Ennakkoäänestys ja vaalilaki

Anonyymi-ap

Vaalilain mukaan äänestäjillä on suoja ettei ääntä ja äänestäjää voida liittää yhteen.
Ennakkoäänestyksessä tämä ei toteudu.
Nyt kun äänestät, niin samaa kirjekuoreen mikä lähtee laskentapaikalle on laitettu koko nimesi ja äänestyskorttisi. Eli hyvin helposti avaamalla sisäkkäin olevat kirjeet selviää ketä kukin on äänestänyt.
Samaten vielä kirjeet laitetaan muovilaatikkoon mitä ei ole sinetöity tai lukittu, eikun kansi auki ja tutkimaan.

Verrattuna äänestyyspäivän ääniin, niin niissä toteutuu kyllä suoja mitä lainsäädännöllä haetaan. Koska äänet ja henkilöt ketä ovat äänestäneet ovat eri laatikoissa. Eikä enää pysty ääniä ja äänestäjiä liittämään toisiinsa.

Esimerkiksi jos jos tulee inhimmillinen erehdys ja äänten laskija avaakin molemmat kuoret niin vaalisalaisuus meni sitten siinä. Tai jos pakettiauto ajaa pöpelikköön ja kaikki kuoret lentää pihalle autosta eikun joukolla tutkimaan pitkin tienvartta kuka äänesti ja ketä.

Samaten media tekee hyvää työtä millä ohjataan ketä jatkaa ehdokkaana, siitä pitää huolen kaikki mielipidemittaukset ja tapa millä puhutellaan ehdokkaille. Ehdottomasti tälläiset asiat pitäisi kieltää vaalien ajaksi. Kuitenkin mediaa kutsutaan 4:s valtion mahti, mutta kuitenkin heitä ei ole valittu demokraattisesti ja edustavat vain suppeaa ammattikuntaa joka on koulun penkiltä valmistunut. Ilmeisesti myös hyvätuloisia, varsinkin he jotka haastattelevat ehdokkaita. Kaikki nämä muokkaa heidän tapaansa ajatella ja ohjata vaalien etenemistä.

Tottakai kun julkistetaan mielipidemittauksia, niin siitähän jokainen tekee päätelmänsä ketä äänestää ja antaa äänensä siten ettei se mene hukkaan.

Kuitenkin tässä tapauksessa uusi Presidentti jättää politiikan, niin kysymyshän on henkilövaalista eikä puolueista. Niin silloin pitäisi tosiaan antaa kaikille ehdokkaille mahdollisuus vapaaseen valintaan - Sitä valitettavasti rajoitetaan meidän median asettamilla "Valitsijamiehillä ja Naisilla" galluppien ja niin kutsutun taktisen äänestämisen muodossa.

Taktinen äänestäminen ei nyt tosiaan ole kovin suurta oivallusta vaativaa touhua, kunhan vain valitsee niistä ketä on nostettu korokkeelle. Kun ei kukaan halua äänensä valuvan hukkaan.

Siksi toiseksi onhan jokainen ehdokas jo tässä vuosien saatossa antanut Cv. eensä kansalle tekojen ja puheiden muodossa.

4

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ääni koskaan valu hukkaan. Se on osoitus mielipiteestä. Taktista äänestystä esiintyi takuulla näissä presidentinvaaleissa. Jotkut äänestivät takuulla Haavistoa siksi, ettei Halla-aho ainakaan pääsisi toiselle kierrokselle. Ei voi estää tällaista taktista äänestämistä oikein mitenkään ja taktinen äänestäminen on tavallaan myös mielipide.

    • Anonyymi

      Jokaisen äänestys tulisi olla julkinen ja syykin on selvä, ei tapahtuisi vaalivilppiä kun voitaisiin varmentaa itse että se minun ääni tosiaan meni tuolle tyypille jne.On aivan sata prosenttisen varmaa että vilppiä esiintyy kun puolueelliset kommarit jne ovat toisten ääniä laskemassa.
      Jos olisi jokaisen antama ääni julkinen, ei olisi minkäänlaista vilpin mahdollisuuttakaan ja miksi sen pitäisi olla salaisuus? No sitä salailua vaatii ja tarvii vain ne jotka vaaleissa aikovat sen voimalla huijatakin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe