Tervehdys 17.2.2024

Anonyymi-ap

Vähän myöhä, mutta tuskimpa haittaa ! Olenkin nyt Suomessa ollut paripäivää asioillani, huomenna palaan Fuengirolaan, lippu jo ostettuna samaan aikaan kuin tulo tänne. Ei lakkojakaan näyttänyt olevan, niin onnistuu. Käytiin metsämiesten kanssa metsässäni, lunta poikkeuksellisen paljon, niin piti ihan hiihtäen kulkea, ehkä 40-45 cm lumen vahvuus. Jospa EU metsävaroista vähäsen;
" Euroopan metsämaisema: ihmiskäden muovaama mosaiikki.
Metsää on unionissa 160 miljoonaa hehtaaria (4 prosenttia maailman metsäalasta). Metsä peittää 39 prosenttia unionin pinta-alasta, ja unionin metsäalasta kaksi kolmasosaa keskittyy kuuteen jäsenvaltioon (Ruotsi, Suomi, Espanja, Ranska, Saksa ja Puola), joissa on suurimmat metsäalueet. Jäsenvaltioiden välinen vaihtelu on suurta: Ruotsin, Slovenian ja Suomen pinta-alasta lähes 60 prosenttia on metsää, kun tämä osuus on Alankomaissa vain 9,9 prosenttia. Toisin kuin monilla muilla maailman alueilla, joilla metsäkato on suuri ongelma, unionissa metsäpinta-ala on kasvussa. Se laajeni noin 11 miljoonaa hehtaaria vuosien 1990 ja 2010 välillä luonnollisen kasvun ja metsänistutusten ansiosta.
Unionin monentyyppiset metsät (arktiset metsät, Alppien havumetsät ym.) ilmentävät sen maantieteen ja ilmaston moninaisuutta. Niiden levinneisyys riippuu etenkin ilmastosta, maaperästä, korkeudesta (merenpinnasta) ja pinnanmuodostuksesta. Metsistä enää 4 prosenttia on alkuperäisessä tilassa. Istutusmetsän osuus on 8 prosenttia, ja loput kuuluvat ”osaksi luonnontilaisiin” eli ihmisen muokkaamiin metsiin. On syytä huomata, että pääosa, noin 60 prosenttia, Euroopan metsistä on yksityisomistuksessa, ja loput 40 prosenttia on valtion metsiä"

Otetaampa turve tietoakin tähän vielä kun sopii:
"Maailmassa on turvemaita 400 miljoonaa hehtaaria eli neljä miljoonaa neliökilometriä. Se on lähes yhtä paljon kuin Euroopan unioniin kuuluvien maiden pinta-ala (4 324 782 km2). Määrä vastaa kolmea prosenttia maapallon maapinta-alasta. Turvemaita on 180 maassa. Lähes 80 prosenttia luonnontilaisia.
Valtaosa (3,5 miljoonaa km2, lähes 80 %) maailman turvemaista on koskemattomia tai lähes luonnontilaisia . Suurin osa hyödynnettävistä soista on maatalouskäytössä (300 000 km2). Muita turvemaiden käyttömuotoja ovat metsätalous (150 000 km2), trooppisten soiden kuivattaminen (120 000 km2) eri tarkoituksiin, kasvuturpeen tuotanto (2 000 km2) ja energiaturpeen tuotanto (2 000 km2)."
Sikäli turvekkin voi tulla tuonnemopana ajankohtaiseksi, kun energiaa haetaan, ja turve kasvana siihen sopii, kun jo turpeen savuhaittoja osataan eliminoida. Syykin siihen -levoton maailma, jo kauppalaivoja pommitetaan kansainvälisille vesille, alkaa mm öljyn ja kaasun kuljetus tulemaan uusiin muotoihinsa. Turpeesta saisimme kaikki Suomen liikennepolttoaineet eli voisimme olla omavaraisia bensiinin ja dieselin suhteen. Jo pienellä murto-osalla turvesoista.

Hyvää yötä.

13

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On ikuisuuskysymys, onko turve biopolttoaine. Nyt meillä on virallisesti EU:n kanta, että turve on hitaasti uusiutuva biomassapolttoaine. Puu sen sijaan hyväksytään biopolttoaineeksi.

      • Anonyymi

        Tulevaisuuteen polttoaineet omasta takaa. Palestiinalaiset pommittaa kauppalaivoja, Huthit sanoi sillä tukevansä Palestiinalaisia. On ne malkoisia terroristeja -aina olleet.


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍒 ­­N­y­m­­­f­­­o­­­m­­­a­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18274518

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Älä suotta tuo tänne keskustan poliittiselle saitille muualta lainaamaasi tietoutta, älä.

      Meillä on Suomen yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa kansainvälinen huippuosaaminen alalta. Himpun verran on heiltä jäänyt heikolle tiedottaminen, mutta kun tietää, että monimutkaisten niin luonnon kuin ihmisvaikutteisten prosessien kansankielelle yksinkertaistaminen ei ole helppoa eikä edes osin mahdollista, ymmärrän tutkijain pidättyvyyden.

      Palaanpa lempiaiheeseeni, korruptioon. Yliopistojen rahoitus on meilläkin pitkälti siirtynyt yritysrahotteiseksi ja se näkyy.

      Opiskellessani LTKK:ssa alkoi jo näkyä se mädännäisyys, mikä oli seurausta yritysrahoituksen tulvasta. Sama saasta levisi yltympäri tiedeosaamisen keskuksiin. Miksikö ? Se oli puhtaasti poliittinen päätös. Sama toki koski myös muita tiedealoja.

      • Anonyymi

        Sinä oletkin kommunisti, sama mitä puhut. Nauran sulle. Vasemmistoliitto ja SKP on samaa, yhdistyneetkin. Energiaa tulevaisuus tarvitsee aina enemmän, sama mitä kommunistit sanoo.
        Kommunsitit vaati Palestiinaan rahojamme, että saavat enemmän kauppalaivoja kansainvälisillä vesillä Hutheilla ja Iranilaisilla ammuttua. Usa ja Natomaista muutamia niitä jo pommitti, Palestiinan kätyreitä..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä oletkin kommunisti, sama mitä puhut. Nauran sulle. Vasemmistoliitto ja SKP on samaa, yhdistyneetkin. Energiaa tulevaisuus tarvitsee aina enemmän, sama mitä kommunistit sanoo.
        Kommunsitit vaati Palestiinaan rahojamme, että saavat enemmän kauppalaivoja kansainvälisillä vesillä Hutheilla ja Iranilaisilla ammuttua. Usa ja Natomaista muutamia niitä jo pommitti, Palestiinan kätyreitä..

        Jos minä muka olen kommunisti sinulle, niin sinä olet minulle natsi.

        Koko paatoksesi on silkkaa roskaa.


      • Anonyymi


      • Anonyymi
        Environment kirjoitti:

        Jos minä muka olen kommunisti sinulle, niin sinä olet minulle natsi.

        Koko paatoksesi on silkkaa roskaa.

        Kommunistit on natseja. Putinin kaveritkin. Turhaa lässytät sen puolesta.


    • Anonyymi

      Copypastauksen suomen mestari on tämä aloittaja.

      Oma tekstinsä on tyyliä: "tuskimpa, paripäivää, Otetaampa", eli aivan aitoa apukoulutason pankkolängvitsi. Onneksi sitä oli vähän koska 99% oli muualta kopioitua

      Miksi ihmeessä siis copypastasit tuon kun olisi hyvin riittänyt tämä sillä saman tekstin sieltä kopioit:
      https://www.europarl.europa.eu/factsheets/fi/sheet/105/euroopan-unioni-ja-metsat

      Tuo oma tekstisi jota kirjoitat apukoulutasoisella kirjoitustaidollasi, pankkolängvitsillä, kirjoitettu soopa on sitä samaa jota jo vuosia olet työntänyt.

      Joskus olit rekisteröidyillä nikeillä mutta kun jäit aina valheistasi kiinni niin häpeissäsi poistit ne. Samoja valheitasi postasit jo silloin muka-reissuistasi ja jorisit selkeitä valheita eduskuntavaaliehdokkuuksistasi, presidentinlinnan kutsuistasi ja kaikille kuntalaisille avoimesta kuntoradasta, postasit jopa kuvan siitä mutta se paljastui Sveitsiläiseksi matkailukeskukseksi jonka mainoskuvan postasit.

      Niinä vuosina valehtelit aina (vaikkei kukaan uskonut johtuen kirjoitustaidottomuudestasi) olevasi upseeri-koulutuksen saanut ja myöhemmin diplomi-insinöörin koulutuksen saanut mutta kun et osannut kirjoittaa useimpia teknisiä sanoja niin sehän nauratti meitä täällä kovin. Muistatko kuinka hankala sana aggregaatti sinulle oli. Saimme kovasti hupia kun ihminen väittää olevansa DI ja kirjoittaa niin väärin teknisiä perusasioita ja kirjoitustyyli kun on erittäin apukoulumainen lisäsi se asian huvittavuutta.

      Sitten kun sinulle ihmeteltiin, että kuinka noin huonolla kirjoitustaidolla olet upseerin työssä selviytynyt niin kirjoitit vain, että sitä varten on toimistoissa sihteerit jotka tekstisi puhtaaksi kirjoittavat. Välillä syytit isoja sormiasi.

      Nythän jäit viimeksi kiinni kun kerskuit tyttären tyttäresi olevan olympiavuonna Australian jalkapallojoukkueessa ja MM-vuonna Saksan jalkapallojoukkueessa.

      Ajan hermolla siis osaat olla näine valheinesikin. Kun 2015 Sipilä näytti esimerkkiä ja kutsui taloonsa pakolaisia niin sinä teit samaa rantahuvilallesi johon saunakamariin majoitit näitä pakolaisia, samaa teit kun Ukrainan sota-pakolaisia tuli suomeen. Heitä kahvitit ja kuljettelit.

      Asuntoja sinulla kirjoitustesi mukaan on Saksassa ja Espanjassa kuten tässäkin aloituksessa valehtelet.

      Ei sinua oikeasti kukaan usko.

      Mutta koska et osaa ikinä muuttaa kirjoitustesi kerskailevaa tyyli mutta samalla sitä miten tietämätön asioiden kulloisesta tolasta on, se paljastaa sinut.

      • Anonyymi

        Onhan siinä merkit joka kopioitu. Et huomannut. Tapa noin tehdä kun lainataan tekstiä.


    • Anonyymi

      Tervehdys 19.2.-23..
      Espanjan Fuengirolan kodissa ollaan, tulin illalla, kaikki meni matkalla hyvin, ei mitään poikeavaa sinänsä. Aurinko paistaa helottaa, lämpöä 18 astetta, tyyntä. Päätimmekin lähteä vähän kävelylle, kun ilma noin miellyttävä. Käymme Suomi-kerholla rupattelemassa ja syömässä, tästä ei paljoa matkaa olekkaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=lrLMwbOYbXQ
      Malga - Fuengirola junallan 20 minuuttia, vaikkei matka pitkä ole, juna pysähtyy (nyt laskin) 8 kertaa. Matkustajia on aina ollut runsaasti, kuten varmaan saattaa aavistaakin.
      Meitä joutilaitakin on paljon Suomestakin.
      https://www.youtube.com/watch?v=TOKdpUJXM_o

      Hyvää päivän jatkoa sinne.

    • Anonyymi

      Samoin hra everstiluutnantti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe