Trump on antikristus

Anonyymi-ap

Kun uskovaiset valitsivat barbaarin: Trump on evankelistojen kosto

Trump on antikristus, jota amerikkalaiset uskovaiset tarvitsevat. Tim Albertan tuore kirja kertoo miten Amerikan valkoiset evankelikaalit näkevät Trumpin.

Donald Trump ei ole mikään kuoripoika. Hän on kourinut naisia, maksanut pornotähden hiljaiseksi ja vuonna 2016 hän luonnehti kilpailijansa Ted Cruzin uskovaisia kannattajia ”todellisiksi paskiaisiksi”. Silti mikään ei saa uskovaisia siirtymään pois Trumpin tukijoukoista – päinvastoin.
Vuonna 2016 hänen kannatuksensa amerikkalaisten evankelikaalien parissa oli 81 prosenttia, seuraavissa vaaleissa se oli noussut 84 prosenttiin ja kaikesta päätelleen jatkaa yhä kasvuaan.
Jos Trumpilla ei ole mitään yhteistä evankelikaalien arvojen kanssa, miksi he tukevat häntä niin vankkumattomasti? Sitä ihmetellään paljon, mutta nyt on tarjolla myös vastauksia.
Toimittaja ja tietokirjailija Tim Alberta julkaisi viime vuonna teoksen The Kingdom, the Power, and the Glory: American Evangelicals in an Age of Extremism, josta avautuu kiintoisa näkymä evankelikaalien mielenmaisemaan ja selitys sille, miksi Trump on heille niin tärkeä. Kyse ei ole vain siitä, että Trump tarjoaa uskovaisille poliittisia voittoja, vaan paljon laajemmista uskonnon arvonpalautukseen liittyvistä haaveista.

ALBERTA ON JUURI oikea henkilö teoksen kirjoittajaksi. Albertan isä oli evankelista ja pastori Detroitissa, joten Alberta on kasvanut liikkeen sisällä ja tuntee sen niin ruohonjuuritasoa kuin johtajia myöten.
Alberta itse on myös ”Jeesuksen seuraaja”, kuten hän asian muotoilee, mutta poliittisesti hän on liberaali. Hän on työskennellyt aiemmin Politicossa, mutta on nyt poliittinen toimittaja The Atlanticissa. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Trumpin vaikutuksesta republikaanipuolueeseen, ja siinä hän on hyvin kriittinen Trumpia kohtaan.

”Vuonna 2016 sanoin, että olen teidän äänenne. Tänään lisään, että olen teidän soturinne, teidän oikeutenne ja niille, jotka ovat kokeneet vääryyttä ja jotka on petetty, olen teidän kostonne. Olen teidän kostonne.”

Alberta kertoo seuranneensa evankelikaalien radikalisoitumista pitkään, mutta ilmiö herätti hänessä niin hankalia tunteita, että hän halusi vain työntää sen pois mielestään. Hänen oli kuitenkin pakko tarttua työhön kun hän joutui kohtaamaan radikalisoitumisen vaikutukset henkilökohtaisesti. Tämä tapahtui kun Albertan isä kuoli ja haudattiin.
Alberta odotti, että seurakuntalaiset olisivat ottaneet osaa hänen suruunsa, mutta sen sijaan monet vanhat tuttavatkin lähestyivät häntä vihamielisesti. He haastoivat Albertan, koska tämä oli kirjoittanut kriittisesti Trumpista. Alberta sai kuulla että hän oli petturi ja osa deep state -salaliittoa, ja että hän kaivoi maata Jumalan valitseman johtajan alta.

VIITTAAMINEN TRUMPIIN Jumalan valitsemana johtajana, kertoo paljon siitä, mitä evankelikaaleilla on pelissä. Äänestyskoppeihin on menossa miljoonia ihmisiä, jotka pitävät Trumpia pelastajana.
Evankelikaalien silmissä Trump on tullut pelastamaan kristinuskon Amerikan Yhdysvalloissa ja palauttamaan valkoiset evankelikaalit siihen asemaan missä he olivat puoli vuosisataa sitten.
Trump tietää voittaneensa evankelikaalit puolelleen ja antaa sen myös kuulua, kuten tästä maaliskuussa pidetystä puheesta voi kuulla:
”Vuonna 2016 sanoin, että olen teidän äänenne. Tänään lisään, että olen teidän soturinne, teidän oikeutenne ja niille, jotka ovat kokeneet vääryyttä ja jotka on petetty, olen teidän kostonne. Olen teidän kostonne.”
Albertan mukaan tämä miltei raamatullinen sanoma uppoaa valkoisiin evankelikaaleihin, sillä tunne vääryydestä ja petetyksi tulemisesta elää tässä ryhmässä vahvana.
Heidän elämänsä ja maailmansa on muuttunut täysin viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana. Väestötasolla valkoiset ovat jäämässä vähemmistöön. Tunnustuksellinen uskonnonopetus julkisissa kouluissa on kielletty.
Kirkon kävijämäärät ovat olleet laskussa. Media taas on tulvillaan puhetta kannabiksen vapauttamisesta, seksuaalisista vähemmistöistä ja transsukupuolisten oikeuksista, mitä evankelikaalit pitävät merkkinä kansakunnan rappiosta.

ALBERTAN MUKAAN VALKOISTEN evankelikaalien keskeinen käsitys itsestään on ollut jo pitkään se, että he ovat uhan alla. Käsitys on alkanut muodostua 1970-luvulla, kun Jimmy Carter valittiin presidentiksi. Vuosien varrella tunne on kuitenkin tiivistynyt eräänlaiseksi lopunajan odotukseksi, jossa evankelikaalit joutuvat suoranaisesti vainotuksi. Evankelikaalien kokoontumisissa ei voi välttyä kuulemasta lausetta ”they are coming for us” missä ”they” viittaa hallitukseen.
Trump voi laskea ansiokseen sen, että hän on onnistunut sähköistämään evankelikaalit. He eivät enää odota passiivisena milloin vainot alkavat, vaan he ovat päättäneet nousta vastarintaan.
Valkoisten evankelikaalien

5

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Trump on parasta, mitä länsimaille on pitkään aikoihin tapahtunut, sanoi Jussi Halla-aho, kun Trump valittiin USA:n presidentiksi. Persujen Laura Huhtasaari ehdotti Trumpille myös Nobelin rauhanpalkintoa.
      Nobelin velejeksistä muuten tuli dokumentti televisiosta, jos jotakuta kiinnostaa. Persu-Tynkkysten vihaama YLE taisi olla ohjelman laittanut katseltavaksi.

    • Anonyymi

      Donald Trumpista tulee ensimmäinen Yhdysvaltain entinen presidentti, jota vastaan aloitetaan rikosoikeudenkäynti.

      • Anonyymi

        Sikäläistä persuainesta.


      • Anonyymi

        Trump on kyllä surullinen näyttö kuinka rappiolla on usa ? Tuollainen kaheli pystyy laittamaan koko maan sekaisin, demokraattien ehdokas on presidentti joka on yhtä pihalla kuin UKK viimeisinä aikoina, Amerikka ei taida vielä olla valmis naispresidenttiin ? Aika käsittämätöntä että maasta ei löydy täysipäistä demokraattia vastaehdokkaaksi ?


    • Anonyymi

      Eikös se ole Palpatine niin kuinamerikan malliin 🤣

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe