Suurta luottamusta nauttinut ex-puhemies Matti Vanhanen kritisoi Perussuomalaisten Jani Mäkelää

Anonyymi-ap

"Eduskunnan entinen puhemies ja Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on ottanut kantaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jani Mäkelän viestipalvelu X:ssä kirjoittamaan päivitykseen."

https://demokraatti.fi/matti-vanhanen-syyttaa-jani-makelaa-painostuksesta-makela-seison-taysin-kommenttini-takana

"– Ei helpota, kun virkamiehillä on tällaisia näkemyksiä, jotka eivät vie asioita eteenpäin, vaan ovat haitaksi. Paikka asenteen korjaamiselle, saa suorittaa, Mäkelä kirjoitti ja jakoi Iltalehden uutista.

Uutisessa valtiovarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander sanoo, että on vaikea nähdä muuta keinoa Suomen heikon julkisen talouden pelastamiseksi kuin kasvava maahanmuutto.

Vanhanen kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kritisoi ja vaati asenteen muutosta virkamieheltä, joka otti tehtäväänsä liittyen kantaa kansantalouden yhteen ydinkysymyksistä.

– Sama tapahtui viime vuonna kun saman puolueen varapuheenjohtaja kritisoi apulaisoikeuskansleria myös tämän virkaan liittyvän päätöksen sisällöstä, Vanhanen huomauttaa.

– Molemmat virkamiehet toimivat virkavastuulla ja viran tehtävän mukaan ja ovat valittuja tehtäväänsä määräajaksi. Mäkelän arvosteleman virkamiehen kausi päättyy ellei häntä nimitetä uudestaan, tämän hallituskauden aikana. Nimityksen esittelee PS:n puheenjohtajana toimiva valtiovarainministeri. Tällainen painostus sisältää sietämättömän piirteen eikä kerta kaikkiaan sovi suomalaiseen hallintoon, Vanhanen kirjoittaa.

Jani Mäkelä kommentoi Vanhasen Facebook-päivitystä ja omaa X-päivitystään Demokraatille näin:

– Vanhasella on on entisenä kansanedustajana oikeus ilmaista julkisesti mielipiteitä ja minulla on nykyisenä kansanedustajana oikeus ilmaista julkisesti mielipiteitäni.

Mäkelä ei katso syyllistyneensä painostukseen.

– En katso mitenkään toimineeni näin. Olen ilmaissut mielipiteeni ja sen takana seison.

– Seison täysin kommenttini takana.

Valtioneuvosto nimitti Mikko Spolanderin ministeriön kansantalousosaston osastopäällikön virkaan viisivuotiskaudeksi vuonna 2020."

Mitä toteaa emeritusprofessori Seppo Hentilä hallituksesta ja Perussuomalaisista:

"Onko Suomen hallitus koskaan aikaisemmin tietoisesti rikkonut perustuslakia ja sen avoimesti tunnustanut?"

"VALITETTAVASTI Orpon ja Svinhufvudin hallitusten samankaltaisuus ei jää vain kokoonpanoon. Orpolla on hallituskumppani, joka on asettanut oikeusvaltion, vallan kolmijaon ja ylimpien lainvalvojien koskemattomuuden toistuvasti kyseenalaiseksi. Viimeksi tässä on näin isosti kunnostautunut lapuanliike."

"Lanseeratessaan hiljattain esityksensä niin sanotuksi uudeksi rajalaiksi Orpon hallitus tunnusti, että laki saattaa ehkä olla sekä perustuslain että Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten vastainen. Tämän ovat todenneet ilman konditionaalia myös asiantuntijat ja ihmetelleet samalla, onkohan Suomen hallitus koskaan aikaisemmin tietoisesti rikkonut perustuslakia ja sen avoimesti tunnustanut.

On, nimittäin Svinhufvudin hallitus 1930-luvun lapualaiskriisin aikana."

"VALMISTEILLA olevalla lailla on tarkoitus torjua Suomeen kohdistuvaa välineellistä maahanmuuttoa. On kiistatonta, että tuollaista uhkaa on olemassa, mutta unohtuuko tässä se, että Suomen kansainvälinen maine oikeusvaltiona kärsii jälleen samalla tavalla kuin se kärsi 1930-luvulla.

Tällä kertaa vaakakupissa on lisäksi kansainvälistä suojelua aidosti kaipaavia pakolaisia, jotka joutuvat Venäjän häikäilemättömyyden lisäksi kärsimään myös pikkuhiljaa entiseksi oikeusvaltioksi muuttuvan Suomen kovenevasta menettelystä.

Kaikki maahamme pyrkijät eivät taatusti ole terroristeja eivätkä uhkaa Suomen turvallisuutta. Jos Suomeen tulee maahanmuuton myötä terroristeja, heitä voi aivan yhtä hyvin tulla tänne myös muualta kuin Venäjän kautta.

Kun 1930-luvun Suomea arvioidaan oikeusvaltion näkökulmasta, voidaan hyvin perustein todeta, että kommunismin raivokkaasta torjumisesta tuli itsestään oikeusvaltion vaarallisin uhka. Toistuukohan historia tältäkin osin?

MAHTAAKOHAN olla niin, että siinä missä Svinhufvud joutui tahtomattaan lapuanliikeen panttivangiksi, Orpo on nyt vapaaehtoisesti perussuomalaisten panttivanki? Toki hän saa siitä myös palkkion. Hänellä on nyt kaikkien aikojen tilaisuus nujertaa ammattiyhdistysliike, jota työnantajat ovat kokoomukselta vuosikymmeniä odottaneet."

https://demokraatti.fi/seppo-hentila-petteri-orpo-svinhufvudin-jalanjaljissa-taipuuko-eduskunta-taas-siunaamaan-perustuslain-rikkomukset

Nyt on kansalaisten korkea aika herätä koomastaan perussuomalaisten suhteen. Jos tähän lisätään vielä KHO:n presidentti Kari Kuusiniemen varoitus viime joulukuulta, niin näin korkean tason henkilöiden varoitellessa oikeusvaltiota horjuttavasta puolueesta tulee kansalaisten lamppujen vihdoinkin syttyä.

Ei orbanismille Suomessa!

https://www.kho.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2023/khonpresidenttivallanjaonperusteidenkyseenalaistaminenrapauttaaluottamustaoikeusvaltioon.html

7

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Missä kohden Mattia se suuri luottamus sijaitsee ?

      Matti on mannertenvälinen NAHJUS.
      Nykyään voimakkaasti kenollaan vasemmalle.
      Kulmuni voi pelastaa Kepun, ellei Kaikkonen ryhdistäydy.

      • Anonyymi

        Katsopas minkälaisella äänierolla Vanhanen valittiin eduskunnan puhemieheksi Halla-ahoon verrattuna.

        1.2.2022 Matti Vanhanen 157 ääntä

        6.2.2024 Jussi Halla-aho 91 ääntä

        Joko aukesi?


      • Anonyymi

        Hyvä että myönnät Persujen olevan porvaripuolue.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        💋 ­­­N­­­y­­­m­f­o­m­­a­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Matti on imaantunut aina kun suomi on lainannut rahaa. Oikea velkamasa tämä Matti.

      • Anonyymi

        Miksi Persut aina puhuvat asianvierestä, koska ovat todellasurkeita kantamaan vastuuta.


    • Anonyymi

      Putinismi ja Orbanin ihailu on juurtunut syvälle persuihin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe