Kuplassa elämisen selitys lastensuojelussa

Kuplassa elämisen selitys lastensuojelussa

Kirjoitin LinkedIniin juttuja ja minä näin siellä useita lastensuojelualan työntekijöitä, opiskelijoita, tohtoriopiskelijoita, järjestöjen edustajia. He kaikki puhuvat lastensuojelusta pelkästään lapsen asiana, josta jää koko ajan pois vanhempi. Heidän oma käsityksensä lastensuojelusta ja toisistaan on se, että he tekevät koko ajan jotain moraalisesti hyvää. He ei kuitenkaan tiedä, että mitä toiset tekevät perheille. He eivät tiedä toistensa luomia perusteita tekemilleen huostaanotoille tai lapsen suojelemiseen esitettyjä peruista.

Lastensuojelualan työntekijät elävät sisäryhmän kielen mukaisessa kuplassa. He ovat totalitaristisia, omaa toimintaansa ja perheiden kokemuksia kohtaan huolettomia ja samalla he vetoavat korkeampaan auktoriteettiin, eivät vastaa sanoistaan ja ovat ehdottoman kielteisiä ihmisryhmää vastaan. He olettavat koko ajan tekojensa perustuvan hätään, mutta he eivät todista sitä.

Sillä tavalla lastensuojeluorganisaatio on kulttimainen ja uskonnollinen järjestö. Väkivaltaisia ja kalliita huostaanottoja ylläpidetään vuosia pelkästään huolen tunteen perusteella. Lastensuojelualan työntekijät viljelevät tunteisiin vetoavia voimasanoja mantroja yhteistyö, tuki, lapsen ja huoli. Yhteistyö on sosiaalityöntekijän narratiivin tottelemista. Tuki on mielisairaaksi leimaamista auktoriteetin kyseenalaistamisen estämiseksi ja holhoamista, jossa vanhemman näkökulmia ei tarvitse ottaa huomioon. Tuki on lastensuojeluorganisaation kulttuurin tottelemista, jossa mitään dialogista vuorovaikutusta tai pedagogista suhdetta ei ole tai ongelmien ratkaisua ei tehdä. Tuki on tottelemattomuudesta rankaisua lapsi viemällä ja haukkumalla mielisairaaksi. Lapsen etu on perheen edun vastaista vanhemman syrjimistä ja lapsen toiveiden kieltämistä. Huolta kannetaan kaikista, mutta huoli-ilmoitusta ei saa tehdä auktoriteetista. Huoli on yksinoikeus. Huoli ei ole konkreettinen tapahtuma vaan emootio, joka ei vastaa todellisuutta ja voi johtua ennakkoluuloista tai muiden paineista. Mantrat pönkittävät lastensuojelutyöntekijöiden kuplassa elämistä ja rituaalia, joka saa aikaan tunteen moraalisen pyhän ja yhteisön lähentymisestä.

Siten lastensuojelualan työntekijöiden, opiskelijoiden ja tutkijoiden oma kuva alastaan on harhainen. Alan opiskelijat jotenkin sosiaalistuvat siihen, etteivät he koskaan ylitä sitä punaista rajaa, jonka takana he kyseenalaistaisivat omaa toimintaa. He oppivat aina luopumaan kriittisestä, objektiivisesta ajattelusta ja todisteiden hakemisesta.

2/3 Hallituksen ja valvovien viranomaisten kuva lastensuojelusta on myös harhainen. He uskovat täysin yhteistyön, tuen, lapsen edun ja huolen verukkeet. He eivät koskaan tarkastele sitä, miten lastensuojelutyöntekijät perustelevat perheen rikkomista. Laki sanoo huostaanoton olevan tilapäinen, tuen antamisen jakso. Johtava sosiaalityöntekijä sanoi minulle, että kyllä Toivolla on ihan hyvät oltavat siellä sijaispaikassa. Hänellä ei siis ole tarvetta palvella perheen jälleenyhdistämistä tai läheisten tarvetta toisiinsa tai huomioida sitä, että läheisistä erottaminen vahingoittaa lasta. Työntekijät teeskentelevät, ettei sitä vahinkoa tapahdu.

Se johtuu sosiaalityöntekijäkeskeisyydestä. Lastensuojelukulttuuri on autoritaarinen. Lastensuojelulain edellytys huostaanoton tilapäisyydestä, perheen jälleenyhdistämistä ja tuen antamisesta toteutuvat yksisuuntaisen pakottamisen hengessä. Jos minä en halua saada mielisairaan leimaa, minä menen lastensuojelutoimistolle ja otan sosiaalityöntekijän antaman vanhemman tuen suunnitelman, vaikka he keksivät minun ongelmani, joita ei ole olemassa. Toivo ei voi huonosti kotona, minä en ole tehnyt asioita, joita he kirjoittivat huostaanottopäätökseen, minä en voi huonosti. Ollessani sellaisessa autoritaarisessa tuessa lastensuojeluorganisaatio päättää, että milloin se tuki on auttanut, milloin perheemme tilanne on huoleton ja lapsi voi palata kotiin. Lastensuojeluorganisaatio kertoo hallitukselle ja oikeudelle, että tukea annetaan koko ajan, mutta tilanne ei ole parantunut tuesta huolimatta.

8

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeus ja eduskunta eivät koskaan tarkasta sosiaalityöntekijän antamia perusteita meidän tilannettamme koskeville väitteille ja sille, miten tilanne ei ole parantunut. Sen takia sosiaalityöntekijät väittävät virallisesti huostaanoton olevan tilapäistä, mutta johtavan sosiaalityöntekijän oma persoonallinen asenne ja tottuminen työn arkeen on huostaanoton pysyvyyden mukaista. He toimivat niin kuin ei tulisi koskaan päättymään. Käytännössä huostaanottoja ei puretakaan. Valvovat viranomaiset ovat saman asenteen mukaisia. He ottavat tosiasioina pelkän sosiaalityöntekijän lausunnon eivätkä tarkasta perheen vointia. Hallinto-oikeus uskoo huolen ja vääristelmät täysin kritiikittömästi ja hyväksyy sen, mitä sosiaalityöntekijä väittää. Hekään eivät pyri lain vaatimaan perheen jälleenyhdistämiseen tai huostaanoton tilapäisyyteen tai tuen antamiseen vaan ainoastaan lastensuojelutyöntekijöiden auktoriteetin toteutumiseen. Koska LinkedInissä kommentoivat alan edustajat ovat valvovat viranomaiset ovat autoritaarisia ja virkamieskeskeisiä, niin he eivät koskaan keskustele perheen ongelmista vanhempien tai lasten kanssa.

      Autoritaarisuus tarkoittaa sitä, että koska meidän pitää totella, niin meitä ei kuulla. Silti virkamiehet teeskentelevät pyrkivänsä etuun, tukeen, tilapäisyyteen ja perheen jälleenyhdistämiseen. Hhe ihan vilpittömästi miettivät ratkaisuja, mutta he tekevät sen keskenään. Samalla me elämme ilman läheisiämme, tulevaisuutta, mielisairaaksi leimattuina, ilman mahdollisuutta tai oikeutta kehittyä, kasvaa tai osallistua oman läheisen lapsuuteen.

      • Anonyymi

        Ole hiljaa joskus niin sinua kuunnellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole hiljaa joskus niin sinua kuunnellaan.

        Aloittaja itse elää kuplassa. Jos on elänyt yli nelikymppiseksi niin, että ei ole ikinä missään tullut toimeen kenenkään kanssa ja edelleen on sitä mieltä, että vika on aina ollut kaikissa muissa, niin se jos mikä on kuplassa elämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole hiljaa joskus niin sinua kuunnellaan.

        No tuossa viestissä tuli aika hyvin selväksi miksi ei kuunnella. Lisäksi päätökset ja työ on kovin paikkakunnan kulttuurin värittämää sekä perustuu esim. yhden henkilön mutuun. Joku auttaa lapsia, vajaa puolet auttaa lähinnä äitejä huoltajuustaistelussa jne.

        Lastensuojelulain noudattamista en tunnista valvottavan. Samoin en tunnista ketään lasta kuka olisi hyötynyt avohuollon tukitoimsta. Tunnistan usean isän vieraannuttamista tukevan tapauksen. Jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tuossa viestissä tuli aika hyvin selväksi miksi ei kuunnella. Lisäksi päätökset ja työ on kovin paikkakunnan kulttuurin värittämää sekä perustuu esim. yhden henkilön mutuun. Joku auttaa lapsia, vajaa puolet auttaa lähinnä äitejä huoltajuustaistelussa jne.

        Lastensuojelulain noudattamista en tunnista valvottavan. Samoin en tunnista ketään lasta kuka olisi hyötynyt avohuollon tukitoimsta. Tunnistan usean isän vieraannuttamista tukevan tapauksen. Jne.

        Ei kukaan lue näitä Teemun hysteerisiä tekstiseiniä vaikka lastensuojelussa olisikin oikeasti jotain pielessä.
        Teemu on JUMISSA.


    • Anonyymi

      Porrrvari-kanava puhui tänään sosiaalisesta mediasta lasten pahoinvoinnin nuorten VÄKIVALLAN takana.

      PORRRRVARI-koneisto jätti TIETOISESTI mainitsematta tuuteistaan puskemat IMPPERIALISTIN VÄKIVALTA-ELOKUVAT ja niiden -teatterit, joissa päähäpotkiminen on pääasia !

      Aikamoisia rosvoja, nuo porrrvarit ja kanaviltaan ne suottavat omaa propagandaansa !

    • Anonyymi

      Veikkaan noista alueellisista eroista seuraavaa: Idässä tai kaakossa lapsesi ei olisi huostaan otettu, jos olisit hameväen edustaja. Niillä kulmilla naisen etuoikeudet ovat hyvät. Tuo sinun mies sukupuoli on selkeä virhe, josta voidaan rangaista ;)

    • Anonyymi

      😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

      😋 K­­­u­u­­m­­a­­t­­ ­­­t­­­y­­t­­ö­­­t­­ ­­o­­d­­­o­­t­t­­a­­v­­­­­­a­­­t­ ­­­s­­­i­­­n­u­­a­ -> https://us4.fun/kissgirl?18299039

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2065
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      172
      1497
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1455
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1189
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1159
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      894
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      765
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      724
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe