Mikseivät kaikki maat kaipaa työperäistä maahanmuuttoa?

Nyt molemmat Suomen presidenttiehdokkaat ovat sanoneet, että työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan.

Miksi maailmassa on lukuisia maita, jotka eivät tarvitse työperäistä maahanmuuttoa? Esimerkiksi Somaliassa olisi varamaankin paljon tekemätöntä työtä, mutta silti en ole huomannut kenenkään sanovan, että maa tarvitsisi työperäistä maahanmuuttoa.

Mitkä tekijät vaikuttavat työperäisen maahanmuuton tarpeeseen? Onko syntyvyys yksi tekijöistä?

38

255

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomen kokonaishedelmällisyys on 1,26, eli Suomi ja suomalaiset ovat kuolemassa sukupuuttoon.
   Maahanmuuttoa siis tarvitaan. Mutta jotakin on pahasti pielessä nuoren sukupolven biologiassa ja asenteissa.
   Ensimmäiseksi eläkejärjestelmää pitäisi muuttaa sellaiseksi että puolet eläkkeestä perustuisi omien jälkeläisten maksamiin eläkemaksuihin. Näinhän järjestelmän on ajateltukin toimivan, kun ei tarvinnut huomioida vapaamatkustajia. .

   • Anonyymi

    siis koska suomalaiset on kuolemassa sukupuuttoon niin ne korvataan nekkeereil 😇


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    siis koska suomalaiset on kuolemassa sukupuuttoon niin ne korvataan nekkeereil 😇

    Tumma afrikan mies on sosiaalinen, hauska, älykäs ja hänen seurassa suominainen on kuin herran kukkarossa. Kyllä kiitos.


   • Anonyymi

    Että eläke määräytyisi myös lapsien työpanoksen mukaan, se todennäköisesti lisäisi lapsimäärää. Vaan palaute tulisi vähän kuin liian myöhään, harva nainenkaan on enää eläkeiässä valmis lapsia synnyttämään.


   • Anonyymi

    >>Ensimmäiseksi eläkejärjestelmää pitäisi muuttaa sellaiseksi että puolet eläkkeestä perustuisi omien jälkeläisten maksamiin eläkemaksuihin.<<

    No nyt on radikaali reformi pöydällä....mihinkähän tuo johtaisi. Kiintoisa ajatusleikki.........


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tumma afrikan mies on sosiaalinen, hauska, älykäs ja hänen seurassa suominainen on kuin herran kukkarossa. Kyllä kiitos.

    Kyllä kiima Afrikasta tulleisiin matuihin on lähinnä internetpornon aiheuttamaa.


   • Anonyymi

    Biologisessa asenteessa? Olisiko nuorille kasvanut järki??
    Mikä fantasia tuolla lapsien siittämisellä palvelemaan mamuja ja rikkaita on?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tumma afrikan mies on sosiaalinen, hauska, älykäs ja hänen seurassa suominainen on kuin herran kukkarossa. Kyllä kiitos.

    Kelan kukkarossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kelan kukkarossa.

    Kyllä Suomessa 70-luvulla kouluissa opetettiin etä maailma tuhoutuu ihmisiin, mitä nykyinen koulutus ei ole oppinut?


   • Anonyymi

    Jokainen varmaan tajuaa, ettei suomalaisten hedelmällisyydessä ole vikaa. Vikaa on sensijaan suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä. Suomalaiset eivät halua lisääntyä yhteiskuntaan, jossa tulevaisuus on työn ja talouden suhteen täysin epävarma.

    Jos vertaa suomalaisten maastamuuttaneiden hedelmällisyyttä (esim Ruotsiin muuttaneet), niin ero on melkoinen.

    Suomeen saapuu ihmisiä Afrikasta tai länsi-aasiasta. Näissä kulttuureissa lapset ovat tuloa ja naisen asema on olla synnytyskone ja lastenhoitaja / kotiäiti.

    Suomeen tullessa on suuri muutos siinä, että yhteiskunta maksaa synnytyskoneelle ja kotiäidille tulonsiirtoja. Miehen koulutus on yleensä nolla, molempien kielitaito nolla ja molempien koulutus nolla, perustaidot suomalaiseen yhteiskuntaan nolla, sopivuus elämään suomalaisessa / länsimaisessa kristillispohjaisessa kulttuurissa on nolla, hedelmällisyysluku on 6 ja jälkikasvun sopeutuminen Suomeen on kolmanteen sukupolveen saakka nolla.

    Suomalaisten hedelmällisyys luvun nostaminen ei ehkä kannata niin, että otetaan Suomeen ihmisiä, joiden sopeutuminen on lähes mahdotonta. Tästä seuraa ainoastaan talouden heikentyminen ja alkuperäisen ongelman paheneminen.


  • Anonyymi

   Persut on niin laiskoja, että ei heistä ole muuta kuin pas.aa jauhaan. Työntekijät täytyy saada muista maista. Siksihän persujen kannatus nousee kun kaikki vätykset siirtyy heihin.

   • Anonyymi

    Hyvin on sopeutuneet kun katsoo kelan salattuja tietoja.


   • Anonyymi

    Hyvinvointivaltio ei rakennu kaikella työllä, muutoinhan kehitysmaatkin olisivat korkealuokkaisia hyvinvointivaltioita.


  • Anonyymi

   Fägäri Pekka ei käsitä kaltaistensa asemaa islamissa.

   • Anonyymi

    No älä ihmettele, Pekka sai vasarasta.


  • Anonyymi

   Enemmän pitäisi keskittyä työperäiseen maastalähtöön jotta kantiksille riittäisi jopia.
   Esim. Venäjällä olisi itä-Helsingin huippuosaajille paljonkin duunia.

  • Anonyymi

   Kumpikin näistä ehdokkaista pitäisi laittaa Rautatientorille aamua iltaa kyydinhakuun .. valtion laskuun ja yksityiskuljettajan kyytiminä todellisuudentaju ja tieto asioiden tilasta on tyystin hämärtynyt ...

  • Anonyymi

   Niin aivan, maailmassa todellisia tapahtumiahan ovat ne, jotka sinä olet havainnut. Siten tässäkin ilmiössä ne maat, joiden olet kuullut tarvitsevan työperäistä maahanmuuttoa, sitä tarvitsevat, ja muut eivät.

  • Anonyymi

   Kansan valkoinen iho ja länsimaalaisuus = Työperäisen maahanmuuton "tarve".

   • Anonyymi

    Olisi saanut ahkeraa työvoimaa Thaimaa, Vitnam mutta e suvakki ämmille kelpaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisi saanut ahkeraa työvoimaa Thaimaa, Vitnam mutta e suvakki ämmille kelpaa.

    koska niiden mielestä aasia nainen = hoora


  • Anonyymi

   Syntyvyys laskee ja nuoret koulusta mt-hoitoon työkyvyttömyyseläkkeelle.Kehitysvammat asia erikseen.Muut terveyteen liittyvät sairaudet ei kaikkiin töihin.Työpaikat vähenee tuhansia taas työttömiksi,joista osa voi päätyä kadulle,josta nouseminen onkin vaikea asia.Nuorten onnettomuudet ja itsetuhoinen elämä päättyä äkisti.Toiset eivät käy koulua,työssä tai vastaavissa toisilla taas monia tutkintoja takana.Työperäisiä tarvitaan eräisiin ammatteihin,Hitsariksi ja metalli-ala ei kiinnosta tai ei kykene.Hoito-alalta lähteneiden tilalle vanhempien avuksi tarvittu käsipareja.

  • Se johtuu Suomen (ja yleisemmin) Euroopan vääristyneestä ikärakenteesta. Monissa Afrikan maissa lapsia ja nuoria on väestöstä yli 60 %. Näiden valtioiden väestö kasvaa. Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa väestö vähenee koko ajan. 2030 Suomessa on 100 000 työikäistä nykyistä vähemmän ja jonkun on tehtävä työt ylläpitääkseen palveluita ja verokertymää, jolla palvelut maksetaan. 2050 suomalaisista lähes kolmannes on eläkkeellä. Suomesta on tulossa maailman suurin vanhainkoti.

   Kantasuomalaiset lisääntyvät liian hitaasti. Terveen demografisen väestönkehityksen edellytys on, että naiset saavat keskimäärin 2,2 lasta. Suomalaiset naiset synnyttävät keskimäärin 1,2 lasta, mikä on aivan liian vähän. Suurten ikäluokkien aikaan ja vielä 1970-luvulla perheissä oli usein 4-6 lasta; silloin Suomi kasvoi ja vaurastui.

   Myös Venäjällä on alkanut hiljainen hiipuminen matalan syntyvyyden vuoksi. Venäläiset eivät lisäänny, mutta Veäjään kuuluvien tasavaltojen,kuten Tsetshenian väestö lisääntyvät. Venäjällä islamilainen väestö lisääntyy selvästi nopeammin kuin ortodoksinen väestö. Islaminuskoisia elää Venäjällä arviolta 17 miljoonaa. Tämä aiheuttanee tulevaisuudessa sisäistä kuohuntaa, ja jo nyt ortodoksisten ja islamilaisten väestöryhmien välillä on havaittavissa vastakkainasettelua. Oleellista on, että noin 10 vuoden päästä Venäjän demografinen tilanne on niin katastorfaalinen, että se ei pysty ylläpitämään suuren valtionsa perusrakenteita. Ongelmaa pahentaa Ukrainassa rampautuvat ja kuolevat lisääntymisikäiset miehet ja valtava aivovuoto, eli korkeasti koulutettujen pako Venäjältä länteen. Putin on tuonut usein esiin perinteiset arvot, joissa naisten rooli on tuottaa mahdollisimman paljon jälkeläisiä.

   Suomi tarvitsee maahanmuuttoa korjatakseen vääristynyttä ikärakennetta. Nyt maahanmuuttaneiden lapset ovat saaneet Suomessa koulutuksen, puhuvat Suomen kieltä ja ovat Suomen kansalaisia 2030-luvulla; he muodostavat tulevien vuosikymmenten työvoiman perustan. On paljon järkevämpää varautua tulevaan kriisiin etukäteen, kuin vasta sitten kun eläkepommi räjähtää silmille. Maahanmuuttoon liittyy ongelmia, mutta nämä ongelmat painavat vaakakupissa vähemmän kuin tulevat hyödyt. Suomessa maahanmuuttajia on alle 7 %, mikä on Eurooppalaisittain varsin vähän. Verrokkimaissa, kuten Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa on suhteessa 3-4 kertaa enemmän maahanmuuttajia kuin Suomesssa, ja esim. Ruotsin talouskasvun yhtenä tekijänä oli suomalaiset siirtolaiset, joita 50-luvun jälkeen muutti Ruotsiin jopa 400 000. Nyt tällaisia länkkäri-siirtolaisten massoja ei enää ole, koska alhainen syntyvyys on riesana muissakin länsimaissa; siksi siirtolaisia tuulee niistä maista, joissa syntyvyys on korkeaa.

   Ps. Tämä ei ole moraalinen kannanotto - tämä on demografinen fakta. Suomi tarvitsee tulevina vuosikymmeninä valtavasti työvoimaa, eivätkä suomalaiset lisäännyt. Pitäisi siis katsoa peiliin: miksi vauvojentekemisestä on tullut niin vaikeaa, kun kehitysmaalaisetkin handlaavat sen paremmin? Kiinnostaako netti ja pelit enemmän kuin perhe?

   • Anonyymi

    Mikä helvetin fantasia on pitää väkiluku korkealla maassa jossa on kallista elää energian suhteen?
    Suomessa on teknologia murros ja työt automatisoituvat riittää hyvin 3 miljoonaa tai vähemän.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä helvetin fantasia on pitää väkiluku korkealla maassa jossa on kallista elää energian suhteen?
    Suomessa on teknologia murros ja työt automatisoituvat riittää hyvin 3 miljoonaa tai vähemän.

    Suomen väkiluku on maan kokoon nähden aivan helvetin matala. Suomea pienemmässä Britanniassa elää kymmenkertainen väestö. Hieman Suomea suuremmassa Ruotsissa on tuplasti enemmän asukkaita. Japanissa, joka myöskin on hieman Suomea suurempi, elää yli 120 miljoonaa ihmistä ja Saksassa jotain 80 miljoonaa. Kyllä Suomeen populaa mahtuu, eikä edes ahtaaksi käy. Hallitsematon väestönkasvu ei ole Euroopan ongelma; väestö lisääntyy Aasiassa ja Afrikassa.

    Mikä sun pointtisi on? Miteen Suomi sun mielestäsi hyötyisi pienemmästä väestöstä ja miten se mielestäsi hyödyttäisi Suomen tulevaisuutta kansakuntana.

    Onko sulla jokin lähde tai analyysi tälle laskelmalle, vai heititkö hupusta. 2050 Suomessa on 1,5 miljoonaa eläkeläistä. He ovat niitä ihmisiä, jotka vuosikymmenten työuran jälkeen ansaitsevat palveluita, vai ajattelitko, että eläkeläiset jätetään oman onnensa nojaan?

    Työ tuottaa lisäarvoa ja tällä lisäarvolla rahoitetaan yhteiskunnan palvelut ja huolehditaan infrasta, turvallisuudesta, sosiaali- ja terveystoimesta jne. Kuinka huoltovarmuus taataan?

    Ps. Suomessa on automaatio on jatkuvasti lisääntynyt teollisuutemme kasvun jälkeen 1950-luvulta. 1990-luvun digitalisaatio ja infromaatiovallankumous eivät tehneet töitä tarpeettomiksi. On totta, että nykyisistä töistä monet katoavat AI-teknologian seurauksena, mutta niiden tilalle syntyy uusia työnimikkeitä. Ei työ tästä maailmasta lopu, vaan muuttaa muotoaan.


   • NeoGnostic kirjoitti:

    Suomen väkiluku on maan kokoon nähden aivan helvetin matala. Suomea pienemmässä Britanniassa elää kymmenkertainen väestö. Hieman Suomea suuremmassa Ruotsissa on tuplasti enemmän asukkaita. Japanissa, joka myöskin on hieman Suomea suurempi, elää yli 120 miljoonaa ihmistä ja Saksassa jotain 80 miljoonaa. Kyllä Suomeen populaa mahtuu, eikä edes ahtaaksi käy. Hallitsematon väestönkasvu ei ole Euroopan ongelma; väestö lisääntyy Aasiassa ja Afrikassa.

    Mikä sun pointtisi on? Miteen Suomi sun mielestäsi hyötyisi pienemmästä väestöstä ja miten se mielestäsi hyödyttäisi Suomen tulevaisuutta kansakuntana.

    Onko sulla jokin lähde tai analyysi tälle laskelmalle, vai heititkö hupusta. 2050 Suomessa on 1,5 miljoonaa eläkeläistä. He ovat niitä ihmisiä, jotka vuosikymmenten työuran jälkeen ansaitsevat palveluita, vai ajattelitko, että eläkeläiset jätetään oman onnensa nojaan?

    Työ tuottaa lisäarvoa ja tällä lisäarvolla rahoitetaan yhteiskunnan palvelut ja huolehditaan infrasta, turvallisuudesta, sosiaali- ja terveystoimesta jne. Kuinka huoltovarmuus taataan?

    Ps. Suomessa on automaatio on jatkuvasti lisääntynyt teollisuutemme kasvun jälkeen 1950-luvulta. 1990-luvun digitalisaatio ja infromaatiovallankumous eivät tehneet töitä tarpeettomiksi. On totta, että nykyisistä töistä monet katoavat AI-teknologian seurauksena, mutta niiden tilalle syntyy uusia työnimikkeitä. Ei työ tästä maailmasta lopu, vaan muuttaa muotoaan.

    Grönlanti on paaljon Suomea SUUREMPI maa. Mites paljon sinne pitäisi ihmisiä siirtää?


   • tuttuM kirjoitti:

    Grönlanti on paaljon Suomea SUUREMPI maa. Mites paljon sinne pitäisi ihmisiä siirtää?

    Grönlanti on Tanskalle kuuluva saari, joka on lähes kokonaan jäätiköiden peitossa. Grönlannin jäätiköt ovat paikoin 2 kilometriä paksuja.

    Grönlannissa on hyvin vähän asuin- ja viljelykelpoisia alueita. Pieni väestö elää lähinnä kapeilla rannikkovyöhykkeillä. Vaikka Grönlannin suurin kaupunki sijaitsee noin Kemin korkeuddella, Grönlanti on paljon Suomea kylmempi, koska siihen ei vaikuta Golf-virran päiväntasaajalta tuoma lämpö.

    Jos ilmaston lämpeneminen pysäyttää tai kääntää Golf-virran suuntaa, Suomen keskilämpötila putoaa 7-20 astetta, jolloin saadaan pysyviä jäätiköitä tännekin. Näin voi tapahtua, koska Pohjois-Atlantin lämpeneminen sulattaa jäätiköitä ja niistä mereen virtaava makea vesi vaikuttaa termohaliinikiertoon. Ironista kyllä: maapallon keskilämpötilan kasvu voi tehdä Suomesta ja muista Pohjoismaista ihan saatanan kylmiä.

    Työ tuottaa lisäarvoa ja vaurautta. Kun työntekijöiden määrä romahtaa, myös vauraus ja hyvinvointi kääntyvät laskuun. Suomi tarvitsee tulevina vuosikymmeninä hitosti työvoimaa, koska väestörakenteemme on aivan päin helvettiä. Ilman työperäistä maahanmuuttoa eläkeläiset uhkaavat jäädä oman onnensa nojaan 2040-2050, jolloin Suomen bruttokansantuote romahtaa jonnekkin kehitysmaatasolle.


   • NeoGnostic kirjoitti:

    Grönlanti on Tanskalle kuuluva saari, joka on lähes kokonaan jäätiköiden peitossa. Grönlannin jäätiköt ovat paikoin 2 kilometriä paksuja.

    Grönlannissa on hyvin vähän asuin- ja viljelykelpoisia alueita. Pieni väestö elää lähinnä kapeilla rannikkovyöhykkeillä. Vaikka Grönlannin suurin kaupunki sijaitsee noin Kemin korkeuddella, Grönlanti on paljon Suomea kylmempi, koska siihen ei vaikuta Golf-virran päiväntasaajalta tuoma lämpö.

    Jos ilmaston lämpeneminen pysäyttää tai kääntää Golf-virran suuntaa, Suomen keskilämpötila putoaa 7-20 astetta, jolloin saadaan pysyviä jäätiköitä tännekin. Näin voi tapahtua, koska Pohjois-Atlantin lämpeneminen sulattaa jäätiköitä ja niistä mereen virtaava makea vesi vaikuttaa termohaliinikiertoon. Ironista kyllä: maapallon keskilämpötilan kasvu voi tehdä Suomesta ja muista Pohjoismaista ihan saatanan kylmiä.

    Työ tuottaa lisäarvoa ja vaurautta. Kun työntekijöiden määrä romahtaa, myös vauraus ja hyvinvointi kääntyvät laskuun. Suomi tarvitsee tulevina vuosikymmeninä hitosti työvoimaa, koska väestörakenteemme on aivan päin helvettiä. Ilman työperäistä maahanmuuttoa eläkeläiset uhkaavat jäädä oman onnensa nojaan 2040-2050, jolloin Suomen bruttokansantuote romahtaa jonnekkin kehitysmaatasolle.

    No tulishan se selväksi, ettei pinta-ala yksin ratkaise, vaan pitää olla tuottavuuttakin.


  • Anonyymi

   ok. tarve ihmisistä on. ehkä. mutta. outoa on että ratkaisuna halutaan jotain tänne nekkereit eikä yritetä lisätä syntyvyyttä suomessa. todella outoa. ja täysin pepusta

   • Syntyvyyden lisäys olisi tarpeen, mutta sillä ei ongelmaa ehditä mitenkään korjaamaan. Nainen voi synnyttää noin 1 lapsen vuodessa. Lapset pitää kasvattaa ja kouluttaa. Jos ensi vuonna syntyisi 200 000 lasta nykyistä enemmän, nämä olisivat koulutettua työvoimaa vasta 20-30 vuoden päästä.

    Vaikka tällainenkaan hypoteettinen ratkaisu ei korjaa ongelmaa, ei se huono asia olisi. Nyt vain pitäisi löytää naiset, jotka suostuisivat synnytystalkoisiin.

    Suomeen otettaisiin mielellään länkkäreitä ja korkeasti koulutettuja aasialaisia, mutta hinta on korkea. Maailmalla kilpailu osaavasta ja korkeasti koulutetusta työvoimasta on ankara, eikä kylmä ja pimeä Suomi ole edes nekkereille houkuttelevin vaihtoehto. Ps. 2022 Suomeen tuli n. 50 000 maahanmuuttajaa, joista vain 1000 pakolaisina; suurin osa tuli työn, opiskelun tai rakkauden perässä. Näitä nekkereit Suomessa on suhteessa varsin vähän.

    Suomi ei ole mikään paratiisi, johon afrikkalaistaustaiset ehdoin tahdoin haluaisivat. Tämähän nähdään mm. siinä, että Venäjältä itärajan yli saapuneista suuri osa pyrkii Suomeen vain päästäkseen muualle Schengen-alueelle.


  • Anonyymi

   Somalia on maailman työturvallisin maa siksi koska siellä ei tee kukaan työtä.

  • Anonyymi

   Välimeren eteläpuolelta saadaan juuri sopivaa ay-liikkeen tasoista porukkaa.

  • Anonyymi

   Somalian väestöstä suurin osa on lapsia. Lapsityövoima toimii siellä, muttei Suomessa.

  • Synnytystalkoot mainittu. Mikä minusta on ihmeellistä, että vaikka Suomen väestöpolitiikassa on tehty mitä ilmeisin virhe, niin syyllisiä tai syitä ei ole juurikaan julkisuudessa käsitelty. Mikä on syynä, ettei ole haluttu tai voitu saada lisää lapsia? Onko laitoskasvatus (=päiväkoti) aiheutatnut nyt aukuistuneille ihmsille trauman, jota ei haluta omille jälkeläsille, mutta monenkaan pariskunnan talous ei salli toisen kotiinjääntiä? Vai onko globaali liikaväestö ilmastonmuutoksineen aiheuttanut synnyttämättömyystalkoot ikäänkuin tukitoimena? Vai eikö vaan rahat riitä lapsien hankkimiseen?

  • Anonyymi

   Kooste "alentunut syntyvyys": - aasinsilta topicciin

   - Syntyvyys maailmassa on ylipäätään pitkään ollut laskussa, mutta maiden välillä on isoja eroja
   - globaali ja tappava koronapandemia.
   - naapurimaamme sytyttämä verinen ja kansanmurhamainen hyökkäyssota Ukrainassa ja sen osaltaan mukanaan tuoma epävarmuus.
   - naapurimaamme uhkailut "seurauksista" jos havitellemmekaan NATO - jäsenyyttä.
   - energiakriisi.
   - finanssikriisi.
   - hintojen nouseminen rajusti.
   - monella epävarmuus työpaikasta.
   - ilmastonmuutoksen eteneminen ja sen vaikutukset.
   - maaseudun etenevä autioituminen.
   - lasten harrastusmahdollisuudet ja mahdollinen vanhempien ”treenirumba” haja - asutusalueella?
   - kouluverkoston kutistuminen ja pidentyvät koulumatkat maaseudulla.
   - perheinstituution merkitys on romahtanut.
   - nuoret aikuiset arvottavat omaa vapauttaan lapsiperhearkea korkeammalle.
   - asuntojen hintakaruselli.
   - lainakorkojen raju nouseminen.
   - ”aiottu lastensaanti ei aina toteudu, mutta aikomus olla saamatta lasta yleensä toteutuu”.
   - varhaiskasvatuksen henkilökuntapula.
   - SOTE uudistus ja kriisiytyvä terveydenhuolto.
   - Orpon hallituksen alas ajaman sosiaaliturvan hintalappua lunastetaan tulevina vuosina pieni - ja kes - kituloisten romahtaneina syntyvyyslukuina. Kiitos Petteri.
   -
   Kuusi nostoa työelämästä
   · Työntekijän irtisanomista helpotetaan
   · Määräaikaisuus ei aina tarvitse perustetta
   · Ensimmäisestä sairauspäivästä tulee palkaton
   · Ansiosidonnaista työttömyysturvaa porrastetaan
   · Lakko - oikeutta rajataan
   · Paikallista sopimista edistetään
   - - -
   · epärealistiset odotukset mahdollisista kumppaneista
   · - alati kasvava lapsivihamielisyys yhteiskunnassamme esim. ”K18 hotellit ja kylpylät”.
   · - ihmisarvon vähättely
   · - kiire (harrastukset, työ, jne.) - joko kuviteltu tai todellinen
   · - ulkonäkökeskeisyys
   · - pinnallisuus yleensäkin
   · - Tinder - kulttuuri ja kumppanien kierrätys ("deittailu")
   · - joustamattomuus asiassa, kuin asiassa (mutta muiden kuitenkin pitäisi joustaa kaikessa)
   · - vaaditaan koko ajan, mutta vastuuta ei oteta mistään
   - ”𝙎𝙪𝙤𝙢𝙚𝙨𝙨𝙖 𝙚𝙡𝙚𝙩𝙖𝙖𝙣 𝙣𝙮𝙩 𝙖𝙞𝙫𝙖𝙣 𝙪𝙪𝙙𝙚𝙣𝙡𝙖𝙞𝙨𝙩𝙖 𝙚𝙥𝙖𝙫𝙖𝙧𝙢𝙪𝙪𝙙𝙚𝙣 𝙖𝙞𝙠𝙖𝙖 𝙐𝙠𝙧𝙖𝙞𝙣𝙖𝙣 𝙨𝙤𝙙𝙖𝙣 𝙅𝘼 𝙊𝙧𝙥𝙤𝙣 𝙝𝙖𝙡𝙡𝙞𝙩𝙪𝙠𝙨𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙠𝙞𝙖”
   - - -


   ”𝙎𝙪𝙤𝙢𝙚𝙨𝙨𝙖 𝙚𝙡𝙚𝙩𝙖𝙖𝙣 𝙣𝙮𝙩 𝙖𝙞𝙫𝙖𝙣 𝙪𝙪𝙙𝙚𝙣𝙡𝙖𝙞𝙨𝙩𝙖 𝙚𝙥𝙖𝙫𝙖𝙧𝙢𝙪𝙪𝙙𝙚𝙣 𝙖𝙞𝙠𝙖𝙖 𝙐𝙠𝙧𝙖𝙞𝙣𝙖𝙣 𝙨𝙤𝙙𝙖𝙣 𝙅𝘼 𝙊𝙧𝙥𝙤𝙣 𝙝𝙖𝙡𝙡𝙞𝙩𝙪𝙠𝙨𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙠𝙞𝙖”

  • Anonyymi

   Kapitalistit. Suomessa haluavat madollisimman hyvän tuoton firmoilleen ,siksi tänne rahdataan kaiken maailman muta kuonoja enenpi kuin olisi tarpeen yhdessä viherkommunistien kanssa.,näin ohjataan maahanmuuttajat kelan avustuksiin,joka maksaa asunnot ruuat ,kulkuneuvot ,kännykät kaiken mitä he haluavat. kun se rahat eivät riitä elämiseen ,työn kautta . lisäksi saavat sitten ne rahat jotka firma maksaa heille.,näin niille jää rahaa elvistellä suomessa. ,näin on ollut jo yli 20 vuotta.mutta syntyperäisiä suomalaisia tämä ei koske,🤫

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hyvä veli kerhon Alpua sanonu ittesä irti...

   Eikö vähän outoa, kun tämän jupakan jälkeen sanoi ittesä irti.....
   Haapajärvi
   49
   4082
  2. Hevostalli hoiti hevoset henkihieveriin

   Onpa aikoihin eletty. Oman onnensa nojaan jätetyt hevoset jouduttiin lopettamaan tai kuolivat hoidonpuutteeseen. Järkytt
   Kauhava
   37
   3302
  3. Törkeät tyrkyt Martina ja Esko Emma-gaalassa

   Iltalehdessä juttu totuus näistä kahdesta itsestään liikoja luulevista tyrkyistä. Eerikäinen vielä VALEHTELI tapaamisest
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   2195
  4. Roskaväki lähetteli vihapostia Saarikolle

   Ihmiset ovat taantuneet todella alas. Hyvä, että Saarikko toi tuon edes. Samanlaista paskaa saa niskaansa moni muukin po
   Maailman menoa
   350
   1945
  5. Kuka riehui

   Kuka riehui kauppakeskuksessa puukon kanssa? Ja vielä autolla karkuun.
   Haapajärvi
   28
   1822
  6. Öö, mitä ihmettä! Povipommi Iida Vainio julkaisi kuvia "farmilta"?! Digilaitteet Farmilla kielletty!

   Ööö, mitä ihmettä tosiaan, hieman on harhaanjohtavaa. Tässä täytyi kyllä hieraista silmiä, että missä nämä räpsyt oikein
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1649
  7. Ukkola: "Sanna Marin, nolo keikari"

   Nyt osuu niin kohdilleen, että sattuu...hahahaaa. "Marinin rahvaanomainen piehtarointi mammonassa on yhtä kamalaa kats
   Maailman menoa
   134
   1477
  8. Sinussa on se jokin

   Olet niin ainutlaatuinen. Sinussa on se jokin, mikä saa minut hymyilemään vain ajatellessani sinua. Et ole kuin kukaan m
   Ikävä
   29
   1326
  9. Miksi nuoret miehet haluavat näyttää homoilta?

   Miksi ei voi olla miehekäs? https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010154107.html
   Maailman menoa
   268
   1316
  10. Seiska: Taas uusi TTK-romanssi? Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä suhdehuhujen pyörteissä

   Oho, olisiko rakkautta ilmassa? Ainakin hyvin Pernillan ja Anssin kemiat kohtasivat TTK-parketilla ja olivat myös erittä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   1283
  Aihe