Osa mehupurkeista voidaan säilyttää avaamattomana huoneenlämmössä, mutta jotkut mehut eivät. Valmistusaineet näyttävät olevan yleensä samat, eli appelsiinimehutiiviste ja vesi.
Mistä tuo säilyvyysero oikein johtuu? Iskukuumennetaanko mehuja kuten maitoakin?
Mitä eroa on kylmässä ja lämpimässä säilytettävillä appelisiinimehuilla?
7
259
Vastaukset
Lämpimässä säilyvät mehut on pastöroitu. Yksi pastörointimenetelmä on iskukuumennus.
- Anonyymi
Tyhjiöpakatut säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä
- Anonyymi
Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.
Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?
Anonyymi kirjoitti:
Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?
Ei ala ei, koska se on pastöroitu. Kannattaa selventää itselle, mitä eroa on tyhjiöpakkaamisella, umpioimisella ja pastöroinnilla.
Tyhjiöpakkaus on pakkaus (yleensä ruoka- tai vaatepakkaus), josta ilma on pyritty poistamaan mahdollisimman tarkoin, jotteivät ruokaa pilaavat mikrobit kuten home voisi elää pakkauksessa. Tämä estää aerobisten mokrobien toiminnan, mutta ei esimerkiksi hiivojen toimintaa. Suodattamaton ja pastöroimaton oluttölkki räjähtää kun sitä säilyttää pitkään lämpimässä. Näin varmaan käy myös tyhjiöpakatulle ja pastöroimattomalle mehulle.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhjiöpakkaus
Pastöroinnissa elintarvikkeen säilyvyyttä ja turvallisuutta parannetaan tuhoamalla mahdolliset tautia aiheuttavat mikrobit kuumentamalla. Pastöroitu mehu ei ala käymään tai muuten pilaantumaan, jos se on pastöroitu eli siitä on tapettu mikrobit ja siihen ei pääse pastöroinnin jälkeen uusia mikrobeja.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pastörointi
Umpiointi on elintarvikkeen säilömistä kuumennuksen ja ilmatiiviin astian avulla. Umpiointia voidaan käyttää kotioloissa etenkin hedelmien, marjojen ja sienten säilöntään. Umpiointi on tehokkain menetelmä kun se tappaa bakteerit, minimoi hapen määrän ja estää umpioinnin jälkeen uusien mikrobien pääsyn tuotteeseen. Teknisesti ottaen pastöroitu ja tiiviisti pakattu appelsiinimehupurkki on myös umpioitu. Siitä on kuumentamalla tapettu mikrobit eikä siihen pääse uusia mikrobeja kun pakkaus on tiivis.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umpiointi
Osa niistä mehutörpöistä on nostettu muuten vain kylmäkaappiin palelemaan, kuten Rainbowin appelsiinimehu.
"Rainbow appelsiinitäysmehu löytyy kaupan kylmähyllystä.
Säilytysohje: Huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa noin 4 päivää."
Samaa mehua myydään vähän erimuotoisessa purkissa myös lämpimästä hyllystä muutaman sentin halvemmalla.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks
– Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä783866- 513460
Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille
Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en1103124- 1082444
Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .
Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja531572- 801486
Tänään valtuustossa
Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa281468Lapsuus 50-60 luvulla
Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli1491205Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."
Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki221096Sinne eivät homot tule
Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja2431043