paahtoleivässäni on jeesuksen kuva- vai onko?

Anonyymi-ap

miten todistaisit pikaisesti että paahtoleivässäsi ei ole jeesuksen kuvaa vaan rapsakka paahtokuvio?

havainto paahtokuviostahan syntyy silmiesi kautta näyttäen vain yhden kerroksen todellisuudesta, sillä silmäsihän eivät pysty tarkentamaan edes molekyylitasolle, josta leipäsi eittämättä koostuu, atomeista puhumattakaan.
on siis selvää että se mitä näet rapsakkana paahtokuviona ei ole sitä.
miten niin?
sehän on oikeammin vaivalla tuotettuja molekyylisidoksia, jotka kiero mielesi kääntää "paahtokuvioksi", (vaikka todellisuudessa kvarkeista muodostuvat atomit joista molekyylit leivässä muodostuvat, yrittävät viestittää että "katso: jeesus!").
olet siis harhauttanut itseäsi uskomuksillasi, ja näet nyt vain mitä luulet näkeväsi- merkityksettömän paahtokuvion.

tämähän on havaintopsykologiassa tunnettu ilmiö- kun pimeässä metsässä pensas muistuttaa karhua ja pelästyt, tai jos paahtoleivässä on jeesuksen kuva saatat nähdä sen sijaan vain paahtokuvion. mieli siis muuttaa havaintoasi sellaiseksi mitä luulet olevan todellista. jos luulet ettei jeesuksen kuvaa voi olla paahtoleivässä et sellaista näe, ja päinvastoin.

kolikoissa on nimittäin aina kaksi puolta ja kantti- se mitä luulet todeksi ei välttämättä olekaan sitä. einstein, newton, marx, putin tai opettajasi- et voi olla varma että he tiesivät totuuden vaikka väittävätkin sen suuntaista- tutki asiaa itse niin viisastut.
sillä eihän lihasta ja luista muodostuva kehosikaan ole sellainen mitä peilistä näet- jos otat elektronimikroskoopin ja katsot sillä, huomaat että nahkasi on täysin erilainen kuin silmäsi ovat näyttäneet. silmät siis valehtelevat, tai ainakin tekevät voimakkaita yleistyksiä todellisuuden rakenteesta.

tämän vuoksi "uskon vain mitä näen"- tyyppiset kaverit eivät tule ymmärtämään korkeampia totuuksia, sillä he suostuvat ymmärtämään vain osan todellisuudesta- sen osan mitä ihmissilmillä voi nähdä. tällainen ihminen ei usko radioaaltoihin eikä ydinsäteilyyn sillä niitä ei näe silmillä, rakkautta ei tietenkään ole hänelle olemassa, sillä se ei näy eikä sitä voi mitata. -
ajatella, miten tieteellinen ateisti on fiksu.
tiesit kai että monet eläimet näkevät, kuulevat ja tuntevat huomattavammasti laajemman skaalan värejä, ääniä ja värinöitä kuin ihmisparat? pitäisikö paahtoleipää näyttää myös niille? näkisivätkö ne siinä Luojan ihmeen vai paahtokuvion?

näkisikö mikroskoopilla sitten todellisuuden asiaan liittyen?
ei. sillä näkee vain molekyylejä, mutta atomit ja atomien rakennuspalikat vaativat järeämpää kalustoa. entä jos otetaan kovaa tieteen ydintä- cernin törmäytyslaite- näetkö nyt todellisuuden? et vielä. näet kvarkkeja ja epäsuoria havaintoja neutroneista. mutta nämäkin aineet koostuvat jostakin. tiettävästihän "ei-mistään" ei voi koostaa mitään, eli kaikki koostuu jostakin.

mutta missä raja menee?
jos oletetaan että ihminen koostuu molekyyleistä, jotka koostuvat atomeista, jotka koostuvat kvarkeista, jotka koostuvat pienemmistä ja pienemmistä aineista joita ei vielä nähdä eikä tunneta- mikä näistä on se totuus?

sitä on vaikeaa sanoa, koska silmillä nähtykin on pikkarainen osa totuudesta.
mutta se, että jeesuksen kuva paahtoleivässä näyttää sinusta yksinkertaiselta paahtokuviolta vaikka sen muodostumiseen vaaditaan lukemattomien pienten ja vielä pienempien hiukkasten yhtäaikainen järjestäytyminen- se on tietenkin hyvin vaillinainen kuva todellisuudesta, vaikka saattaakin tyydyttää jonkun ajatuksia, jotta ajatuskulkua ei tarvitse kuljettaa sinne minne tiede ei vielä yllä.

nimittäin sanot nyt: "minä määrään näitä hiukkasia kun paahdan leivän, jolloin pakotan aina vain pienemmät hiukkaset muodostamaan paahtokuvion".
mutta mistä tiedät- valtavan kaukaa katsottaessa sinä olet pienen pieni hiukkanen, josta muodostuu isompia ja isompia joukkoja (esim perheitä, heimoja,kansakuntia), joista muodostuu maapallon asujaimisto ja kasvusto, jotka muodostavat maan ja 9 planeettaa, joista muodostuu planeettajoukko (jotka kiertävät aurinkoa kuin elektronit atomiydintä), joista tulee isoja planeettajoukkoja joista muodostuu galaksi, joista galaksijoukko joista muodostuu isompia kokonaisuuksia jne jne.
niin mistä tiedät ja miten todistat ettei tuolta kaukaa maapallon pienenä hiukkasena näkevä olento päättänyt juuri silloin paahtaa paahtoleipiin jeesuksen kuvia? ja että juuri silloin sinulla tuli vastustamaton halu paahtaa leipääsi jeesuksen kuva joka näyttää sinusta paahtokuviolta?
sinähän ateistina uskot vain mitä silmilläsi näet, eli keskikohdan tästä kaikesta- jättimäisen yleistyksen siis, ja viis veisaat 99,99% maailmankaikkeudesta mitä et kykene hahmottamaan.

niin miten todistaisit pikaisesti että paahtoleivässäsi ei ole jeesuksen kuva vaan rapsakka paahtokuvio?
en oikein ymmärrä asiaa.

13

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ateistit tietävät kuinka maapallo on syntynyt. Nyt vain on niin ettei tuolla tiedolla ole käyttöä juuri kenenkään elämässä. Hyödyllistä tietoa ovat terveyteen ja kaikenlainen hyvinvointiin liittyvä. Ei kiinnosta hevon humppaa maapallon synty Jumalan kanssa tai ilman. Vihjeet pörssikursseista myös kiinnostavat.
      Varma Tieto

      • Anonyymi

        et siis seuraa mm james webb-teleskoopin tuottamaa tietoa? kuten esimerkiksi se että sekä newton että einstein ovat väärässä objektiivisen webbin tuottaman materiaalin perusteella, mistä juontuu sellainen ikävä fakta että sekä fysiikka että kosmologia menee nyt uusiksi.

        tämä oli tietysti tiedossa jo aiemminkin, sillä ns yhtenäisteoria on uupunut kvanttifysiikan havaitsemisesta lähtien. webb on nyt tuonut lisä todisteita tähän ymmärrykseen tieteen puutteellisesta käsityskyvystä sekä mikro- että- makrotason asioiden suhteen.

        myönnän että mitä sanot yllä- ihmisen ansaintalogiikkaan hevospeleillä vaikuttavat asiat tunnetaan jo hyvin, vaikka lähes kaikki muu onkin pimeän peitossa.
        vaikka tietoa ja teorioita on paljon (koti-eunukin näkökulmasta katsoen), ei mikään niistä selitä asioita kunnolla, jos siis tieteestä puhutaan.
        tai ole ystävällinen ja näytä se kuuluisa einsteininkin etsimä yhtenäisteoria niin aletaan väittelemään asiasta. niin kauan kuin tieteellä ei ole lyödä faktaa pöytään ei kannata lähteä väittelemään.
        fakta on siis muuttumaton totuus, ei osatotuus tai osatotuuden promillen ripe.


    • Jaksamatta lukea edes ripuliavaustasi loppuun voidaan todeta, ettei koko avausta olisi ilman sitä, että uskot mielikuvitushahmoon nimeltä Jeesus. Ihan samalla tavalla paahtoleivässä voisi olla Miki Hiiri, Saunatonttu, Puutarhakeiju tai isoisä. Ihmiset on "ohjelmoitu" geneettisesti tunnistamaan hyperaktiivisesti erilaisia hahmoja koska se on positiivinen juttu selviytymisen kannalta.

      • Anonyymi

        aloittajana voin kertoa etten ole kristitty, mutta en takuulla ateisti, sori vain.

        äänestin kyllä "miki hiirtä" hiljattain..

        ymmärrän että lukutaito ei riitä pitkän monimutkaisen tekstin lukemiseen. ateismin lisäksi luultavasti myös vasemmistoaate on lähellä sydäntäsi?


      • Anonyymi

        "Ihmiset on "ohjelmoitu" geneettisesti tunnistamaan hyperaktiivisesti erilaisia hahmoja"-

        mielenkiintoinen teoria-
        ovatko siis kaikki ateistit, siis muutkin kuin sinä, hyperaktiivisia krapula-aamuina? ja genetiikka optimoitu tunnistamaan erilaisia miki hiiri-hahmoja, joita vilisee silmäkulmissa?
        huh, kuullostaa melko raskaalta hommalta.


      • Anonyymi

        ..mutta.. miten toimia, sillä tässä ei ole puutarhatontun kuvaa, vaan jeesuksen..?
        kummalle puolelle levitän voiteluaineen?


    • Anonyymi

      Jos ajattelit rahaa tehdä niin ala valmistaa jeesuspaahtoleipäkonetta 🤣 menee kuumille kiville uskovaisten keskuudessa .

      • Anonyymi

        lähdetkö kimppaan valmistamaan? voin tuoda kuumat kivet, tekisitkö sinä loput?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lähdetkö kimppaan valmistamaan? voin tuoda kuumat kivet, tekisitkö sinä loput?

        ei- vitsivitsi.
        minulle riittää paahtoleipäni, en kaipaa rahaa tai valtaa.

        mutta seurakunnan köyhäinavun lounasruokailussa tällainen kuviopaahdin olisi paikallaan.
        ajattele niitä huudahduksia, kun kasvot alkavat erottua limpun siivusta-
        siinä köyhempikin kiljaisee. vaarana on tieteysti että leipä lennähtää lattialle- ja tietenkin kuvapuoli alaspäin koska voi on painavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei- vitsivitsi.
        minulle riittää paahtoleipäni, en kaipaa rahaa tai valtaa.

        mutta seurakunnan köyhäinavun lounasruokailussa tällainen kuviopaahdin olisi paikallaan.
        ajattele niitä huudahduksia, kun kasvot alkavat erottua limpun siivusta-
        siinä köyhempikin kiljaisee. vaarana on tieteysti että leipä lennähtää lattialle- ja tietenkin kuvapuoli alaspäin koska voi on painavaa.

        tässä. nyt olen varma että se todella ON jeesuksen kuva leivässäni
        https://www.amazon.com/The-Grilled-Cheesus-Sandwich-Press/dp/B00DD0P0TK/ref=sr_1_1?keywords=Jesus+Toaster&qid=1708169233&sr=8-1


    • Anonyymi

      Koomista näissä "Jeesuksen kasvot paahtoleivässä" yms höpötyksissä on se, että kristityillä on transsubstantiaatio-oppi, jonka mukaan kuiva vehnäleipä muuttuu Jeesuksen lihaksi. Tämä tapahtuu miljoonia kertoja päivässä aina ehtoollisen yhteydessä.

      Eli se, että öylättiin muuttuu maagisesti ihmislihaksi on ihan jokapäiväistä normimeininkiä, mutta sitten kun jonkun epämääräisen läikän paahtuneessa leivässä vii tulkita Jeesuksen kasvoiksi, niin se on tavaton ihme. Eikö vehnäjauhon muuttuminen lihaksi pitäisi olla paljon suurempi ihme? Kärventynyt paahtoleipä on kuitenkin edelleenkin vain leipä. Mitään fysiikan lakien vastaista ei siinä tapahdu toisin kuin transsubstantiaatiossa.

      • Anonyymi

        juuri sitä tarkoitan itsekin- se että jeesuksen kasvot ilmestyvät leipään, ei ole mahdotonta eikä varsinkaan fysiikan lakien vastaista.
        tämä kaikki on ihme ja mahdottomuus vain ateistille, uskovalle se on normimeininkiä.
        ateistin maailmankuva on niin rajoittunut, että hän ei pysty hyväksymään todellisia asioita, vaan väittää niitä mahdottomuuksiksi- siitä huolimatta että ihmeitä tapahtuu todellisuudessa.

        muistakaamme että ateisti on vain sellainen henkilö jonka uskontoon ei kuulu jumalat eikä ihmeet. ei hän ole mitenkään muuten eroava muista uskovaisista. tätä ei ateisti myönnä, koska tekee kipeää myöntää että myös hän harjoittaa uskontoa omien uskomustensa mukaisesti.
        hän siis uskoo yleensä järjen voimaan ja omaan erinomaisuuteensa, eikä voi uskoa että olisi korkeampia voimia olemassa. kun hän myöhemmin törmää sellaisiin kokemuksiin jotka ovat korkeampien (tai matalampien) voimien järjestämiä, hän huomaa uskontonsa olleeen marxin keksimä, eikä pysty selittämään tapahtunutta leimaten sen hallusinaatioksi tai sairastuen mielisairauteen. lopun ikäänsä hän epäilee itseään ja muita kuollen epätasapainoisena ja katkerana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juuri sitä tarkoitan itsekin- se että jeesuksen kasvot ilmestyvät leipään, ei ole mahdotonta eikä varsinkaan fysiikan lakien vastaista.
        tämä kaikki on ihme ja mahdottomuus vain ateistille, uskovalle se on normimeininkiä.
        ateistin maailmankuva on niin rajoittunut, että hän ei pysty hyväksymään todellisia asioita, vaan väittää niitä mahdottomuuksiksi- siitä huolimatta että ihmeitä tapahtuu todellisuudessa.

        muistakaamme että ateisti on vain sellainen henkilö jonka uskontoon ei kuulu jumalat eikä ihmeet. ei hän ole mitenkään muuten eroava muista uskovaisista. tätä ei ateisti myönnä, koska tekee kipeää myöntää että myös hän harjoittaa uskontoa omien uskomustensa mukaisesti.
        hän siis uskoo yleensä järjen voimaan ja omaan erinomaisuuteensa, eikä voi uskoa että olisi korkeampia voimia olemassa. kun hän myöhemmin törmää sellaisiin kokemuksiin jotka ovat korkeampien (tai matalampien) voimien järjestämiä, hän huomaa uskontonsa olleeen marxin keksimä, eikä pysty selittämään tapahtunutta leimaten sen hallusinaatioksi tai sairastuen mielisairauteen. lopun ikäänsä hän epäilee itseään ja muita kuollen epätasapainoisena ja katkerana.

        Jeesuksen kasvot EIVÄT ilmesty paahtoleipään, vaan siihen ilmestyy palanut läiskä, jonka joku haluaa TULKITA Jeesuksen kasvoiksi. Evoluutio on muokannut näkökuoremme hahmottamaan ja löytämään kasvoja niin tehokkaasti että löydämme niitä sieltäkin missä niitä ei ole: Marsin pinnanmuodoissa, jopa "kuu-ukossa" ja missä lie tahroissa tai palaneessa paahtoleivässä. Eihän esimerkiksi hymiössä 🙂 ole faktisesti mitään kasvoja, mutta sellaiseksi me sen hahmotamme, koska evoluutio.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe