Mormonikirkon jäsenenä et siis maksa ainoastaan kymmenyksiä

Anonyymi-ap

Kirkon jäsenet maksavat kirkolle myös tuhansia dollareita jokaisen lapsensa lähettämisestä lähetystyöhön, ja Yhdysvalloissa kymmeniä tuhansia jokaisesta lapsestaan joka opiskelee kirkon omistamassa Brigham Young (BYU) yliopistossa. Sen lisäksi heillä on vuosittaisia kuluja kirkon kautta ostettavien taika-alkkareiden takia (ne maksavat USAssa joku $6/kpl). Eikä tässä ole edes kaikki.

Siis nuo ovat sen lisäksi että he antavat kirkolle 10% tuloistaan eli siis "kymmenykset". Yleinen odotus on että tuo on 10% tuloistasi ennen veroja. Eli siis jos vuositulosi ennen veroja olisi 50 000 euroa, siitä menisi MAP-kirkolle 5000 euroa vuodessa. Ja 20 vuoden päästä olisit antanut heille jo 100 000 euroa.

Tässä voisi tuoda esiin että MAP-kirkon Ensign Peak Advisor rahaston arvo on jo yli 150 miljardia Yhdysvaltain dollaria. He ovat myös yksi suurimmista maan ja rakennusten omistajista Yhdysvalloissa.

MAP-kirkon profeetta Nelson sanoi kuitenkin yhdessä puheessaan jokin aika sitten että ne jotka eivät maksa kymmenyksiä tulevat kärsimään Jeesuksen paluun aikana:
https://youtu.be/Qv8XiItDWaw?si=zRXk0a30Re0gphVr

Myöskin kirkon "Ensign" lehden joulukuun 2012 numerossa sanottiin näin:

"If paying tithing means that you can’t pay for water or electricity, pay tithing. If paying tithing means that you can’t pay your rent, pay tithing. Even if paying tithing means that you don’t have enough money to feed your family, pay tithing."

Suomeksi tuo olisi: "Jos kymmenysten maksaminen tarkoittaa, että et voi maksaa vettä tai sähköä, maksa kymmenykset. Jos kymmenysten maksaminen tarkoittaa, että et voi maksaa vuokraasi, maksa kymmenykset. Vaikka kymmenysten maksaminen tarkoittaisi, että sinulla ei ole tarpeeksi rahaa perheesi ruokkimiseen, maksa kymmenykset."

Kymmenykset olivat siis osa Mooseksen lakia. Raamatussa ei puhuta kymmenysten maksamisen pakollisuudesta missään muualla kuin Mooseksen laissa TAI joissain tapauksissa silloin kun Jumala puhuu heille jotka olivat sen lain alaisuudessa.

Mutta Mooseksen laki päättyi Jeesuksen kuollessa (Kolossalaisille 2:14). Tästä syystä kristityt eivät myöskään uhraa eläinuhreja syntiensä takia, kuten Mooseksen lain alaisuudessa oli tapana.

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tähän asiaan "pitäisikö kristittyjen maksaa kymmenyksiä kun se oli osa Mooseksen lakia" liittyy yksi toinenkin Mooseksen lain käsky, nimittäin käsky miespuolisten ympärileikkauttamisesta.

      Apostolien tekojen kirjan 15. luvussa kerrotaan, kuinka ensimmäisen vuosisadan kristillinen kirkko käsitteli kysymystä siitä tulisiko kristittyjen noudattaa ympärileikkauslakia. Tämän luvun kertomuksen mukaan he tulivat siihen johtopäätökseen, että ympärileikkausta ei ollut tarpeen noudattaa. Sen jälkeen he kirjoittivat päätöksensä kirjeeseen, joka lähetettiin seurakuntiin.

      Kirjeessä sanottiin Apostolien teot 15:28,29 mukaan näin:

      "Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi sälyttää teille ei suurempaa taakkaa kuin nämä välttämättömät asiat: että pidättyisitte epäjumalien uhraamista ruoista, verestä, tukehdutetuista eläimistä ja haureudesta."

      Jos kymmenysten maksaminen olisi ollut Jumalan vaatimus, se olisi varmasti mainittu noiden "välttämättömien asioiden" joukossa.

    • Anonyymi

      Moni supervoideltu opettaa että kymmenykset eivät riitä. Vaan täytyy uhrata niin että se tuntuu. Silloin annat Herralle.( Luultavasti raha menee voideltujen taskuun.)

    • Anonyymi

      Sama monissa uskonnoissa?

    • Anonyymi

      "Eli siis jos vuositulosi ennen veroja olisi 50 000 euroa, siitä menisi MAP-kirkolle 5000 euroa vuodessa. Ja 20 vuoden päästä olisit antanut heille jo 100 000 euroa"

      Kova hinta. Tuon voisi paremmin säästää omia eläkepäiviä varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe