Miksi punainen ay-liike väittää lakkoilevansa. Miksi suurin osa työntekijöistä ei lakkoile?

Anonyymi-ap

Ammattiliittojen tekosyyt POLIITTISIIN lakkoihin (ei oikeita lakkoja):

1. Palkaton sairaslomapäivä.
Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Uudistus vähentää väärinkäytöksiä, mikä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia. Julkisen puolen lähes 20%:n poissaoloprosentit "tervehtyvät". Normaali taso on 5-7%. Tuottavuus paranee.

2. Lakko-oikeuden rajoittaminen.
Huom! Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen ja kohtuullistaa tukilakot. Eiköhän sdp:n poliittinen agenda tule selväksi vuorokaudessa, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule suureksi.

Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee lakkoon osallistuvalle työntekijälle takkiin.

Tulee liitoillekin menetyksiä lakoista, kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Ja pitää maksaa lakkoilijoille osallistumisesta.
Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan. Mielenosoitus on eri asia. Oikea lakko on eri asia.

3. Irtisanomisen helpottaminen.
Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää "hyvä syy". Se on kaikkien etu. Nykykäytäntö estää rekrytointeja. Pienyrittäjälle on suuri riski palkata huono työntekijä, josta ei pääse eroon. Hyvä työntekijä ei pelkää tätä asiaa ollenkaan.

4. Työttömyysturvan leikkaukset.
Työttömyysturvan porrastamista tukee kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy. Työllistyminen on parasta sosiaaliturvaa. Kun isä tai äiti menee töihin, niin lapsen pää nousee ja selkä suoristuu.

5. Paikallisen sopimisen laajentaminen.
Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle pelkoja. Työnantajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut paikallisen sopimisen yrityksissä parempi. Palkka on pieni osa työssä jaksamista. Viihtyisä työpaikka ja mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin ovat tärkeitä. Sitä paikallinen sopiminen edistää. Jos yrityksessä ei ole luottamusmiestä, niin sopiminen käydään yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa tai sitten työntekijät valitsevat työsopimuslain 13. luvun 3. pykäln mukaisen luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetulla on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä.

Monet työntekijöiden huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Ammattiliittojen toiminnassa on havaittavissa myös tahallista väärinymmärrystä ja väärän informaation välittämistä jäsenkunnalle ja lehdistössä, tyyliin "luetellaan 10 väitettä, joista 8 ei kestä faktantarkistusta ja 2 on totta".

Poliittisilla lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä ja lakkoihin osallistuvien ihmisten kukkaroa. Ne ovat hyökkäys eduskuntaa eli kansanvaltaa vastaan.

7

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No eipä tuu Suomeen sinimusta diktatuuria .

    • Anonyymi

      Lakkojen tarkoitus on kaataa hallitus jotta Antti Lindtman pääsee hänelle ennen e-vaaleja luvatulle valtiovarainministerin paikalle . Suomessa valtaa ei jaeta vaalien perusteella vaan demareiden käsikässaran, ay-järjestöjen, avulla . EU potkaisee maan pian ulos koko EU:sta , Unkarikin on demokraattisempi maa .

    • Anonyymi

      Lakko oikeuden rajoittaminen?

      Poliittisten lakkojen rajoittaminen?


      Kumpi?


      Poliittinen lakko tarkoittaa, että jonkun ryhmän ihmiset äänestävät kaksi kertaa.

      Ensin vaaleissa, jos tulos ei ole hyvä, niin sitten poliittinen lakko. Näin kaksi kertaa äänestämällä saadaan haluttu tulos.

      Demokratiassa on sovittu, että äänestystulos sitoo kaikkia. Ay liike ei kunnioita tätä.

      • Anonyymi

        ........Poliittinen lakko tarkoittaa, että jonkun ryhmän ihmiset äänestävät kaksi kertaa.

        Ensin vaaleissa, jos tulos ei ole hyvä, niin sitten poliittinen lakko. Näin kaksi kertaa äänestämällä saadaan haluttu tulos......


        Vasemmisto tukee Ayn poliittisia lakkoja ja jopa kannustaa niitä. Eikö nimenomaan vasemmistolle ole aina ollut tärkeää demokratia ja sen arvostus?


    • Anonyymi

      ......Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus. ...


      Andersson oli sitä mieltä Acstudiossa eilen, että kaikki on kunnossa, yrityksen pitää vaan liittyä liittoon.

      Tämä on vasemmiston päällikön kanta. Onpa tosi modernia.

    • Anonyymi

      Minä en kuulu minkinkään liittoon vaan sovin asiat itse. Tällä hetkellä on nollasopimus neljään firmaan, tosin tänään jätin irtisanomisen yhteen. Otan vain parhaat palat kaikista. Toki pitää olla sen verran itsekuria, että laittaa jonkun satasen rahastoihin joka kuukausi jotta tätä pystyy tekemään. Kun on näin tehnyt 30 vuotta niin osakesalkkuni on noin 300 000 euroa. Kaikki mitä teen on niin sanottuja paskahommia. On kaksi vaihtoehtoa, vapaus ja vankeus. Jos teet niin kuin minä saat vapauden. Jos kuulut AYn niin olet valinnut vankeuden. Ei asioista kannata tapella liikaa työpaikalla. Se kuluttaa vain turhaa energiaa. Paljon tehokkaampaa on kun jättää huonon työnantajan kuseen ja ottaa loparit.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2752
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      248
      2713
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2376
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      203
      1861
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1244
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe