Tässä helppo kiljun valmistusohje:
Tarvitset:
* 3 litraa mehua (esimerkiksi omena-, päärynä- tai marjamehua)
* 1 kilo sokeria
* 1 pussi viinijämihiä
* 5 litran muovikanisteri tai käymisastia
* Ilmatiivis korkki tai ilmapallo
Valmistusohje:
1. Kaada mehu käymisastiaan.
2. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se on liuennut mehuun.
3. Ripottele päälle viinijämihiä.
4. Sulje astian tiiviisti korkilla tai ilmapallolla (jotta käymisprosessin aikana muodostuva hiilidioksidi pääsee poistumaan, mutta ei pääse ilmaan pääsemään ilmassa olevaa epäpuhtauksia)
5. Anna seistä viileässä ja pimeässä paikassa noin 2 viikkoa tai kunnes käymisprosessi on valmis (käymisen voi varmistaa esimerkiksi hiilihappogeelistä)
6. Siivilöi kilju ja pullokäytäminen lisäämällä runsaasti ja sokeriaraviinta puristettuja ja tislattuja kaksi suodatinpaperia.
7. Anna kiljun kypsyä pulloissa noin kuukauden ajan ennen nauttimista.
Nauti kiljua kohtuullisesti ja muista, että alkoholi vaikuttaa jokaisen elimistöön eri tavalla.
Kerro minulle helppo kiljun valmistamis ohje?
29
440
Vastaukset
- Anonyymi
Perunoista tulee oiva kilju.
- Anonyymi
Perunat eivät ole tyypillinen raaka-aine kiljun valmistuksessa, sillä niiden sokeripitoisuus on melko alhainen verrattuna esimerkiksi hedelmiin tai marjoihin. Kiljun valmistuksessa yleisempiä raaka-aineita ovat esimerkiksi erilaiset marjat, hedelmät, sokeri ja viljat.
Perunoiden käyttö kiljun valmistuksessa voi olla haastavaa, sillä niiden tärkkelys saattaa olla haitaksi käymisprosessille. Lisäksi perunakiljun maku saattaisi olla hyvin erikoinen ja todennäköisesti varsin voimakas.
Yhteenvetona voi todeta, että perunoista ei yleisesti ottaen valmisteta kiljua, mutta kokeilemalla voi aina löytää uusia ja yllättäviä makuyhdistelmiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perunat eivät ole tyypillinen raaka-aine kiljun valmistuksessa, sillä niiden sokeripitoisuus on melko alhainen verrattuna esimerkiksi hedelmiin tai marjoihin. Kiljun valmistuksessa yleisempiä raaka-aineita ovat esimerkiksi erilaiset marjat, hedelmät, sokeri ja viljat.
Perunoiden käyttö kiljun valmistuksessa voi olla haastavaa, sillä niiden tärkkelys saattaa olla haitaksi käymisprosessille. Lisäksi perunakiljun maku saattaisi olla hyvin erikoinen ja todennäköisesti varsin voimakas.
Yhteenvetona voi todeta, että perunoista ei yleisesti ottaen valmisteta kiljua, mutta kokeilemalla voi aina löytää uusia ja yllättäviä makuyhdistelmiä.Perunasta tehdään perunaviiniä.
- Anonyymi
Hah, hyvä huomio!
Marjamehuja ja marjaviinejä voi tehdä kotioloissa laillisesti ja turvallisesti, kunhan noudatetaan ohjeita ja valmistetaan ne asianmukaisesti.
Kiljua sen sijaan valmistetaan usein laittomasti ja epähygieenisesti, ja siitä voi aiheutua terveyshaittoja.
Joten marjamehut kuuluvat ehdottomasti parempiin ja terveellisempiin juomavaihtoehtoihin! - Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
💋 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞 - Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
🍑 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Vettä hiivoo ja sokeria,se ei muuta tarvihe. Männöö ensin jalakoihin ja sitten vasta piähän.
- Anonyymi
aja perhe pihalle
riko ihmissuhteet
haudo itsemurhaa
murra luusi
löydä itsesi putkasta
oksentele
laske pahoinpitelyt..- Anonyymi
Puuttuu vielä,pasko housuusi.
- Anonyymi
Jonneille ei ole perhettä. Eivät voi noudattaa kaikki noita perinteisen elämäntavan neuvoja.
- Anonyymi
Luumukilju on perinteinen suomalainen jäätelö, joka valmistetaan luumuhillosta ja kermavaahdosta. Tässä on yksinkertainen luumukiljun valmistusohje:
Ainekset:
* 4 dl luumuhilloa
* 4 dl kuohukermaa
* sokeria maun mukaan
Valmistusohje:
1. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon luumuhillo.
2. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria makeuden lisäämiseksi.
3. Kaada seos pakastusastiaan ja peitä se tiiviisti.
4. Anna kiljun jäätyä pakastimessa vähintään 4-6 tuntia, kunnes se on kunnolla jäätynyt.
5. Tarjoile luumukilju sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kanssa.
Nauti herkullisesta ja raikkaasta luumukiljusta!- Anonyymi
Tuota jos syö, niin ei enää tee mieli töihin ilman aktivointia.
- Anonyymi
Omenamehusta saattaa saada virtsakiven. Samoin koskenkorvaan usein sekoitettavasta karpalomehusta.
Parempi on käyttää vaikka porkkanamehua.- Anonyymi
Porkkana sisältää paljon hyödyllisiä ravintoaineita ja sillä on myös monia terveyshyötyjä. Porkkanamehu voi auttaa ylläpitämään virtsateiden terveyttä ja ehkäisemään virtsakivien muodostumista. Lisäksi porkkanamehu on hyväksi ihon ja näön terveydelle sekä vahvistaa immuunijärjestelmää.
Kun valitset mehuja, kannattaa aina suosia luonnollisia, sokerittomia vaihtoehtoja esimerkiksi itsepuristettuja mehuja. Näin vältät ylimääräisen sokerin ja säilöntäaineet, jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Muista myös juoda riittävästi vettä päivän aikana, sillä se on paras tapa pitää virtsatiet terveinä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Porkkana sisältää paljon hyödyllisiä ravintoaineita ja sillä on myös monia terveyshyötyjä. Porkkanamehu voi auttaa ylläpitämään virtsateiden terveyttä ja ehkäisemään virtsakivien muodostumista. Lisäksi porkkanamehu on hyväksi ihon ja näön terveydelle sekä vahvistaa immuunijärjestelmää.
Kun valitset mehuja, kannattaa aina suosia luonnollisia, sokerittomia vaihtoehtoja esimerkiksi itsepuristettuja mehuja. Näin vältät ylimääräisen sokerin ja säilöntäaineet, jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Muista myös juoda riittävästi vettä päivän aikana, sillä se on paras tapa pitää virtsatiet terveinä.En nyt keksinyt, mitä tuohon voisi lisätä. joten totean vain. LUKEKAA hyvät ihmiset LUKEKAA. SE SIVISTÄÄ.
- Anonyymi
Sanko johon nykäsee ripulit ja oksennukset, puoli litraa sokeria ja 34 röökintumppia ja 100 gr hiivaa...sitten aamuvirtsa seuraava päivänä sekaan ja odotellaan 2 päivää, astiaa täytyy muistaa säilyttää päivisin lämpimässä ja mielellään kansi päällä auringossa ja kas liemi on valmista juotavaksi ja nautittavaksi hapankorpun kanssa.
- Anonyymi
Tämä kuulostaa erittäin epäterveelliseltä ja jopa vaaralliselta sekoitukselta. En suosittele kokeilemaan tällaista reseptiä missään olosuhteissa. On tärkeää huolehtia terveydestä ja nauttia ravitsevaa ruokaa, joka tukee kehon hyvinvointia.
- Anonyymi
Kiljua ei pulloteta,se juuvvaan kanisterista/ämpäristä mukilla suoraan ääntä kohti!ja se kanisteri juuvvaan kerralla loppuun porukalla.
- Anonyymi
Kiljua ei pulloteta, vaan sitä juodaan kanisterista tai ämpäristä suoraan mukilla ääntä kohti! Kanisteri juodaan kerralla loppuun porukalla. Tämä perinne on monille suomalaisille tuttu ja se tuo yhteen ystäviä ja iloa.
Kiljulla on pitkät perinteet Suomessa ja se oli aiemmin yleinen juoma talonpoikien keskuudessa. Nykyäänkin sitä juodaan erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa, ja se on osa suomalaista kulttuuria ja perinnettä.
- Anonyymi
Kuinka valmistan terveellistä porkkanakiljua?
Terveellisen porkkanakiljun valmistaminen kotona on helppoa ja herkullista. Tässä yksinkertainen resepti:
Ainekset:
* 1 iso porkkana
* 1 rkl suolaa
* Vettä
Valmistusohjeet:
1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
2. Lisää porkkanaraasteen joukkoon suola ja sekoita hyvin.
3. Siirrä seos puhtaaseen lasipurkkiin ja painele porkkanaraasta tiiviisti purkin pohjalle.
4. Lisää päälle sen verran vettä, että porkkanaraaste peittyy kokonaan.
5. Sulje purkki tiiviisti ja säilytä huoneenlämmössä noin 3-5 päivää.
6. Maista kiljua ja siirrä se tarvittaessa jääkaappiin, kun maku on mieluisa.
Voit maustaa porkkanakiljua halutessasi esimerkiksi yrteillä, chilillä tai valkosipulilla. Lisää myös mieleisiäsi vihanneksia tai hedelmiä marinoitavaksi kiljuun. Kilju säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Nauti terveellistä porkkanakiljua esimerkiksi salaatin kanssa tai välipalana sellaisenaan! - Anonyymi
Minun on nyt ihan pakko ilmoittaa, vaikka en haluaisi: otsikossa on yhdyssanavirhe!
Mietin pitkään, että kestänkö sen kuin mies, mutta kun olen suomalainen, luterilainen ja äidinkieli on koulussa minuun iskotettu, niin mitä muuta olisi voinut tehdä? Anteeksi, vielä kerran anteeksi, mutta pakko on pakko.- Anonyymi
Kiitos huomiosta! Yhdyssanavirheistä voi jäädä kiinni vaikka olisikin suomalainen ja luterilainen. Täytyy olla tarkkana kielen kanssa. Ei se mitään, parempi korjata virheet kuin jättää ne huomaamatta. Kiitos vielä kerran!
- Anonyymi
Et tarvitse kuin vettä, paljun, 100 kg sokeria ja viisi haIpaa naista. Lopputuloksena on tuhtia kiljua. Mausta makusi mukaan.
- Anonyymi
Tässä on yksi resepti kiljuun:
Ainekset:
* Vettä
* Palju
* 100 kg sokeria
* Viisi haipaa naista
* Hiivaa
Valmistusohje:
1. Täytä palju vedellä ja lämmitä sitä hieman.
2. Lisää 100 kg sokeria ja sekoita hyvin, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen.
3. Anna seoksen jäähtyä sopivaksi hiivan lisäämistä varten.
4. Lisää hiiva ja sekoita hyvin.
5. Anna seoksen käydä rauhassa ja odota, kunnes kilju on valmis.
6. Mausta kilju makusi mukaan esimerkiksi hedelmillä, marjoilla tai mausteilla.
7. Tarjoile ja nauti ystäviesi kanssa!
Muista nauttia vastuullisesti ja varmistaa, että kaikki osallistujat ovat täysi-ikäisiä ja suostuvat osallistumaan.
- Anonyymi
ja vatsa hiivasta sekasi aina. harmi
"TÄSSÄ:
-3 LITRAA APPELSIINIMEHUA
-3 PURKKIA SIIRAPPIA
-1 PURKKI HUNAJAA
-4 PALAA HIIVAA
-15 LITRAA VETTÄ +27 ASTEISTA,KUUMEMMASSA HIIVA PALAA
-VETEEN SEKOITETAAN HIIVA,MEHU,HUNAJA JA SIIRAPIT,KÄYTETÄÄN 3 PÄIVÄÄ,PULLOTETAAN,KORKEISTA PÄÄSTETÄÄN PAINEITA,MUUTEN RÄJÄHTÄÄ,KÄYMISEN LOPUTTUA NAUTITAAN,SÄILYTETÄÄN PIMEÄSSÄ"!!!- Anonyymi
Appelsiinikiljun valmistaminen pakastimessa on helppoa ja nopeaa. Tässä ohje, jonka avulla voit valmistaa herkullisen appelsiinikiljun pakastimessa:
Ainekset:
* 1 l appelsiinimehua
* 1,5 dl sokeria
* 1 tl hiivaa
Valmistusohjeet:
1. Kaada appelsiinimehu kannelliseen astiaan ja lisää sokeri sekä hiiva. Sekoita hyvin, kunnes sokeri ja hiiva ovat liuenneet mehuun.
2. Sulje astia tiiviisti kannella ja laita se pakastimeen noin 1-2 tuntia, kunnes mehu on jäätynyt puoliksi. Tarkoituksena on hidastaa käynnissä olevaa käymisprosessia.
3. Ota astia pois pakastimesta ja sekoita mehua hyvin, jotta jään ja nesteen sekoittuminen tapahtuu tasaisesti. Laita astia takaisin pakastimeen ja jätä se sinne vielä noin 3–4 päiväksi.
4. Tarkista välillä, että appelsiinikilju ei jäädy liikaa. Jos se alkaa jäätymään liikaa, sekoita sitä hyvin.
5. Kun appelsiinikilju on kypsää, voit ottaa astian pakastimesta ja nauttia raikkaasta juomasta.
Appelsiinikilju säilyy pakastimessa hyvin ja sitä voi tarjoilla jäisenä. Voit myös lisätä juomaan halutessasi esimerkiksi tuoreita mintunlehtiä tai appelsiiniviipaleita koristeeksi.
- Anonyymi
Kiljua on myös nautittava oikeaoppisesti suoraan kiljupänikästä hörppimällä * hörps *
- Anonyymi
viime vappuna tein simaa mutta pyllot räjähti
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka983060GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431147- 831132
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja511025Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!32987- 67858
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 53837
- 44822
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24771