Mitä eroa on kylmässä ja lämpimässä säilytettävillä appelisiinimehuilla?

Anonyymi-ap

Osa mehupurkeista voidaan säilyttää avaamattomana huoneenlämmössä, mutta jotkut mehut eivät. Valmistusaineet näyttävät olevan yleensä samat, eli appelsiinimehutiiviste ja vesi.

Mistä tuo säilyvyysero oikein johtuu? Iskukuumennetaanko mehuja kuten maitoakin?

7

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lämpimässä säilyvät mehut on pastöroitu. Yksi pastörointimenetelmä on iskukuumennus.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        💋 ­N­y­­m­­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Tyhjiöpakatut säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä

      • Anonyymi

        Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä. Tyhjiöpakattu mehu alkaa käymään alta aikayksikön huoneenlämmössä.

        Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaupoissa eivät kuitenkaan ala käymään, vaikka eivät ole kylmässä?

        Ei ala ei, koska se on pastöroitu. Kannattaa selventää itselle, mitä eroa on tyhjiöpakkaamisella, umpioimisella ja pastöroinnilla.

        Tyhjiöpakkaus on pakkaus (yleensä ruoka- tai vaatepakkaus), josta ilma on pyritty poistamaan mahdollisimman tarkoin, jotteivät ruokaa pilaavat mikrobit kuten home voisi elää pakkauksessa. Tämä estää aerobisten mokrobien toiminnan, mutta ei esimerkiksi hiivojen toimintaa. Suodattamaton ja pastöroimaton oluttölkki räjähtää kun sitä säilyttää pitkään lämpimässä. Näin varmaan käy myös tyhjiöpakatulle ja pastöroimattomalle mehulle.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhjiöpakkaus

        Pastöroinnissa elintarvikkeen säilyvyyttä ja turvallisuutta parannetaan tuhoamalla mahdolliset tautia aiheuttavat mikrobit kuumentamalla. Pastöroitu mehu ei ala käymään tai muuten pilaantumaan, jos se on pastöroitu eli siitä on tapettu mikrobit ja siihen ei pääse pastöroinnin jälkeen uusia mikrobeja.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pastörointi

        Umpiointi on elintarvikkeen säilömistä kuumennuksen ja ilmatiiviin astian avulla. Umpiointia voidaan käyttää kotioloissa etenkin hedelmien, marjojen ja sienten säilöntään. Umpiointi on tehokkain menetelmä kun se tappaa bakteerit, minimoi hapen määrän ja estää umpioinnin jälkeen uusien mikrobien pääsyn tuotteeseen. Teknisesti ottaen pastöroitu ja tiiviisti pakattu appelsiinimehupurkki on myös umpioitu. Siitä on kuumentamalla tapettu mikrobit eikä siihen pääse uusia mikrobeja kun pakkaus on tiivis.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Umpiointi


    • Osa niistä mehutörpöistä on nostettu muuten vain kylmäkaappiin palelemaan, kuten Rainbowin appelsiinimehu.

      "Rainbow appelsiinitäysmehu löytyy kaupan kylmähyllystä.
      Säilytysohje: Huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa noin 4 päivää."

      Samaa mehua myydään vähän erimuotoisessa purkissa myös lämpimästä hyllystä muutaman sentin halvemmalla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe