Virkamies ennen vanhaan

Anonyymi-ap

Virkamiehet olivat ennen kansanpalvelijoita. Auktoriteetti syntyi sitä kautta. Arvostettiin henkilöä joka oli sekä jämerä että auttoi. Ja toimi puolueettomasti.

Niin ei enää nykyään ole.

Yhteiskunnan rakenteet ovat muuttuneet ja elämme itsepalvelu-media-yhteiskuntaa. Olemme myös kaupallistaneet suuren osan julkisista palveluista. Tästä huolimatta, olisi syytä pyrkiä vahvistamaan virkamiesten ja viranhaltijoiden asemaa ja asiakaslähtöisyyttä.

Kysymys kuuluukin, mitä kautta se voisi tapahtua?

7

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keravan toimialajohtaja Tiina Larsson siirtyy toisiin tehtäviin jumppakeppien ostamisesta syntyneen mediakohun takia, kertoo Keravan kaupunki. Larsson teki viime kesänä hankintapäätöksen ostaa samalta yrittäjältä muun muassa keppijumppakeppejä ja niiden säilytyspusseja. Hankinnat tehtiin kahdella erillisellä päätöksellä, eikä niitä kilpailutettu.
      Hankintojen arvo oli yli 108 000 euroa, joka ylittää kilpailuttamiseen velvoittavan 60 000 euron rajan.
      Siis johtajatyttö rikkoi lakia, josta seuraa vain vaihto toisiin tehtäviin ja todennäköinen palkankorotus! Kyllä nyt pitää poliisin tarttua asiaan, koska rikos on tapahtunut!

    • Anonyymi

      Tytti Yli-Viikari etenee Kuhmon hallintojohtajavalinnassa – valittiin soveltuvuusarviontiin kahden muun hakijan kanssa, vaikka on tuomittu rikoksesta rahojen väärinkäytöstä! Kuhmo valinnee rikollisen johtotehtäviin kaupungin viranhaltijaksi, koska asiasta päättämässä on Tytin kavereita.

      • Anonyymi

        Hyvä veli -verkosto on voimissaan ja toimii.


    • Anonyymi

      Kun duunarit koko ajan ruikuttaa että “rikkaat ja hyvätuloiset ne vaan tienaa enemmän ja duunarilta leikataan” niin suosittelisin sitten seuraavaa erittäin tasa-arvoista systeemiä: Otetaan kaikilta veroa 50%...siis duunari joka tienaa 2500€ kuussa maksaa 1250€ veroa, ja hyvätuloinen esim. insinööri joka tienaa vaikka 8000€ kuussa maksaa 4000€ veroa. Siis 2750€ enemmän kuin duunari!
      Nykyäänhän 2500 tienaava duunari maksaa vain jonkun 21 prossaa eli hieman yli 500 kuussa, kun taas 8000 tienaava maksaa yli 40 prossaa veroa eli yli 3000 kuussa...

      Ja ottakaa huomioon että lähes poikkeuksetta hyvätuloisella on takanaan useiden vuosien opiskelu jolloin asutaan todella niukasti ja eletään kädestä suuhun, ja sitten vielä painetaan pienellä palkalla alkuvuosina pitkiä päiviä...Ja kun sitten joskus keski-iässä viidenkympin kieppeillä on päässyt asemaan jossa on korkea palkka ja edut, niin silloin ne duunarit jotka kävivät pari vuotta amista ja ovat jo parikymppisestä olleet työelämässä ovat vaatimassa että näiltä hyväpalkkaisilta pitäisi leikata vieläkin enemmän.

      Tosin puhun vain korkeasti koulutetuista ammattilaisista, en niistä kymmenistätuhansista valtion virkamiehistä ja johtajista joilla ei ole tulosvastuuta eikä vastuuta juuri mistään muustakaan. En myöskään poliittisista lahjaviroista, joissa voit olla kansanedustajan tai ministerin “erityisavustaja” pelkillä yo-papereilla, tai jos putoat eduskunnasta niin puoluetoverit kyllä järkkäävät sinulle kivan duunin ja toimiston hienolla tittelillä. Tästä räikein esimerkki on Vihreiden Iiris Suomela, jolle räätälöitiin kiva lahjavirka “neljän suomalaisen musiikkialan järjestön yhteisenä edunvalvontapäällikkönä” - varmasti Iiriksellä itselläänkään ei ole aavistustakaan mitä pitäisi tehdä. Koulutukseltaan Iiris on muuten ylioppilas. Samoin, jos joku on potkittu pois valtiolta väärinkäytösten vuoksi, niin silloin kyseisen henkilön kohdalla pitäisi olla laitonta että voisi hakea uuteen julkiseen virtaa (Tytti Yli-Viikari).

    • Anonyymi

      "Virkavelvollisuudet ovat virkaan kuuluvia velvollisuuksia, joiden tarkoituksena on varmistaa virkamiehien toiminnan tasapuolisuus sekä lainmukaisuus. Kunnan viranhaltijoiden ja valtion virkamiehien yleiset virkavelvollisuudet ovat kunnallishallinnossa ja valtionhallinnossa hyvin toisiaan vastaavia. Näiden sääntelyiden väliltä löytyy kuitenkin myös eroavaisuuksia. Velvollisuuksien vastainen toiminta, käytös tai niiden rikkominen saattaa johtaa varoitukseen tai jopa virkamiehen irtisanomiseen."

      Jatkuu >> https://www.minilex.fi/a/virkavelvollisuus

    • Anonyymi

      Pitäs avaa enemmän näiden hankinta epelien puoluetaustaa, jos tiedossa. Sais pikkasen kuvaa siitä mitkä on vaikutteet taustalla.
      Näitä nyt on putkahdellu, viimesinkö tämä Vilenin tapaus.

    • Anonyymi

      Pitäisi muotoilla lakialoite, miettiä virkamiesten asema, tehtävät uudelleen. Virkamiehet puoltavat virkamiehiä ja joten heidän kauttaan ei asia etene. Virkamiehiä on erilaisia, eri asemissa, ja itse huolissani heistä, heidän ammttitaidostaan, kurinalaisuudestaan, jotka päätöksiä tekevät

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe