Tuulivoima tuhoaa luontoa

Anonyymi-ap

HS (22.1.24) lainaa mm. Suomen Luontoa.

Tuulivoima ajaa luonnon ahtaalle

SUOMEN LUONNON päätoimittaja Heikki Vasamies kritisoi sitä, että tuulivoimaloita tuntuu nyt Suomessa nousevan joka niemeen ja notkelmaan.

”Tuulivoiman nousu on ilmaston ja huoltovarmuudenkin näkökulmasta sinällään positiivinen asia. Juuri nyt asiat kuitenkin etenevät niin nopeasti, että viranomaisvalvonta ja etenkään luonto- ja ympäristövaikutusten arviointi eivät ehdi pysyä mukana vauhdissa.”

”Jos joku ei ole vielä oivaltanut, kyse ei enää ole energiaomavaraisuudesta tai pelkistä ilmastohyödyistä. Tuulivoimabuumin taustalla on pyrkimys tuottaa sähköä merkittävästi yli oman tarpeen ja jatkojalostaa se sähkötuotteiksi: halpa ja päästötön energia houkuttaa esimerkiksi raskasta vety- ja akkuteollisuutta.”

”Ensin liikkeelle päässyttä maatuulivoimaa on rakennettu villin lännen tyyliin. Merituulivoimaa voitaisiin suunnitella ja säädellä tarkemmin jopa yhteispohjoismaisesti, mutta tämä tuskin toteutuu hankkeiden kiirehtimisen ja keskinäisen kilpailun takia.”

”Tuulivoimaloita pystytetäänkin paikkaan kuin paikkaan, jossa ei pikaisessa tarkastelussa tai puuttuvan tutkimustiedon vuoksi ilmene mitään erityissyytä olla rakentamatta. Tunnetut erityistä suojelua vaativat kohteet ehkä rajataan ulos, mutta kun kartat alkavat olla täynnä suunniteltuja voimaloita, tavalliselle luonnolle jää huolestuttavan vähän tilaa.”

”Vaikka erityiset luontokohteet saataisiin turvattua, maankäyttö kaventaa tavallisen lajiston elinmahdollisuuksia. Eläimet myös liikkuvat ja altistuvat voimaloiden lavoille ja melulle.”

SEURAN päätoimittaja Erkki Meriluoto kaipaa yhteiskunnalta energiapoliittisia toimia, joilla esimerkiksi sähkön hinnanvaihtelut saataisiin kuriin.

”Pörssisähköasiakas saa joka iltapäivä jännittää, miten seuraavana päivänä voi elää. Kukkaron lisäksi kohtuuttoman suuret hintavaihtelut nakertavat hermoja.”

”Pitkän keskustelun saisi aikaan, kun listattaisiin, mitä menneinä vuosina on tehty väärin. Lisäydinvoiman vastustaminen, liian nopea fossiilisen tuotannon vähentäminen ja liiallinen riippuvuus tuulivoimasta. – – Ikään kuin oltaisiin unohdettu maantieteellinen sijaintimme kokonaan.”

”Virheitä ei ole kuitenkaan myöhäistä korjata. Tuntuu vain siltä, että kokonaisuutta ei hallitse oikein kukaan.”

”Suomeen pitäisi perustaa energianyrkki, jossa alan parhaat asiantuntijat pääsisivät takomaan poliitikkojemme päähän, mitä Suomi tarvitsee – ilman, että poliitikon oma agenda ajaa järjen ohi. Sitten rakennettaisiin ja samalla työllistettäisiin ja opittaisiin lisää.”

Vihdoin, vihdoin alkaa Suomen luontoväki älähdellä tuulivoimarakentamista vastaan. Jokainen ajatteleva, vastuullinen ihminen on ymmärtänyt tuulivoimarakentamisen tuhovoiman jo kauan.

7

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuulivoima vaatii jatkuvasti vesivoimalla säätämistä. Tämä taas johtaa jatkuvaan vedenpinnan tason vaihteluun ja virtausnopeuden muutoksiin. Jo nyt tämän on havaittu johtavan lisääntyvään eroosioon vesistöissä ja siihen, että linnunpesät ja kalojen kutupaikat rannoilla tuhoutuvat.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        😋 ­N­y­­m­f­­o­­m­­a­­­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      eläimet vaihtavat, maisemaa missä tuulimyllyt ovat, suurin syy on melu eläimille,

    • Anonyymi

      Aloittaja on oikeassa. Pelkästään tuulivoimaloiden tieyhteyksien rakentaminen ja ylläpito on luonnolle haitaksi ja voimaloita on Suomeen tehty tuhansia. Samoin sähkölinjojen johtotiet vaativat samanlaiset väylät. Miksei mikään ns. luontoyhdistys ole puuttunut tähän todelliseen ongelmaan. Jokainen voi todeta tämän ongelman menemällä itse esim. marjastamaan ensi kesäkautena. Varmaan muuttuisi puheet aiheesta todellisiksi.

    • Anonyymi

      Lisäksi tuulivoimapuistot ovat usein kansainvälisten rahastojen hallussa ja tuotot valuvat veroparatiiseihin eivätkä hyödytä Suomen valtiota.

      • Anonyymi

        Näin on. Yleisesti tuulivoimaprosessi menee näin: ensin ulkomainen hankekehittäjä tekee ns. likaisen työn eli hankkii metsäalueet vuokralle, suostuttelee/lahjoo kunnan kaavoittamaan alueen tuulivoimalle, hoitelee valitusprosessien asiakirjat omalta osaltaan, lahjoo, uhkailee, kiristää, manipuloi tulevan tuulivoima-alueen lähellä asuvia jne. Tässä kuluu useita, ehkä kymmenenkin vuotta, mutta Suomen tuulivoimalainsäädännön takapajuisuuden ja kuntien myötämielisyyden tuulivoimalle johdosta hanke lopulta tulee maaliin. Sitten hankekehittäjä myyvalmiin tuulivoima-alueen eteenpäin, yleensä jollekin ulkomaiselle varainhoitoyhtiölle tms. kasvottomalle taholle. On mielenkiintoista, mitä tapahtuu, kun on aika purkaa tuulivoimalat, kuka maksaa. Epäilen, että Suomessa jokin taho maksaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe