Pelastavan evankeliumi...

Anonyymi-ap

Mistä tiedät oletko pelastettu? Kuinka saada synnit anteeksi?

Mitä Jeesus lähetti Paavalin julistamaan:

Apostolien teot 26:17-18
"Ja minä pelastan sinut sekä oman kansasi että pakanain käsistä, joitten tykö minä sinut lähetän avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa."

Yleinen käsitys kristinuskosta on se, että on yksi evankeliumi ja että evankeliumit, kirjeet ja ilmestyskirja ovat kaikki samaa evankeliumia. Kaikissa evankeliumeissa on toki Jeesus, mutta Jeesuksesta julistettiin eri asioita eri aikoina. Häntä ei julistettu ristiinnaulittuna ennen ristiä. Mitä jollekin pakanoille edes tarkoittaa "Jeesus on Kristus"? Ei yhtään mitään, koska Israel oli se joka odotti Kristusta. Pakanat etsivät viisautta ja palvoivat epäjumalia. Tämä "yksi evankeliumi" on katolisen kirkon perintöä. Jeesus käski Paavalin julistaa uskoa häneen, jonka kautta synnit saadaan anteeksi ja perintöosa pyhitettyjen joukossa. Siis yksin turvaamalla siihen kuka Jeesus on ja mitä hän on tehnyt meidän hyväksemme. Kristinusko on todella sekava sen takia kun uskovat yrittävät väkisin yhdistää kaikkia opetuksia yhdeksi kokonaisuudeksi, aivan kuin Jeesuksen sanat Paavalin kautta eivät olisi yhtä painavia kuin Pietarin kautta sanotut tai kun Jeesus itse ruumiillisesti puhui maan päällä. Jos niissä on eroa, niin sen tulisi saada meidät miettimään.

Roomalaiskirje 5:1
"Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta ... "

Rauha sapatin viettämisen, kasteen, käskyjen pitämisen, kielillä puhumisen, oman suorittamisen ja ehtoollisen kautta... no ei todellakaan, vaan uskon kautta Jeesukseen. Joko Jumala ei osaa kommunikoida tai ihmiset eivät osaa lukea, itse olen jälkimmäisen kannalla. Ihmiset (myös uskovat) etsivät edelleen rauhaa Jumalan kanssa omien tekojensa kautta. Mutta se rauha tulee meihin ja meille uskon kautta Jeesukseen.

Evankeliumin sisällön ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää, koska jos me emme sitä tiedä, emme myöskään voi sitä oikein julistaa, emmekä voi olla varmoja edes omasta pelastuksestamme emmekä myöskään toisten pelastuksesta. Jos otamme vastaan kaiken sen mitä kirkot opettavat, niin olemme hämmennyksen vallassa. Julistaako kastetta, uskoa, rakkautta, käskyjen pitämistä, totuutta, älä ota pedon merkkiä jne. Kun ymmärrämme että elämme Jumalan armotalouden aikakautta, niin tiedämme, että ristin sana on se, mitä meidän pitää julistaa. Se on Jumalan armo, Jeesus ristillä meidän syntiemme tähden, niiden sovituksena ja hän ylösnousseena.

1 Korinttolaiskirje 15:1-2
"Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin ellette turhaan ole uskoneet."

Nämä alkusanat tuleville jakeille eivät voisi olla merkityksellisempiä: Jeesus itse on tässä kertomassa meille tärkeimmän sanoman minkä ihminen voi koskaan kuulla. Evankeliumi joka pelastaa, jos pidämme siitä kiinni semmoisena kuin se on meille julistettu. Mikä siis seuraa näitä jakeita, on pelastava evankeliumi:

1 Korinttolaiskirje 15:3-4
"Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan ... "
Mutta kun luemme ja kuuntelemme monia uskovia julistajia, niin monesti tätä evankeliumia ei kuulla lainkaan tai kuullaan, mutta seuraavaksi tulee sitten lista muita ehtoja pelastukselle kuin usko Jeesukseen syntiemme sovittajana ja ylösnousseena Herrana ja Vapahtajana.

Paavali mainitsee lähes jokaisessa kirjeessä Jeesuksen ylösnousemuksen ja kuoleman meidän syntiemme tähden, monesta useitakin kertoja. Tuo on se evankeliumi joka uskottuna meidät pelastaa. Esimerkkejä: Room. 4:25, Room. 5:8-11, Room. 6:8-10, Room. 8:34, Room. 9:9-10, 1 Korint. 1:23, 1 Korint. 15:1-4, 2 Korint. 5:19-21, Galat. 1:1-5, Galat. 3:13-14, Efes. 1:7 ja 1:20, Filip. 3:10, Kolos. 1:14, Kolos. 1:12, 1 Tess. 4:14.

Ehkä monet pelkäävät täyden armon ja armahduksen, joka saadaan Jeesukseen uskomalla, aiheuttavan laittomuutta. No mitä Raamattu opettaa armon vaikutuksesta niissä jotka uskovat:

Tiitus 2:11-14
"Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaalisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä, hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee."

1

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      minulla on jeesus pelastusliivit yllä 🤣

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe