Usko ja tieteellinen teoria

Anonyymi-ap

Quorassa esitetään älyttömiä kysymyksiä. Mahdollisesti tekoälyn generoimia, mutta eivät kyllä kovin älykkäiltä vaikuta. Kuten seuraava:

- "Onko mahdollista uskoa sekä Jumalaan että Darwinin luonnonvalintateoriaan? Kuinka nämä uskomukset voidaan sovittaa yhteen?" -

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen on tietenkin: Kyllä.
Vaikka "vaihtoehdot" ovatkin yhteismitattomia. Evoluutioteoria ei edes ole uskonasia.

Vastaus toiseen kysymykseen: Ne voidaan sovittaa yhteen ihan helposti. Ei siinä ole mitään ongelmaa.

Minä itsekin uskoin lapsena Jumalaan. Tutustuin aika nuorena myös evoluutioon ja evoluutioteoriaan. Minulle ei tullut mieleenkään, että siinä olisi mitään ongelmaa.

Myöhemmin minusta tuli ateisti, lähinnä filosofisista syistä. Evoluutioteoria ei vaikuttanut asiaan mitenkään. Ateismi ei siis mitenkään johtunut evoluutioteoriasta, ei sen puoleen alkuräjähdysteoriastakaan.

Vasta aikuisella iällä minulle selvisi, että joillekin ihmisille tässä on jokin ongelma.
Olin ihan ällistynyt ja ihmeissäni. Evoluution tai evoluutioteoria vastustus uskonnollisista syistä on täysin ääliömäistä typeryyttä.

8

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysymykseen jumaluskon ja tieteen suhteesta on mahdoton vastata, kun "uskoa Jumalaan" on äärimmäisen epämääräinen ja löysä ilmaisu.

      Suurin osa uskovista (fundamentalistit on asia erikseen) ei osaa kuvata oman uskonsa kohdetta mitenkään täsmällisesti eikä loogisesti jäsentää sitä minkälaiseen maailmankäsitykseen tuo usko johtaa, jos sitä alkaa analysoimaan. Kun ei ymmärretä oikein mihin uskotaan, niin miten joku toinen voisi ymmärtää mitä rajoituksia se ao. henkilön ajatteluun aiheuttaa?

      Usko Jumalaan voi tarkoittaa, että on valmis Jumalan nimissä ohjaamaan matkustajakoneen päin pilvenpiirtäjää tai sitten se voi olla epämääräinen mutu-fiilis, että "kyllä tuolla jossain on niinku joku ihmistä suurempi voima"(eikä tarkoiteta painovoimaa tms).

      • Anonyymi

        Eivätkä fundamentalistitkaan osaa "kuvata" Jumalaansa, yleensä tulee vain jotain mökellystä, uskonnollista liirumlaarumia, tyhjää mantraa. Ateisteilta kyllä tivataan kuvausta jumalasta, jota ateistit eivät edes usko olevan olemassa. Olematon jumala ei ole minkäänlainen. Eivätlä kiihkouskovaiset edes käsitä tilannetta, jossa mitään jumalaa ei olisi olemassa. Mahdoton ajatus heille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkä fundamentalistitkaan osaa "kuvata" Jumalaansa, yleensä tulee vain jotain mökellystä, uskonnollista liirumlaarumia, tyhjää mantraa. Ateisteilta kyllä tivataan kuvausta jumalasta, jota ateistit eivät edes usko olevan olemassa. Olematon jumala ei ole minkäänlainen. Eivätlä kiihkouskovaiset edes käsitä tilannetta, jossa mitään jumalaa ei olisi olemassa. Mahdoton ajatus heille.

        Tämä on totta. Ei fundamentalistitkaan oikeasti osaa kuvata Jumalaa ja tämän vaikutusta mitenkään konkreettisesti, mutta he uskovat tietävänsä minkälainen Jumala on.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😋 ­­N­y­­­m­f­­­o­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18282194

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Itsellenikin tieto nuoren maan kreationisteista ja litteän maan kannattajista aikuisena yllätti. Luulin niitä vitseiksi.

      Tuo sana Darwinin luonnonvalintateoria särähtää aina korvaani. Nykyinen evoluutioteoria on jo huomattavasti kehittyneempi. Yleensä kyseessä on jonkun tiededenailistin olkiukko.

      Kyllä Jumaluskon ja evoluutioteorian voi yhdistää. Se on hyvin pitkälti uskontojen virallinen linja.

      Yleensä näiden yhdistämisessä puhutaan Jumalan ohjaamasta evoluutiosta.

      Minulla ei ehkä evoluution tunteminen vaikuttanut uskon heikkenemiseen vaan ihan puhdas biologia. Olin todella ahne opiskelemaan biologiaa. Kun minulle kerrottiin vakavalla naamalla alle kouluikäisenä Nooan tulvasta niin en vain voinut uskoa siihen. Kun minulle väitettiin naisella olevan yksi kylkiluu vähemmän kuin miehellä niin sekään ei sopinut biologiaan.
      En tietysti menettänyt Jumaluskoa vielä näistä, mutta ne laukaisivat kriittisyyteni Raamatun väitteitä kohtaan. Aikanaan sitten koko usko karisi mitä enemmän opin maailmasta.

      Mutta olet kyllä oikeassa siitä kuinka fundamentalistit eivät osaa erotella eri tieteitä. Siksi he luulevat vain evoluution ja alkuräjähdyksen (jonka he luulevat olevan yksi ja sama asia) olevan syitä uskon puuttumiseen Raamatun kirjaimellisesta tulkinnasta.
      Todellisuudessa heidän ongelma on huomattavasti laajempi.
      Tämän todellisuuden takia yleensä kristitty pitääkin Raamattua kuvainnollisena.

      • Anonyymi

        Minäkin kuulin "litteästä maasta" vasta pari vuotta sitten. Ja minäkin luulin, että se oli jokin vitsi ja pila. Luulin, että siinä vain pilkattiin kreationisteja ja muita tiededenialisteja ja salaliittohörhöjä.


    • Anonyymi

      Tämä keskustelu on kreationistien kanssa aika huvittavaa. He kilpaa keksivät valheellisia väittämiä tieteen käsityksistä, etupäässä evoluutioteoriasta. Tässä he yrittävät käyttää tieteen auktoriteettia, surkuhupaisalla menestyksellä.

      Kun sitten aletaan kyselemään tieteen nimissä raamatun tarujen perään, heillä ei olekaan mitään perusteluja. He eivät mitenkään pysty selittämään mm. vedenpaisumusta ja auringon pysäyttämistä ilman, että mennään satuilun puolelle.

      Arto ja muut kiihkouskovat yrittävätkin selvästi pitää nämä teemat pois keskustelusta. Ne ovat kuitenkin kreationismin perustaa, joten ainakaan tieteeksi ei tuota satuilua kukaan sekoita.

      • Anonyymi

        Evoluutioteoria on fundamentalistien vihan kohde, koska se kyseenalaistaa heidän oman asemansa Jumalan pikku näköispainoksina ja "alentaa" ihmisen yhdeksi eläinlajiksi. Uskovaisuuteen liittyy oleellisesti omahyväisyys.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe