EU-parlamenttivaalit 2024

Noin kolmen kuukauden kuluttua on vaalit, joilla on, tai ainakin pitäisi olla, vaikutusta. EU:ssahan kaikki Euroopan tärkeät asiat päätetään ja sinne ollaan kesäkuussa valitsemassa uusia päättäjiä. Edelliset (siis nykyiset) olivatkin aika surkeita. Heistä tuli sujuvasti mieleen vanha vitsi: Mikä on pahempi kuin tyhmä ja laiska työntekijä? No tietenkin tyhmä ja ahkera! Tarvitsemme siis kirjaimellisesti uusia päättäjiä laittamaan asiat kuntoon.

http://www.astettaparemmas.eu/

Nykyiset EU-päättäjät olivat kieltämättä ahkeria ja tehokkaita. Ei muuten EU:n taloudellista pohjaa olisi saatu näin nopeasti ajettua kiville. Heidän päätöksillä oli vaikutusta, mutta ei ehkä ihan toivotunlaista.

https://www.pakotteet.eu/

Katsotaanpa tilannetta. Euroalueen talouskavu viime vuonna (2023) oli 0,5%. tälle vuodelle ennustetaan 0,8% ja ensi vuodelle "huimat" 1,5%. Ei sentään pakkasella, mutta ei paljon muutakaan.

https://www.reuters.com/markets/europe/eu-commission-cuts-2024-euro-zone-growth-forecast-sees-smaller-inflation-2024-02-15/

Otetaan vertailukohdaksi Venäjän talous, jonka "länsimaiden talouspakotteet laittavat polvilleen kahdessa viikossa". Venäjän talouskasvu (PIB) v.2023 oli 3,8%. Kieltämättä aika vaatimaton, mutta kuitenkin huomattavasti parempi kuin euroalueen.

https://www.latribune.fr/economie/international/la-russie-renoue-avec-la-croissance-economique-malgre-les-sanctions-occidentales-990010.html

Siis kysymys EU-parlamenttiehdokkaille: Miten aiotte laittaa EU:n talouden ja taloudellisen tulevaisuuden kuntoon?

10

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hs jutussa tänään oli "kauhukuvia" Eun "äärioikeiston " noususta jota säesti Hs/eulle liberialistinen oikein mielipiteiden kuoro, tuo tarkoittaa Hs mukaan kansallismielisten nousua ja liittovaltion kannattajien tappiota siis suomenkin tavallaan Ps sulautui liberialisteihin jo sekin. Eurooppa palaa tavallaan juurilleen ja kansat haluaa perinteisiä arvoja myös eussa , IH liike saattaa kärsiä (ilmast/homotus) uskoo "oikeamieliset. Toivoa on jotta vihdoin myös rajat saadaan pitämään ja kehariväen palautukset alkaa sujumaan, hyviä Italia on tärkeä tässäkin. Epäilemättä vastustus kansalismielisiä kohtaa nostetaan liittovaltiomielisissä maissa tärkeinmäksi mediatehtäväksi, joten väärämielisten leimaaminen tullee taas nousemaan medioissa. Tietysti tämä on libglob liikeelle valtaisa tehtävä yrittää tuhota isänmaa käsitteet jotka on vuosisataisia ja tuoda tilalle yhteinen kassa ja keskitetyn elitin juhlapöytä jossa syö politikot ja pankiirit kätyreineen.

    • EU:n keskuspankki vetää tämän vuoden kasvuennustetta vielä hieman alemmaksi kuin komissio: v.2024: 0,6%, v.2025: 1,5% ja v.2026: 1,6%.

      Tuskaista on ja töitä riittää seuraavalle EU-parlamentille. Toivottavasti sinne saadaan järkevät päättäjät, jotka osaavat laittaa EU:n talouden kuntoon. Suomen talouden kuntoon laittamisesta ei kannata ehkä edes haaveilla.

    • Anonyymi

      EU:n parlamentilla ei ole mitään valtaa. Komissio päättää asioista ja he eivät ole edes vaaleilla valittuja. Parlamentti voi antaa vain ehdotuksia komissiolle ja kommentoida niiden päätöksiä. Eli käytännössä täysin turhat lumevaalit.

      • Kyllä komissio (ainakin vähän) joutuu kuuntelemaan EU-parlamenttia, jonka asema vahvistui Lissabonin sopimuksessa:

        Eurooppa-neuvosto ehdottaa komission puheenjohtajaa huomioiden EU-parlamenttivaalien tuloksen.
        EU-parlamentti haastattelee komissaariehdokkaat.
        EU-parlamentti äänestää komission hyväksymisestä kokonaisuutena.
        EU-parlamentti voi antaa komissiolle kokonaisuutena epäluottamuslauseen, jolloin kaikkien komission jäsenten on erottava.
        Suurin osa lainsäädännöstä päätetään tavanomaisessa lainsäätämisjärjestyksessä eli neuvoston ja parlamentin yhteispäätöksellä.

        EU-parlamentti ei siis ole pelkkä kumileimasin ja (poliitikoiden) suojatyöpaikka.


    • Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) julkaisi talouskatsauksensa 04/2024. Siinä on lisää pohdittavaa europarlamenttiehdokkaille: EU-alueen taloudellinen tulevaisuus näyttää surkealta! Ja tuo oli vielä lievä ilmaus.

      https://www.imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2024/04/16/world-economic-outlook-april-2024

      Lasketaan sieltä ennustettu kokonaiskasvu vuosille 2024-2025 sekä vuodelle 2029 muutamille merkittäville talouksille.

      Alue 2024-2025 2029
      USA: 4,7% 2,1%
      Euroalue: 2,3% 1,2%
      * Saksa: 1,5% 0,7%
      * Suomi; 2,3% 1,5%
      Kiina: 8,9% 3,3%
      Intia: 13,7% 6,5%
      Venäjä: 5,1% 1,3%

      Kylmää kyytiä EU:lle. Pahimmat kilpailijat menevät karkuun (2024-2025) yli kaksinkertaisilla kasvuprosenteilla! Samoin "mahtavien länsimaiden" talouspakotteiden alla oleva Venäjä. Vuoden 2029 ennusteessa Venäjä ei ole enää kuin prosentin kymmenesosan edellä euroaluetta. Pitäisikö uskoa, että Ursulan lupaamat talouspakotteiden vaikutukset alkavat näkyä "jo" vuonna 2029?

      Ehkä Ursulalla riittää selittämistä kotimaassaan. Tämän ennusteen perusteella Saksa ei todellakaan ole enää Euroopan veturi! Ei tätä tulosta kuitenkaan pidä hävetä. Se on meidän poliittisten päättäjien kovalla työllä ansaittu.

      http://pakotteet.eu

    • Euroopassa "vaihtoehtopuolueet" näyttävät olevan EU-parlamenttivaalien ennusteissa aika vahvoilla. Esim. Ranskassa RN:n kannatus on jatkuvasti 30% paikkeilla, kun taas presidenttipuolue REM takkuaa 15% tietämillä. M. Macronilla on kova työ saada kansa äänestämään "oikein". Pelkkä äärioikeistopelottelu ei enää taida riittää, vaan avuksi pitää ottaa Ukrainakin. Pelotteluista huolimatta ranskalaiset ovat huomanneet, että RN ei ole äärioikeistolainen vaan ennemminkin kansallismielinen puolue. Ukrainakin oli kansalaisten huolenaiheena vasta yhdeksännellä sijalla, kun kärkisijat menivät kurjistuvalle taloudelle. Ja kurjistuvasta taloudesta M. Macronin pitäisi saada äänestäjien huomio siirrettyä muualle.

      Onko suomalaisissa ehdokkaissa / puolueissa näissäkään vaaleissa yhtään oikeaa vaihtoehtoa? Vai mennäänkö edelleen aikaisemmalla mallilla, jossa eri puolueet julistavat samaa "virallista" linjaa käyttäen hieman eri sanamuotoja?

      Kurjistuva talous on myös suomalaisten suurin ongelma, sekä ihmisten että yritysten. Mikä puolue / ehdokas uskaltaa nostaa EU:n (ja Suomen) talouden ykkösteemaksi? Hän tulee saamaan ainakin minun ääneni "äärioikeisto" tai muista vastaavista pelotteluista huolimatta.

    • Anonyymi

      Atomipommi olisi Brysseliin sopiva . Direktiivi melkein vaatii se juuri sinne . Yhteiskuntien rasitteet poistuisivat .

    • Tänään (10.05.2024) vahvistetaan viralliset ehdokaslistat.
      Sitten pääsee katsomaan löytyykö sieltä ehdokasta / puoluetta, jota kiinnostaa EU:n (ja Suomen) talouden kuntoonlaitto.
      Pahoin pelkään, että siellä on vain pakote- ja sotaintoilijoita. Talous on niin tylsä asia, eihän se vaikuta kuin jokapäiväiseen toimeentuloon.

    • Anonyymi
      UUSI

      EU-mepelillä taitaa olla jopa suurempi valta, kuin kotimaisilla kansanedustajilla. Silti EU-vaalit eivät kiinnosta samalla tavalla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe