ETLAn edustajan arvostelu paikallisen sopimisen vapauttamisesta ei ole validi

Anonyymi-ap

ETLAn henkilö on oikeassa siinä, että Satosen kommentti koskien paikallisen sopimisen vaikutuksia ei perustu tutkimukseen. Mihin tutkimukseen se voisi perustua, kun ei ole ollut casea, mitä tutkia? Nyt tulee olemaan. Siinä hyvä tutkimuskohde, jonka voi jo valmistella. On alkutilanne, väittämä ja tulokset, jotka realisoituvat, kun paikallinen sopiminen vapautetaan kaikille yrityksille.

Ennemmin paikallisen sopimisen vapauttamisessa on kysymys perustuslain vastaisen lainsäädännön korjaamisesta. Meillä on Suomessa liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että työnantajilta edellytetään työnanatajaliiton jäsenyyttä, että saa tehdä joitain. Tässä tapauksessa paikallista sopimista. Paikallisen sopimisen estävät lainkohdat on poistettava. Se tukee liittymisen vapautta ja poistaa yritysten eriarvoisuutta. Asia koskee yhtälailla näissä yrityksissä olevia tuhansia työntekijöitä. He ovat eriarvoisessa asemassa verrattuna työntekijöihin, jotka ovat yrityksissä, joissa paikallista sopimista voidaan harjoittaa. Esimerkiksi perheellisten työntekijöiden joustavista työajoista ja käytännöistä ei voida sopia työntekijöiden kanssa.

Työsopimuslaki antaa oikeuden valita kaikkia työntekijöitä edustavan luottamusvaltuutetun yrityksiin, joissa luottamusmiesjärjestelmää ei ole (TSL 13. luku, 3. pykälä). Luottamusvaltuutettu hoitaa kaikkien työntekijöiden etuja paikallisen sopimisen asioissa, kun luottamusmiestä ei ole tai sen sijaan.

Oliko ETLAn miehen kommentti tässä ajassa SAK:n tilaama provokaatio vesittämään hallituksen oikeansuuntainen hanke yritysten ja niissä olevien työntekijöiden aseman parantamiseksi?

Tässä yhteydessä ei voi olla kommentoimatta television Perjantai-ohjelmassa olleen Sixten Korkmanin näkemystä syistä, miksi työmarkkinat ovat kärjistyneet. Oliko sekin SAK:n tilaama provokaatio? Ainakin keskustelussa tuli esille Korkmanin lapsuuden maisema, jonka voi kuvitella vahvasti vaikuttavan mielipiteeseen asioiden kulusta. Sekään ei ole tieteellinen, objektiiviseen tutkimukseen nojaava totuus.

Totuus on, että vasemmistovetoiset ammattiliitot ovat aloittaneet poliittiset lakot. Ammattiliitot voivat ne myös lopettaa. Hallituksella on koko kansan antama mandaatti toimia. Ammattiliitoilla ei sitä mandaattia ole. Ennemminkin voisi arvioida työmarkkinoiden kärjistymisen ja vastakkainasettelun johtuvan kevään vaalien tuloksesta, jossa vihervasemmisto hävivi vaalit. Eikö ole totta, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun SDP on oppositiossa? Missä se sylttytehdas ja moraalittoman toiminnan syvin on?

Poliittiset lakot ovat tahallista vahingon aiheuttamista yrityksille, lakkoon osallistuville ja koko lakoista kärsivälle kansalle. Esimerkiksi viime perjantaina jäi usemmalta ihmiseltä väliin sukulaisen syntymäpäivät ja hautajaiset, kun veturimiehet ja AKT oli lakossa. Viikonlopun lomareissu peruuntui monelta. Se ei ollut hallituksen syy. Lakkoase on vaarallinen ase moraalittoman kädessä. On ihan oikein, että hallitus on säätämässä poliittisten ja tukilakkojen rajaavia pykäliä. On ihan oikein, että LAITTOMIEN lakkojen lakkosakkoja korotetaan. Laittomuutta ei saa edistää taikka sallia.

6

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Selvitysten mukaan paikallisen sopimisen yrityksissä sekä työntekijät ja työnantajat ovat olleet tyytyväisiä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut parempaa verrattuna ei paikallisen sopimisen yrityksiin. Tuoreen työpaikkaselvityksen mukaan palkka ei ole ykkönen, vaan työolosuhteet. Työolosuhteiden ja samassa veneessä toimiminen ovatkin koholla, kun ammattiliitot eivät keikuta venettä.

    • Anonyymi

      > ETLAn edustajan arvostelu paikallisen
      > sopimisen vapauttamisesta ei ole validi

      Tuolla asialla ei nyt ole merkitystä työelämän lakipaketin valmistelun ja etenemisen suhteen. Hallitus ajaa joka tapauksessa läpi lakipaketit, täysin ilmankin tätä ETLA:n raporttia, se voidaan jättää huomiotta.

      SAK on kieltäytynyt osallistumasta neuvotteluihin sen jälkeen, kun se joulukuussa marssi ulos neuvotteluista. Karavaani kulkee eteenpäin koko ajan.

    • Anonyymi

      SAK:n itkeminen, ettei pääse neuvotteluihin on naurettavaa, kun itse käveli niistä ulos.

    • Anonyymi

      SDP voisi jo lopettaa aloittamansa poliittiset lakot.

    • Anonyymi

      Paikallinen sopiminen tarkoittaa heikkotasoisten, työtekilöiden hyväksikäyttöön taipuvaisten ja lakeja noudattamattomien työnantajien lisääntymistä työmarkkinoilla.

      • Anonyymi

        Paikallinen sopiminen tarkoittaa luottamusvaltuutettuja, jotka edustavat kaikkia työtekijöitä, ei vain Hakaniemen suosikkeja. Kaikki työntekijät yhdessä tai luottamusvaltuutetun kautta päättävät paikallisista asioista yhdessä työnantajan kanssa. Työnantaja ja työntekijä ovat samassa veneessä. Ammattiliitot yrittävät keikuttaa tuota venettä. Paikallinen sopinen on askel työntekijöiden arvostamiseen. Kyllä siellä yrityksissä on korkeakouluja ja yliopistoja käyneitä, jotka ovat paljon viisaampia päättämään kuin hitsarit tai siivoojat, jotka ovat valittu vain suuren suunsa takia pääluottamusmiehiksi. Ei tarvitse kysellä Hakaniemestä, saako perheen äidin kanssa sopia joustavista työajoista lasten harrastusten takia. Ei tarvitse. Voi itse paikallisesti päättää. Ammattiliittojen pelottelu johtuu siitä. että SAK pelkää jäävänsä rannalle.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      2011
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      418
      1551
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1303
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1096
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1052
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1006
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      979
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      930
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe