Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomi ei vie puolustusmateriaalia sotaa käyviin tai ihmisoikeuksia polkeviin maihin?

Anonyymi-ap

Suomessa on kaikessa hiljaisuudessa poistettu kansallinen poliittinen linjaus, jonka mukaan "Suomi ei vie puolustusmateriaalia sotaa käyviin tai ihmisoikeuksia polkeviin maihin." Huomio tehtiin samaan aikaan, kun Alexander Stubb allekirjoitti eduskunnassa käsittelemättömän 10-vuotisen sopimuksen Ukrainan tukemisesta sodassa Venäjää vastaan.

Kun linkkiä painaa nyt Valtioneuvoston lähteeseen painaa, saa havaita, että linjaus on poistettu eli Petteri Orpon johtama hallitus on muuttanut linjausta kaikessa hiljaisuudessa ”joksikin muuksi”.

Hallitusohjelma:
”Suomi edistää kansainvälisen asekauppasopimuksen yleistä sitovuutta, kattavuutta ja toimeen panoa. Suomi ei vie puolustusmateriaalia sotaa käyviin tai ihmisoikeuksia polkeviin maihin.

Puolustustarvikkeiden vienti kansainvälisiä velvoitteita noudattaen tukee osaltaan sotilaallista huoltovarmuutta. Suomi toimii puolustustarvikkeiden viennissä kansainvälisten sopimusten ja tekemiensä sitoumusten sekä kansallisen lainsäädäntönsä mukaisesti.”

Siis tarkoittaa
”Tässä on kaksi ylevää periaatetta: Ei tueta epädemokraattisia valtioita, jotka rikkovat ihmisoikeuksia. Eikä kaadeta bensaa liekkeihin ja auteta sodan osapuolia tappamaan toisiaan viimeiseen mieheen asti.

Tulee nyt heti mieleen parikin valtiota, joiden kohdalla nämä sanat on syöty ja isosti. Yksi valtio aivan erityisesti, johon nämä molemmat kaksi kohtaa sopivat kuin turbaani sulttaanin päähän.

Marinin ”vartiovuoron” aikana on tehty takinkäännön maailmanennätyksiä ihmisoikeuksissa ja turvallisuuspolitiikassa”,

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Marinin ”vartiovuoron” aikana on tehty takinkäännön maailmanennätyksiä ihmisoikeuksissa ja turvallisuuspolitiikassa”,"

      Ja sehän johtuu siitä, että Venäjä rikkomalla kansainvälistä lakia ja solmimiaan Euroopn turvallisuutta koskevia sopimuksia hyökkäsi Ukrainaan.

      • Anonyymi

        Suomi on velvollinen puolustamaan kansainvälisiä lakeja YK:n ja EU:n peruskirjojen sitoumuksia ja kansainvälisesti tunnustettuja rajasopimuksia koska Suomi on sitoutunut näihin kaikkiin .

        Venäjän hyökkäys ja valloitussota Ukrainassa oli hyökkäys kaikkia niitä valtioita kohtaan jotka kyseisiin kansainvälisiin sopimuksiin ja lakeihin olivat sitoutuneet .

        Huomionarvoista on että venäjä oli sitoutunut niihin myös ja rikkoi kaikki mahdolliset KV sopimukset ja sitoumukset venäjän hyökkäys Ukrainaan oli hyökkäys koko KV yhteisöä kohtaa siksi venäjä on nyt KV yhteisön toimesta julistettu terroristivaltioksi ja sen kriminaali johtaja on kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikollinen .


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😍 ­­N­­­y­m­f­­­o­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe