Mormonikirkon jäsenistä monet kärsivät uskonkriisistä. Kirkon tulisi auttaa.

Anonyymi-ap

MAP-kirkon jäsenten tulisi katsoa tarkemmin kirkon entisten jäsenten antamia syitä uskonkriisiinsä, jotta voisivat auttaa heitä takaisin. Raamattukin kehottaa tukemaan heikkoja (1. kirje tessalonikalaisille 5:14)

Joillakin voi olla syynä vaikkapa tuollaiset kirkon kirjoittama Gospel Topic Essays artikkeli "Plural Marriage in Kirtland and Nauvoo" (Moniavioisuus Kirtlandissa ja Nauvoossa) joka kertoo mm. Joseph Smithin monista vaimoista joita hänellä oli samanaikaisesti. Toisilla voi olla jokin muu syy, vaikkapa yksi niistä mikä näkyy http://whyileft.herokuapp.com/ sivustolta.

Tälläisistä syistä ja siitä miksi ne ovat johtaneet uskonkriisiin voi lukea vaikkapa CES Letter kirjasta. Ainoastaan itse näiden syiden taustoja tutkimalla voivat he joilla on vielä voimakasta uskoa auttaa heitä joiden usko on heikentynyt.

7

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        ❤️ ­N­­y­­­m­­­f­o­­­m­­a­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18219184

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      No ainakin tuon FAIRMormon järjestön strategia on ollut jättää vastauksissaan sellainen "uskottavan kiistämisen mahdollisuus". Ajatus tässä on että vastausten ei tarvitse olla tyhjentäviä, vaan että niiden täytyy ensi sijassa jättää tilaa Mormonien uskon jatkumiselle.

      Tästä syystä he huomioivat mm. sen kuinka muotoilevat kysymyksen websivullaan jos ottavat sen käsittelyyn. Tarkoitus on vesittää kysymys niin paljon kuin mahdollista ja samalla antaa kuva sen rehellisestä käsittelystä.

      Esimerkiksi voidaan ottaa vaikkapa kysymys lamanilaisten ja nefiläisten välillä käydystä sodasta joka Mormonin kirjan mukaan tapahtui noin vuonna 400 jKr. eli siis noin 1600 vuotta sitten.

      Mormonin kirjan mukaan kummankin kansakunnan väkiluku oli sodan aikana yli miljoonan ja lamanilaiset hävittivät täydellisesti koko nefiläiskansakunnan. Siis noin vuonna 400 jKr. Amerikan mantereella käytiin sota jossa kuoli reilusti yli miljoona ihmistä, ottaen huomioon että ihmisiä olisi kuollut kummallakin puolella.

      Tuossa sodassa kuolleiden määrä olisi siis ollut paljon suurempi kuin esimerkiksi Amerikan sisällissodassa kuolleiden määrä. Mormonin kirjan mukaan siinä sodassa käytettiin hevosia ja terästä vaikka kumpaakaan ei pitäisi olla ollut Amerikassa ennen Kolumbuksen tuloa sinne. Kuitenkaan tästä miljoonien ihmisten sodasta ja siinä käytetyistä aseista ei ole löytynyt mitään arkeologisia jäänteitä, vaikka MAP-kirkkokin on käyttänyt rahaa ja aikaa sellaisten etsimiseen viimeisten 100 vuoden aikana.

      Ajatteleva Mormoni saattaisi kysyä miksi siitä sodasta ei ole löytynyt mitään arkeologisia jäänteitä. FAIRMormon järjestön ratkaisu tälläisten kysymysten vastaamiseksi on olla ottamatta kysymys käsittelyyn tai vaihtoehtoisesti vesittää kysymys niin paljon kuin mahdollista ja antaa "vastaus" vesitettyyn kysymykseen.

      Toinen asia on että näissä vastauksissa käytetään mahdollisuutta lukijan haluttomuuteen tehdä omia tutkimuksia asiasta.

      Joten Mormonikirkon rasismia käsittelevälle kysymykselle annettu vastaus saattaisi olla jotain tyyliin "Kirkon johtajat ovat aina puhuneet rasismia vastaan" mikä olisi täysi valhe. Mutta lukija saattaisi uskoa sen jos ei itse tutki asiaa esimerkiksi kirkon vanhoista kirjoituksista.

      Näin voidaan myös sanoa että "kirkko on vastannut kysymyksiin", vaikka vastausten laatu sitten olisikin olematon.

      • Anonyymi

        "Ajatteleva Mormoni saattaisi kysyä" jaa onko sellaisia? Ja miksi olisi?

        Kirkon kantahan on että uskomme kirkon ilmoitukseen. Uskominen ilman perusteita on vanhurskasta. Ja uskominen vaikka todisteet osoittavat jotain muuta on vielä vanhurskaampaa.


    • Anonyymi

      Vieläkös se gospel muusikko Juhani Tikkanen keikkailee? Eikös hän julkisuuttaan hyväksi käyttäen maannut roimasti alaikäisten faniensa kanssa? Muistaisin näitä videoita pyörineen viime kesänä ympäriinsä.

    • Anonyymi

      Ehkä parempi auttaja on Uskontojen uhrien tuki ry.

    • Anonyymi

      Entä miksi ignooratte laulaja Juhani Tikkasen lapsenraiskauksen? Kundilla on omiakin taaperoikäisiä lapsia, ja on maannut jonkun reilun 10vuotiaan faninsa kanssa. Miksi te hihhulit lakaisette nämä asiat aina maton alle? Olisiko korkea aika kantaa vastuu?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe