Joku kysyi toisessa keskusteluketjussa, että miten palvoa Krishnaa

Anonyymi-ap

Joku kysyi toisessa keskusteluketjussa, että miten palvoa Krishnaa.

Taas joku toinen henkilö, joka haluaa herätä, on heräämässä tietämättömyyden kuolettavasta unesta.


Henkinen kehitys on tieteellinen prosessi, joka vaatii tietoa, kokemusta ja kärsivällisyyttä. Yhdeksän perusmenetelmää ovat tämän tieteen kulmakiviä.
https://vedabase.io/en/library/sb/7/5/23-24/
śravaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ
smaraṇaṁ pāda-sevanam
arcanaṁ vandanaṁ dāsyaṁ
sakhyam ātma-nivedanam
(SB 7.5.23)
Nämä yhdeksän prosessia. Helpoin prosessi on yksinkertaisesti kuunteleminen. ...


1. Shravanam. Jumalasta kertovien kertomusten kuunteleminen.

Tällaiseen kuuntelemiseen kuuluu:
Kuunnella kertomuksia Korkeimman Herran teoista henkimaailmassa;
Kuunnella kertomuksia Korkeimman Herran teoista, kun Hän laskeutuu aineelliseen maailmaan Alkuperäisessä muodossaan (Sri Krishna);
Kuunnella kertomuksia Herran ensisijaisten ekspansioiden teoista, jotka liittyvät aineellisten universumien luomisprosessiin;
Kertomuksia Herran eri inkarnaatioista, Hänen eri ominaisuuksistaan ja energioistaan;
Kertomuksia Herran kirkastuneista bhaktoista;
Kuunnellen Herran Pyhää Nimeä.

2. Kirtanam. Herran ylistäminen.

Herran ylistämistä on seuraavanlaista:

henkisiltä opettajilta ja pyhiltä kuullut tarinat Herrasta;
Herran Pyhän Nimen äänekäs laulaminen;
Herran Pyhän Nimen laulaminen yhdessä;
Herran Pyhän Nimen hiljainen kuiskaaminen

Nykyään ihmisten elämä on täynnä huolia. Tämä vaikeuttaa monimutkaisten henkisen harjoittelun menetelmien noudattamista. Siksi Pyhissä kirjoituksissa sanotaan:
https://vedabase.io/en/library/cc/madhya/6/242/
harer nāma harer nāma
harer nāmaiva kevalam
kalau nāsty eva nāsty eva
nāsty eva gatir anyathā

“ ‘In this age of quarrel and hypocrisy, the only means of deliverance is the chanting of the holy names of the Lord. There is no other way. There is no other way. There is no other way.’ ”

"Tänä riitojen ja tekopyhyyden aikakautena vapautuksen voi saavuttaa vain toistamalla Herran Pyhiä nimiä. Ei ole muuta tietä, ei ole muuta tietä, ei ole muuta tietä."

Pelkästään toistamalla Pyhää Nimeä voi saavuttaa korkeimman henkisen täydellisyyden. Tämä on paras tapa saavuttaa todellinen onni elämässä.

Kirtanam (Herran ylistäminen) on toinen Krishna-henkisen harjoituksen yhdeksästä menetelmästä Shravanamin (kuunteleminen) jälkeen. Sen ydin on laulaa ja toistaa Jumalan Nimiä.

Hare Krishna -mantra toimii tähän parhaiten, mutta myös kaikki muut todellisten henkisten perinteiden rukoukset ja nimet toimivat.

3. Vandanam. Rukoukset.

Ne, jotka on annettu Pyhissä Kirjoituksissa.
Itse laaditut rukoukset. Rukousten esittäminen liittyy läheisesti muihin palvelun menetelmiin, vaikka erityistapauksissa sitä voidaan harjoittaa erikseen (esim. hädässä).

Ja vielä kuusi prosessia.
Jo yksi näistä prosesseista voi riittää, mutta useampi on suotavaa.

____________________

Bhagavad Gitan opiskelu:

Bhagavad gita 18.70

"JA MINÄ SANON, ETTÄ SE, JOKA TUTKII TÄTÄ KÄYMÄÄMME PYHÄÄ KESKUSTELUA, PALVOO MINUA ÄLYLLÄÄN".
_______________________

"Bhagavad-gita" on Herran ääni-inkarnaatio.

Bhagavad-gita on Krishna Itse.

"Srimad Bhagavatam" edustaa Herraa äänessä.

Bhagavad-gita on Absoluuttinen Totuus, joka on ottanut kirjan muodon, ja siinä on kaikki Absoluuttisen Totuuden ominaisuudet.

Ja Kirjan tärkein ominaisuus on sen Persoona. Hän katsoo meitä, lukijoita, ja tekee johtopäätöksensä päättäen, avautuuko Hän meille, ja jos avautuu, niin missä määrin. Siksi tällaisten tutkielmien tutkiminen on pikemminkin antaumusta, ystävyyttä tai rakkautta.

Bhagavad-gita ei ole kuolleita kirjaimia, jotka koostuvat tavalliselle paperille levitetystä painomusteesta.

Gita on Elävä Kirja.


Tutkijat, jotka ovat tutkineet jo monta vuotta, ovat usein tulleet siihen tulokseen, että Kirja on yksinkertaisesti kokoelma Intian historiasta peräisin olevia sanontoja, jotka ovat koordinoimattomia ja joilla on eri kirjoittajat. Itse asiassa ne eivät yksinkertaisesti ole koskaan solmineet ystävällisiä suhteita Bhagavad-gitaan. He ovat yrittäneet valloittaa sen, mikä ei ole oikea tapa käsitellä tätä kirjaa.



"Bhagavad-gita" on salainen sisäänkäynti toiseen maailmaan, jota esoteerikot etsivät Himalajalta, tiedemiehet atomista, tähtitieteilijät muista galakseista, runoilijat riimistä, muusikot melodiasta, tanssijat rytmistä ja filosofit mielestään.....

"Bhagavad-Gita" on todella ainutlaatuinen ilmiö maailmankulttuurin historiassa. "Bhagavad-Gitan" arvo piilee sen poikkeuksellisessa kyvyssä vaikuttaa ihmisen henkiseen kehitykseen.

Bhagavad-gitalla on vapaa tahto. Jos Gita ei pidä meistä, Hänellä on oikeus olla haluamatta kommunikoida kanssamme ja niin Gita jää meille muinaisen idän käsittämättömäksi ja sekavaksi teokseksi.

Ja koska Bhagavad-gitan on kertonut Korkein Herra Itse, Kirja sisältämä tieto on apaurusheya, "yli-inhimillistä". Siinä on Bhagavad-gitan merkitys ja salaisuus. "Bhagavad-gita" on Krishna Itse. Kirja on ainoa teos, jossa Jumala puhuu

107

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä on tapahtunut pieni virhe. Vandanam on numero viisi.
      2. Vishnu Smaranam
      Vishnoch smaranam eli Herran muistaminen antaa ihmiselle, joka on puhdistanut sydämensä shravanamin (kuuntelun) ja kirtanamin (toistamisen) avulla, mahdollisuuden syventää henkistä harjoitustaan. Smaranam on käytäntö, jossa mieli keskitetään Korkeimpaan Herraan, meditoidaan Häntä ja halutaan ymmärtää enemmän Hänen Persoonastaan.


      "Sravanam kirtanam visnoh smaranam. The word smaranam means "remembering." If we chant and hear, then remembrance will automatically come, and then we shall engage in worshiping Krsna's lotus feet (sevanam). Then we shall engage in the temple worship (arcanam) and offering prayers (vandanam). We shall engage ourselves as Krsna's servants (dasyam), we shall become Krsna's friends (sakhyam), and we shall surrender everything to Krsna (atma-nivedanam). This is the process of Krsna consciousness."
      Teachings of Queen Kunti, Chapter 5
      "Sravanam kirtanam visnoh smaranam". Sana smaranam tarkoittaa "muistamista". Jos laulamme ja kuulemme, muistaminen tulee automaattisesti, ja silloin ryhdymme palvomaan Krisnan lootuksenjalkoja (sevanam). Sitten osallistumme temppelipalvontaan (arcanam) ja rukousten tarjoamiseen (vandanam). Sitoudumme Krisnan palvelijoiksi (dasyam), meistä tulee Krisnan ystäviä (sakhyam) ja luovutamme kaiken Krisnalle (atma-nivedanam). Tämä on Krsna-tietoisuuden prosessi."

      Kuningatar Kuntin opetukset, luku 5.

      ________________________

      JO YKSI PROSESSI NÄISTÄ YHDEKSÄSTÄ ON SUUREKSI AVUKSI, MUTTA USEAMPI ON TOIVOTTAVAA.

      • Anonyymi

        3. Vishnu Smaranam


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3. Vishnu Smaranam

        Bhagavad-Gitan kerrottiin viisi tuhatta vuotta sitten, ja se kirjoitettiin kirjaksi vasta muutama vuosisata sitten. Se on käännetty lukuisia kertoja, ja jokainen on kääntänyt sen omalla tavallaan. Jos tutkitte kirjastoa, näette monia erilaisia tulkintoja Bhagavad-gitasta ja kommentteja siitä. Jos otatte esimerkiksi kirjakaupan tai kirjaston hyllystä kaksi erilaista Bhagavad-gitaa, huomaatte, että ne ovat erilaisia, mutta samalla niissä on jotain samankaltaista.

        Totuuden etsijät ovat aina suosineet ja etsineet Bhagavad-gitaa, koska Kirja tallentaa sen, mitä he etsivät. Vaikka Gitasta on monia erilaisia tulkintoja, Gitan läpi kulkee tietty virtaus, joka antaa meille Bhagavad-gitan ytimen, jonka vuoksi se kerrottiin maailmalle.

        Tärkeintä tässä Shlokassa on Herran kutsu. Hän pyytää Arjunaa kuulemaan, mitä Hän aikoo kertoa: "Kuuntele minua!" Tällä kehotuksella Hän antaa ymmärtää, että tämä kuuleminen hälventää epäilykset, jotka ovat löytäneet paikkansa Arjunan sielusta.

        Meidän tapauksessamme on siis tärkeää kuulla totuus Krishnalta Itseltään, jotta voimme tuntea Hänen luontonsa ja tekonsa. Gitasta on olemassa monia erilaisia kommentaareja. Siitä huolimatta käy niin, että ihmiset saavat Krishnasta käsityksiä, jotka ovat kaukana Bhagavad-gitan antamista käsityksistä. Kun ihmiset lukevat erilaisia Bhagavad-gitan kommentteja, he saavat jotenkin sen vaikutelman, että Krishna puhuu jostain filosofiasta, jostain ajatussuunnasta, jostain tavasta tarkastella asioita, mutta he eivät ymmärrä, että riippumatta siitä, mitä Gitan kommentteja on olemassa, Krishna puhuu vain yhdestä asiasta: Hän puhuu Itsestään. Siksi Bhagavad-gitaa huolellisesti lukemalla voi saada selviä käsityksiä... Gitasta on kuultava, että Krishna sanoo jatkuvasti: ”Kuule Minulta". Tällä Hän kiinnittää jatkuvasti huomiomme siihen, että Hän kuvaa olemustaan ja tekojaan.

        Nyt meillä on edessämme kaksi Gitaa (muun joukon lisäksi): "Suloisen Absoluutin kätketty Aarre" ja "Bhagavad-gita sellaisena kuin se on". Srila Prabhupada kutsui Gitan kommentaariaan "Bhagavad-gitaksi sellaisena kuin se on", koska Gita kuvaa suoraan Krishnaa Itseään, eli Prabhupada näyttää totuuden, jonka Krishna Itse haluaa antaa maailmalle.

        Srila Sridhar Maharajin kommentti on nimeltään "Suloisen Absoluutin kätketty Aarre". Tämä otsikko viittaa siihen, että tämä kommentti sisältää sen merkityksen, joka usein jää piiloon tavallisen lukijan henkiseltä katseelta. Ja mistä tämä kätketty Aarre koostuu? Se piilee siinä, mitä Krishna kertoo meille Itsestään.

        Jotkut edistykselliset kristityt lukevat myös Bhagavad Gitaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad-Gitan kerrottiin viisi tuhatta vuotta sitten, ja se kirjoitettiin kirjaksi vasta muutama vuosisata sitten. Se on käännetty lukuisia kertoja, ja jokainen on kääntänyt sen omalla tavallaan. Jos tutkitte kirjastoa, näette monia erilaisia tulkintoja Bhagavad-gitasta ja kommentteja siitä. Jos otatte esimerkiksi kirjakaupan tai kirjaston hyllystä kaksi erilaista Bhagavad-gitaa, huomaatte, että ne ovat erilaisia, mutta samalla niissä on jotain samankaltaista.

        Totuuden etsijät ovat aina suosineet ja etsineet Bhagavad-gitaa, koska Kirja tallentaa sen, mitä he etsivät. Vaikka Gitasta on monia erilaisia tulkintoja, Gitan läpi kulkee tietty virtaus, joka antaa meille Bhagavad-gitan ytimen, jonka vuoksi se kerrottiin maailmalle.

        Tärkeintä tässä Shlokassa on Herran kutsu. Hän pyytää Arjunaa kuulemaan, mitä Hän aikoo kertoa: "Kuuntele minua!" Tällä kehotuksella Hän antaa ymmärtää, että tämä kuuleminen hälventää epäilykset, jotka ovat löytäneet paikkansa Arjunan sielusta.

        Meidän tapauksessamme on siis tärkeää kuulla totuus Krishnalta Itseltään, jotta voimme tuntea Hänen luontonsa ja tekonsa. Gitasta on olemassa monia erilaisia kommentaareja. Siitä huolimatta käy niin, että ihmiset saavat Krishnasta käsityksiä, jotka ovat kaukana Bhagavad-gitan antamista käsityksistä. Kun ihmiset lukevat erilaisia Bhagavad-gitan kommentteja, he saavat jotenkin sen vaikutelman, että Krishna puhuu jostain filosofiasta, jostain ajatussuunnasta, jostain tavasta tarkastella asioita, mutta he eivät ymmärrä, että riippumatta siitä, mitä Gitan kommentteja on olemassa, Krishna puhuu vain yhdestä asiasta: Hän puhuu Itsestään. Siksi Bhagavad-gitaa huolellisesti lukemalla voi saada selviä käsityksiä... Gitasta on kuultava, että Krishna sanoo jatkuvasti: ”Kuule Minulta". Tällä Hän kiinnittää jatkuvasti huomiomme siihen, että Hän kuvaa olemustaan ja tekojaan.

        Nyt meillä on edessämme kaksi Gitaa (muun joukon lisäksi): "Suloisen Absoluutin kätketty Aarre" ja "Bhagavad-gita sellaisena kuin se on". Srila Prabhupada kutsui Gitan kommentaariaan "Bhagavad-gitaksi sellaisena kuin se on", koska Gita kuvaa suoraan Krishnaa Itseään, eli Prabhupada näyttää totuuden, jonka Krishna Itse haluaa antaa maailmalle.

        Srila Sridhar Maharajin kommentti on nimeltään "Suloisen Absoluutin kätketty Aarre". Tämä otsikko viittaa siihen, että tämä kommentti sisältää sen merkityksen, joka usein jää piiloon tavallisen lukijan henkiseltä katseelta. Ja mistä tämä kätketty Aarre koostuu? Se piilee siinä, mitä Krishna kertoo meille Itsestään.

        Jotkut edistykselliset kristityt lukevat myös Bhagavad Gitaa.

        "Miten palvella Krishnaa? Miten palvelu tapahtuu?"

        Aloita siis lukemalla Srila Prabhuopadan kirjoja. En itse kuulu Iskconiin enkä mihinkään muuhunkaan järjestöön, vaan seuraan SCS Mathia, jota ei Suomessa ole. Se on samankaltainen kuin Suomen Iskcon ja filosofia on sama, melkein kaikki on samaa, mutta joissakin filosofisissa kohdissa on pieniä eroja. Prabhupada ja Sridhar Maharaj olivat ystäviä ja välillä jopa luennoivat yhdessä.

        Kirjat voisivat alkaa helpoimmasta vaikeampaan ja järjestys voisi olla sellainen. Eli ensin peruskäsitteet. Prabhupada selittää erittäin vaikeaa filosofiaa ellaisella tavalla, jota länsimaalaisten olis helpompi ymmärtää. Mutta Sridhar Mahrarajan keskustelua on vielä vaikeampi ymmärtää, jos ei ymmärrä perusasioita. Hänen puheensa on melko tieteellinen.

        Varmasti myös kirjastossa on niitä kirjoja. Järjestys helpommasta vaikeampaan:

        1. Ajaton viisaus

        Tämä pehmeäkantinen kirja kertoo ikuisesta viisaudesta, jota suuret ajattelijat ovat opettaneet kautta aikojen. Ajaton viisaus paljastaa omaa minuuttamme, luontoa ja maailmankaikkeutta koskevat salaisuudet. Kirjan esseissä, keskusteluissa ja luennoissa Hänen Jumalainen Armonsa A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, arvostettu veda-filosofi ja henkinen opettaja, puhuu bhakti-joogasta, korkeamman tietoisuuden saavuttamisesta, todellisesta kauneudesta ja monista muista aiheista.
        Alkuperäisteos: ‘Science of Self-Realization’, 1968

        2. Elämän tiede
        Srila Prabhupadalla ja hänen oppilaillaan oli tapana joka aamu käydä reippaalla kävelyllä. Tuolloin he lausuivat helmillään Hare Krishna-mantraa tai keskustelivat filosofiasta. Monesti oppilaat esittivät ateistin, tiedemiehen tai jonkun muun uskonnon edustajaa ja argumentoivat Srila Prabhupadan kanssa. Tässä kirjassa on talletettu yhteensä kuudeltatoista aamulta näitä eläväisiä keskusteluja. Lisäksi kirja sisältää teokset ‘Ajan ja paikan tuolla puolen’ sekä ‘Täydellisiä kysymyksiä, täydellisiä vastauksia’.
        “Tätä yksilösielua ei voida säekeä, polttaa tai kuivattaa. Se on ikuinen, kaikkialla läsnä oleva, muuttumatin ja iäti sama.”
        Elämän tiede on haaste nykyajan elämänkatsomukselle. Se vie lukijansa mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin jälleensyntymästä, kasvissyönnistä, tiedemiesten teorioista ja ihmiselämän tarkoituksesta. Se esittää uudenlaisen vastauksen elämän peruskysymyksiin.
        3. Sri Isopanisad

        Yksilöinä meidän on luonnollista tuntea, että persoonallisuus on meille oleellista.
        Olisimmeko todella vain sattumalta elottomista osasista rakentuneita abstraktien lakien ohjaamia tarkoituksettomia olioita, kuten tiede antaa joskus ymmärtää?
        Sri Isopanisad, tunnetuin 108 Upanisadista, kiteyttää vedafilosofian ajatelmat persoonallisuuden ja yksilöllisyyden näkyvyydestä kaikkialla elämän ja tiedon piirissä.
        His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan kääntäminä ja tulkitsemina Sri Isopanisadin yhdeksäntoista kultaista säettä haalistavat kasvottoman maailmankuvan ja tutustuttavat meidät ylivoimaiseen Ylimpään Olentoon, kaiken onnen lähteeseen.
        4. Bhagavad Gita, Kuten se on
        Bhagavad-gita tuo idän ikivanhan viisauden helposti ymmärrettävässä muodossa askel askeleelta lähemmäksi. Tämä painos sisältää alkuperäiset runolliset sanskritinkieliset säkeet translitterointeineen ja käännöksineen, sekä merkitykset, joissa Srila Prabhupada on laatinut kommentaarit yhdessä vaishnava-acaryoiden kanssa valottamaan tapahtumien kulkua ja syvempää luonnetta. Bhagavad-gita on erityinen – muut pyhät tekstit kertovat Jumalasta, mutta Bhagavad-gitassa Jumala itse kertoo itsestään ja luomastaan maailmankaikkeudesta ja sen ominaisuuksista. Lukija voi oppia ymmärtämään itseään, Jumalaa ja luontoa ja aineen ja hengen eroavaisuuksia. Bhagavad-gita kuvailee mm. joogan eri teitä, ihmisluonnetta, aineen eri olemuspuolia, ikuista sielua ja mielen psykologiaa.
        5000 vuotta sitten Intiassa, Kuruksetran sodan kynnyksellä, Arjuna tiedusteli ystävältään Krishnalta elämän tarkoituksesta. Tuo keskustelu ikuistettiin Bhagavad-gitaksi, jota myös kutsutaan Veda-tiedon helmeksi ja pidetään kaikkien vedojen opetusten kermana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miten palvella Krishnaa? Miten palvelu tapahtuu?"

        Aloita siis lukemalla Srila Prabhuopadan kirjoja. En itse kuulu Iskconiin enkä mihinkään muuhunkaan järjestöön, vaan seuraan SCS Mathia, jota ei Suomessa ole. Se on samankaltainen kuin Suomen Iskcon ja filosofia on sama, melkein kaikki on samaa, mutta joissakin filosofisissa kohdissa on pieniä eroja. Prabhupada ja Sridhar Maharaj olivat ystäviä ja välillä jopa luennoivat yhdessä.

        Kirjat voisivat alkaa helpoimmasta vaikeampaan ja järjestys voisi olla sellainen. Eli ensin peruskäsitteet. Prabhupada selittää erittäin vaikeaa filosofiaa ellaisella tavalla, jota länsimaalaisten olis helpompi ymmärtää. Mutta Sridhar Mahrarajan keskustelua on vielä vaikeampi ymmärtää, jos ei ymmärrä perusasioita. Hänen puheensa on melko tieteellinen.

        Varmasti myös kirjastossa on niitä kirjoja. Järjestys helpommasta vaikeampaan:

        1. Ajaton viisaus

        Tämä pehmeäkantinen kirja kertoo ikuisesta viisaudesta, jota suuret ajattelijat ovat opettaneet kautta aikojen. Ajaton viisaus paljastaa omaa minuuttamme, luontoa ja maailmankaikkeutta koskevat salaisuudet. Kirjan esseissä, keskusteluissa ja luennoissa Hänen Jumalainen Armonsa A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, arvostettu veda-filosofi ja henkinen opettaja, puhuu bhakti-joogasta, korkeamman tietoisuuden saavuttamisesta, todellisesta kauneudesta ja monista muista aiheista.
        Alkuperäisteos: ‘Science of Self-Realization’, 1968

        2. Elämän tiede
        Srila Prabhupadalla ja hänen oppilaillaan oli tapana joka aamu käydä reippaalla kävelyllä. Tuolloin he lausuivat helmillään Hare Krishna-mantraa tai keskustelivat filosofiasta. Monesti oppilaat esittivät ateistin, tiedemiehen tai jonkun muun uskonnon edustajaa ja argumentoivat Srila Prabhupadan kanssa. Tässä kirjassa on talletettu yhteensä kuudeltatoista aamulta näitä eläväisiä keskusteluja. Lisäksi kirja sisältää teokset ‘Ajan ja paikan tuolla puolen’ sekä ‘Täydellisiä kysymyksiä, täydellisiä vastauksia’.
        “Tätä yksilösielua ei voida säekeä, polttaa tai kuivattaa. Se on ikuinen, kaikkialla läsnä oleva, muuttumatin ja iäti sama.”
        Elämän tiede on haaste nykyajan elämänkatsomukselle. Se vie lukijansa mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin jälleensyntymästä, kasvissyönnistä, tiedemiesten teorioista ja ihmiselämän tarkoituksesta. Se esittää uudenlaisen vastauksen elämän peruskysymyksiin.
        3. Sri Isopanisad

        Yksilöinä meidän on luonnollista tuntea, että persoonallisuus on meille oleellista.
        Olisimmeko todella vain sattumalta elottomista osasista rakentuneita abstraktien lakien ohjaamia tarkoituksettomia olioita, kuten tiede antaa joskus ymmärtää?
        Sri Isopanisad, tunnetuin 108 Upanisadista, kiteyttää vedafilosofian ajatelmat persoonallisuuden ja yksilöllisyyden näkyvyydestä kaikkialla elämän ja tiedon piirissä.
        His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan kääntäminä ja tulkitsemina Sri Isopanisadin yhdeksäntoista kultaista säettä haalistavat kasvottoman maailmankuvan ja tutustuttavat meidät ylivoimaiseen Ylimpään Olentoon, kaiken onnen lähteeseen.
        4. Bhagavad Gita, Kuten se on
        Bhagavad-gita tuo idän ikivanhan viisauden helposti ymmärrettävässä muodossa askel askeleelta lähemmäksi. Tämä painos sisältää alkuperäiset runolliset sanskritinkieliset säkeet translitterointeineen ja käännöksineen, sekä merkitykset, joissa Srila Prabhupada on laatinut kommentaarit yhdessä vaishnava-acaryoiden kanssa valottamaan tapahtumien kulkua ja syvempää luonnetta. Bhagavad-gita on erityinen – muut pyhät tekstit kertovat Jumalasta, mutta Bhagavad-gitassa Jumala itse kertoo itsestään ja luomastaan maailmankaikkeudesta ja sen ominaisuuksista. Lukija voi oppia ymmärtämään itseään, Jumalaa ja luontoa ja aineen ja hengen eroavaisuuksia. Bhagavad-gita kuvailee mm. joogan eri teitä, ihmisluonnetta, aineen eri olemuspuolia, ikuista sielua ja mielen psykologiaa.
        5000 vuotta sitten Intiassa, Kuruksetran sodan kynnyksellä, Arjuna tiedusteli ystävältään Krishnalta elämän tarkoituksesta. Tuo keskustelu ikuistettiin Bhagavad-gitaksi, jota myös kutsutaan Veda-tiedon helmeksi ja pidetään kaikkien vedojen opetusten kermana.

        " Miksette lue minun kirjojani? Minäkin luen niitä, kun minulla on vapaa-aikaa. Miksi luulette minun lukevan niitä? Luuletko, että nämä kirjat ovat minun kirjoittamiani? Ei! Ne ovat Krishnan kirjoittamia. Siksi minä luen niitä. Aina kun alan kirjoittaa, Krishna tulee ja istuu viereeni. Hän puhaltaa jokaisen sanan minuun. Kirjani eivät ole keskinkertaisia kirjoituksia. Ne ovat transsendentaalista kirjallisuutta."

        Srila Prabhupada


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Miksette lue minun kirjojani? Minäkin luen niitä, kun minulla on vapaa-aikaa. Miksi luulette minun lukevan niitä? Luuletko, että nämä kirjat ovat minun kirjoittamiani? Ei! Ne ovat Krishnan kirjoittamia. Siksi minä luen niitä. Aina kun alan kirjoittaa, Krishna tulee ja istuu viereeni. Hän puhaltaa jokaisen sanan minuun. Kirjani eivät ole keskinkertaisia kirjoituksia. Ne ovat transsendentaalista kirjallisuutta."

        Srila Prabhupada

        Siksi minä luen niitä. Aina kun alan kirjoittaa, Krishna tulee ja istuu viereeni. Hän puhaltaa jokaisen sanan minuun. Kirjani eivät ole keskinkertaisia kirjoituksia. Ne ovat transsendentaalista kirjallisuutta."

        Srila Prabhupada


    • Anonyymi

      Kyykit sinne mekkaan päin siitä se lähtee.

      • Anonyymi

        Yleistäen voimme sanoa, että mielestämme uskonnon tarkoitus on opettaa ihmistä näkemään Jumala aina ja kaikessa, koska on väärin ajatella luomakuntaa ilman Luojaa. Henkisesti kypsä ihminen näkee jopa aineellisen maailman sen yhteydessä Jumalaan, hän kykenee tuntemaan Jumalan läsnäolon jokaisen elävän olennon sydämessä - jopa kaikkein syntisimmän, sitä enemmän hänen pitäisi oppia näkemään Jumala muissa uskonnoissa.

        Uskonto, joka ei kykene opettamaan seuraajiaan näkemään Jumalan ilmenemistä kaikessa, myös muissa henkisissä perinteissä, ei täytä tarkoitustaan.


        Vaishnava-filosofian klassisen määritelmän perusteella, jonka mukaan sielun alkuperäinen asema on olla Korkeimman Herran palvelija (Sri Caitanya-Caritamrta, Madhya 20.108), vaishnava ei rajoitu luokittelemaan ihmisiä kristittyihin, hinduihin, muslimeihin jne. vaan näkee viime kädessä jokaisessa ihmisessä sielun, Jumalan ikuisen yksilöllisen hiukkasen, joka on kutsuttu palvelemaan häntä. Tämän maailmankatsomuksen ansiosta vaishnava voi tuntea sukulaisuutta, veljellistä yhteyttä muiden monoteististen uskontojen kannattajien kanssa.

        Näiden käsitteiden, jotka edistävät uskonnollisen suvaitsevaisuuden ja muiden uskontojen edustajien kunnioittamisen opettamista, ansiosta voimme puhua vaishnavismista korkeana henkisenä kulttuurina, joka kykenee edistämään maailman uskonnollisen ajattelun kehitystä.


        Tietyt erot uskonnollisten perinteiden välillä ovat väistämättömiä - muuten ei olisi olemassa erilaisia uskontoja. Tämä on niiden arvo: ihmiset, joilla on erilaiset uskonnolliset tarpeet, tarvitsevat erilaisia uskonnollisuuden muotoja, ja todennäköisesti siksi Jumala antaa erilaisia uskonnollisia järjestelmiä.


        Uskonnollisten opetusten nykyinen tietämättömyys maassa on täydellinen kasvualusta uskonnolliselle suvaitsemattomuudelle. Siksi uskonnollisen "vääräuskoisten" vastaan tuntema vihan voittaminen edellyttää kattavia ponnisteluja eri aloilla sekä suvaitsevaisuuden ja vuoropuhelun ilmapiirin luomista vaihtoehtona suvaitsemattomuutta synnyttävälle ilmapiirille.

        Ulkoisista eroista ja filosofisista eroista huolimatta syvällä tasolla meidän ja muiden henkisten perinteiden välillä on kuitenkin monia yhtymäkohtia. Henkinen luonne on tavalla tai toisella sama kaikille.

        Ensinnäkin on tarpeen puhua periaatteessa suhtautumisestamme muihin uskontoihin, uskontojen väliseen ja uskontojen väliseen vuoropuheluun.

        Vaisnavat ovat myös kiinnostuneita muista perinteistä, tutustuvat niihin omakohtaisesti - ja asiantuntevasti - ja oppivat löytämään niistä Jumalan. Tällaiset tapaamiset hälventävät tehokkaasti lähes kaikkien tunnustuskuntien neofyytille ominaista fanaattisuutta, epäkypsiä ajatuksia siitä, että "minun uskoni on ainoa oikea", "vain meillä on tietäviä ihmisiä" jne.



        Jokainen uskonto puhuu yhdestä Luojasta, ainakin teistinen uskonto. Mutta samaan aikaan on sellainen vaikutus, että se on meidän Jumalamme, Hän on meidän. Absoluuttinen totuus on vain meidän. Eettisellä tasolla se johtaa lähinnä yhteiskunnan jakautumiseen. Sen sijaan, että uskonto yhdistäisi yhteiskuntaa Luojan ja hänen suunnitelmansa ympärille, se toimii itse asiassa päinvastaiseen suuntaan.



        Kukaan ei halua sitä, koska kanta on, ettei voi hyväksyä sitä, että on olemassa Absoluuttinen Totuus, vaikka se ei olisikaan niin vahvasti ilmennyt kuin meillä, että se on olemassa jossakin muussa perinteessä.


        Muiden uskontojen perinteiden kunnioittaminen ja arvostaminen on tie yhteiselämäämme.

        Jokaisessa uskonnossa on joitakin hämmästyttäviä oivalluksia, ilmestyksiä. Ongelmana on vain yksi asia: koska uskonnollisissa perinteissä on ihmisen tietämättömyyttä, jokainen uskonnollinen perinne väittää, että sillä on vain Totuus. Ja kun kuulette näitä asioita, teidän on ymmärrettävä, että tämä on jo aineellisen tietoisuuden vaikutusta, tietämättömyyden vaikutusta.


        Toisin sanoen, jos opetuslapseus on jatkuvaa, jos Totuus välittyy, uskonto tunnustaa, että Totuus ilmenee ainakin osittain eri perinteissä. Mutta jos opetuslapseuden periytyminen katkeaa, silloin uskonto ikään kuin jähmettyy ja alkaa väittää olevansa totta, että vain minulla on Totuus.



        Tämä on merkki väärästä opettajasta, joka on hylännyt opetuslapsen asemansa. Jos opettaja ei ole opetuslapseusasemassa, hän on väärä opettaja. ... palaisivat opetuslapseuteen ja alkaisivat oppia toisiltaan, kaikki yhdessä ryhtyisivät vuoropuheluun absoluuttisesta totuudesta ja yrittäisivät ilmentää sitä yhteiskunnalle.



        Yhteiskunnan muuttamiseksi uskontojen on yhdistettävä voimansa. Ei kuitenkaan tulla tulla yhdeksi uskonnoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleistäen voimme sanoa, että mielestämme uskonnon tarkoitus on opettaa ihmistä näkemään Jumala aina ja kaikessa, koska on väärin ajatella luomakuntaa ilman Luojaa. Henkisesti kypsä ihminen näkee jopa aineellisen maailman sen yhteydessä Jumalaan, hän kykenee tuntemaan Jumalan läsnäolon jokaisen elävän olennon sydämessä - jopa kaikkein syntisimmän, sitä enemmän hänen pitäisi oppia näkemään Jumala muissa uskonnoissa.

        Uskonto, joka ei kykene opettamaan seuraajiaan näkemään Jumalan ilmenemistä kaikessa, myös muissa henkisissä perinteissä, ei täytä tarkoitustaan.


        Vaishnava-filosofian klassisen määritelmän perusteella, jonka mukaan sielun alkuperäinen asema on olla Korkeimman Herran palvelija (Sri Caitanya-Caritamrta, Madhya 20.108), vaishnava ei rajoitu luokittelemaan ihmisiä kristittyihin, hinduihin, muslimeihin jne. vaan näkee viime kädessä jokaisessa ihmisessä sielun, Jumalan ikuisen yksilöllisen hiukkasen, joka on kutsuttu palvelemaan häntä. Tämän maailmankatsomuksen ansiosta vaishnava voi tuntea sukulaisuutta, veljellistä yhteyttä muiden monoteististen uskontojen kannattajien kanssa.

        Näiden käsitteiden, jotka edistävät uskonnollisen suvaitsevaisuuden ja muiden uskontojen edustajien kunnioittamisen opettamista, ansiosta voimme puhua vaishnavismista korkeana henkisenä kulttuurina, joka kykenee edistämään maailman uskonnollisen ajattelun kehitystä.


        Tietyt erot uskonnollisten perinteiden välillä ovat väistämättömiä - muuten ei olisi olemassa erilaisia uskontoja. Tämä on niiden arvo: ihmiset, joilla on erilaiset uskonnolliset tarpeet, tarvitsevat erilaisia uskonnollisuuden muotoja, ja todennäköisesti siksi Jumala antaa erilaisia uskonnollisia järjestelmiä.


        Uskonnollisten opetusten nykyinen tietämättömyys maassa on täydellinen kasvualusta uskonnolliselle suvaitsemattomuudelle. Siksi uskonnollisen "vääräuskoisten" vastaan tuntema vihan voittaminen edellyttää kattavia ponnisteluja eri aloilla sekä suvaitsevaisuuden ja vuoropuhelun ilmapiirin luomista vaihtoehtona suvaitsemattomuutta synnyttävälle ilmapiirille.

        Ulkoisista eroista ja filosofisista eroista huolimatta syvällä tasolla meidän ja muiden henkisten perinteiden välillä on kuitenkin monia yhtymäkohtia. Henkinen luonne on tavalla tai toisella sama kaikille.

        Ensinnäkin on tarpeen puhua periaatteessa suhtautumisestamme muihin uskontoihin, uskontojen väliseen ja uskontojen väliseen vuoropuheluun.

        Vaisnavat ovat myös kiinnostuneita muista perinteistä, tutustuvat niihin omakohtaisesti - ja asiantuntevasti - ja oppivat löytämään niistä Jumalan. Tällaiset tapaamiset hälventävät tehokkaasti lähes kaikkien tunnustuskuntien neofyytille ominaista fanaattisuutta, epäkypsiä ajatuksia siitä, että "minun uskoni on ainoa oikea", "vain meillä on tietäviä ihmisiä" jne.



        Jokainen uskonto puhuu yhdestä Luojasta, ainakin teistinen uskonto. Mutta samaan aikaan on sellainen vaikutus, että se on meidän Jumalamme, Hän on meidän. Absoluuttinen totuus on vain meidän. Eettisellä tasolla se johtaa lähinnä yhteiskunnan jakautumiseen. Sen sijaan, että uskonto yhdistäisi yhteiskuntaa Luojan ja hänen suunnitelmansa ympärille, se toimii itse asiassa päinvastaiseen suuntaan.



        Kukaan ei halua sitä, koska kanta on, ettei voi hyväksyä sitä, että on olemassa Absoluuttinen Totuus, vaikka se ei olisikaan niin vahvasti ilmennyt kuin meillä, että se on olemassa jossakin muussa perinteessä.


        Muiden uskontojen perinteiden kunnioittaminen ja arvostaminen on tie yhteiselämäämme.

        Jokaisessa uskonnossa on joitakin hämmästyttäviä oivalluksia, ilmestyksiä. Ongelmana on vain yksi asia: koska uskonnollisissa perinteissä on ihmisen tietämättömyyttä, jokainen uskonnollinen perinne väittää, että sillä on vain Totuus. Ja kun kuulette näitä asioita, teidän on ymmärrettävä, että tämä on jo aineellisen tietoisuuden vaikutusta, tietämättömyyden vaikutusta.


        Toisin sanoen, jos opetuslapseus on jatkuvaa, jos Totuus välittyy, uskonto tunnustaa, että Totuus ilmenee ainakin osittain eri perinteissä. Mutta jos opetuslapseuden periytyminen katkeaa, silloin uskonto ikään kuin jähmettyy ja alkaa väittää olevansa totta, että vain minulla on Totuus.



        Tämä on merkki väärästä opettajasta, joka on hylännyt opetuslapsen asemansa. Jos opettaja ei ole opetuslapseusasemassa, hän on väärä opettaja. ... palaisivat opetuslapseuteen ja alkaisivat oppia toisiltaan, kaikki yhdessä ryhtyisivät vuoropuheluun absoluuttisesta totuudesta ja yrittäisivät ilmentää sitä yhteiskunnalle.



        Yhteiskunnan muuttamiseksi uskontojen on yhdistettävä voimansa. Ei kuitenkaan tulla tulla yhdeksi uskonnoksi.

        Koko maailmassa, sivistyneessä maailmassa, on jokin uskonto - kristinuskonto, muslimiuskonto, hindu-uskonto, buddhalaisuskonto ja kaikki muut alisteiset uskonnot. Kristittyjen ryhmässä on niin monia kirkkoja - protestanttisia, katolisia. Muslimeilla on Shunya, Shuni, Shek - niin monia asioita. Myös hindut, vaisnavit ja shaktat, saurat, ganapathit ja monet muut. Mutta Krishna sanoo: 'Kaikki he etsivät Minua. "Kaikilla, heillä voi olla erilaisia uskonnollisia järjestelmiä, mutta heidän tavoitteensa on, miten lähestyä Minua."



        Se ei ole uskonnollinen järjestelmä, joka kilpailee toisen uskonnon kanssa.




        Pitäisi tietää, kuka Jumala on, kuka hän on ja mikä on hänen suhteensa Jumalaan. Sitä Krishna-tietoisuusliike on. Se ei ole liike, joka tekee hinduista muslimeja tai muslimeista hinduja tai kristityistä hinduja, se ei ole sellainen liike.


        Jos joku saarnaa, että että hindulaisuus on kristinuskoa parempi, se ei ole oikein. Me emme sano sillä tavalla. Krishna-tietoisuus tiede, se on filosofia.

        Siksi on suuri tarve valistaa ihmisiä siitä, mikä on elämän tarkoitus.




        Eri uskontojen kirjoituksissa puhutaan Korkeimmasta Herrasta, kaiken Lähteestä, joka hallitsee kaikkea ja voimme olla yhtä mieltä siitä, että Hän on ja voi ilmetä eri uskonnollisissa perinteissä paikan ja ajan erityispiirteiden mukaan.




        Jos vertaamme kristinuskoa, islamia, vaisnavismia, juutalaisuutta - kaikkialla käskyt, joiden tarkoituksena on puhdistua synneistä ja kehittää rakkautta Jumalaa kohtaan, ovat ensimmäisellä sijalla. Jumala itse tunnustetaan korkeimmaksi rakastavaksi olennoksi, kaiken lähteeksi jne.



        Jos joku saarnaa, että että hindulaisuus on kristinuskoa parempi, se ei ole oikein. Me emme sano sillä tavalla. Krishna-tietoisuus tiede, se on filosofia.




        Jos uskonnollisissa perinteissä on ihmisen tietämättömyyttä, jokainen uskonnollinen perinne väittää, että sillä on vain Totuus.


        Ja kun kuulette näitä asioita, teidän on ymmärrettävä, että tämä on jo aineellisen tietoisuuden vaikutusta, tietämättömyyden vaikutusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko maailmassa, sivistyneessä maailmassa, on jokin uskonto - kristinuskonto, muslimiuskonto, hindu-uskonto, buddhalaisuskonto ja kaikki muut alisteiset uskonnot. Kristittyjen ryhmässä on niin monia kirkkoja - protestanttisia, katolisia. Muslimeilla on Shunya, Shuni, Shek - niin monia asioita. Myös hindut, vaisnavit ja shaktat, saurat, ganapathit ja monet muut. Mutta Krishna sanoo: 'Kaikki he etsivät Minua. "Kaikilla, heillä voi olla erilaisia uskonnollisia järjestelmiä, mutta heidän tavoitteensa on, miten lähestyä Minua."



        Se ei ole uskonnollinen järjestelmä, joka kilpailee toisen uskonnon kanssa.




        Pitäisi tietää, kuka Jumala on, kuka hän on ja mikä on hänen suhteensa Jumalaan. Sitä Krishna-tietoisuusliike on. Se ei ole liike, joka tekee hinduista muslimeja tai muslimeista hinduja tai kristityistä hinduja, se ei ole sellainen liike.


        Jos joku saarnaa, että että hindulaisuus on kristinuskoa parempi, se ei ole oikein. Me emme sano sillä tavalla. Krishna-tietoisuus tiede, se on filosofia.

        Siksi on suuri tarve valistaa ihmisiä siitä, mikä on elämän tarkoitus.




        Eri uskontojen kirjoituksissa puhutaan Korkeimmasta Herrasta, kaiken Lähteestä, joka hallitsee kaikkea ja voimme olla yhtä mieltä siitä, että Hän on ja voi ilmetä eri uskonnollisissa perinteissä paikan ja ajan erityispiirteiden mukaan.




        Jos vertaamme kristinuskoa, islamia, vaisnavismia, juutalaisuutta - kaikkialla käskyt, joiden tarkoituksena on puhdistua synneistä ja kehittää rakkautta Jumalaa kohtaan, ovat ensimmäisellä sijalla. Jumala itse tunnustetaan korkeimmaksi rakastavaksi olennoksi, kaiken lähteeksi jne.



        Jos joku saarnaa, että että hindulaisuus on kristinuskoa parempi, se ei ole oikein. Me emme sano sillä tavalla. Krishna-tietoisuus tiede, se on filosofia.




        Jos uskonnollisissa perinteissä on ihmisen tietämättömyyttä, jokainen uskonnollinen perinne väittää, että sillä on vain Totuus.


        Ja kun kuulette näitä asioita, teidän on ymmärrettävä, että tämä on jo aineellisen tietoisuuden vaikutusta, tietämättömyyden vaikutusta.

        Jos muistamme ja tutkimme Bhagavad-gitaa jatkuvasti, rakastamme Häntä. Se, mitä muistamme, paljastuu tietoisuudessamme.

        Muisteleminen on tapa saada tietoa mielestä sydämeen. Ja se, mikä pääsee sydämeemme, ei poistu sieltä niin helposti, ja siksi se muokkaa sitä jatkuvasti. Samalla tavalla muutama Bhagavad-gitan sana, kun ne kerran pääsevät sydämeemme, tekee siitä varmasti lämpimän, pehmeän, ystävällisen, kiitollisen, nöyrän ja onnellisen. Meidän tehtävämme on vain toimittaa sen sanat perille. Siksi Gitamahatmya (Bhagavad-gitan 1. luvun ylistys) sanoo: "Keskittäkää sisäinen katseenne tähän Gitan jumalalliseen kuvaan, sillä Gitalla on voima vapauttaa ihminen kaikista synneistä. Jokainen älykäs ihminen, joka lukee Bhagavad-gitan yhden luvun, yhden shlokan, puoli shlokaa tai jopa neljänneksen shlokasta joka päivä, voi puhdistaa sydämensä ja saavuttaa Vaikunthan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos muistamme ja tutkimme Bhagavad-gitaa jatkuvasti, rakastamme Häntä. Se, mitä muistamme, paljastuu tietoisuudessamme.

        Muisteleminen on tapa saada tietoa mielestä sydämeen. Ja se, mikä pääsee sydämeemme, ei poistu sieltä niin helposti, ja siksi se muokkaa sitä jatkuvasti. Samalla tavalla muutama Bhagavad-gitan sana, kun ne kerran pääsevät sydämeemme, tekee siitä varmasti lämpimän, pehmeän, ystävällisen, kiitollisen, nöyrän ja onnellisen. Meidän tehtävämme on vain toimittaa sen sanat perille. Siksi Gitamahatmya (Bhagavad-gitan 1. luvun ylistys) sanoo: "Keskittäkää sisäinen katseenne tähän Gitan jumalalliseen kuvaan, sillä Gitalla on voima vapauttaa ihminen kaikista synneistä. Jokainen älykäs ihminen, joka lukee Bhagavad-gitan yhden luvun, yhden shlokan, puoli shlokaa tai jopa neljänneksen shlokasta joka päivä, voi puhdistaa sydämensä ja saavuttaa Vaikunthan."

        Bhagavad-gitan siunaukset:

        "Bhagavad-gita kerrottiin juuri Mokshada Ekadashina (Ekadashi, joka antaa vapautuksen). Ja siksi mikä tahansa Bhagavad-Gitan kuuleminen antaa vapautuksen.

        Srimad Bhagavatamin (2.5.9) kommentaarissa sanotaan, että keskustelut Herran transsendentaalisista toimista puhdistavat ilmapiirin siinä paikassa, jossa niitä käydään. Kerromme, kuuntelemme, kysymme kysymyksiä ja vastaamme kysymyksiin. Tällaiset kysymykset (keskustelut) puhdistavat sekä sen, joka kysyy kysymyksiä (kuuntelee) että sen, joka vastaa ja kertoo.

        "Keskustelut Herran transsendentaalisista toimista puhdistavat ilmapiirin siinä paikassa, jossa niitä käydään, ja siksi bhaktat vastaavat tällaisiin kysymyksiin suurella innolla. Tällaiset kysymykset puhdistavat sekä sen, joka niitä kysyy, että sen, joka niihin vastaa. Puhtaat bhaktat eivät tyydy siihen, että he itse tietävät kaiken Herrasta, vaan he pyrkivät aina välittämään tätä tietoa muille, sillä he haluavat, että kaikki ihmiset tuntevat Herran suuruuden."

        "Bhagavad-gita on tarkoitettu niille, jotka haluavat onnea, niille, jotka eivät voi hyväksyä kärsimystään. Onnelliseksi tuleminen on totuuden oivaltamista.


        Totuus ei voi kuulua millekään yhdelle ihmisryhmälle tai kansalle. Totuus on universaali. Ja tämä totuus välittyy Bhagavad-gitassa.

        "Ne, jotka haluavat ylittää Samsaran (syntymän ja kuoleman) pelkoa herättävän valtameren, pääsevät helposti toiselle rannalle nousemalla Gitan veneeseen!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad-gitan siunaukset:

        "Bhagavad-gita kerrottiin juuri Mokshada Ekadashina (Ekadashi, joka antaa vapautuksen). Ja siksi mikä tahansa Bhagavad-Gitan kuuleminen antaa vapautuksen.

        Srimad Bhagavatamin (2.5.9) kommentaarissa sanotaan, että keskustelut Herran transsendentaalisista toimista puhdistavat ilmapiirin siinä paikassa, jossa niitä käydään. Kerromme, kuuntelemme, kysymme kysymyksiä ja vastaamme kysymyksiin. Tällaiset kysymykset (keskustelut) puhdistavat sekä sen, joka kysyy kysymyksiä (kuuntelee) että sen, joka vastaa ja kertoo.

        "Keskustelut Herran transsendentaalisista toimista puhdistavat ilmapiirin siinä paikassa, jossa niitä käydään, ja siksi bhaktat vastaavat tällaisiin kysymyksiin suurella innolla. Tällaiset kysymykset puhdistavat sekä sen, joka niitä kysyy, että sen, joka niihin vastaa. Puhtaat bhaktat eivät tyydy siihen, että he itse tietävät kaiken Herrasta, vaan he pyrkivät aina välittämään tätä tietoa muille, sillä he haluavat, että kaikki ihmiset tuntevat Herran suuruuden."

        "Bhagavad-gita on tarkoitettu niille, jotka haluavat onnea, niille, jotka eivät voi hyväksyä kärsimystään. Onnelliseksi tuleminen on totuuden oivaltamista.


        Totuus ei voi kuulua millekään yhdelle ihmisryhmälle tai kansalle. Totuus on universaali. Ja tämä totuus välittyy Bhagavad-gitassa.

        "Ne, jotka haluavat ylittää Samsaran (syntymän ja kuoleman) pelkoa herättävän valtameren, pääsevät helposti toiselle rannalle nousemalla Gitan veneeseen!"

        "Bhagavad-gita julistetaan Gitopanishadiksi, koska se ilmaisee kaikkien Upanishadien ytimen.

        "Bhagavat-Gitaa" julistetaan myös Brahma-Vidyaksi ("Absoluutin Tunteminen"), joka on korkein kaikista tiedoista, jota henkinen etsijä tavoittelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Bhagavad-gita julistetaan Gitopanishadiksi, koska se ilmaisee kaikkien Upanishadien ytimen.

        "Bhagavat-Gitaa" julistetaan myös Brahma-Vidyaksi ("Absoluutin Tunteminen"), joka on korkein kaikista tiedoista, jota henkinen etsijä tavoittelee.

        Siellä, missä on Krishna, kaikkien mystikkojen Herra, ja missä on Arjuna, täydellinen jousiampuja, siellä on aina yltäkylläisyyttä, voittoa, poikkeuksellista voimaa ja moraalista puhtautta. Tämä on minun mielipiteeni.

        https://vedabase.io/en/library/bg/18/78/

        Bg. 18.78


        Wherever there is Kṛṣṇa, the master of all mystics, and wherever there is Arjuna, the supreme archer, there will also certainly be opulence, victory, extraordinary power, and morality. That is my opinion.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä, missä on Krishna, kaikkien mystikkojen Herra, ja missä on Arjuna, täydellinen jousiampuja, siellä on aina yltäkylläisyyttä, voittoa, poikkeuksellista voimaa ja moraalista puhtautta. Tämä on minun mielipiteeni.

        https://vedabase.io/en/library/bg/18/78/

        Bg. 18.78


        Wherever there is Kṛṣṇa, the master of all mystics, and wherever there is Arjuna, the supreme archer, there will also certainly be opulence, victory, extraordinary power, and morality. That is my opinion.

        5000 vuotta sitten, Herra Krishna antoi Kurukshetran taistelukentällä Arjunalle Gitan pyhän henkisen tiedon ja antoi näin "Jumalan Laulun" koko ihmiskunnan käyttöön.


        Heidän vuoropuhelunsa, yksi ihmiskunnan historian suurimmista filosofisista ja uskonnollisista keskusteluista, käytiin juuri ennen taistelua.


        Nöyryyttä vailla olevan ihmisen on hyvin vaikea ymmärtää Bhagavad-gitaa, sillä Bhagavad-gitan merkitys on suuri mysteeri." Bhagavad-gitan tutkimiseen tarvittavat ominaisuudet, kuten kunnioitus, nöyryys ja kiitollisuus, auttavat meitä oivaltamaan Herra Sri Krishnan. Srila Prabhupada sanoi, että "Bhagavad-gita" on henkisen elämän alkuopas. "Bhagavad-gita on transsendentaalinen. Se ei riipu oppilaan pätevyydestä. Kuka tahansa voi ymmärtää sen, kunhan hän suostuu opiskelemaan sitä ja noudattaa sen periaatteita. Se riittää.

        Krishna kuitenkin mainitsee Bhagavad-gitassa monissa kohdissa, että tätä salattua tietoa ei pidä selittää niille, jotka eivät ole riittävän askeettisia, joilla ei ole omistautumista, jotka eivät harjoita omistautunutta palvelua, eikä tietenkään niille, jotka ovat kateellisia Hänelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        5000 vuotta sitten, Herra Krishna antoi Kurukshetran taistelukentällä Arjunalle Gitan pyhän henkisen tiedon ja antoi näin "Jumalan Laulun" koko ihmiskunnan käyttöön.


        Heidän vuoropuhelunsa, yksi ihmiskunnan historian suurimmista filosofisista ja uskonnollisista keskusteluista, käytiin juuri ennen taistelua.


        Nöyryyttä vailla olevan ihmisen on hyvin vaikea ymmärtää Bhagavad-gitaa, sillä Bhagavad-gitan merkitys on suuri mysteeri." Bhagavad-gitan tutkimiseen tarvittavat ominaisuudet, kuten kunnioitus, nöyryys ja kiitollisuus, auttavat meitä oivaltamaan Herra Sri Krishnan. Srila Prabhupada sanoi, että "Bhagavad-gita" on henkisen elämän alkuopas. "Bhagavad-gita on transsendentaalinen. Se ei riipu oppilaan pätevyydestä. Kuka tahansa voi ymmärtää sen, kunhan hän suostuu opiskelemaan sitä ja noudattaa sen periaatteita. Se riittää.

        Krishna kuitenkin mainitsee Bhagavad-gitassa monissa kohdissa, että tätä salattua tietoa ei pidä selittää niille, jotka eivät ole riittävän askeettisia, joilla ei ole omistautumista, jotka eivät harjoita omistautunutta palvelua, eikä tietenkään niille, jotka ovat kateellisia Hänelle.

        "Bhagavad-gita tunnetaan myös nimellä Gitapanishad. Se ei eroa Vedoista, on vedalaisen viisauden kvintessenssi ja yksi tärkeimmistä Upanishadeista vedalaisessa kirjallisuudessa. Bhagavad-gitassa esitetään yleismaailmallisten sääntöjen perusteet mahdollisimman helposti lähestyttävässä ja tiiviissä muodossa. Srimat Bhagavatamin (2.2.30) kommentaarissa todetaan, että Bhagavad-gita on vedalainen äly.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Bhagavad-gita tunnetaan myös nimellä Gitapanishad. Se ei eroa Vedoista, on vedalaisen viisauden kvintessenssi ja yksi tärkeimmistä Upanishadeista vedalaisessa kirjallisuudessa. Bhagavad-gitassa esitetään yleismaailmallisten sääntöjen perusteet mahdollisimman helposti lähestyttävässä ja tiiviissä muodossa. Srimat Bhagavatamin (2.2.30) kommentaarissa todetaan, että Bhagavad-gita on vedalainen äly.

        Mikä on Bhagavad-gitan ydin?

        Sen tavoitteena on pelastaa ihmiskunta tietämättömän aineellisen olemassaolon vankeudesta. Jokainen meistä kohtaa elämässään jatkuvasti monia vastoinkäymisiä, kuten Arjuna, joka joutui taistelemaan Kurukshetran taistelussa. Miljoonista kärsivistä ihmisistä vain harvat todella pohtivat, keitä he ovat, miksi he ovat joutuneet näin vaikeaan tilanteeseen ja miksi he kärsivät. Bhagavad-gitaa voivat todella ymmärtää vain ne, jotka ovat alkaneet pohtia kärsimyksensä syytä, mistä he ovat tulleet ja minne he menevät kuoleman jälkeen.


        Ilman Krishnaa ei ole Bhagavad-gitaa. Siitä ei tule Jumalallista laulua. Ilman Häntä se on vain analyysin kenttä. On tärkeää ymmärtää, että Bhagavad-gitassa Krishna ei puhu vain aineellisesta luomakunnasta, joistakin perusarvoista, vaan Hän puhuu Itsestään.



        Ja koska Bhagavad-gitan on kertonut Korkein Herra Itse, sen sisältämä tieto on apaurusheya, "yli-inhimillistä". Siinä on Bhagavad-gitan merkitys ja salaisuus. "Bhagavad-gita" on Krishna itse. Se on ainoa teos, jossa Jumala puhuu Itsestään.

        "Bhagavad-gita" on Herran ääni-inkarnaatio, koska se tulee Korkeimman Herran suusta, ja "Srimad Bhagavatam" edustaa Herraa äänessä, koska sen on kertonut Herran inkarnaatio ja kertoo Hänen teoistaan. ("Srimad Bhagavatam "1.1.9 kommentti).


        Mikä tässä kirjassa on epätavallista?

        Koska henkiset tutkielmat ovat luonteeltaan henkilökohtaisia, niiden tutkimiseen on suhtauduttava kaikkien suhteita koskevien sääntöjen mukaisesti.

        "Bhagavad-gita tulee kosketuksiin lukijan kanssa, vastaa lukijan tietoisuuden tasoon, hänen ajatuksiinsa, toiveisiinsa ja tavoitteisiinsa.

        Bhagavad-gitalla on vapaa tahto. Jos Hän ei pidä meistä, Hänellä on oikeus olla haluamatta kommunikoida kanssamme, ja se jää meille muinaisen idän käsittämättömäksi ja epäselväksi teokseksi.

        "Bhagavad-gita ei ole kuolleita kirjaimia, jotka koostuvat tavalliselle paperille levitetystä painomusteesta. Gita on Elävä Kirja. Tutkijat, jotka ovat tutkineet sitä paljon vuosia, ovat usein tulleet siihen tulokseen, että se on yksinkertaisesti kokoelma Intian historiasta peräisin olevia sanontoja, joita ei ole koordinoitu ja joilla on eri kirjoittajat. Itse asiassa ne eivät yksinkertaisesti ole koskaan solmineet ystävällisiä suhteita Bhagavad-gitaan. He ovat yrittäneet valloittaa kirjaa, mikä ei ole oikea tapa käsitellä tätä kirjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on Bhagavad-gitan ydin?

        Sen tavoitteena on pelastaa ihmiskunta tietämättömän aineellisen olemassaolon vankeudesta. Jokainen meistä kohtaa elämässään jatkuvasti monia vastoinkäymisiä, kuten Arjuna, joka joutui taistelemaan Kurukshetran taistelussa. Miljoonista kärsivistä ihmisistä vain harvat todella pohtivat, keitä he ovat, miksi he ovat joutuneet näin vaikeaan tilanteeseen ja miksi he kärsivät. Bhagavad-gitaa voivat todella ymmärtää vain ne, jotka ovat alkaneet pohtia kärsimyksensä syytä, mistä he ovat tulleet ja minne he menevät kuoleman jälkeen.


        Ilman Krishnaa ei ole Bhagavad-gitaa. Siitä ei tule Jumalallista laulua. Ilman Häntä se on vain analyysin kenttä. On tärkeää ymmärtää, että Bhagavad-gitassa Krishna ei puhu vain aineellisesta luomakunnasta, joistakin perusarvoista, vaan Hän puhuu Itsestään.



        Ja koska Bhagavad-gitan on kertonut Korkein Herra Itse, sen sisältämä tieto on apaurusheya, "yli-inhimillistä". Siinä on Bhagavad-gitan merkitys ja salaisuus. "Bhagavad-gita" on Krishna itse. Se on ainoa teos, jossa Jumala puhuu Itsestään.

        "Bhagavad-gita" on Herran ääni-inkarnaatio, koska se tulee Korkeimman Herran suusta, ja "Srimad Bhagavatam" edustaa Herraa äänessä, koska sen on kertonut Herran inkarnaatio ja kertoo Hänen teoistaan. ("Srimad Bhagavatam "1.1.9 kommentti).


        Mikä tässä kirjassa on epätavallista?

        Koska henkiset tutkielmat ovat luonteeltaan henkilökohtaisia, niiden tutkimiseen on suhtauduttava kaikkien suhteita koskevien sääntöjen mukaisesti.

        "Bhagavad-gita tulee kosketuksiin lukijan kanssa, vastaa lukijan tietoisuuden tasoon, hänen ajatuksiinsa, toiveisiinsa ja tavoitteisiinsa.

        Bhagavad-gitalla on vapaa tahto. Jos Hän ei pidä meistä, Hänellä on oikeus olla haluamatta kommunikoida kanssamme, ja se jää meille muinaisen idän käsittämättömäksi ja epäselväksi teokseksi.

        "Bhagavad-gita ei ole kuolleita kirjaimia, jotka koostuvat tavalliselle paperille levitetystä painomusteesta. Gita on Elävä Kirja. Tutkijat, jotka ovat tutkineet sitä paljon vuosia, ovat usein tulleet siihen tulokseen, että se on yksinkertaisesti kokoelma Intian historiasta peräisin olevia sanontoja, joita ei ole koordinoitu ja joilla on eri kirjoittajat. Itse asiassa ne eivät yksinkertaisesti ole koskaan solmineet ystävällisiä suhteita Bhagavad-gitaan. He ovat yrittäneet valloittaa kirjaa, mikä ei ole oikea tapa käsitellä tätä kirjaa.

        The Glories of Srimad Bhagavad-gita from Sri Vaisnaviya-tantra-sara
        Srimad Bhagavad-gitan ihanuus (Sri Vaisnaviya-tantra-sarasta)
        ( valikoidut shlokat)

        (9) "Sitä, joka kuuntelee ja lukee Sri Gitaa yötä päivää, ei pitäisi koskaan pitää pelkkänä kuolevaisena. Epäilemättä hänen todellinen olemuksensa on jumalallinen."


      • Anonyymi

        (78) ""Ihminen, joka hankkii Sri Gitan varastamalla, tuomitsee itsensä epäonnistumaan myöhemmässä elämässään, ja jopa tämän kirjan tutkiminen ja siteeraaminen on pelkkää ajanhukkaa.""


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (78) ""Ihminen, joka hankkii Sri Gitan varastamalla, tuomitsee itsensä epäonnistumaan myöhemmässä elämässään, ja jopa tämän kirjan tutkiminen ja siteeraaminen on pelkkää ajanhukkaa.""

        (84) "Se, joka uskoen lukee ja kuuntelee Sri Gitaa täysin oivaltaen sen jumalallisen loiston, saavuttaa varmasti korkeimman transsendentaalisen määränpään."

        (85) "Se, joka aidolla uskolla kuuntelee Sri Gitaa, tätä jumalallista laulua, saavuttaa onnellisen, kauniin ja harmonisen elämän."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (84) "Se, joka uskoen lukee ja kuuntelee Sri Gitaa täysin oivaltaen sen jumalallisen loiston, saavuttaa varmasti korkeimman transsendentaalisen määränpään."

        (85) "Se, joka aidolla uskolla kuuntelee Sri Gitaa, tätä jumalallista laulua, saavuttaa onnellisen, kauniin ja harmonisen elämän."

        (7) "Henkilö, joka haluaa ylittää maallisen kärsimyksen hirvittävän kuilun, voi tehdä sen hyvin helposti ottamalla turvapaikan Bhagavad-gitan laivasta."


      • Anonyymi

        Bhagavad Gita 10.8


        Minä olen Krishna, suloinen Absoluutti, kaikkien syiden Syy! Kaikki toiminta aineellisessa ja henkisessä maailmankaikkeudessa, Vedat ja niihin liittyvät kirjoitukset ovat kaikki peräisin Minusta yksin. Ihmiset, joilla on jumalatietoinen äly ja jotka oivaltavat tämän salatun totuuden, ylittävät maallisten ja uskonnollisten velvollisuuksien rajoitukset ja omaksuvat Minua kohtaan tunnetun puhtaan rakkauden (raga-marga) tien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.8


        Minä olen Krishna, suloinen Absoluutti, kaikkien syiden Syy! Kaikki toiminta aineellisessa ja henkisessä maailmankaikkeudessa, Vedat ja niihin liittyvät kirjoitukset ovat kaikki peräisin Minusta yksin. Ihmiset, joilla on jumalatietoinen äly ja jotka oivaltavat tämän salatun totuuden, ylittävät maallisten ja uskonnollisten velvollisuuksien rajoitukset ja omaksuvat Minua kohtaan tunnetun puhtaan rakkauden (raga-marga) tien.

        "Miten palvella Krishnaa? Miten palvelu tapahtuu?"

        Eikö olekin ihmeellistä, että myös Shravanam, kuunteleminen, on Jumalan palvelemista?


      • Anonyymi

        Ja elämämmekin on taistelua.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        https://www.learner.org/wp-content/uploads/2019/05/invitation-to-world-literature-the-bhagavad-gita-Krishna-reveals-his-true-form-1298x672.jpg
        Hesse ja Jung, Tolstoi ja Gandhi ihailivat Bhagavad-gitan ajatusten viisautta ja syvyyttä. Tämän teoksen opetukset ovat muinaisuudestaan huolimatta edelleen ajankohtaisia kaikille, olivatpa he keitä tahansa ja tekivätpä he mitä tahansa. Bhagavad-Gitassa kuvataan joogan perusjärjestelmät, karman (kohtalon luominen) ja reinkarnaation (sielun jälleensyntyminen eri kehoissa) lait. Kirja kertoo erilaisista tietoisuuden ja materian tiloista, perehdyttää lukijan vedalaiseen tieteeseen, filosofiaan ja kertoo vedalaisten kirjoitusten hierarkiasta. Niille, jotka haluavat oppia itämaisesta kulttuurista ja elämänkatsomuksesta, tämä kirja on paras lahja. Sanskritin säkeet on esitetty devanagarilla translitteroituna, sanasta sanaan ja kirjallisella käännöksellä.


      • Anonyymi

        Mahabharata oli taistelu hyvien ja pahojen voimien välillä. Siis hyvin suorassa mielessä. Sekä demonit että puolijumalat inkarnoituivat maapallolle. Monet heistä inkarnoituivat kuninkaallisiin perheisiin. Planeettamme Maa on erityislaatuinen. Siinä käydään jatkuvaa taistelua ihmisten mielistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahabharata oli taistelu hyvien ja pahojen voimien välillä. Siis hyvin suorassa mielessä. Sekä demonit että puolijumalat inkarnoituivat maapallolle. Monet heistä inkarnoituivat kuninkaallisiin perheisiin. Planeettamme Maa on erityislaatuinen. Siinä käydään jatkuvaa taistelua ihmisten mielistä.

        Tilanne on tällä hetkellä samanlainen, mutta taistelua ei käydä suoraan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne on tällä hetkellä samanlainen, mutta taistelua ei käydä suoraan.

        https://www.youtube.com/watch?v=w9SjeIuq3Qg

        Tässä on hieman Maailma luomista. Kyse on elokuvasta, kyllä-kyllä, mutta mielenkiintoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=w9SjeIuq3Qg

        Tässä on hieman Maailma luomista. Kyse on elokuvasta, kyllä-kyllä, mutta mielenkiintoista.

        Tai oikeastaan tässä videossa kerrotaan Vishwarupasta (Universaalista muodosta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai oikeastaan tässä videossa kerrotaan Vishwarupasta (Universaalista muodosta).

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg
        Virat Rupa

        Kunkin universumin eri planeettajärjestelmät sijaitsevat Herran Virat-rupan (Universaalin Muodon) eri osissa.

        Kaikki universumin planeettajärjestelmät edustavat Herran Universaalin kehon eri osoa.

        Seitsemän korkeampaa planetaarista järjestelmää sijaitsevat Herran Universaalin muodon vyötärön yläpuolella ja alemmat planetaariset järjestelmät sen alapuolella.

        Alempien planetaaristen järjestelmien, aina maan tasolle asti, sanotaan sijaitsevan Hänen jaloissaan. Keskimmäiset planetaariset järjestelmät, jotka alkavat Bhuvarlokasta, oleskelevat Hänen navassaan. Ja korkeammat planetaariset järjestelmät, joissa puolijumalat ja suuret pyhät ja tietäjät asuvat, sijaitsevat Korkeimman Herran rinnassa.
        Jumala on suurimmista suurin ja pienimmistä pienin (koska Hän on myös jokaisessa atomissa).

        Maailmankaikkeudessa on neljätoista planeettajärjestelmien tasoa. Alempia järjestelmiä kutsutaan nimellä Bhurloka, keskimmäisiä järjestelmiä nimellä Bhuvarloka ja korkeampia järjestelmiä aina Brahmalokaan, universumin korkeimpaan planetaariseen järjestelmään asti, nimellä Swarloka. Kaikki ne ovat Herran Kehossa.


        MYÖS ME OLEMME HÄNEN KEHOSSAAN JA PLANEETTAMME ON HÄNEN KEHOSSAAN.

        TOISIN SANOEN UNIVERSUMISSA EI OLE KETÄÄN, JOKA EI OLISI YHTEYDESSÄ HÄNEEN.

        ...
        ...

        Neljästätoista planeettajärjestelmästä seitsemän on alempia. Näistä ensimmäinen, Atala, sijaitsee Herran vyötäröllä, toinen, Vitala, Hänen reisillään ...
        ... ja seitsemäs, Patala, Hänen jalkapohjillaan. Näin Herran Universaali Muoto sisältää kaikki planeettajärjestelmät.

        Myös puolijumalat ja demonit-kaikki ovat siellä.

        https://vedabase.io/en/library/bg/11/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg
        Virat Rupa

        Kunkin universumin eri planeettajärjestelmät sijaitsevat Herran Virat-rupan (Universaalin Muodon) eri osissa.

        Kaikki universumin planeettajärjestelmät edustavat Herran Universaalin kehon eri osoa.

        Seitsemän korkeampaa planetaarista järjestelmää sijaitsevat Herran Universaalin muodon vyötärön yläpuolella ja alemmat planetaariset järjestelmät sen alapuolella.

        Alempien planetaaristen järjestelmien, aina maan tasolle asti, sanotaan sijaitsevan Hänen jaloissaan. Keskimmäiset planetaariset järjestelmät, jotka alkavat Bhuvarlokasta, oleskelevat Hänen navassaan. Ja korkeammat planetaariset järjestelmät, joissa puolijumalat ja suuret pyhät ja tietäjät asuvat, sijaitsevat Korkeimman Herran rinnassa.
        Jumala on suurimmista suurin ja pienimmistä pienin (koska Hän on myös jokaisessa atomissa).

        Maailmankaikkeudessa on neljätoista planeettajärjestelmien tasoa. Alempia järjestelmiä kutsutaan nimellä Bhurloka, keskimmäisiä järjestelmiä nimellä Bhuvarloka ja korkeampia järjestelmiä aina Brahmalokaan, universumin korkeimpaan planetaariseen järjestelmään asti, nimellä Swarloka. Kaikki ne ovat Herran Kehossa.


        MYÖS ME OLEMME HÄNEN KEHOSSAAN JA PLANEETTAMME ON HÄNEN KEHOSSAAN.

        TOISIN SANOEN UNIVERSUMISSA EI OLE KETÄÄN, JOKA EI OLISI YHTEYDESSÄ HÄNEEN.

        ...
        ...

        Neljästätoista planeettajärjestelmästä seitsemän on alempia. Näistä ensimmäinen, Atala, sijaitsee Herran vyötäröllä, toinen, Vitala, Hänen reisillään ...
        ... ja seitsemäs, Patala, Hänen jalkapohjillaan. Näin Herran Universaali Muoto sisältää kaikki planeettajärjestelmät.

        Myös puolijumalat ja demonit-kaikki ovat siellä.

        https://vedabase.io/en/library/bg/11/

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God in Bhagvad Gita

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God is a divine form of God in which all this infinite universe with all the cosmos, planets etc. are shown in the body of one Divine God.

        During the Mahabharata war Lord Krishna bestows a special “vision” to Arjuna so that he can see the Divine God in His universal form. In this Cosmic or Universal Form, Lord Krishna shows His opulence's, hundreds of thousands of varied divine and multicolored forms. Lord Krishna shows Arjuna, different manifestations of Adityas, Vasus, Rudras, Asvini-kumaras and all the other demigods. Lord Krishna also shows in His Universal Form many wonderful things which no one has ever seen or heard of before.

        Vishvarupa has innumerable forms, eyes, faces, mouths and arms. All creatures of the universe are part of him. He is the infinite universe, without a beginning or an end. He contains peaceful as well as wrathful forms. Unable to bear the scale of the sight and gripped with fear, Arjuna requests Krishna to return to his four-armed Vishnu form, which he can bear to see. Fully encouraged by the teachings and darshan of Krishna in his full form, Arjuna continued the Mahabharata War.

        In Chapter - 10 of Bhagwat Gita, Arjuna enquires from Lord Krishna about the various forms through which Lord is pervading in all these worlds in His divine opulence. To this query of Arjuna Lord Krishna replies that, "Of lights He is the radiant sun; of immovable things, He is the Himalayas; among the stars He is the moon; of purifiers He is the wind; of the wielders of weapons He is Lord Rama etc. etc.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God in Bhagvad Gita

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God is a divine form of God in which all this infinite universe with all the cosmos, planets etc. are shown in the body of one Divine God.

        During the Mahabharata war Lord Krishna bestows a special “vision” to Arjuna so that he can see the Divine God in His universal form. In this Cosmic or Universal Form, Lord Krishna shows His opulence's, hundreds of thousands of varied divine and multicolored forms. Lord Krishna shows Arjuna, different manifestations of Adityas, Vasus, Rudras, Asvini-kumaras and all the other demigods. Lord Krishna also shows in His Universal Form many wonderful things which no one has ever seen or heard of before.

        Vishvarupa has innumerable forms, eyes, faces, mouths and arms. All creatures of the universe are part of him. He is the infinite universe, without a beginning or an end. He contains peaceful as well as wrathful forms. Unable to bear the scale of the sight and gripped with fear, Arjuna requests Krishna to return to his four-armed Vishnu form, which he can bear to see. Fully encouraged by the teachings and darshan of Krishna in his full form, Arjuna continued the Mahabharata War.

        In Chapter - 10 of Bhagwat Gita, Arjuna enquires from Lord Krishna about the various forms through which Lord is pervading in all these worlds in His divine opulence. To this query of Arjuna Lord Krishna replies that, "Of lights He is the radiant sun; of immovable things, He is the Himalayas; among the stars He is the moon; of purifiers He is the wind; of the wielders of weapons He is Lord Rama etc. etc.

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God in Bhagvad Gita

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaali tai kosminen muoto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vishvarupa / Virat Rupa / Universal or Cosmic Form of God in Bhagvad Gita

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaali tai kosminen muoto.

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaalinen tai kosminen muoto on Jumalan jumalallinen muoto, jossa koko tämä ääretön maailmankaikkeus kaikkine kosmoksineen, planeettoineen jne. näkyy yhden Jumalan ruumiissa.

        Mahabharatan sodan aikana Herra Krishna antaa erityisen " vision" Arjunalle, jotta hän voi nähdä Jumalallisen Jumalan Hänen universaalissa muodossaan. Tässä kosmisessa tai universaalissa muodossaan Herra Krishna näyttää yltäkylläisyytensä, satoja tuhansia erilaisia jumalallisia ja monivärisiä muotoja. Herra Krishna näyttää Arjunalle Adityojen, Vasujen, Rudrojen, Asvini-kumaroiden ja kaikkien muiden puolijumalien eri ilmenemismuotoja. Herra Krishna näyttää Universaalisessa muodossaan myös monia ihmeellisiä asioita, joita kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut.

        Vishvarupalla on lukemattomia muotoja, silmiä, kasvoja, suita ja käsiä. Kaikki maailmankaikkeuden olennot ovat osa Häntä. Hän on ääretön maailmankaikkeus, jolla ei ole alkua eikä loppua. Hänessä on sekä rauhanomaisia että vihaisia muotoja. Kykenemättä kestämään näyn laajuutta ja pelon kourissa Arjuna pyytää Krishnaa palaamaan ... Vishnu-muotoonsa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaalinen tai kosminen muoto on Jumalan jumalallinen muoto, jossa koko tämä ääretön maailmankaikkeus kaikkine kosmoksineen, planeettoineen jne. näkyy yhden Jumalan ruumiissa.

        Mahabharatan sodan aikana Herra Krishna antaa erityisen " vision" Arjunalle, jotta hän voi nähdä Jumalallisen Jumalan Hänen universaalissa muodossaan. Tässä kosmisessa tai universaalissa muodossaan Herra Krishna näyttää yltäkylläisyytensä, satoja tuhansia erilaisia jumalallisia ja monivärisiä muotoja. Herra Krishna näyttää Arjunalle Adityojen, Vasujen, Rudrojen, Asvini-kumaroiden ja kaikkien muiden puolijumalien eri ilmenemismuotoja. Herra Krishna näyttää Universaalisessa muodossaan myös monia ihmeellisiä asioita, joita kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut.

        Vishvarupalla on lukemattomia muotoja, silmiä, kasvoja, suita ja käsiä. Kaikki maailmankaikkeuden olennot ovat osa Häntä. Hän on ääretön maailmankaikkeus, jolla ei ole alkua eikä loppua. Hänessä on sekä rauhanomaisia että vihaisia muotoja. Kykenemättä kestämään näyn laajuutta ja pelon kourissa Arjuna pyytää Krishnaa palaamaan ... Vishnu-muotoonsa...

        Ja kaikesta tästä huolimatta:

        Śrī Īśopaniṣad

        Neljäs mantra:

        anejad ekaṁ manaso javīyo
        nainad devā āpnuvan pūrvam arṣat
        tad dhāvato ’nyān atyeti tiṣṭhat
        tasminn apo mātariśvā dadhāti

        Asuinpaikassaan pysyttelevä Jumaluuden Ylin Persoonallisuus, liikkuu ajatusta nopeammin ja voi ohittaa kaikki juoksijat. Edes mahtavat puolijumalat eivät pysty lähestymään Häntä. Pysytellen yhdessä paikassa Hän antaa samanaikaisesti käskyjä niille, jotka lähettävät tuulia ja sateita. Täydellisyydessään Hänelle ei ole vertaista.


        Viides mantra:

        tad ejati tan naijati
        tad dūre tad v antike
        tad antar asya sarvasya
        tad u sarvasyāsya bāhyataḥ

        Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella.



        HÄN ON KAIKEN SISÄLLÄ JA KUITENKIN KAIKEN ULKOPUOLELLA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaikesta tästä huolimatta:

        Śrī Īśopaniṣad

        Neljäs mantra:

        anejad ekaṁ manaso javīyo
        nainad devā āpnuvan pūrvam arṣat
        tad dhāvato ’nyān atyeti tiṣṭhat
        tasminn apo mātariśvā dadhāti

        Asuinpaikassaan pysyttelevä Jumaluuden Ylin Persoonallisuus, liikkuu ajatusta nopeammin ja voi ohittaa kaikki juoksijat. Edes mahtavat puolijumalat eivät pysty lähestymään Häntä. Pysytellen yhdessä paikassa Hän antaa samanaikaisesti käskyjä niille, jotka lähettävät tuulia ja sateita. Täydellisyydessään Hänelle ei ole vertaista.


        Viides mantra:

        tad ejati tan naijati
        tad dūre tad v antike
        tad antar asya sarvasya
        tad u sarvasyāsya bāhyataḥ

        Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella.



        HÄN ON KAIKEN SISÄLLÄ JA KUITENKIN KAIKEN ULKOPUOLELLA.

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.


        ...
        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."




        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.


        ...
        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."




        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.

        Sri Krishna Tattwa

        Kaikki auktoriteetit tunnustavat, että Sri Krishna-tattva on absoluuttinen tietoinen Prinsiippi, joka on kaikkien rajoitusten yläpuolella. Siksi Shri Krishna on luonteensa mukaisesti älymme ulottumattomissa riippumatta siitä, kuinka erinomaisia älyllisiä voimavaroja meillä nyt onkaan. Ihmisen tieto perustuu rajalliseen ja suhteelliseen havaintoon, ja on mahdotonta oivaltaa Absoluuttia, jota ei rajoita aika eikä tila.


        Transsendentaalipsykologian henkisen opin mukaan ihmisen äly kuuluu aineellisten objektien kategoriaan. Se ei loista itsessään, vaan se saa sielun valon ja näyttäytyy meille ominaisuuksiltaan erilaisena kuin ne aineelliset kohteet, jotka se tunnistaa. Mutta miten tämä tunnistaminen tapahtuu? Aivan kuten kuu vastaanottaa valoa auringosta, joka, kuten yleisesti tunnustetaan, on itsestään valaiseva ja antaa muille esineille tämän ominaisuuden, niin mieli äärimmäisen hienostuneena aineellisena elimenä valaisee muita ulkoisia esineitä ja havaitsee ne erillisinä kokonaisuuksina.



        Äly ei voi tunnistaa mitään itsestään. Sielusta saadulla voimalla varustautuneena se voi päästä kosketuksiin fyysisten objektien kanssa mielelle alisteisten karkeiden aistien avulla. Mutta kun sielu näin kiinnittyy näihin aineellisiin kohteisiin, se ei voi enää myöhemmin erottautua niistä. Maailman eri uskonnollisten yhteisöjen edustajat käyttävät älyllisiä kykyjään väärin yrittäessään tuomita Sri Krishnaa kiistanalaisissa keskusteluissa, polemiikissa ja artikkeleissa, vaikka heillä ei ole siihen mitään pätevyyttä.



        Edellä olevien sanojen tarkoituksena on selittää, että kun sielun sisäinen valo taittuu aineellisen objektin eli mielen prisman läpi, se sotkeutuu alun perin erilaisiin objekteihin. Mieli ei luonnollisesti voi saada tästä mitään tyydytystä, vaikka se kuinka paljon ja miten monipuolisesti se yrittäisi nauttia aineellisista objekteista, koska oivaltava elementti voi olla täydellisessä vuorovaikutuksessa vain omanlaisensa kanssa. Kaikki ulkoinen havaintomme on tämän luonnottoman kaksinaisuuden ehdollistama. Se, että mieli häiritsee ja vääristää sielun valoa, saa sielun pitämään itseään suhteessa niihin kohteisiin, joista se on tietoinen, ja tässä luonnottomassa asemassa se kuvittelee olevansa tämän tiedon luoja.




        Nykyisillä älyllisillä kyvyillämme voimme havaita vain näiden kolmen ulottuvuuden todellisuuden. Mutta Vishnu-tattva kuuluu kokonaan neljänteen ulottuvuuteen, ja Sri Krishna-tattva esiintyy Vishnu-tattvan kruunaavana säteilevänä jalokivenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sri Krishna Tattwa

        Kaikki auktoriteetit tunnustavat, että Sri Krishna-tattva on absoluuttinen tietoinen Prinsiippi, joka on kaikkien rajoitusten yläpuolella. Siksi Shri Krishna on luonteensa mukaisesti älymme ulottumattomissa riippumatta siitä, kuinka erinomaisia älyllisiä voimavaroja meillä nyt onkaan. Ihmisen tieto perustuu rajalliseen ja suhteelliseen havaintoon, ja on mahdotonta oivaltaa Absoluuttia, jota ei rajoita aika eikä tila.


        Transsendentaalipsykologian henkisen opin mukaan ihmisen äly kuuluu aineellisten objektien kategoriaan. Se ei loista itsessään, vaan se saa sielun valon ja näyttäytyy meille ominaisuuksiltaan erilaisena kuin ne aineelliset kohteet, jotka se tunnistaa. Mutta miten tämä tunnistaminen tapahtuu? Aivan kuten kuu vastaanottaa valoa auringosta, joka, kuten yleisesti tunnustetaan, on itsestään valaiseva ja antaa muille esineille tämän ominaisuuden, niin mieli äärimmäisen hienostuneena aineellisena elimenä valaisee muita ulkoisia esineitä ja havaitsee ne erillisinä kokonaisuuksina.



        Äly ei voi tunnistaa mitään itsestään. Sielusta saadulla voimalla varustautuneena se voi päästä kosketuksiin fyysisten objektien kanssa mielelle alisteisten karkeiden aistien avulla. Mutta kun sielu näin kiinnittyy näihin aineellisiin kohteisiin, se ei voi enää myöhemmin erottautua niistä. Maailman eri uskonnollisten yhteisöjen edustajat käyttävät älyllisiä kykyjään väärin yrittäessään tuomita Sri Krishnaa kiistanalaisissa keskusteluissa, polemiikissa ja artikkeleissa, vaikka heillä ei ole siihen mitään pätevyyttä.



        Edellä olevien sanojen tarkoituksena on selittää, että kun sielun sisäinen valo taittuu aineellisen objektin eli mielen prisman läpi, se sotkeutuu alun perin erilaisiin objekteihin. Mieli ei luonnollisesti voi saada tästä mitään tyydytystä, vaikka se kuinka paljon ja miten monipuolisesti se yrittäisi nauttia aineellisista objekteista, koska oivaltava elementti voi olla täydellisessä vuorovaikutuksessa vain omanlaisensa kanssa. Kaikki ulkoinen havaintomme on tämän luonnottoman kaksinaisuuden ehdollistama. Se, että mieli häiritsee ja vääristää sielun valoa, saa sielun pitämään itseään suhteessa niihin kohteisiin, joista se on tietoinen, ja tässä luonnottomassa asemassa se kuvittelee olevansa tämän tiedon luoja.




        Nykyisillä älyllisillä kyvyillämme voimme havaita vain näiden kolmen ulottuvuuden todellisuuden. Mutta Vishnu-tattva kuuluu kokonaan neljänteen ulottuvuuteen, ja Sri Krishna-tattva esiintyy Vishnu-tattvan kruunaavana säteilevänä jalokivenä.

        Tästä seuraa, että meidän on lähes mahdotonta ymmärtää Shri Krishna-tattvaa, sillä ei ole olemassa mitään muuta prinsiippiä, joka olisi yhtä suuri tai korkeampi kuin Hän. Omien itsenäisten ponnistelujemme ansiosta ihmisäly ei kykene havaitsemaan edes häivähdystä tästä korkeimmasta Prinsiipistä, ennen kuin Sri Krishna Itse, joka tekee mahdottoman mahdolliseksi, paljastaa sen kaltaisillemme mitättömille olennoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä seuraa, että meidän on lähes mahdotonta ymmärtää Shri Krishna-tattvaa, sillä ei ole olemassa mitään muuta prinsiippiä, joka olisi yhtä suuri tai korkeampi kuin Hän. Omien itsenäisten ponnistelujemme ansiosta ihmisäly ei kykene havaitsemaan edes häivähdystä tästä korkeimmasta Prinsiipistä, ennen kuin Sri Krishna Itse, joka tekee mahdottoman mahdolliseksi, paljastaa sen kaltaisillemme mitättömille olennoille.

        Tämä herättää tärkeän kysymyksen. Onko mahdollista, että rajallinen äly voi kommunikoida äärettömän ja absoluuttisen Prinsiipin kanssa? Pyhissä kirjoituksissa ja intialaisessa filosofiassa kuvataan menetelmä, jolla tämä saavutetaan.


        Tämä korkein Prinsiippi paljastaa Itsensä täydellisenä Kokonaisuutena ensin joillekin erityisen onnekkaille suhteellisille olennoille ja valtuuttaa heidät välittämään tämän tiedon muille suhteellisille olennoille.




        Ja niin tämä tieto laskeutuu henkisten välittäjien (tai opastajien) ja heidän opetuslastensa ketjun kautta nykyaikaan.



        Tosiasia on, että tämän armon voima haluaa virrata tämän henkisten johtajien peräkkäisten väylien kautta. On kuitenkin aina muistettava, että tätä korkeinta Prinsiippiä ei sido mikään muu laki kuin Hänen oma suloinen tahtonsa. Hän on täysin riippumaton ja Hänellä on oikeus tehdä niin kuin tahtoo. Hän voi aina laskeutua suoraan tähän karkeaan aineelliseen maailmaan. Jopa silloin, kun Hän esiintyy ja toimii tavallisten ehdollistuneiden olentojen tavoin, Häneen eivät vaikuta millään tavoin niille ominaiset aineelliset puutteet. Sielut, jotka ovat kääntyneet pois Jumalasta, eivät voi omilla ponnistuksillaan vapautua tästä tietämättömyyden maailmasta, eikä armo, joka virtaa alas edellä kuvatun kaltaisten henkisten opettajien peräkkäisyyden kanavan kautta, takaa yleistä vapautumista.




        Tämä tapahtuu vain silloin, kun Jumaluuden Korkein Prinsiippi Itse laskeutuu maailmaan antaakseen armonsa kaikille niille, jotka ovat kietoutuneet maallisuuteen. Tavallinen väylä, jonka kautta tämä Jumalan armo virtaa, tulvii yli rantojen ja hukuttaa koko maailman, ja tämän armon tulvan myötä kaikki erot kelvollisten ja kelvottomien, rikkaiden ja köyhien, koulutettujen ja lukutaidottomien välillä häviävät kokonaan, mikä merkitsee universaalin vapautuksen polun aikakautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä herättää tärkeän kysymyksen. Onko mahdollista, että rajallinen äly voi kommunikoida äärettömän ja absoluuttisen Prinsiipin kanssa? Pyhissä kirjoituksissa ja intialaisessa filosofiassa kuvataan menetelmä, jolla tämä saavutetaan.


        Tämä korkein Prinsiippi paljastaa Itsensä täydellisenä Kokonaisuutena ensin joillekin erityisen onnekkaille suhteellisille olennoille ja valtuuttaa heidät välittämään tämän tiedon muille suhteellisille olennoille.




        Ja niin tämä tieto laskeutuu henkisten välittäjien (tai opastajien) ja heidän opetuslastensa ketjun kautta nykyaikaan.



        Tosiasia on, että tämän armon voima haluaa virrata tämän henkisten johtajien peräkkäisten väylien kautta. On kuitenkin aina muistettava, että tätä korkeinta Prinsiippiä ei sido mikään muu laki kuin Hänen oma suloinen tahtonsa. Hän on täysin riippumaton ja Hänellä on oikeus tehdä niin kuin tahtoo. Hän voi aina laskeutua suoraan tähän karkeaan aineelliseen maailmaan. Jopa silloin, kun Hän esiintyy ja toimii tavallisten ehdollistuneiden olentojen tavoin, Häneen eivät vaikuta millään tavoin niille ominaiset aineelliset puutteet. Sielut, jotka ovat kääntyneet pois Jumalasta, eivät voi omilla ponnistuksillaan vapautua tästä tietämättömyyden maailmasta, eikä armo, joka virtaa alas edellä kuvatun kaltaisten henkisten opettajien peräkkäisyyden kanavan kautta, takaa yleistä vapautumista.




        Tämä tapahtuu vain silloin, kun Jumaluuden Korkein Prinsiippi Itse laskeutuu maailmaan antaakseen armonsa kaikille niille, jotka ovat kietoutuneet maallisuuteen. Tavallinen väylä, jonka kautta tämä Jumalan armo virtaa, tulvii yli rantojen ja hukuttaa koko maailman, ja tämän armon tulvan myötä kaikki erot kelvollisten ja kelvottomien, rikkaiden ja köyhien, koulutettujen ja lukutaidottomien välillä häviävät kokonaan, mikä merkitsee universaalin vapautuksen polun aikakautta.

        Vaihtoehtoinen tapa saavuttaa Absoluuttinen tieto on tutkia Shastroja, Pyhiä Kirjoituksia. Shastran käsitteellä, sellaisena kuin transsendentaalifilosofit sen tavallisesti ymmärtävät, on tietty erityispiirre. Shastrat käsittelevät asioita, joita me emme kykene ymmärtämään meidän rajallisten älyllisten kykyjemme vuoksi, ja toimivat tietämyksellä, joka on
        joka on ehdollistuneen ymmärryksemme yläpuolella. Kun taas sanotaan, että
        tietoa, jonka toivomme saavamme älymme voimalla, on väistämättä jo itsessään kokemuksemme rajoittama, ja lisäksi tämä prosessi ei koskaan vapauta epäilyksistä ja vaikeuksista.




        Shastrat ovat valaistuneiden tietäjien intuitiivisen henkisen tiedon hedelmää, ja tällainen tieto on täysin vapaa harhasta, virheestä ja muista puutteista. Shastrojen todellinen aihe on transsendenttinen tieto. Mutta jos jokin Shastra käsittelee kysymystä, johon älymme voi ilman apua löytää vastauksen, sitä ei voi sanan täydessä merkityksessä kutsua shastraksi, sillä se voi olla vain harhaanjohtavaa sanallista tulkintaa (Arthabad)).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoehtoinen tapa saavuttaa Absoluuttinen tieto on tutkia Shastroja, Pyhiä Kirjoituksia. Shastran käsitteellä, sellaisena kuin transsendentaalifilosofit sen tavallisesti ymmärtävät, on tietty erityispiirre. Shastrat käsittelevät asioita, joita me emme kykene ymmärtämään meidän rajallisten älyllisten kykyjemme vuoksi, ja toimivat tietämyksellä, joka on
        joka on ehdollistuneen ymmärryksemme yläpuolella. Kun taas sanotaan, että
        tietoa, jonka toivomme saavamme älymme voimalla, on väistämättä jo itsessään kokemuksemme rajoittama, ja lisäksi tämä prosessi ei koskaan vapauta epäilyksistä ja vaikeuksista.




        Shastrat ovat valaistuneiden tietäjien intuitiivisen henkisen tiedon hedelmää, ja tällainen tieto on täysin vapaa harhasta, virheestä ja muista puutteista. Shastrojen todellinen aihe on transsendenttinen tieto. Mutta jos jokin Shastra käsittelee kysymystä, johon älymme voi ilman apua löytää vastauksen, sitä ei voi sanan täydessä merkityksessä kutsua shastraksi, sillä se voi olla vain harhaanjohtavaa sanallista tulkintaa (Arthabad)).

        Pian käy ilmi, että myös tämä menetelmä riippuu täysin alun perin kuvatusta menetelmästä. Emme kyseenalaista Shastrojen auktoriteettia. Tässä tapauksessa hyväksymme sen, että he ovat inspiroituneiden älyjen intuitiivisen tiedon hedelmiä, joissa ei ole tilaa keskustella tuon tiedon havaitsemisen oikeellisuudesta tai vääryydestä. Suurin vaikeus on Shastrojen oikeassa tulkinnassa. Pian selitetään, että ymmärtääkseen kirjoittajaa lukijan on oltava saman idean tai ajatuksen innoittama. Jos kirjoittajan olisi mahdollista välittää täsmälleen sellaiset ihanteet, jotka hän itse havaitsee, lukijalla ei olisi vaikeuksia ymmärtää häntä. Tässä tapauksessa näin ei kuitenkaan ole. Kirjailijan on käytettävä kielen mahdollisuuksia välittääkseen ajatuksensa lukijalle, eikä mikään maallinen kieli voi ilmaista kirjailijan henkistä ajatusta. Kun lukija tutkii maailman henkisten ajattelijoiden teoksia, hän usein hämmästyy nähdessään, miten paljon vaivaa he ovat nähneet yrittäessään ilmaista ajatuksiaan ja välttää väärinkäsityksiä, mutta eivät löydä oikeita sanoja välittääkseen sen todellisen merkityksen, jonka he haluavat välittää ihmisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pian käy ilmi, että myös tämä menetelmä riippuu täysin alun perin kuvatusta menetelmästä. Emme kyseenalaista Shastrojen auktoriteettia. Tässä tapauksessa hyväksymme sen, että he ovat inspiroituneiden älyjen intuitiivisen tiedon hedelmiä, joissa ei ole tilaa keskustella tuon tiedon havaitsemisen oikeellisuudesta tai vääryydestä. Suurin vaikeus on Shastrojen oikeassa tulkinnassa. Pian selitetään, että ymmärtääkseen kirjoittajaa lukijan on oltava saman idean tai ajatuksen innoittama. Jos kirjoittajan olisi mahdollista välittää täsmälleen sellaiset ihanteet, jotka hän itse havaitsee, lukijalla ei olisi vaikeuksia ymmärtää häntä. Tässä tapauksessa näin ei kuitenkaan ole. Kirjailijan on käytettävä kielen mahdollisuuksia välittääkseen ajatuksensa lukijalle, eikä mikään maallinen kieli voi ilmaista kirjailijan henkistä ajatusta. Kun lukija tutkii maailman henkisten ajattelijoiden teoksia, hän usein hämmästyy nähdessään, miten paljon vaivaa he ovat nähneet yrittäessään ilmaista ajatuksiaan ja välttää väärinkäsityksiä, mutta eivät löydä oikeita sanoja välittääkseen sen todellisen merkityksen, jonka he haluavat välittää ihmisille.

        Vaikeudet eivät kuitenkaan lopu tähän. Vaikka kirjoittaja Krishnan armosta onkin kyennyt muotoilemaan ajatuksensa sopiviksi sanoiksi ja ilmaisuiksi, lukijan on puolestaan oltava valmis havaitsemaan ne. Jokaisella ihmisellä on erilainen kyky ymmärtää asioiden olemusta, ja silti jokaisella on oma näkökulmansa, joka vääristää hänen havaintokykyään. Tämä on kuin yksilölliset "silmälasit", jotka aina vääristävät jossain määrin kirjoittajan ajatuksia, joita lukija yrittää ymmärtää. Tämän seurauksena sama kuvaus eri "silmälasien" läpi hahmottuu hyvin eri tavalla. Jokaisella ihmisellä on yksilöllinen henkinen taso, ja vaikka hänelle kerrottaisiin tavallisella kielellä jotakin korkeamman asteen tietoa, hän yrittää ymmärtää sen omien kykyjensä ja mielensä taipumusten perusteella. Näin ollen henkilökohtaiset kyvyt ja taipumukset ehdollistavat minkä tahansa kirjoittajan ajatuksen hahmottamisen. Kun taas lukijan on välttämättä noustava tälle korkeammalle tasolle, jotta hän voisi saada todellisen käsityksen korkeamman asteen ideasta.




        Sri Krishna-tattva, joka on pohjimmiltaan absoluuttisen tiedon ruumiillistuma, on saavuttamaton edes Shastrojen avulla. Sen voivat ymmärtää vain ne nöyrät sielut, jotka ovat ehdoitta omistautuneet Korkeimman Herran rakastettujen palvelijoiden jalanjäljille, joiden tehtävänä tässä maailmassa on nostaa langenneet sielut olemassaolon henkiselle tasolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikeudet eivät kuitenkaan lopu tähän. Vaikka kirjoittaja Krishnan armosta onkin kyennyt muotoilemaan ajatuksensa sopiviksi sanoiksi ja ilmaisuiksi, lukijan on puolestaan oltava valmis havaitsemaan ne. Jokaisella ihmisellä on erilainen kyky ymmärtää asioiden olemusta, ja silti jokaisella on oma näkökulmansa, joka vääristää hänen havaintokykyään. Tämä on kuin yksilölliset "silmälasit", jotka aina vääristävät jossain määrin kirjoittajan ajatuksia, joita lukija yrittää ymmärtää. Tämän seurauksena sama kuvaus eri "silmälasien" läpi hahmottuu hyvin eri tavalla. Jokaisella ihmisellä on yksilöllinen henkinen taso, ja vaikka hänelle kerrottaisiin tavallisella kielellä jotakin korkeamman asteen tietoa, hän yrittää ymmärtää sen omien kykyjensä ja mielensä taipumusten perusteella. Näin ollen henkilökohtaiset kyvyt ja taipumukset ehdollistavat minkä tahansa kirjoittajan ajatuksen hahmottamisen. Kun taas lukijan on välttämättä noustava tälle korkeammalle tasolle, jotta hän voisi saada todellisen käsityksen korkeamman asteen ideasta.




        Sri Krishna-tattva, joka on pohjimmiltaan absoluuttisen tiedon ruumiillistuma, on saavuttamaton edes Shastrojen avulla. Sen voivat ymmärtää vain ne nöyrät sielut, jotka ovat ehdoitta omistautuneet Korkeimman Herran rakastettujen palvelijoiden jalanjäljille, joiden tehtävänä tässä maailmassa on nostaa langenneet sielut olemassaolon henkiselle tasolle.

        Yksi syy, miksi koko Mahabharta-taistelu alkoi, oli naisen loukkaus. Tästä videosta voi huomata, että Draupadi pyytää Krishnalta apua hädän hetkellä. Hän kutsuu: Govinda. Krishna, yksi Hänen Nimistään, on Govinda. Ja Krishna tulee auttamaan, vaikka Hän on kaukana.
        https://www.youtube.com/watch?v=akp9ur80ziM


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi syy, miksi koko Mahabharta-taistelu alkoi, oli naisen loukkaus. Tästä videosta voi huomata, että Draupadi pyytää Krishnalta apua hädän hetkellä. Hän kutsuu: Govinda. Krishna, yksi Hänen Nimistään, on Govinda. Ja Krishna tulee auttamaan, vaikka Hän on kaukana.
        https://www.youtube.com/watch?v=akp9ur80ziM

        Vaikka tästä edellä kuvatusta videosta selviää paljon ilman suomenkielistä käännöstäkin, voi myös kytkeä automaattisen suomenkielisen käännöksen päälle. Käännökset eivät ole virheettömiä, mutta varmasti saa jotain selville. Mikä johti siihen suureen taisteluun. Yksi syy olis siis naisen loukkaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miten palvella Krishnaa? Miten palvelu tapahtuu?"

        Eikö olekin ihmeellistä, että myös Shravanam, kuunteleminen, on Jumalan palvelemista?

        Shravanam - Herran kunnian kuunteleminen antaumuksella, ensimmäinen yhdeksästä puhtaan omistautuneen palvelun lajista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Shravanam - Herran kunnian kuunteleminen antaumuksella, ensimmäinen yhdeksästä puhtaan omistautuneen palvelun lajista.

        śravaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ
        smaraṇaṁ pāda-sevanam
        arcanaṁ vandanaṁ dāsyaṁ
        sakhyam ātma-nivedanam

        Nämä yhdeksän prosessia. Helpoin prosessi on yksinkertaisesti kuunteleminen. Kun kuulee tämän Bhagavad-gītān tai Śrīmad-Bhāgavatamin oivaltaneelta henkilöltä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        śravaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ
        smaraṇaṁ pāda-sevanam
        arcanaṁ vandanaṁ dāsyaṁ
        sakhyam ātma-nivedanam

        Nämä yhdeksän prosessia. Helpoin prosessi on yksinkertaisesti kuunteleminen. Kun kuulee tämän Bhagavad-gītān tai Śrīmad-Bhāgavatamin oivaltaneelta henkilöltä...

        Śrī Kṛṣṇan ymmärtäminen alkaa kuulemisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Śrī Kṛṣṇan ymmärtäminen alkaa kuulemisesta.

        But realization of Śrī Kṛṣṇa begins by hearing. That is the method. Śravaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ (SB 7.5.23). If you hear about Kṛṣṇa, if you chant about Kṛṣṇa, then gradually your heart will be cleansed. Ceto-darpaṇa-mārjanaṁ bhava-mahā-dāvāgni-nirvāpaṇam (CC Antya 20.12). By chanting and hearing, the dirty things within the heart will be cleansed. Then you will understand what is your position in relationship with God. You'll understand what is God.

        Therefore in this age especially, Kali-yuga, because people cannot perform any other austerities . . . they're unable. They're so dull. Mandāḥ sumanda-matayo manda-bhāgyā hy upadrutāḥ (SB 1.1.10). This is the position of the people of this age. Prāyeṇa alpa āyuṣaḥ. Generally, their span of life is very short. It is decreasing, day by day.

        https://vanisource.org/w/index.php?title=721123_-_Lecture_BG_02.18_-_Hyderabad&hl=Śravaṇaṁ+kīrtanaṁ+viṣṇoḥ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Shravanam - Herran kunnian kuunteleminen antaumuksella, ensimmäinen yhdeksästä puhtaan omistautuneen palvelun lajista.

        Maha-mantra - Suuri vapautuksen laulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maha-mantra - Suuri vapautuksen laulu.

        Kali yuga (yuga) riitojen ja rappion aika (Kali tulee sanasta "kala", joka tarkoittaa "mustaa", "tuhoon johtavaa"; Kali on myös Shivan puolison nimi (Maya, Durga), aineellisen energian ruumiillistuma). Tämä aikakausi alkoi noin 5 100 vuotta sitten, sen jälkeen kun Herra Krishna lähti tältä planeetalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kali yuga (yuga) riitojen ja rappion aika (Kali tulee sanasta "kala", joka tarkoittaa "mustaa", "tuhoon johtavaa"; Kali on myös Shivan puolison nimi (Maya, Durga), aineellisen energian ruumiillistuma). Tämä aikakausi alkoi noin 5 100 vuotta sitten, sen jälkeen kun Herra Krishna lähti tältä planeetalta.

        Säilyttääkseen ja johdattaakseen ihmiskunnan totuuteen konfliktien ja katastrofien aikakaudella tietäjä Vyasa, Korkeimman Herran kirjallisuuden ruumiillistuma, kirjoitti Himalajalla, Badarikashramissa, ylös Vedat, jotka olivat aiemmin siirtyneet suullisesti opettajalta oppilaalle. Hänen teoksensa huippu on Srimad-Bhagavatam, joka yhdessä Bhagavad-gitan kanssa paljastaa Sri Krishnan korkeimman aseman ja sen, kuinka välttämätöntä on palvella Häntä. Bhagavatamin ensimmäisessä laulussa (1.3.43) todetaan: "Tämä Srimad-Bhagavatam loistaa kuin aurinko, joka nousi heti sen jälkeen, kun Herra Krishna uskonnon, tiedon ja muiden asioiden saattelemana vetäytyi asuinpaikkaansa. Tämä Purana tuo valoa ihmisille, jotka ovat menettäneet kykynsä nähdä Kalin aikakauden tietämättömyyden läpitunkemattomassa pimeydessä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säilyttääkseen ja johdattaakseen ihmiskunnan totuuteen konfliktien ja katastrofien aikakaudella tietäjä Vyasa, Korkeimman Herran kirjallisuuden ruumiillistuma, kirjoitti Himalajalla, Badarikashramissa, ylös Vedat, jotka olivat aiemmin siirtyneet suullisesti opettajalta oppilaalle. Hänen teoksensa huippu on Srimad-Bhagavatam, joka yhdessä Bhagavad-gitan kanssa paljastaa Sri Krishnan korkeimman aseman ja sen, kuinka välttämätöntä on palvella Häntä. Bhagavatamin ensimmäisessä laulussa (1.3.43) todetaan: "Tämä Srimad-Bhagavatam loistaa kuin aurinko, joka nousi heti sen jälkeen, kun Herra Krishna uskonnon, tiedon ja muiden asioiden saattelemana vetäytyi asuinpaikkaansa. Tämä Purana tuo valoa ihmisille, jotka ovat menettäneet kykynsä nähdä Kalin aikakauden tietämättömyyden läpitunkemattomassa pimeydessä."

        Bhagavatam sanoo myös seuraavaa: "Kali-ajan monien paheiden ja epätäydellisyyksien joukossa on yksi suuri hyve:


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavatam sanoo myös seuraavaa: "Kali-ajan monien paheiden ja epätäydellisyyksien joukossa on yksi suuri hyve:

        Krishnan Nimeä veisaten elävät olennot vapautuvat materiamaailman vallasta ja pääsevät Herran henkiseen asuinpaikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Krishnan Nimeä veisaten elävät olennot vapautuvat materiamaailman vallasta ja pääsevät Herran henkiseen asuinpaikkaan.

        Kaikki se, mikä saavutettiin meditoimalla Vishnua Satya-aikakaudella, suorittamalla Veda-uhreja Treta-aikakaudella ja palvomalla Jumaluuksia temppeleissä Dvapara-yugassa, saavutetaan Kali-aikakaudella laulamalla Korkeimman Herran Nimeä" (12.3.51,52)." (12.3.51,52)." (12.3.51,52).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki se, mikä saavutettiin meditoimalla Vishnua Satya-aikakaudella, suorittamalla Veda-uhreja Treta-aikakaudella ja palvomalla Jumaluuksia temppeleissä Dvapara-yugassa, saavutetaan Kali-aikakaudella laulamalla Korkeimman Herran Nimeä" (12.3.51,52)." (12.3.51,52)." (12.3.51,52).

        Sankirtana
        1) pyhien nimien yhteinen laulaminen;
        2) saarnaaminen.
        Tärkein henkisen itsetuntemuksen (yuga-dharma) menetelmä Kali-yugassa.


        Sankirtana.
        Tämä henkinen polku ei ole mitenkään keinotekoinen tai aiemmin tuntematon, sitä ei ole keksitty eikä se vaadi raa'an fyysisen voiman käyttöä. Ei ole tarvetta suorittaa sankaritekoja, ei tarvitse käyttää aseita, hallita mystisiä joogavoimia tai joutua illuusion valtaan taikatemppujen avulla.

        Tämä henkisen harjoittelun polku on äärimmäisen yksinkertainen, helppo, luonnollinen ja ikuinen, koska se on kaikkien Jumalan palvelijoiden muinaisin uskonto - Sri Krishnan puhdas sankirtana.


        Jos liitymme vilpittömällä sydämellä Sri Krishna-sankirtanaan, joka kantaa puhtainta transsendentaalista ääntä, saavutamme vapautumisen, täydellisen täydellisyyden ja niin elämänmyönteisen henkisen autuuden, että unohdamme itsemme hurmion ja käsittämättömän suloisuuden valtamereen. Tällainen on Sri Chaitanya Mahaprabhun armo, ja Hän julistaa: Sri Krishna-sankirtana levittäytyköön koko kuolevaisten maailmaan." Hän sanoo: "Anna Sri Krishna-sankirtanan levitä koko kuolevaisten maailmaan. Silloin se voi siunata suunnattomasti kaikkia, sillä se sisältää korkeimman ja suurimman siunauksen koko maailmalle. Se on kaiken kattava. Se vapauttaa meidät kaikenlaisista onnettomuuksista ja asettaa meidät korkeimman saavutuksen maailmaan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sankirtana
        1) pyhien nimien yhteinen laulaminen;
        2) saarnaaminen.
        Tärkein henkisen itsetuntemuksen (yuga-dharma) menetelmä Kali-yugassa.


        Sankirtana.
        Tämä henkinen polku ei ole mitenkään keinotekoinen tai aiemmin tuntematon, sitä ei ole keksitty eikä se vaadi raa'an fyysisen voiman käyttöä. Ei ole tarvetta suorittaa sankaritekoja, ei tarvitse käyttää aseita, hallita mystisiä joogavoimia tai joutua illuusion valtaan taikatemppujen avulla.

        Tämä henkisen harjoittelun polku on äärimmäisen yksinkertainen, helppo, luonnollinen ja ikuinen, koska se on kaikkien Jumalan palvelijoiden muinaisin uskonto - Sri Krishnan puhdas sankirtana.


        Jos liitymme vilpittömällä sydämellä Sri Krishna-sankirtanaan, joka kantaa puhtainta transsendentaalista ääntä, saavutamme vapautumisen, täydellisen täydellisyyden ja niin elämänmyönteisen henkisen autuuden, että unohdamme itsemme hurmion ja käsittämättömän suloisuuden valtamereen. Tällainen on Sri Chaitanya Mahaprabhun armo, ja Hän julistaa: Sri Krishna-sankirtana levittäytyköön koko kuolevaisten maailmaan." Hän sanoo: "Anna Sri Krishna-sankirtanan levitä koko kuolevaisten maailmaan. Silloin se voi siunata suunnattomasti kaikkia, sillä se sisältää korkeimman ja suurimman siunauksen koko maailmalle. Se on kaiken kattava. Se vapauttaa meidät kaikenlaisista onnettomuuksista ja asettaa meidät korkeimman saavutuksen maailmaan."

        Laulamisen vaiheet ja niiden seuraukset

        Ensimmäisessä vaiheessa Nimi puhdistaa mielen peilin. Jos mielemme ja aistiemme peili on lian peitossa, emme kykene havaitsemaan todellisuutta, emmekä ymmärrä pyhien kirjoitusten ohjeita oikein. Millaisesta liasta on kyse? Likaan viitataan lukemattomina, ohimenevinä ja sitkeinä haluina.

        Sri Krishna-sankirtanan ensimmäinen seuraus on siis mielen puhdistuminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laulamisen vaiheet ja niiden seuraukset

        Ensimmäisessä vaiheessa Nimi puhdistaa mielen peilin. Jos mielemme ja aistiemme peili on lian peitossa, emme kykene havaitsemaan todellisuutta, emmekä ymmärrä pyhien kirjoitusten ohjeita oikein. Millaisesta liasta on kyse? Likaan viitataan lukemattomina, ohimenevinä ja sitkeinä haluina.

        Sri Krishna-sankirtanan ensimmäinen seuraus on siis mielen puhdistuminen.

        Pyhän Nimen veisuun seuraava tulos on, että se lopettaa maallisen olemassaolon kärsimykset, kuten vesi sammuttaa valtavan metsäpalon. Meidän on synnyttävä ja kuoltava lukemattomia kertoja. Krishnan Pyhän Nimen veisaus lopettaa tämän, ja me vapautumme. Tämä on nama-sankirtanan toinen seuraus.

        Seuraava vaihe. Pyhä Nimi antaa meille mahdollisuuden saavuttaa elämän korkein päämäärä. Pyhän Nimen veisaamisen kautta saavutamme korkeimman päämäärän, korkeimman armon, suurimman hyvän, jos tarkastelemme niitä yleisellä tasolla. Kun syvennymme aiheeseen, huomaamme, että tässä vaiheessa Pyhä Nimi johtaa meidät läheiseen henkilökohtaiseen suhteeseen Krishnan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhän Nimen veisuun seuraava tulos on, että se lopettaa maallisen olemassaolon kärsimykset, kuten vesi sammuttaa valtavan metsäpalon. Meidän on synnyttävä ja kuoltava lukemattomia kertoja. Krishnan Pyhän Nimen veisaus lopettaa tämän, ja me vapautumme. Tämä on nama-sankirtanan toinen seuraus.

        Seuraava vaihe. Pyhä Nimi antaa meille mahdollisuuden saavuttaa elämän korkein päämäärä. Pyhän Nimen veisaamisen kautta saavutamme korkeimman päämäärän, korkeimman armon, suurimman hyvän, jos tarkastelemme niitä yleisellä tasolla. Kun syvennymme aiheeseen, huomaamme, että tässä vaiheessa Pyhä Nimi johtaa meidät läheiseen henkilökohtaiseen suhteeseen Krishnan kanssa.

        https://vedabase.io/en/library/bg/4/8/
        Bg. 4.8

        To deliver the pious and to annihilate the miscreants, as well as to reestablish the principles of religion, I Myself appear, millennium after millennium.


        Purport

        According to Bhagavad-gītā, a sādhu (holy man) is a man in Kṛṣṇa consciousness. A person may appear to be irreligious, but if he has the qualifications of Kṛṣṇa consciousness wholly and fully, he is to be understood to be a sādhu. And duṣkṛtām applies to those who do not care for Kṛṣṇa consciousness. Such miscreants, or duṣkṛtām, are described as foolish and the lowest of mankind, even though they may be decorated with mundane education, whereas a person who is one hundred percent engaged in Kṛṣṇa consciousness is accepted as a sādhu, even though such a person may be neither learned nor well cultured. As far as the atheistic are concerned, it is not necessary for the Supreme Lord to appear as He is to destroy them, as He did with the demons Rāvaṇa and Kaṁsa. The Lord has many agents who are quite competent to vanquish demons. But the Lord especially descends to appease His unalloyed devotees, who are always harassed by the demoniac. The demon harasses the devotee, even though the latter may happen to be his kin. Although Prahlāda Mahārāja was the son of Hiraṇyakaśipu, he was nonetheless persecuted by his father; although Devakī, the mother of Kṛṣṇa, was the sister of Kaṁsa, she and her husband Vasudeva were persecuted only because Kṛṣṇa was to be born of them. So Lord Kṛṣṇa appeared primarily to deliver Devakī rather than kill Kaṁsa, but both were performed simultaneously. Therefore it is said here that to deliver the devotee and vanquish the demon miscreants, the Lord appears in different incarnations.
        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://vedabase.io/en/library/bg/4/8/
        Bg. 4.8

        To deliver the pious and to annihilate the miscreants, as well as to reestablish the principles of religion, I Myself appear, millennium after millennium.


        Purport

        According to Bhagavad-gītā, a sādhu (holy man) is a man in Kṛṣṇa consciousness. A person may appear to be irreligious, but if he has the qualifications of Kṛṣṇa consciousness wholly and fully, he is to be understood to be a sādhu. And duṣkṛtām applies to those who do not care for Kṛṣṇa consciousness. Such miscreants, or duṣkṛtām, are described as foolish and the lowest of mankind, even though they may be decorated with mundane education, whereas a person who is one hundred percent engaged in Kṛṣṇa consciousness is accepted as a sādhu, even though such a person may be neither learned nor well cultured. As far as the atheistic are concerned, it is not necessary for the Supreme Lord to appear as He is to destroy them, as He did with the demons Rāvaṇa and Kaṁsa. The Lord has many agents who are quite competent to vanquish demons. But the Lord especially descends to appease His unalloyed devotees, who are always harassed by the demoniac. The demon harasses the devotee, even though the latter may happen to be his kin. Although Prahlāda Mahārāja was the son of Hiraṇyakaśipu, he was nonetheless persecuted by his father; although Devakī, the mother of Kṛṣṇa, was the sister of Kaṁsa, she and her husband Vasudeva were persecuted only because Kṛṣṇa was to be born of them. So Lord Kṛṣṇa appeared primarily to deliver Devakī rather than kill Kaṁsa, but both were performed simultaneously. Therefore it is said here that to deliver the devotee and vanquish the demon miscreants, the Lord appears in different incarnations.
        ...

        Bhagavad gita 4.8


        Vapauttaakseni oikeamieliset ja tuhotakseni pahantekijät sekä palauttaakseni uskonnon perustan, tulen tänne aikakaudesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://vedabase.io/en/library/bg/4/8/
        Bg. 4.8

        To deliver the pious and to annihilate the miscreants, as well as to reestablish the principles of religion, I Myself appear, millennium after millennium.


        Purport

        According to Bhagavad-gītā, a sādhu (holy man) is a man in Kṛṣṇa consciousness. A person may appear to be irreligious, but if he has the qualifications of Kṛṣṇa consciousness wholly and fully, he is to be understood to be a sādhu. And duṣkṛtām applies to those who do not care for Kṛṣṇa consciousness. Such miscreants, or duṣkṛtām, are described as foolish and the lowest of mankind, even though they may be decorated with mundane education, whereas a person who is one hundred percent engaged in Kṛṣṇa consciousness is accepted as a sādhu, even though such a person may be neither learned nor well cultured. As far as the atheistic are concerned, it is not necessary for the Supreme Lord to appear as He is to destroy them, as He did with the demons Rāvaṇa and Kaṁsa. The Lord has many agents who are quite competent to vanquish demons. But the Lord especially descends to appease His unalloyed devotees, who are always harassed by the demoniac. The demon harasses the devotee, even though the latter may happen to be his kin. Although Prahlāda Mahārāja was the son of Hiraṇyakaśipu, he was nonetheless persecuted by his father; although Devakī, the mother of Kṛṣṇa, was the sister of Kaṁsa, she and her husband Vasudeva were persecuted only because Kṛṣṇa was to be born of them. So Lord Kṛṣṇa appeared primarily to deliver Devakī rather than kill Kaṁsa, but both were performed simultaneously. Therefore it is said here that to deliver the devotee and vanquish the demon miscreants, the Lord appears in different incarnations.
        ...

        Bhagavad gita 4.8


        Vapauttaakseni oikeamieliset ja tuhotakseni pahantekijät sekä palauttaakseni uskonnon perustan, tulen tänne aikakaudesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad gita 4.8


        Vapauttaakseni oikeamieliset ja tuhotakseni pahantekijät sekä palauttaakseni uskonnon perustan, tulen tänne aikakaudesta toiseen.

        Tämä juuri tapahtui Mahabharatan aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.8


        Minä olen Krishna, suloinen Absoluutti, kaikkien syiden Syy! Kaikki toiminta aineellisessa ja henkisessä maailmankaikkeudessa, Vedat ja niihin liittyvät kirjoitukset ovat kaikki peräisin Minusta yksin. Ihmiset, joilla on jumalatietoinen äly ja jotka oivaltavat tämän salatun totuuden, ylittävät maallisten ja uskonnollisten velvollisuuksien rajoitukset ja omaksuvat Minua kohtaan tunnetun puhtaan rakkauden (raga-marga) tien.

        ”Muoto vastaan olemus” tai ”Olemus (perusolemus, ydin) on muodon yläpuolella”, ”Kauneus on voiman yläpuolella”, ”Armo on oikeudenmukaisuuden yläpuolella”, ”Sydän on intellektin yläpuolella”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad gita 4.8


        Vapauttaakseni oikeamieliset ja tuhotakseni pahantekijät sekä palauttaakseni uskonnon perustan, tulen tänne aikakaudesta toiseen.

        Bg. 10.10


        Niille, jotka jatkuvasti palvelevat Minua rakkaudella ja antaumuksella, annan älykkyyden, joka auttaa heitä tulemaan luokseni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bg. 10.10


        Niille, jotka jatkuvasti palvelevat Minua rakkaudella ja antaumuksella, annan älykkyyden, joka auttaa heitä tulemaan luokseni.

        Bhagavad Gita 10.8


        Minä olen Krishna, suloinen Absoluutti, kaikkien syiden Syy! Kaikki toiminta aineellisessa ja henkisessä maailmankaikkeudessa, Vedat ja niihin liittyvät kirjoitukset ovat kaikki peräisin Minusta yksin. Ihmiset, joilla on jumalatietoinen äly ja jotka oivaltavat tämän salatun totuuden, ylittävät maallisten ja uskonnollisten velvollisuuksien rajoitukset ja omaksuvat Minua kohtaan tunnetun puhtaan rakkauden (raga-marga) tien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.8


        Minä olen Krishna, suloinen Absoluutti, kaikkien syiden Syy! Kaikki toiminta aineellisessa ja henkisessä maailmankaikkeudessa, Vedat ja niihin liittyvät kirjoitukset ovat kaikki peräisin Minusta yksin. Ihmiset, joilla on jumalatietoinen äly ja jotka oivaltavat tämän salatun totuuden, ylittävät maallisten ja uskonnollisten velvollisuuksien rajoitukset ja omaksuvat Minua kohtaan tunnetun puhtaan rakkauden (raga-marga) tien.

        Virat-rupa - maailmankaikkeus Jumalan kehona.
        Virat-rupa - koko aineellinen maailmankaikkeus on Herran keho, Jumalan Universaali muoto.

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virat-rupa - maailmankaikkeus Jumalan kehona.
        Virat-rupa - koko aineellinen maailmankaikkeus on Herran keho, Jumalan Universaali muoto.

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg

        Aistien havaitseman aineellisen maailman jättimäisen ilmentymän kokonaisuus on Absoluuttisen Totuuden keho, jossa aineellinen aika ilmenee universumin menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden muodossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aistien havaitseman aineellisen maailman jättimäisen ilmentymän kokonaisuus on Absoluuttisen Totuuden keho, jossa aineellinen aika ilmenee universumin menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden muodossa.

        Kaikki oleva, sekä aineellinen että henkinen, ei ole mitään muuta kuin Jumaluuden Ylimmän Persoonallisuuden energian laajentumia;


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki oleva, sekä aineellinen että henkinen, ei ole mitään muuta kuin Jumaluuden Ylimmän Persoonallisuuden energian laajentumia;

        Vaikka Hänen asuinpaikkansa sijaitsee absoluuttisessa maailmassa, Hän voi nähdä, kuulla, koskettaa ja ilmentää itseään missä tahansa, koska Hän on läsnä kaikessa äärettömän pienten sielujen Ylisieluna. Myös suhteellinen maailma on Herran ilmentymä, joka on aineellisten aistien havaittavissa, koska tämä maailma ei ole mitään muuta kuin Hänen transsendentaalisen energiansa laajeneminen. Herra Itse oleskelee asuinsijassaan, mutta Hänen energiansa läpäisee kaiken. Tässä suhteessa Häntä voidaan verrata aurinkoon, joka yhdessä paikassa ollessaan läpäisee kaiken, koska auringon säteet ovat erottamattomia auringosta ja ovat pohjimmiltaan auringon säteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka Hänen asuinpaikkansa sijaitsee absoluuttisessa maailmassa, Hän voi nähdä, kuulla, koskettaa ja ilmentää itseään missä tahansa, koska Hän on läsnä kaikessa äärettömän pienten sielujen Ylisieluna. Myös suhteellinen maailma on Herran ilmentymä, joka on aineellisten aistien havaittavissa, koska tämä maailma ei ole mitään muuta kuin Hänen transsendentaalisen energiansa laajeneminen. Herra Itse oleskelee asuinsijassaan, mutta Hänen energiansa läpäisee kaiken. Tässä suhteessa Häntä voidaan verrata aurinkoon, joka yhdessä paikassa ollessaan läpäisee kaiken, koska auringon säteet ovat erottamattomia auringosta ja ovat pohjimmiltaan auringon säteitä.

        Virat-rupa-käsitteen sisältö on Jumalan persoonallisuuden jättiläismäinen universaalinen muoto, joka on maailmankaikkeuden sisällä ja jota peittää aineellisten elementtien seitsenkerroksinen kuori.
        Herralla on erilaisia muotoja, mutta ne kaikki ovat identtisiä Hänen alkuperäisen, ensisijaisen muotonsa Sri Krisnan kanssa.

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virat-rupa-käsitteen sisältö on Jumalan persoonallisuuden jättiläismäinen universaalinen muoto, joka on maailmankaikkeuden sisällä ja jota peittää aineellisten elementtien seitsenkerroksinen kuori.
        Herralla on erilaisia muotoja, mutta ne kaikki ovat identtisiä Hänen alkuperäisen, ensisijaisen muotonsa Sri Krisnan kanssa.

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaalinen tai kosminen muoto on Jumalan jumalallinen muoto, jossa koko tämä ääretön maailmankaikkeus kaikkine kosmoksineen, planeettoineen jne. näkyy yhden Jumalan kehossa.

        Mahabharatan sodan aikana Herra Krishna antaa erityisen " vision" Arjunalle, jotta hän voi nähdä Jumalallisen Jumalan Hänen universaalissa muodossaan. Tässä kosmisessa tai universaalissa muodossaan Herra Krishna näyttää yltäkylläisyytensä, satoja tuhansia erilaisia jumalallisia ja monivärisiä muotoja. Herra Krishna näyttää Arjunalle Adityojen, Vasujen, Rudrojen, Asvini-kumaroiden ja kaikkien muiden puolijumalien eri ilmenemismuotoja. Herra Krishna näyttää Universaalisessa muodossaan myös monia ihmeellisiä asioita, joita kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut.

        Vishvarupalla on lukemattomia muotoja, silmiä, kasvoja, suita ja käsiä. Kaikki maailmankaikkeuden olennot ovat osa Häntä. Hän on ääretön maailmankaikkeus, jolla ei ole alkua eikä loppua. Hänessä on sekä rauhanomaisia että vihaisia muotoja. Kykenemättä kestämään näyn laajuutta ja pelon kourissa Arjuna pyytää Krishnaa palaamaan ... Vishnu-muotoonsa...

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vishvarupa / Virat Rupa / Jumalan universaalinen tai kosminen muoto on Jumalan jumalallinen muoto, jossa koko tämä ääretön maailmankaikkeus kaikkine kosmoksineen, planeettoineen jne. näkyy yhden Jumalan kehossa.

        Mahabharatan sodan aikana Herra Krishna antaa erityisen " vision" Arjunalle, jotta hän voi nähdä Jumalallisen Jumalan Hänen universaalissa muodossaan. Tässä kosmisessa tai universaalissa muodossaan Herra Krishna näyttää yltäkylläisyytensä, satoja tuhansia erilaisia jumalallisia ja monivärisiä muotoja. Herra Krishna näyttää Arjunalle Adityojen, Vasujen, Rudrojen, Asvini-kumaroiden ja kaikkien muiden puolijumalien eri ilmenemismuotoja. Herra Krishna näyttää Universaalisessa muodossaan myös monia ihmeellisiä asioita, joita kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut.

        Vishvarupalla on lukemattomia muotoja, silmiä, kasvoja, suita ja käsiä. Kaikki maailmankaikkeuden olennot ovat osa Häntä. Hän on ääretön maailmankaikkeus, jolla ei ole alkua eikä loppua. Hänessä on sekä rauhanomaisia että vihaisia muotoja. Kykenemättä kestämään näyn laajuutta ja pelon kourissa Arjuna pyytää Krishnaa palaamaan ... Vishnu-muotoonsa...

        https://jagannathpurihkm.files.wordpress.com/2016/12/virat-rupa.jpg

        https://www.youtube.com/watch?v=w9SjeIuq3Qg

        Krishna shows his Vishwaroop to Arjun || Mahabharat || Arjun lesson in bhakti yoga


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=w9SjeIuq3Qg

        Krishna shows his Vishwaroop to Arjun || Mahabharat || Arjun lesson in bhakti yoga

        Eikö olekin ihmeellistä, että myös Shravanam, kuunteleminen, on Jumalan palvelemista?


      • Anonyymi

        The Glories of Srimad Bhagavad-gita from Sri Vaisnaviya-tantra-sara

        https://www.scsmathinternational.com/library/Scriptures/SrimadBhagavadGita/TheGloriesOfSrimadBhagavadGita-FromSriVaisnaviyaTantraSara.php

        gitartha-pathanam nasti, nadhamas tat paro janah
        gita-gitam na yaj jnanam, tad viddhy asura-sammatam
        tan mogham dharma-rahitam, veda-vedanta-garhitam [18]

        18 There is none more fallen than he who does not study the purport of the Gita; and that knowledge which is not glorified in the Gita should be known as demoniac, futile, unvirtuous, and rejected by the Vedas and the Upanisads.

        tasmad dharma-mayi gita, sarva-jnana-prayojika
        sarva-sastra-sara-bhuta, visuddha sa visisyate [19]

        19 Therefore, the holy Gita is universally respected as the compilation of the essence of all scriptures and the source of all wisdom.

        yo 'dhite visnu-parvahe, gitam sri-hari-vasare
        svapan jagrat chalan tisthan, satrubhir na sa hiyate [20]

        20 One who studies the Gita on the holy festival days of the advent of the Supreme Lord, and on the holy fasting days, especially Ekadasi—such a person, whether awake or asleep, moving or still, is never defeated by enemies.


      • Anonyymi

        yoga-sthane siddha-pithe, silagre sat-sabhasu cha
        yajne cha visnu-bhaktagre, pathan siddhim param labhet [24]

        24 The highest perfection of life is attained by one who sings the Gita at a place of yoga meditation, at a place of worship, before the Salagram-sila, in the association of saintly persons, during a sacrifice, and before a devotee of Visnu.

        gita-patham cha sravanam, yah karoti dine dine
        kratavo vajimedhadyah, krtas tena sa-daksinah [25]

        25 One who daily hears and sings the Gita is to be considered as having accomplished the performance of all sacrifices such as the Asvamedha and others, including the receiving of the sacrificial gifts.

        yah srnoti cha gitartham kirtayaty eva yah param
        sravayech cha parartham vai, sa prayati param padam [26]

        26 One who attentively hears and sings the glories of the purport of the Gita, or reiterates it to others, attains to the supreme destination.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        yoga-sthane siddha-pithe, silagre sat-sabhasu cha
        yajne cha visnu-bhaktagre, pathan siddhim param labhet [24]

        24 The highest perfection of life is attained by one who sings the Gita at a place of yoga meditation, at a place of worship, before the Salagram-sila, in the association of saintly persons, during a sacrifice, and before a devotee of Visnu.

        gita-patham cha sravanam, yah karoti dine dine
        kratavo vajimedhadyah, krtas tena sa-daksinah [25]

        25 One who daily hears and sings the Gita is to be considered as having accomplished the performance of all sacrifices such as the Asvamedha and others, including the receiving of the sacrificial gifts.

        yah srnoti cha gitartham kirtayaty eva yah param
        sravayech cha parartham vai, sa prayati param padam [26]

        26 One who attentively hears and sings the glories of the purport of the Gita, or reiterates it to others, attains to the supreme destination.

        Jokainen voi palvoa Krishnaa. Missään ei sanota, että vain muutamat valitut - brahmanit, sannyaasit, brahmacharit tai hindut - voivat tehdä sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi palvoa Krishnaa. Missään ei sanota, että vain muutamat valitut - brahmanit, sannyaasit, brahmacharit tai hindut - voivat tehdä sitä.

        Voi syntyä mihin tahansa maahan, monenlaisiin luokkiin, uskontokuntiin ja rotuihin. Olipa henkilö kuka tahansa, hän voi varmasti saavuttaa omistautumisen Sri Krishnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi syntyä mihin tahansa maahan, monenlaisiin luokkiin, uskontokuntiin ja rotuihin. Olipa henkilö kuka tahansa, hän voi varmasti saavuttaa omistautumisen Sri Krishnalle.

        Bhagavad Gitassa Hän ei puhuttele vain Arjunaa vaan meitä kaikkia. Arjuna oli Bhagavad-gitan ensimmäinen ja välitön kuulija, mutta itse asiassa se on kerrottu meille jokaiselle, kaikille ihmisille, ja meidän pitäisi hyödyntää sitä. Krishnan puolueettomuutta voidaan verrata auringon puolueettomuuteen. Aurinko ei tee eroa: "Tämä on köyhä mies, tämä on koskematon ja tämä on sika. En tuhlaa valoani heihin." Aurinko ei ole puolueellinen ketään kohtaan, teidän tarvitsee vain seistä sen säteiden alla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gitassa Hän ei puhuttele vain Arjunaa vaan meitä kaikkia. Arjuna oli Bhagavad-gitan ensimmäinen ja välitön kuulija, mutta itse asiassa se on kerrottu meille jokaiselle, kaikille ihmisille, ja meidän pitäisi hyödyntää sitä. Krishnan puolueettomuutta voidaan verrata auringon puolueettomuuteen. Aurinko ei tee eroa: "Tämä on köyhä mies, tämä on koskematon ja tämä on sika. En tuhlaa valoani heihin." Aurinko ei ole puolueellinen ketään kohtaan, teidän tarvitsee vain seistä sen säteiden alla.

        sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja
        ahaṁ tvāṁ sarva-pāpebhyo mokṣayiṣyāmi mā śuchaḥ
        (Srimad Bhagavad-gita: 18.66)

        [Jumala Krishna sanoo:] ”Hylkää kaikki uskonnon eri muodot ja antaudu yksinomaan Minulle. Minä vapautan sinut kaikista syntiesi seuraamuksista. Älä vaivu epätoivoon.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja
        ahaṁ tvāṁ sarva-pāpebhyo mokṣayiṣyāmi mā śuchaḥ
        (Srimad Bhagavad-gita: 18.66)

        [Jumala Krishna sanoo:] ”Hylkää kaikki uskonnon eri muodot ja antaudu yksinomaan Minulle. Minä vapautan sinut kaikista syntiesi seuraamuksista. Älä vaivu epätoivoon.”

        Aurinko ei ole puolueellinen ketään kohtaan, teidän tarvitsee vain seistä sen säteiden alla. Se antaa valoa ja lämpöä kaikille, mutta jos suljemme ikkunamme ja ovemme ja haluamme pysyä pimeydessä, se on meidän oma asiamme. Samalla tavalla Krishna, joka asuu kaikkialla, on kaikkien saatavilla, Hän on valmis ottamaan meidät vastaan heti, kun antaudumme Hänelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aurinko ei ole puolueellinen ketään kohtaan, teidän tarvitsee vain seistä sen säteiden alla. Se antaa valoa ja lämpöä kaikille, mutta jos suljemme ikkunamme ja ovemme ja haluamme pysyä pimeydessä, se on meidän oma asiamme. Samalla tavalla Krishna, joka asuu kaikkialla, on kaikkien saatavilla, Hän on valmis ottamaan meidät vastaan heti, kun antaudumme Hänelle.

        Ei ole mitään rajoituksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään rajoituksia.

        Jos ihminen antautuu Krishnalle, hän saa myös palata kotiin, palata Jumalan luo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ihminen antautuu Krishnalle, hän saa myös palata kotiin, palata Jumalan luo.

        Bhagavad Gita 9.29

        Minä en kadehdi ketään enkä ole puolueellinen ketään kohtaan. Minä kohtelen kaikkia samalla tavoin. Mutta se, joka palvelee Minua antaumuksellisesti, on Minun ystäväni ja on Minussa, ja Minä olen myös hänen ystävänsä.




        Hän haluaa olla ystävämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 9.29

        Minä en kadehdi ketään enkä ole puolueellinen ketään kohtaan. Minä kohtelen kaikkia samalla tavoin. Mutta se, joka palvelee Minua antaumuksellisesti, on Minun ystäväni ja on Minussa, ja Minä olen myös hänen ystävänsä.




        Hän haluaa olla ystävämme.

        Śrī Caitanya-caritāmṛta

        Herralla, Jumaluuden Ylimmällä Persoonallisuudella, joka tunnetaan nimellä Purushottama, Suurin Persoonallisuus, on puhdas mieli. Hän on niin jalomielinen, että vaikka Hänen palvelijansa tekisi suuren vääryyden, Hän ei ota sitä vakavasti. Mutta jos palvoja tekee Hänelle pienenkin palveluksen, se saa valtavat mittasuhteet Herran silmissä. Vaikka jumalanvihaaja herjaa Herraa, Herra ei koskaan osoita vihaa häntä kohtaan. Tällaisia ovat Hänen hyveensä.


        CC Antya 1.108

        “The Supreme Personality of Godhead, who is known as Puruṣottama, the greatest of all persons, has a pure mind. He is so gentle that even if His servant is implicated in a great offense, He does not take it very seriously. Indeed, if His servant renders some small service, the Lord accepts it as being very great. Even if an envious person blasphemes the Lord, the Lord never manifests anger against him. Such are His great qualities.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Śrī Caitanya-caritāmṛta

        Herralla, Jumaluuden Ylimmällä Persoonallisuudella, joka tunnetaan nimellä Purushottama, Suurin Persoonallisuus, on puhdas mieli. Hän on niin jalomielinen, että vaikka Hänen palvelijansa tekisi suuren vääryyden, Hän ei ota sitä vakavasti. Mutta jos palvoja tekee Hänelle pienenkin palveluksen, se saa valtavat mittasuhteet Herran silmissä. Vaikka jumalanvihaaja herjaa Herraa, Herra ei koskaan osoita vihaa häntä kohtaan. Tällaisia ovat Hänen hyveensä.


        CC Antya 1.108

        “The Supreme Personality of Godhead, who is known as Puruṣottama, the greatest of all persons, has a pure mind. He is so gentle that even if His servant is implicated in a great offense, He does not take it very seriously. Indeed, if His servant renders some small service, the Lord accepts it as being very great. Even if an envious person blasphemes the Lord, the Lord never manifests anger against him. Such are His great qualities.”

        Bg. 9.2

        Tämä tieto on ylhäisintä viisautta, ja se on kaikista salaisuuksista salaisin. Se on puhtainta tietoa, ja koska se antaa meille suoran käsityksen itsestä oivalluksen kautta, se on uskonnon täydellistymä. Se on ikuista, ja sen harjoittaminen on täynnä iloa.


        (Bhagavad-gītān tätä lukua kutsutaan sivistyksen kuninkaaksi, kaikkein korkeimmaksi tiedoksi, koska se on kaikkien aiemmin julistettujen oppien ja filosofioiden ydin).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bg. 9.2

        Tämä tieto on ylhäisintä viisautta, ja se on kaikista salaisuuksista salaisin. Se on puhtainta tietoa, ja koska se antaa meille suoran käsityksen itsestä oivalluksen kautta, se on uskonnon täydellistymä. Se on ikuista, ja sen harjoittaminen on täynnä iloa.


        (Bhagavad-gītān tätä lukua kutsutaan sivistyksen kuninkaaksi, kaikkein korkeimmaksi tiedoksi, koska se on kaikkien aiemmin julistettujen oppien ja filosofioiden ydin).

        Srimad Bhagavatam 9.4.63
        Korkein Jumala sanoi brahmanille: "Olen täysin palvojieni armoilla. Itse asiassa Minulla ei ole itsenäisyyttä. Bhaktoillani ei ole aineellisia haluja, joten olen vain heidän sydämissään. Mitä edes sanoa heistä, kun jopa ne, jotka ovat omistautuneet Minun palvojilleni ovat hyvin rakkaita Minulle.

        __________________________

        Krishna on yhtäältä täysin itsenäinen, mutta toisaalta Hän tuntee olevansa riippuvainen seuraajistaan. Löydämme antaumusta, jossa Ääretön on alistettu rajoitetulle.

        _


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srimad Bhagavatam 9.4.63
        Korkein Jumala sanoi brahmanille: "Olen täysin palvojieni armoilla. Itse asiassa Minulla ei ole itsenäisyyttä. Bhaktoillani ei ole aineellisia haluja, joten olen vain heidän sydämissään. Mitä edes sanoa heistä, kun jopa ne, jotka ovat omistautuneet Minun palvojilleni ovat hyvin rakkaita Minulle.

        __________________________

        Krishna on yhtäältä täysin itsenäinen, mutta toisaalta Hän tuntee olevansa riippuvainen seuraajistaan. Löydämme antaumusta, jossa Ääretön on alistettu rajoitetulle.

        _

        Hän ei uhkaile ketään, jos joku ei halua tuntea Hänet. Hän ei pakota Itseään kenellekään. Hän ei puutu ihmisten vapaisiin valintoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän ei uhkaile ketään, jos joku ei halua tuntea Hänet. Hän ei pakota Itseään kenellekään. Hän ei puutu ihmisten vapaisiin valintoihin.

        Vain rakkaus voi valloittaa Hänet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain rakkaus voi valloittaa Hänet.

        "Jos Krishnaa ei olisi, ei olisi meidän käsitystämme Jumalasta."

        "Krishnan koko opetus ja elämä on vain rakkautta. Krishna ei hyväksy mitään muuta kuin rakkauden, toimii vain rakkauden kautta, hengittää vain sen kautta ja puhuu vain sen kautta."

        "Krishnan metafyysinen uskonnollinen idea on kaikkien todellisten filosofisten järjestelmien ja kaikkien uskontojen ikuinen ja universaali perusta."

        Leo Tolstoi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos Krishnaa ei olisi, ei olisi meidän käsitystämme Jumalasta."

        "Krishnan koko opetus ja elämä on vain rakkautta. Krishna ei hyväksy mitään muuta kuin rakkauden, toimii vain rakkauden kautta, hengittää vain sen kautta ja puhuu vain sen kautta."

        "Krishnan metafyysinen uskonnollinen idea on kaikkien todellisten filosofisten järjestelmien ja kaikkien uskontojen ikuinen ja universaali perusta."

        Leo Tolstoi

        Hän odottaa meitä kärsivällisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän odottaa meitä kärsivällisesti.

        Yoga-maya ja maha-maya.


        Yoga-maya on yleinen termi, jolla on hyvin laaja merkitys. Aineellisessa maailmassa yoga-maya antaa ehdollistuneille sieluille sen vaikutelman, että Jumalaa ei ole olemassa ja että he ovat riippumattomia. Tässä tehtävässä siitä käytetään joskus nimitystä Maha-maya, suuri illuusio.


        Goloka-Vrindavanassa yoga-maya saa Krishnan palvojat unohtamaan, että Krishna on Jumala, ja tämän toimintansa kautta yoga-maya luo mahdollisuuksia hyvin läheisiin suhteisiin, esimerkiksi ystävyyssuhteisiin.

        Vaikunthassa ei ole yoga-mayaa ja kaikki ymmärtävät Jumalan suuruuden, mutta tämän vuoksi kaikki pelkäävät päästä lähelle Häntä, ja siksi siellä ei ole korkeampia rasoja.



        Srila Prabhupada sanoi, että kyseessä on yksi energia, joka ilmenee eri tavoin olosuhteista riippuen. Hän antoi esimerkin sähköstä, joka ilmenee kylmänä jääkaapissa ja lämpönä lämmityslaitteessa.


        Samalla tavalla yksi yoga-maya aineellisessa maailmassa vie sielut mahdollisimman kauas Jumalasta, mutta Golokassa se tuo meidät mahdollisimman lähelle Krishnaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yoga-maya ja maha-maya.


        Yoga-maya on yleinen termi, jolla on hyvin laaja merkitys. Aineellisessa maailmassa yoga-maya antaa ehdollistuneille sieluille sen vaikutelman, että Jumalaa ei ole olemassa ja että he ovat riippumattomia. Tässä tehtävässä siitä käytetään joskus nimitystä Maha-maya, suuri illuusio.


        Goloka-Vrindavanassa yoga-maya saa Krishnan palvojat unohtamaan, että Krishna on Jumala, ja tämän toimintansa kautta yoga-maya luo mahdollisuuksia hyvin läheisiin suhteisiin, esimerkiksi ystävyyssuhteisiin.

        Vaikunthassa ei ole yoga-mayaa ja kaikki ymmärtävät Jumalan suuruuden, mutta tämän vuoksi kaikki pelkäävät päästä lähelle Häntä, ja siksi siellä ei ole korkeampia rasoja.



        Srila Prabhupada sanoi, että kyseessä on yksi energia, joka ilmenee eri tavoin olosuhteista riippuen. Hän antoi esimerkin sähköstä, joka ilmenee kylmänä jääkaapissa ja lämpönä lämmityslaitteessa.


        Samalla tavalla yksi yoga-maya aineellisessa maailmassa vie sielut mahdollisimman kauas Jumalasta, mutta Golokassa se tuo meidät mahdollisimman lähelle Krishnaa.

        On vain olemassa suora yhteys Krishnan kanssa- rakkauden ja omistautumisen kautta, ja on olemassa epäsuora yhteys - ajan ja karman kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vain olemassa suora yhteys Krishnan kanssa- rakkauden ja omistautumisen kautta, ja on olemassa epäsuora yhteys - ajan ja karman kautta.

        Parampara-ketjussa jokainen henkinen opettaja on velvollinen välittämään Krishna-tietoisuuden tiedon vääristelemättä. Hänen ei pidä lisätä, ottaa pois tai muuttaa mitään.


        Henkinen opettaja ei ole Jumala, ja kaikki niin sanotut henkiset opettajat, jotka julistavat olevansa Jumala, tulisi välittömästi hylätä väärinä guruina.


        Henkistä opettajaa kunnioitetaan kuitenkin, koska hän palvelee Häntä suoraan opetuslapseusketjun kautta. Koska jokainen henkinen opettaja palvelee omaa henkistä opettajaansa, kaikki ketjun jäsenet ovat Jumalan suoria palvelijoita ja siksi hyvin rakkaita Hänelle. Tarkemmin sanottuna todellinen henkinen mestari on Jumalan eli Krishnan palvelijan palvelijan palvelijan palvelija.


        Tämä on yksi parampara-järjestelmän salaisuuksista: ollakseen todellinen opettaja on oltava todellinen palvelija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parampara-ketjussa jokainen henkinen opettaja on velvollinen välittämään Krishna-tietoisuuden tiedon vääristelemättä. Hänen ei pidä lisätä, ottaa pois tai muuttaa mitään.


        Henkinen opettaja ei ole Jumala, ja kaikki niin sanotut henkiset opettajat, jotka julistavat olevansa Jumala, tulisi välittömästi hylätä väärinä guruina.


        Henkistä opettajaa kunnioitetaan kuitenkin, koska hän palvelee Häntä suoraan opetuslapseusketjun kautta. Koska jokainen henkinen opettaja palvelee omaa henkistä opettajaansa, kaikki ketjun jäsenet ovat Jumalan suoria palvelijoita ja siksi hyvin rakkaita Hänelle. Tarkemmin sanottuna todellinen henkinen mestari on Jumalan eli Krishnan palvelijan palvelijan palvelijan palvelija.


        Tämä on yksi parampara-järjestelmän salaisuuksista: ollakseen todellinen opettaja on oltava todellinen palvelija.

        Vaikka henkinen opettaja lähtisi tästä maailmasta, side opettajan ja oppilaan välillä säilyy. Oppilas jatkaa henkisen opettajan palvelemista noudattamalla hänen ohjeitaan ja opettamalla niitä muille. Näin todellisesta oppilaasta tulee todellinen henkinen opettaja, ja perimysketju jatkuu.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (7) "Henkilö, joka haluaa ylittää maallisen kärsimyksen hirvittävän kuilun, voi tehdä sen hyvin helposti ottamalla turvapaikan Bhagavad-gitan laivasta."

        SRIMAD BHAGAVAD-GITA
        The Glories of Srimad Bhagavad-gita from Sri Vaisnaviya-tantra-sara
        Sri Chaitanya Saraswat Math

        the Mission of the inseparable
        Srila B.R. Sridhar Maharaj and Srila B.S. Govinda Maharaj

        scsmath.com | scsmath.org


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sri Krishna Tattwa

        Kaikki auktoriteetit tunnustavat, että Sri Krishna-tattva on absoluuttinen tietoinen Prinsiippi, joka on kaikkien rajoitusten yläpuolella. Siksi Shri Krishna on luonteensa mukaisesti älymme ulottumattomissa riippumatta siitä, kuinka erinomaisia älyllisiä voimavaroja meillä nyt onkaan. Ihmisen tieto perustuu rajalliseen ja suhteelliseen havaintoon, ja on mahdotonta oivaltaa Absoluuttia, jota ei rajoita aika eikä tila.


        Transsendentaalipsykologian henkisen opin mukaan ihmisen äly kuuluu aineellisten objektien kategoriaan. Se ei loista itsessään, vaan se saa sielun valon ja näyttäytyy meille ominaisuuksiltaan erilaisena kuin ne aineelliset kohteet, jotka se tunnistaa. Mutta miten tämä tunnistaminen tapahtuu? Aivan kuten kuu vastaanottaa valoa auringosta, joka, kuten yleisesti tunnustetaan, on itsestään valaiseva ja antaa muille esineille tämän ominaisuuden, niin mieli äärimmäisen hienostuneena aineellisena elimenä valaisee muita ulkoisia esineitä ja havaitsee ne erillisinä kokonaisuuksina.



        Äly ei voi tunnistaa mitään itsestään. Sielusta saadulla voimalla varustautuneena se voi päästä kosketuksiin fyysisten objektien kanssa mielelle alisteisten karkeiden aistien avulla. Mutta kun sielu näin kiinnittyy näihin aineellisiin kohteisiin, se ei voi enää myöhemmin erottautua niistä. Maailman eri uskonnollisten yhteisöjen edustajat käyttävät älyllisiä kykyjään väärin yrittäessään tuomita Sri Krishnaa kiistanalaisissa keskusteluissa, polemiikissa ja artikkeleissa, vaikka heillä ei ole siihen mitään pätevyyttä.



        Edellä olevien sanojen tarkoituksena on selittää, että kun sielun sisäinen valo taittuu aineellisen objektin eli mielen prisman läpi, se sotkeutuu alun perin erilaisiin objekteihin. Mieli ei luonnollisesti voi saada tästä mitään tyydytystä, vaikka se kuinka paljon ja miten monipuolisesti se yrittäisi nauttia aineellisista objekteista, koska oivaltava elementti voi olla täydellisessä vuorovaikutuksessa vain omanlaisensa kanssa. Kaikki ulkoinen havaintomme on tämän luonnottoman kaksinaisuuden ehdollistama. Se, että mieli häiritsee ja vääristää sielun valoa, saa sielun pitämään itseään suhteessa niihin kohteisiin, joista se on tietoinen, ja tässä luonnottomassa asemassa se kuvittelee olevansa tämän tiedon luoja.




        Nykyisillä älyllisillä kyvyillämme voimme havaita vain näiden kolmen ulottuvuuden todellisuuden. Mutta Vishnu-tattva kuuluu kokonaan neljänteen ulottuvuuteen, ja Sri Krishna-tattva esiintyy Vishnu-tattvan kruunaavana säteilevänä jalokivenä.

        SCS Math


      • Anonyymi

        SRIMAD BHAGAVAD-GITA
        The Glories of Srimad Bhagavad-gita from Sri Vaisnaviya-tantra-sara

        Sri Chaitanya Saraswat Math

        the Mission of the inseparable
        Srila B.R. Sridhar Maharaj and Srila B.S. Govinda Maharaj

        scsmath.com | scsmath.org


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://vanisource.org/w/index.php?title=720227_-_Conversation_1_with_Bob_Cohen_-_Mayapur&hl=pleasing Kṛṣṇa
        Conversation

        Onko totta, että ihmiset voivat pelastua vain uusien juutalaisten kautta?

        Niin oudolta kuin se kuulostaakin, jotkut jopa uskovat, että jos juutalaisia ei olisi olemassa (ovathan he Jumalan ”valittu kansa”), kaikkien ihmisten kohtalona olisi ikuinen helvetti. Tällaista on kuulunut monta vuotta, eivätkä ne koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua. Ymmärtäkää, että juutalaiset ovat kuin mikä tahansa muu kansa: Kaikkien kansojen keskuudessa on hyviä ja pahoja ihmisiä. Eikä voi olla olemassa sellaista asiaa kuin "valittu kansa". Jumalalla ei voi olla suosikkikansaa. Jos joku sanoo niin, se ei voi olla Jumala, vaan ihan joku muu. Joku, joka väittää olevansa jumala mutta ei ole sitä. Se on jotenkin sensuroitu tai muutettu tai jotakin lisätty, mutta se ei voi olla totta.

        Todellisen Jumalan edessä kaikki sielut tai elävät olennot ovat tasa-arvoisia, koska kaikki ovat Hänen lapsiaan.

        VEDALAINEN POLKU PITÄÄ KAIKKIA USKONTOJA TOTUUTENA TAI YHDEN TOTUUDEN OSINA JA HENKISEN KEHITYKSEN POLKUINA.

        Hindulaisuus ei syrji muita uskontoja. Hindulaisuus pitää kaikkia aitoja uskontoja potentiaalisina nostamaan seuraajiensa tietoisuutta korkeammalle tasolle ymmärtämään Jumalaa, itseään ja ihmiskuntaa. Se tarjoaa suurimman mahdollisen moninaisuuden Jumalan ymmärtämisen tavoissa. Siksi hinduja voi sekoittaa kenen tahansa kanssa, ja he voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain, aivan kuten hindut, buddhalaiset, jainit, sikhit ja muutkin elävät nykyään rauhanomaisesti yhdessä.

        Mutta heti kun sekoitetaan toisiin uskontoihin kuuluvia, jotka ovat dogmaattisia näkemyksissään, syntyy ongelmia. Syynä on se, että tällaisissa ihmisissä ei ole tilaa ajatusten moninaisuudelle. He ajattelevat, että Jumalan silmissä kukaan muu ei ole pelastunut. He ajattelevat, että heidän on "pelastettava" kaikki TEKEMÄLLÄ KAIKISTA MUISTA SAMANLAISIA KUIN HE.

        Ja se tapahtuu PAKKOKÄÄNNYTTÄMÄLLÄ KAIKKI MUUT OMIIN DOGMAATTISIIN USKOMUKSIINSA. Siten he eivät anna mitään uskoa tai ymmärrystä millekään muulle uskonnolle KUIN OMALLA USKONNOLLEEN.

        Maailma voisi olla rauhallinen paikka, jos eri ryhmät eivät jatkuvasti yrittäisi HALLITA ja käännyttää MUITA ihmisiä. Tästä syystä on niin PALJON VUOSIA VUODATETTU VERTA, TEURASTETTU, KIDUTETTU, JOTTA KAIKKI MUUTA SAATAISIIN PAKOTETTUA NOUDATTAMAAN VAIN YHTÄ USKONTOA.

        Tällaiset uskonnot aiheuttavat sen, ETTEIVÄT NE YHDISTY JUMALAN KANSSA, VAAN OVAT EROSSA JUMALASTA, koska ne eivät tarjoa tietä nähdä kaikkien olentojen henkistä luonnetta ja jumaluutta.

        Tällaiset uskonnot luovat itse asiassa epäsuhtaa ihmisen ja Jumalan välille, koska ne PAKOTTAVAT seuraajansa keskittymään PINNALLISIIN eroihin sen sijaan, että keskittyisivät syvempään yhtenäisyyteen ja yhteenkuuluvuuteen.

        ... ei ole muista erillään oleva uskonto. Kyse ei ole siitä, että vedalainen kulttuuri vastustaisi muita henkisiä polkuja. Mutta se edustaa ja tarjoaa keinot, joiden avulla kuka tahansa voi saavuttaa korkeimman mahdollisen henkisen ymmärryksen. Se auttaa ymmärtämään, keitä ja mitä me todella olemme, kaikkien niiden pinnallisuuksien yläpuolella, joita usein löytyy perususkonnoista ja materialistisista uskonnoista. Siksi, jälleen kerran, kuka tahansa, olipa hän minkä uskonnon tai kulttuurin edustaja tahansa, voi silti käyttää Veda-polkua lisätäkseen yleistä ymmärrystään itsestään, maailmankaikkeudesta ja Jumalasta sekä herättääkseen luonnollisen henkisen rakkautemme yhtä ja kaikkia kohtaan.

        HINDULAISUUS, VEDALAINEN KULTTUURI, EI ESITÄ JUMALAA HINDUJEN, MUSLIMIEN, KRISTITTYJEN TAI SIKHIEN JUMALANA.

        Koska vedalainen kulttuuri on luonteeltaan UNIVERSAALIA, se ei esitä Jumalaa alueellisessa teemassa tai VAIN ”VALITULLE KANSALLE” kuuluvana.

        Emme myöskään löydä, että Jumala olisi vedalaisessa käsityksessä SUOSINUT TIETTYÄ KANSAA. Se, mitä löydätte, on Jumala, joka on rakastava kaikkia kohtaan ja erityisesti bhaktoja kohtaan. Löydämme Jumalan, joka palkitsee ihmisen rakkauden rakkaudella, hänen antautumisensa ja rakastavan mielialansa mukaan, RIIPPUMATTA ALUEESTA, MAASTA RODUSTA TAI JOPA LAJISTA.

        Juuri tällainen Jumala on todella universaali, eikä Hän ole alueellisten siteiden tai paikallisten rajoitusten alainen, vaan hän ulottuu yhteen ja kaikkiin.

        Tällainen Jumala löytyy kaikista uskonnoista, ja hänen ymmärtämistään rajoittaa vain tietämättömyys jossakin tietyssä uskonnossa tai tietyssä kansassa.

        Jos kaikki tällaiset ihmiset voisivat laajentaa tietoisuuttaan Jumalan suuruudesta, niin varmasti tällaiset kypsät ihmiset näkisivät saman Jumalan kaikkialla, kaikissa uskonnoissa. Tämä tietoisuuden täyteys johtaisi Jumalaan, sellaisena kuin me tunnemme Hänet, sellaisena kuin Hänet on kuvattu Veda-kirjoituksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko totta, että ihmiset voivat pelastua vain uusien juutalaisten kautta?

        Niin oudolta kuin se kuulostaakin, jotkut jopa uskovat, että jos juutalaisia ei olisi olemassa (ovathan he Jumalan ”valittu kansa”), kaikkien ihmisten kohtalona olisi ikuinen helvetti. Tällaista on kuulunut monta vuotta, eivätkä ne koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua. Ymmärtäkää, että juutalaiset ovat kuin mikä tahansa muu kansa: Kaikkien kansojen keskuudessa on hyviä ja pahoja ihmisiä. Eikä voi olla olemassa sellaista asiaa kuin "valittu kansa". Jumalalla ei voi olla suosikkikansaa. Jos joku sanoo niin, se ei voi olla Jumala, vaan ihan joku muu. Joku, joka väittää olevansa jumala mutta ei ole sitä. Se on jotenkin sensuroitu tai muutettu tai jotakin lisätty, mutta se ei voi olla totta.

        Todellisen Jumalan edessä kaikki sielut tai elävät olennot ovat tasa-arvoisia, koska kaikki ovat Hänen lapsiaan.

        VEDALAINEN POLKU PITÄÄ KAIKKIA USKONTOJA TOTUUTENA TAI YHDEN TOTUUDEN OSINA JA HENKISEN KEHITYKSEN POLKUINA.

        Hindulaisuus ei syrji muita uskontoja. Hindulaisuus pitää kaikkia aitoja uskontoja potentiaalisina nostamaan seuraajiensa tietoisuutta korkeammalle tasolle ymmärtämään Jumalaa, itseään ja ihmiskuntaa. Se tarjoaa suurimman mahdollisen moninaisuuden Jumalan ymmärtämisen tavoissa. Siksi hinduja voi sekoittaa kenen tahansa kanssa, ja he voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain, aivan kuten hindut, buddhalaiset, jainit, sikhit ja muutkin elävät nykyään rauhanomaisesti yhdessä.

        Mutta heti kun sekoitetaan toisiin uskontoihin kuuluvia, jotka ovat dogmaattisia näkemyksissään, syntyy ongelmia. Syynä on se, että tällaisissa ihmisissä ei ole tilaa ajatusten moninaisuudelle. He ajattelevat, että Jumalan silmissä kukaan muu ei ole pelastunut. He ajattelevat, että heidän on "pelastettava" kaikki TEKEMÄLLÄ KAIKISTA MUISTA SAMANLAISIA KUIN HE.

        Ja se tapahtuu PAKKOKÄÄNNYTTÄMÄLLÄ KAIKKI MUUT OMIIN DOGMAATTISIIN USKOMUKSIINSA. Siten he eivät anna mitään uskoa tai ymmärrystä millekään muulle uskonnolle KUIN OMALLA USKONNOLLEEN.

        Maailma voisi olla rauhallinen paikka, jos eri ryhmät eivät jatkuvasti yrittäisi HALLITA ja käännyttää MUITA ihmisiä. Tästä syystä on niin PALJON VUOSIA VUODATETTU VERTA, TEURASTETTU, KIDUTETTU, JOTTA KAIKKI MUUTA SAATAISIIN PAKOTETTUA NOUDATTAMAAN VAIN YHTÄ USKONTOA.

        Tällaiset uskonnot aiheuttavat sen, ETTEIVÄT NE YHDISTY JUMALAN KANSSA, VAAN OVAT EROSSA JUMALASTA, koska ne eivät tarjoa tietä nähdä kaikkien olentojen henkistä luonnetta ja jumaluutta.

        Tällaiset uskonnot luovat itse asiassa epäsuhtaa ihmisen ja Jumalan välille, koska ne PAKOTTAVAT seuraajansa keskittymään PINNALLISIIN eroihin sen sijaan, että keskittyisivät syvempään yhtenäisyyteen ja yhteenkuuluvuuteen.

        ... ei ole muista erillään oleva uskonto. Kyse ei ole siitä, että vedalainen kulttuuri vastustaisi muita henkisiä polkuja. Mutta se edustaa ja tarjoaa keinot, joiden avulla kuka tahansa voi saavuttaa korkeimman mahdollisen henkisen ymmärryksen. Se auttaa ymmärtämään, keitä ja mitä me todella olemme, kaikkien niiden pinnallisuuksien yläpuolella, joita usein löytyy perususkonnoista ja materialistisista uskonnoista. Siksi, jälleen kerran, kuka tahansa, olipa hän minkä uskonnon tai kulttuurin edustaja tahansa, voi silti käyttää Veda-polkua lisätäkseen yleistä ymmärrystään itsestään, maailmankaikkeudesta ja Jumalasta sekä herättääkseen luonnollisen henkisen rakkautemme yhtä ja kaikkia kohtaan.

        HINDULAISUUS, VEDALAINEN KULTTUURI, EI ESITÄ JUMALAA HINDUJEN, MUSLIMIEN, KRISTITTYJEN TAI SIKHIEN JUMALANA.

        Koska vedalainen kulttuuri on luonteeltaan UNIVERSAALIA, se ei esitä Jumalaa alueellisessa teemassa tai VAIN ”VALITULLE KANSALLE” kuuluvana.

        Emme myöskään löydä, että Jumala olisi vedalaisessa käsityksessä SUOSINUT TIETTYÄ KANSAA. Se, mitä löydätte, on Jumala, joka on rakastava kaikkia kohtaan ja erityisesti bhaktoja kohtaan. Löydämme Jumalan, joka palkitsee ihmisen rakkauden rakkaudella, hänen antautumisensa ja rakastavan mielialansa mukaan, RIIPPUMATTA ALUEESTA, MAASTA RODUSTA TAI JOPA LAJISTA.

        Juuri tällainen Jumala on todella universaali, eikä Hän ole alueellisten siteiden tai paikallisten rajoitusten alainen, vaan hän ulottuu yhteen ja kaikkiin.

        Tällainen Jumala löytyy kaikista uskonnoista, ja hänen ymmärtämistään rajoittaa vain tietämättömyys jossakin tietyssä uskonnossa tai tietyssä kansassa.

        Jos kaikki tällaiset ihmiset voisivat laajentaa tietoisuuttaan Jumalan suuruudesta, niin varmasti tällaiset kypsät ihmiset näkisivät saman Jumalan kaikkialla, kaikissa uskonnoissa. Tämä tietoisuuden täyteys johtaisi Jumalaan, sellaisena kuin me tunnemme Hänet, sellaisena kuin Hänet on kuvattu Veda-kirjoituksissa.

        Vedalaisilla on kypsä käsitys Jumalasta, ja he ovat tietoisempia Jumalan monista eri puolista ja näkevät saman Jumalan kaikissa uskonnoissa, heidän ja muiden uskontojen välillä ei ole kitkaa. He voivat elää rauhanomaisesti toisten kanssa ILMAN TARVETTA TUNTEA, ETTÄ KAIKKI MUUT OVAT TUOMITTUJA HELVETTIIN TAI ETTÄ HEIDÄT ON KÄÄNNYTETTÄVÄ, JOTTA HE ”PELASTUISIVAT”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedalaisilla on kypsä käsitys Jumalasta, ja he ovat tietoisempia Jumalan monista eri puolista ja näkevät saman Jumalan kaikissa uskonnoissa, heidän ja muiden uskontojen välillä ei ole kitkaa. He voivat elää rauhanomaisesti toisten kanssa ILMAN TARVETTA TUNTEA, ETTÄ KAIKKI MUUT OVAT TUOMITTUJA HELVETTIIN TAI ETTÄ HEIDÄT ON KÄÄNNYTETTÄVÄ, JOTTA HE ”PELASTUISIVAT”.

        He tunnustavat saman Jumalan, vaikka Häntä palvotaankin monin eri tavoin. Mikä siis on ongelmana? Ei ole mitään ongelmaa. Tämä pätee kaikkien uskontojen vilpittömiin palvojiin.

        Vilpitön ja kypsä kristitty tulee helposti toimeen vilpittömän hindun kanssa, joka tulee helposti toimeen vilpittömän ja kypsän muslimin kanssa, joka tulee toimeen vilpittömän sikhin, buddhalaisen ja niin edelleen kanssa.

        Tämä on aivan eri asia kuin ne ihmiset, jotka leimaavat Jumalan uskonsa mukaan tai jotka puolustautuvat, kun ilmenee ilmeisiä erimielisyyksiä.

        Tämä aiheuttaa pinnallisia erotteluja ja nimityksiä, jotka kasvavat uskonnollisiksi eroiksi, joita henkisesti kypsälle ihmiselle ei ole olemassa.

        Todellinen uskovainen voi helposti tunnistaa toisen omistautumisen Jumalalle jäämättä kiinni ulkoisilta tuntuvista eroista. Se on henkisen elämän ydin, jolla on merkitystä. Siihen me keskitymme.

        VEDALAISUUDESSA EI OLE KÄSITETTÄ JIHADISTA, PYHISTÄ SODISTA, RISTIRETKISTÄ TAI MARTTYYRIKUOLEMASTA SEN PUOLESTA.

        Toisin kuin muissa uskonnoissa, joilla on ovat yleensä ÄÄRILIIKKEITÄ TAI POIKKEUKSELLISEN DOGMAATTISIA näkemyksissään, vedalaisessa kulttuurissa ei ole marttyyrinä olemiseen liittyviä käsitteitä, kuten kristinuskossa tai islamilaisessa jihadissa. Nämä ajatukset eivät ole hinduille kovin järkeviä. Miksi? Koska heille henkisessä elämässä ei ole kyse siitä, että taistellaan toisia vastaan yhden uskonnon YLIVALLASTA TOISEEN NÄHDEN. Vedalaisuus suhtautuu kaikkiin uskontoihin kunnioittavasti, koska sillä on oma turvallisuudentunteensa ja vahvuutensa lähestymistavassaan Jumalaan, mikä on kypsän henkisen polun tunnusmerkki. Uskonnon ja minkä tahansa henkisen prosessin tarkoituksena on auttaa yksilöä ymmärtämään paremmin, kuka hän on ja mikä on hänen suhteensa Jumalaan ja mikä on hänen tarkoituksensa maailmankaikkeudessa. Jos ihminen todella yrittää edistyä tällä tavalla, mitä järkeä on osallistua pyhään sotaan tai kuolla marttyyriksi jonkin toisen uskonnon puolesta TAISTELLEN TOISTA USKONTO VASTAAN? Tämä ei ole minkään henkisen polun tarkoitus. Tämän vuoksi Veda-kirjallisuudessa ei juurikaan keskustella MUIDEN USKONTOJEN HALVENTAMISESTA eikä niin sanottuja "VÄÄRIÄ JUMALIA" vastaan käydä kampanjaa, kuten jäykemmissä tai DOGMAATTISISSA USKONNOISSA.


        Syynä tähän ei ole se, ettei vedalaisuus olisi kiinnostunut ihmisten "pelastamisesta". Syynä on se, että vedalainen kulttuuri antaa kenelle tahansa VAPAUDEN käydä läpi kaiken sen, mikä on tarpeen hänen oman henkisen kehityksensä ja erityisten oivallustensa kannalta. Vedalainen kirjallisuus, jos sitä tutkitaan sen syvimpiin syvyyksiin asti, tarjoaa kaiken, mitä ihminen tarvitsee ymmärtääkseen henkisen totuuden korkeimmat tasot. Kuitenkin jos henkilöllä on vielä tutkittavana erilaisia väyliä henkisissä asioissa, vedalainen kulttuuri ANTAA HÄNELLE MAHDOLLISUUDEN tehdä niin, vaikka hän saattaa ottaa riskin siitä, että hän joutuu käymään läpi hitaan prosessin kohti korkeimpia henkisten oivallusten tasoja. Tämä on JOKAISEN HENKILÖKOHTAINEN VALINTA.

        Siksi PAKKOKÄÄNNYTYKSISSÄ JA TYRANNIMAISESSA USKONNOLLISESSA HALLINNASSA tai uskontojen välisessä kilpailussa ei ole mitään järkeä. Se, mikä on järkevää, on jokaisen yksilön vapaus saavuttaa arvostus siitä, että kaikki ovat henkisiä olentoja, jotka kaikki palaavat takaisin Jumalan luo, mutta OMASSA TAHDISSAAN. Tästä huolimatta vedalaiset henkiset opettajat pyrkivät aina rohkaisemaan jokaista käyttämään aikaansa ja energiaansa parhaalla
        mahdollisella tavalla henkisissä pyrkimyksissään. Näin ihmisiä ohjataan vedalaisessa kulttuurissa, toisin kuin väkisin tapahtuvien käännytysten tai DOGMAATTISEN MÄÄRÄYSTEN AVULLA.

        Uskonnot, JOTAK PITÄVÄT MUITA HENKISIÄ POLKUJA KILPAILIJOINA, eivät koskaan ymmärrä vedalaista polkua, joka on avoimempi. Ne pitävät kiinni VAIN PELOSTAAN, joka saa heidät ajattelemaan, ETTÄ VAIN HEIDÄN TIENSÄ ON OIKEA TIE JA ETTÄ KAIKKI MUUT POLUT JOHTAVAT HELVETTIIN, ikään kuin he tarvitsisivat jonkinlaista vakuutusta siitä, että he ovat oikeassa. Vedalaisuudessa ei ole tällaista pelkoa väärässä olemisesta. Vedalaisen polun seuraajat hankkivat omat henkiset oivalluksensa, jotka vakuuttavat heidät omasta edistymisestään. Se on todellisen henkisen edistymisen merkki, kun tietoisuuden muutos havaitaan suoraan. Siinä on ero vedalaisen polun ja perustavampien ja pelkoon perustuvien uskontojen välillä, jotka ovat riippuvaisia pelkästä sokeasta uskosta prosessiin ilman, että ihminen kokee havaittavia tuloksia tietoisuuden ja tietoisuuden muutoksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He tunnustavat saman Jumalan, vaikka Häntä palvotaankin monin eri tavoin. Mikä siis on ongelmana? Ei ole mitään ongelmaa. Tämä pätee kaikkien uskontojen vilpittömiin palvojiin.

        Vilpitön ja kypsä kristitty tulee helposti toimeen vilpittömän hindun kanssa, joka tulee helposti toimeen vilpittömän ja kypsän muslimin kanssa, joka tulee toimeen vilpittömän sikhin, buddhalaisen ja niin edelleen kanssa.

        Tämä on aivan eri asia kuin ne ihmiset, jotka leimaavat Jumalan uskonsa mukaan tai jotka puolustautuvat, kun ilmenee ilmeisiä erimielisyyksiä.

        Tämä aiheuttaa pinnallisia erotteluja ja nimityksiä, jotka kasvavat uskonnollisiksi eroiksi, joita henkisesti kypsälle ihmiselle ei ole olemassa.

        Todellinen uskovainen voi helposti tunnistaa toisen omistautumisen Jumalalle jäämättä kiinni ulkoisilta tuntuvista eroista. Se on henkisen elämän ydin, jolla on merkitystä. Siihen me keskitymme.

        VEDALAISUUDESSA EI OLE KÄSITETTÄ JIHADISTA, PYHISTÄ SODISTA, RISTIRETKISTÄ TAI MARTTYYRIKUOLEMASTA SEN PUOLESTA.

        Toisin kuin muissa uskonnoissa, joilla on ovat yleensä ÄÄRILIIKKEITÄ TAI POIKKEUKSELLISEN DOGMAATTISIA näkemyksissään, vedalaisessa kulttuurissa ei ole marttyyrinä olemiseen liittyviä käsitteitä, kuten kristinuskossa tai islamilaisessa jihadissa. Nämä ajatukset eivät ole hinduille kovin järkeviä. Miksi? Koska heille henkisessä elämässä ei ole kyse siitä, että taistellaan toisia vastaan yhden uskonnon YLIVALLASTA TOISEEN NÄHDEN. Vedalaisuus suhtautuu kaikkiin uskontoihin kunnioittavasti, koska sillä on oma turvallisuudentunteensa ja vahvuutensa lähestymistavassaan Jumalaan, mikä on kypsän henkisen polun tunnusmerkki. Uskonnon ja minkä tahansa henkisen prosessin tarkoituksena on auttaa yksilöä ymmärtämään paremmin, kuka hän on ja mikä on hänen suhteensa Jumalaan ja mikä on hänen tarkoituksensa maailmankaikkeudessa. Jos ihminen todella yrittää edistyä tällä tavalla, mitä järkeä on osallistua pyhään sotaan tai kuolla marttyyriksi jonkin toisen uskonnon puolesta TAISTELLEN TOISTA USKONTO VASTAAN? Tämä ei ole minkään henkisen polun tarkoitus. Tämän vuoksi Veda-kirjallisuudessa ei juurikaan keskustella MUIDEN USKONTOJEN HALVENTAMISESTA eikä niin sanottuja "VÄÄRIÄ JUMALIA" vastaan käydä kampanjaa, kuten jäykemmissä tai DOGMAATTISISSA USKONNOISSA.


        Syynä tähän ei ole se, ettei vedalaisuus olisi kiinnostunut ihmisten "pelastamisesta". Syynä on se, että vedalainen kulttuuri antaa kenelle tahansa VAPAUDEN käydä läpi kaiken sen, mikä on tarpeen hänen oman henkisen kehityksensä ja erityisten oivallustensa kannalta. Vedalainen kirjallisuus, jos sitä tutkitaan sen syvimpiin syvyyksiin asti, tarjoaa kaiken, mitä ihminen tarvitsee ymmärtääkseen henkisen totuuden korkeimmat tasot. Kuitenkin jos henkilöllä on vielä tutkittavana erilaisia väyliä henkisissä asioissa, vedalainen kulttuuri ANTAA HÄNELLE MAHDOLLISUUDEN tehdä niin, vaikka hän saattaa ottaa riskin siitä, että hän joutuu käymään läpi hitaan prosessin kohti korkeimpia henkisten oivallusten tasoja. Tämä on JOKAISEN HENKILÖKOHTAINEN VALINTA.

        Siksi PAKKOKÄÄNNYTYKSISSÄ JA TYRANNIMAISESSA USKONNOLLISESSA HALLINNASSA tai uskontojen välisessä kilpailussa ei ole mitään järkeä. Se, mikä on järkevää, on jokaisen yksilön vapaus saavuttaa arvostus siitä, että kaikki ovat henkisiä olentoja, jotka kaikki palaavat takaisin Jumalan luo, mutta OMASSA TAHDISSAAN. Tästä huolimatta vedalaiset henkiset opettajat pyrkivät aina rohkaisemaan jokaista käyttämään aikaansa ja energiaansa parhaalla
        mahdollisella tavalla henkisissä pyrkimyksissään. Näin ihmisiä ohjataan vedalaisessa kulttuurissa, toisin kuin väkisin tapahtuvien käännytysten tai DOGMAATTISEN MÄÄRÄYSTEN AVULLA.

        Uskonnot, JOTAK PITÄVÄT MUITA HENKISIÄ POLKUJA KILPAILIJOINA, eivät koskaan ymmärrä vedalaista polkua, joka on avoimempi. Ne pitävät kiinni VAIN PELOSTAAN, joka saa heidät ajattelemaan, ETTÄ VAIN HEIDÄN TIENSÄ ON OIKEA TIE JA ETTÄ KAIKKI MUUT POLUT JOHTAVAT HELVETTIIN, ikään kuin he tarvitsisivat jonkinlaista vakuutusta siitä, että he ovat oikeassa. Vedalaisuudessa ei ole tällaista pelkoa väärässä olemisesta. Vedalaisen polun seuraajat hankkivat omat henkiset oivalluksensa, jotka vakuuttavat heidät omasta edistymisestään. Se on todellisen henkisen edistymisen merkki, kun tietoisuuden muutos havaitaan suoraan. Siinä on ero vedalaisen polun ja perustavampien ja pelkoon perustuvien uskontojen välillä, jotka ovat riippuvaisia pelkästä sokeasta uskosta prosessiin ilman, että ihminen kokee havaittavia tuloksia tietoisuuden ja tietoisuuden muutoksessa.

        Kristinuskon kannalta vain silloin, kun se hyväksyy muiden uskontojen arvon ja muiden oikeuden noudattaa valitsemiaan uskontunnustuksia ja menettelytapoja, Jeesuksen Kristuksen opettama universaalinen rakkaus voi todella loistaa sen kirkoista ja saarnastuolista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinuskon kannalta vain silloin, kun se hyväksyy muiden uskontojen arvon ja muiden oikeuden noudattaa valitsemiaan uskontunnustuksia ja menettelytapoja, Jeesuksen Kristuksen opettama universaalinen rakkaus voi todella loistaa sen kirkoista ja saarnastuolista.

        Silloin he voivat tulla toimeen muiden uskontojen edustajien kanssa ilman tuomiota siitä, että kaikki muut joutuvat helvettiin. Loppujen lopuksi yksikään todella rakastava Jumala ei heitä lapsiaan ikuiseen helvettiin ilman mahdollisuutta korjata itseään. Siksi vedalainen kulttuuri tarjoaa syvemmän ymmärryksen Jumalan todellisesta rakastavasta luonteesta kuin uskonnot, jotka perustuvat pelkkään Jumalan pelkoon.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe