Punaiset ammattiliitot ovat syypäitä poliittisiin lakkoihin. Ay-johtajat ovat lakot aloittaneet.

Anonyymi-ap

Totuus poliittisista lakoista:
1. Lakot ovat demareiden hyökkäys persuja vastaan, sanoo ay-aktiivit mitä tahansa. Ei asiaa, pelkkää politiikkaa. Ay-johtajat ovat lakot aloittaneet. He ovat syyllisiä lakkoihin. Kukaan ei pakota lakkoilemaan.
2. Lakkolainen kärsii taloudellisesti. Tilille tulee jokaista lakkopäivää kohden noin 100 euroa vähemmän rahaa. Kolmen päivän lakko, niin takkiin tulee 300 euroa, mikä ei tule koskaan takaisin. Agitaattoreiden palkka juoksee lakoista huolimatta.
3. Asiat, joista on kyse, ovat hyviä uudistuksia. Koskee kaikkia työntekijöitä positiivisesti.

Liittopomojen tekosyyt lakkoiluun:

1. Palkaton sairaslomapäivä.
Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Uudistus vähentää väärinkäytöksiä, mikä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Työvoimapula vähenee julkisella puolella merkittävästi. Julkisen puolen lähes 20%:n poissaoloprosentit "tervehtyvät". Normaali taso on 5-7%. Hyvä asia. Vain 34% vastustaa tätä uudistusta.

2. Lakko-oikeuden rajoittaminen.
Huom! Ei poistaminen, kuten ay-agittaattorit huutaa. On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen ja kohtuullistaa tukilakot. Sdp:n poliittinen agenda, vanhat fraasit tulee selväksi vuorokaudessa, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule suureksi.

Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee lakkoon osallistuvalle työntekijälle takkiin. Joko ensimmäiset lakkopalkat ovat tulleet tilille? Ota huomioon helmikuun alussa tullut veronalennus!

3. Irtisanomisen helpottaminen.
Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää "hyvä syy". Se on kaikkien etu. Nykykäytäntö estää rekrytointeja. Pienyrittäjälle on suuri riski palkata huono työntekijä, josta ei pääse eroon. Hyvä työntekijä ei pelkää tätä asiaa ollenkaan. Lusmurit pelkää ja niiden suojelijat.

4. Työttömyysturvan leikkaukset.
Työttömyysturvan porrastamista tukee kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy. Työllistyminen on parasta sosiaaliturvaa. Kun isä tai äiti menee töihin, niin lapsen pää nousee ja selkä suoristuu.

5. Paikallisen sopimisen laajentaminen.
Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus. Sopimisen rajoittaminen on perustuslain vastaista.

Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeiden nurinaa, MUTTA työnantajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut paikallisen sopimisen yrityksissä parempi. Palkka on pieni osa työssä jaksamista. Viihtyisä työpaikka ja mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin ovat tärkeämpiä kuin palkka. Sitä paikallinen sopiminen edistää.

Jos yrityksessä ei ole luottamusmiestä, niin sopiminen käydään yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa tai työntekijät valitsevat työsopimuslain 13. luvun 3. pykälän mukaisen luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetulla on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä.

Kysymys ei ole yrityksistä, vaan sadoista tuhansista työntekijöistä ja heidän oikeudesta sopimiseen työnantajan kanssa. Nyt he ovat eriarvoisessa asemassa. SAK haluaa kyykyttää näitä satoja tuhansia. Ihmiset ovat viisaita, osaavat kyllä pitää puolensa ilman Hakaniemen läsnäoloa. Turvana on viranomaiset, joilla on valta, avi:n työsuojeluosasto ja poliisi. YTK:n juristit myös neuvovat ja auttavat.

Monet työntekijöiden huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Ammattiliittojen toiminnassa on havaittavissa myös tahallista väärinymmärrystä ja väärän informaation välittämistä jäsenkunnalle ja lehdistössä, tyyliin "luetellaan 10 väitettä, joista 8 ei kestä faktantarkistusta ja 2 on totta".

Poliittisilla lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä.
Lakkoihin osallistuvat kärsivät taloudellisesti.
Poliittinen lakko on hyökkäys demokraattisesti vaaleilla valittua eduskuntaa eli kansanvaltaa vastaan.
Ammattiliiton johtaja on vastuussa lakoista. Hän on lakot aloittanut. Hän on syypää. Hän voi lakot myös lopettaa.
Missä on ay-pomojen moraali?

5

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä se on pääministerimme joka ei suostu neuvottelemaan. Kyllä tuossa virassa pitäis jonkinlaiset neuvottelitaidot olla. SANELU POLITIIKKA HERÄTTÄÄ AINA VASTARINTAA.

      • Anonyymi

        Orpo sanoi, että ei sillä ole merkitystä, kuka on oikeassa tai väärässä, hallituksen kaavailemat muutokset tehdään joka tapauksessa. Tämä Orpon suusta päässyt lipsahdus todistaa, että kysymys on ideologiasta, ei mistään valtiovelasta tai työllisyydestä, joihin nuo toimenpiteet ei edes auta mitään.


    • Anonyymi

      Ylen teettämän selvityksen mukaan työntekijät vastustavat eniten ensimmäisen sairauspäivän omavastuuta. Sitä vastustaa 34% vastaajista. Muut asiat eivät ole niin pahoja. Vähiten vastustetaan paikallista sopimista ja lakkosakkojen korotusta.

      Neuvottelupöydät ovat olleet katettuna. SAK:n edustajille neuvottelut eivät ole maistuneet, toisin kuin muille. Punainen ammattiyhditysliike haluaa soittaa suuta ja lakkoilla. SAK:lla ei ole veto-oikeutta hallituksen päätöksiin.

    • Anonyymi

      Ay-raha korruptoi demareita ja koska ay- liike on demarien hallussa eikä demarit ole edes suurin työtä tekevien puolue, demarit eivät kestä sivusta katsojana kun perussuomalaiset istuvat hallituksessa ja yrittävät laittaa maata jaloilleen .

    • Anonyymi
      UUSI

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

      😋 ­­V­i­t­­­t­u­­­ ­t­­­ä­m­ä­ ­­­k­u­u­m­­­a­­ ­­n­­­a­­­r­­t­t­­­u­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3141
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2549
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      379
      2439
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1877
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 168
      1280
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe