Julkisten tilojen sukupuolittuneisuuteen on puututtava

Anonyymi-ap

Kuinka se vaikuttaa naisiin ja miehiin, jos he joutuvat julkisissa tiloissa liikkuessaankin altistumaan ensinnäkin sille, että vain tai lähinnä miehet ovat läsnä julkisissa tiloissa patsaiden muodossa? Kuinka se vaikuttaa naisiin ja miehiin, että vain tai pääosin miehistä tehdään patsaita julkisiin tiloihin? Kuinka se vaikuttaa naisiin ja miehiin, että luodaan kuva miesten maailmasta ja historiasta julkisten tilojen patsaiden avulla? Näihin kysymyksiin voi vastata pitkällä tavalla ja lyhyellä. Vastaan lyhyesti. Kun patriarkaatti piilee jopa niinkin arkisissa asioissa kuin julkisten tilojen patsaissa, niin osaltaan se turmelee meistä jokaisen.

On syytä käynnistää välittömästi julkisrahoitteinen arviointiprosessi, jossa selvitetään ensinnäkin kuinka paljon patsaita on julkisissa tiloissa, ja toiseksi kuinka moni näistä patsaista esittää miessukupuolta naissukupuolen sijaan. Tämän selvitystyön pohjalta on välittömästi aloitettava korjaavat toimenpiteet, joilla julkisten tilojen patsaiden sukupuolijakauma normalisoidaan ja sitä jatkossa aktiivisesti ylläpidetään.

Kun pääsemme tilanteeseen, jossa naisia esittäviä patsaita on tasan yhtä paljon kuin miehiä esittäviä patsaita tai jopa vähän enemmän kuin miehiä esittäviä patsaita, niin tasa-arvo toteutuu. Se, että naisia esittäviä patsaita olisikin enemmän kuin miehiä esittäviä patsaita, on täysin perusteltavissa feministisistä lähtökohdista käsin. On nimittäin syytä huomioida julkisten tilojen patsaiden ja niiden tuottaman patriarkaalisen asiantilan ajallinen luonne ja sen historiallis-kulttuurilliset vaikutukset.

16

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitää muistaa myös muunsukupuoliset. Tasa-arvo ei todellakaan toteudu lisäämällä vain naista esittäviä patsaita.

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😋 ­­­N­­y­­m­­­f­­­o­m­­­a­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Minä uskon, että tuo työryhmä perustetaan heti, kun tarpeelliseksi nähdään.

    • Anonyymi

      Eipä noita patsaita kovin paljon ole. Patsaita enemmän julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi kauppakeskuksissa, näkyy mainoksia, ja niiden kuvissa on paljon enemmän naisia kuin miehiä. Myös lehtien myyntipisteiden lööpeissä ja lehtien kansikuvissa on enemmän naisia kuin miehiä. Pitäisi säätää laki, että lehdet saavat laittaa kansikuviinsa korkeintaan 60 % naisten kuvia esimerkiksi vuoden mittaisen tarkastelujakson aikana.

    • Anonyymi

      Jos asioita aikaansaavat ovat olleet miehiä, pitäisi laittaa naapurin Pirkon ja Liisan patsaita pitkin poikin katuja?

    • Anonyymi

      Mielestäni tämä kuulostaa Suomen Akatemian tutkimushankkeelta. Rahoitus vähintään 500.000€ ja tutkimus yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

      Mutta hmm... olettekos panneet merkille, että suomen leijona on uros. Sillä on harja. Lisäksi se kantaa miekkaa, joten olisiko toksinen maskulisti-leijona. Lisäksi kiinnitän huomiota jalkojen asentoon : äijähaara! Ja suu auki : miesselittäjä!

      Hahhah, eikö ollut hauska, toisaalta melkein voisi odottaa että joku näistäkin pahottaisi mielensä ihan oikeasti.

    • Anonyymi

      Muuta huomio vastauksiin. Vastauksissa vaikuttaa olevan mukana tietynlaista humoristista suhtautumista. Asia on syytä ottaa sen ansaitsemalla vakavuudella. Täsmennän, että nyt puhutaan naisia esittävistä näköispatsaista.

      Mainitsin, että asia on syytä ottaa sen ansaitsemalla vakavuudella. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että Tanskassa ollaan valmiita käyttämään yli kuusi miljoonaa euroa tämän asiantilan korjaamiseen! Tästä uskaltaa päätellä, että viestiketjussa mainittu 500 000 euroa valitettavasti tuskin riittää tähän muutosprojektiin Suomen oloissakaan. Patriarkaatin muuttaminen tulee kalliiksi, mutta se on muutettava paremman tulevaisuuden vuoksi! Voimme miettiä osalta, että korjataanko asia nopeasti vai painottamalla tulevissa patsasprojekteissa ensisijaisesti naisia? Epäilen hitaan muutoksen lopulta pysähtyvän, ja itse asian unohtuvan.

      On ilahduttavaa, että asia on huomioitu keskeisissä uutisvälineissä, joissa se leviää parasta aikaa. Asiasta tehdyssä uutisjutussa Suomen osalta kerrotaan, että pääkaupungissamme on naisia esittäviä näköispatsaita tasan yksi kappale! Jokainen voi miettiä kuinka oikeudenmukaista tämä on maassa, jossa Suomen Tilastokeskuksen mukaan väestöstä 50,5% on naisia. Naisia on varmasti ollut ennenkin olemassa. Naisen paikka on kaikkialla, myös historiassa ja näköispatsaina!

      https://yle.fi/a/74-20078595

      https://www.stat.fi/tup/poimintoja-tilastovuodesta/kansainvalinen-naistenpaiva.html#naiset

      • Anonyymi

        Kyllä, tässä ei ole kyse huumorista! Kuinka paljon naisten oikeudet paranisikaan, jos patsaista vaikka edes 25% olisi naispatsaita?! Enkä usko että 500t on ylimitoitettu, paljonko yksi patsas maksaa? Patsaita voisi teettää myös teollisesti, jolloin hinta halpenisi, ja 500k:lla päästäisiin varmaan pitkälle. Jos hallitus budjetoisi esim 100 nais-patsasta, olisi tasa-arvo-ongelma tältäkin osin ratkottu.


    • Anonyymi

      Kyllä naisia esittäviä patsaita voisi lisätä. Ja kuten suuri osa miespatsaista, myös naispatsaat esittäisivät alastomia vartaloita.

      • Anonyymi

        Mä pysähtyisin runkkaamaan


    • Anonyymi

      Jos feministit saa tyytyväiseksi pystyttämällä patsaita, niin kannatan! Ihan miten paljon vaan, Anneli Jäätteenmäestä, Tytti Tuppuraisesta, ja tottakai Sanna Marinista. Jos homma on tällä hoidettu niin äkkiä patsaita. Tästäkö kaikki parku olikin kiinni?!

      Tämä aloitus on hyvä, kertoo mielestäni feministisen aatteen kypsyydestä. Tuntuu kuin lasten kanssa viestittäisi. Soo soo soo, setämiehet kyllä pystyttää pikku feministeille patsaita ettei tule paha mieli! Niin!

      • Anonyymi

        Feministin hyväksymän naispatsaan pitää olla ruma. Muuten se on pelkästään seksistinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Feministin hyväksymän naispatsaan pitää olla ruma. Muuten se on pelkästään seksistinen.

        Sille voisi laittaa pippelin ja sitten sanoa, että se kokee itsensä naiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sille voisi laittaa pippelin ja sitten sanoa, että se kokee itsensä naiseksi.

        Tai miespatsaalle peruukin. Moppitukkaperuuksin. Tasalatvaisen. Tai kypärätukkaisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai miespatsaalle peruukin. Moppitukkaperuuksin. Tasalatvaisen. Tai kypärätukkaisen.

        Mutta sitten patsaan pitää vielä ilmoittaa kokevansa sukupuolensa olevan jokin muu kuin mies.


    • Anonyymi

      😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

      💋 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe