Omakotitalot

Anonyymi-ap

Seurannut omakotitalojen myynti ilmoituksia jokusen vuoden ajan koko Suomen alueelta. Merkittävä tekijä millaiset talot meneet nopeasti kaupaksi nykyisin on tyylikkään näköiset kivitalot joiden yhteydessä on oikein hieno muhkea (ehkä tammea) leveämpi puinen ovi joka aukeaa kaukosäätimellä. Talot valitettavasti on usein ilmeisesti jo alunperin tehty sisukset heikon näköiseksi. Hyvin monet on joko päältä hienot ja sisältä surkeat tai päältä mitään sanomattomia mutta joskus sisältä hienoja.
Kun talo on sisältä hieno ja ulkoa tyylikäs, selkeät kantatut rajat nurmikon ja kulkureittien välissä tuo viihtyvyyttä. Valitettavan usein on selvästi kyllästytty pihan hoitoon, pusikoituneita autotallien edustoja näkee paljon, talvella ihan huikean paljon suuret lumikuormat talojen ympärillä. Valitettavan usein näkyy lumikasoja vasten talon seinää, vanhanaikainen energiansäästö jossa peitetään tuuletusraot johtaa nopeasti seinien kostumiseen.
Hyvin paljon näkee taloja jotka voi olla hinnoiteltu 300000-400000 euron hintaiseksi vaikka käytännössä ovat jossain 100000 euron arvoisia jos sitäkään? Oikea hinnoittelu voi hyvinki pienellä paikkakunnalla olla kiinnostava, mutta nykyisin kaikissa niissä oltava jotain erikoista.
Voi olla, että nyt uusi (jos on jo voimassa) perintöverotus jossa perinnön maksun voi siirtää noin 9-10vuotta aika huikealla korolla, saattaa johtaa ylihinnoitteluun? Koska ei pidetä enää niin kiirettä, menee toiminta kokeiluun ja menee rahat hukkaan eli korkomenoihin.

3

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seurannut omakotitalojen myynti ilmoituksia jokusen vuoden ajan koko Suomen alueelta. Merkittävä tekijä millaiset talot meneet nopeasti kaupaksi nykyisin on tyylikkään näköiset kivitalot joiden yhteydessä on oikein hieno muhkea (ehkä tammea) leveämpi puinen AUTOTALLIN ovi joka aukeaa kaukosäätimellä. Myös sisään meno oven on oltava tyylikäs (ensivaikutelma täytyy olla niin tyylikäs, että sitä ihailee muutkin).
      Yllättävän pienillä mutta hyvin kalliilla kustannuksiilki voi kohteet kiinnosta, tosin vähintään pitää olla vanhempaan taloon tehty perinteinen putkiremontti. Pelkkä sukitus kun yleinsä kestää vain 15vuotta. Katon täytyy olla uusittu. Käsityksen mukaan jopa tasakatotki voi olla ihan hyvät kunhan ne tehty jostain hyvinkalliista kestävästä materiaalista joita ei juuri Suomessa ole tiedossa kuin ehkä yksi?
      Jyrkät katot on mahdotonta hoitaa. Hyvin loivat katot helppo hoitaa vaikka harjaamalla tai lehtipuhaltimella. Perjaatteessa jatkuvasti hoidetut vanhat tyylikkäät talot on menneet Suomessa kaupaksi kun vain hinta kohdillaan ja kokonaisuus suunilleen kiitettävä seuraaville asukkaille?

    • Anonyymi

      20vuotta vanhaa kuivanmaan taloa on vaikea myydä. Niitä on maaseudulla myynnissä 30tuhannella,

      • Anonyymi

        Koronan alkuvaiheessa monet myivät taloja, huoneistoja joita kukaan ei ollut kiinnostunut ostaan 20-30vuoden aikana. Ihmiset jotenki kuvittelivat koronan etätöiden jatkuvan loputtomasti, joten vauhkoutuivat ostaan mitä vain löysivät. Ja kuten tiedätte rakennusmateriaalit kallistui, joten uudet talot on tehty kovilla hinnoilla. Myyntitilannetta vielä pahentanut se kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan niin se johtanut siihen ettei venäläisiä ole enää Suomen asuntomarkkinoilla. Kuulemma venäläisetki joutuneet pistään kohteita myynti Suomessa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      64
      2655
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      342
      2500
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2160
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      67
      1844
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1523
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1503
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe