Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko ateismi todellisuudessa vain pakkomielteisyysoireyhtymä l. obsessive-compulsive disorder (OCD)

Anonyymi-ap

Lukiessani Hard Atheistuksen postauksia palstalle, en voinut olla pohtimatta otsikon kysymystä. Tuhansia viestejä sen todistamiseksi, ettei jotain yksittäistä jumalaa ole. Into on niin kova, että määrä voittaa laadun.

Esimerkiksi:

Ei evoluutio todista, ettei Luojaa olisi eikä se todista suunnittelemattomuudesta. Jumala on saattanut luoda juuri evoluution avulla ja suunnitelma on vain niin monimutkainen, että puutteellisella ihmistiedolla se näyttää suunnittelemattomuudelta. Me emme nimittäin koskaan etukäteen tiedä, mikä osa tiedosta on jäänyt meiltä pimentoon ja tulemme tietämään sen vasta tulevaisuudesssa.

Tietenkin ateistinen pakkomielteisyyskin voi viedä tiedettä eteenpäin, kun he uupumatta aina etsivät uusia ja uusia keinoja todistaa Jumala olemattomaksi. Sivutuotteena saattaa löytyä jotakin muutakin uutta.

20

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alat päästä jäljille hyvä!

      Yleisesti ottaen minkään asian olemattomuutta ei voi todistaa.

      • "Yleisesti ottaen minkään asian olemattomuutta ei voi todistaa."

        Yleisesti ottaen näin, mutta kyllä se luominen on todettu tieteellisesti mahdottomaksi. Esimerkiksi tässä todetaan, että havaittua sukupuiden konvergenssia ei selitä mikään muu kuin evoluutio. Ei-evolutiivinen kontrollimalli (esimerkiksi sattuma tai luominen) ei tuota nyt havaittua konvergenssia.

        Beyond Reasonable Doubt: Evolution from DNA Sequences

        Even on our conservative test, the probability that chance could produce the observed levels of ancestral convergence for just one of the eight datasets of 51 proteins is ≈1×10−19 and combined over 8 datasets is ≈1×10−132.

        A non-evolutionary control model shows no convergence, and only a small number of parameters are required to account for the observations. It is time that that researchers insisted that doubters put up testable alternatives to evolution.

        https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0069924


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­­N­­y­­m­­­f­­o­­­m­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Ihan oikeasti Luojamme yksin tietää mitä ja miten luonnut.
      Ihmisteoriaa on huuhaata, koska ei ollut paikanpäällä näkemässä, ihmiset en tuli vasta luomisen jälkeen!

      • Anonyymi

        Ihmislähtöistä soopaa! Koska kukaan ei ollut paikanpäällä näkemssä jumalan syntymistä sitä ei voi olla olemassa.


    • Anonyymi

      Maalailemasi ongelma on teisteillä. Ei tieteessäkään tarvitse todistaa jotain olemattomaksi, vaan positiivisen väitteen esittäjällä on todistustaakka. Mollaamasi nimimerkki on kesrtonut vain, ettei Jumalasta ole vieläkään pitävää näyttöä tai ei oikeastaan mitään näyttöä.
      Näytön paikka on teisteillä tai ehkä sillä lymyilevällä Jumalalla.

    • "Jumala on saattanut luoda juuri evoluution avulla ja suunnitelma on vain niin monimutkainen, että puutteellisella ihmistiedolla se näyttää suunnittelemattomuudelta."

      Niin, jos se luominen ei eroa mitenkään evoluutiosta niin mistä tiedät, että se luoja on juurikin Raamatun Jumala? Koska luojasta ei ole mitään viitteitä, voimme väittää ihan samalla tavalla, että luoja on hammaspeikko, sängynalusmörökölli, puutarhakeiju, aarnikotka, saunatonttu tai joulupukki.

    • Anonyymi

      Normaalilla älyllä varustettu ateisti ymmärtää mitä tarkoittaa olla ateisti. Se ei tarkoita toisinajattelevien (uskovaisten) leimaamista mielisairaiksi, heidän nimittelyään ripulivajakeiksi, uhkaamisella vankilaan sulkemisella, kastroimisella.

      Vaikka olenkin ollut lapsuudesta lähtien ateisti en pidä uskovaisia enemmän kummallisina kuin muita ihmisiä. Uskovaisissa on älykkäitä ystävällisiä ihmisiä enemmän kuin ateismiaan julistavissa.

      Ateistit kuvittelevat olevansa tiedemiehiä ilman ymmärrystä mitä tiede on.

      Varma Tieto
      Toisenpolven ateisti

      • Anonyymi

        Keinoja kristittyjen hävittämiseksi ja kristinuskon tuhoamiseksi.

        1. Kastrointi.
        2. Sulkeminen mielisairaalaan tai vankiloihin.
        3. Tappaminen.

        Näillä toimilla poistetaan pahuus maailmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keinoja kristittyjen hävittämiseksi ja kristinuskon tuhoamiseksi.

        1. Kastrointi.
        2. Sulkeminen mielisairaalaan tai vankiloihin.
        3. Tappaminen.

        Näillä toimilla poistetaan pahuus maailmasta.

        Vanha resepti jo roomalaiset tuota yrittivät tuloksena oli kristinuskon synty
        Varma Tieto


      • Anonyymi

        "Ateistit kuvittelevat olevansa tiedemiehiä..."

        Taas 'Varma Tieto' todistaa voimallisesti harhaisesta todellisuuskuvastaan.

        Kahden polven ateisti


    • Anonyymi

      Hard Ahdistus on ahkera postaaja mutta kuka niitä jaksaa lukea kaikkine linkkeineen. Minulle on aivan samantekevää hänen todistukset. Evoluutio ei todista mitään muuta kuin että kasveja ja eläimiä voidaan jalostaa.
      Varma Tieto

    • Anonyymi

      On syytä selventää, että pakkomielteisyysoireyhtymä (OCD) on psykiatrinen häiriö, joka tunnetaan toistuvista pakkomielteistä ja/tai pakko-oireisista käyttäytymismalleista. Ateismi ei ole luonteeltaan patologista eikä sitä voida diagnosoida pakkomielteisyysoireyhtymänä. Itse asiassa monet ateistit osoittavat terveitä kognitiivisia toimintoja ja joustavia ajattelumalleja, jotka eivät täytä pakkomielteisyyden diagnostisia kriteereitä.

      Mutta kun tarkastellaan teismiä, voidaan havaita, että uskonnollinen vakaumus voi helposti muuttua pakkomielteiseksi ja/tai pakko-oireiseksi. Tässä tilanteessa yksilö saattaa kokea pakkomielteisiä ajatuksia, jotka liittyvät uskonnollisiin teemoihin, ja/tai he saattavat suorittaa rituaaleja tai muita uskonnollisia toimia pakonomaisesti. Tällainen käyttäytyminen voi vaikuttaa merkittävästi yksilön toimintakykyyn ja elämänlaatuun.

      On myös syytä huomioida, että uskonnollisen vakaumuksen voimakkuus ja sitoutuminen voivat vaihdella yksilöittäin. Jotkut teistit voivat harjoittaa uskontoaan terveellä ja kohtuullisella tavalla, kun taas toiset saattavat kokea merkittäviä vaikeuksia, jotka vaikuttavat heidän päivittäiseen toimintaansa ja hyvinvointiinsa.

      Näin ollen on perusteltua todeta, että ateismi ei ole pakkomielteisyysoireyhtymä, kun taas teismi voi usein ilmetä pakkomielteisenä tai pakko-oireisena käyttäytymisenä, joka vaatii psykiatrista arviointia ja hoitoa.

      Yst.terv.
      Aino Tutkimus
      Psykiatrian Erikoislääkäri, Psykiatrian Klinikka

      • Anonyymi

        Minun on pakko kirjoittaa tälle palstalle ja mollata kristittyjä - keksiä valheita heistä. En mahda sille mitään.


    • "...uupumatta aina etsivät uusia ja uusia keinoja todistaa Jumala olemattomaksi. Sivutuotteena saattaa löytyä jotakin muutakin uutta."

      Melkein oikein, mutta todellisuudessa päin vastoin. Uupumatta etsitään uutta tietoa ja sivutuotteena Jumala todetaan olemattomaksi. Ei ole esimerkiksi yritetty todistaa sitä, ettei Jumala luonut päivänvaloa vaan on etsitty todisteet siniselle päivänvalolle. Sininen päivänvalo johtuu auringonvalosta ja Rayleighin sironnasta, jonka mukaan ilmakehän molekyylit saa valon siniset aallonpituudet siroamaan muita enemmän ja päivänvalo näyttää siniseltä.

      https://www.rmg.co.uk/stories/topics/why-sky-blue

      Tästä tiedämme varmasti sen, että Raamatun kirjoittaneilla vuohipaimenilla oli virheellinen käsitys siitä, että sininen päivänvalo on keltaisesta auringosta erillistä valoa ja samalla Raamatun Jumala tuli kumotuksi, vaikka sitä ei varsinaisesti edes yritetty. Jumalasta tuli jo tieteellisen vallankumouksen aikaan niin irrelevantti, ettei sitä huomioitu millään tavalla tieteellisissä tutkimuksissa. Sivutuotteena se kumoutui yhä uudelleen ja yhä perusteellisemmin.

    • "Tuhansia viestejä sen todistamiseksi..."

      Miksi valehtelet? Tarkistin asian ja postauksia on 938 eli alle tuhat.

      • Anonyymi

        Miten sait laskettua ilman nikkiäsi kirjoitetut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten sait laskettua ilman nikkiäsi kirjoitetut?

        Niin no, laskin vain tämän nikin postaukset. Multinikit ja anonyymit kun otetaan huomioon niin menee reilusti yli sadan tuhannen. Minähän kirjoittelen palstalla 24/7 ja tuotan lähes kaiken sisällön. Välillä kirjoitan uskovaisena, jotta saan vetää heidät sitten kölin ali ja edistää ateismia.


    • Pakkomielteisen trollin mielenterveyttä ei sen sijaan tarvitse edes epäillä! 🤣

    • Anonyymi

      Höpsistä! Uskovaisillahan se pakkomielle uskontoihin on... :)

      Ateistit taas eivät ota uskontoja niin vakavasti...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe