Unkari oivaltaa kokonaisvaltaisen eurooppalaisrauhan!

Unkarin demokratia panttaa Natoa Ruotsilta -aiheesta?

Vieläkin?
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010143682.html -


HS-otsikointi: "Parlamentin puhe­mies: Unkarilla ei ole erityistä kiirettä Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnissa
Unkarin parlamentin puhemies ei näe Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointia niin kiireellisenä, että parlamentti kutsuttaisiin ylimääräiseen istuntoon."

HS-ote: " .. UNKARIN parlamentti on istuntotauolla, jolta se palaa vasta helmikuussa. Ruotsin Nato-jäsenyys ei ole kuitenkaan mukana parlamentin kevätkauden jo julkaistulla asialistalla. Parlamentti voidaan tarvittaessa kutsua ylimääräiseen istuntoon. .. "

__
.. kun pohditaan, ihmetellään - pyöritellään päätä ja jopa hiljalleen kitkerinä moitiskellaan Unkarin "autoritäärisyyttä", vaikka demokraattiset vaalit kansan tahdosta ovat nostaneet tämän värikkään pääministeri Viktor Orban' in valtaan, voimaan ja näkyvyyteen.


[03-2023 -- ~ https://yle.fi/a/74-20020271 -

YLE-otsikoituna näin:
"Tutkija: ”Jos Unkari ei ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä, se ajaa Naton kriisiin”"
-toimittajana Kai Jaskari]

Ja viime syksynä 09-2023 --

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009856068.html -
"Unkarin ulkoministeri arvosteli Ruotsin ulkoministerille osoitetussa kirjeessä maan Nato-toiveita
Ulkoministeri Péter Szijjártó kirjoitti virkaveljelleen Tobias Billströmille kirjeen, jossa paheksui ruotsalaisten moitteita Unkarin epädemokraattisuudesta."
-HS-toimittajana Matti Huuskonen.

--
Joukko- ja uhopsykoosit Suomessa liittyvät väkevästi illuusioon Naton tuomasta turvasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa Suomi on kiinni Venäjässä ~1300 kilometrillä - ja erityisesti pohjoisessa Lapissamme, jonka lentokentiltä on vain noin 13 minuutin lentorynnäköintimatka Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin.


TIETOISKU - Nato - Isäntämaa pöytäkirja tuotti jo olotilan Suomelle, jossa olemme Yhdysvaltojen etupiiriä ..
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

Niin Unkarissa kuin Turkissa tiedetään erinomaisen hyvin tämä Suomen hyvin sotilaspoliittisesti vaarallinen asema läntisesti ajattelevan Euroopan itärajalla -
.. vaikka itse Eurooppa jatkuu meistäkin itään ja kauas jatkuukin, aina Uralille saakka -

HUOM! Euroopan suurimmaksi valtioksi tunnistetaan edelleen Venäjä, niin pinta-alana kuin asukaslukuna (tämän tekijän niin media kuin osa poliitikoistakin näyttää unohtaneen kokonaan!)

--
Aikanaan 1941-uhossaan muinoin Suomelle silloinen "nato-kumppani" - autoritäärisen Adolf Hitlerin johtama Saksan kolmas valtakunta pyrki omassa himossaan - "Lebensraum im Ost" -mentaliteetilla päämäärään, joka oli ilmaistu jo julkisesti 1920-luvun lopulta asti (Mein Kampf I ja II).


Unkari ja Turkki tietävät erinomaisen hyvin miten tuossa Elintilan valtausyrityksessä kävi, niin Saksan, Suomen kuin Unkarinkin osalta

- Turkkihan onnistui itselleen dramaattisen I Maailmansodan jälkeen olemaan erossa siitä Toisesta. Unkari läpi sen sijaan marssittiin mennen tullen - niin Saksan kuin Neuvostoliiton toimesta vuosina 1941-45.

--
Saksa hävisi vuonna 1941 aloittamansa Kremlille "yllättävän" hyökkäyssodan - Operaatio Barbarossan myötä Neuvostoliitolle

Tuo venäläisittäin Suuri Isänmaallinen sota oli ja on tähän mennessä maailman sotahistorian verisin, raain kuin totaalisesti julmin yksittäissota - sotien kirjossa kautta ihmiskunnan historian.

Unkarillakin oli rooli tuossa Itärintaman sodassa ja Saksa operoi tavallansa Unkariakin, kun Neuvostoliiton Puna-armeija ajoi Saksan Wehrmacht' in - ja Waffen-SS divisioonat kauas läntiseen Eurooppaan - aina Itävallan Wieniin ja Saksan Berliiniin saakka.


Kaiken tuon Unkari tietää erinomaisen hyvin -

.. siis slaavivoiman, joka nyt taistelee tarkemmin sanottuna 'itä-slaavilaisena sisällissotana' Ukrainassa - tämän slaavilaisuuden Unkari tietää ja tuntee erinomaisen hyvin - eikä näin halua aseistaa Ukrainaa - Venäjää vastaan.

Kaiken tuon edellä olevan pohjalta Unkari tietää mitä merkitsee sota venäläisyyttä vastaan -

_
141541

33

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unkari kävi oman sotansa venäläisten kanssa kansannousuna vuonna 1956?

    • Anonyymi

      Ulos Natosta! On liittynyt hyvään seuraan Kimin kanssa.

      • Anonyymi

        Itsenäisenä valtiona!


    • Anonyymi

      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tutkija-unkari-panttaa-nato-ratifiointeja-koska-se-odottaa-venajan-lopulta-voittavan-sodan/ -

      "Tutkija: Unkari panttaa Nato-ratifiointeja, koska se odottaa Venäjän lopulta voittavan sodan

      Katalin Miklossyn mukaan jäsenyyskriteereillä ei ole väliä, sillä niiden perusteella Unkari ei kelpaisi Natoon itsekään"

      -Suomenmaa toimittajana: Niilo Simojoki

      ****

      YLÄKERTA ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010198843.html -

      HS-otsikointi: "Ruotsin ja Unkarin tapaaminen Brysselissä ei tuonut selvyyttä Nato-solmuun Unkarin äänestysaikatauluista tihkui ristiriitaisia tietoja."

      -päivänä 01.02.2024

    • 2

      TIIVISTETTY HISTORIAEKSTRA
      - "idealla tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen!"

      Aloitetaan tästä:
      ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa -

      Suursodasta nykyisen idän ja lännen kiihtyvän vastakkainasettelun kautta eurooppalaiseen moniarvoisuuteen, jossa lipunkantajanana onkin yllättäen EU-Brysselistä väitetty unkarilainen vastahangoittelu koko muuta EU' ta vastaan


      Unkarin väitetään olevan epäsuora este eurooppalaiselle rauhalle!

      -tämän ollessa, anteeksi nyt vain -puhdasta "bullshittiä", jossa ei ymmärretä mitä merkitsee moniarvoinen yhteiskuntajärjestelmien keskinäissopeutuminen -

      pelastettaessa lopulta maailmaamme lapsillemme ja heidän jälkikasvulleen ---

      .. .. ..
      Tarkennetaan tiivistystä vuodesta 1941 - tähän päivään ja huomiseenkin! -

      - Tuohon eurooppalaisen sotahistorian yhteen verisimmistä, raaimmista kuin julmimmista erillissodista on kirjoitettu paljon; Saksan kolmannen valtakunnan johtajan Adolf Hitlerin "Lebensraum im Osten" -hankkeesta käydä kommunismin kimppuun -idässä hamuten lisää elintilaa Saksan "valtiasrodulle"

      Tuo venäläisen historiakirjoituksen - Suuri Isänmaallinen sota otti Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin sotimismentaliteetein omistankin jo miljoonien uhraukset käsiteltäessä hyökkääjät omin lopputavoittein, jotka Stalin lopulta sai, ja näin ollen oli se toinen kiistaton II Maailmansodan voittaja.

      Tuohon itään elintilaa sotaan Saksan rinnelle liityivät tänäänkin lueteltuna mielenkiinotiset valtiot: Italia, Romania, Suomi, Unkari, Slovakia .. entä tänään?

      Ymmärrämmekö nyt paremmin Unkaria ja ihmettelemme miksi juuri Romaniaan Suomen ilmavoimat haluaa |! aktiivioperaatioihin -nyt Natoon, lännen sotakoneeseen - liittyneenä "luokan parhaana oppilaana" -tiedostetuin lopputuloksin, joita joukko-ja sotapsykoosiin sopulimaisesti ajautuneet toimittajat kuin useat valtiojohdostakin hokevat "Venäjän uhkana", sen kummemin todistamatta miten Venäjä ja Kreml ovat esimerkiksi meitä suomalaisia sotilaallisesti uhanneet -

      .. vaikkapa vuosina 2001-21, jolloin Yhdysvallat kävi omia hyökkäyssotiaan kaukana sen omilta rajoilta ja ilman mitään YK-mandaattia; pl. Libya 2011.

      |! ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010196467.html -


      "HS:n tietojen mukaan Suomi olisi halukas lähettämään hävittäjiään Naton ilmavalvontatehtäviin Romaniaan. Puolustusministeriö on kertomassa Suomen osallistumisesta niin sanottuihin rauhan ajan tehtäviin perjantaina"

      -HS-toimittajana Elina Kervinen.

      __ __
      Mahtipontisesti ajauduimme tietoisesti hakeutuen tuohon historiaaikakauteen 1941-45, jolloin meillä Suomessa oli alussaan revanssihenkinen 1941-uho päällä;

      -- onko se nytkin, kysyvät asioita todellisuudessa paremmin ja syvällisemmin tuntevat ja tietävät?

      Onko US' n ja EU' n tarkoitus saada nytkin lisää elintilaa maailman suurimmalta varantovaltiolta, kun nyt näin ollen "liian vähillä on liian paljon" -tarkoittaen 140 miljoonan ollen niin vähäinen käytössä olevalle maapinta-alalle, joka kätkee valtavat tuotantotekijöiden alkuainekset sisääsnsä.

      On siis lopulta kyse valtakamppailusta ketkä ja mitkä saavat nykyiset näyttö- ja vertailutalousefektit lisääntyvästä kasvuhokeman vaadehuudosta ;

      .. eikä sitäkään lännestä siedetä, että Kiina saa valtaosan noista Venäjän luonnonrikkauksista omaan maailman suurimpaan tuotantokoneeseen, jota tarvitaan entistä enemmän huolehtimaan nyt alussaan BRICS-valtioiden nousu maailman suurimmaksi liittokunnaksi, ja näin luoden moninapaisen ja -arvoisen maailnajärjestyksen, jossa hioudutaan lopulta yhdessä vähemmistöisen lännen kanssa korjaamaan yhteishengessä kaikki ihmiskunnan aiheuttamat luontotuhot. Koko Telluksen ylittävää korjausoperaatiota tarvitaan ehdottomasti, jotta meillä olisi lapsillemme ja heidän lapsilleen siedettävät elinolosuhteet elää ja jatkaa sukua.



      Näin uudessa moniarvoisessa maailmanjärjestyksessä ymmärretään miten luontobiologia hoitaa meitä, ainoana elementtinä, jotta pysymme hengissä ja tuottaen säällisesti jatkuvuutta Telluksen väestörakenteena ja lukumääräisenä ihmiskunnan kokona -suhteutettuna muuhun kierrossa olevaan eliökuntaan. Meillä on velvollisuus sopeutuvuuteen ja limittymiseen yhteisewn päämäärän toteutumiseksi.

      _ __
      PS 1

      Presidenttiehdokas Alexander Stubb' lla (kok.) ei ole riittävää ymmärrystä!
      -lainaus Helsingin Sanomista:
      ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010199056.html -

      HS-otsikointina näin: "Stubbilta ei ymmärrystä Unkarille ja Viktor Orbánille: ”Hän on diileri”

      Stubbin mukaan Unkarille pitää aina laittaa kova kovaa vastaan. Haavisto ymmärsi Unkarin huolia unkarilaisen kielivähemmistön kohtelusta Ukrainassa."

      ..

      • Mitä mieltä Stubbista?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mitä mieltä Stubbista?

        Mitäkö mieltä? Vastaehdokkaaseen verrattuna ylivoimainen, taidoiltaan, kyvyiltään, koulutukseltaan ja muutenkin soveltuvuudeltaan! Siinä on fil. tri. vastaan yo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäkö mieltä? Vastaehdokkaaseen verrattuna ylivoimainen, taidoiltaan, kyvyiltään, koulutukseltaan ja muutenkin soveltuvuudeltaan! Siinä on fil. tri. vastaan yo!

        Luomalata jäi peruskoulukin kesken.


      • Anonyymi

        TIIVISTETTY HISTORIAEKSTRA

        Venäjä oli vuosisatoja tsaari-diktatuuri.

        1917 bolsevikit kaappasivat vallan ja Venäjästä tuli kommunisti-diktatuuri. Valtaan päästettiin psykopaatti Stalin.

        Lukuisten pienempien kommunistidiktaattorien jälkeen ( kuten Hrutsev, Breznev ja Andropov) Venäjä vapautui kommunismin ikeestä 1991

        Vuonna 1999 valtioruoriin päästettiin juopon Jeltsinin jälkeen Vladimir Putin, joka suuntasi Venäjän federaation kohti venäläistä malliaHitlerin natsismista.

        Ja niin tämä täydelliseksi psykopaatiksi Stalinin tapaan osoittautunut Vova, aloitti sotia ympärysvalloissaan Tsetseniassa, Georgiassa ja Armeniassa. Ja v 2022 tämä hullu psykopaatti aloitti kolmen päivän "sotilasoperaatio" Barbaariryssän Ukrainaan.

        Tämä kolmen päivän valloitus täyttää pian kaksi vuotta ja Kremlin natsi on teettänyt jo ainakin 100 tuhatta sotarikosta Ukrainassa ja tapattanut maanmiehiään täysin turhaan jo jopa 300 tuhatta. Ja hullun toimet jatkuvat edelleen.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mitä mieltä Stubbista?

        Väärä henkilö väärässä paikassa. Oikea paikka olisi ollut kevytprofessuuri Italiassa!


    • Anonyymi

      Unkari muistaa miten kävi vuonna 1945!

      • Anonyymi

        Ja 1956.


    • Anonyymi

      Ilkka ja iänikuiset 1941 aivopierut. Melkoinen aivokuollut tämä meidän ystävämme, aina samaa jaarituksia ja luritusta, ei koskaan mitään asiaa.

    • Anonyymi

      Kuinka suuri unkarinkielen vähemmistö on Ukrainassa, siis kuinka aito tuo Orbanin huoli maamiehistensä onkaan?! ..

      • Anonyymi

        Miksi Ilkka kyselet taas asiaa, jonka normaali ihminen pysyisi selvittämään hetkessä?

        Uusavuton?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Ilkka kyselet taas asiaa, jonka normaali ihminen pysyisi selvittämään hetkessä?

        Uusavuton?

        Luoma ei oivalla yhtään mitään ja häneltä jäi peruskoulukin kesken.


      • Anonyymi

        Venäjänkielisiä oli tai on Ukrainassa noin kuusimiljoonaa!


    • Anonyymi

      Unkarin kieli
      Kuulostaa hauskalta
      Ja kummalliselta,
      Puhutaan kai
      Otavassa.

      • Mutta Orban viestii kuitenkin suurta huolta miten Ukrainan -hänen maansa unkarilainen kielivähemmistö pärjää ja tulee pärjäämään!

        Mutta näinkin!

        ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010150793.html -

        "Unkarilainen äärioikeistojohtaja haluaa palan Ukrainasta – Myös Romanian äärioikeistolla aluevaatimuksia
        Unkarin äärioikeiston kommenttien jälkeen myös Romanian äärioikeisto innostui vaatimaan Ukrainan Taka-Karpatiaa osaksi maataan."


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mutta Orban viestii kuitenkin suurta huolta miten Ukrainan -hänen maansa unkarilainen kielivähemmistö pärjää ja tulee pärjäämään!

        Mutta näinkin!

        ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010150793.html -

        "Unkarilainen äärioikeistojohtaja haluaa palan Ukrainasta – Myös Romanian äärioikeistolla aluevaatimuksia
        Unkarin äärioikeiston kommenttien jälkeen myös Romanian äärioikeisto innostui vaatimaan Ukrainan Taka-Karpatiaa osaksi maataan."

        Ja *itut! Tämä Orbaani tuntee juuri yhtä paljon aitoa huolta maanmiehistään Ukrainassa kuin Vladimir Kalsarimyrkyttäjä maanmiehistään siellä!

        Eli ei paskan vertaa!


      • Anonyymi

        Öglök köklök!


    • Anonyymi

      Putin kiristää Orbania. Hänellä on Orbanista raskauttavaa tietoa, jonka hän julkaisee, jos Orban ei tottele.

      • Anonyymi

        Orban ymmärtää tosiasiat.


    • Anonyymi

      Nostiko "demokraattiset vaalit valtaan" Venäjän tyranninkin? Nostaako "demokraattiset vaalit" kohta taas jatkoajalle 6 vuodeksi taas tämän natsityrannin?
      Kerro Ilkka, kerro!

    • Anonyymi

      Pitäisikö Putinin tuunata itseään . Bresnevin kulmakarvat , hitlerin viikset ja pirunsarvet ?

      • Anonyymi

        Eikö ole botoxia jo käyttänyt?


    • Anonyymi

      Sota venäläisyyttä vastaan tänään tarkoittaa sotaa barbaarista Kremlin natsismia vastaan. Venäjä siirtyi asteittain kommunismista natsismiin. Kremlissä tänään on natsimiehitys.

    • Anonyymi

      Kävi Barbarossan aikana sotaa venäläisiä vastaan!

    • Anonyymi

      Unkari ei halua sotaa Venäjän kanssa, sillä on siitä raskaita kokemuksia, kuten Saksallakin. Unohtamatta meitä suomalaisia.

    • Anonyymi

      Milloin päästää Ruotsin omaan tuhoonsa?

    • Anonyymi

      Onko Ukraina ainoa Nato-valtio, joka oivaltaa eurooppalaisen rauhankehityksen yhdessä Venäjän kanssa. Eikö täällä lukijoita häirinnyt jokin aika sitten USA: n massiviset hyökkäyspommitukset Eurooppaan, Jugoslavian perimyssodissa?

    • Anonyymi

      Orban yrittää vain lypsää Eu:lta rahoja ja muita myönnytyksiä, ei tuossa ole mitään muuta takana.

    • Anonyymi

      Miksei Unkari Pelastanut Suomea natolta, ja venäjävihanlietsonnalta?

      Miksei Unkari välitä Suomalausista kuten Ruottalaisista?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe