajan paljon ketjuja täälläkin ja paikallislehtikin varovaisesti joskus puuttunut aiheen ongelmiin.

    • Anonyymi

      Kauppalankadun liikekiinteistöt ovat heppoisia nykyaikaan, mutta kiinteistöjen omistus on yksityistaholla eli myynti järjestyy vain käypään hintaan. Halvemmalla järjestyy koulujen tontit kun ensin kohteessa todetaan "homeongelmia". Sveisin ja Härkävehmaan koulujen tontit tulossa myyntiin ja lieneevät paikalliseen tapaan jyvitetty grynderiryhmittymille. Aseman koulun tontti on seuraavana vuorossa. Nämä kaikki kertovat siitä ns. houkuttevaisuuden imagoa kun kaikki paikalliset ainakin tietävät "järjestelyt". Paikallishistoria on täynnä vastaavia tapauksia noin 10 vuoden takaakin. Jopa terminä "Hyvinkään mafia" tapaukset tunnetaan.

    • Anonyymi

      Vetovoimaisuuteen vaikuttavat tosiaan monet tekijät kuten työpaikat, verotus, liikenneyhteydet jne. Hyvinkäällä kuitenkin monet noista ovat aika hyvällä tolalla. Esim. liikenneyhteydet on hyvät Helsinkiin ja toiseen suuntaan Hämeenlinnaan motaria pitkin ja myös junalla. Tamperekaan ei ole liian kaukana nykyajan etätyöpainoitteisessa työssäkäynnissä, jossa toimistolla käydään harvoin. Hyvinkää on siltä kannalta sijainniltaan hyvässä sijainnissa. Sopivan kaukana pääkaupungin korkean hintatason asuinalueista, mutta tarpeeksi lähellä itseään suurempia kaupunkeja ja isompia työpaikka-alueita.

      Vetovoimaisuutta voi mielestäni lisätä kaupunkirakennetta parantamalla. Tuon sillankansi -mahdollisuuden lisäksi yksi konkreettinen parannuskohde voisi olla Hämeenkadun ja Kauppalankadun kulmassa olevan parkkialueen ottaminen parempaan käyttöön. Esim Willan jatkorakentaminen Hämeenkadun yli sillan avulla siten, että Willa jatkuisi Kauppalankadulle.

      • Anonyymi

        Miksi ihmeessä Willaa pitäisi jatkorakentaa? Siellähän on runsain määrin tyhjiä ja vajaakäytössä olevia tiloja tälläkin hetkellä, ja lisää vapautuu, tuoreimpina Pentikin tilat.


      • Anonyymi

        Kun näin mainiosti ovat asiat, niin luulisi kaupunkimme kasvavan kohisten. Kun näin ei kuitenkaan tapahdu, joutuu syytä etsimään muualta.
        Ikävä ehdotus tuo Kopparin ottaminen muuhun käyttöön. Käsittääkseni parkkipaikoista on pulaa. Vai haaveileeko jokin taho edelleen maksullisen parkkitalon rakentamisesta Aseman koulun pihalle?
        Parempia ehdotuksia kaupunkimme vetovoimaisuuden parantamiseen kaivataan. Itse aloittaisin lapsiperheiden asioiden kohentamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmeessä Willaa pitäisi jatkorakentaa? Siellähän on runsain määrin tyhjiä ja vajaakäytössä olevia tiloja tälläkin hetkellä, ja lisää vapautuu, tuoreimpina Pentikin tilat.

        Mielestäni pitäisi jakorakentaa sen takia, että Willa on kuitenkin kokonaisuutena pärjännyt aika hyvin ja on vahvistanut keskustan elinvoimaisuutta. Raaka tosiasia on, että kivijalkaliikkeet eivät pärjää enää omillaan vähänkään kauempaa taajamien / kaupunkien ytimestä ja Hyvinkäällä se ydin on tällä hetkellä Willa. Sielläkin on tyhjiä liiketiloja ja vaihtuvuutta kyllä, mutta edellytys kivijalkakauppojen pärjäämiseen on liiketoimintojen keskittäminen lähelle toisiaan / samaan kokonaisuuteen ja mahdollisimman lähelle kaupungin keskustaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun näin mainiosti ovat asiat, niin luulisi kaupunkimme kasvavan kohisten. Kun näin ei kuitenkaan tapahdu, joutuu syytä etsimään muualta.
        Ikävä ehdotus tuo Kopparin ottaminen muuhun käyttöön. Käsittääkseni parkkipaikoista on pulaa. Vai haaveileeko jokin taho edelleen maksullisen parkkitalon rakentamisesta Aseman koulun pihalle?
        Parempia ehdotuksia kaupunkimme vetovoimaisuuden parantamiseen kaivataan. Itse aloittaisin lapsiperheiden asioiden kohentamisesta.

        Willa tosiaan näivettyy vähitellen kun eri tahot kauppaavat tuotteitaan postimyynnissä ja tuovat suoraan asiaalle. Siinä lieveilmiönä on jatkuva palauturumba kun rätit eivät olleetkaan oikeaa kokoa. Ruokalähetit taas kuskaavat safkaa nälkäpalkkiolla, mutta he tietävät sen jo lähtiessään. Siltakannen visio sisältää bussiaseman ja silloin nykyinen Hämeensilta vapautuu bussiliikenteeltä kun liikenne ohjataan siltakannelta suoraan kohdealueelle. Tuon järjestelyn tulisi alistaa ulkopuoliseen suunnitteluun, jotta saadaan kaikki heti toimivaksi ilman perinteistä säheltämistä. Kaukaisempana visiona tulisi vanha villatehdas rötiskö purkaa ja alue suunnitella heti toimivaksi. Jäisi yksi toistuva jahkailu pois. Hölmöimmät rakentaisivat siihen varmaan kauppakeskuksen, koska Hyvinkäällähän rahaa riittäää typeryyksiin ja veronmaksajat kärsivät jälleen.


    • Anonyymi

      En kuitenkaan jaksa uskoa, että kovinkaan moni muuttaisi Hyvinkäälle Willan saati sen jatkorakentamisen takia.
      Olen huomannut, että esim. Vehkojan S-marketissa käy paljon asiakkaita, samoin Hyvinkäänkylän K-kaupassa, vaikka ne eivät ydinkeskustassa sijaitsekaan. Asiakas- ja ympäristöystävällistä olisi ainakin päivittäistavarakauppojen sijoittaminen hajautetusti. Minusta on outoa, että kokonaiset kaupunginosat ovat Hyvinkäällä vailla palveluja, esim. Talvisilta ja uudet kaupunginosat. Jopa aivan keskustassa, esim. Helenenkadulla, asuva, joutuvat raahaamaan kauppakassejaan kohtuuttomia matkoja kelillä kuin kelillä sen jälkeen kun keskustan S-market lopetti.

      • Anonyymi

        Jos lotosta oikein paljon voittaisin muuttaisin Hyvinkäälle ja ehdottomasti vain ja ainoastaan Paavolaan.


      • Anonyymi

        Normaalit ihmiset haluavat käydä lähikaupoissa, koska heillä ajankäyttöä jää muille asioille kuin suurissa kauppa keskuksissa notkumiseen.En yhtään ihmettele lähikauppojen suosiota.


    • Anonyymi

      Megawilla+Willan jatkorakentaminen= huoltomiehen unelma

    • Anonyymi

      Kyllähän täällä on vaikka mitä mahdollisuuksia Willan lisäksi. Liikuntaan golfkenttiä, laskettelukeskusta, suksia voi vaikka kaupungin ympäri jne. Asunnot ja tontit aika lailla halvempia kuin esim. Jäkessä. Muutama ihan maailmanluokan työnantaja. Liikenneyhteydet joka suuntaan, veneelläkin pääsee ja lentskarilla. Romaaneja muuttaa lisää, niin monikulttuurisuus kehittyy ja kovaa työvoimaa saadaan lisää.

      • Anonyymi

        "monikulttuurisuus ja romaanit" yhdistettynä kovaan työvoimaan vaikuttaa piilotetulta vitsiltä. Puuttuu enään matut. Todellisuudessa jo nyt Uudellemaalle muuttaa väkeä itäisestä Suomesta vuosikatsausten mukaan. Ovatko sitten halukkaita muuttamaan Hangonsillan alueen tai Suokadun alueen tapaisiin slummeihin ( anteeksi suorapuheisuus ) on kokonaan toinen asia. Nytkin seisoo muutama rakennustyömaa kun ennakkomyynti tökkii.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe