Kunnioita isääsi ja äitiäsi

Anonyymi-ap

Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein. ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. (Ef. 6:1–4)

"jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”.

Mitä tämä menestyminen tarkoittaa, kuinka ymmärrät tämän?

Entäpä kauan eläisit maan päällä?

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oma suhde vanhempiin on vertauskuva ihmisen suhtautumisesta taivaaliseen Isään.

      Jumalan ja vanhmepien Kunnioitus on kaiken perusta.

      5. Moos. 5:16

      Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että kauan eläisit ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

      Ps. 119:53

      Minut valtaa palava vihastus jumalattomien tähden, jotka hylkäävät sinun lakisi.

      • Anonyymi

        Ps. 119:29

        Käännä minusta pois valheen tie, ja anna armostasi minulle lakisi.

        Jumalan laki on Jumalan rakkauden ja armon osoitus syntiselle ihmiselle.

        Luuk. 16:17

        Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        Älä kuuntele valheen huulia, jotka julistavat, että lait on kumottu.


    • Anonyymi

      Parempia sellaiset lait joiden rikkomisesta pitää tappaa.
      Sitten alkaa tuntumaan että jonkin piirron laista vois kumota.

    • Anonyymi

      Aloittaja kysyy:
      Minäpä kerron tarinan kolmesta kaveruksesta ja vanhempien kunnioittamisesta.
      Ensimmäinen oli lapsesta saakka outo, kiusattu ja hakattu, niin kotona kuin koulussakin. Kotona isä oli erittäin kova, välillä löi jopa lasta lankulla, kuri oli kotona todella kova. Äiti oli povari ja harrasti kaikenlaista noituutta. Kaveri lähti kotoa parikymppisenä, elämä vei lujaa kohti tuhoa. Kunnes Jumala puuttui peliin, hän löysi Herran telttakokouksesta. Löysi uskovaisen puolison ja he saivat lapsia, eikä rakastavampaa ja lempeämpää isää ole. Hän vei perheensä tapaamaan vanhempia säännöllisesti, eikä kertonut lapsille mitään pahaa vanhemmistaan, sillä hän kunnioitti vanhempiaan kaikesta huolimatta. Ihmisten viha seurasi häntä koko tähänastisen elämän.
      Toinen oli kans kovan kurin lapsi, muisti aina kuinka hänet hakattiin lapsena niin, että halusi kuolla siihen paikkaan. Äiti oli julma ja pahoinpiteli lapsiaan saadessaan raivokohtauksen. Isä oli lepsu ja pelkäsi vaimoaan, niin kuin lapsetkin. Äidillä oli vahvoja psykopaatin oireita ja hermostui totaallisesti jos jokin ei mennyt juuri niin kuin oli ajatellut. Kaveri tuli uskoon 12 vuotiaana ja sitä myöten koko perhe. Elämä helpottui hieman perheessä, mutta kaikki lapset halusivat mahdollisimman nopeasti pois kotoa, kun ilmapiiri oli todella kireä useimmiten. Kaveri muutti toiselle puolelle maalimaa, kauemmaksi vanhemmistaan. Etäisyys teki hyvää ja kaveri itsenäistyi, oppi parikymppisenä tuntemaan, kokemaan mitä halusi elämältään. Hän kunnioitti aina vanhempiaan suuresti ja maksoi lentoliputkin, jotta vanhemmat pääsivät katsomaan häntä ja lapsen lapsiaan. Kaveri opetti lapsiaan kunnioittamaan vanhempia ihmisiä ja jos joskus luonne läikähti pyysi aina lapsiltaan anteeksi, niin myös lapset häneltä näin käydessä. Kaveri opetti lapsille Jumalan sanaa ja kertoi kuinka tärkeä on ottaa Jeesus Herraksi. Ihmiset kehuivat hänelle aina kuinka hyvä tapaisia hänen lapset ovat. Ihmiset vihasivat ja kadehtivat häntä kaikessa, sillä hän oli hyvin tyylikäs.
      Kolmas oli onnekas, hän syntyi uskonnolliseen ja hyvään perheeseen. Häntä ei kuritettu fyysisesti, vaan kasvatettiin palkitsemisen kautta ja Jumalan sanan kautta. Vanhemmat rakastivat häntä paljon ja hän vanhempaan. Kaikki mihin hän alkoi onnistui ja menestyi kaikessa. Lapset oli hänelle hyvin rakkaita ja hän opetti, ettei ihmisistä saanut puhua pahaa. Jos jostain ihmisestä ei ollut mitään hyvää sanottavaa, niin sitten ei sanottu mitään. Hänellä oli paljon vaurautta, auttoi ihmisiä kaikella tavalla ja ei pitänyt mitään omanaan, vaan lainasi kaikille omaisuuttaan. Hän toteutti vanhempiensa tahtoa yli oman tahdon, koska kaveri kunnioitti vanhempiaan suuresti aina. Keski-iän jälkeen hän koki herätyksen ja ravisteli pois uskonnollisuuden ja tuli elävään uskoon. Siitä alkoi Jumalan koulu, tästä lähtien kaikki mitä kaveri teki, niin epäonnistui. Siinä määrin että kaveri ja puoliso menetti terveyden ja omaisuuden, mutta lapset säilyivät perus terveenä. Ihmiset kauhistelivat kaverin kohtaloa ja alkoivat karttaa tätä tämän jatkuvan vastoin käymisten takia. Ihan kuin peläten että vastoin käymiset olisivat tarttuvaa laatua.
      Näitä kolmea kaveria yhdisti Jeesuksen löytäminen ja raju elämän koulu. Saatana on runnellut heistä kahta koko elämän ja kolmatta viimeiset 20 vuotta. Heitä yhdistää epäonnistumiset ja jatkuva köyhyys. Tästä syystä he kokevat voimakasta masennusta ja elämästä on kadonnut tahto. On jäänyt vain odotus pois pääsystä ja USKO. Kaikki odottavat Jeesusta koko sydämestä, vaikka heidät on maahan lyöty uudestaan ja uudestaan. Siksi kysyn mitä mahtaa tarkoittaa ”Että menestyisit ja kauan eläisit” Ei ainakaan maallista menestystä, lienee siis henkistä menestystä. Heikkouttaan nämä kaverukset, eivät vaan jaksa ja vika on heissä, sillä Jumalan hulluuskin on enemmän kuin ihmisen viisaus.

    • Anonyymi

      Ei laki tässäkään saanut hyvää aikaan, vaan usko.

      Lakihenkinen olis tuominnut vanhemmat kyykäärmern sikiöiksi.

      Laki saa aikaan vihaa.

      • Anonyymi

        Lakien kumoajilla ei ole asiat kunnossa Jumalan kanssa.

        Rosvot hokee, lait on kumottu, nyt vaan eletään henkien hurmassa kuin ellun kanat.

        Jumala nauraa ja pilkaa lakirosvoille. Ps.2

        Luuk. 19:46

        Hän sanoi heille: "On kirjoitettu: 'Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.' Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan."

        Rosvot kiistää lakien olemassaolon ja niiden merkityksen. Ei ole tuomiota ilman voimassa olevaa lakia.

        1. Joh. 3:4

        Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan LAIN rikkomista.

        Matt. 5:18

        Totisesti: LAISTA ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.

        Matt. 7:23

        Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe