Meneillään on tuhoisa työmarkkinakonflikti ja hallitus on siinä pahasti hakoteillä.

Miksi olen sitä mieltä kuin olen tästä Suomen työmarkkinakonfliktista? Miksi vastustan nyt Orpon hallituksen toimia vaikka pidän hyvänä sitä, että Orpo lopetti perussuomalaisten äärittämisen ja eristämisen, mitä vihervasemmisto haluaa jatkaa? Olen nyt kuitenkin sitä mieltä, että PS on pahasti hakoteillä. PS ei ehkä ymmärrä mitä on tekemässä. Siitä en ole täysin varma, että ymmärtääkö Orpokaan. Ehkä Orpo ja kokoomus ymmärtävät ja toimivat täysin tietoisesti. Koitan nyt selittää järkeilyäni, miksi hallitus on Suomen ja suomalaisten enemmistön kannalta pahasti hakoteillä.

Aloitetaan Pentikäisestä. Mikael Pentikäinen on Suomen Yrittäjät -järjestön toimitusjohtaja. Suomen Yrittäjät ei ole työnantajaliitto. Työnantajaliitot toimivat neuvottelevana osapuolena Suomen työmarkkinoilla. Pentikäisen järjestö ei ole työmarkkinaosapuoli koska ei halua olla koska järjestöön kuuluvat yrittäjät eivät halua olla. Pentikäisen järjestö on poliittinen painostusjärjestö eli lobbari. No, ei siinä vielä mitään, mutta nyt viime vuosina EK on hoksannut, että hei, tuohan on hieno juttu. Me sanoudutaan myös irti sopimisesta ja aletaan poliittiseksi lobbarijärjestöksi. EK on Suomen Yrittäjiä paljon mahtavampi poliittinen painostusjärjestö koska sen takana on Iso Raha.

Suomi on demokraattinen valtio, jonka hallituksella ei ole sinänsä mitään velvoitetta ottaa ulkoparlamentaarista poliittista painostusta huomioon mitenkään, mutta niin hallitukset kuitenkin joutuvat tekemään. Varsinkin nykyisessä globalisaation jälkeisessä maailmassa EK:hon kuuluvat suomalaiset globaaliyhtiöt vastaavat pääosasta Suomen vientiä, joka on Suomen talouden perusta. Maan hallitusten on pakko ottaa huomioon EK:n painostus ja varsinkin oikeistohallitukset mielellään niin tekevätkin.

Kun EK on nyt sitten päättänyt olla olematta työmarkkinaosapuoli niin EK:ta kuunteleva oikeistohallitus joutuu sellainen olemaan. Jos EK olisi osapuoli niin se joutuisi sopimaan työntekijäpuolen kanssa. Kun oikeistohallitus toimii EK:n puolesta niin Suomen työmarkkinoiden toimivuuden kannalta hallituksen pitäisi nyt sopia työntekijäpuolen kanssa. Hallituksen ei kuitenkaan TARVITSE sopia vaan se voi MÄÄRÄTÄ ja laatia eduskuntaenemmistönsä voimin pakkolakeja. Jos EK kykenee käskyttämään hallitusta niin se on EK:n kannalta hieno juttu - tai ainakin niin EK:ssa tunnutaan ajateltavan. Suomen työmarkkinoiden ja suomalaisen demokratian kannalta se on kuitenkin äärimmäisen huono juttu. Puurot ja vellit menevät sekaisin. Työmarkkinat menevät sekaisin ja politiikka menee entistä enemmän sekaisin.

1

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi kukaan ei sano ääneen ettei kenelläkään muulla Pohjoismaalla ole käytössä euroa vaan ihan oma raha, totuus on ilmeisesti liian kova koska siitä ei kukaan puhu halaistua sanaa vaan vingutaan kuinka Suomella menee huonosti, katsokaa peiliin siellä syyllinen luuraan ei tyhmä suomalainen poliitikko.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe