Lainat kaunistelemalla.. vankilaan?

Anonyymi-ap

Olen siis 30k nyt velkaa.
Yksi 18k yhdistelylaina jota kerran korotettu. Yksi luottokortti tapissa 3k.
Lisäksi monta lainannostoa bonrorasta, yhteensä 10k.
Peliriippuuvuus vei minulta kaiken, ilon elämästä, teki valehtelijaksi ja pelokkaaksi ihmisraunioksi.
Lainahakemuksiin laitoin vähän sinne päin aina kaikki tiedot ja myönsivät, vaikka annoin luvan myös tilitietoihin sekä luottotarkastukseen.. Kokeilin onneani ja nyt todellisuus iskee päin kasvoja.
Alkaa olla lyhennykset ja korot niin suuria, että pian en enää selviä.
Selviääkö nämä vilpit jos menevät ulosottoon?
En haluaisi vankilaan ja menettää lapsiani.
Että ihminen osaa olla typerä ja addiktiktoitunut, itsemurha käy päivittäin mielessä.

17

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei noista vankilaan joudu HEH...20v päästä kaikki viimeistään ohi eli velat vanhentuneet. Itse maksoin ulosottoon yli 60 000e 7,5 vuodessa, noin 750-800e kuukausilyhennyksillä.

      • Anonyymi

        Lisään vielä aloittajalle että jos olet vakityössä niin jätä vaan nuo velat maksamatta ja uo hoidettavaksi, se on kuin putoaisi kivi sydämeltä ja mikä tärkeintä se katkaisee pelaamisen ainakin velaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä aloittajalle että jos olet vakityössä niin jätä vaan nuo velat maksamatta ja uo hoidettavaksi, se on kuin putoaisi kivi sydämeltä ja mikä tärkeintä se katkaisee pelaamisen ainakin velaksi.

        Eikös tästä törkeä petos rapsahda kun alkavat selvitellä todenperäisyyksiä... Ajattelin maksaa tämän vuoden vielä näitä, tai niin kauan kuin kykenen ja sitten vasta päästää uo.. Se ei ollut tarkoitukseni että vain ottaisin enkä edes yrittäisi maksaa takaisin. Summat vain kasvoivat liian suureksi korkoineen, varsinkin huijausbondora.


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😍 ­­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😍 ­N­­y­­­m­­f­­o­m­­­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Auttakaa.. 😭 kenelläkään omakohtaista kokemusta tästä tilanteesta? Mikä oli lopputulos?

    • Anonyymi

      Ne vaan menee uo ei siitä muuta seuraa

      • Anonyymi

        Niin, mutta mitäs siitä seuraa, kun tiedot ulosotosta.

        Loppuu lainan saannit, maksumerkinnät vuokranhaussa yms. Melko soppa siitä seuraa


    • Anonyymi

      "Eikös tästä törkeä petos rapsahda kun alkavat selvitellä todenperäisyyksiä... "

      Eivät selvitä vaikka ehkä joku putiikki moisella uhkaisi. Itse tein samalla tavalla liki 70 000e vippivelkaa ja ne vaan meni velkomusoikeuden kautta ulosottoon, maksoin sitä kautta pois.

      Petostuomiot alkanee vasta tuolla sadoissa tuhansissa

    • Anonyymi

      Lisää kokemuksia..? 😥

    • Anonyymi

      En ole ikinä itse kuullut että tuollaisen rahan takia kukaan joutuu vankilaan... kaikenlaisia tuomioita voi toki tulla mutta et luultavasti vapauttasi menetä. Jaksamista lapsiarkeen!
      T. Yh-isi

    • Anonyymi

      Ei ole suoraan tuollaisesta kokemusta, mutta tuo 30k täyttää takuusäätiön rajan takaukselle, jolla voidaan hakea tavallista lainaa pankista tuon velan maksamiseen yhdellä lainalla.

      Takuusäätiöllä o ehdot.

      1. Kaikki lainat ja luotot on tiedettävä ja ilmoitettava. Kaikki lainat lasketaan yhteen, ja niitä vastaan ts antaa takauksen pankille.
      2. Ennen takausta on aika jolloin sinun hoidettava asiasi säännöllisesti ja et saa velkaantua lisää.
      3. Jos TS antaa takauksen, niin sinun luottotietosi otetaan pois laina-ajaksi.
      4. Laina-aika on 3-4 vuotta

      Eikä tuo 30k ole mikään iso summa lainaa. Mutta siitä selviäminen vaatii vain aivan hirveästi aikaa. Velkojen yhdistäminen helpottaa varmasti asioita, ja nuo takuu-säätiön ehdot on ihan kohtuulliset.

      Oman paikkakunnan hyvinvointikeskuksen sosiaalityöntekijä, Kela tai Seurakunnan diakonia varmaan tietää enemmän.

      Ainoa asia minkä tässä tavallinen ihminen voi sanoa on se, että laske tuon 30 000€ päälle esim. 4000€ lisää. Jaa 34 000€ kymmenneen, niin saat esim. 10 vuoden vuosittaien hoitomaksun 3400€. Jaa 3400 kuukausiin niin saat kuukaudessa tarvittavan hoitomaksun joka on n. 280€ kuukaudessa. Tarkka määrähän tulee vasta kun aika näyttää.

      Tästä voi päätellä, että reilulla 500€: kuukaudessa asia hoituu viidessä vuodessa.

      Kaikki on omassa käressä... Kysymys onkin se, että oletko valmis?

      Kukaan yksityinen ihminen ei lähde nimellään paperiisi, eikä kellään ole varaa antaa tuota, eikä kukaan oikeasti anna. Anonyymi konsultointi on on kanssa asia johon ei pidä lähteä. Ja muista se, että velkaneuvonnassa on ollut aiemmin kuukausien jonot. Jos nyt laitat aikavarauksen velkaneuvonnalle, niin saat sen varmaan aikaisintaa syksyllä 3-4 kk päästä.

      Kylmä peli Ranualla.

      • Anonyymi

        ps. tuo 30k siis mahtuu takuu säätiön takauksen rajan sisään.


    • Anonyymi

      Peliriippuvuuteen lainat otettuna ja tuskinpa veikkaan väärin, että lisää olet yrittänyt ottaa mutta nyt ei mikään taho enää myönnä. Tuo peliriippuvuus on suurempi ongelma kuin 30 tonnin velka.; Jos nyt jostain tilillesi ilmestyisi kymppitonni, sinä pelaisit sen.

      Onneksi velkaa ei ole tuon enempää ja kuten olen aika varma, olisi jos vain jostain myönnettäisiin. 30 tonnia on maksettavissa, mitään petos syytteitä ei tule jos et ketään muita ole sotkenut mukaan (hakenut lainoja toisten nimissä).

      • Anonyymi

        Hasrrastukset/peli/vedonlyönti osassa on juttua veikkauskortin vaikutuksesta pelaamiseen.

        Se, että on tunnistautumispakko on varmaan pistänyt kovimmat uhkapelaajat tiukoille. Veikkauksella on keinot rajoittaa ja valvoa pelaamista.

        Mutta niinkuin positiivinen luottorekisterikin, niin ei se muuta ja tervehdytä mitään vielä vuosiin tai vuosikymmeniin. Vasta sadan vuoden päästä nähdään mikä vaikutus tällä nyt tehdyllä muutoksella on. Me jotka tultiin aikuisiksi 40v sitten, ja nähtiin sekä koettiin asioita päästään niistä eroon oman kuoleman jälkeen ja vasta seuraavien sukupolvien lapset on puhtailla, jos vääryyksiä ei sallita enää.

        Jossain oli veikkauksen tappiorajojen maksimit. Ne oli niin käsittämätömät eurot, että voi taivas. Jos nyt teet satasen tappion, niin olet kaukana niistä rajoista joita on asetettu.


    • Anonyymi

      Yleensä tulee vastattua aika tylysti näihin mutta näyttää siltä, että sinä olet oikeasti ymmärtänyt tilanteesi, myönnät itse olevasi ongelmasi takana ja yrität ratkaista ongelmiasi etkä sysää syitä muille.

      Kannattaisi ottaa yhteyttä velkoneuvojaan ja takuusäätiöön mutta jonot voivat olla pitkät.

      Olennaista tilanteessasi on nyt se, paljonko olet velkaa ja millä koroilla ja kuluilla - nämä sinun pitää listata. Sen jälkeen sinun pitää selvittää tulosi ja menosi - paljonko pystyt lainoja lyhentämään. Onko sinulla mahdollisuuksia saada takaajia tai jostain apuja maksamaan lainojasi?

      Tärkeintä on nyt lopettaa lisävelkaantuminen HETI eli hanki apua peliriippuvuuteesi ja tilanteeseesi muutenkin. Pelaamisen pitää loppua.

      En usko, että tuollaisista summista - etenkin jos sinulla diagnosoidaan peliriippuvuus - tulisi ehdotonta vankeutta. Loppupeleissä toki oikeus tekee siitä päätöksen - jos nyt joku velkoja asiaa edes lähtisi penkomaan. Mitä hyötyä velkojalla olisi pistää sinut linnaan, etenkin jos käyt töissä? Linnasta käsin on paha maksaa velkoja.

    • Hei,

      Saitkin jo paljon vastauksia ja neuvoja, mutta vastaan vielä minäkin liittyen etenkin itsetuhoisiin ajatuksiin.

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaisi keskustella ammattilaisen kanssa.

      On olemassa myös monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea elämän eri kriisitilanteissa. Niistä saa neuvoja myös muuhun avun hakemiseen. Alla tiedoksi tahoja joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja maksutta:

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21 on aikuisten kahdenkeskinen MIELI Kriisichat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

      Tukinetissä on llisäksi monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Akuutissa tilanteessa kannattaa olla yhteydessä oman alueen psykiatriseen päivystykseen tai soittaa 112.

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe