Kumpi on oikeassa kumpi väärässä?

Anonyymi-ap

Kalvinisti vai Mauno?

2.45-n.7.20min.

https://www.youtube.com/watch?v=qlYuis0JpX0

Jumalan valinta evankeliumin vastaanottamiseksi .

Mauno: Jumalan valinta on se että evankeliumi kelpaa tilastollisesti paremmin köyhälle ja halveksitulle.

Kalvinisti: Ihmsen syntinen luonto on kaikille sama syntiinlankeamuksen takia eli varallisuus ei tee eroa siihen kuinka evankeliumi otetaan prosentuaalisesti vastaan.

Mitenhän se on maailmassa että onko uudestisyntyneitä kristittyjä enemmän köyhinä uskoontulleita vai jakautuuko tasaisesti rikkaampien kanssa uskoontuloprosentit köyhien kanssa?

Onko rikkaus esteenä uskontulolle? Onko köyhyys voittotilaisuus uskoontulolle?

15

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      Ihmisillä saattaa olla taipumuksena selitellä olotilaansa jälkiviisaasti. Rikkaalla voi olla kiusauksena kehuskella, että omalla ahkeruudella kaiken on saanut, eikä mitään ilmaiseksi. Tämänkaltainen ylpistyminen, tai sanoisinko Hellstenin termillä vahvuuteen sairastuminen, saattaa vaikuttaa kaiken uskonnon vierastamista, tai ettei ymmärretä armoa.

      Kuitenkin Efesolaiskirje 1 väittää uskovien olevan ennaltamäärättyjä pelastukseen jo ennen maailman luomista, eikä tähän kohtaan sisälly ehtoa: pitää ensin olla köyhä. Jos köyhtyminen olisi teko, jolla armo/usko/pelastus tienattaisiin, sittenhän olisi valhetta 2. luku, joka väittää, ettei pelastusta saada tekojen kautta.

      Olisiko syytä etsiä syitä ihmisten pelastua mieluummin, kuin rummuttaa etteivät pelastu? Ettei oltaisi vääriä tuomareita.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😋 ­­N­­y­­­m­­­f­­­o­m­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18280786

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      No kalvinisti on oikeassa siinä että kaikilla ihmisillä on syntiongelma kaikilla samansuuruisena, mutta tätä ei Mauno kuitenkaan kielläkään.

    • Anonyymi

      enpä halua sanoa.

      • Anonyymi

        mikset?

        oletko sitä mieltä että pitää salata tosiasiat jos joudut is lamin uhkaamaksi?


    • Anonyymi

      Kumpi ja Kampi väittelivät. Kumpi oli väärässä.

    • Anonyymi

      Kumpikin katsoo asiaa omasta vinkkelistään. 😂 Olen tutustunut ympäri maailmaa tarkoituksella erilaisiin kristillisiin kirkkokuntiin. Tavannut niissä sekä korkeasti koulutettuja ja hyvin toimeentulevia että vähemmän koulutettuja ja heikommin toimeentulevia. Ja kaikkia siltä väliltä.

      Seurakuntien väestörakenne riippuu pitkälti siitä missä ne sijaitsevat. Opetuksen tyyli on myös erilaista eri kirkkokunnissa. Tästä syystä esim. älyllisempi kalvinismi vetää puoleensa nuoria korkeasti koulutettuja. Vähemmän koulutetut taas hakeutuvat usein karismaattisiin fundamentalistisiin liikkeisiin. On makuasia, missä kokee olevansa kotonaan. Samaa Jumalan sanaa niissä julistetaan.

    • Anonyymi

      Raamatun mukaan köyhä ja puutteellinen turvautuu Kristukseen Evankeliumin kuullessaan paljon helpommin kuin rikas ja runsaudessa elävä.
      Kuitenkin köyhillä on omat syntinsä, jolloin ei Kristus kelpaa ja rikkaalla saattaa olla usko ilman katkeruutta ja sydän, joka jakaa omastaan pyyteettömästi. Rikkaan on kuitenkin vaikea päästä Taivasten valtakuntaan, opettaa Raamattu.
      Evankeliumi on kuitenkin tarkoitettu kaikille ja vaikea asia ennaltamääräämisessä on luterilaisuudessa kaikista oikein.
      Jumala ei ole ennalta määrännyt ketään kadotukseen, niin kuin kalvinismissä. Vain omasta syystä mennään kadotukseen, kun Evankeliumi Kristuksesta ei kelpaa syntiselle. Jumala siis todellakin TAHTOO, että kaikki pelastuisivat, mutta Hän ei pakota. Teot on pelastuksen asiassa suljettu tyystin pois, eikä sitä saa väärin ymmärtää. Kaikki ovat samalla viivalla, mutta kaikki eivät pelastu.
      (Ei siis kaksinkertaista predestinaatiota.)

      • Anonyymi

        Ei-helluntailainen kommentti:

        Raamatussa on nimenomaan kaksinkertainen ennaltamäärääminen, kun Room 9 puhuu vihan astioista, kadotusta varten tehdyistä. Samantyyppinen asia, kuin kertakäyttötavaroiden valmistus. Tosin tämä ei tarkoita, että minä voisin tuomaroida jonkun helvettiin esim. sillä perusteella, ettei evankeliumi hänelle kelvannut. Ehkä tajuaa sen myöhemmin.

        https://studybible.info/strongs/G2675

        Tuo Room 9 on mielestäni hieman tulkinnanvarainen alkutekstissä, tarkoittaako verbi nimenomaan valmistusta, vai sitä että maailmassa elämisen aikana jotkut muovautuvat valmiiksi kadotukseen. Joka tapauksessa asia on selvä siltä kannalta, että Jumala hallitsee kaiken.


      • Anonyymi

        Enpä tiedä. Ihminen voi tuntea itsensä tyhjäksi ja Jumalaa tarvitsevaksi, vaikka pankkitilillä olisi rahaa. Fyysisesti terve voi olla sisäisesti rikkinäinen jne.. Raamattu ei opeta, että raha on pahasta. Se opettaa, että rahan HIMO on kaiken pahan alku ja juuri. Raha voi olla tärkeämpi sille, jolla sitä ei ole, kuin sille jonka ei tarvitse sitä miettiä. Se on luonnollista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei-helluntailainen kommentti:

        Raamatussa on nimenomaan kaksinkertainen ennaltamäärääminen, kun Room 9 puhuu vihan astioista, kadotusta varten tehdyistä. Samantyyppinen asia, kuin kertakäyttötavaroiden valmistus. Tosin tämä ei tarkoita, että minä voisin tuomaroida jonkun helvettiin esim. sillä perusteella, ettei evankeliumi hänelle kelvannut. Ehkä tajuaa sen myöhemmin.

        https://studybible.info/strongs/G2675

        Tuo Room 9 on mielestäni hieman tulkinnanvarainen alkutekstissä, tarkoittaako verbi nimenomaan valmistusta, vai sitä että maailmassa elämisen aikana jotkut muovautuvat valmiiksi kadotukseen. Joka tapauksessa asia on selvä siltä kannalta, että Jumala hallitsee kaiken.

        Room 9 alkuosa puhuu Israelista, lain ja vanhan liiton ajasta. Luvun lopusta löytyy Uuden testamentin ajan vastaus, joka tukee ihmisen rajattua ratkaisuvaltaa.

        Kun Jumala kutsuu uskon ja armon tielle, niin ihminen voi suostua. Tai hän voi sen tien hylätä. Joku voi myös ensin suostua, mutta ryhtyy sitten pätemään teoillaan. Siitäkin on mahdollista tehdä parannus, kun ensin ajaa itsensä piippuun. Hyvä uutinen on: joka Jumalan armoon ja Jeesukseen sovitustyöhön luottaa, hän ei joudu häpeään.


        "Mitä tämä siis merkitsee? Sitä, että vieraat kansat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saaneet sen, nimittäin uskon vanhurskauden. Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut. Miksi ei? Siksi, että israelilaiset eivät lähteneet uskon tielle vaan tekojen. He ovat kompastuneet siihen kiveen, josta on kirjoitettu: – Minä asetan Siioniin kiven, johon he kompastuvat, kallion, johon he loukkaavat itsensä. Mutta joka häneen uskoo, ei joudu häpeään."


    • Anonyymi

      moni aitokristitty sanoo kalvinismin ovelaksi eksytykseksi nuorille uskoville, joilla ymmärrystä ei oo tulu vielä kasvussa tarpeeksi.

    • Anonyymi

      En usko, että Mauno on sanonut näin: "Jumalan valinta on se että evankeliumi kelpaa tilastollisesti paremmin köyhälle ja halveksitulle". Kyse on aina nimittäin ihmisen omasta valinnasta. Jeesus kuitenkin sanoi, että rikkaan on vaikea pelastua, eli tehdä oikea valinta. Rikas joutuu hänkin nimittäin itse valitsemaan Jumalan ja mammonan välillä.

      Jeesus sanoi: "Ei kukaan voi palvella kahta herraa (Jumalaa ja mammonaa); sillä hän on joko tätä (Jumalaa) vihaava ja toista (mammonaa) rakastava, taikka tähän (Jumalaan) liittyvä ja toista (mammonaa) halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa" (Matteus 6:24).

      Köyhäkin voi tietenkin rakastaa mammonaa, mutta hänen ei tarvitse luopua siitä, mitä ei ole. Rikas puolestaan perustaa elämänsä monesti mammonan varaan, kuten rakentamalla ydintuhon kestäviä bunkkereita. Kristuksen Sanan kallio on kuitenkin ainoa turvallinen paikka.

      Mutta Jeesuksen omien sanojen mukaan emme voi palvella molempia. Täytyy siis tehdä valinta itse, koska Jumala ei tee sitä puolestamme, kuten ei mammonakaan, vaan me itse.

      • Anonyymi

        ...Jumalan valinta toki oli tehdä pelastus sellaiseksi, joka yksinkertaisenkin on helppo ymmärtää. Sekin on yksi kompastuskivi älykkäille, jotka monesti ovat yhteiskunnan kermaa.


    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      ❤️ K­­u­­­u­­m­a­­t­ ­t­y­­t­­­ö­­t­­­ ­o­­d­­­o­­­t­­­t­­a­­v­­a­­­t­ ­s­­­i­n­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18280786

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe