Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ensin hyökättiin lapsia ja lapsiperheitä vastaan, kohta ei pääse perhejuhliin, kun AKT kiukuttelee

Anonyymi-ap

Lakoilla ei saavuteta mitään. Sen tunnustavat jo ammattiliitotkin. Hesarissa siitä tänään torstaina 1,2.2024 kirjoitettiin. Jos olisi halunnut vaikuttaa lakien sisältöön ja esittää vaihtoehtoja, niin olisi pitänyt osallistua neuvotteluihin. SAK käveli ulos neuvotteluista. Ajatteli varmaan, että voi painostaa hallitusta perumaan kaiken, ettei mikään muutu. Ei peru. Se jo tiedetään. Valtion talous pitää saada kuntoon. Ihmiset pitää saada töihin, myös ideologisesti työttömät.

SAK ajoi alas sopimusyhteiskunnan. Ei uhkailu, lakot ja kiristäminen ole sopimista. Vai onko?

Miksi lakkoillaan? Lakkokiimaiset ovat odottaneet tätä jo viisi vuotta, sitten Sipilän lakkojen. He haluavat näyttää joukkovoimaa. Valtaa ei ole, mutta on osaaminen järjestää joukkovoimaa. Mitä hyötyä? Lakko on vaarallinen ase vastuuttoman kädessä. Vastuuttomien tekojen jäljet on nähty sisällissodassa ja kolmekymmentä vuotta sitten, kun Metallin ja Paperin päättäjät ajoivat Suomen lamaan. Mitä hyötyä?

Työntekijät ja työnantajat ovat samassa veneessä. Ammattiliitto ulkopuolisena päsmärinä, kolmas pyörä, keikuttaa tuota venettä kuin nyt myrsky Ruotsin laivaa: buffetti on suljettu ja lapset huutaa ja oksentaa. Kaikki on Jumalan kädessä.

Tiedoksi. Ansiosidonnaisturvan saa YTK:sta. Säästää monta sataa joka vuosi, eikä tarvitse miettiä osallistuuko lakkoon vai ei. Liiton jäseniäkään ei saa lain mukaan pakottaa työtaistelutoimiin. Liittoon ei ole pakko kuulua.

Tiedoksi sekin, että paikallisen sopimisen yrityksissä, siis se, mitä SAK kovasti vastustaa, oikeutta paikalliseen sopimiseen myös tuhansissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, paikallisen sopimisen yrityksissä on tilastojen mukaan palkkakehitys ollut parempaa kuin muissa yrityksissä. Jos sillä palkalla nyt sitten on väliä. Viimeiset laajat työpaikkakyselyt paljastavat, että palkka ei ole ensisijainen asia työntekijäille, vaan työolot. Sekin salaisuus nyt paljastui. Sorry.

Paikallisen sopimisen rajoittaminen on perustuslain vastaista, epäoikeudenmukaista, että jossain firmoissa saa sopia ja jossain ei.

Miksi valtion talous on epätasapainossa? Siksi, että ei ole noudatettu vientivetoista palkkamallia. Palkat määrittyvät työn vaativuuden mukaan, ei sen mukaan onko nainen tai mies. Sekin pitäisi tunnustaa. Kansantalouteen tulee lisää rahaa vain vientituloina. Muu on kierrättämistä. Julkisen puolen työntekijät ovat yksityisen puolen elättejä. Velkaantuminen alkoi 2007 jälkeen, kun julkisen puolen palkkamenot kasvoivat liiaksi. Palkat nousivat ja väki ei vähentynyt. Siis tuottavuus ei parantunut. Näin on.

10

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta kuitenkin. Työlainsäädännön muutokset eivät vähennä valtionvelkaa. Työlainsäädännön muutokset eivät vähennä työttömyyttä.
      Muutokset on vain työnantajien lompakon lihottamista varten.

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        💋 ­N­­y­­m­f­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18245039

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Vaihteeks taas työttömiksi firmoista,mistä töitä pieni osa töissä olleista,mutta työttöminä pottu+katu ei riitä kun alamäki alkaa.Töihin ja palkka,ettei tukia tarvitsisi.

    • Anonyymi

      SAK:lt ja ATK:lta on otettava kaikki poliittinen valtaoikeus pois. Menkööt politiikkaan töihin, jos politikoida tahtovat.

    • Anonyymi

      No tulihan se palkankorotus tänään 1.2 AKT:ltä.
      https://www.akt.fi/palkat-ja-tyoehdot/tyoehtosopimukset/linja-autohenkilokunta/palkankorotukset/

    • Anonyymi

      Lakkoon ei ole pakko osallistua. Samoin liittoon kuuluminen on vapaaehtoista.

    • Anonyymi

      Poliittiset lakot eivät ole demokratiaa.

    • Anonyymi

      Hajoaako SAK? JHL otti jo pesäeroa, mutta sen NAISjohtaja sai tai joutui tai päätti erota. SDP on poliittisten lakkojen takana. Sen tietää siitä, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun sdp on hävinnyt vaalit ja joutuu oppositioon, ei muulloin. Kysymys ei ole asioista, joilla ammattiliittojen jäseniä villitään osallistumaan lakkoihin, kysymys on politiikasta. Johan sen lakon nimikin sanoo. SDP hyökkää persuja vastaan. Punaisten ammattiliittojen jäsenet ovat sen verran nöyriä ja ymmärtämättömiä, että uskovat ja lähtevät lakkoon. STTK:n ja Akavan liitot ei lakkoile. Hän? Onneksi ei ole pakko lakkoilla. Eikä ole pakko kuulua ammattiliittoon. YTK on ok, sieltä saa ansiosidonnaisen.

    • Anonyymi

      Punainen ay-liike näyttää persettä yrittäjille. Se tarkoittaa, että menkää helvettiin täältä. Voi sitä vähä-älyisyyttä ja uhoa.

      Kaikki hyvinvointi on peräisin yrityksiltä. Yrityksissä töissä olevien maksamilla veroilla ja yritysten maksamilla veroilla maksetaan koko julkinen talous. Eläkeläistenkin eläkkeetkin on kerrytetty joko töissä yrityksissä tai julkisella puolella palkoilla, joiden rahat on peräisin yrityksistä. Voisi vähän miettiä, mitä tekee.

      Terveisiä sinne eduskuntaan Lindtmanille, Viitaselle ja Saramolle, että katsokaa peiliin ja lopettakaa vanhojen fraasien toistelu Eduskunnassa. Ette taida olla kartalla. Suomi on joutumassa EU:n valvontaan ja demarit ja vasemmistoliittolaiset senkun pelleilee. Keskustalaiset ja vihreät ovat vähän jyvällä. mutta SDP ja Vesemmistoliitto good-bye. Poliittisten lakkojen järjestäminen näiden puolueiden voimin on vielä kirsikka paskaläjän päälle.

      Kysymys, kumpi perääntyy hallitus vai ammattiliitot on absurdi! Eduskunnalla ja sen hallituksella on kansan antama valtuutus toimia. Sen määrittelee perustuslaki. Sitä ei mikään etujärjestö voi horjuttaa. SAK:lle ei ole annettu siihen valtaa eikä oikeutusta. Se on yksiselitteinen asia. STTK ja Akava ymmärtää nämä asiat. SAK:lla ja sen taustajärjestöillä, SDP ja Vasemmistoliitto on vielä oppimisen varaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe