Yksin kotona vanhus: seuranta valvontakameralla

Anonyymi-ap

Hei, omaishoitajat, joiden omainen asuu yksin. Onko kokemusta valvontakamerasta.
Mietin sellaista, mutta olen ihan sekaisin.
Kameroita verkossa hirveästi, mutta VAIN verkkomyynnissä, eli jos haluan tietää jotain yksinkertaista, tietoja ei löydy.
Mietin kamera, joka olisi akkukäyttöinen. Pitäisi olla suomenkielinen käyttöopas. Pitäisi olla suomenkielinen sovellus (esim. Play-kaupasta). Pitäisi olla live, eli reaali hetkinen kuvaaminen, eli avaan sovelluksen ja näen, mitä siellä tapahtuu.
Kamerassa olevan liiketunnistimen toiminta on epäselvä: joko se hälyttää aina, kun vanhus liikkuu, tallentaako se samalla kuvia ja mihin. Tällaisia tallenteita voi kertyä päivässä kymmeniä jos ei satoja, eli mihin tallennetaan ja miten vanhat tallenteet poistetaan.
Jos vanhus on aktiivinen ja liikkuu asunnossa yölläkin, missä muodossa siis tulee ilmoitus, muuttuuko sees yö jatkuvaksi piipitykseksi.
Jos joku voisi kertoa kokemuksesta ja antaa vinkkejä, kiitos oikein paljon.
Se verkkomyynti on inhottava, kun ei ole ketään asiantuntevaa, jolta voi kysyä ohjeita. Chatin apulaiset lähettävät valmistajan sivulle, joka on aina englanninkielinen ja epäselvää, mitä sieltä pitäisi etsiä.
Löysin yksin sopivaa, mutta kun yksityiskohtia ei ole tiedossa.
Tapo C500.

5

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onkohan tuo laillista ollenkaan? Hyvähän se on jos toimii turvallisuuden kannalta. Nuo valvontajärjestelmät maksavat paljon ja niitä asentaa ammattilaiset.

      • Anonyymi

        Valvontakamera kotona on laillista, mikäli vanhus itse tavoittelee turvaa.
        Kyseessä olisi yksinkertainen laite, joka olisi yhteydessä omaishoitajaan puhelimen kautta. Tällaisia nykyään asennetaan pikkulasten huoneessa, eläinten seuranta tai omaishoitaja seuraa, että omainen liikkuu, eli on turvassa. Ongelmana on se, että laitteita on liian paljon ja epäselvää, muodostuuko live-lähetys tai kamera vain kuvaa liikettä, tallentaa kuvaa ja omaishoitaja saa puhelimeen signaalin tai viestin, että liikettä havaittu.
        Omaishoitaja voi olla epävirallinen, eli työtä tekevä aikuinen lapsi, joka pitää huoltoa vanhuksesta itse ja jonka vanha isä/ äiti asuu kotona yksin. On vanhuksia, jotka pystyvät olemaan kotona itsenäisesti, jos saavat omaisen pientä apua, kuten ruokaostokset, roskan vieminen jne. ja itse vanhus ei halua kotiin vieraita. Mutta eteen usein voi tulla tilanne, että vanhus ei vastaa soittoon ja sitten työpaikalla omainen hyppii seinille, onko äiskä turvassa, vaikka ei vastaa (esim. puhelin on epäkunnossa).
        Tällaisille ihmisille valvontakamera olisi oiva apu.
        Sen takia kysyn, onko kokemuksia?


    • Anonyymi

      Vanhukset ovat yksin kotona suurimman osan vuorokaudesta. Yhteiskunnan tulisi jo kustantaa omaishoitajille laitteet, joilla ympärivuorokautinen seuranta olisi mahdollista. Jatkuva huoli ja pelko mitä siellä tapahtuu. Yleinen kaava on, että kun ensikaatuminen tapahtuu, menee ranne, sitten nilkka ja sitten lonkkamurtuma. Se on vasta syy, jolla vanhus pääsee hoivalaitokseen. Liiallinen lääkitys on syy vanhusten kaatumisiin. Ei ole minkäänlaista kontrollia eri lääkkeiden yhteisvaikutuksista.
      Terveyskeskuslääkäreiden kontolle laitetaan hoivalaitokset oman työn lisäksi. Ja jos hoivalla ei ole tarpeeksi työstään kiinnostuneita hoitajia, niin vanhukset ovat oman onnensa nojassa sielläkin.
      Virhe tehtiin vuosia sitten, kun hoivakodit kopitettiin ja vanhukset makaavat kukin omissa kopperoissaan ilman seuraa ja kuolevat ikävään.

      • Anonyymi

        Hoivakotien kopeista täytyy vaan ottaa ovet pois tai pitää ne päivisin auki. Sitten on mahdollisus kuulla muistakin ihmisistä.
        Vai pitääkö maata petissä ja verhon takana on toinen, molemmin puolin.
        Ei omaa rauhaa.
        Automaattinen kuljetin, joka aamupäivisin vie vanhukset isoon oleskelutilaan, palauttaa iltaan mennessä siihen "koppiinsa".
        Tämä onkin suuri mietinnän paikka rakennusfirmoille, minkälaisia senioritaloja alkavat suunnitella.


    • Anonyymi

      Ette arvaakaan miten pahalta näyttää kun vanhus kaatuu silmälasit päässä. Musta silmä tulee, ja sitten jos pitää käydä vaikka apteekissa tai lääkärissä, luulevat että omainen käy siellä pahoinpitelemässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe