Äidin päiväkirja

Anonyymi-ap

Olen kerännyt voimavaroja kirjoittaakseni päiväkirjaa tänne. Lapset on siepattu viranomaisten toimesta. He kirjoittavat todella törkeitä valheita minusta ja miehestäni saadakseen tekonsa läpi.
Tällä hetkellä vanhempi lapsi asuu vanhempieni luona ja nuorempi yli sadan kilometrin päässä jonkun ventovieraan panttivankina.
Olen harkinnut muuttavani samaan kuntaan lähemmäs vanhempaa lasta jotta voisin olla edes hänen kanssaan enemmän. Mieheni ei jaksa pitkän välimatkan takia nähdä poikaa viikoittain. Hän ei kuitenkaan muuttaisi ennenkuin selviää, auttaisiko muutto mihinkään. Olemme ottaneet yhteyttä myös lakimieheen jotta saisimme lapset takaisin mutta hän ei ole vastannut.
Pitää ottaa iltapalaa niin jatkan myöhemmin, ehkä jostain eri aiheesta.

59

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      AP

      Jos asuisin lähempänä poikaa niin voisin ehkä nähdä häntä jopa joka päivä mikäli se sopisi paikallisille sosiaaliviranomaisille. Lisäksi voisin käyttää häntä eri harrastuksissa minne äiti ei kerkeä häntä viemään, esim. uimakoulussa ja tanssitunneilla.
      Olisi ihan mukavaakin hankkia oma asunto josta saisin vastata kokonaan ja voisin mennä ja tulla miten haluan. Voisin yrittää myös hankkia asumis- ja toimeentulotukea.
      En kuitenkaan haluaisi muuttaa kodistamme minnekään mikäli on pienikin mahdollisuus saada lapset takaisin kotiin. Sosiaalityöntekijät ovat kuitenkin tehneet selväksi etteivät he aio palauttaa lapsia eivätkä noudattaa hallinto-oikeuden päätöksiä. Hallinto-oikeuden mukaan mm. meillä ei pitäisi olla mitään rajoitteita tavata lapsiamme. Sehän ei kuitenkaan pätkääkään kiinosta sosiaalityöntekijöitä.
      Sitten voisin vaihtaa puheenaihetta ainakin tältä erää.
      Poikapuolella saattaa olla keliakia niin hänelle täytyy tehdä lisää testejä. Mies on kironnut joka päivä sitä, että jos hänen pojallaan olisi keliakia niin sen jälkeen täytyisi olla todella tarkkaa sen jälkeen ettei pojan ruokaan tule vähänkään gluteenia. En sitten tiedä mitä se käytännössä tarkoittaisi meidän kaikkien muiden suhteen. Söisivätkö kaikki muut mm. tavallista leipää ja ainoastaan poikapuoli söisi gluteenitonta. Tai tarvisiko poikapuolella olla oma hylly missä pidettäisiin kaikki kauratuotteet sun muut ettei niihin tartu gluteenia. Vai söisivätkö kaikki muutkin gluteenitonta leipää silloin kun poikapuoli on käymässä. Vai pitäisikö meidänkin vaihtaa kokonaan gluteenittomaan ruokaan ettei täältä voi edes löytyä gluteenia.
      Sentään keliakia on parempi kuin diabetes, ja eihän se keliakiakaan ole vielä täysin varmaa.
      Sitten voisin taas vaihtaa aihetta.
      Olen ammattikoulusta asti epäillyt, että olisin osittain mustalainen. En millään malttaisi odottaa, että asia selviää. Vaarin äidin kuolemasta ei ole kuitenkaan vielä aivan sataa vuotta niin sitä ei voi vielä selvittää ellen kävisi paikan päällä tutkimassa sukukirjoja.
      Tässä varmaan kaikki tärkeimmät tältä erää, jatkan myöhemmin vaikka rahatilanteesta.

    • Anonyymi

      AP

      Tuohon edelliseen viestiin korjasin sen, ettei vaarin äidin vanhempien kuolemasta ole vielä sataa vuotta.
      Rahatilanteesta piti puhua tässä viestissä. Käyn kuntouttavassa työtoiminnassa pari kertaa viikossa jotta rahat riittäisivät. Ensimmäisen kuntouttavan työpäivän avulla ne riittivät ainakin jossain vaiheessa kunnolliseen ruokaan. En kuitenkaan muista, oliko se viime vuoden puolella, koska tänä vuonna lapsikorotus on pienempi. Toisen päivän avulla toivon rahan riittävän pakollisiin hankintoihin, esim. vaatteisiin.
      Asumistukea emme saa, koska mieheni saa Kelan mukaan liian paljon rahaa metsän omistamisesta. En kyllä tiedä mitä rahaa metsän omistamisesta muka saisi. Sitä paitsi miehen äiti oli vielä hakemuksen tekohetkellä elossa joten jos metsästä olisi saanut rahaa niin se olisi mennyt anopille sillä tämä on sukutila.
      Toimeentulotukea emme ole hakeneet sillä mieheni ei jaksa selvittää uudestaan tuloja.
      Meillä on kuitenkin kaksi sijoitusasuntoa joista toivomme saavamme lisätuloja. Kumpikaan ei ole kuitenkaan tällä hetkellä vuokralla. Mieheni ei ole saanut aikaiseksi etsiä toiseen vuokralaista ja isännöitsijä on hukannut toisen asunnon avaimet kun ostimme sen.
      Voisin taas palata siihen kuntouttavaan. Olisi kiva lisätä päiviä niin saisin enemmän rahaa. Kuntouttavassa pitäisi kuitenkin olla tietyn verran viikossa ettei voi olla vaikka 1-4 päivää. Jos olisin vaikka kolme päivää viikossa enkä yhtenä päivänä pääsisikään niin kulukorvauksen lisäksi minulle ei maksettaisi myöskään siltä päivältä työmarkkinatukea.
      Inhottaa kun lapset asuvat eri paikoissa niin useimmiten heitä täytyy tavata erikseen. Silloinkin kun menemme tapaamaan poikaa vanhempieni luo niin siihen menee vähintään kolme päivää. Jos saan tapaamiset sujumaan kuntouttavan rinnalla niin voisin silloin ehkä lisätä päiviä.
      Sitten voisin jatkaa muutosta lähemmäs poikaa. Nyt olisi vapaana vuokra-asunto niin lähellä poikaa, että hän voisi vaikka pyöräillä sinne. Se on kuitenkin liian pieni mutta jos kaikki sujuisi hyvin niin voisin ehkä vuokrata isomman.
      En ole kuitenkaan koskaan joutunut itse vastaamaan vuokran maksamisesta tai muistakaan kuluista kuin vain ruuasta ja bensasta. Se on selvää, että ainakaan ilman asumistukea minulla ei olisi mahdollisuutta asua vuokralla.
      Jatkan taas myöhemmin.

    • Anonyymi

      AP

      Kaikkien kiinteiden kulujen lisäksi asuntoonhan tietty tarvisi ostaa myös huonekalut ja astiat. Sekin on tosi iso kuluerä johon uppoaa varmaan paljon aikaa, että kaikki on hankittu.
      Muutenkin minun pitää ruveta säästämään. Minä olen yrittänyt säästää rahaa yllättäviin kuluihin mutta nyt olen käyttänyt siitä jo n. puolet kun on tarvinut ostaa vaatteita sun muuta. Harmittaa vain kun en voi ostaa lapsille ja lapsipuolille heidän tarvitsemiaan vaatteita ja muita kun ei ole rahaa. Täytyy yrittää tässä kuussa, etten käytä rahaa mihinkään muihin kuin aivan pakollisiin menoihin. Pitää vain pidentää pesuvälejä, että vaatteet riittävät.

    • Anonyymi

      AP

      Taas olisi yhdessä kaupassa vaatteet 20%:n tarjouksessa. Tytärpuoli tarvitsisi uusia sukkia ja itsekin tarvitsin vaatteita. Tarjous on kuitenkin voimassa vain tänään ja tytärpuolelta pitäisi kysyä millaisia sukkia hän haluaa. Tekisi mieli ostaa ne sukat nyt kun on tarjous mutta en tiedä pitäisikö kuitenkin malttaa mieli, koska niihin ei oikein ole varaa mikäli aion saada sen hätävaran takaisin kasaan.

    • Anonyymi

      AP

      Naapurin poika tuli koulusta kotiin eikä tietenkään ollut hanskoja kädessä. En ymmärrä, että eivätkö kädet jäädy? Minulla oli ainakin pienenä kädet aivan jäässä vaikka olisi ollut kuinka paksut hanskat. En tiedä eivätkö vanhemmat huolehdi heille hanskoja käteen vai eivätkö he tiedä ettei ainakaan heidän poika käytä hanskoja.
      En ostanut eilen niitä vaatteita alennuksesta. Vieläkin on matkaa siihen, että saan hätävaran kerättyä. Se onnistuu kuitenkin aikaisintaan seuraavassa kuussa. Olisi kuitenkin hyvä ostaa tytärpuolelle niitä sukkia ennenkuin muuttaisin.
      Mies lähetti uuden viestin sille asianajajalle ja hän sanoi, että jos hän ei vieläkään vastaa niin mies soittaa hänelle. Toivottavasti hän joskus suvaitsisi vastata. Inhottaa kun koko elämä on yhtä pelkkää odottelua ilman, että itse mahtaa asioille mitään. Olisi hyvä kuulla asianajajan mielipide muutosta, että onko se varmasti järkevää. En kyllä tiedä mitä sitten tekisin jos hänkään ei tietäisi kannattaako muuttaa. Hyvinvointialueen vaihtaminenkin on kuulemma mahdollista. Pitää kysyä asianajajalta, että mikä olisi järkevintä.

    • Anonyymi

      AP

      Mies näki kerran Airamin lämpöpatterista mainoksen ja nyt hän haluaisi meillekin sellaisen kun siinä on wifi. Hän sanoo, että se on niin vaivalloisen näköistä kun säädän meidän Warmoksen patteria. Itse ostin Warmoksen sen takia, että ne tehdään Suomessa. En sitten tiedä, että pitäisikö vaihtaa Purmoon. Yritys on suomalainen mutta patterit tehdään kuitenkin ulkomailla mutta niissä pitäisi olla wifi. Vessa ei ainakaan pysy lämpimänä Warmoksen patterilla tai sitten sen pitäisi olla isompi mitä suositellaan.
      Haluaisin, että meidänkin talo lämpiäisi kokonaan pattereilla mutta miehen mielestä se tulisi liika kalliiksi. Siinä vuokra-asunnossakin on sähkölämmitys mitä harkitsen. Sitten näkisi kuinka paljon sähköllä lämmittäminen maksaisi.
      Asianajaja ei ole vielä vastannut, toivottavasti hän vastaa pian. En tiedä, että kuinka kauan odotamme tällä kertaa ennenkuin mies soittaa sinne.

    • Anonyymi

      AP

      Inhottaa kun en tiedä kannattaako muuttaa. Se kyllä helpottaisi elämää, kun ei tarvitsisi lämmittää taloa, ei tehdä lumitöitä eikä tarvitsisi nähdä vaivaa saunan lämmittämisen suhteen, sen kun vain vääntää vivusta päälle.
      Olen myös miettinyt, että kannattaako asua tällaisessa paikassa missä lapsista ei välitetä tuon taivaallista. Tämä on kuitenkin miehen synnyinseutu eikä hän haluaisi muuttaa pois. Hän on kuitenkin sanonut, että mikäli oman synnyinseutuni sosiaalityöntekijät alkaisivat purkaa rajoituksia niin hänkin voisi muuttaa perässä.
      Tämän paikan ongelma on se, että lapsiperheiden palvelut on ulkoistettu naapurikaupungille ja he vain käyttivät lapsia rahan tienaamiseen. Ajattelin, että hyvinvointialueelle siirtyminen korjaisi asiat. No, niin ei tietenkään käynyt. Siellä ei uskota sosiaalityöntekijöiden valehteluun. Pitää pyytää heitä alleviivaamaan yhdestä paperista ne asiat mitä sosiaalityöntekijät väittävät, että siinä pitäisi lukea. Mitäköhän he sitten tekevät kun eivät löydä sellaisia kohtia. Sen voisi yrittää tehdä sillä välin kun odottelee sitä asianajajan vastausta.
      Muutossa pelottaa eniten se, että asiat jatkuisivat taas ennallaan vaikka muuttaisinkin. En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että siellä kohdeltaisiin lapsia yhtä huonosti. Paitsi mummu kertoi, että yhdestä perheestä vietiin myös kaikki lapset, syytä hän ei kyllä osannut kertoa. Se hillitsi melko paljon muuttoaikeita, mutta sen jälkeen mies kuitenkin meinasi, että pitäisi muuttaa. Minä olen kuitenkin halunnut odottaa asianajajan mielipidettä asiaan.
      Toisaalta jos muutan ja kaikki menee hyvin niin kadun etten muuttanut aiemmin.
      Pahoittelen jos tulee toistoa. En muista kaikkea mitä olen jo kirjoittanut enkä jaksa lukea aina viestejä läpi ennen uuden viestin kirjoittamista.
      Minusta on järkevää odottaa ehkä n. viikko ennenkuin mieheni soittaa asianajajalle. Mies kuitenkin arveli, ettei häntäkään lastemme hyvinvointi kiinnosta. Toivottavasti edes jotain kiinostaisi. En voi tajuta miten jotkut voivat käyttää viattomia lapsia vain rahan tienaamiseen.

    • Anonyymi

      AP

      Mies on jo keksinyt uuden asianajajan jos emme onnistuisi saamaan sitä asianajajaa jota tällä hetkellä yritämme tavoittaa. Mietin, että jos emme saisi ollenkaan asianajajaa niin varmaan pitäisi yrittää muuttaa. On jo käynyt melko selväksi, etteivät paikalliset sosiaalityöntekijät tule antamaan lapsiamme suosiolla takaisin. Lasten elämät menevät hukkaan kun eivät saa elää normaalia elämää.
      En kuitenkaan tiedä, että olisiko se kannattavaa jäädä kotiseudulleni vaikkei sielläkään purettaisi laittomia päätöksiä. Saisinhan varmaan kuitenkin tavata edes poikaa lähes normaalisti.
      Alan taas olemaan ehkä enemmän muuton kannalla mutta kun asianajajasta ei vain kuulu. Olen jo hoitanut täällä kaiken valmiiksi muuttoa varten, vielä tarvitsisi vain ilmoittaa, että aion todella muuttaa.
      Jos sitten muuttaisin niin en tiedä tekisinkö sen vuokrahakemuksen heti vai muuttaisinko aluksi mummulle siihen asti, että saan vuokra-asunnon. Sen paikan sosiaalityöntekijät ottaisivat minut kuitenkin varmaan enemmän tosissaan jos minulla olisi vuokra-asunto. Olisihan se pojankin tapaamisen kannalta helpompaa jos pojalla olisi paikka mikä tuntuu enemmän omalta eikä isomummolalta. Omankin elämisen kannalta se olisi helpompaa kun olisi käytössä oma asunto. Voisin itsekin käydä pojan luona aina pyörällä kun olen ostanut syksyllä uuden pyörän eikä täällä sille ole ollut vielä hirveästi käyttöä.
      Tämä elämä on kuitenkin ollut lasten sieppaamisen jälkeen yhtä odottelua. Aina kun ajattelee, että kohta varmaan kaikki helpottuu niin vielä mitä. Välillä sosiaalityöntekijät ovat tehneet lupauksia joiden on ollut tarkoitus helpottaa elämää mutta sitten he ovat viivytelleet niitä tai sitten he ovat peruneet ne kokonaan. Eihän se aikuisille haittaa vaikka sitä odottaisi 5-10 vuotta mutta lapset eivät vain voi odottaa, tai sen jälkeen he eivät enää ole edes lapsia.

    • Anonyymi

      AP

      Muutto epäilyttää myös sen takia, että pelkään äidin juorunneen sosiaalityöntekijöille, että olisin muuttamassa. Sitten muutossa ei olisi mitään hyötyä jos uusilla sosiaalityöntekijöillä olisi pohjatietona edellisten sosiaalityöntekijöiden kertomat todella törkeät valheet.
      Äiti muutenkin käyttäytyy välillä tyhmästi. Hän on mm. kehottanut, että minun pitäisi yrittää tulla toimeen sosiaalityöntekijöiden kanssa. Miten voisin tulla toimeen jonkun sellaisen kanssa joka on tarkoituksella pilannut lasteni elämän? Hän on myös kertonut sosiaalityöntekijöille epäilevänsä minun elävän mieheni vallan alla. En voi tajuta miten äiti voi levittää tuollaista tietoa ja varsinkaan sosiaalityöntekijöille. Ehkä hän oli suuttunut siitä kun valitin Kelaan siitä etteivät he maksa minulle lapsilisää. Hän on myös sanonut sosiaalityöntekijöille ettei halua tyttöä luokseen asumaan, vaikka minä olen sanonut, että jos tyttö pääsee sinne niin minäkin voisin muuttaa lähemmäs. Pitää sitten yrittää toisinpäin, että minä muutan ensin ja toivottavasti tyttö muuttaa perässä. Mutta todella hankalaa se nyt on kun sosiaalityöntekijät voivat perustella sitä, että miksi tyttö ei pääsisi sinne sillä, että äiti ei halua häntä sinne. Äitikin on jatkuvasti vaatinut minua muuttamaan sinne niin luulisi, että hän ottaisi ilomielin tytön sinne asumaan mikäli minäkin tulisin. Pitää varmaan vielä kysyä äidiltä sitä, että onko hän jo kerennyt kertoa sosiaalityöntekijöille muutosta sillä hän ei tunnu tajuavan, että miksei heille saa kertoa.

    • Anonyymi

      AP

      Äiti ei ole kuulemma kertonut sosiaalityöntekijöille, että olisin muuttamassa. Hän myös kysyi yhdeltä sosiaalityöntekijältä, että pääsisikö tyttö hänen luokseen asumaan. Varmaan se tehosi kun laitoin linkin siihen asuntoon jonka olen ajatellut vuokrata jos muutan.
      Asianajaja ei ole vielä vastannut. Pitää kysyä mieheltä jos hän soittaisi sinne jo tällä viikolla jos kerkeää.
      Olen myös alkanut miettimään, että onko se vuokra-asunto kuitenkin liian lähellä. Se on hyvä, että sinne pääsee pyörällä mutta onko sitten niin kun teen vaikka ruokaa eikä poika tykkää siitä niin hän sanoo ettei syö vaan menee mummulle syömään. On sitä matkaa kuitenkin sen verran, ettei hän välttämättä aivan heti lähde. Ja voinhan aina muuttaa kauemmas ettei poika pääsisi lähtemään äitini tykö jos joka asia ei miellytäkkään.
      Poika on kyllä melko alusta asti ollut sen oloinen ettei hän tajua, että lasten kuuluisi asua vanhemmilla eikä isovanhemmilla. Silloin kun poika sai muuttaa vanhempieni tykö niin ensimmäisellä tapaamisella poika vain seisoi äidin vieressä hymyillen eikä lähtenyt siitä mihinkään. Hän myös luulee, että vanhempanikin ovat asuneet meillä kun poika oli pieni ja luulee, että äitini muuttaisi hänen kanssaan tänne jos hänkin pääsisi. Ensimmäisessä sijoituspaikassa pojan taas oli erittäin hankalaa olla erossa meistä. Kerran hän rupesi itkemään ja yritti päästä luoksemme kun meidän olisi pitänyt lähteä. On hän kyllä vielä toisinaankin välillä kysynyt, että miksei hän saa lähteä meidän mukaan. Toivottavasti kotiuttaminen on vielä mahdollista niin ettei hän sano ettei hän halua muuttaa koska ei ymmärrä miksi pitäisi.

    • Anonyymi

      AP

      Asianajaja vastasi. Hän oli kuulemma merkinnyt vastanneensa viestiin muttei sitten tiennyt, että miksi viesti ei ollut tullut perille.
      Kuulemma se muutto ei auttaisi mihinkään. Vaikka muuttaisin niin silti kuulemma entisen paikan sosiaalityöntekijät vastaisivat asioistani elleivät he erikseen päättäisi luovuttaa vastuuta uuden hyvinvointialueen sosiaalityöntekijöille.
      Mies ajatteli, että menisimme joskus käymään paikan päällä juttelemassa lisää asioista. Meillä on kuitenkin todella kiire. Enää on alle kuukausi aikaa tehdä valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.
      Sentään silloin pääsee käymään syömässä ja kirpputorilla. Toivottavasti mieheni jaksaisi lähteä myös oikeaan vaatekauppaan niin tytärpuolelle voisi ostaa sukkia ja itsellekin tarvitsemiani vaatteita.
      Huomennakin aion käydä kirpputorilla kun aamulla on työpaja ja illalla harrastus niin niiden välillä käyn kirpputorilla. Tässä kuussa en olekaan käyttänyt rahaa muuhun kuin bensaan ja ruokaan.

    • Anonyymi

      AP

      Olisi kyllä kiva saada tämäkin talo sellaiseksi, että täällä viihtyisi. Joka paikka on täynnä turhaa tavaraa. Olisi myös mukavaa ostaa uusia huonekaluja ja ne sähköpatterit sekä remontoida. Ei vain ole varaa. Olen miettinyt sitä, että pitäisikö tosissaan suunnitella töihin menoa. Siellä kuitenkin nyt lomautetaan porukkaa mihin ehkä voisin mennä töihin. Toinen vaihtoehto olisi autonkuljettaja. Hain kuitenkin kerran ammattikuljettajan kouluun mutta siellä sanottiin etten olisi tarpeeksi sosiaalinen ajamaan autoa. Jos en ole edes tarpeeksi sosiaalinen ajamaan autoa niin olenko tarpeeksi sosiaalinen mihinkään. Sitä paitsi en hakenut edes miksikään linja-auton kuljettajaksi vaan kuorma-auton. TE-toimistossakin kuitenkin halutaan selvittää työkykyni ennenkuin hakisin minnekään töihin. Se ei ole kuitenkaan edistynyt puolessa vuodessa yhtään.

    • Anonyymi

      AP

      Kirpputorilta löytyi paljon uutta ostettavaa kun en ole käynyt siellä vähään aikaan. Piti valitettavasti maksaa kortilla kun käteinen ei aivan riittänyt. Toivottavasti loppukuussa ei tule käytettyä rahaa ainakaan hirveästi muuhun niin saisin seuraavassa kuussa taas sen hätävaran kokoon.
      Kun muutin tänne niin kuvittelin, että kestää muutama kuukausi saada talo siivottua. Nyt on kulunut kuitenkin jo jokunen vuosi emmekä ole edenneet lähes yhtään. Ärsyttää asua jatkuvasti sekasorron keskellä mutta mieheni ei saa aikaiseksi siivota eikä hän anna minun siivota yksin sillä laittaisin kaikki turhat tavarat roskiin tai johonkin eteenpäin.
      Olisi mukava saada ensimmäisten joukossa uusi sohva. Nykyinen on vanhanajan levitettävä sohvan näköinen sänky. Siinä ei ole kuitenkaan sellaista puulevyä minkä päällä olisi tarkoitus istua eikä siinä tuskin edes ole koskaan sellaista ollutkaan. Haluaisin sen tilalle oikean sohvasängyn niin vieraat voisivat nukkua siinä jos meille koskaan edes enää tulee yövieraita. Myös lapsipuolet voisivat nukkua siinä aina silloin kun ovat käymässä sen jälkeen kun ovat muuttaneet omilleen.
      Olisi mukavaa jos kodissamme olisi seesteistä ja viihtyisää mutta nyt se on kuin mikäkin kaatopaikka. En tiedä mitä keksin jos emme saa kohta siivottua. Alan jo pikkuhiljaa kyllästyä siihen kun joka paikassa on sotkuista.

    • Anonyymi

      AP

      Olemme harkinneet pientuulivoimalan hankkimista jotta saisimme ilmaista sähköä niin voisimme hankkia lisää pattereita. Suomalaiset pientuulivoimalat eivät kuitenkaan kuulemma ole hyötysuhteeltaan tarpeeksi kannattavia. Pitäisi vertailla sitten ulkomaalaisia joilla on suomalainen jälleenmyyjä/maahantuoja.
      Myös katto ja saunan lattia pitäisi uusia. En kyllä tiedä miten saamme ne aikaiseksi. Mies on niin laiska tekemään mitään mutta silti hän aikoi itse hioa ja maalata katon.
      Olemme myös harkinneet yhteistä tiliä jonne kummatkin maksaisimme tietyn prosenttiosuuden tuloista. Rahat sitten käytettäisiin mm. veroihin, vakuutuksiin, sähkölaskuun, vesimaksuun, bensaan ja ruokaan. Mies on sanonut elävänsä koko ajan säästöillä. Minulla sentään rahat ovat jotenkuten riittäneet niin, että rahaa on mennyt suurinpiirtein sen verran mitä on tullutkin. Toivottavasti saisimme joskus ne asunnot vuokralle. Sitten se yhteinen tilikin voisi olla myös kannattavampi. Mitenkähän voisi jo nyt varmistaa, että olisiko siitä enemmän hyötyä vai haittaa. Minulla ei ole hirveitä säästöjä joita voisin käyttää niin jos minun pitäisi kompensoida mieheni tuloja niin tili voisi mennä miinukselle.

    • Anonyymi

      AP

      Perjantaina pitäisi selvitä onko poikapuolella keliakia. Jos olisi niin hän varmaan tarvisi oman voiveitsen ja ehkä jopa oman voin.
      Olen myös miettinyt, pitäisikö patterit vaihtaa Purmon pattereiksi. Olen saattanut kirjoittaa siitä aiemminkin täällä. Se olisi kyllä helpompaa tehdä nyt kun en ole kerennyt ostaa kuin kaksi patteria. Vielä kun mies itse ehdotti sitä. Purmon teholaskuri käskee ostamaan isompitehoisen patterin vessaan kuin mikä siellä nyt on. Sekin varmaan auttaisi lämpötilaa pysymään korkeampana. Ties vaikka kesällä ei tarvisikaan eristää. Jos aikoisin vaihtaa patterit niin pitäisi varmistaa, että niitä pystyisi säätämään vaikka eri kaupungista. Sen takiahan mies halusi uudet patterit.
      Olemme miettineet AirBnB majoittajaksi ryhtymistä. Se toinen asunto on kuitenkin niin kaukana, että sen kohdalla se olisi hankala toteuttaa. Sielläkin olisi kuitenkin kiva käydä kunhan saamme joskus ne avaimet.
      Toinen on kohtuullisen matkan päässä mutta en ole aivan varma onko siitä liikaa vaivaa. Nyt ainakin on todella kiire ja sitä asuntoa olisi hyvä remontoida. Mies ei kuitenkaan kannata remonttia, koska emme itse asu siellä. Olen kuitenkin sanonut, että voisimme saada siitä enemmän rahaa ja se tulisi helpommin vuokrattua jos se olisi remontoitu.
      Kolmas vaihtoehto on meidän saunahuone. Se on kyllä niin pieni, että sinne mahtuisi vain kerrossänky. Olisi kuitenkin mukava jos vanhempanikin ja muut yövieraat voisivat nukkua siellä. Sekin kuitenkin täytyisi remontoida ja vähintään sinne pitäisi hankkia patterit ennenkuin sinne voi tuoda esim. patjoja. En halua, että ne menevät heti pilalle, koska siellä ei ole kunnon lämmitystä.
      Kamariinkin pitäisi hankkia patterit niin voisimme olla siellä vuoden ympäri niin tupaan vapautuisi tilaa kaikelle muulle. Mutta siellä pitäisi raivata sitä ennen ja pattereiden hankintaan pitäisi olla isommat tulot tai sitten se tuulivoimala.
      Työpajan ohjaaja sanoi, että meidän joskus pitäisi kysyä miten se työkyvyn arviointi etenee kun sieltä ei ole vielä kuulunut mitään.
      Useimmissa työpaikkailmoituksissa kuitenkin lukee, että pitäisi olla oma-aloitteinen ja hyvät sosiaaliset taidot jotka minulta juuri puuttuu niin mietin välillä, että onko minun turha edes yrittää.

    • Anonyymi

      AP

      Autossakin pitäisi korjata kaikenlaista. Lähimpään merkkihuoltoon on kuitenkin n. 80km:ä joten sinne ei tule noin vain lähdettyä. Itse kyllä voisinkin lähteä mutta kun miestä ei saa melkein millään poistumaan kotoa.
      Olemme menossa tällä viikolla tapaamaan poikaa ja kysyin mieheltä, että pitäisikö kysyä äidiltä, että voisimmeko käydä kiinalaisessa syömässä. Mies sitten vastasi jotain, että miksi muka. Vastasin siihen sitten, että hänen tyttärensä halusi käydä siellä. En voi ymmärtää miestäni, että onko hän tosiaan noin piittaamaton muiden mielipiteitä kohtaan vai eikö hän vain tajua, että olisi hyvä tehdä välillä niin kuin joku muukin tahtoo. Poikapuoli esimerkiksi olisi kiinostunut lähtemään johonkin rallitapahtumaan mutta miestähän se ei voisi vähempää kiinostaa.

    • Anonyymi

      AP

      Järjestin liinavaatekaapin uudestaan kun mies ei enää osannut viedä sinne lakanoita. Kahdessa pussilakanasetissä on liian isot tyynyliinat. En kuitenkaan tiedä, raskiiko niitä hävittää kun meillä ei ole kovin paljon noita settejä. Lapsipuolillekin pitäisi ostaa uudet peitot niin saisi kaikki ne epämääräisen kokoiset pussilakanat pois. Uudet tyynyt olenkin jo heille ostanut.
      Tytärpuolella vuotaa aina nenä täällä ollessaan ja silmiä kutittaa. Onkohan se jotain homeoireilua. Mies aikoi ottaa siitä kesällä selvää. Jos se johtuu homeesta niin toivottavasti mieskin viimein tajuaisi, että home on haitallista ja asialle pitäisi tehdä jotain.
      Koin tänään kuinka hankalaa se tulisi olemaan jos poikapuolella olisi keliakia. Leikkelettä ottaessani huomasin, että kädet olivat aivan leivästä irronneissa murusissa. Pitääköhän kädet aina pestä sen jälkeen kun on ottanut leipää, että sitten voi ottaa jotain muuta.
      Pitääköhän sitten jatkossa ostaa aina esim. gluteenitonta soijakastiketta vai riittääköhän vain sellainen missä ei ole vehnää. Jossain ainakin luki ettei voi ostaa tavallisia kaurahiutaleita vaikkei niissä lukisi muista viljoista mitään. Pitäisi kuulemma aina ostaa gluteenitonta. Kuulemma syy olisi se, että kaura on voinut kasvaa jonkun muun viljan vieressä.

    • Anonyymi

      AP

      Parina yönä on kuulunut kuorsausta niin kysyin mieheltäni, että pitääkö selvittää kumpi hänen lapsistaan kuorsaa. Mies vastasi, että se on hänen tyttönsä. Hän epäili, että kun nenä on tukossa niin se voi aiheuttaa kuorsauksen. Itse olen kuitenkin kuullut, ettei lasten kuuluisi kuorsata.
      Mies kävi hammaslääkärissä ja siellä sanottiin, että hänen parista takahampaastaan olisi ikenet vetäytyneet. Kuulemma jos painaa harjalla liian lujaa niin silloin ikenet voivat vetäytyä. Hän sitten halusi, että ostaisimme sellaisen hammasharjan jossa on paineentunnistin. Kerran ostin tytärpuolelle hammasharjan joka taittuu jos sillä harjaa liian lujaa, kun hän kulutti hammasharjoja todella nopeaan. Minusta hammasharjalla kuitenkin piti painaa todella voimakkaasti ennenkuin se taittui. Mieheni mielestä se taas taittui helposti. Ihme kun mieheni on valittanut minulle, että painaisin muka liian lujaa. Olen kyllä joskus itsekin harjannut koemielessä taittuvalla hammasharjalla eikä se ainakaan silloin taittunut.
      Tein eilen myös kiinalaista paistokasarilla jonne ruoka juuri ja juuri mahtui. Sanoin sitten miehelleni, että hän sanoi ettemme tarvitsisi wokkipannua. Mies sitten käski heti ostaa sellaisen kun näki, että paistokasari on liian pieni.
      Mitenkähän rahat riittävät jos pitää ostaa wokkipannu ja uudet hammasharjat.
      Jostain muustakin ajattelin kirjoittaa mutta en muista mistä, pitää sitten palata asiaan myöhemmin jos se muistuu mieleen.

    • Anonyymi

      AP

      Nyt muistin mistä piti kirjoittaa.
      Lapsipuolet kokeilivat talvitakkeja kun poikapuoli ei ole käyttänyt ainakaan pariin vuoteen täällä olevia talvitakkeja eikä tytärpuolikaan ole käyttänyt niitä tänä vuonna. Ne kaikki olivat pieniä paitsi poikapuolen yksi takki jonka äiti osti hänelle vasta.
      Ihanaa kun sain lisää tilaa kaappiin niin sinne mahtuu nyt vieraidenkin takit. Enää en taida ostaa heille talvitakkeja kerta niitä ei käytetä, ellei vastaan tule todella hienoja mitä omatkin lapset voisivat myöhemmin käyttää.

    • Anonyymi

      AP

      Sosiaalityöntekijä oli kuulemma kysynyt äidiltä, että haluaako hän tytönkin muuttavan sinne. Kivi vierähti sydämeltä vai miten se sanonta meni. Ei kuitenkaan mikään hirveän iso kivi sillä sosiaalityöntekijät kerkeävät vielä moneen otteeseen perua lupauksensa.

    • Anonyymi

      AP

      Serkku on kuulemma sanonut itsensä irti ja mennyt kuukaudeksi Thaimaahan. Ihme kun hän on aina vaikuttanut aremmalta kuin minä ja silti hän matkustaa ympäri maailmaa milloin lomalla ja milloin työn perässä.
      Itsekin ajattelin, että olisi kiva käydä kaikkialla lasten kanssa kun mies ei välttämättä suostuisi tulemaan mukaan. Nyt sekin on kuitenkin mahdotonta.

    • Anonyymi

      AP

      Uudet hammasharjat on nyt ostettu niin enää tarvii ostaa se wokkipannu. Yhdestä verkkokaupasta saisi halvalla mutta en ole aivan varma, että onko se luotettava. Olen löytänyt kahdenlaisia kommentteja siitä. Toinen vaihtoehto olisi maksaa jokunen kymppi lisää niin ainakin saisi luotettavasta kaupasta.
      Voisin ehkä lisätä kuntouttavan työtoiminnan päiviä kolmeen jos voisin tavata lapsia aina samaan aikaan.
      Vanhemmillani huomasin, että poikapuolen housut olivat jo niin kuluneet, että melkein bokserit vilkkuivat läpi. Tänne tullessamme mies sitten käski häntä laittamaan ehyet housut jalkaan. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt, että miksi hänen täytyy vaihtaa ehyet jos hän kuitenkin vaihtaa housut kun menee kotiin. Nykyisiä housuja hän on käyttänyt koko viikon. En ymmärrä miksei hän voi käyttää täällä olevia housuja kerta olemme yhdessä kaupasta ostaneet mieluisat. Niitäkään sitten tuskin tulee enää ostettua uusia. Mitenkähän hän kesällä pärjää kun ei suostu enää pitämään muita kuin pitkiä housuja eikä tänne niitä enää osteta.
      En muista kirjoitinko kaikesta mistä piti mutta jatkan taas myöhemmin jos tulee jotain mieleen.

    • Anonyymi

      AP

      Poikapuoli ei vaihtanut koko viikolla myöskään sukkia eikä edes boksereita. Niitähän sentään pitäisi vaihtaa päivittäin. Kannattaakohan niitäkään enää hirveästi ostaa. Viime lomalla hän kuitenkin vaihtoi bokserit mutta se olikin pidempi aika.
      Vähän huolettaa tytärpuolen masennuslääkkeiden käyttö. En muista onko hän käyttänyt niitä jo vuoden vai pari. Pystyyköhän hän enää elämään normaalisti jos hän joskus lopettaa niiden käytön. Ärsyttää kun sitä itse syytä ei hoideta. Hän ei päässyt edes terapiaan koska hänen tilansa ei ollut tarpeeksi vakiintunut. Kuinkahan monesti hänen täytyy yrittää vetää ranteensa auki ennenkuin hänen tilansa katsotaan tarpeeksi vakiintuneeksi. Minusta lasten täytyisi aina päästä tarvitessaan hoitoon ja kyllä kaikkien muidenkin. Mutta nykyäänhän kaikki mielenterveydelliset oireet nähdään normaaleina olotiloina eikä minään sairautena.

    • Anonyymi

      AP

      Välillä jurppii miehen käytös. Olen ollut koko viikon koronassa joten en ole päässyt kuntouttavaan työtoimintaan. Soitin sinne ja kysyin, että voinko tulla kun minulla on enää vain yskää mutta siellä käskettiin olla kotona niin kauan kuin yskä lakkaa. Mies sitten sanoi, että hän olisi ainakin mennyt eikä puhunut mitään. Vastasin sitten siihen, että on inhottavaa mennä 30km:n päähän jos he lähettävät heti takaisin. Hän sitten sanoi, että eihän se yskä eroa mitenkään siitä yskästä mikä minulla aina on. Siihen sitten vastasin, että eihän minulla normaalisti kurkkua kutita. En tajua oliko se olevinaan jonkinlainen vitsi vai yskinkö mieheni mielestä muka aina vedet silmissä niin, että tuntuu kuin koko kurkku tulisi pihalle.
      Tänäänhän on naistenpäiväkin. Kun mies on tuollainen niin meillä se on tietysti ihan tavallinen päivä. Eihän sitä tänään olisi oikein muutenkaan voinut käydä missään mutta olisihan se kiva jos mies edes jotenkin huomiosi. Jos olisin ollut terve niin olisin varmasti vaatinut, että tänään pitäisi käydä jossain. Johon mies olisi sitten varmasti vastannut, ettei hän suostu lähtemään.
      Se kyllä ärsyttää välillä suunnattomasti kun mies on ollut lasten sieppauksen jälkeen todella äkäinen. Välillä hän huutaa ja kiroilee ja välillä purkaa kiukkuaan tietenkin minuun. Sitten emme kerkeä ikinä tehdä mitään mikä auttaisi rentoutumaan kun aina pitää kirjoittaa valituksia joka suuntaan. Meillä on enää n. viikko aikaa tehdä valitus sinne Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen enkä tiedä, että onko mieheni edes aloittanut. Sitten mieheni vielä sanoi, että hän alkaa tekemään valituksia kahta kauheammalla tahdilla kun tyttö pääsee vanhempieni luokse. Mieheni on nyt jo aivan äärirajoilla joten en tiedä miten hän muka kestäisi vielä nopeamman tahdin. Toivottavasti joskus kerkeäisimme käydä siellä asianajajan luona niin voisimme keskustella siitä, mitä vaihtoehtoja meillä on hänen palkkaamiseksi. Jos saamme hänet niin toivottavasti miehelläni on silloin aikaa jollekin muullekin kuin vain valituksille ja voisimme vaikka mennä käymään jossain ettei aina tarvisi olla kotona. Odotan jo todella sitä, että kesä tulee ja voimme mennä kaikki käymään yhdessä isossa kaupassa jonne tulee joka vuosi tivoli ja sitten voisimme ostaa jäätelöt.
      Olen myös ajatellut millaista olisi päästä töihin juuri kyseiseen paikkaan mutta sielläkin juuri lomautetaan työntekijöitä. Silti sinne kyllä jonkun takia palkataan koko ajan uusia. En kyllä tiedä mihin työpaikkaan yrittäisin jos sinne ei pääsisi jos se työkyvyn arviointi joskus saadaan valmiiksi.

    • toi on kyl kauheeta! tsemppiä

    • Anonyymi

      AP

      Sanoin tänään miehelleni, että voin lisätä kuntouttavan työtoiminnan päiviä jos voimme tulevaisuudessa nähdä lapsia yhtä aikaa. Mies sitten sanoi, että kai voin jatkaa kuntouttavassa käyntiä myös lähempänä vanhempiani. Kysyin sitten, että muutanko kuitenkin sinne. Siihen mies ei osannut antaa selkeää vastausta mutta hän piti sitä kuitenkin mahdollisena.
      Inhottaa kun se on tällaista soutamista ja huopaamista. Itse jo olin taas siinä uskossa etten muuta kerta se ei välttämättä auttaisikaan saamaan lapsia takaisin. Olisihan siinä kyllä se etu, että voisin nähdä lapsia ehkä jopa päivittäin. Pitäisi myös miettiä jäisikö kissa tänne vai ottaisitko sen mukaan. Voisikohan sitä päästää vuokrapaikassa ulos. En kyllä enää edes tiedä, että onko se asunto vielä vuokrattavana mihin aluksi ajattelin muuttaa.
      Parin viikon sisään meillä pitäisi olla sosiaalityöntekijöiden kanssa keskustelu tytön muuttamisesta vanhempieni luokse. Silloin varmaan selviää lisää kuinka nopealla aikataululla muutoksia ollaan tekemässä. Äidinkin kanssa varmaan pitäisi keskustella siitä, että pärjääkö hän molempien lasten kanssa jos en ole siellä vai pitäisikö minun olla sitten aina auttamassa.

    • Anonyymi

      AP

      Nyt sitten mietin taas, pitäisikö tytärpuolelta kysyä millaiset sukat hän haluaa ja löytyykö kyseisestä kaupasta myös housuja jotka hän haluaisi. Itsellekin voisin ostaa muutamat uudet housut samalla kun ostaisin tytärpuolelle sukkia. Poikapuolellekin tekisi mieli ostaa hienommat sukat mutta vasta ostin yhdet eikä poikapuoli edes välttämättä käytä niitä. Mietin kuitenkin, että käyttäisikö hän niitä hienomman näköisiä. Häneltä tuskin kannattaa asiasta kuitenkaan kysyä kerta kerran ostin hänelle ne kalliit housut jotka hän kelpuutti kaupassa mutta silti hän ei ole edes kertaakaan käyttänyt niitä vaikka housujen ostosta on jo varmaan kohta puoli vuotta.

    • Anonyymi

      AP

      Lähetin tytärpuolelle kysymyksen niistä sukista ja housuista. Nyt tarvii vain odottaa vastausta. Päätin etten osta kuitenkaan poikapuolelle uusia sukkia ainakaan ennenkuin hän käyttää niitä mitä tähän mennessä olen ostanut. Tavallaan toivon, että tytärpuoli sanoo, ettei halua niitä housuja jotta ei menisi niin paljon rahaa mutta olisihan täälläkin hyvä olla vaihtohousut. Täällä olisi hyvä olla myös pitkähihaisia paitoja mutta tuolta kaupasta ei ainakaan oikein tahtonut löytyä enkä tiedä, että millaisia tytärpuoli suostuisi käyttämään jos itse joskus ostaisin. Kerran kun kävimme kaupassa niin hän sanoi ettei tarvi vaikkei täällä oikein ole niitä.

    • Anonyymi

      AP

      Tytärpuoli ei ole vielä vastannut niistä sukista.
      Eilen sanoin miehellekin, että olisi kiva jos olisi jo kesä niin pääsisi syömään jäätelöä sinne isoon kauppaan. Mies vastasi, että eihän siihen kesä tarvi olla. Sitten hän sanoi, että hän ainakin menee sinne sillä hän saa syödä siellä ilmaiseksi hänen syntymäpäivän kunniaksi. En kyllä tajua, että miten hän yhtäkkiä haluaa oma-aloitteisesti lähteä käymään jossain.
      En tiedä, että tuleeko siitä valituksesta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen mitään. Sinne pitäisi olla lakituntemustakin mitä meillä ei yhtään ole. Se asianajaja ei kuitenkaan kerkeä tähän hätään. Euroopan valtioita on kuitenkin ennenkin tuomittu kyseisistä asioista mistä aiomme valittaa. Toivottavasti sitten meillä on edes vähän toivoa.

    • Anonyymi

      AP

      Tytärpuoli vastasi ja laitoin sukat ja housut tilaukseen. Toivottavasti tulee oikeat housut kun hän sanoi niitä tosi hienoiksi mutta minusta ne eivät eronneet mitenkään perus housuista. Voihan ne kyllä palauttaa jos hän tarkoittikin joitain muita housuja.

    • Anonyymi

      AP

      Heti kun olin tilannut vaatteet niin huomasin, että sähköpostiin oli tullut 25%:n alennuskoodi. Inhottaa kun se jäi nyt käyttämättä kun oli kiire nukkumaan niin yritin tilata mahdollisimman nopeasti. Täytyy tulevaisuudessa tarkistaa aina sähköposti ennenkuin tilaa mitään.
      Mieskin tilasi Temusta jonkun kynän tablettiinsa. Saa nähdä mitä tulee, kuulemma sen nimissä toimii moni huijausfirma.

    • Anonyymi

      AP

      Eilen tajusin, että tytärpuoli halusi varmaan sen takia juuri ne housut, kun niiden takataskuissa on kirjailtuna tähdet. Hän nykyään tykkää kaikista tähtijutuista. Harmi vain ettei niitä siellä kaupungissa näe.
      Mies maksoi kaupassa kaiken muun paitsi ruokakaupan ostokset. Tuli mukavasti säästöä itselle kun minä yleensä maksan kaikki kulut kun käymme jossain.
      Eilen myös ajattelin, että jos en ottaisi ollenkaan mukaan kulahtaneita vaatteita jos muutan. Sitten aina ostaisin sitä mukaa uusia kun vanhat loppuvat kesken. Sitten tajusin, että rahat kyllä loppuvat sillä menolla nopeasti kesken. Olen kyllä hyvä keksimään itselleni tekosyitä miksi minun pitäisi ostaa uusia vaatteita. Toisaalta eiväthän ne mitään tekosyitä ole mutta kun ei vain olisi oikein rahaa ostella uusia vaatteita. Toivottavasti muuton jälkeen saisin toimeentulotukea niin, että rahat riittäisivät edes pakollisiin menoihin.

    • Anonyymi

      AP

      Ärsyttää kun mies kohtelee minua välillä kuin ilmaa. Koko suhteen ajan on tuntunut kuin aina olisi joku minua tärkeämpi asia. Milloin se on tabletilla oleva peli ja milloin joku tietokoneella oleva juttu.
      Tänäänkin mies rikkoi puukon ja kun yritin kysyä häneltä, että millainen ostetaan seuraavaksi niin mies vain töykeästi vastasi ettei häntä kiinosta. Sitten yritin myös kysyä tilaammeko teatteriin tarjoilun kun olemme menossa sinne seuraavassa kuussa. Siihen sain täysin samanlaisen vastauksen.
      Välillä olen ajatellut, että olisi ihan sama olla vaikka töissä kun mies ei halua täällä koskaan tehdä mitään niin sitten tulee kaiket päivät vain istuttua tekemättä yhtään mitään. Tälläkin hetkellä mies istuu tuvassa kuunnellen musiikkia ja pelaten tabletilla, ilmeisesti on saanut tänään tarpeekseen läsnäolostani. Itse ajattelin sen tähden mennä heti nukkumaan kun vain kerkeän.
      Senkin takia olisi mukava muuttaa erilleen. Mies on suurimman osan ajasta mukava mutta välillä hänen käytös on kyllä töykeää. Ehkä tulisi itsekin käytyä edes jossain kun ei olisi tuollaista riippakiveä hidastamassa tahtia.
      Tuntuu, että oma elämä valuu hukkaan miehen ja sosiaalityöntekijöiden toimesta. Itse haluaisin käydä kaikkialla ja tehdä asioita mutta miestä ei kiinnosta mikään. Hänelle riittää vain tietokoneella oleminen ja sen kautta tiedon kerääminen. Olisi mukava jos voisi edes lasten kanssa käydä jossain mutta sekin on estetty. Olisi todella mukavaa vaikka käydä edes vaatekaupassa yhdessä kun voisi kysyä lapsilta millaisia vaatteita he haluavat ja he voisivat sovittaakin niitä niin ei tulisi väärän kokoisiakaan. Toivottavasti se olisi edes mahdollista joskus tulevaisuudessa.
      On se kyllä ihmeellistä, että voin vain haaveilla sellaisista itsestäänselvistä asioista mitä muut perheet voivat tehdä ilman minkäänlaista tietoakaan siitä ettei se ole kaikille mahdollista.

    • Anonyymi

      AP

      Yskä ei ole vielä aivan loppunut mutta sentään ei ole enää kuivaa yskää. Ajattelin kuitenkin mennä huomenna kuntouttavaan työtoimintaan sillä tuntuu ikävältä olla useamman viikon pois pelkän yskän takia.
      Nyt kun tiedän, että nykyiset sosiaalityöntekijät päättävät asioistani vielä muutonkin jälkeen niin en ole varma, että vuokraisinko sen asunnon vai muutanko vain mummulle. Ei tarvisi miettiä raha-asioita eikä hankkia uusia huonekaluja sun muuta. Voisin myös käydä aina vanhemmillani syömässä silloin kun lapset eivät ole siellä. Silloin minun tarvisi maksaa ainoastaan bensasta niin rahaa varmaan alkaisi taas jäädä säästöön niin voisin ostaa lapsille kaikenlaista. Nyt olen katsonut heille uusia matkalaukkuja sillä äiti jo suunnittelee menevänsä heidän kanssaan lomalle. Pojalla on jo matkalaukku mutta se on melko pieni kun pakkasin sen viimeksi kun he kävivät lomalla. Samsonitellä olisi yksi hyvä lasten matkalaukku mikä olisi ainakin vähän isompi kuin nykyinen. Olen kuitenkin jo päättänyt millaisen matkalaukun ostan tytölle ja se on isompi kuin se Samsoniten laukku. Täytyy kysyä pojalta seuraavalla kerralla kun hän tulee käymään, että millaisen laukun hän haluaa, kun olen katsonut niitä jo valmiiksi.

    • Anonyymi

      AP

      Nyt löysin pojallekin todella hienon matkalaukun. Täytyy vain odottaa, että saisin säästettyä rahaa siihen tai jos poika kerkeää lähteä matkalle sitä ennen niin kai se on sitten viimeistään pakko ostaa. Toivottavasti laukku vain on myynnissä vielä silloin.
      Kuntouttavassa työtoiminnassa alkoi kuitenkin vähän yskittämään. Onneksi sen pitäjä ei ollut paikalla kun hän oli lääkärissä. Toivottavasti huomenna ei yskitä.

    • Anonyymi

      AP

      Jos ostaisin sen matkalaukun tässä kuussa niin saisin siitä 15€:a alennusta. Ei kuitenkaan oikein ole varaa. Nyt minulla on hätävara koossa mutta tietenkin siitä hupenee taas osa kun täytyy käydä kaupassa ja tankkaamassa. Pitääköhän kuitenkin malttaa ostaa se myöhemmin vaikka silloin siitä pitäisi maksaa ehkä enemmän. Yksi vaihtoehto olisi maksaa se pojan tililtä mutta siihen pitäisi kysyä lupa mieheltä ja äidiltä sillä äiti maksaa sinne lapsilisät.
      Toivottovasti mies jaksaisi joskus tehdä jotain sen eteen, että ne asunnot saataisiin vuokralle tai sitten hän jaksaisi hakea sitä toimeentulotukea. Meillä on myös seitsemän autoa mutta ainoastaan yksi niistä on käyttökunnossa. Tietääkseni niistäkin kuitenkin pitää maksaa veroa. Toivottavasti mies saisi myös luovuttua ylimääräisistä autoista.
      Seuraavassa kuussa täytyy kuitenkin alkaa säästämään myös ruuasta. Toivottavasti saisimme jostain lisätuloja ettei hätävara kuluisi kokonaan loppuun.

    • Anonyymi

      AP

      Vielä pitäisi lähettää reilun viikon sisällä hallinto-oikeuteen yksi selvitys ja kaksi valitusta. Tuntuu vähän turhalta tehdä niitäkin, sillä vaikka päätökset kumottaisiin niin silti sosiaalityöntekijät jatkavat niitä. Pitäisi kysyä siltä asianajajalta, että onko se edes laillista. Mitä hyötyä koko hallinto-oikeudesta olisi jos sen päätöksiä ei tarvitse noudattaa.
      Onneksi meillä on kohta taas aikaa tehdä jotain muutakin. Voisimme käydä tapaamassa sitä asianajajaa ja yrittää saada toisen asunnon vuokrattua ja hankkia toiseen avaimen. Mies myös voisi tehdä opinnäytetyönsä loppuun niin hän voisi jatkaa työnhakua, toisaalta eihän sitä mikään nytkään estä. Hankala vain uskoa, että mies tulisi enää saamaan töitä kerta edellisestäkin työstä on niin kauan eikä kukaan ole sen jälkeen palkannut häntä.
      Jotain kuitenkin täytyisi tehdä nykyisen rahatilanteen eteen. En halua, että ei ole varaa ostaa lapsille tai itselle edes tarvittavia vaatteita.
      Miehellä ei tuntunut olevan mitään sitä vastaan, että ostaisin sen matkalaukun pojan tilillä olevilla rahoilla. Mummukin on nähtävästi laittanut parina vuonna sinne sata euroa niin sillähän voisi ostaa sen laukun. Ajattelin kuitenkin ehkä odottaa vielä siihen asti, että poika tulee äidin kanssa käymään niin voisin mainita äidillekin laukusta.

    • Anonyymi

      AP

      Tilasin pojalle sen matkalaukun. Voisin tytöllekin ostaa sen samalla tavalla sitten jos hän pääsee vanhemmilleni. Mummun lähettämät rahat eivät kyllä riittäisi matkalaukkuun kun hän on lähettänyt vain 100 euroa tytölle ja se laukku on kalliimpi. Pitää sitten siirtää omalta tililtä tytön tilille tilauksen jälkeen.
      Sosiaalityöntekijät aikovat käydä vielä vanhemmillani katsomassa voisiko tyttö muuttaa sinne. Sitten he aikovat järjestää palaverin joidenkin "ammattilaisten" kanssa. En tiedä tarkoittaako se käytännössä sitä, että he yrittävät keksiä jonkin syyn miksi tyttö ei pääsisi vanhemmilleni. Tytön sijoituspaikkaa on kuitenkin jo kuulemma joskus vaihdettu joten en tiedä voivatko he vedota edes kunnolla siihen, että tyttö olisi muka jo kiintynyt liikaa siihen paikkaan missä on.
      Enää pitäisi tehdä ne valitukset sinne hallinto-oikeuteen. Tässä kuussa pitäisi myös käydä katsastamassa auto niin voisimme yrittää saada samalle päivälle ajan sinne asianajajalle. Toivottavasti hän voisi auttaa meitä niin miehen hermotkin voisivat kestää ilman, että hänen täytyisi räjähdellä jatkuvasti.
      Poikapuolella sitten on se keliakia. Voiskohan hän enää käyttää samaa levitettä jos sitä on käytetty normaalin leivän voiteluun vai pitääkö voiveitsi aina pestä välillä jos sillä meinaa ottaa lisää levitettä ettei sinne joutuisi gluteenia. Rupeaakohan hän nyt kasvamaan normaalisti vai jääköhän hän keliakin takia normaalia lyhyemmäksi.

    • Anonyymi

      AP

      Lapsipuolet tulevat tänne seuraavan viikon torstaina. Minulla on siis viikko aikaa selvittää mitä syödään. Kuulemma gluteenittomasta ruokavaliosta on hankala saada kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Onneksi löysin yhden hyvän sivun mistä löytyy lisätietoja. Mies sanoi, että poikapuolelle täytyy aina ostaa oma levite kun hän tulee käymään. Kerkeämmeköhän käyttää aina leviterasian loppuun ennenkuin poikapuoli tulee uudestaan käymään vai kertyyköhän jääkaappiin avattuja leviterasioita. Jos hän käyttäisi aina samaa rasiaa niin se varmaan kerkeäisi mennä vanhaksi. Vai pitääköhän poikapuolen tuoda aina oma leviterasia mukanaan.
      Pitää laittaa jo ostoslistaan gluteenittomat kaurahiutaleet ja leivät.

    • Anonyymi

      AP

      Luin eilen paahtotaskuista joilla poika voisi paahtaa leipää samassa paahtimessa kuin kaikki muutkin. Täytyy varmaan ostaa sellaisia.
      Tytärpuolen housut ovat tulleet mutta ne olivat rullalla niin en viitsinyt avata niitä ja katsoa millaiset ne ovat. Toivottavasti ne voi kuitenkin palauttaa jos ne eivät sovi kun ne avaa.
      Löysin myös samasta kaupasta tytölle bikinit. Niissä näyttäisi olevan sellainen alaosa joka saattaa olla peittävä. Inhottaa, kun nykyaikana lastenkaan bikinit eivät peitä välttämättä mitään. Kerran ostin tytölle bikinit mutta nehän olivat niin paljastavat ettei niitä voinut käyttää. Eikä niitä tietenkään voinut palauttaa kun palautusaika oli kulunut umpeen.
      Tämä on juuri inhottavaa kun en voi käydä lasten kanssa kaupassa vaan vaatteet täytyy ostaa summissa.
      Bikinejä ei muuten tarvisi ostaa ihan heti mutta kaupassa kaikki on 25%:n alennuksessa. Voin myös ostaa itselleni taas uudet housut niin voisin laittaa parit huonoimmat pois.

    • Anonyymi

      AP

      Ostin tytölle bikinit. Toivottavasti niitä vain keretään sovittaa ennenkuin palautusaika loppuu.
      Mies toi koristeet vintiltä Jeesuksen ylösnousemuksen kunniaksi. Emme edes ole kristittyjä ja meillä on oma uskonto joka ei liity millään lailla kristinuskoon mutta silti mies aina haluaa viettää kristillisiä juhlia. Minua ottaa niin päähän. En ollut vielä kerennyt edes kunnolla toipua kolme kuukautta kestäneestä Jeesuksen syntymäpäivän vietosta. Tällaisina aikoina sitä todella toivoo, että asuisin yksin. Mies myös yrittää opettaa kristinuskoa lapsille mikä ärsyttää aivan suunnattomasti. Toivoin, että lapset kasvaisivat meidän uskonnon mukaan mutta poika on ainakin omaksunut jo kristinuskon. Onneksi sentään ei kuulu kirkkoon eikä tule kuulumaankaan. En kyllä tajua, että miksi mies on edes eronnut kirkosta jos haluaa elää kuin kristityt ja juhlistaa heidän merkkipäiviään.

    • Anonyymi

      AP

      Mies on saanut jostain päähänsä haluta uuden pienen saunan. Nytkin hän katseli saunaa jossa on melkein koko etuseinän kokoinen ikkuna. En kyllä tajua mitä hienoa siinä on, että kaikki voivat nähdä sisään kun saunomme. Se on tarkoitettu varmaan alunperin sellaiseksi missä käydään uimavaatteet päällä. Nykyisessäkin saunassa on liikaa ikkunoita. Se on kyllä niin kaukana tiestä, että toivottavasti kukaan ei näe sisään. Pitäisi joskus pimeällä käydä kävelemässä tiellä kun saunassa on valot päällä ja tarkistaa näkeekö paljaalla silmällä ikkunasta sisään. En tiedä missä mies on suunnitellut, että kävisimme sitten saunan jälkeen pesulla jos hän joskus ostaisi sen uuden saunan. Ja sitten jos ja kun saamme lapset takaisin niin saunahan olisi liian pieni.
      En usko, että poikapuoli onnistuu välttymään täällä gluteenilta ellemme itsekin alkaisi käyttämään vain gluteenittomia tuotteita tai tekisi hänelle omaa keittiötä. Leivästä jää murusia joka paikkaan jotka varmasti päätyvät jotakin kautta poikapuolenkin suuhun. Eihän esim. kauraakaan saa myydä gluteenittomana mikäli samassa tehtaassa on käsitelty jotain muutakin viljaa.

    • Anonyymi

      AP

      Kuntouttava työtoiminta järjestetään homekoulun tiloissa. Viereen on rakennettu uusi koulu jonne oppilaat on siirretty. Sen jälkeen tänne siirrettiin lasten päivähoito. Lasten vanhemmat tietysti valittivat. Heille vastattiin, ettei entisessä koulussa ole mitään sisäilmaongelmaa. En kyllä voi tajuta minne se olisi muka voinut itsestään kadota vai onko koko homekoulu-termi keksitty sen takia, että saataisiin rakennettua uusi koulu.
      Tytärpuolen Whatsapp-kuvasta näkee, että hän käyttää melko paljon meikkiä äitinsä luona. Täällä hän ei taas koskaan meikkaa. En kyllä tiedä, käyttääkö hän aina siellä meikkiä vai oliko se vain kuvaa varten. Emme tiedä paljon mitään miehen lasten elämästä siellä kaupungissa mutta ainakin tuntuu, että se on todella paljon erilaista verrattuna siihen millaista se on täällä. Tytärpuolella ei ainakaan koskaan ole täällä ollut ongelmia mielenterveyden kanssa tai sitten hän on vain onnistunut peittämään sen. Poikapuoli taas myy äitinsä luona tietokoneen osia. En ole aivan varma mistä hän niitä saa vai ostaako hän jotain paketteja ja myy osan eteenpäin tai sitten ostaa halvalla ja myy kalliilla. Kerran hän ainakin jäi kiinni yrittäessään myydä varastettua tavaraa. Toivottavasti tietokoneen osat eivät ole sentään varastettuja. Täällä hän ei taas oikein ole ainakaan ennen tuntunut olevan kiinostunut mistään. Nykyään hän kyllä rakentelee legoista mm. aseita ja hän on ostanut tänne kalliin radio-ohjattavan auton käytettynä.
      Käymme varmaan vasta seuraavalla viikolla asianajajan luona kun hän on vasta silloin paikalla. On kyllä todella helpottunut olo kun saimme ne valitukset lähetettyä sinne hallinto-oikeuteen. Nyt kyllä miehelleni on tullut pari uutta selvityspyyntöä.

    • Anonyymi

      AP

      Housut olivat sopivat tytärpuolelle ja hän laittoi ne heti eilen jalkaan. Tytön bikinit eivät taida keretä tulla täksi kerraksi. Pitää sovittaa sitten seuraavalla kerralla kun hän tulee.
      Tänään mies laittoi lapsipuolten kanssa niitä kristillisiä koristeita. Lapsipuoletkaan eivät kuulu kirkkoon mutta silti mieheni on opettanut heidätkin tapakristityiksi. Ärsyttää kun lapset ovat tulossa niin täällä on kristillinen tunnelma. Hankala selittää vieraille, että emme kuulu kirkkoon enkä minä vietä kristillisiä juhlapyhiä mutta silti mieheni on aivan hullaantunut niistä. Tuo kristillisten juhlien vietto omassa kodissa saa niin henkisen kuin fyysisen olon yhtä huonoksi kuin sosiaalityöntekijöiden kanssa oleminen.

    • Anonyymi

      AP

      Myös poikapuoli vaihtoi eilen sukat kun edelliset olivat jonkun takia kastuneet. Hänellä näytti olevan myös samanlaiset harmaat kolitsit päällä kuin viimeksi. Toivottavasti ne ovat jotkut muut kuin ne puhkikuluneet.
      Onkohan tytärpuolikin lopettanut välihousujen käytön kun viimeksikään hänellä ei ollut niitä jalassa. Aiemmin hänkin on kauhistellut sitä, kun hänen veljensä ei käytä kalsareita. Olisi siksi ihme jos hänkään ei enää käyttäisi välihousuja.

    • Anonyymi

      AP

      Tänään oli tarkoitus tehdä riisiä mutta kun mittasin sitä niin huomasin ettei sitä riitäkään kuin korkeintaan kolmelle. Eikä mieheni tietenkään anna käydä pelkän riisin takia kaupassa. Täytyy sitten tehdä spagettia. Emme syö hirveän usein riisiä niin sitä ei kulu kauheasti eikä sen takia muista tarkistaa, että onko sitä. Nyt sitä ei sitten ollut. Toivottavasti tästedes muistaa tarkistaa onko sitä.

    • Anonyymi

      AP

      Tytärpuoli on viimeinkin päässyt terapiaan. Toivottavasti siellä keksitään mikä häntä vaivaa jotta lääkitys voidaan lopettaa.
      Lapsipuolet ovat viime vuonna saaneet lahjaksi pikkulasten hammasharjat. Ne ovat varmaan löytyneet anopin jäännöksistä tai jostain. Poikapuolen täältä olevat sukat myös näyttivät pieniltä. Mies ei kuitenkaan jaksa kysyä heiltä, että käyttävätkö he niitä hammasharjoja tai tarviiko poikapuolelle ostaa isommat sukat. Voisin antaa hammasharjat omille lapsille jos lapsipuolet eivät käyttäisi niitä.
      Sanoin miehelle, että hänellä on jaksamisessa ongelma. Hän vastasi siihen, että minun täytyisi auttaa häntä huolehtimalla asioista. Vastasin sitten siihen, että hänenhän tehtävä se on huolehtia omista lapsistaan. Sitten hän sanoi, ettei minun sitten tarvi tehdä hänen lastensa eteen mitään. Vastasin sitten, ettei hänkään hoida lastensa asioita. Kai minun sitten täytyy kysyä lapsipuolilta käyttävätkö he kyseisiä hammasharjoja ja ovatko poikapuolen sukat liian pienet.
      Inhottaa kun minun täytyy huolehtia hänenkin lapsista. Rahaakin säästyisi jos minun ei tarvitsisi ostaa heille vaatteita. Toisaalta mies ei ollenkaan kiinnittäisi huomiota siihen millaisia vaatteita ostaisi, joten toisaalta minun on parempi huolehtia heidän vaatteistaan.

    • Anonyymi

      AP

      Tytärpuoli ei aikonut käyttää hammasharjaa mutta poikapuoli aikoi. Hänen mukaan myös sukat olivat sopivan kokoiset. Voisin kuitenkin ostaa jossain vaiheessa isommat sukat sillä poikapuoli ei oikein tunnu ymmärtävän mitä pieni tarkoittaa. Tänä vuonna laitoin yhdet toppahousutkin pois mitkä olivat tarkoitettu n. 20cm:ä lyhyemmälle. Niitäkin poikapuoli sanoi sopivan kokosiksi. Lisäksi hänellä ne harmaat kolitsit ovat aivan liian pienet, mutta sentään ehjät.
      Mietin vain miten me voimme ostaa mitään kun ei ole varaa jos emme saa toista asuntoa vuokralle. Yleensä olen ostanut veronpalautuksilla lahjoja mutta niitäkin on tulossa niin vähän ettei sillä hirveästi lahjoja osta. Mietin sitten, pitäisikö minun käyttää lasten tileillä olevia lahjarahoja heidän lahjojen ostoon ja jakaa veronpalautukset muille.
      Pitäisi katsoa, että saako niiltä avustusjärjestöiltä esim. vaatteita etänä vai pitäisikö käydä paikan päällä. Mies haaveilee lapsipuolille lämpimämpiä saappaita mutta en kyllä tiedä millä rahalla sellaisetkin ostaa. Kirpputorilta sellaisia ei oikein löydy ja uutena ne maksavat maltaita.
      Itsellekin pitäisi ostaa uudet leggingsit ja sukkia. Mutta rahatilanne on sellainen, että tuskin tulee onnistumaan.

    • Anonyymi

      AP

      Tytärpuoli ei kuulemma ole käynyt pariin kuukauteen ympäristöopin tunneilla. En oikein voi ymmärtää tuota, että jos ei tykätä koulusta niin sitten ei käydä siellä. Eihän ennenkään kukaan ole tykännyt koulusta mutta silti siellä aina käytiin. Nykyään taas koulu tuntuu olevan voimaton oppilaiden edessä. Jos oppilas ei tykkää jostain niin hän ei osallistu eivätkä opettajat tee asialle yhtään mitään.
      Täälläpäin kuulemma jo ala-asteella täytyy pukeutua muodikkaasti, että saisi kavereita. En kyllä ole varma mitä muotivaatteita tytärpuoli on silloin käyttänyt saadakseen kavereita. Nykyään hän ei kuitenkaan kuulemma hanki kavereita vaatteiden avulla. Minusta onkin typerää, että pukeudutaan tietyllä lailla saadakseen kavereita. Silloinhan ei voi ollenkaan tietää kuka on oikeasti kaveri ja kuka vain sen takia, että on pukeutunut tietynlaisiin vaatteisiin.
      Tytärpuoli on kuulemma hakenut opiskelemaan liiketoimintaa. Oli kyllä melko yllättävä valinta. Ennen hän sanoi harkitsevansa taidealaa. Nyt hän kuitenkin sanoi haluavansa mahdollisimman nopeasti töihin kauppaan. Toivottavasti siellä ei ole paljon kirjanpidon sun muiden sellaisten opiskelua. Tytärpuoli tuskin jaksaisi panostaa niihin. Toivottavasti ammattikoulussa hän pystyy vähentämään kuormittumistaan.

    • Anonyymi

      AP

      Kävimme asianajajan luona ja hän oli sitä mieltä, että voimme saada lapset takaisin. Hän sanoi, että se onnistuu vain mikäli sosiaalityöntekijöillä ei mene siinä maine. En ymmärrä sitä, että tiedetään sosiaalityöntekijöiden rikkovan lakia mutta silti annetaan kaiken tapahtua sillä maine on tärkeämpi. Sehän vain antaa tilanteen jatkua muiden perheiden kaltoinkohtelulla. Emme myöskään saa valittaa yhteydenpidon rajoituksista mikäli yhteydenpitoa on lisätty. Se sentään helpottaa meidän taakkaa.
      Ostin poikapuolelle nyt niitä isompia sukkia. Siellä kaupassa mistä niitä ostan sai kolmet sukat kaksien hinnalla. Kysyin äidiltä, että tarviiko poikakin sukkia ja hän vastasi, että voi niitä muutamat ostaa. Maksamaan mennessäni kuitenkin huomasin, että jonkun takia poikapuolen sukista ei saanutkaan alennusta vaikka nekin oli merkitty alennustuotteiksi. Ostin sitten pojalle vielä yhden paketin sukkia. Kysyin myös poikapuolelta kummat sukat ovat hienommat kun siellä oli erilaisia. Vastaus tuli heti ja hän jopa osasi sanoa kummat olivat hienommat. Kun hän oli pienempi niin vastaus oli aina: "Öö, emmä tiiä." Sen takia en olekaan yleensä kysynyt häneltä mielipidettä.
      Ulkona alkaa taas olemaan hyviä säitä mutta inhottaa kun mies vain haluaa pysyä kotona. Voisin kyllä mennä ulos auttamaan miestä puutöissä tai rakentamaan pojan majaan seinän loppuun. Pitää miettiä mitä tekee.
      Siitä tuli mieleen, että mies on alkanut polttamaan liiterin lattiaa saunan pesässä kun hänen mielestä puut loppuvat kesken. Sanoin sitten, että pitää ostaa lisää puita. Mies kuitenkin sanoi, että ne jäisivät syksyllä lumen alle kun ei niitä saa vietyä liiteriin. Itse en oikein tykkää viedä niitä kun ulkona on kesäisin niin paljon ötököitä, että suurin osa ajasta menee vain niiden huitomiseen.
      Olen alkanut ottamaan selvää minkä kokoiset Purmon patterit tarvitsemme jos alkaisimme hankkimaan niitä. Pitäisi kyllä saada vähintään toinen asunnoista vuokrattua, jotta olisi varaa maksaa kalliimpia sähkölaskuja. Tai sitten pitäisi selvittää olisiko kannattavaa hankkia ulkomaalainen pientuulivoimala. Kotimaista ei ole kuulemma kannattavaa hankkia tällaiseen vanhaan taloon.

    • Anonyymi

      AP

      Mietin sitä, mihin hankkisin seuraavan patterin. Yksi vaihtoehto voisi olla keittiöön, koska vietämme siellä eniten aikaa. Toinen vaihtoehto on tupaan. Kolmas vaihtoehto on kamariin niin sinne saisi edes jonkinlaisen peruslämmön. Yksi patteri ei kyllä riittäisi pitämään sitä lämpimänä. Neljäs vaihtoehto on vintin kamariin niin siellä voisi olla ympäri vuoden ja tuvasta vapautuisi lisää tilaa. Vintin kamarille ei olisi kuitenkaan hirveästi käyttöä kun lapset eivät saa olla edes yötä kotona ja lapsipuoletkin käyvät vain harvoin. Viides vaihtoehto olisi saunakamari niin sinnekin saisi peruslämmön eikä sitä tarvitsisi sitten niin hirveästi lämmittää. Sinnekään ei kyllä riittäisi yksi patteri.

    • Anonyymi

      AP

      Äiti on ostanut meille kylpylälahjakortin ja siihen kuului jalkahoito. Tilasin sen kuitenkin miehelleni kun hänellä on huonompikuntoiset jalat. Olisi kyllä itsekin ollut todella mukava päästä jalkahoitoon. Minulla on talvijalat tai sitten kyseessä on jalkasieni. Aiemmin jalat ovat oireilleet vain talvisin mutta viime kesänä niitä kutisi melko paljon. Pitäisi joskus selvittää kumpi on kyseessä niin niitä olisi helpompi hoitaa.
      En välttämättä hanki patteria ensimmäisenä tupaan enkä kamariin. Tuvassa ikkunan alla ei ole niin paljon tilaa niin pitää ensin sovittaa mahtuuko patteri miten hyvin sinne. Kamari ja vintin kamari pitäisi myös tyhjentää. Vintin kamari täytyisi muutenkin laittaa kuntoon ennen patterin hankkimista. Parista seinästä puuttuu eristeet ja sinne täytyisi hankkia vielä yksi kerros ikkunoita. Sitten sinne täytyisi laittaa ainakin vielä yksi ovi kun siellä on vain oviaukko. Mies on kuitenkin niin saamaton, että tuskin saamme kamaria ja vintin kamaria moneen vuoteen kunnolla käyttöön. Hän sanoo aina, että kesällä laitetaan kaikki kuntoon mutta kun kesä on mennyt niin hän on saanut lajiteltua vain pienen kasan vaatteita.
      Jostain muustakin piti mainita mutta se unohtui. Kirjoitan sitten myöhemmin jos muistan mikä se oli.

    • Anonyymi

      AP

      Nyt muistin mistä piti kirjoittaa.
      Ehdotin miehelleni, että hankkisimme sellaisen puunkuljetushihnan. Silloin puita ei tarvisi kuin laittaa hihnalle ja se kuljettaisi ne liiteriin. Pitäisi vielä katsoa minkä hintaisia ne ovat.

    • Anonyymi

      AP

      Olen aina ajatellut, että raha ei tuo onnea. Nyt kuitenkin kun lapset ovat isompia ja heille pitäisi koko ajan ostaa enemmän asioita niin olen ruvennut ajattelemaan, että raha kuitenkin auttaa onnellisuuden ylläpitämisessä. Olisi aivan mahtavaa esimerkiksi jos ei tarvisi miettiä, miten minä pystyn ostamaan lapsille kaikki heidän tarvitsemat vaatteet. Tai, että pystyisin tarjoamaan heille kaikki asiat mitä he tarvitsevat, esim. harrastukset ja lelut. Mieheni ei pidä rahaa tärkeänä, koska hänellä on säästöjä. Joskus häneltäkin kuitenkin raha loppuu niin sitten näkee alkaako häntäkin raha kiinostaa. Itsekään en ollut vielä kiinostunut rahasta kun oli säästöjä. Silti aina kuitenkin yritin elää tulojeni mukaan. Olen kuitenkin tehnyt kalliita hankintoja joista ainakin osa oli pakollisia niin säästöt ovat loppuneet.
      Polttopuiden hintakin on noussut. Mies sanoi, ettei hän enää ostaisi puita tämän kerran jälkeen vaan tekisi ne itse. Saa nähdä tuleeko siitäkään mitään. Mies tuskin saisi mitään aikaiseksi ellei hänen isänsä olisi auttamassa.
      Köyhyydessä on se ikävä asia kun ei ole varaa valita teettääkö jonkun asian jollain muulla vai tekeekö itse. Ja kun mies ei juuri jaksa tehdä itse mitään. Kattokin on jo ainakin parin vuoden ajan täytynyt korjata ennenkuin se alkaa vuotamaan.
      Meilläkin on jonkun verran meille kuuluvia tuloja saamatta mutta mies ei ole jaksanut tehdä asialle mitään. Sama asia sen asunnon avaimen kanssa. Auttaisi todella paljon saada se avain niin voisimme laittaa sen asunnon vuokralle. Tuskin toisaalta mies saisi sitäkään aikaiseksi kun edellinenkään asunto ei ole vuokralla. Olen ehdottanut jos veisin ilmoituksia kauppoihin ja muihin paikkoihin mutta mies haluaa hoitaa kaiken itse eikä hän saa mitään aikaan.

    • Anonyymi

      AP

      Mies oli sitä mieltä, että sovittaisimme niitä bikineitä tytölle vasta kun niitä tarvii. Onhan se helpompaa niin mutta rahaa menee turhaan jos ne eivät sovikaan.
      Asianajaja ei ole ainakaan vielä helpottanut miehen oloa. Inhottaa kun hän aina huutaa ja valittaa. Toivottavasti se asianajaja saisi nopeasti jotain aikaan, niin että mies voisi lopettaa valittamisen.
      Minä tarvin uudet kuulokkeet. Inhottaa kuitenkin kun ei ole rahaa. Kohta on kuitenkin syntymäpäiväni ja silloin todennäköisesti saan sitä. Kaikki kuitenkin todennäköisesti antavat käteistä. Pitäisiköhän ne tallettaa tilille jotta voisin ostaa kuulokkeet. Mies on myös tehnyt sellaisen tarvike ja lahjalistan jonne kaikki voivat merkitä sinne mitä kukakin tarvitsee tai mitä haluaa lahjaksi. Kukaan muu ei kyllä käytä sitä kuin minä joten tuskin saan mitään haluamaani lahjaa. Mies yleensä etsii kamarista jotain tai laittaa pakettiin jotain mitä on ostanut netistä samalla kun on ostanut itselleen jotain. Olen ehdottanut jos kutsumme äidinkin käyttämään listaa niin hän voisi merkitä sinne mitä poika tarvitsee. Mies ei ole kuitenkaan jonkun takia innostunut asiasta.
      Tänä kesänä olisi taas tarkoitus tyhjentää kamaria. Mies sanoo hoitavansa sen niin, että kaikki tavarat kannetaan kamarista aittaan. En ole pitänyt ajatuksesta sillä siellä kaikki menee homeeseen. Mies toi kuitenkin vasta takkejaan kamarista tuulettumaan ja yhden vuori oli homeessa, joten ihan sama varmaan jos kaikki kantaa aittaan jos ne kamarissakin homehtuvat.

    • Anonyymi

      AP

      Asianajaja lupasi yrittää keretä miehen tapaamiseen sosiaalityöntekijöiden kanssa jossa "mietitään" perheen jälleenyhdistämistä. Eiväthän he siellä oikeasti mitään suostu miettimään mutta toivottavasti asianajaja saisi siellä jotain aikaan. Minun tapaamiseen hän ei kuulemma kerkeä.
      Kuten arvasin, en saanut lahjaksi mitään järkevää. Mies antoi minulle palapelin jonka olin itse käskenyt häntä ostamaan jotta voimme koota sitä lapsipuolten kanssa. En saanut myöskään rahaa kuin vain toiselta mummulta. Toinen oli unohtanut syntymäpäivän. Eli en voi ostaa niitä kuulokkeita ainakaan vielä. Muutenkin ajattelin, että pitäisikö minun kuitenkin käyttää rahat mieluummin tarvitsemiini vaatteisiin. Minulla on yhdet toimivat mutta kuluneet kuulokkeet jotka kuitenkin alkavat aina soittamaan musiikkia mieheni tietokoneelta niin en ole tykännyt käyttää niitä.
      Lapsipuolet ovat taas täällä. Tytärpuoli ei ottanut edes takkia mukaan eikä täällä ole tietenkään sopivaa. Täällä on vain kesätakkeja sillä tytärpuoli on jättänyt täältä olevan välikausitakin äitinsä luo. Poikapuolella taas on rikkinäiset sukat. Toivottavasti hän vaihtaa tänään ehjät.
      Ostin pari viikkoa sitten Torista vedenkeittimen ja leivänpaahtimen mutta ne eivät ole tulleet eikä myyjä vastaa viesteihin. Lähetin Torille ilmiannon ja sieltä käskettiin tehdä rikosilmoitus. Pitää katsoa milloin saan sen tehtyä.
      Jostain muustakin piti kirjoittaa mutta se unohtui kun kirjoitin jatkoa edelliseen viestiin. Täytyy sitten jatkaa myöhemmin jos muistan mistä piti kirjoittaa.

    • Anonyymi

      AP

      Nyt muistin yhden asian mistä piti kirjoittaa.
      Tänään oli tarkoitus tehdä makaroneja. Unohdin kuitenkin täysin, että siihen olisi pitänyt ostaa jauhelihaa. En voi tajuta miten sekin voi unohtua. Olisin halunnut kokeilla uutta pastakastiketta minkä löysin kun se on neljälle hengelle. Täytyy sitten jättää seuraavaan kertaan. Tänään täytyy varmaan sitten syödä kanaa minkä mies löysi pakkasesta. Sen kanssa voisi tehdä vaikka riisiä.

    • Anonyymi

      AP

      Poikapuoli ei tietenkään ole laittanut ehjiä sukkia. En voi ymmärtää miksi hän haluaa väkisinkin käyttää rikkinäisiä vaatteita. Mies koitti saada häntä laittamaan ehjät sukat mutta ei. Vaikka ostin hänelle sellaiset sukat mistä hän piti.
      Eilen tein riisin kanssa currykastiketta ja kun olin mittaamassa voita tavalliseen tapaan tajusin ettei sitä voita olisi oikeasti voinutkaan käyttää sillä sitä on käytetty tavallisen leivän päällä. On todella hankalaa kun poikapuolella pitäisi olla kaikki omat ruokatarvikkeet. Varsinkin kun hän käy vain silloin tällöin niin ne menisivät pilalle jos hänelle ostaa kaikki erikseen.

    • Anonyymi

      AP

      Mies lähetti lapsipuolille kuvan missä taas juhlitaan yhtä kristillistä juhlapäivää. Olin jo vuosiluvun mukaan muuttanut tänne ja sanoin miehelle etten muista, että täällä olisi ennen vietetty sitä juhlaa yhtä paljon. Mies tietenkin suuttui niinkuin aina kun kyse on kristillisistä juhlista. Hän sanoi, että kai hän saa juhlia mitä haluaa. Kun aloimme seurustelemaan niin ajattelin, että on mukavaa kun on sama uskonto niin voimme elää yhdessä sen mukaan. Mutta miehelle meidän uskonto tuntuu olevan vain kulissi kun se ei näy mitenkään hänen elämässään muuten kuin, että hän haluaa osallistua meidän uskonnollisen yhdyskunnan järjestämiin juhliin. Muuten hän elää kuin täysi kristitty, ei kyllä onneksi käy kirkossa. Ja kuten aiemmin sanoin, ärsyttää kun poikakin on omaksunut kristinuskon eikä meidän omaa uskontoa. Mies on ilmoittanut meidät huomenna olevalle retkelle ja itse ainakin odotin sitä todella paljon. Nyt kuitenkin tunnelma on pilalla. Toivottavasti mies ei valita koko ajan huomiseen asti vaan lopettaa sen vielä tänään niin retkestä voisi edes nauttia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe