Seitsemän silmää muutamaksi minuutiksi

Päiväkorentoa pidetään elämän lyhyyden symbolina
Sen toukka elää munasta kuoriuduttuaan vedessä jopa 4 vuotta. Toukkavaiheessa se tekee osittaisen muodonvaihdoksen jopa 35 kertaa. Lopulta toukka halkaisee suojakuorensa, esiaikuinen ponnistelee aukosta ulos ja ui sukelluspuvussa veden pinnalle. Se täyttää siipensä nesteellä hydraulisesti ja pääsee sen jälkeen lentoon. Tämä lentokykyinen esiaikuinen eli subimago on ainutlaatuinen vaihe vedessä elävän toukan ja lyhytikäisen aikuisen välissä. Tämä vaihe kestää vain muutamia tunteja. Esiaikuinen eroaa aikuisesta sameiden siipiensä ja haaleiden värien perusteella. Lentovaiheita on näin poikkeuksellisesti kaksi. Esiaikuinen jättää vesitiiviin sukelluspukunsa, joka jää usein roikkumaan rantakasvien pinnalle.
Aikuinen elää päivän tai joskus vain muutamia minuutteja
Parveiltuaan ja pariuduttuaan urokset kuolevat, samoin naaraat muutama tunti veteen munimisen jälkeen. Aikuiset eivät pysty syömään ja niiden suoli täyttyy ilmalla.
Uroksilla voi olla varsin kookkaat verkkosilmät
Verkkosilmä rakentuu lukuisista osasilmistä. Siinä valoa aistivat solut ovat silmän ulkopinnalla. Verkkosilmän eläimelle välittämä kuva on epätarkka, jokaisen näkösolun ”katsoessa” omaan suuntaansa. Se kerää kuitenkin tietoa ympäristön valosta laajemmalta alueelta kuin silmä, jossa on linssi.
Silmiä tarvitaan vain hetken verran
Päiväkorentouroksella on kuitenkin tarkka näkö, jolla se havaitsee naaraan. Sen verkkosilmä on kaksiosainen, kuvaa voi katsoa lopussa olevasta linkistä. Kaksiosaisuus ilmenee silmän osien erilaisesta värityksestä. Eri osilla on erilainen tehtävä. Toisen osan tehtävä on havaita liike ja toinen osa erottaa yksityiskohdat. Näin uros pystyy tarrautumaan pitkien eturaajojensa avulla naaraaseen oikealla tavalla. Molemmilla aikuisilla on lisäksi kolme pientä pistesilmää eli ocellia, joiden arvellaan auttavan lennon säätelyssä.
Primitiivinen hyönteinen?
Päiväkorentojen fossiileja on runsaasti. Vanhimmat ovat evoluution mukaan hiilikaudelta yli ”350 miljoonan” vuoden takaa. Ne ovat toisin sanoen ”eläviä fossiileja”, jotka näin tosiasiallisesti vahvistavat, että mitään evoluutiota ei tapahdu. Tämä muuttumattomuus kumoaa evoluutioteorian ja osoittaa, että päiväkorennot ovat hautautunet vedenpaisumuksessa tai sen jälkikatastrofeissa. Hyönteisten fossiileja ei tällaisessa määrin synny nykymaailmassa! Päiväkorentojen nerokas elinkaari osoittaa, että ne on luotu ja varustettu ainutlaatuisilla rakenteellisilla ja toiminnallisilla ratkaisuilla, joiden ”evoluutio” on täysin hämärän peitossa. Evolutionistien tarina ”silmän evoluutiosta” kaatuu myös siihen tosiasiaan, että kaikilla eläinkunnan kymmenillä erilaisilla silmillä pitäisi olla ”oma evoluutiopolkunsa”.
Miksi näin lyhyt elämä?
Taiteilijat ja runoilijat ovat maalanneet ja kirjoittaneet päiväkorennoista. Niistä on tullut vertauskuva maanpäällisen elämän lyhyydestä tässä langenneessa maailmassa. Päiväkorento on kuitenkin nerokkaalla tavalla välttämätön osa luomakuntaa. Se kertoo Luojan ylivertaisesta älykkyydestä.
Rooli ravintoketjussa
Päiväkorentojen rooli energian virtauksessa veden ja maan ekosysteemien välillä on ensiarvoisen tärkeä. Kasvit keräävät nanoantenneillaan auringonvalon fotonit ja valmistavat aurinkoenergialla hiilihydraatteja, joiden avulla päiväkorentojen valtavat toukkajoukot kasvavat. Aurinkoenergia muuntuu niiden kehoissa kemialliseksi energiaksi. Niistä tulee ravintoa kaloille, lepakoille, linnuille ja linnunpojille, jotka näin pääsevät välillisesti hyödyntämään aurinkoenergiaa. Samalla ne puhdistavat vesiä ravinteista, jotka siirtyvät lannoittamaan maata. Jumala on suunnitellut täydellisen kierrätysjärjestelmän!
Tästä linkistä voit ihailla joitakin Jumalan luomia ihmeellisiä silmiä, ensimmäisessä kuvassa on päiväkorennon seitsemän silmää:
Kuvat nähtyäsi pystyt varmasti itse tekemään oikean johtopäätöksen. Ovatko kaikki 50 erilaista eläinsilmien rakennetyyppiä kulkeneet oman ”evoluutiopolkunsa” sokeiden ja sattumanvaraisten perimän mutaatioiden ja luonnonvalinnan taluttamina vai onko ne suunniteltu? Vai oletko Darwinin kannattaja, jonka perusolettamus on, että evoluutio on ”totta”, ja uskot akateemiseen tarinointiin (HS tiede 6.4.2017), jonka mukaan ”näön terästyminen sai meidät kömpimään merestä… tassuja tarvittiin, kun maissa alkoi näkyä ruokaa”. Valinta on sinun.

22

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mistä tällä kertaa varastit tämän tekstin? Ja kai tiedät että sinunlaiset varkaat joutuvat helvettiin?

      Tosin sinun onneksi mitään helvettiä ei ole olemassa, niin voit rauhassa jatkaa tuota varastamista.

      • Anonyymi

        Nämä ovat Pekka Reinikaisen tekstejä Luominen-sivustolta.
        Arto ei ymmärrä niistä mitään, paitsi jos hän on kirjoittaja itse.

        S24 keskustelun säännöistä:
        Suomi24-palveluissa ei saa esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nämä ovat Pekka Reinikaisen tekstejä Luominen-sivustolta.
        Arto ei ymmärrä niistä mitään, paitsi jos hän on kirjoittaja itse.

        S24 keskustelun säännöistä:
        Suomi24-palveluissa ei saa esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista.

        "Nämä ovat Pekka Reinikaisen tekstejä Luominen-sivustolta.
        Arto ei ymmärrä niistä mitään, paitsi jos hän on kirjoittaja itse."

        Minä ymmärrän sinä et. Et edes ymmärrä evoluutio satusetien juttuja. Tai noita kukaan ymmärrä, koska ovat täysin mahdottomia.


      • Evoluutio on sama, kun kirjapainosta tulisi valmis sanakirja räjähdyksen seurauksena.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        😍 ­­­N­­y­­m­­­f­o­­­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18247185

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Et taida edes ymmärtää mistä puhut kun puhut päivänkorennoista?

      Päivänkorennot ovat hyönteislahko, johon kuuluu maailmanlaajuisesti yli 2 000 lajia (tieteelle tuntemattomia lajeja todennäköisesti saman verran). Suomessa niitä on tavattu n. 50 eri lajia. Jotkut lajit ovat sopeutumeet elämään Suomen Lapissa arktisen viileissä ja joka talvi jäätyvissä vesistöissä, toiset ovat sopeutuneet Amazonin sivujokien trooppisen lämpimiin vesiin, jotkut pärjäävät Himalajan vuoristoijärvissä, Sonoran aavikon ajoittain kuvuvissa vesistöissä jne.

      Ja mikä onkaan selitys sille, että meillä on tuhansia genetiikaltaan, rakenteeltaa ja käyttäytymiseltään toisiaan muistuttavia lajeja, jotka kuitenkin ovat erikoistuneet aivan erilaisiin olostuhteisiin? Se on tietenkin EVOLUUTIO. Ainoa selitys tälle päiväkorentojen lajikirjolle on, että kaikki tuhannet päiväkorentolajit ovat kehittyneet yhteisistä kantamuodosta ja jakavat siksi joukon samanlaisia perinnöllisiä ominaisuuksia, vaikka ovat erikoistuneet erilaisiin elinympäristöihin.

      Evoluutiosta kertoo myös päivänkorentojen runsas fossiiliaineisto (kivettyneitä ja meripihkaan säilöytyneitä) ja ainakin 200 muinaista lajia on tunnistettu aina permikaudelta lähtien. Ne lajit ovat tietenkin kuolleet sukupuuttoon. Kivihiilikaudelta ei tunneta suoraan päiväkorennoiksi tunnistettavia fossiileja, mutta niitä muistuttavia hyönteisiä, joiden arvellaan edustavan päiväkorentojen kantamuotoa tai kantamuodon sukulaislajia.

      P.S.
      Päiväkorentojen 2000-4000 erillistä lajia ovat taas yksi esimerkki lajeita, joiden selviäminen Nooan taikatulvasta elämänkiertonsa takia. Toukat olisivat tukehtuneet pohjalietteeseen, aikuiset eivät olisi eläneet kyllin kauaa, että olisivat voineet odottaa veden laskemista ja munat olisi huuhtoutuneet vesimassojen mukana mereen.

      • Anonyymi

        Jäi pois sana:

        P.S.
        Päiväkorentojen 2000-4000 erillistä lajia ovat taas yksi esimerkki lajeita, joiden selviäminen Nooan taikatulvasta ON MAHDOTONTA niiden elämänkierron takia. Toukat olisivat tukehtuneet pohjalietteeseen, aikuiset eivät olisi eläneet kyllin kauaa, että olisivat voineet odottaa veden laskemista ja munat olisi huuhtoutuneet vesimassojen mukana mereen.


      • Anonyymi

        Tässä ei ollut mitään totuudellista. Valhetta koko viesti.


      • Ei evoluutio selitä mitään.


    • Anonyymi

      Artolla alkaa näkyä kirjoitelmissaan samantyppinen megalomaaninen asiainkehittely kuin aikoinaan eräällä palstalle postaavalla keskikoulun tunnustuksellisella opettajalla.
      Voi vain toivottaa jaksamista heidän läheisilleen,ehkä apua on saatavilla...

      • "ehkä apua on saatavilla.."

        Sinua ei lääketiede voi auttaa olet toivoton tapaus.


    • Anonyymi

      Etkö ymmärrä että elävät fossiilit eivät ole mikään ongelma evoluutioteorialle?

      Monestiko sinulle täytyy opettaa että usean eri tieteenalan ansiosta tiedämme että ei ole ollut maailmanlaajuista vedenpaisumusta.

      • Anonyymi

        Luomisuskolle sen sijaan on ylittämätön onlgelma että kahdestasadasta fossiloutuneesta löydetystä päiväkorentolajista yksikään ei ole nykyään elävien vähintään 2000 lajin joukossa ja vastaavasti nykyisistä 2000 päiväkorentolajista yhtäkään ei löydy permi-, jura- tai triaskauden fossiileista.

        Ja lisäksi kuten yllä kirjoitin päiväkorentojen tuhansien lajien olisi ollut mahdotonta selvitä Raamatun tarinan mukaisesta vedenpaisumuksesta. Toukat olisivat tukehtuneet pohjalietteeseen, aikuiset eivät olisi eläneet kyllin kauaa, että olisivat voineet odottaa veden laskemista ja munat olisi huuhtoutuneet vesimassojen mukana mereen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luomisuskolle sen sijaan on ylittämätön onlgelma että kahdestasadasta fossiloutuneesta löydetystä päiväkorentolajista yksikään ei ole nykyään elävien vähintään 2000 lajin joukossa ja vastaavasti nykyisistä 2000 päiväkorentolajista yhtäkään ei löydy permi-, jura- tai triaskauden fossiileista.

        Ja lisäksi kuten yllä kirjoitin päiväkorentojen tuhansien lajien olisi ollut mahdotonta selvitä Raamatun tarinan mukaisesta vedenpaisumuksesta. Toukat olisivat tukehtuneet pohjalietteeseen, aikuiset eivät olisi eläneet kyllin kauaa, että olisivat voineet odottaa veden laskemista ja munat olisi huuhtoutuneet vesimassojen mukana mereen.

        Maapallon täytyy toimia samalla periaatteella kuin toukasta kotelon kautta perhoseksi. Ei voi olla mekanismia, joka on irti maan kyvystä tuottaa uutta satoa, nostaa pimeydestä valoon. Tukehtuminen pohjalietteeseen tarkoittaisi samaa, kuin perhosen toukka tukehtuisi koteloon.

        Maapallo siis sulkee sisäänsä toukat ja möyhii niistä uudet asukkaat uuteen valoon, joka on tietoisuutta, nähdyksi tulemista muiden näkevien olentojen kautta. Ulkoiset silmät syntyy valosta.

        Nooan arkki on kertomus tästä asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maapallon täytyy toimia samalla periaatteella kuin toukasta kotelon kautta perhoseksi. Ei voi olla mekanismia, joka on irti maan kyvystä tuottaa uutta satoa, nostaa pimeydestä valoon. Tukehtuminen pohjalietteeseen tarkoittaisi samaa, kuin perhosen toukka tukehtuisi koteloon.

        Maapallo siis sulkee sisäänsä toukat ja möyhii niistä uudet asukkaat uuteen valoon, joka on tietoisuutta, nähdyksi tulemista muiden näkevien olentojen kautta. Ulkoiset silmät syntyy valosta.

        Nooan arkki on kertomus tästä asiasta.

        Vain otettu lääke auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maapallon täytyy toimia samalla periaatteella kuin toukasta kotelon kautta perhoseksi. Ei voi olla mekanismia, joka on irti maan kyvystä tuottaa uutta satoa, nostaa pimeydestä valoon. Tukehtuminen pohjalietteeseen tarkoittaisi samaa, kuin perhosen toukka tukehtuisi koteloon.

        Maapallo siis sulkee sisäänsä toukat ja möyhii niistä uudet asukkaat uuteen valoon, joka on tietoisuutta, nähdyksi tulemista muiden näkevien olentojen kautta. Ulkoiset silmät syntyy valosta.

        Nooan arkki on kertomus tästä asiasta.

        Olipas typerää ja lapsellista tekstiä.


      • "Etkö ymmärrä että elävät fossiilit eivät ole mikään ongelma evoluutioteorialle?"

        Täysin ylivoimainen evoluutioteorialle. Jo Darwin hylkäsi fossiilit, kun ne eivät todista hänen oppiaan. Miksi nykyiset evoluutio satusedät ovat hiljaa fossiileista?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        "Etkö ymmärrä että elävät fossiilit eivät ole mikään ongelma evoluutioteorialle?"

        Täysin ylivoimainen evoluutioteorialle. Jo Darwin hylkäsi fossiilit, kun ne eivät todista hänen oppiaan. Miksi nykyiset evoluutio satusedät ovat hiljaa fossiileista?

        Voi Herra Isä tätä Arto777:n tyhmyyttä ja tietämättömyyttä:
        Ei "eläviksi fossiileiksi" kutsutut lajit ole fossiileja, vaan eläviä eläinlajeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi Herra Isä tätä Arto777:n tyhmyyttä ja tietämättömyyttä:
        Ei "eläviksi fossiileiksi" kutsutut lajit ole fossiileja, vaan eläviä eläinlajeja.

        Artosta saisikin hyvän Fingerpori-hahmon.


    • Anonyymi

      Lisään vielä: Niin kyllä silmäå on nerokkaasti suunniteltu!
      Tarkoitan siis pyllysilmä!
      Se on päivällä kerralla luotu nerokas viemäröintilaitos!
      Yöllä sitten rukoiltuamme,se saa viihdytys- ja tyydytyslaitoksen luonteen!
      Se on osoitus älykkään suunnittelun täydellisyydestä!
      Sitä eivät ateistien mölyämiset kaada!

      Terv.Aloittaja

    • Anonyymi

      Koska te vaivaudutte tekemään oman tieteellisen hypoteesin. Tällä hetkellä teillä ei ole mitään ja sitä ei voi sen takia edes tarkastella. Teidän epämääräiste "Jumala teki" ei riitä tieteeseen alkuunkaan.

      Vaikka evoluutioteoria häviäisi kokonaan niin te ette ole vielä edes alkuvaiheessa korvaamaan sitä.

      Tieteessä teidän pitäisi yrittää selittää paremmin omalla hypoteesilla tunnettu asia. Näin ovat muutkin teoriat muuttuneet aikoinaan.

    • Anonyymi

      Jumala teki!

      Täyttä tiedettä!

      Raamattu on tärkein tieteellinen opus!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe