Ensin hyökättiin lapsia ja lapsiperheitä vastaan, kohta ei pääse perhejuhliin, kun AKT kiukuttelee

Anonyymi-ap

Lakoilla ei saavuteta mitään. Sen tunnustavat jo ammattiliitotkin. Hesarissa siitä tänään torstaina 1,2.2024 kirjoitettiin. Jos olisi halunnut vaikuttaa lakien sisältöön ja esittää vaihtoehtoja, niin olisi pitänyt osallistua neuvotteluihin. SAK käveli ulos neuvotteluista. Ajatteli varmaan, että voi painostaa hallitusta perumaan kaiken, ettei mikään muutu. Ei peru. Se jo tiedetään. Valtion talous pitää saada kuntoon. Ihmiset pitää saada töihin, myös ideologisesti työttömät.

SAK ajoi alas sopimusyhteiskunnan. Ei uhkailu, lakot ja kiristäminen ole sopimista. Vai onko?

Miksi lakkoillaan? Lakkokiimaiset ovat odottaneet tätä jo viisi vuotta, sitten Sipilän lakkojen. He haluavat näyttää joukkovoimaa. Valtaa ei ole, mutta on osaaminen järjestää joukkovoimaa. Mitä hyötyä? Lakko on vaarallinen ase vastuuttoman kädessä. Vastuuttomien tekojen jäljet on nähty sisällissodassa ja kolmekymmentä vuotta sitten, kun Metallin ja Paperin päättäjät ajoivat Suomen lamaan. Mitä hyötyä?

Työntekijät ja työnantajat ovat samassa veneessä. Ammattiliitto ulkopuolisena päsmärinä, kolmas pyörä, keikuttaa tuota venettä kuin nyt myrsky Ruotsin laivaa: buffetti on suljettu ja lapset huutaa ja oksentaa. Kaikki on Jumalan kädessä.

Tiedoksi. Ansiosidonnaisturvan saa YTK:sta. Säästää monta sataa joka vuosi, eikä tarvitse miettiä osallistuuko lakkoon vai ei. Liiton jäseniäkään ei saa lain mukaan pakottaa työtaistelutoimiin. Liittoon ei ole pakko kuulua.

Tiedoksi sekin, että paikallisen sopimisen yrityksissä, siis se, mitä SAK kovasti vastustaa, oikeutta paikalliseen sopimiseen myös tuhansissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, paikallisen sopimisen yrityksissä on tilastojen mukaan palkkakehitys ollut parempaa kuin muissa yrityksissä. Jos sillä palkalla nyt sitten on väliä. Viimeiset laajat työpaikkakyselyt paljastavat, että palkka ei ole ensisijainen asia työntekijäille, vaan työolot. Sekin salaisuus nyt paljastui. Sorry.

Paikallisen sopimisen rajoittaminen on perustuslain vastaista, epäoikeudenmukaista, että jossain firmoissa saa sopia ja jossain ei.

Miksi valtion talous on epätasapainossa? Siksi, että ei ole noudatettu vientivetoista palkkamallia. Palkat määrittyvät työn vaativuuden mukaan, ei sen mukaan onko nainen tai mies. Sekin pitäisi tunnustaa. Kansantalouteen tulee lisää rahaa vain vientituloina. Muu on kierrättämistä. Julkisen puolen työntekijät ovat yksityisen puolen elättejä. Velkaantuminen alkoi 2007 jälkeen, kun julkisen puolen palkkamenot kasvoivat liiaksi. Palkat nousivat ja väki ei vähentynyt. Siis tuottavuus ei parantunut. Näin on.

8

150

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mutta kuitenkin. Työlainsäädännön muutokset eivät vähennä valtionvelkaa. Työlainsäädännön muutokset eivät vähennä työttömyyttä.
   Muutokset on vain työnantajien lompakon lihottamista varten.

  • Anonyymi

   Vaihteeks taas työttömiksi firmoista,mistä töitä pieni osa töissä olleista,mutta työttöminä pottu+katu ei riitä kun alamäki alkaa.Töihin ja palkka,ettei tukia tarvitsisi.

  • Anonyymi

   SAK:lt ja ATK:lta on otettava kaikki poliittinen valtaoikeus pois. Menkööt politiikkaan töihin, jos politikoida tahtovat.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Lakkoon ei ole pakko osallistua. Samoin liittoon kuuluminen on vapaaehtoista.

  • Anonyymi

   Poliittiset lakot eivät ole demokratiaa.

  • Anonyymi

   Hajoaako SAK? JHL otti jo pesäeroa, mutta sen NAISjohtaja sai tai joutui tai päätti erota. SDP on poliittisten lakkojen takana. Sen tietää siitä, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun sdp on hävinnyt vaalit ja joutuu oppositioon, ei muulloin. Kysymys ei ole asioista, joilla ammattiliittojen jäseniä villitään osallistumaan lakkoihin, kysymys on politiikasta. Johan sen lakon nimikin sanoo. SDP hyökkää persuja vastaan. Punaisten ammattiliittojen jäsenet ovat sen verran nöyriä ja ymmärtämättömiä, että uskovat ja lähtevät lakkoon. STTK:n ja Akavan liitot ei lakkoile. Hän? Onneksi ei ole pakko lakkoilla. Eikä ole pakko kuulua ammattiliittoon. YTK on ok, sieltä saa ansiosidonnaisen.

  • Anonyymi

   Punainen ay-liike näyttää persettä yrittäjille. Se tarkoittaa, että menkää helvettiin täältä. Voi sitä vähä-älyisyyttä ja uhoa.

   Kaikki hyvinvointi on peräisin yrityksiltä. Yrityksissä töissä olevien maksamilla veroilla ja yritysten maksamilla veroilla maksetaan koko julkinen talous. Eläkeläistenkin eläkkeetkin on kerrytetty joko töissä yrityksissä tai julkisella puolella palkoilla, joiden rahat on peräisin yrityksistä. Voisi vähän miettiä, mitä tekee.

   Terveisiä sinne eduskuntaan Lindtmanille, Viitaselle ja Saramolle, että katsokaa peiliin ja lopettakaa vanhojen fraasien toistelu Eduskunnassa. Ette taida olla kartalla. Suomi on joutumassa EU:n valvontaan ja demarit ja vasemmistoliittolaiset senkun pelleilee. Keskustalaiset ja vihreät ovat vähän jyvällä. mutta SDP ja Vesemmistoliitto good-bye. Poliittisten lakkojen järjestäminen näiden puolueiden voimin on vielä kirsikka paskaläjän päälle.

   Kysymys, kumpi perääntyy hallitus vai ammattiliitot on absurdi! Eduskunnalla ja sen hallituksella on kansan antama valtuutus toimia. Sen määrittelee perustuslaki. Sitä ei mikään etujärjestö voi horjuttaa. SAK:lle ei ole annettu siihen valtaa eikä oikeutusta. Se on yksiselitteinen asia. STTK ja Akava ymmärtää nämä asiat. SAK:lla ja sen taustajärjestöillä, SDP ja Vasemmistoliitto on vielä oppimisen varaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5532
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   72
   4487
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   176
   2713
  4. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   100
   1605
  5. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   108
   1515
  6. Todennäköisesti Maria Jungner kuoli

   sydänkohtaukseen. Niin tai näin,,olipahan melkoinen pommi. En olisi ikinä voinut uskoa, että niin hyväntuulinen ja energ
   Maailman menoa
   21
   1443
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1437
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1165
  9. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   125
   1146
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   74
   1092
  Aihe