Näin Suomessa:

Anonyymi-ap

Tässä loistava esimerkki suomalaisesta kaksinaismoralismista, alatyylisestä hengen tasosta ja rasismista:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010199063.html :

>>Venäjän suurlähetystö raivostui Ateneumille: ”Terveen järjen vastaista!”

Venäjän suurlähetystö Helsingissä lähetti torstaina tiedotteen, jossa se paheksui jyrkästi Ateneumin taidemuseon päätöstä esitellä taiteilija Ilja Repin ukrainalaisena.<<

Suomessa asuvia, mutta, valtioiden nykyrajojen mukaan nyt tietyssä, toisessa maassa ja / tai toiseen, etniseen kansaan syntyneitä tulee kuitenkin, ainakin julkisesti kutsua suomalaisiksi, tai on rasisti. Miksei siis samoin Venäjällä asunutta ja elänyttä kasakkaa venäläiseksi? Saako romaneja tai esim. saamelaisia kutsua suomalaisiksi? Mitä vastaisi Ateneum? Mitä vastaisivat ennen kaikkea nuo kukin, itse?

Hgin Ateneum moukkamaisesti nimesi Ilja Repinin ukrainalaiseksi, koska hän oli syntynyt rajaseudulla lähellä Harkovaa, nykyiseen Ukrainan valtioon kuuluvalla kasakka-alueella, mutta asunut suurimman ikänsä muualla Venäjällä, jopa Suomessa ja vaikka Repin itse nimesi itsensä kasakaksi, ei ukrainalaiseksi.

Käsittääkseni kasakat mieltävät itsensä lähinnä venäläisiksi, omaa, venäläistä kulttuuriaan edustaviksi.

Harkovan itäpuolella sijaitseva Donbass oli osa Venäjää ennen v. 1954, jolloin Neuvostoliiton johtaja N. Hruštšov, ilm. omin luvin, ilman maan hallituksen (Korkein neuvosto, nyk. Duuma) lupaa irrotti nuo alueet Venäjän neuvostotasavallasta ja lahjoitti kavereilleen ukrainalaisille. Ja jo pian ongelmat alkoivat / vahvistuivat. Etenkin NL:n hajottua, Ukrainalle kuuluvien venäläisalueiden asukkaat joutuivat ukrainalaisten nationalistien ("natsit") rasistisen vainon kohteiksi.

Joitain wiki-kertomuksia (jotka kuitenkin samalla vaativat lukijalta tarkkaavaisuutta, tietynlaista valhemedia-lukutaitoa):
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilja_Repin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kasakat

Ymmärrän hyvin suurlähetystön raivostumisen. Mutta meitä suomalaisiakin on erilaisia. Emme kaikki ole teidän vihollisianne, meissä löytyy myös ystäviänne.

Jos Repin itse piti itseään venäläis-kasakkana, silloin hän oli venäläinen kasakka.

Olen muuten itsekin vieraillut Repinossa (Kuokkala), lähellä (Zelenogorsk) Terijokea hänen taiteilijakodissaan, kuullut siellä oppaan kertomana hauskoja tarinoita hänestä sekä nähnyt Pietarissa, Venäjän valtiollisessa museossa hänen muitakin teoksiaan. Mielestäni esim. tämä on upea:

Ilja Repinin maalaus "Sadko":
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sadko

Kubanin kasakkakuoro - Поехал казак на чужбину далёко. ККХ - Meni kasakka kauas vieraaseen maahan:
https://www.youtube.com/watch?v=yHzporTBCVU

Kubanin kasakkakuoro - Встань за веру Русская земля / Nouse uskon puolesta, Venäjänmaa:
https://www.youtube.com/watch?v=B0Q3Ob5RNPE

Kubanin kasakat ovat venäläisiksi itsensä mieltävä, Mustanmeren / Asovanmeren itäpuolella asuva kasakkakansa.

Näin olen noiden alueiden historian ymmärtänyt.
Kaikki kunnioitukseni Venäjän maata, kansaa ja kulttuuria kohtaan.
*

31

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Repin on Ukrainalainen

      • Anonyymi

        Ukraina itsenäistyi vasta 1991.
        Ennen sitä se oli vain maapläntti missä kaiken maailman rosvojoukot tappoivat toisiaan.


      • Anonyymi

        Repin oli venäl. kansanryhmään kuulunut kasakka.

        >>Ilja Jefimovitš Repin (ven. Илья́ Ефи́мович Ре́пин, ukr. Ілля Юхимович Рєпін, Illja Juh’ymovytš Rjepin; 5. elokuuta (J: 24. heinäkuuta) 1844 Tšugujev, Harkovan kuvernementti, Venäjän keisarikunta – 29. syyskuuta 1930 Kuokkala, Terijoki, Suomi) oli ukrainalaissyntyinen Venäjän keisarikunnassa ja Suomessa vaikuttanut taidemaalari ja akateemikko. Hänen tuotantonsa sisältää maalauksia, piirustuksia, etsauksia ja veistoksia.

        Repin syntyi Harkovan kuvernementissa NYKYISEN Ukrainan alueella ja vietti siellä nuoruutensa ja osan elämästään. Hän opiskeli ja teki tuotantonsa pääteokset Venäjällä.

        Repin asui Suomen-huvilallaan noin 30 vuotta, joista liki 13 vuotta itsenäisessä Suomessa. Hänellä ei kuitenkaan ollut koskaan Suomen kansalaisuutta, vaan hänellä oli henkilötodistuksena niin sanottu Nansen-passi, joka luotiin varta vasten Venäjän vallankumousta paenneita varten.

        Repinin poika Juri Repin oli myös taiteilija.<< ... ...

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kariviinikainen/ukrainan-historiasta/

        Kasakat, Ukrainan tänä päivänä hallinnoimilla alueilla ovat aina joutuneet ukrainalaisten halveksunnan ja rasismin kohteiksi. Kasakat ovat syvästi uskonnollisia ja venäläispatrioottisia ortodokseja.

        Ukraina-mielisenä myös Niinistö on osoittanut halveksuntaansa kasakoita kohtaan: "Kasakka vie kaiken." Niinistö viittaa kasakoilla heidän olevan venäläisiä. Kasakat ovat esim. Venäjällä tunnustettu omaksi, venäläiseen kansanryhmään kuuluvaksi kansanryhmäkseen:

        Wiki:
        >>Kasakat (ven. казаки́, kazaki; ukr. козаки́, kozaky) tarkoittaa sotilaallisesti järjestäytynyttä itäslaaveihin kuulunutta ratsastajaväestöä, varsinkin sen ratsumiehiä. Venäjän vuoden 2002 väestönlaskennassa kasakoita oli 140 028 henkeä.<<...

        Löytääkö joku Ukrainan ilmoitusta oman maa-alueensa kasakkaväestöstä? Katsovat kai turhaksi, koska pian heidät on zelenskyistien taholta tapettu koko kansa, tai näin on "itä-Ukrainassa" tarkoitus.

        Nyt, Ateneumin ilmoituksen mukaan ne ovatkin siis ukrainalaiset, "jotka vievät kaiken". Ukrainalaiset todellakin ovat jo ryöstäneet maamme putipuhtaaksi, mutta kasakoita nuo ryöstelijät eivät ole olleet. Suomalaisten natsien tukemina ovat vieneet rahamme ja aseemme, niin, että pian on Suomi konkurssissa.

        Mm. Zelenskyi itse ei ole etnisesti kasakka, eikä ukrainalainen, vaan juutalainen, vaikkakin syntynyt nyky-Ukrainaan kuuluvalla, kuitenkin vielä venäjänkielisellä alueella. Zelenskyi opetteli ukrainankielenkin vasta v. 2017! Näitä venäjänkielisiä alueita vastaan hän onkin antaumuksella hyökännyt, ukrainalaisten, nationalistien (!) azov-joukkojen avulla.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Zelenskyi :

        ... >>Zelenskyi syntyi Etelä-Ukrainassa juutalaiseen perheeseen. Hänen äidinkielensä on venäjä ja hän alkoi opiskella ukrainaa vasta vuonna 2017. Hänen isänsä on kybernetiikan professori ja äiti insinööri. Lapsena hän asui neljä vuotta Mongoliassa Erdenetissä, jossa hänen isänsä työskenteli.<< ...

        Venäjän vallankumouksen (1917) aloittivat ja sitä johtivat pääasiassa Venäjän juutalaiset kommunistit, Zelenskyi kuuluu samoihin, kristinuskoisen (ortodoksisen) Venäjän vastaisiin sosialisteihin.

        In ale gasn (Venäjän kristittyä tsaariperhettä pilkkaava jiddishin-kielinen rallatus):
        https://www.youtube.com/watch?v=1ft9iuZu0AI

        Juutalaisjohtoinen Neuvostoliitto olikin sitten varsin antikristillinen valtio.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Azov-pataljoona

        Azovin käyttämä svastika, natsitunnus:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Azov-pataljoona#/media/Tiedosto:AZOV_logo.svg

        Käsimerkki azoveilla, toisin kuin Saksan natseilla (oikea käsi ylhäällä) on "oikea käsi nyrkissä rinnan yli". Tätä elettä, käsillään jatkuvasti erilaisia eleitä ja merkkejä kannattajilleen tekevä Zelenskyi, usein itsekin käyttää. (On ortodoksisen kristinuskon vastainen, juutalainen okkultisti, s:npalvoja ja nauraen esitellyt näiden eri käsimerkkejä, kuten "saatanan sarvia", "666", sekä esim. pentagrammi-kuvioita.)

        Slava Kubanii, slava Rassii!

        Kubanin kasakoiden kuoron esiintyminen Novosibirskissä:
        https://www.youtube.com/watch?v=RdFe7jyedH0

        Olispa suomalaisissa edes kymmenesosa tuosta patriotismista. Mutta, tyhjästä on paha nyhjästä. Suomalainen elää vain pienisieluisesta kateudestaan ja ryssävihastaan, luottaa valheeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukraina itsenäistyi vasta 1991.
        Ennen sitä se oli vain maapläntti missä kaiken maailman rosvojoukot tappoivat toisiaan.

        Ukrainan kansa on ollut olemassa aina. Vaikka Venäjä yrittää kieltää sen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan kansa on ollut olemassa aina. Vaikka Venäjä yrittää kieltää sen

        En ole kuullut, että Venäjä kiistäisi ukrainalaisen kansan olemassaolon. Onko sulla näyttöä, edes jonkinlaista linkkiä väitteellesi.

        Repin oli kasakka, tästä on nyt kysymys, sekä mihin kansanryhmään alueen kasakat itse itsensä mieltävät.

        Maiden nykyisillä rajoilla ei ole väliä, vaan noiden alueiden eri kansojen ja heimojen asuinalueista sekä kunkin kasakan omista juurista sekä identiteetistään.

        Tämän sinä haluat kiistää.

        Repin lähti pienestä kasakkakylästään opiskelemaan ja elämään Venäjällä, ei esim. etnisemmin ukrainalaisessa Kiovassa.

        Jos joku voi osoittaa Repinin itsensä mieltäneen itsensä etniseksi ukrainalaiseksi, niin mitä siihen voi sanoa? Repin itse tiesi kuka hän oli ja koki Venäjän, jopa Suomenkin kotoisemmaksi kuin rasistisen ukrainalais-kulttuurin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Repin oli venäl. kansanryhmään kuulunut kasakka.

        >>Ilja Jefimovitš Repin (ven. Илья́ Ефи́мович Ре́пин, ukr. Ілля Юхимович Рєпін, Illja Juh’ymovytš Rjepin; 5. elokuuta (J: 24. heinäkuuta) 1844 Tšugujev, Harkovan kuvernementti, Venäjän keisarikunta – 29. syyskuuta 1930 Kuokkala, Terijoki, Suomi) oli ukrainalaissyntyinen Venäjän keisarikunnassa ja Suomessa vaikuttanut taidemaalari ja akateemikko. Hänen tuotantonsa sisältää maalauksia, piirustuksia, etsauksia ja veistoksia.

        Repin syntyi Harkovan kuvernementissa NYKYISEN Ukrainan alueella ja vietti siellä nuoruutensa ja osan elämästään. Hän opiskeli ja teki tuotantonsa pääteokset Venäjällä.

        Repin asui Suomen-huvilallaan noin 30 vuotta, joista liki 13 vuotta itsenäisessä Suomessa. Hänellä ei kuitenkaan ollut koskaan Suomen kansalaisuutta, vaan hänellä oli henkilötodistuksena niin sanottu Nansen-passi, joka luotiin varta vasten Venäjän vallankumousta paenneita varten.

        Repinin poika Juri Repin oli myös taiteilija.<< ... ...

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kariviinikainen/ukrainan-historiasta/

        Kasakat, Ukrainan tänä päivänä hallinnoimilla alueilla ovat aina joutuneet ukrainalaisten halveksunnan ja rasismin kohteiksi. Kasakat ovat syvästi uskonnollisia ja venäläispatrioottisia ortodokseja.

        Ukraina-mielisenä myös Niinistö on osoittanut halveksuntaansa kasakoita kohtaan: "Kasakka vie kaiken." Niinistö viittaa kasakoilla heidän olevan venäläisiä. Kasakat ovat esim. Venäjällä tunnustettu omaksi, venäläiseen kansanryhmään kuuluvaksi kansanryhmäkseen:

        Wiki:
        >>Kasakat (ven. казаки́, kazaki; ukr. козаки́, kozaky) tarkoittaa sotilaallisesti järjestäytynyttä itäslaaveihin kuulunutta ratsastajaväestöä, varsinkin sen ratsumiehiä. Venäjän vuoden 2002 väestönlaskennassa kasakoita oli 140 028 henkeä.<<...

        Löytääkö joku Ukrainan ilmoitusta oman maa-alueensa kasakkaväestöstä? Katsovat kai turhaksi, koska pian heidät on zelenskyistien taholta tapettu koko kansa, tai näin on "itä-Ukrainassa" tarkoitus.

        Nyt, Ateneumin ilmoituksen mukaan ne ovatkin siis ukrainalaiset, "jotka vievät kaiken". Ukrainalaiset todellakin ovat jo ryöstäneet maamme putipuhtaaksi, mutta kasakoita nuo ryöstelijät eivät ole olleet. Suomalaisten natsien tukemina ovat vieneet rahamme ja aseemme, niin, että pian on Suomi konkurssissa.

        Mm. Zelenskyi itse ei ole etnisesti kasakka, eikä ukrainalainen, vaan juutalainen, vaikkakin syntynyt nyky-Ukrainaan kuuluvalla, kuitenkin vielä venäjänkielisellä alueella. Zelenskyi opetteli ukrainankielenkin vasta v. 2017! Näitä venäjänkielisiä alueita vastaan hän onkin antaumuksella hyökännyt, ukrainalaisten, nationalistien (!) azov-joukkojen avulla.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Zelenskyi :

        ... >>Zelenskyi syntyi Etelä-Ukrainassa juutalaiseen perheeseen. Hänen äidinkielensä on venäjä ja hän alkoi opiskella ukrainaa vasta vuonna 2017. Hänen isänsä on kybernetiikan professori ja äiti insinööri. Lapsena hän asui neljä vuotta Mongoliassa Erdenetissä, jossa hänen isänsä työskenteli.<< ...

        Venäjän vallankumouksen (1917) aloittivat ja sitä johtivat pääasiassa Venäjän juutalaiset kommunistit, Zelenskyi kuuluu samoihin, kristinuskoisen (ortodoksisen) Venäjän vastaisiin sosialisteihin.

        In ale gasn (Venäjän kristittyä tsaariperhettä pilkkaava jiddishin-kielinen rallatus):
        https://www.youtube.com/watch?v=1ft9iuZu0AI

        Juutalaisjohtoinen Neuvostoliitto olikin sitten varsin antikristillinen valtio.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Azov-pataljoona

        Azovin käyttämä svastika, natsitunnus:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Azov-pataljoona#/media/Tiedosto:AZOV_logo.svg

        Käsimerkki azoveilla, toisin kuin Saksan natseilla (oikea käsi ylhäällä) on "oikea käsi nyrkissä rinnan yli". Tätä elettä, käsillään jatkuvasti erilaisia eleitä ja merkkejä kannattajilleen tekevä Zelenskyi, usein itsekin käyttää. (On ortodoksisen kristinuskon vastainen, juutalainen okkultisti, s:npalvoja ja nauraen esitellyt näiden eri käsimerkkejä, kuten "saatanan sarvia", "666", sekä esim. pentagrammi-kuvioita.)

        Slava Kubanii, slava Rassii!

        Kubanin kasakoiden kuoron esiintyminen Novosibirskissä:
        https://www.youtube.com/watch?v=RdFe7jyedH0

        Olispa suomalaisissa edes kymmenesosa tuosta patriotismista. Mutta, tyhjästä on paha nyhjästä. Suomalainen elää vain pienisieluisesta kateudestaan ja ryssävihastaan, luottaa valheeseen.

        Da da toveri. Älä höpöttele joutavia. Sen sijaan kerro meille vähän wagnerista ja muista Kremlin joukoista? Miksi nimi on Wagner ? Kremlin keinovalikoimaan kuuluu henkilön mustamaalaus, niinkuin Zelenskyi:stä juuri kerroit, heistä tehdään aina narkkari, satanisti jne. Ei ole keinot teillä muuttuneet NL jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Da da toveri. Älä höpöttele joutavia. Sen sijaan kerro meille vähän wagnerista ja muista Kremlin joukoista? Miksi nimi on Wagner ? Kremlin keinovalikoimaan kuuluu henkilön mustamaalaus, niinkuin Zelenskyi:stä juuri kerroit, heistä tehdään aina narkkari, satanisti jne. Ei ole keinot teillä muuttuneet NL jälkeen.

        Se oli se Wagner joka oli niiden Saksalaisten SS miesten lempi-säveltäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli se Wagner joka oli niiden Saksalaisten SS miesten lempi-säveltäjä.

        Wagner on aika yleinen nimi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli se Wagner joka oli niiden Saksalaisten SS miesten lempi-säveltäjä.

        Silti väittävät tekevänsä denatsifikaatiota Ukrainassa. Kaikki ei taida oikein täsmätä heidän narratiivissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti väittävät tekevänsä denatsifikaatiota Ukrainassa. Kaikki ei taida oikein täsmätä heidän narratiivissa.

        Venäläisten narratiivia pitää osata lukea.

        Venäläinen syyttää aina toisia siitä mitä itse on tekemässä.

        Ts. projisoivat aina omat toimensa vastapuoleen.


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­a­­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18246753

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Eli Mongoli vallan alla syntynyt Venäläinen on siis Mongoli?

    • Anonyymi

      Jätän tän vaan tähän.

      "Ilya Yefimovich Repin (5 August [O.S. 24 July] 1844 – 29 September 1930) was a Russian painter born in Russia in what is now Ukraine."

      Tarkemmin syntyi Chuhuiv nimisessä kylässä; ja Ukrainassahan tuo on.

      Mainittakoon vielä että syntui Keisarillisen Venäjän aikaan; valtiossa jonka Bolsevikit lopettivat 1917. On siis täysin oikein väittää että mies on Ukrainalainen nykyisten valtionrajojen mukaan, eikä hän koskaan ollut "nyky" Venäläinen.

      Ja esimerkkinä, vaikkapa Akseli Gallen-Kallela.

      "Akseli Gallen-Kallela (26 April 1865 – 7 March 1931) was a Finnish painter"

      GK aina esitetään SUOMALAISENA maalarina, vaikka hänkin on syntynyt "Venäjällä" koska Suomi ei ollut itsenäinen...

      Venäläiset toki itkee sitä Repiniä kun heidän "kansallistaiteilijansa" ovatkin lähes poikkeuksetta ei-Venäläisiä nykyisen määritelmän mukaan.

      • Anonyymi

        Meidän suomalaisten isoisovanhemmat, ennen v. 1917, syntyivät pääosin "kaikki" Venäjällä. Tämä lukee heidän henkilötiedoissaan: "syntyi 1904, Suomen suuriruhtinaskunta, Venäjä".

        Ne suomalaiset, jotka syntyivät jo itsenäisen Suomen aikana esim. Käkisalmessa 1917-1945, syntyivät tuolloisessa Suomessa. Mutta nuo alueet ovat nyt jälleen Venäjää, (jota olivat myös ennen 1917). Koska Suomen tasavallan rajat jälleen siirtyivät ja alue on nyky-Venäjää (kuten Repinin synnyinkaupunki on nyky-Ukrainaa), tuolla Ateneumin logiikalla Karjalan evakot olivat siis venäläisiä.

        Taitaa olla Suomessamme jo itse 800 vuotta elelleiden ruotsalaisten omaa valhehistoriankirjoitusta tämäkin. Hehän kutsuivat karjalaisia ryssiksi, eivätkä suostuneet ottamaan heitä muka "omille" Ankkalampi- (= Kolmas valtakunta) alueilleen. Itsensä, vaikkakin Suomessa syntyneinä, he ovat aina nimenneet, eivät suomalaisiksi, vaan "ruotsiapuhuvaksi paremmaksi-KANSAKSI".

        Eli: nyt yhtäkkiä henkilön etnisyys ei siis tekisikään ihmisestä sitä mitä hän on, vaan valtioiden kulloisetkin rajat? Repin (sikäli kuin tiedämme) oli omien sanojensa mukaan venäläiseen kansanryhmään kuulunut kasakka, joka itse halusi koko elämänsä elää kaukana Ukrainasta. Jos Repin on Venäjällä merkitty itäslaaviksi, venäläiseksi, eivätköhän nuo kirjanpidoissaan tunne asian paremmin kuin Ateneumin rajallisen "sivistyneet" moukat?

        Olin juuri suunnitellut, että pitäisi taas pitkästä aikaa käydä jossain taidenäyttelyssä, ajattelin kylläkin vaihteeksi Kiasmaa. Ateneumia pidän nyt historiallisilta tiedoiltaan epäluotettavana, sotapoliittisena laitoksena.

        B. Brecht / KOM - Oppimisen ylistys:
        https://www.youtube.com/watch?v=H_qDHs_-Hyw

        Kannattaa aina olla tarkka kaikessa mitä meille Suomessa kerrotaan ja itse tarkistaa, ovatko asiat todella noin.


    • Anonyymi

      Suomi rakastaa valhetta kaikessa kaikella tapaa ja kaikkialla.
      Mutta tämä lienee alhaisinta tähän nennessä.
      Toivotaan että ateneumin johtajat nimetään kuoltuaan myös ukrainalaisiksi.

      • Anonyymi

        EKlaiset voisi myös nimetä ukrainalaisiksi kun jatkuvasti liputtavat ukrainan lipuilla.


      • Anonyymi

        Suomessa puhutaan yleensä totta, siksi ei oikein ymmärretä naapuriamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa puhutaan yleensä totta, siksi ei oikein ymmärretä naapuriamme.

        Älä höpötä. Suomessa on aina valehdeltu ja toimittu ohi kansanvallan. Joka asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä höpötä. Suomessa on aina valehdeltu ja toimittu ohi kansanvallan. Joka asiassa.

        Esim missä kysymyksessä? Meillä on sentään rehelliset vaalit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim missä kysymyksessä? Meillä on sentään rehelliset vaalit.

        Herraisä.

        Ovatko esim. juuri meneillään olevat tp-vaalit mielestäsi olleet rehelliset?

        Olin vähällä jättää jo 1-kierroksenkin väliin, mutta kaikki vehkeily medioiden avulla aikaansai päätöksen, etten aio ainakaan enää 2-kierroksella "äänestää". On pelkkää näytelmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herraisä.

        Ovatko esim. juuri meneillään olevat tp-vaalit mielestäsi olleet rehelliset?

        Olin vähällä jättää jo 1-kierroksenkin väliin, mutta kaikki vehkeily medioiden avulla aikaansai päätöksen, etten aio ainakaan enää 2-kierroksella "äänestää". On pelkkää näytelmää.

        Jos ei osaa itse päättää ketä äänestää vaan se tapahtuu "median" ansiosta niin kyllä se äänioikeus pitäisi poistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herraisä.

        Ovatko esim. juuri meneillään olevat tp-vaalit mielestäsi olleet rehelliset?

        Olin vähällä jättää jo 1-kierroksenkin väliin, mutta kaikki vehkeily medioiden avulla aikaansai päätöksen, etten aio ainakaan enää 2-kierroksella "äänestää". On pelkkää näytelmää.

        Suomessa on rehelliset vaalit. Jos itse annat uutisten vaikuttaa valintaasi, niin se kertoo omasta hölmöydestä. Se että Väykky tai Ano ei päässyt ehdolle, johtuu siitä, että niitä ei kukaan äänestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herraisä.

        Ovatko esim. juuri meneillään olevat tp-vaalit mielestäsi olleet rehelliset?

        Olin vähällä jättää jo 1-kierroksenkin väliin, mutta kaikki vehkeily medioiden avulla aikaansai päätöksen, etten aio ainakaan enää 2-kierroksella "äänestää". On pelkkää näytelmää.

        Sitä se venäläisyys teettää. Ei usko mihinkään ja parmemman puutteessa oman hallituksen valheisiin..


    • Anonyymi

      Kaikki mitä venäjällä on, on lainaa Euroopasta. Uskontonto, taide, tiede, tekniikka, tehtaat, ydinaseet jne.

      Kukaan ei oke kiinnostunut siitä mitä venäjä on leiponut venäläiseksi. Eivät hekään. Edelleen kaikki vähän vaativa on tuontitavaraa.

      Mihin perustuu venäjän ylemmyys?

      • Anonyymi

        Huomaan, että itse olet ruotsalainen. Rkp-trolli.

        Et olisi edellä voinut asiaa selvemmin ilmaista.


      • Anonyymi

        Eikös tämä uusin Lada on kiinalaista alkuperää. Vanha Lada oli Fiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomaan, että itse olet ruotsalainen. Rkp-trolli.

        Et olisi edellä voinut asiaa selvemmin ilmaista.

        Herra on hyvä ja listaa vaikkapa venäjän kehittämät taide ja arkkitehtuurisuuntaukset mitkä ovat levinneet venäjältä länteen. Keksi edes mikä tahansa mikä olisi levinnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herra on hyvä ja listaa vaikkapa venäjän kehittämät taide ja arkkitehtuurisuuntaukset mitkä ovat levinneet venäjältä länteen. Keksi edes mikä tahansa mikä olisi levinnyt.

        Lada on Suomen teille levinnein itäauto. ;-D


    • Anonyymi

      Kaikki venäjällä on laimaa muusta euroopasta. Venäläinen kulttuuri on tunnettua vain venäjällä. Ei koske vaan kultuuria vaan tiedettä, teknologiaa, teollisuutta. Ydinaseen salat kaksoisagentti toi briteistä jne

      • Anonyymi

        Autoja myöten kaikki on kopioitu lännestä


    • Anonyymi

      Aloittaja trolli yrittää moukkamaisuudessaan kääntää Repinin venäläiseksi.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2560
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1489
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      903
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      844
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe