ETLAn edustajan arvostelu paikallisen sopimisen vapauttamisesta ei ole validi

Anonyymi-ap

ETLAn henkilö on oikeassa siinä, että Satosen kommentti koskien paikallisen sopimisen vaikutuksia ei perustu tutkimukseen. Mihin tutkimukseen se voisi perustua, kun ei ole ollut casea, mitä tutkia? Nyt tulee olemaan. Siinä hyvä tutkimuskohde, jonka voi jo valmistella. On alkutilanne, väittämä ja tulokset, jotka realisoituvat, kun paikallinen sopiminen vapautetaan kaikille yrityksille.

Ennemmin paikallisen sopimisen vapauttamisessa on kysymys perustuslain vastaisen lainsäädännön korjaamisesta. Meillä on Suomessa liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että työnantajilta edellytetään työnanatajaliiton jäsenyyttä, että saa tehdä joitain. Tässä tapauksessa paikallista sopimista. Paikallisen sopimisen estävät lainkohdat on poistettava. Se tukee liittymisen vapautta ja poistaa yritysten eriarvoisuutta. Asia koskee yhtälailla näissä yrityksissä olevia tuhansia työntekijöitä. He ovat eriarvoisessa asemassa verrattuna työntekijöihin, jotka ovat yrityksissä, joissa paikallista sopimista voidaan harjoittaa. Esimerkiksi perheellisten työntekijöiden joustavista työajoista ja käytännöistä ei voida sopia työntekijöiden kanssa.

Työsopimuslaki antaa oikeuden valita kaikkia työntekijöitä edustavan luottamusvaltuutetun yrityksiin, joissa luottamusmiesjärjestelmää ei ole (TSL 13. luku, 3. pykälä). Luottamusvaltuutettu hoitaa kaikkien työntekijöiden etuja paikallisen sopimisen asioissa, kun luottamusmiestä ei ole tai sen sijaan.

Oliko ETLAn miehen kommentti tässä ajassa SAK:n tilaama provokaatio vesittämään hallituksen oikeansuuntainen hanke yritysten ja niissä olevien työntekijöiden aseman parantamiseksi?

Tässä yhteydessä ei voi olla kommentoimatta television Perjantai-ohjelmassa olleen Sixten Korkmanin näkemystä syistä, miksi työmarkkinat ovat kärjistyneet. Oliko sekin SAK:n tilaama provokaatio? Ainakin keskustelussa tuli esille Korkmanin lapsuuden maisema, jonka voi kuvitella vahvasti vaikuttavan mielipiteeseen asioiden kulusta. Sekään ei ole tieteellinen, objektiiviseen tutkimukseen nojaava totuus.

Totuus on, että vasemmistovetoiset ammattiliitot ovat aloittaneet poliittiset lakot. Ammattiliitot voivat ne myös lopettaa. Hallituksella on koko kansan antama mandaatti toimia. Ammattiliitoilla ei sitä mandaattia ole. Ennemminkin voisi arvioida työmarkkinoiden kärjistymisen ja vastakkainasettelun johtuvan kevään vaalien tuloksesta, jossa vihervasemmisto hävivi vaalit. Eikö ole totta, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun SDP on oppositiossa? Missä se sylttytehdas ja moraalittoman toiminnan syvin on?

Poliittiset lakot ovat tahallista vahingon aiheuttamista yrityksille, lakkoon osallistuville ja koko lakoista kärsivälle kansalle. Esimerkiksi viime perjantaina jäi usemmalta ihmiseltä väliin sukulaisen syntymäpäivät ja hautajaiset, kun veturimiehet ja AKT oli lakossa. Viikonlopun lomareissu peruuntui monelta. Se ei ollut hallituksen syy. Lakkoase on vaarallinen ase moraalittoman kädessä. On ihan oikein, että hallitus on säätämässä poliittisten ja tukilakkojen rajaavia pykäliä. On ihan oikein, että LAITTOMIEN lakkojen lakkosakkoja korotetaan. Laittomuutta ei saa edistää taikka sallia.

6

72

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Selvitysten mukaan paikallisen sopimisen yrityksissä sekä työntekijät ja työnantajat ovat olleet tyytyväisiä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut parempaa verrattuna ei paikallisen sopimisen yrityksiin. Tuoreen työpaikkaselvityksen mukaan palkka ei ole ykkönen, vaan työolosuhteet. Työolosuhteiden ja samassa veneessä toimiminen ovatkin koholla, kun ammattiliitot eivät keikuta venettä.

  • Anonyymi

   > ETLAn edustajan arvostelu paikallisen
   > sopimisen vapauttamisesta ei ole validi

   Tuolla asialla ei nyt ole merkitystä työelämän lakipaketin valmistelun ja etenemisen suhteen. Hallitus ajaa joka tapauksessa läpi lakipaketit, täysin ilmankin tätä ETLA:n raporttia, se voidaan jättää huomiotta.

   SAK on kieltäytynyt osallistumasta neuvotteluihin sen jälkeen, kun se joulukuussa marssi ulos neuvotteluista. Karavaani kulkee eteenpäin koko ajan.

  • Anonyymi

   SAK:n itkeminen, ettei pääse neuvotteluihin on naurettavaa, kun itse käveli niistä ulos.

  • Anonyymi

   SDP voisi jo lopettaa aloittamansa poliittiset lakot.

  • Anonyymi

   Paikallinen sopiminen tarkoittaa heikkotasoisten, työtekilöiden hyväksikäyttöön taipuvaisten ja lakeja noudattamattomien työnantajien lisääntymistä työmarkkinoilla.

   • Anonyymi

    Paikallinen sopiminen tarkoittaa luottamusvaltuutettuja, jotka edustavat kaikkia työtekijöitä, ei vain Hakaniemen suosikkeja. Kaikki työntekijät yhdessä tai luottamusvaltuutetun kautta päättävät paikallisista asioista yhdessä työnantajan kanssa. Työnantaja ja työntekijä ovat samassa veneessä. Ammattiliitot yrittävät keikuttaa tuota venettä. Paikallinen sopinen on askel työntekijöiden arvostamiseen. Kyllä siellä yrityksissä on korkeakouluja ja yliopistoja käyneitä, jotka ovat paljon viisaampia päättämään kuin hitsarit tai siivoojat, jotka ovat valittu vain suuren suunsa takia pääluottamusmiehiksi. Ei tarvitse kysellä Hakaniemestä, saako perheen äidin kanssa sopia joustavista työajoista lasten harrastusten takia. Ei tarvitse. Voi itse paikallisesti päättää. Ammattiliittojen pelottelu johtuu siitä. että SAK pelkää jäävänsä rannalle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ukkola: "Sanna Marin, nolo keikari"

   Nyt osuu niin kohdilleen, että sattuu...hahahaaa. "Marinin rahvaanomainen piehtarointi mammonassa on yhtä kamalaa kats
   Maailman menoa
   341
   4635
  2. Seiska: Taas uusi TTK-romanssi? Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä suhdehuhujen pyörteissä

   Oho, olisiko rakkautta ilmassa? Ainakin hyvin Pernillan ja Anssin kemiat kohtasivat TTK-parketilla ja olivat myös erittä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   3065
  3. Pietilässä menossa poliisioperaatio

   PIETILÄSSÄ on parasta aikaa menossa poliisioperaatio, jossa on mukana sekä siviili- että virkapukuisia poliiseja. https
   Jämsä
   28
   2296
  4. Mikä kaivatussasi on niin erityistä?

   Asiallisia vastauksia kiitos 🙋‍♂️
   Ikävä
   60
   1044
  5. Hyvän mielen ketju

   Palstalla taas kähinöidään sanasta jos toisesta. Muistuttaisin kaikkia että joka päivä tapahtuu jotakin hyvää. Tähän k
   Sinkut
   216
   956
  6. Opettaja piti tuntia kännissä Jämsänkoskella

   No nin! Jämsänkosken Yhteiskoululla: https://www.jamsanseutu.fi/uutiset/art-2000010246632.html
   Jämsä
   27
   881
  7. Moi rakas nainen

   Mulla seisoo nyt kun ajattelen sua. Tai oikeastaan aina kun ajattelen sua :) haluan sua
   Ikävä
   67
   846
  8. tapahtuukohan tänään

   Jotain jännää🤔
   Ikävä
   88
   842
  9. Katso: Danny, 81, lataa tiukkaa tekstiä Farmi Suomi -olosuhteista: "Voi todeta, että ei tämä ole..."

   Danny tilittää tiukkaa tekstiä ja varmaan ihan asiasta. Tuohon ikään jo paljon nähnyt. Mutta saikohan tuonne ottaa oman
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   831
  10. Oletko siis kiinnostunut minusta?

   Seuraavan kerran nipistän sinua, koska haluan varmistaa, ettei tämä ole unta.
   Ikävä
   57
   826
  Aihe