Koulumurha Vantaalla 2.4.2024

Anonyymi-ap

Venäjällä tätä poikaa ei yhtään "ymmärrettäisi", hyysättäisi, tuhlattaisi yhteiskunnan varoja jätkän päänupin hoitoon. Siellä rikoksen / murhan tehnyt lähtee lusimaan, ikään katsomatta. "Eikä siellä ole telkkaria, ei jätski-jälkkäriä, ei ees pornolehtiä!" (Laulu "10 vuotta taposta".)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010331703.html :

>>Poliisi kertoo: Näin tapahtumat Vantaalla etenivät – epäilty on myöntänyt alustavassa puhutuksessa teon.
Yksi uhreista kuoli tapahtumapaikalla. Poliisi tutkii ampumista murhana ja kahtena murhan yrityksenä.<<

Ase oli siis "lähiomaisen" omaisuutta. Toivottavasti edes lähiomainen lähtee lusimaan, vai voiko murhan tehdä, perustellen sillä, että "en mää, vaan tuo lapsi!"? Joka osaa murhata, osaa myös vastata teostaan. Joka jättää aseensa esille kuleksimaan, vastatkoon piittaamattomuutensa seurauksista.

Jotenkin haistan, että tämänkin murhan taustalla piileksii mahd. joku sotahullu persu. Näinhän oli kait Koskelan perheidenkin kohdalla. Mitäs niille murhaajille muuten kuuluu? Taasko ovat jo nekin vapaalla jalalla jatkamassa rikoksiaan: pappa betalar. Toivottavasti eivät kuvittele linnassa "sovittaneensa tekoaan", sillä tehtyä ei voi koskaan saada tekemättömäksi. Murhaa ei voi "sovittaa". Sitä ei voi saada anteeksi.

Mikäli maailman helluntailaisten kovasti lietsoma 3. maailmansota pian syttyy ja toivomansa Venäjän "Suomen miehityskin" todella tapahtuu, tämä valoisa puoli asiassa sentään on: tulevassa yhteiskunnassamme rikosten tekijät saavat aina tasan omien tekojensa mukaan, sekä tietysti enemmänkin, eihän kyseessä muutoin olisi "rangaistus", ja Venäjän federaation vankeinhoitolaitos.

101

3485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuon murhamies-naskalin henkilöllisyyttä pyritään takuulla salaamaan kaikin mahdollisin keinoin.

      Minkä hel+etin takia?
      Hän on murhaaja eikä koskaan muuksi muutu.

      Nyt tuota murhaajaa tullaan hyysäämään, hyssyttelemään ja hellimään.
      Sosiaalitätejä ja kaikenmoisia kallonkutistajia tulee ympärillään pörräämään.
      Tällä pyritään varmistamaan murhaajan kaikinpuolinen ruumiillinen ja henkinen hyvinvointi.

      • Anonyymi

        Murhaajalle ei kuulu ihmisarvo.
        Vain uhreilla on väliä.

        Ja teon uhreja on paljon: nuo kolme, heidän omaisensa, ystävänsä, opettajansa, koulutoverinsa, tuon alueen nyt ehkä itsensä "turvattomiksi" kokevat asukkaat, yhteiskuntana koko Suomi.

        Tappajahan oli Tärkeä Henkilö! Muutama luoti, mutta näin monta "osumaa"!

        Toivottavasti hältä ja aseen haltijalta vielä ylimielinen hymy hyytyy.


      • Anonyymi

        Koulun ja etenkin peruskoulun vika 90% sesti. Opella ei mitään sanan valtaa jos koulussa kiusataan. Samalla kotiolot 10% . Kiusaajat ihan sAMALLA TAVALLA SYYLLISIÄ. Ikävästi nämä purkauttuu. Opettajia uhkaillaan ja kukaan ei puutu asiaan.,Tämä on sitä lässytys kulttuuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulun ja etenkin peruskoulun vika 90% sesti. Opella ei mitään sanan valtaa jos koulussa kiusataan. Samalla kotiolot 10% . Kiusaajat ihan sAMALLA TAVALLA SYYLLISIÄ. Ikävästi nämä purkauttuu. Opettajia uhkaillaan ja kukaan ei puutu asiaan.,Tämä on sitä lässytys kulttuuria.

        Samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Englannissa ja Sveitsissä murhasta voidaan tuomita jo 10-vuotias.
      12 vuotiaat tuomitaan Irlannissa, Alankomaissa ja Belgiassa.
      Venäjä ei siis ole mitenkään poikkeus eurooppalaisiin käytänteisiin.

      • Anonyymi

        Ei ole. Muuallakin joutuu vankilaan tai ammutaan. 😂😂


      • Siis kyllä nykyajan kakarat ymmärtävät asioita ihan eri lailla, kuin meidän fossiili sossutädit, ja nämä kaiken tietoviisauden omaavat professorit....


    • Anonyymi

      Unohdit että kaikki toisinajattelijat ovat rikollisia venäläisille.

      • Anonyymi

        Pidä sinä pääsi kiinni jos et osaa pysyä asiassa!


      • Anonyymi

        Mene sinä urpelo Kiovassa kadulle huutelemaan että Ukraina häviää sodan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sinä urpelo Kiovassa kadulle huutelemaan että Ukraina häviää sodan!

        👍 samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Kuinka tuleekin taas mieleeni koulukiusaaminen.
      Se oli taatusti motiivina pienen valkoisen pojan veritekoon.

      • Anonyymi

        No voi voi ja lämmin leipä
        Paskat mitään kiusaamista ollut ainakaan Viertolan koulussa. Jäkälä hätävalhe koko kiusaaminen ja jos niin missä kiusattu.


    • Anonyymi

      https://www.joukopiho.fi/

      Sara Gebra-Eyesuksen kaksi uninäkyä Kauhajoen surmatöiden jälkeisinä öinä 24. ja 25.9.2008

      UHKA SUOMEN YLLÄ

      Kauhajoen koulusurmia seuranneina öinä näin kaksi erikoista unta, jotka koen tarpeelliseksi kertoa uskoville.

      Ensimmäisessä unessani, heti surmatöitä seuranneena yönä, Suomen päällä kiersi musta pilvi, joka laskeutui alemmas. Sieltä erkani olentoja, jotka etsivät pääsyä ihmisiin. Olennot olivat tietysti demoneja. Niillä ei ole omaa ruumista, eivätkä ne esiinny ihmisen hahmossa niin kuin Jumalan enkelit toisinaan. Demonit ovat miehittäjiä. Ne etsivät ihmistä, jonka voisivat ottaa hallintavaltaansa. Ne olivat suuremman henkivallan osasia.

      Tunnistin unessa mustan pilven masennuksen henkivallaksi. Se lähettää murhanhenkiä ihmisiin, jotka ovat vaipuneet tuskaan, toivottomuuteen, itsesääliin, kielteisyyteen ja jotka eivät saa näihin kasaantuviin ongelmiinsa, hirveään pahaan oloonsa, mitään apua.

      Ei niin, että murhanhenki aina pääsisi ihmiseen. Varmasti moni on sen torjunut alakuloisena ja masentuneena ollessaan edes tiedostamatta, että kyseessä on ihmisen ulkopuolelta tuleva kuiskuttelija, joka yrittää houkutella ihmistä
      itsemurhaan tai toisten murhaamiseen. Terve järki ja elämänhalun ripe on saattanut pelastaa masentuneen.

      Mutta murhanhenki pääsi tähän nuoreen mieheen niin kuin se oli päässyt aiemmin pariin muuhunkin eristäytyneeseen, kiltin ja siistin näköiseen nuorukaiseen.

      Tämän kirjoittaminen tekee minut surulliseksi. Näen nämä nuoret miehet, joita olisi voitu auttaa hengellisesti, jos siihen vain olisi tullut tilaisuus.

      Mutta takaisin itse uneen. Unessa oli jatkuva yö, mutta se musta pilvi ja siitä erkaantuvat hahmot olivat yötäkin pimeämpiä.

      "On rakennettava suojamuuri", sanoi majesteettinen, ystävällinen ääni minulle unessa. Unessa kohotin käteni esirukoukseen ja näin muualla nousevia käsiä, jotka paloivat kuin soihdut. Uskovat alkoivat rukoilla oman alueensa puolesta, ja jotkut uskalsivat suoraan Jeesuksen nimessä ajaa masennuksen henkivallan pois. Se on suurin pimeys Suomen yllä, mutta on toki muitakin.

      Unessa aloin tuntea, miten jokin inhoaa minua. Tuli raskas olo, kuin joku istuisi rinnalla ja yrittäisi kuristaa. Jeesuksen nimessä, sanoin unessani ja heräsin. Makasin pimeässä hereillä ja katsoin, miten epämääräinen pimeä hahmo ikään kuin huokui vihaa minua kohti, mutta ei päässyt lähemmäs. "Jeesuksen nimessä häivy!" komensin ja se lähti.

      Se, että henki kävi näyttäytymässä ja yrittämässä pelotella minua tuon unen jälkeen, vahvisti minulle, että kyseessä
      on hyvin todellinen juttu.

      Seuraavana yönä mieheni heräsi ja tunsi hengessään, miten häntä kehotettiin rukoilemaan. Hän oli hyvin väsynyt. Hän ei koskaan heräile kesken unien ja hänen oli todella taisteltava jaksaakseen rukoilla. Mutta hän kertoi tunteneensa
      siihen hyvin vahvaa kehotusta.

      Sitten, seuraavana yönä oma uneni sai ikään kuin jatko-osan. Oli jälleen pimeää. Olin perheeni kanssa talossa, jossa paloi valo, mutta kodin ulkopuolella oli säkkipimeää. Ihmettelin sitä. Sitten näin, että ulkona oli hyvin paljon ihmisiä. Kun katsoin lipputankoon, järkytyin.

      "Lipputangossa on Punaisen Ristin symboli, ne ovat vaihtaneet Suomen lipun Punaisen Ristin symboliin", kerroin perheelleni. He tulivat hämmästyneinä katsomaan, miten Punaisen Ristin lippu liehui salossa. Ulkona olevat ihmiset pelkäsivät, me emme. Kotimme oli ikään kuin suojassa ulkomaailmalta.

      Nämä unet näin siis Kauhajoen tapahtumien jälkeen. Ensimmäinen uni ihmistä etsivästä murhanhengestä ei siis ole profetia, vaan näky joka sisältää kehotuksen rukoilla palavasti oman alueen puolesta. Se on kehotus hengelliseen sodankäyntiin.

      Toinen uneni Punaisen Ristin lipusta on profetia. Se voi sisältää enemmänkin kuin mitä liittyy tähän Kauhajoen tapaukseen.

    • Anonyymi

      Täällä on näköjään lynkkausmieliala meneillään! 12v lapsi ei voi ymmärtää tekoansa,miettikääpä sitä mikä on saanut 12 vuotiaan lapsen tuon tekemään?? Pojilla on aina ollut lapsena pyssyleikit leikkiaseilla mutta kun ottaa oikean aseen kaapista ja alkaa koulukavereita paukuttamaan niin jotain on pitänyt tapahtua sitä ennen,mutta mitä!??

      • Anonyymi

        Ihan pelkkä normi koulusimputus siihen riittää.


      • Anonyymi

        12-vuotias ymmärtää täysin mikä on murha, sekä mitä erilaisempia vammoja voi eloonjääneille jäädä. Tämä vamman tuottaminen on ampujan tarkoitus.

        On myös alaikäisenä hyysättynä oppinut, että Suomi tukee Ukrainan sotarikoksia, eikä heidän tekojaan tuomita. Suomessa ei muutoinkaan alaikäisen tekemistä murhista välttämättä seuraa mitään rangaistusta. Ja jos tuomitaan, on rangaistus minimaalinen.


      • Anonyymi

        Kyllä ymmärtää aivan varmasti.


      • Anonyymi

        Hänellä päässä vikaa siinä syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan pelkkä normi koulusimputus siihen riittää.

        No Viertolan koulussa sitä ei ole tapahtunut uhrit viattomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        12-vuotias ymmärtää täysin mikä on murha, sekä mitä erilaisempia vammoja voi eloonjääneille jäädä. Tämä vamman tuottaminen on ampujan tarkoitus.

        On myös alaikäisenä hyysättynä oppinut, että Suomi tukee Ukrainan sotarikoksia, eikä heidän tekojaan tuomita. Suomessa ei muutoinkaan alaikäisen tekemistä murhista välttämättä seuraa mitään rangaistusta. Ja jos tuomitaan, on rangaistus minimaalinen.

        Mitä vittua putinisti oikein mossottaa !

        Jo neljävuotias lapsi ymmärtää mitä tarkoittaa murha. Siellä sinun putinistin niin ihannoimassa suuressa Isänmaallisessa erikoisoperaatiossa Ukrainassa ainoat lapsia murhaavat ovat venäläiset sotarikolliset. Niin jotta milloinka tuo Putinin paska saadaan vastuuseen sotarikoksista ! Iän puolesta hänet jo voidaan tuomita iänkaikkiseen kadotukseen Haadeksen valtakuntaa eikä Putinilla ole tähän tuomioon valitusoikeutta vaikka kuinka riehuisi narkomaanihuumeissaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mihin käsiaseita tarvitaan, takavarikkoon kaikki.

      • Anonyymi

        Eiköhän tuo ollut pirnpetojen lopetusaseeksi saatu, jos revolveri oli. No petojahan nuo kiusaajat osaavat olla…


    • Anonyymi

      Tervemenoa aatteinesi Venäjälle 🖐️ toivottavasti on junalippuun varaa 🤣

      • Anonyymi

        Kerro tuo sama lapsiaan Suomessa murhiin kouluttaville ukrainskeille.


    • Anonyymi

      Kuinka tiesit noin tarkkaan miten Venäjällä tehtäisiin? Ja Koskelan murhaajat. Näyttikö he sinulle persujen jäsenkirjaa, vai olitko mukana? Tiedätkö? Kirjoitit juuri propakandaa.

      • Anonyymi

        Katsos, kun olen aika pitkään nk. seurannut maailman tapahtumia. Mm. NL / Venäjän vankilaolot ovat kyllä vuosikymmenten aikana tulleet monilla eri tahoilla kerrotuiksi.

        Etkö ole koskaan lukenut Venäjän lapsivangeista? Aika kamalaa, kukkahatuilta menee yöunet jo ajatuksestakin, että pikku murhaajaressukat voivat pahalla Venäjällä joutua niin ankarien kurinpalautusten kohteiksi! Pakko syödä lautaset tyhjiksi, että on voimia ankaraan työntekoon! Ja jos sanoo vartijasetä Ivan Julmalle yhtään vastaan, niin peukaloistaan laitetaan kiviseinälle roikkumaan.

        Koskelan murhaajista kirjoitettiin medioissa paljon, eri foorumeilla. Myös heidän kotioloistaan. Nimenomaan persuja ei muist. mainittu, mutta äärimmäinen oikeisto muutoin, kylläkin.

        En kirjoittanut propagandaa. Propaganda on muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsos, kun olen aika pitkään nk. seurannut maailman tapahtumia. Mm. NL / Venäjän vankilaolot ovat kyllä vuosikymmenten aikana tulleet monilla eri tahoilla kerrotuiksi.

        Etkö ole koskaan lukenut Venäjän lapsivangeista? Aika kamalaa, kukkahatuilta menee yöunet jo ajatuksestakin, että pikku murhaajaressukat voivat pahalla Venäjällä joutua niin ankarien kurinpalautusten kohteiksi! Pakko syödä lautaset tyhjiksi, että on voimia ankaraan työntekoon! Ja jos sanoo vartijasetä Ivan Julmalle yhtään vastaan, niin peukaloistaan laitetaan kiviseinälle roikkumaan.

        Koskelan murhaajista kirjoitettiin medioissa paljon, eri foorumeilla. Myös heidän kotioloistaan. Nimenomaan persuja ei muist. mainittu, mutta äärimmäinen oikeisto muutoin, kylläkin.

        En kirjoittanut propagandaa. Propaganda on muuta.

        Älä puhu paskaa kun tekijä suojelussa kuuluu kansanosaan jota hyysätth suomessa satoja vuosia ja koskaan eivät ole sopeutuneet.
        Vasemmiston ihanne joukkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä puhu paskaa kun tekijä suojelussa kuuluu kansanosaan jota hyysätth suomessa satoja vuosia ja koskaan eivät ole sopeutuneet.
        Vasemmiston ihanne joukkoa.

        Puhut itse paskaa. Tekijä, poika, on ilm. ukrainalainen pakoloinen.

        "Lähiomaisen" ase ilm. sieltä tuotu? Ei ole ilmaislennolla tarkistettu, mitä omainen kantanut housuissaan?

        Suomessa on helppo harjoitella murhia, kun alaikäistä ei tästä rangaista.


    • Anonyymi

      Motiivi on takuulla koulukiusaaminen ja tiedämme mikä ihmisryhmä sitä harrastaa mutta sitä ei saa ääneen sanoa.

    • Anonyymi

      'PERHEARTIKKELIT

      Sosiaalipsykologi varoittaa nuorten aikuisten heikosta sukupolvesta – suositun kasvatustavan tulosta

      Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa suomii curling-vanhemmuutta uudessa teoksessaan.

      https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/0aa09d7f-e286-4dc6-b57d-167f4a7c83b3

      Heljä Salonen

      Torstai 17.2.2022 klo 5:32 (päivitetty 15.5.2022 klo 11:56)

      Curling-vanhempi lakaisee lapsen edestä kaikki vaikeudet ja tekee samalla lapselle karhunpalveluksen.

      Curling-vanhempien lapsi voi olla mestarillinen manipuloija.

      Tällaisen lapsuuden kokenut aikuinen voi olla vaikeuksissa, kun elämässä tulee pettymyksiä.

      Curling-vanhemmuus on tuottanut paljon herkkähipiäisiä, huonosti turhautumista kestäviä nuoria aikuisia, joilla on heikko kyky komentaa itseä ja jotka lamaantuvat kovassa paikassa.

      Näin väittää sosiaalipsykologi, opettaja Janne Viljamaa tuoreessa teoksessaan Itsetunnon voima (Kirjapaja).

      Viljamaa kertoo curling-vanhemmuuden olevan 70-luvun vapaan kasvatuksen uutta aaltoa.

      Curling-vanhempi lakaisee lapsensa edestä kaikki vaikeudet. Curling-vanhemmuutta alkoi näkyä 2000-luvun taitteessa. Tämän ajan lapset ovat nykyisiä kaksikymppisiä.

      Viljamaa luonnehtii parodioiden curling-vanhemmuuden tuloksia seuraavasti:

      ”Kun ei-sanan kuulee ensimmäisen kerran armeijassa, ei tarvitse ihmetellä, miksi joka viides nuori mies ei nykyään käy armeijaa. On kamalaa, kun toinen laittaa säännöt, vie Pleikka-ohjaimen, energiajuomatölkin ja Pringlesit.”

      LUE MYÖS Supernanny varoittaa suomalaisvanhempia: Silottava kasvatus johtaa heikkoon sukupolveen

      Curling-kasvatuksen saanut lapsi voi olla aikuisena heikoilla

      Herkkä minuus romahtaa
      Viljamaan mielestä curling-vanhempi voi kasvattaa lapsestaan omalla pehmeällä ja epäjohdonmukaisella käytöksellään Frankensteinin hirviön, joka alisuoriutuu elämässään vuodesta toiseen, päiväkodista kouluun ja sieltä vielä työelämään.

      Fiksu curling-vanhempien lapsi pyörittää Viljamaan mukaan heikkoa ja neuvotonta aikuista mielensä mukaan.

      ”Epäjohdonmukaisessa kasvatuksessa lasta palvotaan, hänet nostetaan muiden yläpuolelle ja hänen käytöshäiriöiltään ummistetaan silmät”,
      Viljamaa kirjoittaa.

      Viljamaa kuvailee, että curling-kasvatuksen saaneilta on lapsena aina kysytty, mitä syödään, minne mennään ja mitä lapsi tahtoo. Näin on kysytty, ettei lapselle vain tule paha mieli. Lapsen kanssa on todellakin neuvoteltu, ja häntä on kuunneltu.

      Vanhempien silottelemaa elämää elänyt lapsi ei ehkä aikuisenakaan kestä pettymyksiä, ei kykene kompromisseihin ei kestä ei-sanaa eikä hän osaa aina toimia ryhmässä.

      Työelämässä curling-kasvatuksen saaneelle henkilölle pomon asiallinenkin käsky voi olla liikaa.

      ”Herkkä minuus romahtaa helposti”, toteaa Viljamaa.

      Kaikki ei aina mene niin kuin itse haluaisi.

      Mököttäminen on vahva ase
      Viljamaan mukaan curling-kasvattajalle viha on erityisen pelottavaa.

      Niinpä jos lapsi näyttää olevan vihainen, curling-vanhempi voi yrittää tehdä kaikkensa lapsen vihan lepyttämiseksi. Jos karkkipussi auttaa, se ostetaan.

      Curling-vanhempi yrittää Viljamaan mielestä muuttaa ikävän maailman niin kivaksi, ettei se koskaan häiritse lasta.

      Fiksu lapsi hoksaa voivansa käyttää tätä hyväkseen. Lapsi voi vaikka näytellä vihaista, jotta saa mitä haluaa.

      Jos selkeä äksyily ei auta, vanhempi voi Viljamaan mukaan lopulta taipua ja alkaa hyvittelyn, jos lapsi ottaa keinokseen passiivis-aggressiivisen mököttämisen.

      Viljamaan mielestä vanhempien tehtävä olisi oppia kestämään lapsen pettymys ja kiukku. Vaikka kieltäminen ei ole kivaa, säännönmukainen periksi antaminen on siihen heikko ratkaisu.

      Lapsen voi kyllä antaa päättää pipon väristä, mutta aikuinen päättää, että pipo laitetaan pakkasella päähän.

      Kerro meille

      Suomi on maailman onnellisin kansa - ja Suomessa on paljon onnellisia ihmisiä. Oletko sinä yksi heistä?

      Jos olet, kerro meille, miksi. Iltalehti tekee juttua onnellisuudesta. Kerro kokemuksistasi ja jätä yhteystietosi, jos voimme haastatella sinua aiheesta. Vastauksia voidaan julkaista.*

    • Anonyymi

      Ihmisten kannattaisi miettiä mitä sillä aikaa muualla tapahtuu tai on meneillään. Koska nyt syötetään joka sivustolla tätä samaa uutista kuin kauhakuormaajalla, suut ja silmät täyteen ja myös keskusteluissa. On hyvä että huomio menee muuallekin, myös positiiviseen.
      Näitä tapahtumia ja muitakin on vuosien aikana ollut monta, eikä niistä puhu enää juuri kukaan, kukaan ei tiedä tai muista uhreja - ellei omaiset. Miksi jokaisen pitäisi kiinnostua samasta uutisesta ja juuri tästä? Näitä on käsitelty runsaasti vuosien aikana. Auttaako se että ammattilaisten lisäksi tavikset hysterisoivat, juoksentelevat sinne tänne ja itkevät.

      • Anonyymi

        Kiusaaminen on varmasti jatkunut vuosikausia ties miten hirvittävänä ja yhä paheten.
        Siihen eivät pysty vaikuttamaan vanhemmat, koulut, poliisi eikä edes puolustusvoimat.


      • Anonyymi

        Ihan kuin muistaisin että samanlainen tilanne on ollut joskus ennenkin tai sama uutinen. Joskus jostain kuullut että tarvitaan aika paljon voimaa revolverin liipaisimen painamiseen. No jokatapauksessa mistä ase oli saatu luoteineen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusaaminen on varmasti jatkunut vuosikausia ties miten hirvittävänä ja yhä paheten.
        Siihen eivät pysty vaikuttamaan vanhemmat, koulut, poliisi eikä edes puolustusvoimat.

        Ei varsinkaan kun ovat itsekin kiusaajia ja tulevia kiusaajia.


    • Anonyymi

      Gerd oli muuten vaan hajamielinen kemisti, alakoulussa tais olla kova meno?☠️

    • Anonyymi

      Lapset ottavat tappamisen malleja yhteiskuntamme tiedotusvälineistä.

      Lisää aseita Ukrainaan ja F-35-hävittäjistä on kätevä ampua atomipommeja Venäjään.
      Koska armeijamme on liian pieni niin olemme ottaneet ammattimaiset tappajajoukot harjoitteleman Lappiin.

      Ja kansa hurraa että nyt............

      • Anonyymi

        Niin ja upseerithan eivät saa tapoista tai kuolemantuottamuksista muuta kuin ylennyksiä joten ihan sama loppujenlopuksi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pikku vesseli vielä tuollainen 12 vuotias?🌝

      • Anonyymi

        Turhaa paapomista, kunnon laki muutos Suomeen ja rikosten alaikäisyysraja laskea 10 vuoteen tai alle. Teon rangaistavuus 12 vuotiaasta lähtien suljettuun laitokseen jossq suorittaa oppivelvollisuuden loppuun. Kyllä hän on ymmärtänyt teon vakaasti harkiten mennyt sinne ampumaan. Eikä mihinkään sossutätien pauloihin paapottavaksi. On erikoista ettei voida rangaista 12 vuotiasta. Sen tekee nykynuoriso tekee mitä vaan. Aikoinaan laitettiin häiriköt ym pahantekijät koulukotiin.


    • Anonyymi

      Nämä ampumiset ja niitten suunnittelu(Vaasa), ovat aivan käsittämättömiä. Olen harrastanut ammuntaa ja metsästystä alakoulusta lähtien, ja olen surullinen kuinka tämä voi tälleen mennä. Ihmisistä on tullut aivan hulluja. Varmaan taas ruvetaan huutamaan kuorossa aseharrastajille vaikka yhteiskunnan eriarvoistuminen ja sen aiheuttamat mielenterveys ongelmat olisi saatava kuriin. Siihen ei tunnu rahaa löytyvän.

      • Anonyymi

        Niitä saadaan sillain kuriin että tehdään kouluista vielä entistä ahdistavampia. Tuikitärkeitä esitelmiä vaikka joka viikko. Juoksutetaan koulun ympäri jos joku haukottelee. Joku oppilas heittää vitsin niin nuijitaan heti maanrakoon solvataan ettei elämässä huumorilla pärjää. Kirkkoon joka kuukausi huutamaan hoosiannaa. Upseerit voisi myös käydä useammin pitämässä luentoja kuinka hienoa oli kun suomalaiset lahtasi lajitovereita aikoinaan sodassa. Sankarillista.


      • Anonyymi

        Ei siihen rahaa tarvita jos lopettaa tuhanpäiväiset ja ahdistavat asiat kouluissa. Jos vaikka aloitetaan sillä ettei pidetä esitelmiä niin on aika suuri osa vitutuksesta pois.


    • Anonyymi

      Valtion eri osastot miettii nyt miten ehkäistä tällaisia. Onko siellä kaikilla aivot vesilasissa? Leikkauksia tehdään nyt kaikista vähempiosaisille niin eiköhän tässä juuri nämä nuoret ovat kärsijöinä. Ei muuta kun leikatkaa vaan lisää ja ihmetelkää miten jatkuu nuorten hyvinvointi ja aikuistenkin. Kas kummaa kun Purra ei nyt näyttänyt niitä saksia

      • Anonyymi

        Ko. koulun oppilaat tietävät tietysti tapahtumat ja osalliset.

        Tulee mieleeni että kuinka törkeillä tavoilla lapsia uhkaillaan pitämään turpansa kiinni?


    • Anonyymi

      Tällaista aiheuttaa jatkuva kiusaaminen ja vittuilu joittenkin kingien toimesta. Asia jää usein piiloon ja tapahtuu siten ettei valvova silmä osu paikalle. Usein vain tämä eriasteinen takaisin anto tilaisuus näkyy päälle päin kun kiusaajat saavat turpaansa tai käy kuten tässä. Kannattaisi puuttua ennemmin siihen kiusaamiseen ja muuhun asiattomaan käytökseen ettei asia mene väkivaltaiseksi. On väärin että saa kiusata, muttei puolustautua kun rangaistaan.

    • Anonyymi

      Paljosta vetoa, että kiusaamiskokemus ampujan taustalla? Tuskin hän niin vit....t mamuihin olisi (paitsi jos on Persu-taustainen), että olisi mamuja ampunut.

    • Anonyymi

      Demarikommarivanhempien gangsteripennut saivat ansionsa mukaan.

      • Anonyymi

        Oli sattumanvaraisesti uhrit valittu. Kaverin päässä kiusaaminen ei todellista syytä. Viertolan koululla ei mitään tekemistä kiusaamisen kanssa.


    • Anonyymi

      Ampuja voidaan erottaa koulusta jopa kolmeksi kuukaudeksi!

      • Anonyymi

        Voisiko sen palauttaa Ukrainaan, omiensa joukkoon?


      • Anonyymi

        Suljettuun laitokseen suorittamaan oppivelvollisuus loppuun eikä mitään hyysäystä.


      • Anonyymi

        Sais käydä koulun loppuun suljetussa psykiatrisessa laitoksessa. Ei ainakaan samaan kouluun eikä normaalikouluun muutenkaan.


    • Anonyymi

      Joo, saman huomasin. On kova rangaistus jos tosiaa erotetaan 3:ksi kuukaudeksi ! No joo, kyllähän kaikki varmaan ymmärtävät, että sosiaalitoimistossa on nyt kovasti miettimistä, mitä tälle pikkuhirviölle nyt pitää tehdä. En minä ainakaan tiedä ...

      • Anonyymi

        Ei mihinkään kouluun enää vaan suljettuun laitokseen.


    • Anonyymi

      Huomion siirto pois moskova ammuskelusta_ihmiset ei keskity siihen enää-siitä kyse ja noi suruvalittelut poliitikoilta osottaa sen et teatteria koska jos ne oikeest välittää nii totakaa ois tapahtunu ja mitkä on muskelian taustat+muslimiko oli ku olaan hiljaa vaan

    • Anonyymi

      Vähemmistön edustaja tappoi eli juuri näitä vihervasemmiston suojatteja.
      Mitään tuomiota ei saa kun suomessa hyysätään.

      • Anonyymi

        Niinpä tämä mennyt mallilleen.


    • Anonyymi

      Jos se oli Ukrainalainen pojan viikari, kuten kerrotaan, niin eipä ole sieltä tulleilla sotapakolaisilla häävit oltavat Suomessa

      • Anonyymi

        Ei ole vaan 600 vuotta sitten suomeen tulleen heimon edustaja eivät ole juurikaan sopeutuneet.


      • Anonyymi

        Etenkään tämän jälkeen.
        Todistivat nopeasti itse itsensä.

        Se eräskin, nk. "musta" (afrik?), ukrainalaisen huoran asiakashan muist. myös kuoli, kun ukrainski vain niin päätti.

        Nyt siis:
        Ampuja: ukrainalainen? Poika.
        Uhri 1: ? Kuoli.
        Uhri 2: kosovolainen. Tyttö. Loukkaantui vakavasti.
        Uhri 3: mikä / kuka? Tyttö. Loukkaantui vakavasti.

        Hyvä se on ammuskella, kun Suomessa on edullinen sairaalahoito. Ja höveli virkavalta. Joka ulkomaan rikollisen Taikaseinä.

        Entä jos murhaaja todella olisi ollut suomalainen, kuten PolPo aluksi väitti? Zelenskistyi-punikit ja -natottaja-sinimustat lähtisivät yhteiselle marssilleen. Mut nyt olikin "enemmistösuomalaisten" kavereita. Ei saa tuomita!


      • Anonyymi

        Jos näin on niin sopeutumaton on tähän yhteiskuntaan.


    • Anonyymi

      Vielä ehtii tuo psykopaatin alku vaikka mihin, kun on ehtinyt 12 vuotiaana aloittaa touhut

      • Anonyymi

        Samaa mieltä


    • Anonyymi

      Milloinka poika palaa kouluun, onhan hän oppivelvollinen?
      Muut kauhusta kalpeina odottaa, milloin Mielipuoli Jack saapuu....

      • Anonyymi

        Rassistit. "Rassistit ja fassistit, syökää paskaa!" "Se on ihan samanlainen "lapsi" (?) kuin muutkin." Onko sen ikä tarkistettu, ettei tuokin vain kuulu nk. 4-kymppisiin azov-lapsiin?

        Suomalaisten lasten mielenterveydestä ei nyt piitata, kun ukrainski tarvitsee kaiken säälin, myötätunnon ja Vantaan kaupungin varat.

        Jos ampuja olisi ollut venäläistaustainen pikku ortodoksi ja uhrit taas... Mutta ei ollut. Voi jeesus mikä huuto kävisi!


      • Anonyymi

        Ei pidä normikouluun häntä päästää missään vaiheessa. Eikä sossutätien häntä paapoa.


    • Anonyymi

      Nyt kun on vahvistunut, että ampuja oli koulukiusattu, niin eipä juurikaan ole empatiaa tyttöjen vanhempia kohtaan. Siinäpä miettivät, että mikä saa lapsensa näin pahasti kiusaamaan koulukaveria.

      • Anonyymi

        Oletko täysissä voimissq. Oliko koulukiusattu suomessa vai missä. Ei ainakaan Viertolan koulussa. Tytöt kuten kuollut poikakin viattomia. Miten voit syyllistää viattomia. Psykopaatin teosta, tossa iässä pitää jo olla ymmärrystä ja empatiakykyä.


      • Anonyymi

        Eivät he olleet kiusanneet poikaa. Eik mitään vielä vahvistettu vasta spekuloidaan mitä poika väittänyt kuulusteluissa. Ei ole kertonut että Viertolassa kiusaamista. Kiusaaminen saattaa olla kuvitelmaa väärinymmärrys pojalla aiempien kokemusten perusteella. Jos hän tosiaan joku ukrainalais taustainen niin kielellinen väärin ymmärrys. Tosin en ota tähä kantaa ennen kuin selviää syntyperä.


    • Anonyymi

      Vielä on ristiriitaisten "tietojen" perusteella kiistanalaista ampujan todellinen etnisyys. Monenlaista on netissä väitetty:

      - Ukrainalainen?
      - Romani?
      - "Kantasuomalainen = "savolainen / hämäläinen"?

      Kyllä tuo pian selvinnee. Murhaajan nimeä myöten. Myös aseen omistaja päätyy varmasti oikeuteen.

      Tämä tapaus nostaa tunteita pintaan.

      • Anonyymi

        Näin on ja myös se että koulukiusaamisen veti. Heti alettiin uhreja syyllistäminen vaikka heillä ei mitään tekemistä kiusaamisen kanssa.


    • Anonyymi

      millä aseella

    • Anonyymi

      Koulukiusaaja sai ansionsa mukaan. Minä maksan palkkion tuolle pojalle! Teki ainoan oikean ratkaisun ja posautti tyypin aivot pellolle! Oikeus on tapahtunut!

      • Anonyymi

        Ei ollut kiusaaja eikä muutkaan.


    • Anonyymi

      Rankasti kiusatun lapsen reaktion voi kyllä jotenkin myös "ymmärtää", jos asia todella oli noin.

      Hän ei suostunut jäämään alistettuun asemaan, vaan nousi vastarintaan, joka sinänsä on kunnioitettava ele.

      Hän teki sen, minkä osasi.

    • Anonyymi

      Perussuomalaisillako on vain aseita?? Nyt ihan oikeesti älä maalilta, koska asiasta ei ole vielä tietoa! Sotaa ihanilla tuntuu olevan niin vihreissä kuin muissakin puolueissa kautta linjan - ns Nato- hulluja ...

      • Anonyymi

        Ei ainoastaan persuilla, ne on vaan niin yksinkertaisia.


    • Anonyymi

      Suomi ko onnellisten maa…..

      • Anonyymi

        7 kertaa peräkkäin oikea onnela siitähän s se sarjakin kertoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        7 kertaa peräkkäin oikea onnela siitähän s se sarjakin kertoo

        Onnela sarja nääs


    • Anonyymi

      Näin käy, kun ei ole riittävästi osaamista tai resursseja auttaa poikaa. Kiusaamista ei vieläkään oteta vakavasti, ja lisäämällä sosiaalitukien leikkauksia tilanne vain jatkuu samanlaisena.

    • MIKSI NÄIN TAPAHTUU SUOMESSA JOTAKIN OLENNAISTA UNOHDETAAN MITÄ JUMALA HALUIS OLEVAN NYT 2024 JA ETEEN PÄIN :KR 1933/-38
      Ps. 78:5 Hän asetti todistuksen Jaakobiin, hän sääti Israeliin lain ja käski meidän isiemme julistaa ne lapsillensa
      KUN SUMESSA ON MOTAKIN MUUTTA LAPSILLE KUIN TÄTÄ .TERVESIN JARI PASANEN PROFEETTA PASTORI NEHEMIA SRK NETTITYÖNTEKIJÄ LÄHETYSTYÖ

    • Anonyymi

      Venakoissa ei kenties, totuuttahan emme välttämättä tiedä, ammuskella koulussa.

      Mutta siellä on ammuskeltu kyllä esimerkiksi värväystoimistoissa.

      Suomessahan sellaista ei tehdä.

      • Anonyymi

        Siellä on myös ollut Molotovin coctail- hyökkäyksiä värväystoimistoihin.


    • Anonyymi

      Niin no Venäjällä poliisi olisi lukinnut koulun ovet ja päästänyt sisään Novitsokkia, kyllä se tekijäkin olisi sillä rauhoittunut.

      • Anonyymi

        Oliko ammuskelia muslimitaustainen ?


    • Anonyymi

      Tehdäänkö ap sellainen kokeilu, että minä ja pari kaveria kiusaamme sinua muutaman vuoden ajan fyysisesti ja henkisesti ja katsotaan millaisia ovat ajatukset sen jälkeen.

      • Anonyymi

        Siihen lisäksi vielä esitelmien pitämistä.


    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/2113a0dc-5c6b-4961-ae22-cff8573758f7

      TERVEYSUUTISET

      Lehti: True crime vääristää kuvaa maailmasta – Voi vaikuttaa loppuelämään

      Oikeuspsykiatrian ylilääkäri Hannu Lauerma nostaa Lääkärilehdessä esiin true crime -viihteen mahdollisen vakavan riskin nuorille.

      Heljä Salonen

      Sunnuntai 28.1.2024 klo 16:36

      Yli 25 vuotta sitten esitettiin epäilys siitä, että tappamismielikuviin totuttavat videopelit alentavat kynnystä ottaa muita hengiltä myöhemminkin.

      Arveltiin, että tämän kynnyksen aleneminen voi antaa hyötyä sotavoimille, mutta ei siviilimaailmalle.

      Tämän pohdinnan ottaa esiin Lääkärilehden kolumnissaan työelämäprofessori, oikeuspsykiatrian ylilääkäri Hannu Lauerma.

      Lauerma kirjoittaa, että nykyään on tarjolla ”true crime -viihteen merkeissä henkilöityjä, vähintäänkin epäsuorasti väkivaltaa ihannoivia TV-, äänikirja- ym. luomuksia, joiden sisältö ei kuvaa ammattirikollisen usein vastenmielistä maailmaa mitenkään realistisessa valossa.”

      Lauerma kuvailee, että true crime -viihteessä surmatut tai maksumuistutuksena sormiaan menettäneet huumekaupan uhrit jäävät rikollisen omahyväisen pullistelun varjoon.

      True crimessa on toden tuntua.

      Kunniatonta ja ahdistavaa
      Lauerman mukaan valtaosa alamaailman toiminnasta on kunniatonta, ankeaa ja ahdistavaa.

      Toiminta alamaailmassa vähentää Lauermasta ihmisen mahdollisuuksia elää sosiaalisesti, henkisesti ja aineellisesti vaurasta ja mielenkiintoista elämää loppuiän.

      ”Kuitenkin suuri osa julkisuudesta romantisoi ja glorifioi väkivaltaa kypsymättömille nuorille, joiden mielikuvien aikaperspektiivi ei juuri kanna yli 30 ikävuoden. Rakentavan elämän palkitsevuus ei kenties avaudu heille koskaan,” hän kirjoittaa.

      Lauerma kuvailee väkivaltaa monitekijäiseksi ilmiöksi, jonka merkittävään vähentämiseen yhteiskunnan tasolla tarvitaan useita keinoja ja pitkän aikavälin suunnittelua.

      Lauerman kolumnin otsikko on Keinoja väkivaltaa vastaan. Kolumnissaan hän käsittelee true crimen ohella useita mahdollisia tekijöitä, jotka voivat lisätä väkivaltaa yhteiskunnassa.

      Kerro meille

      Mikä sinua viehättää true crime -viihteessä? Entä mitä ajattelet siitä, voiko true crime -viihde olla muutakin kuin vain viihdettä eli jopa lisätä väkivaltaa yhteiskunnassa? *

    • Anonyymi

      Luojankiitos ei olla venäjällä ????

    • Anonyymi

      Jälleen yksi todiste siitä että suomi maailman onneliisin maa ja elämme hyvinvointivaltiossa ja kaikki muut maat voi huonommin

      • Anonyymi

        Ei tämä mitään todista. Oli yksittäisen häiriintyneen pojan teko.


    • Minusta on pahinta, kun täällä mielipiteissä arvon professorit selvittää, että ei voida tuomita ollenkaan... ja parhaassa tapauksessa pääsee kotia suoraan... ja koulua ehkä joutuu vaihtaan, taas, siinä nyt antaa edes jotain periksi... mutta kyllä tämä vapaa kasvatus vastuineen alle 15 v on aivan ...perheestä....

    • Anonyymi

      Venäjällä ampumista pidettäisiin lännn ja Ukrainan terrori-iskuna.

    • Anonyymi

      amerikoissa olisi ampujan naama heti uutisissa

    • Anonyymi

      Pelkään että lisää on tulossa, kun katsoo mitä Persut ovat leikkaamassa, paha olo ja eriarvoisuus perheiden kesken lisääntyy, siitä seuraa kiusaaminen heikompaa ja köyhenpää kohtaan. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe