Mitä sanktioita USA ja britit sai vuoden 2003 laittomasta hyökkäyksestä Irakiin?

Anonyymi-ap

Virkistäkääpä muistiani. Hyökkäyshän tehtiin tekaistuin perustein vastoin YK:n käskyä, ja johti yli 100000 irakilaisen siviilin kuolemaan, sotarikoksiin (mm. kidutusleirit Abu Ghraib ja Guantanamo) sekä 20 vuotta kestäneeseen miehitykseen.

Varmaan tuosta jotain penalttia seurasi hyökkääjille?

9

114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No ottihan JuuEsEi jopa hiukan enemmän pakolaisia Irakista kuin Suomi vaika on paljon kauempana!

  • Anonyymi

   Natomailla on oikeus hyökkäillä, muilla ei.

   • Anonyymi

    Suurin osa Nato-maista paheksui kovasti laitonta hyökkäystä eikä halunnut siihen osaa eikä arpaa. USA raivosi tästä ihan täpöllä etenkin Saksalle ja Ranskalle, ja oliko peräti uhkauksia saktioista mikäli eivät lähde sotimaan? Ainakin boikotteja oli Ranskaa vastaan ja yleistä kiukuttelua.

    Läntinen "arvoyhteisö" EU ei huomioinut jäsenmaansa sotaseikkailua millään tasolla, eli ilmeisesti hyökkäyssota kaikkine raakuuksineen on EU:n mielestä ihan kiva juttu.


  • Anonyymi

   USA ja Nato saa tehda mita huvittaa, ei rangaistusta.

   • Anonyymi

    Mihis tämä perustuu ja miksi sitten huudetaan päät punaisena moraalista närkästystä kun joku muu toteuttaa tuota samaa oikeutta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mihis tämä perustuu ja miksi sitten huudetaan päät punaisena moraalista närkästystä kun joku muu toteuttaa tuota samaa oikeutta?

    Se perustuu vahvemman oikeuteen tehdä mitä lystää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se perustuu vahvemman oikeuteen tehdä mitä lystää.

    No miksi tuota ei sitten sanota ääneen, vaan yritetään verhota asia "sääntöperusteiseen", moraalisesti ylivertaiseen ja heikompia auttavaan maailmanjärjestykseen?


  • Anonyymi

   Eiköhän sanktiot olleet samaa luokkaa kuin Israelille siviilien pommittamisesta ja nyt hyökkäyksesä sairaalaan, jossa tappoivat potilaita peteihinsä.

   Eli kehuttiin ja annettiin rahaa, kun laittoivat ryysyläiset kuriin ja nuhteeseen. Eli pakolaisvirta jatkuu edelleen ja Israel yrittää järjestää uutta aaltoa.

   Nyt palestiinalaiset, jotka eivät halua lähteä mailtaan vaan kehtaavat jopa taistella vastaan, ovat kuulema terroristeja. Sitten kun heidän on pakko lähteä välttääkseen kuoleman, Halla-aho tulee Purran kanssa kertomaan, että palestiinalaiset ovat elintasopakolaisia.

   Onneksi meillä on tuo järjenkukkasia kukkivat oikeisto, joka kertoo meille tyhmemmille, miten ne asiat maailmassa oikein ovat!

  • Anonyymi

   Jenkit suuttui kun Euroopassa pullikoitiin Irakiin hyökkäystä vastaan.
   Se oli majesteettirikos, kostoksi seurasi koko Euroopan talouksien ajaminen pysyvään taantumaan saattamalla ne sodan partaalle Venäjän kanssa jonka energian ja raaka-aineiden varassa ne ovat kilpailleet menestyksekkäästi Yhdysvaltojen kanssa.
   Masinoimalla uusi sota Ukrainaan ja saattamalla koko Eurooppa osapuoleksi yritykseen sitä kautta Venäjä hallintaan, USA pääsi toteuttamaan pitkäaikaista suunnitelmaansa.

   Kun oli tullut selväksi että Venäjä jää haaveeksi, vahvistettiin toimia kakkosssuunnitelman, plan B, suhteen.
   Varmisteltiin että vastakkainasettelu Venäjän suhteen voimistuu, räjäytettiin kaasuputki, lisättiin painetta Naton laajentamiseen Suomeen ja Ruotsiin.
   Teollisuuden alasajo on jo alkanut, suurin häviäjä Saksa näyttää tietä.

   Näillä toimilla saatiin koko Eurooppa sellaiseen kuristusotteeseen ja vihamielisiin väleihin Venäjän kanssa että sen uudelleen nouseminen vie sukupolvien ajan.
   Mikäli Eurooppa enää toipuu ahdingostaan, on sillä tulevaisuudessa vastassa maailmaa johtamassa uudet vallat. Itäiset sellaiset.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   80
   2631
  2. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   184
   1988
  3. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   111
   1662
  4. Nainen, tässä on jotain todella kummaa

   Meidän tapauksessa lähes kaikki on niin hullua, äärimmäisen mahdotonta ja outoa. Ei mitään edellytyksiä lähteä käyntiin,
   Ikävä
   58
   886
  5. Pahoinpitely

   Kukas tämä rohkea urho on, joka uskalsi käydä avuttoman naisen kimppuun.Jätti lattialle, kahdeksi päiväksi, hakattuaan j
   Jämsä
   29
   843
  6. Etädiagnoosi kaivatulleni

   Minkä etädiagnoosin antaisitte kaivatulleni, joka paljasti itsestään minulle erittäin henkilökohtiaisia asioita, mikä hä
   Ikävä
   59
   832
  7. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   62
   796
  8. Lottovoitto???

   Kuka täällä voitti 9 milliä?
   Sysmä
   18
   724
  9. Naiselle mielessäni hyvää yötä...

   sinne missä aina nähdään. Olet arkeni piristys ja voima, enkä uskalla muusta kuin haaveilla. Uskon, että en ole sinulle
   Tunteet
   33
   710
  10. Huomenta mussukat

   Hyvää maanantaita ja viikonalkua. Mitä on sydämellä? ☕🐺
   Ikävä
   147
   644
  Aihe