Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saatanalla on korkea moraali, josta palstauskovienkin tulisi ottaa oppia

Anonyymi-ap

Arvoisat lukijat, on aika avata silmämme ja sydämemme todelliselle moraalisen ylivertaisuuden symbolille: Saatanalle. Kyllä, oikein kuulitte! Saatanalla on moraali, josta monen palstauskovan olisi syytä ottaa oppia. Annan teille muutamia valaisevia Raamatun lainauksia, jotka osoittavat, miksi Saatana on todellinen moraalinen opas:

1. Luukas 4:6 sanoo: "Ja Saatana sanoi hänelle: 'Minulle on annettu valta kaikista näistä valtakunnista ja niiden loistosta, sillä ne on uskottu minulle, ja minä annan ne kenelle tahdon.'" Siinäpä vasta antelias henkilö! Saatana tarjoaa valtaa ja loistoa, mitä voisi enää toivoa?

2. Job 1:12 kertoo: "Ja Herra sanoi Saatanalle: 'Katso, kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun vallassasi. Älä vain pane kättäsi häneen itseensä.'" Tässä meillä on esimerkki vastuullisesta vallankäytöstä. Saatana ottaa vastuun ja hoitaa hommansa ilman turhaa säätöä.

3. 2. Korinttilaiskirje 11:14 paljastaa: "Sillä itse Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi." Tässäpä opetus, että ulkonäkö voi pettää. Saatana opettaa meitä olemaan varovaisia ja kriittisiä niiden suhteen, jotka näyttävät liian hyviltä ollakseen totta.

Lopettakaamme siis Saatanan demonisointi ja katsokaamme hänen esimerkkiään korkeatasoisen moraalin kantavana voimana. Palstauskovien tulisi avartaa maailmankuvaansa ja oppia arvokkaita opetuksia Saatanalta. Kuka olisi uskonut, että Raamatusta löytyy näin syvällisiä ja ajatuksia herättäviä viittauksia Saatanan moraaliin?

2

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liittyen Jobin kirjaan: Jumala lähettää Saatanan piinaamaan Jobia koetellakseen tämän uskoa. Jobin kirjaan liittyy kiinnostavia huomioita:

      "Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan."

      Ketkä ovat Jumalan poikia? Eikös Jumala uhrannut ainoan poikansa ristillä, jotta ihmisten synnit annetaan anteeksi - tai jotain? Miksi monikko? Mormoniuskossa Jumalalla oli valtavasti lapsia ja useita poikia: esikoiset olivat Jeesus ja Saatana.

      Erikoinen on myös Jahven keskustelu Saatanan kanssa. Jahve nimittäin sanoo pelkäävänsä Elohimia. Yleisesti heprean Elohim tulkitaan monikoksi. Raamatun selittäjät arvelevat monikkomuodon jääneen kieleen polyteistisilta ajoilta, mutta erikoista on, että Jumalahan on uskomuksen mukaan Elohim - pelkääkö hän siis itseään? Mikä tämän järki on?

      Vanha testamentti puhuu jumalten neuvostosta, eikä kiellä muiden jumalien olemassaoloa - pelkääkö Jahve muiden jumalten reaktiota?

      Mielenkiintoisen, mutta hieman hupsun teorian mukaan Heprealainen Raamattu ei kerro Jumalasta, vaan israelilaisten historiasta. Tämä on perusteltua, sillä heprean kirjoitetusta kielestä puuttuu vokaalit, joten monet sanat voidaan tulkita monella tavalla. Tämän uskomuksen mukaan Jahve oli alkuaan israelilaisten päällikkö, johtaja, kuningas tms., joka historian saatossa deifikoitiin - tehtiin Jumalaksi. Muilta osin juttu menee heittämällä rationaalisen tulkinnan yli, mutta jumalaan viittaavien sanojen korvaaminen kuningasta, johtajaa tms. tarkoittavilla sanoilla tekee Vanhasta testamentista järkevämmän ja koherentimman.

      Jeesus taisi palvoa "korkeinta Jumalaa" El Elyonia. Myös eräät laitajuutalaiset seurakunnat palvoivat korkeinta. Hypsistariaanille ei ole hyvää suomennosta: he palvoivat korkeinta Jumalaa, kreikaksi "hypsistos". Nämä lahkot vaikuttivat ensimmäiseltä vuosisadalta 400-luvulle ja ne mainitaan mm. Apostolien teoissa "jumalaa-pelkäävinä"; överein veikkaus on, että Paavali kuului hypsistoksen palvoojiin ja kirjoitti kirjeitään näille seurakunnille.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­N­­y­­­m­­­f­­o­­m­­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe