Diagnoosit

Anonyymi-ap

Älkää hyvät ihmiset puhuko lääkärille, vaikka olis kuinka masentunut tai ahdistunut olo tai ylipäätään mitään mikä vaivaa mieltänne,saatte vain diagnooseja, joista ette ikinä pääse eroon, kannatte ne mukana hautaan asti. Jos taasen onnistutte saamaankin ne joskus vanhempana pois,jää ne kuitenkin elämään historiaanne ikäänkuin lääkäreitä muistuttamaan että on ollut taipumusta ja kohtelu on sen mukaista. Se jolla jollain tavalla kytkös mtt ,ei voi lääkäreitten mielestä sairastaa fyysisesti yhtään mitään,kaikki johtuu vain ja ainoastaan psyykkeestä,joten ei edes tutkita eikä näin ollen saa asianmukaista hoitoakaan. Siinähän sitten kärvistelet oireittes kanssa,kun et halua taas saada 'hullun leimaa ' otsaasi. Todella ikävä joutua sanomaan näin, mutta se on valitettavasti totta.

27

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta eihän kaikki jotka väittää olevansa masentuneita, ole oikesti skitsofreenikoita, jokuhan voi olla oikeastikkin masentunut.

    • Anonyymi

      Juu, näin on! Jos on henkisiä ongelmia, niin kannattaa puhua ystäville tai vaikka diakonille. Ei lääkärit pysty muuta kuin määräämään turruttavia lääkkeitä. Niillä ei ongelmat ratkea, vaan lakaistaan maton alle ja somaattiset vaivat mitä lääkkeet aiheuttaa... Niihin ei saa apua sitä suuremmalla syyllä, kun ne ovat lääkkeiden aiheuttamia. Lääkkeet kun on välttämättömiä. Jos on rahaa, voi kokeilla terapeuttiakin, mutta miksi ihmeessä lääkäriä?

    • Anonyymi

      Aloittaja puhuu p*skaa.
      Ainakin minä olen saanut tutkimukset ja hoidot kaikkiin somaattisiin vaivoihin, vaikka sairaushistoriassa on masennusdiagnoosi. Tuskin olen ainoa.

      • Anonyymi

        Et ole ainoa, kyllä lääkärit ottavat selville jos joku valittaa jotain fyysistä vaivaa.
        Tunsin ennen potilaan jolla oli kurkku tulehdus muutaman kerran ja joka kerta sai antibiotikkaa vaikka saman aikaisesti söi lääkkeitä masennukseen
        Toisilla vaan näyttää olevan omia mielikuvituksia asioista ja kehtaa vielä niistä kirjoitellakin


    • Anonyymi

      Aloittaja vaikuttaa harhaiselta. Sairauden hoito on jäänyt kesken. Ehkä olisi kannattanut hoitaa kuntoon, niin saisi muihinkin vaivoihin hoitoa.

    • Anonyymi

      Aloittaja on tekemissään täysin oikeassa. Jos on saanut kerrankin mt-diagnoosin ja etenkin esim. skitsofreniadiagnoosin, niin käy aloittajan mainitsemalla tavalla. Terveydenhuollossa on tapana edelleenkin toimia niin, että jos jollakin potilaalla on mt-diagnoosi, häntä tullaan kohtelemaan aina jatkossakin, koko elämän ajan, vain psyykeongelmaisena. Leima on ja pysyy. Ja jos mt-diagnoosin omaava menee lääkäriin kertomaan somaattisista oireista, häntä ei välttämättä ollenkaan tutkita, näytössä nakottaa ne omakannassa olevat aiemmat kirjaukset ja diagnoosit, sairaushistoriat, ja lääkärit toimivat aiempien lääkäreiden kirjausten mukaisesti; ja käsketään vain noudattamaan ja jatkamaan psykiatrien määräämiä lääkityksiä. Potilasta epäillään lähtökohtaisesti aina psyykeongelmaiseksi. Tällä tavalla on myös helppo olla toimimatta millään tavalla, eli tekemättä mitään. Priorisointi ja eriarvoinen kohtelu voivat oikein hyvin Suomessa.

      Terv. omakohtaisella yli 20 vuoden kokemuksella. Enkä usko olevani oikea, joka on kokenut vastaavaa ja jonka kohdalla on toimittu samalla tavalla. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun kärsin pahasta ja vaikeasta astmakohtauksesta. Ensimmäinen tokaisu, jonka ensihoitaja sanoi oli, että "Sinulla on kun diagnoosina se ja se..." Jätän tässä yksityisyydensuojan takia mainitsematta, että minkä diagnoosin hän mainitsi ja otti esille. Eli kyseinen hoitaja piti oiretta ainoastaan psykosomaattisena. Jäin siis kokonaan siis ilman asianmukaista hoitoa. Mt.diagnoosin takia.

      • Anonyymi

        Aika sekavana sinne lääkäriin saa mennä jos joka kerta kohdellaan vain sekavana ihmisenä.


      • Anonyymi

        Kun joku mt potilas tulee valittamaan jostakin särystä , nii; lääkärillä on monta tapaa pois sulkea fyysinen sairaus Niskojen jäykkyydestä myös usein , potilas ei edes itse huomaa miten olkapäät ovat korvissa asti kun jännittää tietämättään siis mitään vikaa ei ole niskoissa ainoastaan että opettelisin rentoutumaan .
        Joten turha syyttää lääkäriä ja tuo ettei lääkärit muka syyttävät aina psyykkistä vaivaa. Lääkäri näkee jo ihmisen silmistäni paljon kun keskustelee potilaan kanssa.
        Ja psyykkinen sairauskin on lääkärille ainoastaa sairaus muiden joukossa ei he mitenkään leimaa ihmistä miksikään


    • Anonyymi

      Edelliseen pieni korjaus: aloittaja on tekemissään havainnoissa täysin oikeassa. Näin terveydenhuollossa edelleenkin toimitaan, vuonna 2024. Mikään ei ole muuttunut moneen vuosikymmeneen.

    • Anonyymi

      Niin, terveydenhuollossa on edelleen yleisesti otettuna asenteena se, että jos jollakin on mt-diagnoosi, niin kerran hullu on aina hullu. Vaikka potilas menisi esim. terveyskeskukseen, niin ne omakannassa olevat kirjaukset ja diagnoosit lävähtävät lääkärin kasvojen eteen ja lääkäri tekee päätökset yleensä niiden mukaisesti. Jos jollakin potilaalla on vaikkapa hengenahdistusta, tai rintakipua, niitä voidaan pitää ensin mainittua paniikkikohtauksena, ja rintakipua lääkkeiden sivuoireena, tai minä tahansa muuna. Hengenahdistusta tai mitä tahansa oiretta saatetaan pitää psyykkisperäisenä. Potilaita priorisoidaan, leimataan ja kategorisoidaan suhteellisen järjestelmällisesti.

      • Anonyymi

        Kyllä ne tavallisesti kuuntelee keuhkot jos on hengenahdistusta usein ottavat jopa sydänfilminkin . Ihan vaan siksi että voi pois sulkea vakavat sairaudet. Heidän työtä tehdään hieman eri tavalla kun jollain on luulot siitä .joten sana hullu ei kuulu heidän puheeseensa mitenkään sen laitat itse itsellesi , koska olet epäluuloinen ja itse vaan päättänyt miten muka lääkärit leimaa sinua. Niin ei lääkärit toimi .


    • Anonyymi

      Jumala kyllä auttaa. Kertokaa lääkärille, mikä on oleellista. Työasioissa ei tarvitse asioitaan kertoa muuta, kuin mikä on oleellista. Jos työpaikalla kertoo liikaa asioistaan, saa katua jälkeenpäin. Elämän matkalla , huomaan sen nyt jo eläkkeellä ollessani, on hyvä, jos terveydenhuolto tietää totuuden. Voi kohta jättää huippukalliin psykiatrin ja pyytää terveyskeskusta uusimaan reseptit.

    • Anonyymi

      Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat.

      Mielenterveyteen liittyvistä oireista on tehty ”sairauksia” vaikka ne ovat oireita. Kyse on virheellisestä luokittelusta.

      Verrataanpa. Kuume on oire jostakin muusta, johon elimistö reagoi. Kuume voi johtua lukemattomista erilaisista syistä. Kun ihmisellä on kuumetta niin hänen diagnoosi ei ole kuume, vaan jokin muu syy, joka pyritään selvittämään, diagnosoimaan ja hoitamaan mikäli mahdollista. Aina syytä ei saada selville. Kun kuume menee ohi niin ihminen ei kanna mukanaan diagnoosi nimeltä kuume. Jos jollakin on ollut kuumetta niin hänen sairautensa ei ole kuume. Kukaan ei saa huonoa kohtelua sen vuoksi, että hänellä on ollut kuumetta. Seuraavilla kerroilla kuumetta ei pidetä vanhan kuume-nimisen sairauden uusiutumisena.

      Mielenterveydellisiä oireita voidaan verrata kuumeeseen siinä mielessä, että ne eivät ole oikeita varsinaisia sairauksia. Ne voivat johtua lukemattomista erilaisista syistä. Ne voivat olla ohimeneviä tai niiden taustalla voi olla pysyvä syy. Mielenterveysongelmia ei pitäisi diagnosoida sairauksina. Pitäisi diagnosoida ja hoitaa ne syyt, jotka oireita aiheuttavat, jos mahdollista. Missään tapauksessa pelkkien oireiden ei pitäisi johtaa pysyvään diagnoosiin, huonoon kohteluun tai varsinaisten sairauksien diagnosoinnin ja hoidon laiminlyömiseen.

      Psykiatrinen välilehti potilastiedoissa pitäisi poistaa, koska se on leimaava ja johtaa hyvin usein virheelliseen hoitoon.

      • Anonyymi

        Lämmön nousua mitä muutamat sanovat kuumeeksi on usein myös stressi potilailla siis se menee ohi omia aikojaan koska veriarvoissa ei näy mitään hälyttävää. Siis kuume sinänsä ei ole diagnoosi mutta syy on sitä jos syy löydetään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämmön nousua mitä muutamat sanovat kuumeeksi on usein myös stressi potilailla siis se menee ohi omia aikojaan koska veriarvoissa ei näy mitään hälyttävää. Siis kuume sinänsä ei ole diagnoosi mutta syy on sitä jos syy löydetään .

        Kun kuume ymmärretään oireena niin diagnoosi sen takana vähintään yritetään löytää.

        Kun mielenterveydellisiä oireita ei ymmärretä oireina vaan ne merkitään sairauksiksi,, niin todelliset syyt niiden taustalla jäävät selvittämättä tai tarkoituksellisesti toteamatta.


    • Anonyymi

      Tässä luokkayhteiskunnassa ei ole hyvää hoitoa saatavissa kuin rahalla.
      Ei kokkaretaustainen, kovia "arvoja" kannattava lääkäri halua auttaa halveksimaansa ihmisryhmää, kunhan palkka juoksee, se riittää.

    • Anonyymi

      Aloittaja on erittäin oikeassa siinä, että riskit saada huonoa kohtelua ja että ei saa asianmukaisia tutkimuksia mt-diagnoositaustan takia somaattisiin oireisiin ja hoitoa niihin ovat erittäin todennäköiset. Tämä on oikeasti tabu, asia, josta harvemmin puhutaan ja tuodaan esille.

      • Anonyymi

        Höpön höpö!


      • Anonyymi

        Mistä se lääkäri tietää lähtee tuntisotalla lukemaan jotain vuosikymmeniä vanhoja kirjauksia, jos ei ihan taas sekoile siellä vastaanotolla?


    • Anonyymi

      Mielenterveyden ongelmat, olkoot minkä nimisiä hyvänsä, ovat useimmiten sellaisia, että ne seuraavat mukana koko elämän ajan. Vaikka olisi vain lievä masennus, useimmilla näistä niitä masennuksia tulee uudelleen ja uudelleen tai sitten jotain muuta psyykkistä häiriötilaa.

      Psyykkisen puolen häiriöt on aina pidettävä mielessä myös somaattisten vaivojen yhteydessä. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

      • Anonyymi

        Ihan oikeassa olet


      • Anonyymi

        Aloituksessa tuotiin esille se, että mt-diagnoosin saaneita kohdellaan huonosti muullakin terveys ja somaattisista sairauksista vastaavien tahojen puolella toimivien lääkäreiden keskuudessa. Jos potilaalla on mt-diagnoosi, se useimmiten lävähtää jo ensimmäisenä lääkärille ruudun eteen. Katsovat sen olevan sen pääasiallinen "perussairaus", vaikka potilaalla olisi muitakin sairauksia, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa, tai diabetesta yms. Jos mt-diagnoosin omaava potilas menee valittelemaan somaattisia oireita, jotka pitäisi oikeasti käsitellä joka kerta oirekohtaisesti, eikä nojaten aiempiin esim. vanhoihin diagnooseihin, niin kyllä siellä lähes järjestelmällisesti mt-potilaita kohdellaan aina mt-potilaina. Valmiiksi otettua asenteeellisuutta valitettavasti on ja ilmenee terveydenhuollossa toimivien parissa. Tämä on tosiasia, ja totuus, jota ei voi kukaan kiistää. Maassamme ei ole tehty riittävän laaja-alaisia galluppeja tämän asian tiimoilta, että kohdellaanko potilaita tasa-arvoisesti ja asianmukaisesti.


    • Anonyymi

      Puhut palturia. Kyllä lääkärit tietävät koska on fyysinen vaiva , ja siihen saa kyllä apua. Psyykkiset vaivat aiheuttavat somaattisia oireita myös joten usein jollakin on selkä kipeä eikä usko ettei mitään eläimellistä vikaa ole ainoastaan psyykkisistä johtuva. Samoin kaikki maha vaivat usein myös stressin aiheuttamia jne
      Joten en ole koskaan nähnyt että psyykkisesti sairasta ei olisi tutkittu jos hän on valittanut fyysisistä vaivoista. Tottakai ne otetaan selväksi . Joten oma itseluottamuksesi
      On huono kun kuvittelet asioista mitä et ymmärrä. Fyysiset oireet löytyy tavallisesti jos niitä on ja niinhin saa lääkkeet .

      • Anonyymi

        Sit säkin voit sanoo

        Ymmärrän oikein hyvin

        Mulla sama vaiva

        Se on niihin tavallista


    • Anonyymi

      Jos uhriutuja uhriutuu foorumilla harva se päivä, niin miksi se yhtäkkiä muuttaisi ne tapansa siellä lääkärissä, ja menisikin sinne jonkun oikean asian takia?

    • Anonyymi

      Jos on tosi tilanne, masennusta ja itsetuhoisuutta, kokee, ettei pärjää, niin kertokaa lääkärille olennainen. Sen sijaan työyerveydenhuollossa keskittykää fyysisiin oireisiin. Työpaikalle ei saa tuoda psyykkisiä oireita eikä asioita. Sitä saa myöhemmin katua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1798
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      179
      1301
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1158
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      34
      1053
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      81
      977
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      935
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      880
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      806
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      751
    Aihe