Antivapari(e)n vastauksia osa 1

Anonyymi-ap

Antivaparikommentointi liekehtii vuosi toisensa jälkeen. Koska nimittelyä on mahdollista käyttää myös eri aloitusten nostamiseen ihan provoilumeiningillä, lienee parempi koota mahdollisia vastauksia yhteen.
Siisteintä olisi toki, jos vaparitkin kävisivät pullauttamassa antivaparimyrkkynsä jossain muualla kuin asia-aloituksissa, mutta sitä tuskin tullaan näkemään, kiusaus on heille aivan liian herkullinen.

Jäsenmäärää koskeva avauksessa huomasin, että joku on purkanut palkoja sieraisimistaan valittamalla, että antivapari kutsuu vapareita va-liaksi. Missä lieneekään moinen loukkaus laukaistu, niin itse en ota osaa nimittelyyn, minusta vapareita voi kutsua ihan vapareiksi, antikirkollisiksi tai antifeministivapareiksi. Informoin, jos tulee uusia nimittelyitä mieleen.

Samalla huomasin eräässä toisessa aloituksessa, että Kotkan suunnalla on tehty jotain ja jostakusta kysellään onko tämä Antivapari. Oma veikkaukseni on, että riippunee siitä mahdollisesti kuinka sitkeitä ja kärkeviä kommentteja henkilöltä irtoaa vapareista. Kuten hyvin tiedämme, niin entinen vapari ja nykyinen ankara vaparien arvostelija Kimmo ei ole saanut vapareilta nimitystä antivapari. Oma veikkaukseni on, että syynä on sukupuoli. Vaparit ovat jonkinlainen promiehet-tyyppinen liike.

66

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "entinen vapari ja nykyinen ankara vaparien arvostelija"

      Niin, vai kuuluuneeko hän sekä PAT:iin että vapareihin?

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat eivät ole antifeministejä, vaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolella. Uskonnot puolestaan syrjivät naisia.

    • Anonyymi

      Suomi ei ota enää nehkeriä kiintiöpakolaisina
      vain 500 otetaan

      eli kristittyjä jne jotka pakenevat sosialismia
      eli Maracaibosta tulevia öljyalalta paossa Marudon diktatuuria

      • Anonyymi

        maduro -sedän diktatuuria
        maduro harjoitta afrikan pakanaoppeja voodoo


    • Anonyymi

      Kirkon etuoikeudet ovat meistä - aloituksessa oli taas usein nähty
      "Tämän nostelu harmittaa. T. Av" - bumppauskommentti.

      Epäilen mahtaako tuo harmittaa ketään, mutta voihan näitä yrittää muille uskotella ja samalla kertoa vaparin ajatusmaailmasta. Kommentista huokuva negatiivinen asenne on lähinnä luotaantyöntävä.

      • Anonyymi

        Kirkon etuoikeudet ovat epistä. Eikö sinusta? Onko ihanaa nauttia etuoikeuksista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkon etuoikeudet ovat epistä. Eikö sinusta? Onko ihanaa nauttia etuoikeuksista?

        Kirkon etuoikeudet ovat mielestäsi oikeutus asiattomaan käytökseen? Ennemminkin se kertonee heikkouksista ja kyvyttömyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkon etuoikeudet ovat mielestäsi oikeutus asiattomaan käytökseen? Ennemminkin se kertonee heikkouksista ja kyvyttömyydestä.

        Kirkon etuoikeuksien piistamispyrkimys on hyvinkin asiapitoista. Miksi kierrät kysymyksen, nautitko kirkon etuoikeuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkon etuoikeuksien piistamispyrkimys on hyvinkin asiapitoista. Miksi kierrät kysymyksen, nautitko kirkon etuoikeuksista.

        "Piistamispyrkimys" ei ole asiapitoista, jos siihen sisältyy henkilöiden nimittelyä, provoilua ja muuta tyhmää, joilla koetetaan vetää kommentointia puoleen.

        Käsittääkseni ensimmäinen virkkeeni "Kirkon etuoikeudet ovat mielestäsi oikeutus asiattomaan käytökseen?" kertoo jo olennaisen. Sinun omaa heikkouttasi on kaikkien kanssasi eri mieltä olevien nimittely. Se kertoo sinusta, ei minusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkon etuoikeuksien piistamispyrkimys on hyvinkin asiapitoista. Miksi kierrät kysymyksen, nautitko kirkon etuoikeuksista.

        Minun puolestani vapsut saa alkaa kerätä vapsuveroa jäseniltään. Mielellään paljon jotta heillä olisi mahdollisuus saada jotain aikaankin.


    • Anonyymi

      Aloituksessa "uskonnot-haittaavat-syntyvyyden-saannostelya" näyttää olevan kommentti "Antivaparilla ei ole sanoja."
      Minua todellakin hämmentää tämä sanojen puute. Todellakin on totta, että joissain uskonnoissa esiintyy tällaista kontrollointia, jossa lapsia on vähän niin kuin pakko tehdä. Lestadiolaisuus lienee niistä tutuimpia, mutta kyllä niitä lapsia tehdään reippaasti myös islamin parissa ja ortodoksijuutalaisuudessa. Enkä lainkaan epäile etteikö olisi muitakin, mutta on melkoinen yleistys antaa ymmärtää että tämä koskisi kaikkia uskontoja.

      Suomessa äärioikeistolaisen niukkuuden valtiokultissa lasten tekoon kannustetaan vain varakkaiden osalta. Köyhiä kannustetaan olemaan tekemättä lapsia. Ehkä tämä on se, mitä vaparit kannattavat ja ovat siksi huolissaan joistain uskonnoista.

    • Anonyymi

      Aloituksessa "kaikissa-uskonnoissa-naisten-asema-on-toissijainen" on tietysti taas sorruttu antivapari-nostoon, kuinkas muuten. Vaparilta kun loppuvat nostokommentit aina kesken.

      "Tämä alas! T. Antivapari"

      Kuten olen jo aiemmin maininnut, niin pohjimmiltaan naisten alisteinen asema johtuu miehistä, ei uskonnoista. Jos vaparit olisivat aidosti huolissaan naisten asemasta uskonnoista, he pyrkisivät kohentamaan tilannetta, mutta sen sijaan he pyrkivät saamaan naiset eroamaan uskonnoista ja eritoten kirkosta. Eli jos naiset kokevat vapareissa jäävänsä heikommiksi niin ei kun eroamaan, kun "pinna ei enää kestä vapareita"!

    • Anonyymi

      No niin, taas on antivapari-kommenttien kommentoinnin aika. Koskapa tässä taukoa olisi. Ehkä kiukkuinen antivapari-nimittelijä voisi tehdä sen sijaan jotain hyödyllistä ja postata vaikka vaparien sivustolta aiheita palstalle.

      Enivei, vaparit ovat taas jonkun mielestä raivostuneet, kun Kirkko ja kaupunki käyttää romantiikka apuna saadakseen naiset etsimään miestä kirkon tilaisuuksista. "Usko lisää onnellisuutta parisuhteessa" sanotaan artikkelissa ja vielä loppuviimeksi mainitaan: "Jotkut naiset olivat löytäneet rakkaansa kirkon järjestämästä tilaisuudesta...".

      Sen sijaan, että kiukkuinen vaparikommentoija sättii mainittua aloittajaa antivapariksi, hänen ehkä olisi kannattanut mainostaa, että kyllä ne naiset ovat miehiä löytäneet sieltä Linjaltakin ja muista vaparien tilaisuuksista. Vai onko kenties niin, ettei noin sittenkään olekaan . . ??
      Tässä siis kyseessä avaus Vaparit raivona: Usko lisää onnellisuutta parisuhteessa.

      Kun emmehän me muut oikeasti usko vaparien olevan raivona. Paitsi ehkä tuo yksi antivaparinimittelijä tuntuu potevan kroonista raivoa. Nyt voisi ryhtyä hengittämään rauhalllisesti ja vaikka meditoimaan.

      Sitten avaus vapaa-ajattelijoiden-jasenmaara-kasvoi. Kuten olen ennemminkin maininnut, niin minulla ei ole mitään sitä vastaan, että vaparien jäsenmäärä kasvaa. Siis jos oikeasti kasvaa, hyvä niin.
      "Tämä siis vastoin antivaparin moninkertaisia prognooseja."
      Uskallan väittää, että aika moni on ajatellut noin, riippumatta siitä onko vaparivastainen vai ei ja onko edes ikinä kommentoinut palstalla mitään. Koska onhan se jäsenmäärän käyrä ollut laskusuhteinen. Toki sitten on niitä, joille se on toive ja se on toinen asia, mutta kyllähän vaparitkin odottavat kieli vyön alla kirkon eromääriä.

    • Anonyymi

      Aaah, uusi päivä ja uudet antivapari-kommentit!
      ajankohtaista-tammikuu-2024 -aloituksessa synkistelevä vapari toteaa, että "Antivapari pyrkii sabotoimaan tämän foorumin."
      Mikä on aika vahva ilmaisu, kun yleensä käsittääkseni koko Suomi24:stä käytetään nimitystä foorumi ja sen aihealueita palstoiksi. Mutta toki tämä on voinut muuttua ja ihmisillä on erilaisia käsityksiä näistä nimityksistä.
      Siltikin ilmaisu on paniikinomainen SOS-hätähuuto, mikä on liioiteltu kun otetaan huomioon se, että vaparit itse pyrkivät hallitsemaan koko palstaa nostoillaan ja tiputtamaan kaiken muun sivuille 2-n.

      Hauskana huomiona todettakoon, että vapaa-ajattelu-sammuu-raisiossa(kin) -aloituksessa oli tehty vastaveto näille antivapari-kommenteille: Tämä aloitus harmittaavapareita. ;))

    • Anonyymi

      Siis oikeasti. Aamulla huomasin miten Kirkkoon kuuluminen estää ET:n -aloitukseen oli taas hiipinyt kommentti: Antivapari koittaa piilottaa.
      Minä kun en tuota koeta piilottaa, se on tekemäni aloitus. Surkeinta vapareissa on, että kun kysyin samassa aloituksessa onko esim. opintojen vaihtamisesta kesken vuoden haittaa, niin vastausta odottaessani äkämystyneenä kirjoitin perään kommentin vaparien keskustelukyvyn heikkouksista, niin eikö siihen riennä NOPEASTI vapari kertomaan miten kysymys oli hyvä, mutta antivaparin vastaus epäasiallinen.
      Tämä siis kertoo miten vaparit nimittävät kirjoittajia sen perusteella, mikä heille sopii.

      Kannattaisi tosiaan tuon antifeministivaparin vaikka kirjoittaa vapari-lehdestä jotain aina kun tekee mieli lätkäistä antivapari-kommentti, niin olisi enemmän hyödyksi.

    • Anonyymi

      No nyt on Stiller saanut vaparit nyrjähtämään, jos otsikkoa stiller-pisti-vaparit-pois-tolaltaan uskoisimme.
      "Antivaparille kyllä linenee"
      "Antivaparius on ääriuskonnottomuuden vastustamista. Oikein kunniakas tehtävä siis"
      Valitettavasti osa vapareista ei usko koko juttua, kyseessä on vain "pilkkuvirhe" tai muuta skeidaa, jota kirkko syöttää omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Muutokset ovat kuitenkin näkyneet pitkään ja niitä on tarkistettu useaan otteeseen, joten vaparien kannattaa nyt ottaa se laskutikku näppeihin ja pohtia sitä ovatko sittenkin väärässä.

      Mijnun mielestäsi asioista on syytä olla perillä, eikä elää menneessä. Ääriuskonnottomuutta voi myös vastustaa, ja käsittääkseni vaparien ei pitäisi itsekään sellaista edustaa. Mutta kenties noissa kommenteissa paljastui totuus.

      • Anonyymi

        Tuossa meni hiukan itseltäni viestit sekaisian, mutta tosiaan ääriuskonnottomuutta voi vastustaa.


    • Anonyymi

      "Valehteleva otsikko kiehtoo antivaparia." sanoo joku vapari avauksessa Stillerin podcastia koskevassa aloituksessa. Miesten ja varsinkin nuorten miesten lisäsääntynyt uskonnollisuus oli muun muassa puheenaiheena podcastissa, joten siinä ei ole mitään valehtelua. Ja varmaa on, että osa vapareista kokee ongelmia nimen omaan nuoria miehiä koskevan uskonnollisuuden johdosta, sitä kun ei saisi sanoa ääneen. Jos miehet oikeasti olisivat niin uskonnottomia kuin vaparit haluavat esittää, meillä olisi paljon vähemmän uskontoja. Nyt katse peiliin!

    • Anonyymi

      Eikö olekin mielenkiintoista, että antivaparinimittelijät eivät tule tänne puolustamaan toimintaansa?

    • Anonyymi

      TTestaa oletko vapaa-ajattelija. Vai pitäisikö olla testi oletko antivapari ;)
      Hupaisa aloitus, 33 antivapari-alkuista sanaa, joko tekstissä, lainauksessa tai nikissä.
      Taitaa vaparien testi kallistua enemmän tuon antivapariasian puoleen, kannattaisi ehkä laittaa lisäkysymys: Pitäisikö vapåaa-ajattelijoita kritisoivia kutsua antivapareiksi kyllä/ei

      Vaparit raivona papin kirjoituksesta . Ylikoski kieltämässä virrenveisuun
      ;))) huoh ja taas on antivapari-kommentit ilmestyneet. Miksi turhaan keskustella asiallisesti, kun voi nimitellä ihmisiä antivapareiksi. Kaikenlaista ajanhukkaa.
      Hesarin artikkelihan on Mielipide, kirjoittaja teologian tohtori.
      Uskon kuitenkin, että tohtori olisi eri mieltä, jos olisi islamilaisessa sairaalassa. Monesti kristityt ovat sen verran omassa kuplassaan, etteivät joko ymmärrä tai välitä ymmärtää että kaikki eivät usko kuten he. Kaikille tulisi olla tilaa.

    • Anonyymi

      Vaalien 1. Kierros - aloituksessa
      "Hyviä huomioita todella. Mahtaan antivaparia pänniä"

      Joku siellä jo ihmetteli mikä pitäisi pänniä. Olen samaa mieltä. Miksi se harmittaisi, jos uskonnolliset ehdokkaat eivät saa suurta kannatusta?

      Ei voi kuin ihmetellä mikä vaparia pännii, paitsi tietysti oman kuvitelman mukaiset ajatukset Antivapareista.

    • Anonyymi

      Jaa, Sirpa Kähkönen on petturi -aloituksessa taas vaparia harmittaa, kun joku on nostanut framille kirkkoon liittymisen ja seurauksena: "Tämä on taas tyypillistä antivaparin aggressiivisen vihamielistä trölläystä..".
      Siis ensinnäkin, kuka ihme on tuo ihminen? Nevöhöödof.

      Se on kyllä hyvä, että vaparit kutsuvat puhumaan monenlaisia ihmisiä, mutta ei se, että on uskontotieteen professori, tarkoita että tämä on uskovainen. Vai mitä tuossa koetettiin sanoa?

    • Anonyymi

      kirkko-painostaa-aiteja-liittamaan-vauva-kirkkoon -mammuttinostellussa avauksessa antifeministivapari taas vauhdissa: Tämän esilletuonti harmittaa antivaparia.

      Pakko myöntää, että minua harmittaa vaparien harjoittama vinoutunut painostus naisia kohtaan. Koska siitä on kyse, toki epärehellinen vapari ei halua sitä myöntää.
      Vaparit koettavat pakottaa vanhemmat erottamaan kirkosta lapset, jotka on liitetty aikana, jolloin äidillä oli yksinoikeus liittää lapsi uskonnolliseen yhdyskuntaan.

    • Anonyymi

      No niin, taas on ilmaantunut antivapari-nimittelyä aloituksiin. Ainakin omituinen aloitus Muutosten hitaus ja toiminnan jatkaminen tai lopettaminen keskittyy täysin siihen mitä mieltä joku antivapari on vaparien toiminnan jatkumisesta. Ilmeisesti antivaparin mielipide on huomattava, ja sitäkin kiusallisempi.

      Tiivistetysti evankelis-luterilaisen kirkon etuoikeuksista taas sisältää perinteisemmän pelkkään nostoon tarkoitetun antivapari-kommentin:
      Hys hys. Turhaan valitatte
      T. Antivapari

      Muistelen itsekin tehneeni joskus jonkin tuon tapaisen aloituksen, joten en ymmärrä vaparin kommentointia. Mutta vaparit ovat oma ihmisryhmänsä, eivätkä kaikki ateistit tosiaankaan ole vapareita. Vaikea heitä on ymmärtää jos ei ole samanlainen.

      • Anonyymi

        Ja samanlaisia on reilu 1000. Harvinaista laatua.


    • Anonyymi

      Luolamiesten kärttyvapari on ilmeisesti poltellut päreitään, sen verran ahkerana on heppu käynyt.

      "Antivapari ei näe vapareissa mitään hyvää. Totaalinen negaatio."

      Kärttyvapari yleistää saadakseen tukea muilta vapareilta omalle ankealle käytökselleen. Minulla ei ole yleisesti vapareita vastaan esitetyn kaltaisia tuntemuksia, vaikkakin kyseinen kärttyvapari tekee parhaansa mustatakseen kaikkien vaparien maineen.

      "Ehkä antivaparin älyttömyydet eivät ansaitsisi näin fiksua vastausta?"

      No en nyt tiedä oliko aloitus niin fiksu, samaa kuraa kuin useimmat muutkin teiniangstit foorumilla.

      "AntivapRi käy kovilla kierroksilla nyt viiden noston sijaa 10 ketjun pyöritystä"

      Ooo, oikein AntivapRi. Varmaan jokin salainen merkintä erityisen vaarallisesta antivaparista, joka on ehtinyt nostaa yhden avauksen enemmän kuivan vaparit. Juu, kyllä on tosi kovat kierrokset.

      • Anonyymi

        Tai sitten kirjoitusvirhe paljastaa kärttyvaparin olevan todella raivona. Ehkä näppis lensi kirjoittamisen jälkeen seinään?


    • Anonyymi

      Kirko jäsenosuus ikäluokittain: "Antivapari jostain syystä inhoaa tätä "käppyrää". Miksiköhän?"
      Kärttyvapari taas höpisee omiaan. Totta puhuen, minusta käppyrä ei ole ihan niin havainnollinen kuin se voisi olla.

      Uusi oppimateriaali -avauksessa on hämmentävä kommentti:
      "Antivapari on liukunut Meil Kosola -tyyppiseen vihapuheeseen."

      Tämähän kaiketi liittynee ”Heil Hitler, muil Mussolini, meil Kosola” -hokemaan. Kyse on fasismista, ikävä kyllä. Mitään esimerkkiä kärttyvapari ei antanut siihen, mihin hänen näkemyksensä perustuu, joten lienee häneltä ennemminkin fasistinen lähestymistapa.

    • Anonyymi

      Niin, ja vielä on kärttyvapari ahkeroinut valtiopäivien tunnustuksettomassa avauksessa ;)
      "Antivapari tykkää: ulos!"

      Siis, en kerta kaikkiaan ymmärrä. Ulos mikä? Kärttyvapari? Jep, mene rauhoittumaan.

    • Anonyymi

      tiivistetysti-evankelis-luterilaisen-kirkon-etuoikeuksista tuntuu olevan kärttyvaparin erikoisessa suosiossa. Siellä näyttää ilmaantuneen parikin antivapari-kommenttia:
      - Tätä vastaan antivapari kiukuttelee.
      - Piiloon! T. Antivapari

      Kuten jo aiemmin mainitsin niin kärttyvaparilta täysin joutavia kommentteja, joilla nostetaan aloitusta ylös. Voisi sanoa ettei vaparilla ole mitään keskusteltavaa, eikä keskustelu sovi vaparin pintaan. On erittäin ikävää, että palsta on vaparien pelkkä ilmoitustaulu.

      Aloituksessa viisi-rohkeaa-naista! on kommentti: "Antivaparin yksi mollausyritys kaatuu näihin."
      Olin ensin aivan huuli pyöreänä, että mikä tässä kaatuu ja mihin, mutta asiaa selvensi se, että kyseinen aloitus ilmeisesti vaparin mielestä on islam-kritiikkiä. Ennemmin näkisin sen naisten selän taakse menemisenä.

      Aloituksessa kirkko-ja-valtio-erotetaan on vaparin jokin päiväuni: "Oho. Pelästyin. Onneksi totta. T. Antivapari"
      Valitettavasti se ei vielä ole totta, mutta saahan sitä unelmoida. Siinä ne vaparin päivät sitten kuluvatkin.

    • Anonyymi

      valtiopaivien-tunnustukseton-avajaisjuhla-2024: Kyllä harmittaa. T. Antivapari
      Uskomaton on kärttyvaparin kuvitelma antivaparien ajatus- ja tunnemaailmasta. Ehkä se kuvastaa kärttyvaparin omaa tunne-elämää: naina harmittaa, varsinkin antivaparit.
      🥂

      tiivistetysti-evankelis-luterilaisen-kirkon-etuoikeuksista: Ei kelpaa keskustelun pohjaksi. Näitä ei kysernalaisteta. T. Antivapari
      Kärttyvapari keksii uusia verbejä kuin liukuhihnalta. Mitäpä keskusteltavaa noissa olisi, vapari odottaa vain myötämielisyyttä ja jos se on tai ei ole, niin ei tuosta keskustelua saa aikaiseksi.

      Yksi antivapariksi naamioitunut kärttyvapari näyttää käyttävän nikkiä T. Sama. Tuossa on oltava jo varovainen ;) sitä voi käyttää moni muukin.

      tapakulttuuri-monimuotoistuu-maallistumisen-myota: Tämän avauksen peittely on antivaparin työtä.
      Ei ole totta, ihanko noin? Miten sitä on koeteltu peitellä? Heitetty diviä päälle vaiko fontti taustan väriseksi? Minusta teksti oli kyllä ihan luettavissa. Mutta kenties vaparin tulee liikehtiä optikon suuntaan.

      kumpi-mielestasi-parempi--helsingin-vain-espoon-seurakuntayhtyma: Espoo tietenkin, sanoo antivapari?
      No nyt on oikein kysymys, kuulkaa!! Mitenkähän tähän vastaisi itse kukin antivaparin nimittelyä osakseen saanut? Itse olen sitä mieltä, että ongelma pitäisi ratkaista tasapuolisesti.

    • Anonyymi

      Tulipa taas vilkaistua kasa avauksia ja ei tarvitse vaparienkaan kehuskella asialinjallaan tai keskustelutaidoillaan, päin vastoin.

      Jahas, taas on valtiopaivien-tunnustukseton-avajaisjuhla-2024 -avaus kerännyt antivapari-kommentin: "Antivaparin mielestä tämä ei ole tarpeen, mutta monien kansanedustajien mielestä on tarpeen."

      Taas asia riippuu siitä kenestä puhutaan. Kyllä tunnustukseton juhla on hyvä juttu.

      ev--lut--kirkon-jasenosuus-ikaluokittain-2023: "Pelottavaa kehitystä. T. Antivapari"

      Ihan kuin olisin jo nähnyt tuollaisen ennenkin . . näitä deja vu -ilmiöitä vaparien kanssa tulee tuhka tiheään. Kärttyvapari on edelleen pihalla kuin lumiukko kuvitelmiensa kanssa.

      quotkaikissa-uskonnoissa-naisten-asema-on-toissijainenquot: "Jote uskontojen asemaa pitää puolustaa. T. Antivapari"

      Asemaa? Itse en puolusta mielestäni uskontojen asemaa, mutta uskonnonvapautta kyllä. Vapareista ei aina voi sanoa samaa.

    • Anonyymi

      Vaparit ovat kyllä ahkeria antivapari- nimittelijöitä, näitä kertyy tuhkatiheään.

      vip-kortti-kouluihin-ja-paivakoteihin-pois-kirkolta: "Tuo olisi julkaa. Kun kirkko on tottunut. T. Antivapari"
      Julkaa? Vau. Pitäisikö tuo ottaa vakavasti? Ei onnistu, valitettavasti.

      eiko-kirkko-valita-jasentensa-epayhdenvertaisuudesta: "Etkö ymmärrä, että se mitää jää viivan alle, ratkaisee? T. Av"
      Vaparien kommentointi on alla viivan, usein. Valitettavasti olemme tottuneet siihen.

      kauanko-naisten-pinna-kestaa-kirkkoa: "Antivaparin pinna ei kestä tätä. Heh heh."
      Heh heh, pinnani kestää huonosti typeryyttä.

    • Anonyymi

      Jahas, en aina huomaa kaikkia antivapari-nimittelyjä, niitä kun on niin paljon (toivottavasti ei tule nyt tuplana). Mutta huomasin, että aloituksessa kirkkoon-liittyneiden-maara-vaheni on kommentti: "Mitä sanoo antivapari. Ei juuta eikä jaata?"
      Tähän sitten on Mäntysalo heittänyt toiveen: "Oikeastaan enemmän kiinnostaisi kuulla mitä avoimesti kirkkoa puolustavat, sikäli kun heitä palstalla on, kommentoivat."

      Nyt on pakko todeta ettei tulisi mieleenkään kommentoida aloitusta asiassa, jossa vaparit nimittelevät antivapareiksi. Teen kuten vaparit, ja vetäydyn ylhäiseen erillisyyteen toteamaan, etten ole tutkinut asiaa, eikä tuo nyt ole niin suuri juttu, että sillä voisi lakaista jotain muuta maton alle.
      Nuorten miesten uskonnollisuuden lisääntyminen ei katoa tuolla mihinkään.

    • Anonyymi

      Uusi päivä, uudet antivapari-nimittelyt. Avauksissa:
      jo-13-ikaluokassa-vain-vahemmisto-kirkon-jasenina
      vaparivihakampanjointi-muistuttaa---

      tuntuisi olevan samaa ongelmaa:
      "Apuva. Va-syöpä tekee tuhojaan. T. Antivapari"
      "Nyt antivapari puhuu jo va-syövästä."

      En nyt ihan oikeasti tiedä missä on, vaiko vain kärttyvaparin mielikuvituksessa. Vaparien asenne on kuitenkin sellainen, että antaa aihetta ihmetellä mistä vertaus on edes peräisin. Se on kuitenkin varmaa ettei vapareilla ole juurikaan mitään uutta sanottavaa. Eikä asiallista, ihmisten nimittely nimittäin ei sitä ole.

    • Anonyymi

      Aloituksessa vauvojen-vapausliike:
      "Siis todellllla arrrrsytttttävääää. T. Av"

      Ei tuossa muuta ärsyttävää ole kuin typerän vaparin tyhmä kommentti. Uutta ei ole sekään ettei kärttyvaparilla ole mitään järkevää sanottavaa. Ilmankos vapariliike kuihtuu hitaasti mutta varmasti. Jos luulee, että tämä palsta on se missä otetaan niskalenkkejä "väärinajattelijoista", niin on erehtynyt.

    • Anonyymi

      No nyt on oikein aloitus tehty Antivapari puhui va-syövästä
      Kuten jo aiemmin mainitsin, niin missähän lienee moinen ja todellako vaparit tuosta herneitä vetävät nenuunsa? Nimittelevät toisella kädellä joitain kirjoittajia antivapareiksi ja toisella itkevät, kun joku on sitä mieltä, että vaparius on kuin syöpä. Missä? Itse en muista heitä nimitelleeni syöväksi, mutta kärttyvapari, antifeministivapari ja luolamiesvapari ovat kyllä minulta lähtöisin ;)

      Aikamoisia ansarikukkia vaparit ovat, mutta niinhän se Ässäkin on kilpailijoiden mielestä vihreä myrkky.

    • Anonyymi

      No nyt on selvinnyt, että mainittu syöpä tarkoittaa vapariutta, ei vapareita. Vaparit voivat siis hengähtää helpotuksesta, heitä ei verrata hallitsemattomasti jakautuvaan ja kasvavaan kasvaimeen, vaan kyse on uskonnottomasta aatteesta ja uskonnottomien eduista. Toisaalta en voi itse nähdä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistymistä sairautena.

      vaparien-jasenmaksu-myos-paaomatuloista: "Aivan hirrrveetä siis. T. Av"
      Niin, voi voi, kärttyvapari siis voivottelee antivaparien puolesta, vaikkei tiedä onko kukaan vaparien jäsen, tai kirkonkaan jäsen. Mutta näin se "faktoihin" asiansa perustava vapari toimii.

      vapaa-ajattelija-luovuta: "Tämä ei ollutkaan antivaparin epätoiviinen vetoomus"
      Ei ole ei, kyllä me sen tiedämme. Kertovatko vaparit aina itsestään selvyyksiä?
      Tylsää.

      Jaa, ne loppuivatkin jo. Noh, eiköhän noita taas tule lisää.

    • Anonyymi

      Aloituksissa
      helsingin-seudulla-2023-vapaa-ajattelijoiden-kannatuksessa-miinusta-3-
      antivapari-puhui-va-syovasta
      esiintyy melkein sama ylimalkainen ja maalaileva viesti:

      "Viime 10 vuoden aikana antivapari suoltanut yli 50 000 vihaviestiä."
      "Antivapari lähetellyt yli 50 000 tämänkaltaista viestä 10 vuoden aikana."

      Voitaneen todeta, ettei hyvin kärttyisän oloisen vaparin mielestä faktoissa pysymisellä ole hirveästi väliä, kunhan vain saa vapaasti nimitellä kirjoittajia.
      Ei anna hyvää kuvaa vapareista.
      Toisekseen, palstan aiheena on vapaa-ajattelu ja siihen kyllä sisältyy vapariyhdistysten jäsenmäärä.

    • Anonyymi

      Ja edelleen vapari kärttyilee aloituksissa jo-13-ikaluokassa-vain-vahemmisto-kirkon-jasenina: Antivaparin 50 000 vihaviestiä ei ole tehonnut.

      Tämähän siis liittyy aiempiin vastaaviin viesteihin. Vaparit eivät taatusti ole laskeneet viestejä, eivätkä voi tietää kuka mitäkin on kirjoittanut. Jos he tietävät omat nostonsa, niin niihin voivat verrata kokonaisuutena aloituksia, joista eivät pidä, siinä kaikki.
      Mutta eiväthän vaparit välitä siitä onko kirjoitus faktaa vai ei.

      Samaan kategoriaan kuuluu aloitus jo-10-vuotta-antivaparia-ja-jopa-50-000-viestiaan, joka siis on avattu 2022. Ilmeisesti kyseisen vuoden jälkeen ei ole antivapari(t) kirjoittaneet viestiäkään. Mutta se siitä vaparitarkkuudesta, muistamme tämän myös kun puhuvat muiden pilkkuvirheistä omien väitteidensä perusteella.

    • Anonyymi

      Voi voi, aloituksessa myrkyllinen-vapaa-ajattelijavastaisuus, epätoivoinen vapri kirjoittaa: "Antivapari puhuu va-syövästä."
      Voin lohduttaa surkuvaparia sillä, että kaikki teidän antivapareiksi haukkumanne eivät nimitä sen enempää vapareita kuin vapariuttakaan syöväksi.
      Sitä ihmettelen miten vapari itkee itseensä kohdistuvaa nimittelyä, muttei piittaa paskan vertaa siitä, että itse nimittelee toisia!!

    • Anonyymi

      Se on perjantai, hyvät vaparipalstan lukijat. Ihan ensiksi joudun sanomaan, että 10 vuotta antivaparia ja 50 000 viestiä on kitinävaparin kateutta. Vaparit itse nostelevat enemmän aloituksia palstalla vuodessa, varmaan 100 000, eivätkä suinkaan keskustellakseen, vaan mainostaakseen. Onkin erikoista, että palsta on vaparien ilmoitustauluna.

      Aloituksessa vapaa-ajattelijoiden-jasenmaara-kasvoi kiukkuvapari väittää seuraavaa: "Tämä oli hyvin ärsyttävää. T. Antivapari"
      Uskallan sanoa, että tämä on melkoinen yleistys kiukkuvaparilta, mutta eihän valehtelu häntä haittaa. Varmasti jotkut kirkon asialla olevat voivat olla asiasta huolestuneita, mutta moni vapareiden antivapariksi nimittelemä ei suinkaan siitä piittaa.

      Sitten ihan mielenkiintoinen Av. kirjoitus aloituksessa kirkon-jasenyyden-alamaki-1900---2020. Kirjoittaja ennustaa ettei kirkko katoa mutta vaparit sen sijaan ovat kuolinkouristuksissa. Siis toiminta, yhdistykset. Tätähän jotkut kovasti odottavat, toisia se ei taas niinkään kiinnosta.
      Itse en osaa ennustaa asiaa, veikkaan että siihen vaikuttaa myös liiton toiminnan tarve, joka voi vaihdella yhteiskunnassa riippuen esim. poliittisista painotuksista.

      Aloituksessa kirkon-nelivuotiskertomuksesta-2016-19:
      "Antivaparin uskontunnustus nuoriin poikiin."
      Minulla ei ole mitään uskontunnustusta nuoriin poikiin, mutta ko. änkyrävaparilla kyllä on uskontunnustus miehiin, on siihen sitten aihetta tai ei. Kummallista miten joku voi olla noin kykenemätön hyväksymään todellisuutta. Varmaan joku vapariuskovainen.
      Nuorten miesten alkoholinkulutuskin on muuttunut, mutta varmaan sekin kiukkuvaparin mielestä on pilkkuvirhe ja läpällä vastattu.

    • Anonyymi

      Yksi antivapariksi tunnustautuva näyttää kirjoitelleen kahteen aloitukseen:
      lukiolainen-voi-erota-kirkosta-ja-sitten-aloittaa-et-kurssit

      ET:n kuolinkouristukset ja hautajaiset, sanoo antivapari. Olisi tietysti voinut perustella miksi ET on niin huono? Melkeinpä uskallan sanoa ettei hän ole opiskellut elämänkatsomustietoa. Mutta ehkä kyse olikin elokuvasta?

      ja
      yle-protuleirit-luovat-uskoa-tulevaan

      Protuleirejä kutsutaan vitutusleireiksi ja niiden odotetaan kaatuvan omaan oksennukseensa. Mikähän kirjoittajaa nyt noin kovasti noissa leireissä harmittaa? Onko hän itse ollut leirillä, että voisi oikeasti ottaa kantaa asiaan?

    • Anonyymi

      modernin-humanismin-julistus-piirrettyna -aloituksessa ihmetellään "Miksi tämäkin ärsyttää antivaparia?"
      Miten tuo aloitus ärsyttää antivaparia? Ilmeisesti kyse on lähinnä vaprille tyypillisestä omien tunteiden projisoinnista muihin. Joku on vaparia ärsyttänyt, niin jotain piti keksiä.
      Täysin käsittämätöntä "keskustelua" vapareilla.

    • Anonyymi

      No niin, bongasin pari antivapari-kommenttia. Vanhempi on avauksessa tartuntatautilain-uudistus-ja-jumalanpalvelukset:
      "Ei todellakaan. T. Anti apari"
      Tuossa voi tietysti olle kyse muustakin, mutta eiköhän se liene tarkoitettu olemaan Antivapari. Tauski Antivapari tai Tirlittan Antivapari.

      Toinen on aloituksessa paivakotien-ja-koulujen-toiminta-kaikille-sopivaksi:
      "On kyllä liikaa vaadittu. T. Antivapari"
      Siis mikä on liikaa vaadittu? Kyllähän me KAIKKI haluamme koulujen toiminnan kaikille sopivaksi! Ei tähän mitään pseudorationaalisuutta kaivata, vaan oikeita tekoja!

    • Anonyymi

      Kyllä se on parasta sanoa kuin jättää sanomatta että:

      [Vapaa-ajattelu ankeuttaa uhrinsa elämän 💋]

      Tv. Antivapari

    • Anonyymi

      Aloituksessa menettaako-elama-merkityksensa-kun-vapariyhdistykset-sammuvat
      on pohdintaa siitä onko vapaa-ajattelu vain harhaa? Elämänsisällön puutetta ynnä muuta.
      Vaparius on toki aate, joten se voi toisille olla aika voimakas kokemus, näin arvelen, mutta tuskin sen hiipumisesta vielä on pelkoa.

      Joka tapauksessa, ilmeisesti demla-kirjoittajan kommenttiin on vastattu, miten antivapari on vastaavaa tuhertanut jo taas kerran se kuuluisa 50 000 viestiä. Toki se taisi olla per vuosi alun perin, mutta kukapa noita tarkkaan lukisi, ei vapari ainakaan. Hän pitää tuota huomionosoituksena vapareita kohtaan.
      Tästä johdun ajattelemaan, että vapareilla taitaa olla sellainen tukholma-syndrooma tai muu vastaava tunnetila päällä.

    • Anonyymi

      Iltakierros tehty ja vapari lienee taas osoittanut "keskustelukyvykkyytensä" useassa avauksessa, joista löytyy seuraavanlaisia kommentteja:

      kirkko-veks-ja-et-kylla: "Ei käy, koska Suomi on luterilainen maa. T. Antivapari"
      mita-ne-kirkon-etuoikeudet-ovat: "Suomi on luterilainen maa. Jee. T. Antivapari"
      tunnustuksettomuudesta-sitouttamattomuuteen: "En kannata. Suomi luterilainen. T. Antivapari"

      Kaikissa kolmessa heitetään oletuksellisesti Suomen luterilaisuus, joka on kyllä osittain siis totta. Jos aloitusten aiheet olisivat toisenlaisia, viestit voisivat oikeasti olla vaparismia vastustavalta taholta, nyt ne ovat valehtelijan tekosia. Sitähän se siis on jos esiintyy jonain toisena keskustelijana. Emme toki odota joiltain vapareilta liiallista rehellisyyttä, mutta jos edes pikkuriikkisen.


      vaparien-jasenmaksu-myos-paaomatuloista: "Olette te törkeitä. Että kaikilta
      T. Antivapari"

      Niin, no tuo nyt ei oikeastaan ole totta. Jäsenmaksu maksetaan vaikka pullonpanteista, jos niistä tuon verran rahaa saa. Sen joutuu maksamaan myös pienistä eläkkeistä ja tarvittaessa miettiä voiko käydä ko. kuussa apteekissa täysimääräisesti. Kirkon jäsenmaksusta voi anoa alennusta tai poiston, jos oikein muistan.

      esityksia-yhdenvertaisuuden-edistamiseen: "Kolme pointtia. Ei käy. T. Antivapari"

      Edelleen vapri härskisti esiintyy toisina kirjoittajina. Eikö kantti kestä kirjoittaa asiaa, saati keskustella?
      "Kolme pointtia, EI KÄY. T. Vapari"

    • Anonyymi

      Eutanasia, kansalaisaloite -keskustelussa kirjoitin tänään:

      =======
      Tätä kirjoittaessa jo 49965 allekirjoittajaa.

      Hieno homma että tämä vaparien kuolemanlakialoite menee eduskunnan käsittelyyn, sillä siellä se ei mene läpi.

      Ja sen jälkeen tätä kuolemanlakia on entistä vaikeampi saada läpi.

      Vaparit ottavat pataan tässäkin lakialoitteessa, niinkuin kävi alkuunsa tussahtaneessa ET-lakialoitteessakin.
      =======

      Onko asiallista tekstiä ?

      T: Antivapari

    • Anonyymi

      Äsken kirjoitin Eutanasia, kansalaisaloite
      -keskusteluun:

      ======
      Hieno homma!

      Nyt tällä lakialoitteella eduskuntaa aivankuin rokotetaan tätä kuolemanlakiepidemiaa vastaan. Se ei mene läpi.

      Sitten kun oikein kuolemanepidemia puhkeaa ja eduskunta käsittelee uudelleen tätä lakia, niin se ei mene läpi sen takia kun se vaparien ym. kansalaisaloittella jo torpattiin.

      Eli vaparit ottavat tässä kuolemanlakiasiassakin pataan, niinkuin kävi vapareille ET-kansalaislakiasiassakin.

      Terve omatunto on aina elämän puolella ⚘⚘⚘

      HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ ! ❤❤❤

      ========

      Onko tämä vaparijätkän mielestä jotain vihapuhetta ja herjausta ?

      Vetääkö vapari herneitä nenään ?

      T. Antivapari

    • Anonyymi

      Antivaparina esiintyminen on varsinaisesti entisaikain nikkivarkaus. En ymmärrä miten vaparit edistävät asiaansa sellaisella. Toisaalta taas, ehkä sitten antivaparitkin voi nostella vapareille ei-toivottuja avauksia esiintymällä vaparina. Kaksi väärää ei tee oikeaa, mutta voi se vähän tasata puntteja.

      Asiakeskustelua ja asiallisuutta voi odottaa kaikilta keskustelijoilta. Tämä on antivapariksi nimetyn näkemys.

    • Anonyymi

      Iltakierros tehty ja häiriöitä palstalla havaittu!!

      paasta-lapsi-kirkosta - aloituksessa kommentti:
      "Tästä yllätyksestä rankaisen teitä. T. Antivapari"

      Vaparin mielikuvitus ei tunne rajoja, se kuvittelee tietävänsä muiden ajatuksetkin. Eikös vaparien pitänyt olla sellaisia rationaalisia henkilöitä, eikä ateistia teeskenteleviä uskovaisia?

      kirkon-etuoikeudeet-ovat-epista -aloituksessa jatkuu sama kitinä: "Yhdenvertyainen kohtelu ei käy, koska Suomi luterilainen maa. T. Antivapari"

      Vaparia harmittaa luterilaisuus, vaikka syrjintä perustuu ihmisen käytökseen, ei luterilaisuuteen. Luterilaisuus vain antaa sille "jumalallisen" siunauksen.

      Toivotan kärttyiselle vaparille parempaa loppuviikkoa, vaikka jos totta puhutaan, niin en häneltä suuria odota. Ikä lienee tehnyt tehtävänsä.

    • Anonyymi

      Hmmm . . .

      joensuu-promootiossa-ei-enaa-jumalanpalvelusta: "En tykkää ollenkaan. T. Antivapari"
      Huomauttausin jälleen kerran, että vapari esiintyy antivaparina, eikä edusta kaikkien antivaparien näkemystä. Valitettavasti vapareita ei kiinnosta faktat.

      vapaa-ajattelijain-yksilollisyys-ja-henkiset-ilot: "Eikun Jumalan sanan tutkiskelua. T. Antivapari"
      Jaa'a. Onko tässä aito antivaparikommentti vaiko eikö? Kenties kyseessä on nk. hyvien uutisten julistus, tai sitten ei.

      esityksia-yhdenvertaisuuden-edistamiseen: "Ei tipu eikä varise. T. Antivapari"
      Vapari ilmeisesti haluaa esittää tässä, että antivaparit päättävät sen mitä vaparit voivat tehdä? Toki asialla voi olla vaikutusta, mutta tuskin se nyt ihan noin on.

    • Anonyymi

      Muutama kommentti pisti silmään, niin sanoakseni.

      raivona-maallistumisesta--2:
      "Toivon että suoltamiseni muuttuu ulosteeksi. T. Antivapari"
      Tuo nyt on vaparilta ihan puhdasta contaa. Ei lisättävää.

      quotkirkko-erotettava-valtiostaquot---120-vuotta-forssan-kokouksesta:
      "Ei käy! T. Antivapari"
      Taas vapari yleistää. Jotkut antivaparit ovat tuota mieltä, mutta kaikki eivät. Vaparille tuottaa vaikeuksia laskea pidemmälle kuin yhteen, joten onhan tuo ymmärrettävää, ettei pluraalimuoto hänelle käy.

      kirkon-etuoikeudeet-ovat-epista:
      "Eipäs, ihan oikein teille. T. Av"
      Vaparilta taas kerran joutavaa löpinää. Muistutan, että olen itsekin tehnyt aiheesta aloituksen.

      8-vuotta-uskontoa-ennen-yhteiskuntaoppia:
      "Näin on oikein hyvä. T. antivapari"
      "Tunti viikossa on aivan liian vähän. T. Antivapari"
      Ööööhhh . . . . niin, ilmeisesti joku antivapareista on sitä mieltä, että tunti viikossa on liian vähän? Siis uskonto vai? Vaiko vapari, jonka mielestä joku muu aine on puutteella? Eihän näistä vaparien toilailuista ota selvää erkkikään!!!!

      vapaa-ajattelijain-yksilollisyys-ja-henkiset-ilot:
      "Piiiiiloooonnnn! T. Antivapari"
      No mitäpä sitä piilottelemaan, ei niitä vaparien henkisiä iloja suuremmin taida olla. Ainakaan kun tätä palstaa katsoo. Mekaanisesti nostelee kymmeniä tuhansia kertoja vuodessa samoja aloituksia ja on siitä sitten onnellinen. Vau.

    • Anonyymi

      ev--lut--kirkon-jasenosuus-ikaluokittain-2023:
      "Kyllä tämä huolestuttaa, mutta en lannistu vaparien vastaisessa taistelussani. T. antivapari"
      Miksi antivaparien pitäisi lannistua toimissaan? Eivät vaparit ole suinkaan aukottaman oikeassa kaikessa, eivätkä suinkaan ajattele toisia. Pikemminkin heille kelpaa mikä vaan, joka ajaa heidän toiveitaan, keinoja kaihtamatta.

      esitys-paivakotien-ja-koulujen-katsomusvapauden-parantamiseksi:
      "Heikentäisi kirkon asemaa. T. Antivapari"
      No shit, Sherlock? Totta kai se heikentäisi kirkon asemaa. Siksi jotkut kirkon kannattavat kipuilevat ja saattaapi olla, että jotkut muutkin, tosin muista syistä.
      Katsos, kun kaikki eivät koe kirkon asemaa ongelmaksi. Siksi asioiden riittävän selkeä esittäminen on kaiken aa ja oo. Tai öö, suomenkielisissä aakkosissa.

    • Anonyymi

      Voi jösses. Kyllä on vapari taas riehunut koko viikon urakalla. Ei taida olla päivätyötä tuolla. Ainakin kymmenessä aloituksessa oli näitä antivapari-kommentteja, paljonko mahtoi olla sellaisia, joita en huomannut?

      Kommentoin tässä nyt yhtä: vapaa-ajattelijain-yksilollisyys-ja-henkiset-ilot:
      "Antivapari ei ymmärrä enempää kuin sika pohjantähdestä?"

      ;)) kiva kun käyt lukemassa.
      En nyt kyseenalaista vaparin näkemystä sian ymmärryskyvystä, mutta huomaan että hänen mielestään sika ei kelpaa muualle kuin joulukinkuksi ja ruokalautaselle. Varmaan vaparin mielestä on selvää sekin mihin naiset kelpaavat.
      Ja tämän perusteella pelkään ettei vapari oikein ymmärrä alfa Ursae Minoriksesta mitään, edes sitä ettei se ole yksittäinen tähti, vaan tähtijärjestelmä. [Wikipedia]

      Tässä on hiukan samaa ongelmaa, kun vapari näkee vain antivaparin, vaikka kyseessä on useampi kirjoittaja.

      Niin, ja vaparilehti ei ole kovin hyvä. Sori siitä.

    • Anonyymi

      Taas on kärttyvapari ahkeroinut viikon aikana. Kummallista kyllä, joukkoon on ilmaantunut "kirkkoherra", joka nyt käy nostamassa vaparien aloituksia ensimmäiselle sivulle. Voimme siis todeta, että vaparin mielestä on ihan ok esiintyä jonain toisena.

      Muutama antivaparikommentti:
      "Mites antivapari, eleletkö pääomatuloilla kultalusikka suussa?"
      - Enhän toki, en ole vapari.

      "Antivaparin ateistiviha sopii sekakuoroon."
      - Vertaus on täysin käsittämätön, puuta heinää.

      "Älkää! Pysykää uskonnossa. T. Antivapri"
      - Jos niin haluavat, päätös on kuitenkin hyvä tehdä rationaalisesti tiedon pohjalta. Ei kannata uskoa vapareita tai muitakaan maakareita automaattisesti.

      "Ärrrrrsytttää ihan maan muuten vaaaaann. T. Av"
      - Onpa typerä kommentti.

      "En ymmärrä, minäkö tyhmä. T. Av"
      - Vaparin kuvastaa mainiosti omia tuntojaan, ja mikäs minä olen häntä siitä oikaisemaan.

      "Ei koske meikäläistä. T. Antivapari"
      - Piittaamattomuus on yleistä ainakin tänä päivänä, se ei edellytä uskovaisuutta eikä ateismia.

      "Älä unta nää. T. Antivapari"
      - No ei kyllä tulisi mieleenikään liittyä vapareihin.

    • Anonyymi

      uskonnoton-puhuja-marja-vinni-kohtaa-iloa-surua-ja-rakkautta -aloituksessa vapari taas projisoi omia tunteitaan antivapareihin: "Tämä myönteisyys ei miellytä minua. T. Äntiväpäri"
      Vaparit eivät muuten erota aprillipilaa todesta.

    • Anonyymi

      Ai jai, taas on sunnuntai. Kylläpä aika rientää.

      tue-ja-edista-vapaa-ajattelijain-tavoitteita:
      "Älkää vaan liittykö. T. Antivapari"
      "Älä Liity, jos et halua suututtaa antivaparia."

      Yrittääkö vapari sanoa tässä, että lukijat olisivat niin innokkaita vastustamaan antivapareita, että sen vuoksi liittyisivät vapariyhdistykseen? Sallinette minun hieman epäillä tuloksia.

      Itselleni sopii mainiosti, jos joku haluaa liittyä vapareihin, mutta en henkilökohtaisesti aio liittyä yhdistykseen, jonka jäsen(et) nimittelee toista keskustelijaa antivapariksi vain koska tämä on esim. eri mieltä. Jotain vikaa on vapariyhteisössä.

    • Anonyymi

      Tällä kertaa en käy viestejä läpi, tiedän että antivapari-nimittelyä esiintyy.
      Pidän kuitenkin erittäin huonona "argumentaationa" ko. nimittelyä esim. asioissa kuten elämänkatsomustieto ja kouluampumiset. Jos vaparilta ei irtoa muita kommentteja kuin antivapari-nimittelyä, voisi olla parempi olla sanomatta mitään. Onneksi kuitenkin hyviäkin kommentteja ja näkemyksiä on löytynyt asiaan.

      Vapareilla on kaksinainen suhtautuminen tähän foorumiin, toisaalta sitä ei pidetä minään ja vetäydytään asenteen taakse ettei tarvitsisi perustella tai argumentoida, toisaalta roikutaan foorumilla tiukasti ja halutaan pitää tätä ilmaisena ilmoitustauluna ja markkinointialustana. Mitä se ei ole, tämä on KESKUSTELUFOORUMI.

    • Anonyymi

      Antivapari-nimittelyä on näkynyt edelleen, kaikkia ei ehdi tai viitsi edes käydä läpi.
      Mutta eihän sillä oikeasti ole väliä mitä tyhmät vaparit ajattelevat tai huonosti käyttäytyvät.

    • Anonyymi

      Kirkkojärjestys ja lapsen liittäminen seurakuntaan -aloitus on tekemäni.

      Kirkko aivan varmasti koettaa pitää kiinni jäsenistään, mutta se EI oikeuta vapareita kaatamaan kaikkea naisten niskaan.
      Kirkkoon kuuluu myös miehiä, miehetkin ovat uskovaisia ja haluavat lasten kuuluvan kirkkoon.
      Vaparin on vaikea tätä ymmärtää, koska useimmiten vapari on mies ja luulee kaikkien miesten olevan samanlaisia.

    • Anonyymi

      Onko palstalla vapareita, jotka ovat
      (ovat olleet) jonkun lapsen kummeja ennen kirkosta eroaan ja vapariksi liittymistään.

      Vieläkö kummius on voimassa?
      Aiotko käydä (entisen) kummilapsen konfirmaatiossa ja rippijuhlassa?

      Kysyy: Antti von Antivapari

      • Anonyymi

        Kuulemma kummius ei ole oikeudellisesti merkittävä, joten vastaus riippuu ilmeisesti enemmänkin lapsen vanhemmista ja kummista. Toisaalta vanhempien tehtävä on kirkon mukaan se uskoon kasvattaminen ja kummien tulee tukea tehtävässä. [uskonnonvapaus.fi]


    • Anonyymi

      Vaparille on tainnut taas käydä pilkkuvirhe, kun luulee antivaparin käyvän kuumana ;)
      Eiköhän se lämpä löydy sieltä pilkkuvirheen päästä. Pieni sanaleikki sallittakoon tässä.

    • Anonyymi

      >>>>>Vieläkö kummius on voimassa?
      Aiotko käydä (entisen) kummilapsen konfirmaatiossa ja rippijuhlassa?<<<<

      Ei kai se nyt vapaa-ajattelu ole niin tiukkapipoista hommaa että ei voi enää olla edes kummilapsen konfirmaatiokirkossa ja rippijuhlassa kotona.
      Ja viedä pienen rippilahjan.

      Mitä "vapaa-ajattelua" sellain on jos jo tällaisessa pikku asiassa vapaa-ajattelijaa alkaa
      närästämään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe