Osa mehupurkeista voidaan säilyttää avaamattomana huoneenlämmössä, mutta jotkut mehut eivät. Valmistusaineet näyttävät olevan yleensä samat, eli appelsiinimehutiiviste ja vesi.
Mistä tuo säilyvyysero oikein johtuu? Iskukuumennetaanko mehuja kuten maitoakin?
Mitä eroa on kylmässä ja lämpimässä säilytettävillä appelisiinimehuilla?
6
424
Vastaukset
Lämpimässä säilyvät mehut on pastöroitu. Yksi pastörointimenetelmä on iskukuumennus.
- Anonyymi
Tyhjiöpakatut säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä
- Anonyymi
Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.
Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?
Anonyymi kirjoitti:
Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?
Ei ala ei, koska se on pastöroitu. Kannattaa selventää itselle, mitä eroa on tyhjiöpakkaamisella, umpioimisella ja pastöroinnilla.
Tyhjiöpakkaus on pakkaus (yleensä ruoka- tai vaatepakkaus), josta ilma on pyritty poistamaan mahdollisimman tarkoin, jotteivät ruokaa pilaavat mikrobit kuten home voisi elää pakkauksessa. Tämä estää aerobisten mokrobien toiminnan, mutta ei esimerkiksi hiivojen toimintaa. Suodattamaton ja pastöroimaton oluttölkki räjähtää kun sitä säilyttää pitkään lämpimässä. Näin varmaan käy myös tyhjiöpakatulle ja pastöroimattomalle mehulle.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhjiöpakkaus
Pastöroinnissa elintarvikkeen säilyvyyttä ja turvallisuutta parannetaan tuhoamalla mahdolliset tautia aiheuttavat mikrobit kuumentamalla. Pastöroitu mehu ei ala käymään tai muuten pilaantumaan, jos se on pastöroitu eli siitä on tapettu mikrobit ja siihen ei pääse pastöroinnin jälkeen uusia mikrobeja.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pastörointi
Umpiointi on elintarvikkeen säilömistä kuumennuksen ja ilmatiiviin astian avulla. Umpiointia voidaan käyttää kotioloissa etenkin hedelmien, marjojen ja sienten säilöntään. Umpiointi on tehokkain menetelmä kun se tappaa bakteerit, minimoi hapen määrän ja estää umpioinnin jälkeen uusien mikrobien pääsyn tuotteeseen. Teknisesti ottaen pastöroitu ja tiiviisti pakattu appelsiinimehupurkki on myös umpioitu. Siitä on kuumentamalla tapettu mikrobit eikä siihen pääse uusia mikrobeja kun pakkaus on tiivis.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umpiointi
Osa niistä mehutörpöistä on nostettu muuten vain kylmäkaappiin palelemaan, kuten Rainbowin appelsiinimehu.
"Rainbow appelsiinitäysmehu löytyy kaupan kylmähyllystä.
Säilytysohje: Huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa noin 4 päivää."
Samaa mehua myydään vähän erimuotoisessa purkissa myös lämpimästä hyllystä muutaman sentin halvemmalla.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 437417
Oletko keskustellut kaivatustasi muiden
Kanssa lähiaikoina? Jos, onko keskustelu ollut positiivista tai negatiivista? Vaikuttaako keskustelut mielipiteeseesi ka543693Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi
Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu473556- 623308
Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää
Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/523030- 513004
Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue
se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod342819Antifasismi - mitä se on?
Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint302484IL- KELA:n pääjohtaja, lääke- ja oikeustieteen tohtori Lasse Lehtonen sekavassa tilassa Brysselissä!
"Iltalehden tietojen mukaan Lehtosen käytös Brysselin lentokentällä on herättänyt huomiota, ja hänen olemuksensa on tulk1931881- 471551