Miten tieteellinen tieto voi kumota Jumalan olemassaolon?

Helposti, otetaan helposti ymmärrettävä ja neutraali esimerkki Riihitontusta, joka asuu Möttösten riihessä.

Määritelkäämme ensiksi tiede, joka käytännössä tarkoittaa todellisuuden ilmiöiden ja niiden välisten suhteiden järjestelmällistä ja arvostelevaa tutkimista sekä sen avulla saatua tietojen jäsentynyttä kokonaisuutta. Tässä esimerkissä käsiteltä tieto on siis tieteellistä kunhan se perustuu todellisuuteen, se n järjestelmällistä, analyyttistä ja jäsentynyttä.

Möttösten riihessä tiedetään asustelevan riihitonttu. Se rapistelee riihen ylisillä, natustelee riihen lattialle jätettyjä leipäpaloja ja pissii riihen perimmäiseen nurkkaan. Näitä on pidetty totena jo kauan aikaa.

Möttösen isäntä Eetvartti tarkastaa riihen kattoa ja huomaa, että ei saatana, päreet on ladottu väärin ja katto on vuotanut yli kymmenen vuotta täsmälleen samaan paikkaan kuin riihitonttu pissii.

Möttösten poika Aatami huomaa yhtenä päivänä, että orava pääsee riihen katon raosta sisälle riihen ylisille ja sehän se perkele siellä rapistelee eikä riihitonttu.

Möttösten emäntä Mirjami huomaa, että riihen lattiassa on pieni reikä, josta hiirulainen pääsee riiheen syömään sinne pudonneita leipäpaloja. Eihän se olekaan riihitonttu, joka niitä leipiä on syönyt.

Mitä näistä voimme päätellä? Riihitonttua ei voi todistaa olemattomaksi, mutta kaikki siitä esitetyt, todellisuutta koskevat väitteet voidaan todistaa olemattomiksi, koska todellisuudesta on saatu havaintoja (vuotava katto, orava, hiiri), jotka analyyttisellä päättelyllä selittävät havainnot paremmin kuin riihitonttu. Nämä kolme havaintoa muodostavat eheän ja jäsentyneen kokonaisuuden, joiden perusteella Möttöset toteavat, että ei siellä riihessa ole tonttua.

Ihan samalla logiikalla jumalatkin voidaan todistaa olemattomiksi. Julistankin kilpailun, jossa lukijat voivat tuoda esille havaintoja todellisuudesta, joita ei selitä mikään muu kuin jokin jumala ja niille ei ole tieteellistä selitystä. Syön hatullisen paskaa jokaisesta havainnosta, jonka onnistutte nostamaan esille.

15

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tiede ole mitään muuta kun ylikansallisten huijausta !

      • Anonyymi

        Aivan, jota tehdään isolla rahalla!


    • Tiivistettynä asia on niin, että kun jostain ilmiöstä tehdyt kaikki väitteet on kumottu niin ilmiö on käytännössä todettu olemattomaksi. Ei sitä ilmiötä ole olemassa, jos sen kaikki todisteet on kumottu.

      Valitettavasti tähän syyllistyvät jopa tieteilijöinä itseään pitävät teologit. Esimerkiksi Bart Ehrmanin argumentti historiallisesta Jeesuksesta on se, että vaikka evankeliumeissa on valtavasti ristiriitoja ja paikkansa pitämättömiä asioita niin pohjimiltaan ne ovat totta.

      Toinen taktiikka on alkaa vaatimaan todisteita olemattomuudesta kun kaikki olevaisuuden puolesta esitetyt väitteet on kumottu.

      • Anonyymi

        "Toinen taktiikka on alkaa vaatimaan todisteita olemattomuudesta kun kaikki olevaisuuden puolesta esitetyt väitteet on kumottu."

        Tämä onkin palstamme Vaasalaista syntyperää olevan sähköexprertin bravuuri!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Toinen taktiikka on alkaa vaatimaan todisteita olemattomuudesta kun kaikki olevaisuuden puolesta esitetyt väitteet on kumottu."

        Tämä onkin palstamme Vaasalaista syntyperää olevan sähköexprertin bravuuri!

        sähköexprertti, huijausta!


    • Anonyymi

      Tiede on ollut kyllä kintereillä.
      Ei ole pseudotiedettä. Avain sana.
      Spiritual Brain Technology Using Moving Magnetic Signals.

    • Anonyymi

      Kieltämättä Möttösen Eetvartti , Mirjami ja Aatami ovat tehneet oikeita havaintoja. Mutta nämä kansan inehmot ovat myös hyvin teräviä huomioissaan. Varmasti he nukkumaan käydessään ristivät kätensä ja kiittävät hyvää Jumalaa päivän siunauksista, että riihen kattokin tuli kuntoon. He ovat eläneet koko elämänsä Jumalaan luottaen ja huomanneet uskonsa tuottaman siunauksen, yksinkertaisessa elämässään.

      • "Kieltämättä Möttösen Eetvartti , Mirjami ja Aatami ovat tehneet oikeita havaintoja."

        Harmi kun uskovaiset eivät ole samanlaisia kuin Möttösen Eetvartti , Mirjami ja Aatami. Tieteellinen tieto on kumonnut ihan kaiken siitä, mitä pronssikautiset vuohipaimenet ovat väittäneet Jumalan tehneen.


    • Anonyymi

      tai lentävä teekannu. Paras näistä hulluista uskonnoista on kuitenkin Cargo Cult.
      Tästä löytyy pätkä suomenkielisestä Wikipediasta, tosi englanninkielisessä on paljon enemmän materiaalia
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Lastikultti

      • Anonyymi

        Naiset ovat tavallisesti halukkaita ottamaan lastin avosylin, vaikka luovuttajana olisi tuhkamuna, jolla ei lastissa siis ole yhtään mitään.


    • Anonyymi

      "lukijat voivat tuoda esille havaintoja todellisuudesta, joita ei selitä mikään muu kuin jokin jumala ja niille ei ole tieteellistä selitystä"

      Mooses ei olisi voinut eksyä kahden hehtaarin kokoiselle alueelle vuosikymmeniksi, ellei Jumala olisi ollut eksyttäjänä. Kuka tahansa pöljempikin olisi loytänyt ulos mokomasta paikasta ilman kompassia ympyrää kiertäen viimeistään siinä 15 vuoden paikkeilla.

    • Anonyymi

      Disney Walt teki liikevaihtoa $88.935 miljardia eli lähes 90 miljardia USD. Vuonna 2023 Kaikki johtuu ihmisen mielikuvituksesta ja olennoista. Eli käytännössä vajakeista. Euroissa pieni vajakkivähennys.

      • "Kaikki johtuu ihmisen mielikuvituksesta ja olennoista. Eli käytännössä vajakeista."

        Tälläkö yrität todistaa Jumalasi todeksi? Disneyn satuhahmojen ero pronssikautisiin vuohipaimenmyytteihin on se, että vajakit uskovat jälkimmäisiin.


    • Anonyymi

      Jumalasta ei ole olemassa tieteellistä tietoa koska tiede ei tutki eikä välitä Jumalasta. Uskonnot ovat näin rajanneet itsensä tieteen ulkopuolelle. Mene tieteentekijän luokse ja pyydä häntä tutkimaan mikä Jumala on. Mitä tieteentekijä sanoo ?
      Varma Tieto

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1290
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      69
      835
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      777
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      704
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe